Κυριακή, Ιουλίου 05, 2009

Α whiter shade of pale

«Η ποίηση είναι αγοράκι ημίγυμνο στο Λούνα Παρκ του Τζάκσον»
Tζίμης Πανούσης
---
Στο περιβόητο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Μπασίρ «Living with Michael Jackson» (αξίζει τον κόπο να το ψάξει κανείς στο διαδίκτυο, μολονότι ο τύπος δίνει την αίσθηση ότι είναι η βρετανική εκδοχή της γλίτσας και των μεθόδων του Τριανταφυλλόπουλου, εμποτισμένη πάντως με ειρωνικό φλέγμα) η κάμερα μπαίνoντας μέσα στην «Neverland» καταγράφει διάφορα σοκαριστικά στιγμιότυπα και αποστροφές του λόγου του Τζάκσον. Στιγμιότυπα, όπως αυτό στο οποίο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του κυκλοφορούν με βενετσιάνικες μάσκες, σαν σε ταινία του Ντέιβιντ Λιντς (με την άκρως εφιαλτική υπόμνηση πως δεν πρόκειται για ταινία αλλά για την πραγματικότητα). Αποστροφές, όπως η επιμονή του ότι δεν έχει κάνει τίποτα στο δέρμα του, απλώς ο ίδιος αλλάζει από μόνος του και δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε αυτό, όπως δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στο να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με παιδιά, αφού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοιράζεσαι την αθώα αγάπη σου με το ομορφότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο – τα παιδιά· κι αν μια μέρα όλα τα παιδιά εξαφανίζονταν από προσώπου γης, θα πηδούσε από το μπαλκόνι την επόμενη στιγμή· τόσο σημαντικά ήταν για αυτόν.
Ίσως όμως τίποτα δεν είναι τόσο σοκαριστικό, όσο η στιγμή που πάει σε μια πανάκριβη γκαλερί στο Λας Βέγκας και αρχίζει ένα επαναληπτικό «Ι want this and this and this and this» σηκώνοντας σε χρόνο dt όλο το μαγαζί και ξοδεύοντας ένα μυθικό ποσό, σαν να έχει πάθει αμόκ, ένα αμόκ oλοφάνερα άσχετο με τα ίδια τα αντικείμενα που αγοράζει, αλλά απόλυτα σχετικό με την την επιθυμία του να μπορεί να κατέχει ό,τι θέλει.
Στην περίπτωσή του το «θέλω» είναι το κλειδί και το «μπορώ» το αντικλείδι. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ο συνδυασμός της στερημένης παιδικής ηλικίας (ως γνωστόν ο πατέρας του τον έβαλε στην σόου μπιζ από τα πέντε του και τον σημάδεψε πολλαπλώς, όχι μόνο μην αφήνοντάς τον να ζήσει ως παιδί, αλλά και κοροϊδεύοντάς τον για την μύτη του και την πολύ σκούρα απόχρωση του δέρματός του) με την απεριόριστη αγοραστική δύναμη. Ήταν μαζί το παιδί που δεν πρόλαβε να είναι παιδί και ο ενήλικος που είχε την μοναδική οικονομική άνεση να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του σαν να ‘ταν παιδί. Αν καταρχήν τα παιδιά γνωρίζουν μόνο το νόμο των επιθυμιών τους, το ίδιο και ο καταναλωτής μαθαίνει να ζει επιθυμώντας διαρκώς προϊόντα που του παρουσιάζονται μέσω της διαφήμισης ως πόθοι, πόθοι που πληρώνοντας δικαιούται να αποκτήσει.
Το θέμα με τον Τζάκσον ήταν ότι όντας τόσο πλούσιος, τίποτα δεν υπήρξε εκτός συναλλαγής για αυτόν. Όλα ήταν προς πώληση. Θέλω το αποκλειστικό μου λούνα παρκ – το έχω. Θέλω εντελώς άλλο πρόσωπο – το έχω. Θέλω από μαύρος να γίνω άσπρος – το έχω. Θέλω να έχω αποκλειστικά δικά μου παιδιά – τα έχω (οι μητέρες πληρώνονται κι αποχωρούν, αγόρασα την μήτρα τους και την κυοφορία τους). Θέλω να αγοράσω την τυχόν ενοχή μου για τα παιδιά που φέρνω στο κρεβάτι – το κάνω με εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Θέλω – έχω. Κοστίζει, κοστίζει πολύ, κοστίζει τόσο πολύ, που χρεοκοπώ ακόμα κι εγώ – αλλά τελικά τα έχω. Αγόρασε τα παιδιά του, το δέρμα του, την αθωότητά του, την μεταμόρφωσή του, δεν μπόρεσε να αγοράσει τον θάνατό του.
Αλλά μπορώ κάλλιστα να τον φανταστώ τον να τον αγοράζει κι αυτόν (κι αν δεν τον έκανε, ήταν μάλλον επειδή είχε ήδη ξοδέψει τα λεφτά του αλλού). Δυσκολεύομαι όμως να τον φανταστώ να χέζει. Δεν έχω περιέργεια να μάθω τι γινόταν στην κρεβατοκάμαρά του και αν απλά κοιμόταν με τα παιδιά ή έπαιζε σαν παιδί τον γιατρό (μόνο που των παιδιών το σώμα είναι παιδικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να διασπαστεί το ενήλικο σώμα από το παιδικό μυαλό). Έχω περιέργεια να μάθω τι γινόταν στην τουαλέτα του. Ήταν αρωματισμένη με αρώματα πολλαπλά ισχυρότερα κάθε σκατίλας; Είχε ειδικούς υπαλλήλους που του σκούπιζαν τον κώλο;
Όπως και να ναι, τώρα η μεταμόρφωσή του είναι αμετάκλητη και η στιγμή που ξεψυχούσε δεν μπορεί παρά να ήταν μια ευτυχισμένη στιγμή, γιατί θα ήξερε ότι εκείνη την στιγμή έφευγε και το τελευταίο ίχνος μαυρίλας από το δέρμα του.
(Κείμενο γραμμένο για το «SMS» της «SportDay»)

48 Comments:

At 7/05/2009 01:42:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

εγώ πιστεύω πως ο Michael Jackson έχει αφήσει σπουδαία καλλιτεχνικά έργα ως persona στην κοινωνία του θεάματος, κι έχει επιπλέον συνεισφέρει πολλά στην διασκέδαση της νεολαίας παγκοσμίως, ενώ έχει προσφέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο χώρο της αντίστοιχης "βιομηχανίας", ασύλληπτα περισσότερες από συντάκτες του παρόντος ιστολογίου, του vlemma.wordpress.com, του mhulotsnothingdays.blogspot.com, του left.gr, του pitsirikos.blogspot.com, εγχώριων τηλεοπτικών καναλιών και ανάλογων "αριστερών" και "αναρχικών", ούτε καν αξίας καραγκιόζηδων απογευματινή παράσταση για ανήλικα παιδιά. Εγώ ο ίδιος με ευχαρίστηση βλέπω τις live performances στα 32 μου. Εννοείται πως ουδόλως πιστεύω περί παιδοφιλίας για τα οποία τον έχουν κατηγορήσει, ενώ διατηρώ αμφιβολίες για τον θάνατό του, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελεί αλλή μια συνήθη φαντασίωση των ΜΜΕ, αν όχι εσκεμμένη απόσυρση του ίδιου από τη δημοσιότητα.

 
At 7/05/2009 02:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θεε μου υπαρχει χειροτερη δεκαετια απο αυτην του 80 σε μουσικη παραγωγη.Γιατι δεν εριξες λαβα να τους καψεις ολους αυτους.Και τους Μπαρμπεριδες και τους ραφτες τους μαζι.Ελεος μονο στους cure δειξε.αντε και λιγο στους Joy division νιν new orter.Ναμε αραπης και να ακουω μιχαλακη??ας ειναι καλα οι grand master flasch που σωσανε την τιμη τις φυλης μου.Και ο γιαννης πετριδης που εμαθε να ακουωωωωωωωωωω.........

 
At 7/05/2009 07:49:00 π.μ., Blogger Heracles V. said...

Kαλημέρα,

επειδή στο πολύ καλό όπως πάντα κείμενο σου έδωσες ιδιαίτερη έμφαση στην (δήθεν) απεγνωσμένη προσπάθεια του M.J να αλλάξει το χρώμα του δέρματος και να γίνει από άσπρος μαύρος θα πρέπει να σου πω ότι αυτο είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι το οποίο καμμιά σχέση δεν έχει με την σκληρή για τον Jackson πραγματικότητα. Δυστυχώς για ένα καλλιτεχνη είναι καταστροφικό να δηλώσει βαριά άρρωστος, κανείς δεν θαυμάζει ένα βαριά άρρωστο, και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει ενας βαρια άρρωστος καλλιτέχνης είναι ο βαθύς οίκτος και όχι ο θαυμασμός. Όμως κανείς δεν αγοράζει οίκτο.Ετσι δημιουργήθηκε ο μύθος του εκκεντρικού σταρ που μεταμορφώνεται απο μαυρο σε λευκό.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο MJ έπασχε απο δύο πολύ σοβαρές δερματικές ασθένειες, είχε Vitiligo (δεν ξέρω πως ονομάζεται στα ελληνικά) και Lupus (ερυθηματώδης λύκος). Πολλά απο τα δήθεν εκκεντρικά του ΜJ είχαν να κάνουν με προσπάθειες για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών, η δευτερη των οποίων είναι και βαριά και αθεράπευτη...Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω λινκς δες τις φωτογραφίες είναι άκρως αποκαλυπτικές, και ίσως αλλάξεις γνωμη για κάποια πράγματα.

http://floacist.wordpress.com/2007/06/10/vitiligo-photos-michael-jackson/

http://en.wikipedia.org/wiki/Vitiligo

http://www.upi.com/Entertainment_News/2009/06/28/Chopra-Michael-Jackson-had-lupus/UPI-77681246200643/

http://en.wikipedia.org/wiki/Systemic_lupus_erythematosus

 
At 7/05/2009 03:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φίλε εσυ εισαι μια μαυρη απογοητευση που το παιζεις ασπρη ειτε σε blogs ειτε σε εφημεριδα..Μιλας για ανθρώπους οι οποιοι μαλιστα ταιζουν χιλιαδες ψευτοδημοσιογραφους σαν εσενα.Μιλας για εναν ανθρωπο.Οπως και ενας απο τους μεγαλυτερους φαν του Michael Jackson ο Νίνο ειπε "ξεκολληστε το κεφαλι σας,αλλαξτε δουλεια".Καλυτερα ακολουθηστε τα λογια του γιατι τα commentes δεν θα ειναι πια μονο 2-3..Μια δυο τρεις,δεν θα συμβαινει για πάντα αυτο..Καποτε θα ξυπνησει και ο "χαζος" λαος στον οποιο βασιζεστε.

 
At 7/05/2009 05:03:00 μ.μ., Blogger ggl said...

Το νόημα του κειμένου είναι:

α) Το μίσος είναι ταξικό.
β) Money makes the world go around.
γ) Μάκη είσαι το πρότυπό μου.
δ) Η πανανθρώπινη έκσταση όταν διασύρουμε τα είδωλα που οι ίδιοι στήσαμε.

 
At 7/05/2009 05:16:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

Δεν μου αρέσει η προσέγγιση του ggl, αλλά ούτε και η αρχική δική μου, καθώς εν θερμώ τα σχόλια αλλά και το post του συντάκτη. Συνιστώ σε ανάλογα εν θερμώ νοήματα, τη διαμεσολάβηση μέσω ειρωνείας, μαύρου χιούμορος. Παρόμοιο σοβαρό πρόβλημα λόγω δερματικής πάθησης αντιμετωπίζει ο Leatherface στο The Texas Chainsaw Massacre.

 
At 7/05/2009 09:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάποιος για τον Πανούση έλεγε: "θα σφάξω γουρούνι".

 
At 7/05/2009 11:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Heracles V, καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία, το ξέρω. Παρά τα πολύ ενδιαφέροντα λινκ σου δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι την ξεπέρασε και τη συγκεκριμένη φορά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 
At 7/06/2009 12:48:00 π.μ., Blogger SFILTROS said...

Θα συμφωνήσω με τον anasthod που λέει πως ο Μιχαλάκης δεν έχει πεθάνει. Το πλαστικό εξάλλου διατηρείται για χρόνια. Και αν τον θάψουν απλά θα ρυπάνουν. Μήπως να τον βάλουμε σε μπλε κάδο για ανακύκλωση; Επίσης οι δερματικές ασθένειες δεν δικαιολογούν την αλλαγή του σχήματος του προσώπου του.
Πάντως νομίζω πως δεν έχουμε σχολιάσει αρκετά το θέμα της κουράδας του Μιχαλάκη. Νομίζω πως θα είχε βάλει υπηρέτη να την βάφει κατά την έξοδο της για να βγει και αυτή λευκή. Και ίσως να είχε και τύπους να τραγουδάνε ύμνους αποχαιρετισμού για το μακρύ της ταξίδι.
Και μια πρόταση. Καλύτερα στους ψυχικά ασθενείς ανθρώπους να δίνουμε βοήθεια, και όχι αμύθητα πλούτη, γιατί παίρνουν και άλλους σβάρνα.

 
At 7/06/2009 02:17:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Και τελικά λέει ο Μ.J. έπασχε από λεύκη κι όλη αυτή η σκατίλα γύρω απ΄το όνομά του και ακόμα χειρότερα γύρω απ'το θάνατό του is flushed down the loo.
Old Boy, you are fired.
χοχο.

 
At 7/06/2009 01:24:00 μ.μ., Anonymous Κράνμπερης said...

Ο Jackson ζει!!!! Ωχ, άλλος Elvis μας βρήκε

Από ότι κατάλαβα μετά από τους διαγωνισμούς σωσία του Elvis και της Marilyn Monroe θα έχουμε και του Jackson σε λίγο καιρό. Καιρός ήταν γιατί οι καρικατούρες του Elvis και της Marilyn είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

Τα παιδιά που κοιμόντουσαν μαζί του πως κατέληγαν στο σπίτι του και στο κρεβάτι του; Φαντάζομαι ότι πλήρωνε τους γονείς των παιδιών. Αναρωτιέμαι το κοστολόγιο πιο θα ήταν. Αναρωτιέμαι αν σας ζήταγε ο Jackson να κοιμηθεί με τα δικά σας παιδιά τι θα λέγατε.

Ότι δερματική ασθένεια και να είχε δεν αλλάζει τίποτα από την ουσία αυτού του κείμενου

 
At 7/06/2009 02:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απλά ελλείψει επικαιρότητας, η τρίχα έγινε τροιχιά, φοβάμαι.
Στον τύπο, στα Blogs, παντού...
Και να σου πω τη μαύρη αλήθεια μου, που όσο κι αν κι εγώ θα το ήθελα, δεν μπορώ να την κάνω άσπρη, θα προτιμούσα να είχαμε όλοι ασχοληθεί το μισό απ΄όσο με τον Τζάκσον, με διαταραγμένες προσωπικότητες που είναι κρυμμένες γύρω μας, στα σχολεία των παιδιών μας, στις παρέες τους, στο διαδρομή τους μέχρι το περίπτερο.
Κι ας μην έχουν κάνει ούτε ένα hit, τις θεωρώ το ίδιο και περισσότερα, άμεσα, επικίνδυνες.

Για τα υπόλοιπα ο νεκρός λένε δικαιώνεται και αναπαύεται... :)
Άσε που "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύετο" .

Καλημέρες σου

 
At 7/06/2009 03:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φοράδα, διαφωνώ. Ο Τζάκσον υπήρξε πολιτισμικό φαινόμενο, ενώ τα της προσωπικής του ζωής είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Δεν είναι ο θάνατός του Εurovision, ούτε ο Τζάκσον Ρουβάς, ώστε να πούμε ότι ασχοληθήκαμε με ένα θέμα άνευ σημασίας.
Ο νεκρός τώρα θα αναπαυθεί θέλοντας και μη. Εκτός όμως από το δρυός πεσούσης, υπάρχει και το επωνύμου πεσόντος πάσα γκρίζα ζώνη εξαγιάζεται.
Νiemandsrose, το λινκ της απόλυσής μου δεν ανοίγει εδώ στην Ελλάδα λόγω κοπυράιτ.

 
At 7/06/2009 04:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι εγώ διαφωνώ. :)))(Αν συμφωνούμε διαρκώς δεν έχει πλάκα)

Αυτό που λέω μόνο είναι ότι αν ο χάρος δεν είχε "προλάβει" το συγκεκριμένο πολιτιστικό φαινόμενο, σε λίγες μέρες θα ξεκινούσε τις συναυλίες του, και τότε τα ίδια μέσα, παγκοσμίως, που σήμερα εξαπολύουν λίβελους, θα μιλούσαν για την "μεγάλη επιστροφή του σούπερ σταρ". Ελάχιστοι, θα είχαν σιωπάσει ή απλά θα αγνοούσαν εκείνη την επικαιρότητα.
Αυτό θεωρώ λιγουλάκι υποκριτικό.

 
At 7/06/2009 07:16:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

Κι όμως, το σχόλιο της 'φοράδας στ'αλώνι' είναι σαφές κι εύγλωτο, όσο αφορά στη σημασία του και στη σπουδαιότητά του. Το σημειώνω λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, αλλά και αδιαφορίας όσων γονέων έχουν παιδιά κι αυτά περιηγούνται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, και ασυνόδευτα σε δημόσιους χώρους, ιδίως αυτά σε μικρή ηλικία. Το σημειώνω όντας ένθερμος υποστηρικτής των αποστάσεων σε ό,τι αφορά τις παρέες τους και τα ενδιαφέροντά τους, σύμφωνα με την ηλικία τους, ενώ επιπλέον συνετό θα ήταν όσοι γονείς να αποταμιεύετε εκτός από χαρτζηλίκι τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου όσα παιδιά σας δεν ενδιαφέρονται για τα όσα τους αναθέτουν στο σχολείο ως μελέτη για το σπίτι, έστω να μην συνεχίσουν σε γυμνάσιο και λύκειο αναλφάβητα και δίχως στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών. Αυτό αφ'ενός προκειμένου αυτά να έχουν διαθέσιμες περισσότερες επιλογές στο λύκειο κι έπειτα, αφ'ετέρου διότι και οι εκπαιδευτικοί σε κάθε βαθμίδ είναι άνθρωποι, δεν είναι ούτε ψυχολόγοι, ούτε οι γονείς των παιδιών σας, αλλά ούτε και μπορούν με τη βία να τα πείσουν πως οι υποχρεώσεις τους για το σχολείο είναι για αυτά ψυχική και ουσιαστική ανταμοιβή, όποτε αυτές τις εκτελούν εθελοντικά με κέφι. Είναι λυπηρό το ότι πόσοι γονείς δίνετε δικαίωμα εν έτει 2009 στα ΜΜΕ να υποστηρίζουν αιτιολογημένα πως τόσα από τα παιδιά σας είναι αναλφάβητα. Οι ξένες γλώσσες και οι πολυεθνικές σας μάραναν ορισμένους, ντροπή σας.

 
At 7/06/2009 08:26:00 μ.μ., Anonymous henriksen said...

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο 29χρονος σήμερα Jordan Chandler, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πατέρας του, του είχε πει να καταθέσει ψέματα όταν κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση τον Michael Jackson, το 1993.

 
At 7/07/2009 12:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν ξερω κι εγώ πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι κακοποιούσε παιδιά. Αλήθεια, δεν μπορείς να δεις την ευαισθησία που κρύβεται σε έναν ενήλικο που απολαμβάνει την παρέα μικρώ παιδιών και μόνο;

 
At 7/07/2009 05:59:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

άλλοι στην Ελλάδα του 2009 συζητούν για το πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, πώς θα μειωθεί ο αναλφαβητισμός στην ελληνική και πώς θα ανακάμψει η εθνική ιστορική και πολιτιστική συνείδηση, συνάμα με την οδική παιδεία, κι άλλοι προβληματίζονται περί της cutting edge έρευνας.. φευ!

 
At 7/07/2009 01:45:00 μ.μ., Blogger tsaousa said...

Και για την ιστορία, ένας από τους δύο πιτσιρικάδες που τον κατηγόρησαν για κακοποίηση, 29 χρονών σήμερα, ομολόγησε πριν λίγες μέρες, μετά τον θάνατο του Τζάκσον ότι ο πατέρας του τον έβαλε να τα πει αυτά για να πάρουν τα φράγκα της αποζημιωσης.

Άρα, δεν αγνοούν μόνο οι δημοσιογράφοι τι έκανε στο κρεβάτι του, το αγνοούμε κι εμείς...

 
At 7/07/2009 01:46:00 μ.μ., Blogger tsaousa said...

Μόλις είδα ότι το έγραψε και άλλος σχολιαστής.
Ακόμα καλύτερα.

 
At 7/07/2009 03:04:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 7/07/2009 03:07:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Και τελικά ποια είναι η γκρίζα ζώνη ρε συ Old Boy?

Να έχει κάποιος λεύκη κι από μαύρος να γίνεται πάλλευκος;
Να έχει διαγνωστεί κάποιος με λεύκη PLUS λύκο και να γίνεται εκκεντρικός στη προσπάθειά του να προφυλαχτεί από την καστροφική γι' αυτόν επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας (φςςς, πολύ πρυτανικά τα λέω σήμερα);
Να κάνει co-sleeping στο σπίτι του με τα πιτσιρίκια του ωσάν να είναι μέγα έγκλημα να κοιμάσαι πλάι στους γονείς σου;
Να πάσχει μάλλον από body dysmorphic disorder και να τό' χει ρίξει στις πλαστικές ωσάν αυτό να είναι το άλλο μέγα έγκλημα που μόνο ο Μ.J. έχει διαπράξει στην υφήλιο;
Να έχει γίνει πλούσιος απ΄τη show biz και να ξοδεύει σαν παλαβός στην οϊμέ καταναλωτικιά μας κενωνία;


Για πες και σε μας τους συγγραφείς συγχωροχαρτιών τι εστί γκρίζα ζώνη του βίου του τεθνεώτος, δημόσιε κατήγορε;

ps: Το link με το you are fired είναι σκηνή από μια μαλακία reality show στο UK με τίτλο The apprentice.

 
At 7/07/2009 05:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εντάξει λοιπόν δεν είχε ούτε καν γκρίζες ζώνες ο μακαρίτης, οι ζώνες του δεν ήταν καν αμφιλεγόμενες, ο μακαρίτης δεδικαίωται και οσονούπω θα ανακηρυχθεί και άγιος.
Στο κείμενο πάντως δεν λέω ότι ήταν παιδόφιλος. Λέω ότι μπορεί και να ήταν μπορεί και να μην ήταν.
Αλλά και παιδόφιλος να μην ήταν είναι αντικειμενικά μυστήριο και παράξενο και αλλόκοτο να κοιμόταν μαζί με 13χρονα αγοράκια.
Γενικά προσέχω τι γράφω και δεν προσέχω τι γράφω τόσο για να μην πέσω σε γκάφες όσο γιατί τελικά όντως το πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ΚΑΙ ήθελε ΚΑΙ μπορούσε να κοιμάται μαζί με αγοράκια.
Το αν προχωρούσε μετά σε άλλη φάση μαζί τους ή όχι, ασφαλώς και έχει μεγάλη σημασία, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι την κύρια.
Γιατί, αφού το πάμε έτσι, και σεξ να έκανε μαζί τους δεν θα το έκανε με κακή πρόθεση και κακά συναισθήματα.
Ούτως ή άλλως τα αγαπούσε τα παιδιά.
Αν τα αγαπούσε ως το σημειο να κάνουν αγκαλίτσες ή ως το σημείο να τους φιλάει τις κουκούνες, μπορεί να φαίνεται στην σημερινή εποχή ως η συγκλονιστικότερη διαφορά του κόσμου, εγώ όμως νομίζω ότι το ξεχωριστό στην περίπτωσή του ήταν η ψύχωση με τα παιδιά και την παιδικότητα και η δυνατότητα να κοιμάται ανενόχλητος με αγοράκια επειδή ήταν ζάμπλουτος και σταρ.

 
At 7/07/2009 05:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εκείνο τώρα που όντως λέω και ξαναλέω στο κείμενο είναι ότι αγόρασε το χρώμα του.
Εάν έκανα λάθος προφανώς είναι γκάφα.
Εάν έπασχε λοιπόν από τις ασθένειες αυτές το πράγμα προφανώς αλλάζει και ενδεχομένως γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό, εφόσον η λεύκη είναι αυτοάνοσο νόσημα και θα μπορούσε να πει κανείς με χοντρικό λυρισμό ότι το σώμα του αποφάσισε να ασπρίσει επηρεασμένο από το πνεύμα του.
Αλλά μην παρουσιάζουμε ως γεγονός κάτι που δεν νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ως γεγονός.
Και σε ένα άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο Μπασίρ του λέει για το τρίτο παιδί του που είναι κάτασπρο, ότι προφανώς το έκανε με λευκή μητέρα.
Όχι του λέει ο Τζάκσον, με μαύρη το έκανα και βγήκε έτσι επειδή εγώ είμαι λευκός.

 
At 7/07/2009 05:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και τι θα γίνει με την Αθηνά Ωνάση. Πότε θα αναλάβει τις προεδρίες. Γιατί ντύνεται με την στολή του αστυνόμου β' ο Γιώργος Βασιλείου στις συναντήσεις με τους ψηφοφόρους. Δεν θα τα ξεκαθαρίσεις αυτά τα πράγματα Oldboy;

 
At 7/07/2009 06:10:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Και τελικά Ο.Β. (ο γυναικολόγος κατά το αγγλικό ακρωνύμιο), αφού δεν υπονοείς, αλλά μπορεί και να υπονοείς, αλλά τελικά όχι δεν υπονοείς αλλά τελικά ίσως και ναι το υπονοείς (για να κοροϊδέψω ολίγον τι τις γνωστές σου τσαχπινιές) ότι ο ΜJ δεν ήταν παιδέρας, τι επικεντρώνεσαι στο θέμα τούτο στα σχόλια; Γιατί αντ' αυτού δεν απαντάς στις απανωτές γκάφες που έκανες. Wikipedia δεν έχεις σπίτι σου;

Και πιο δλδ δεν έχει αποδειχθεί ως γεγονός; Ότι δεν πρόκαμε να σκαννάρει τις γνωμάτευσεις για τις ασθένειές του και να σου τις στείλει με email για γλιτώσει τo post mortem verdict σου; Γεγονός.

"Και σε ένα άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο Μπασίρ του λέει για το τρίτο παιδί του που είναι κάτασπρο, ότι προφανώς το έκανε με λευκή μητέρα.
Όχι του λέει ο Τζάκσον, με μαύρη το έκανα και βγήκε έτσι επειδή εγώ είμαι λευκός."

Τούτο εστί χιούμορ εν Χριστώ αδελφές. Κρίμα που δεν τον άκουγα όσο ήταν ζωντανός λόγω γονιδίου θολοκουλτουριάρικου. Θα επανορθώσω τώρα που εκοιμήθη. Άγιος γαρ.

 
At 7/07/2009 06:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Wikipedia είχα σπίτι μου, αλλά επειδή φτιάχνουμε τη βιβλιοθήκη δεν χώραγε και τη δάνεισα στους γείτονες.
Αν έχω κάνει γκάφα είναι μία και δεν είναι απανωτές.
Κι αν έχω κάνει γκάφα αυτή συνίσταται στο ότι δεν θεώρησα πιθανό το ενδεχόμενο όντως να είχε ασθένεια.
Θα έπρεπε να το έχω συνυπολογίσει και τότε το κείμενο θα μου είχε βγει και καλύτερο, με την αυτοάνοση προσθήκη.
Διευκρινίζω ότι μιλάω για το ενδεχόμενο του γεγονότος, όχι για κάποιο αποδεδειγμένο γεγονός.
Κατά τ' άλλα στα σχόλια επικεντρώνομαι στα σημεία του κειμένου μου που αντικρούονται.
Αυτό καθ΄αυτό το κείμενο προτίμησε να επικεντρωθεί αλλού.

 
At 7/07/2009 11:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ολοι κανουμε λαθη κι ολοι ομως συγχωριομαστε..εσυ ομως εκανες το μεγαλυτερο λαθος και μονο ο Jackson μπορει να σε συγχωρησει για αυτα τα χυδαια που εγραψες..
πιστευω πως πρεπει να ανακαλεσεις στο επομενο σου τευχος..
Γιάννης Βασιλειου...

 
At 7/08/2009 12:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ειναι αδικο να μιλας ετσι για εναν ανθρωπο που εχει φυγει απο την ζωη,για εναν ανθρωπο που εχει αγαπησει,εχει προσφερει κι εχει δημιουργησει μεχρι και νοσοκομεια για τα παιδια και για εναν ανθρωπο τοσο αγαπητο απο ολο τον πλανητη...
το οτι ηταν πλουσιος δεν σημαινει οτι δεν ηταν ανθρωπος με καρδια και αισθηματα...δεν το εκκμεταλλευτηκε ποτε αυτο για να κοιμαται με παιδακια οπως σε συμφερει να λες..δεν ισχυει κατι τετοιο...και θα συμφωνησω στο οτι μονο ο Michael Jackson πρεπει να σε συγχωρησει και πρεπει να ανακαλεσεις για οσα ειπες..βεβηλωσες την μνημη του.. λυπαμαι για λογαριασμο σου..

 
At 7/08/2009 01:11:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Όταν αποφάσισες να αντλήσεις από την επικαιρότητα για να γράψεις κάτι στο έντυπο που σε πληρώνει, επέλεξες το πιάσιρικο θέμα Μ.J. Fair enough. Αλλά fair enough και o Ζώνεκρος σου προτείνει να ασχοληθείς και με την Αθηνά Ωνάση. Είχες τις προκαταλήψεις σου αλλά επειδή εδώ κάνουμε δημοσιογραφία όχι ψέμματα, είδες λίγο απ' τη συνέντευξη στο youtube και με την πατροπαράδοτη μέθοδο αρπά -κόλλα του έστησες προφίλ και προοικονομείς ότι θα τον στήσεις και στον τοίχο. En passant πετάς και ένα-δυο μπινελικάκια για τον Τριανταφυλλόπουλο και ξώφαλτσα τον Μπασίρ αλλά μια χαρά κάθεσαι και τους βλέπεις στο εκάστοτε γυαλί.

Είναι για σένα σοκαριστικό ας πούμε να φοράνε τα πιτσιρίκια βενετσιάνικες μάσκες και έτσι που το παρουσίαζες φαντάστηκα, πριν να δω τη συνέντευξη, ότι ήταν στο τσαφ να κάνουν κάνα όργιο με μάσκες και τα συναφή. Ενώ τις μάσκες τις φορούν γιατί ο μπαμπάς τους δε θέλει να είναι αναγνωρίσιμα τα πρόσωπά τους στο κοινό. Όταν σε ρώτησα προσφάτως αν είναι σωστό να κοτσάρουμε φωτό των παιδιών μας στα μπλογκζ μας, απάντησες δεν υπάρχει σωστό και λάθος εννοώντας πως ως γονείς είμαστε αναγκασμένοι να αποφασίζουμε για λογαριασμό τους μέχρι να αρχίσουν -επιτέλους- να μας γράφουν στα παπάρια τους και να ενηλικιωθούν. Όπως για μένα δεν είναι και πολύ σοϊκό να μοστράρω την κόρη μου κάθε τρεις και λίγο στο μπλογκ μου, ενώ είναι για σένα, κι ενώ για τον ΜJ ήταν σωστό να τα κυκλοφορεί με μάσκες. Άραγες, ήταν το μοναδικό εκκεντρικό πράγμα που είχαν ζήσει ή έμελλε να ζήσουν τα πιτσιρίκια στη ζωή τους με μια καθημερινότητα στη ...Neverland? Δλδ σιγά τα ωά. Που να σου πω και το άλλο το σοκαριστικό. Κάποιοι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Covent Garden και τους βάφουν με μπογιές τα πρόσωπα!!!Αν αντέχεις δες αυτή την εικόνα:
Σοκαρίστηκες;

Το μόνο παράξενο για μένα, αντίθετα με το τι βρίσκεις εσύ παράξενο, είναι να στηρίζεις τα κειμενάκια σου σε λειψή παρακολούθηση youtube βιντεακίων αντί να κάνεις και κανένα search έστω στη wikipedia. Eίπαμε: ο άνθρωπος είχε λεύκη.

'"όπως δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στο να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με παιδιά, αφού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοιράζεσαι την αθώα αγάπη σου με το ομορφότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο – τα παιδιά· κι αν μια μέρα όλα τα παιδιά εξαφανίζονταν από προσώπου γης, θα πηδούσε από το μπαλκόνι την επόμενη στιγμή· τόσο σημαντικά ήταν για αυτόν."

Εδώ γίνεται καραμπαμπάμ κατάπτυστο το κείμενό σου γιατί γίνεσαι πιο κίτρινος απ' τον Τριανταφυλοπ που υποτίθεται αποτάσσεσαι προκειμένου να πουλήσεις εναλλακτική αθρογραφία. Προφανώς ότι τον έσπαγε ο πατέρας του στο ξύλο, ότι είχε μια ζόρικη παιδική ηλικία (if at all), ότι φαίνεται να ήταν υπερβολικά ευαίσθητος για να ανακαλεί στη μνήμη του το σχόλιο μιας θαυμάστριας για την ασχήμια του ως παιδί και αποφασίζει να τα δώσει όλα -όπως το καταλαβαίνει αυτός- στα πιτσιρίκια του, αυτό εσένα δε σε ενδιαφέρει. Σε ενδιαφέρει αντίθετα να ανακυκλώσεις τη σκατίλα περί παιδεραστίας, made in USA δλδ απ΄ τη χώρα στην οποία υπάρχουν άνθρωποι και βγάζουν λεφτά μόνο κάνοντας μηνύσεις δεξιά-αριστερά. Και να στηριχτείς σε κατηγορίες που στο δικαστήριο κατέρρευσαν και που ο ίδιος ο πιτσιρικάς που τον κατηγόρησε ζήτησε συγνώμη αποκαλύπτοντας πως τον έβαλε ο μπαμπάς του να πά' να πει τα ψέμματα να βγάλουν κάνα φράγκο.


Για το καταναλωτικό αμόκ που λες, πολύ ήρεμο τον κόβω για να έχει πάθει αμόκ. Μπας και υπερβάλλεις once again? Και μήπως οι πολλές υπερβολές είναι κιτρινισμός; Εγώ αντίθετα κατάλαβα ότι ήθελε να πει ψωνίζω άρα υπάρχω. Ψώνιζω άρα δεν πονάω. Shopping therapy. Ανάλογα με τη τσέπη του καθενός. Σα τραγικός ήρωας στο δράμα καταναλωτισμός χωρίς σύνορα (και όρια).

Βρίσκω αξιοθαύμαστο να βρίσκεις πιο σημαντικό να αναφέρεις ότι ο μπαμπάς του τον έβαλε στη σόου μπιζ από το να αναφέρεις ότι ο μπαμπάς τον κακοποιούσε κι αυτόν και τα αδέρφια του.

Φεύγω τώρα γιατί με έχει πιάσει κλειστοφοβία στο κουτάκι του σχολιασμού. Εμείς και εμείς τα μη σελέμπριτυς τις ιδιορρυθμίες μας. :b

 
At 7/08/2009 01:14:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Εικόνα σοκ:
http://www.thepartybelles.co.uk/images/85_FACE-PAINTING-FLOWER.jpg
Μόνο για γερά στομάχια!

 
At 7/08/2009 01:58:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Όταν αποφάσισες να αντλήσεις από την επικαιρότητα για να γράψεις κάτι στο έντυπο που σε πληρώνει, επέλεξες το πιάσιρικο θέμα Μ.J. Fair enough».
30 Ιανουαρίου 2006: Μη επικαιρότητα - μη πιασάρικο θέμα - γράφοντας στο μπλογκ μου το οποίο δεν με πληρώνει.
Αντίστοιχα (μη επικαιρότητα - μη πιασάρικο θέμα - γράφοντας στο μπλογκ μου το οποίο δεν με πληρώνει), 8 Οκτωβρίου 2006: Κι έναν αιώνα μετά προσπάθησε να αγοράσει τον σκελετό σας ο Μάικλ Τζάκσον, ο δυστυχέστερος όλων των θνητών, ο άνθρωπος που εν αντιθέσει με σας κατόρθωσε να αλλάξει την μορφή του. Αυτός, το έκτρωμα που γέννησε η κοινωνία, ήθελε να αποκτήσει εσάς, το έκτρωμα που γέννησε η φύση.


Την δίκη προθέσεων λοιπόν στην επιστρέφω.

 
At 7/08/2009 02:03:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Ευχαριστώ που μου την επέστρεψες γιατί την είχα μία και μοναδική.

Από τον Γενάρη του 2006 ως τον Ιούλη του 2009 πολλά άλλαξαν. Ανάμεσα στα οποία κι η γραφή σου.

Καληνύχτα σας.

 
At 7/08/2009 02:15:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Quincy Jones blasts Michael Jackson’s excuses for turning white
by Lauren Crooks

MICHAEL JACKSON’S mentor has blasted the star’s “bull****” excuses for turning himself white.

Quincy Jones said he never believed Jacko’s claims he was suffering from rare skin condition vitiligo which caused bleaching to his skin.

Jones – who produced some of Jackson’s greatest hits, including Thriller – said the King of Pop had many chemical peels because he was not happy with the way he looked.

He compared the troubled star’s lies to those of a drug addict.

Jones said: “He was the most gorgeous guy but he obviously didn’t want to be black. You see his kids? It’s ridiculous. Chemical peels and all. I don’t understand it.

“He’d come up with, ‘Man, I promise you I have this disease’ and ‘I have a blister on my lungs’. I don’t believe any of that bull****.”

Jones, 76, said while he worked with Jackson they often rowed about his lies and they reminded him of stars who made up excuses about more traditional addictions like alcohol and drugs.

He said: “We talked about it all the time, the chemical peels and stuff. I couldn’t talk him out of it.

“I’ve been around junkies all my life. I’ve heard every excuse.”

 
At 7/08/2009 02:26:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Νεκρολογία στον Guardian: The photo of him on the cover of Thriller was the last album sleeve on which he looked what he was: a young male with perceptibly African-American features. Around that time, his skin colour began subtly to lighten. He claimed it was caused by the pigmentation disorder vitiligo, but rumours suggested he had bleached his skin.

 
At 7/08/2009 03:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Washington Post: He straightened his hair and nose, beginning a process of almost surreal self-reconstruction. In time, Jackson's skin turned from brown to a pale, ghostly white, his nose shrank from repeated plastic surgery, and his frame remained painfully gaunt
Λέξη για λεύκη. Φαίνεται ούτε αυτοί είχαν Wikipedia σπίτι.

 
At 7/08/2009 03:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Από εκεί και πέρα αν άλλαξε η γραφή μου και έγινε τριανταφυλλοπουλικότερη του Τριανταφυλλόπουλου, άλλαξε τι να κάνουμε.
Αφού με πληρώνουν πια, δουλειά μου είναι να αναπαράγω σκατίλες.
Έτσι έμαθα να επιβιώνω και έτσι θα συνεχίσω να επιβιώνω.
Εσύ τουλάχιστον είσαι απόλυτα βέβαιη ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν ακούμπησε ποτέ παιδί όπως είσαι και απόλυτα βέβαιη ότι δεν πείραξε ποτέ το χρώμα του δέρματός του, το οποίο άλλαζε από μόνο του, μετατρέποντάς τον όχι μόνο σε λευκό, αλλά πειράζοντας και τα γονίδιά του τόσο ώστε να κάνει λευκό παιδί με μαύρη γυναίκα.
Είναι καλό πράγμα οι απόλυτες βεβαιότητες, κυρίως επειδή δεν μπορεί να τις κλονίσει κανείς όψιμος Μάκης σαν την αφεντιά μου.

 
At 7/08/2009 03:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι καλό πράγμα οι απόλυτες βεβαιότητες για σημαντικά πράγματα και όχι για ασήμαντα, χαζούλι.

 
At 7/08/2009 01:28:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

έχουν γραφεί πολλά για τον Michael Jackson και κάμποσα από αυτά τέρατα, απερίσκεπτα, σε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι είναι και προϊόντα, το διαπιστώνουμε και στην καθημερινότητα δίχως άλλο, από την εμπορευματοποίηση λαθρομεταναστών, την πώληση σαρκός, φύλου στο χώρο της πορνογραφίας, τη φανερή οικονομική εκμετάλλευση σε ανδρόγυνα. Αυτό το οποίο έχει γραφεί περί αλλαγής χρώματος, σε εμένα θυμίζει κάτι το οποίο μού έκανε εντύπωση κι έχει να κάνει με την "ελληνοποίηση" ονομάτων σε μαθητές στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ιδίως σε παιδιά τα οποία φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα συνήθη όσων κατοικούν στη Μεσόγειο, προέρχονται από διαφορετικές φυλές, π.χ. μελαμψά από περιοχές της γείτονος Τουρκίας, "κιτρινωπά" από Ανατολή, αλλά και κάμποσα μιγάδες. Το ζήτημα της αφομοίωσης ως ικανό αίτιο για αλλαγή ονομάτων, ιδίως σε μικρά παιδιά σε εμένα δημιουργεί καχυποψία, σε ό,τι αφορά τη διαφορετικότητα, αλλά και την προσωπικότητα και καταγωγή καθενός. Βεβαίως, σε φιλοσοφικό επίπεδο εγώ υποστηρίζω πως δεν ξέρουμε τι είμαστε, γι'αυτό και πιστεύω πως παρουσιάζει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον η μετάλλαξη της ύλης οργανικής και μη, από τη διαρκή ψαύση της καταγωγής, ψαύση η οποία σε λίγες δεκαετίες ειρηνικής περιόδου στην Ελλάδα, απλώς δε θα υφίσταται. Είμαι βέβαιος δε, πως με την πάροδο των ετών το θέμα της καταγωγής πρόκειται να αποτελεί προσωπικό ζήτημα και όχι ιστορικό, εφόσον επικρατήσει αρμονική συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών εθνών και φυλών.

 
At 7/09/2009 10:47:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Νταξ. Τι να λέμε. Κείμενο γραμμένο για καραστρέιτ με φίλαθλα αισθήματα. Ζέχνει βαρβατίλα. Δυτικιά κιόλας. Νεόκοπη. Ο παππούς μεγάλε δημόσιε κατηγορε και άντρακλα που' ναι 80 χρονών και έχει 3 παιδιά κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τη μάνα του και τον πατέρα του ως τα 10 του, ελλείψει χώρου. Γιου νόου. Γαμωτό. Δεν υπήρχαν τότε βλογκερς στιβαροί να πούμε να τα καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα.

"Έχω ένα πόνο στην κοιλιά μου
τη νιώθω να εγκυμονεί
θ' απλώσω στην ταράτσα τ' άντερά μου
με μανταλάκια χιαστί
και θα κρεμάσω τα ερμαφρόδιτα μωρά μου
η πρώτη μάνα τραβεστί."

 
At 7/09/2009 11:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"τόσες λίμνες να ρεμβάζω με βαρκάδα και βουτιές, τόσες λίμνες μα λιμνάζω στις εντός μου ερημιές"

 
At 7/09/2009 05:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eδώ και δέκα σχόλια γράφεις και ξαναγράφεις για το ποιός κοιμάται και το ποιός δεν κοιμάται με τα δικά του παιδιά.
Για ξένα παιδιά κατηγορήθηκε ο Τζάκσον και πλήρωσε μια περιουσία ο Τζάκσον, όχι για τα δικά του.

 
At 7/09/2009 08:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Gia to ti xrwma thelei na einai o kathenas dikaiwma tou. Allos vazei SPF 50 kai alllos 2 gia na mavrisei kai allos pou exei ta lefta ginetai kai aspros , dikaiwma tou, esena ti se noiazei. Mhpws exeis kapoia ratsistikh ypovoskousa tash OB? h mhpws tha htheles kai sy na eisai 'mavros' alla mono se merika shmeia tou swmatos sou?! Gia to ean kakopoiouse paidia auto tha to krinei h istoria, kathoti polloi katadikazontai kai meta mathainoume gia psevdomartyries kai ta synafh. Oi gnwmes didistantai- htan afelhs pou hthele paidia gyrw tou kai ton pagidepsan/ htan paidophilos. Kai mono to gegonos oti asxoleisai mazi tou kai trefeis th dhmosiothta apodeiknyei thn epidrash pou eixe auto to atomo ston kosmo kai se sena. Oti kai na grapseis ta facts einai facts, oi epityxia, to talento kai h kallitexniki idiofyia autou tou anthrwpou einai anamfisvhthth, ta rekor pwlhsewn akseperasta. Emena pote de mou arese giati hmouna heavymetalas kai ton elega 'flwro' otan hmouna teen, dikaiws omws ton onomazoun the King of Pop.

 
At 7/09/2009 11:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

συμφωνω απολθτως με τον ανωνυμο...τι σε νοιαζει εσενα τι εκανε στο δερμα του...οτι κι αν εκανε ειναι δικαιωμα του..ομως μην λες οτι πληρωσε για να κοιμαται με παιδια..ειναι κατι που δεν ισχυει αλλα εσενα ετσι σε συμφερει να λες για να τραβας κοσμο...τωρα σου αρεσει που ολοι στην λενε? οχι...
γιατι κατι παραπανω θα ξερουν απο σενα και δεν σου αρεσει γι'αυτο και τους πας κοντρα...παντως λυπαμαι για λογαριασμο σου...

 
At 7/09/2009 11:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το θέμα με τον MJ είναι ασήμαντο. Ελεύθερος άνθρωπος όσον αφορά τις ασήμαντες αποφάσεις για τον εαυτο του. Από ηθική, όμως, άποψη μηδέν. Δεν δούλεψε δωρεάν για κανέναν.

 
At 7/10/2009 12:30:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Mhpws exeis kapoia ratsistikh ypovoskousa tash OB? h mhpws tha htheles kai sy na eisai 'mavros' alla mono se merika shmeia tou swmatos sou?!».
Μα είμαι «μαύρος» εκεί.
Μόνο που το μεγαλείο είναι ότι είμαι μόνο μεταφορικά μαύρος εκεί και κυριολεκτικά λευκός.
Ο αρείος φαλλός μου λατρεύεται ως νεοναζιστικό τοτέμ.
Ρώτα τα παιδιά στην Χρυσή Αυγή ή στην Κλαν και θα σου πουν.

 
At 7/10/2009 01:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ma den ennousa auto...egw ennousa gera podia gia na exeis alma sto basket. ma toso ponhro myalo pia...ts ts

 
At 7/10/2009 08:46:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

εδώ που τα λέμε το ταξικό μίσος δεν είναι δα αδικαιολόγητο. Πώς ένας κάτοχος της καινούργιας Jaguar XJ να μην μίσει μια πολύτεκνη μεσοαστική οικογένεια, όχι με ένα, ή δύο, έστω τρία, αλλά με έξι, έξι (6) Zastava αραδιασμένα στην ίδια οδό, φάτσα κάρτα απ' το μπαλκόνι στο δυάρι! Ένα για το κάθε μέλος, δυο για το ζεύγος και ένα για κάθε ενήλικο παιδί..

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home