Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ

Αν είναι να φτάσουμε στο σημείο ώστε το διαδίκτυο (Internet) να γίνει ο παράδεισος του ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα μιλάμε για πραγματική διαστροφή.
Mάθανε οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες ότι ανακαλύφθηκε το διαδίκτυο (Internet) και είπαν να μεταφέρουν την ηλεκτρονική εγκληματική τους δραστηριότητα σε αυτό.
Ε, όχι κύριοι. Να μείνετε στα παλιά σας μετερίζια.
Γιατί, ως γνωστόν, το Σύνταγμα δεν προστατεύει ατομικά αλλά κειμενικά δικαιώματα. Η προστασία του απορρήτου δεν είναι προστασία εκείνων που επικοινωνούν, αλλά του περιεχομένου της επικοινωνίας τους· αυτοτελώς και όχι υπέρ τους. Όταν το Σύνταγμα ορίζει πως «το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο», φυσικά και δεν το ορίζει αποσκοπώντας στην προστασία των πολιτών που επικοινωνούν. Εκείνοι που επικοινωνούν είναι συνταγματικά αδιάφοροι.
Το Σύνταγμα κείμενο είναι κι αυτό και άρα για κείμενα ενδιαφέρεται και κείμενα προστατεύει· όχι πολίτες, όχι τον αποστολέα ή τον αποδέκτη, που μπορούν άνετα να διωχθούν.

7 Comments:

At 7/01/2009 03:35:00 π.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Και φυσικά παρακάμπτοντας και πάλι τις Ανεξάρτητες Αρχές...

 
At 7/01/2009 03:45:00 π.μ., Blogger vague said...

Ναι, αυτοί μπορεί να διωχθούν, αλλά τα κείμενά τους θα παραμείνουν απόρρητα κι επιπλέον ελεύθερα να δρουν ανενόχλητα.
Λίγο το 'χεις αυτό;

Φαντάζεσαι να διώκονταν και τα κείμενα; Πανδαιμόνιο θα γινόταν.

 
At 7/01/2009 03:20:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

σ'εμένα όλα αυτά τα τερτίπια ξεπερνούν και το καθεστώς ανεκδοτολογικού χαρακτήρα προς διασκέδαση. Τα περί καπνίσματος και σεβασμού προς τους μη καπνιστές εφόσον τα σταχτοδοχεία δεν απουσιάζουν, τα περί νομοθετικής προστασίας του απορρήτου προσωπικής, ιδιωτικής επικοινωνίας, εφόσον π.χ. πόσοι δημοσιογράφοι πρωτοστατούν στην παραβίαση των αντίστοιχων δικαιωμάτων, όπως άλλωστε και σε κάθε ανάλογη επινόηση κινδυνολογίας προς τρομοκρατία. Πιστεύω πως έχει τελειώσει προ πολλού αυτό το πανηγύρι της κινδυνολογίας κι ενασχόλησης με με όσα αποτελούν αυτονόητα πια. Anyway, κατόπιν διαπίστωσης στο εξώφυλλο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία πως οι καπνιστές ανήκουν (και) στην κατηγορία ψυχασθενών, το πιθανότερο είναι δυστυχώς, όχι ότι θα κόψω το κάπνισμα, αλλά ότι δεν πρόκειται να αγοράσω εφημερίδα ούτε για τα όσα ίσως ενδιαφέροντα περιέχει η συσκευασία.

 
At 7/01/2009 10:30:00 μ.μ., Anonymous περί νομοθεσίας και ηθικής στην εκπαίδευση said...

ψάχνω νόμιμους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος εν ολίγοις, να αυξήσει τις οικονομικές απολαβές του, συνάντησα ένα link ανάμεσα σε άλλα, το αναρτώ.

 
At 7/02/2009 12:17:00 π.μ., Anonymous oneinchman said...

“Προς Την Δ/νση Ασφαλείας Αττικής Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών, Τμήμα 5ο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...”

Τι σχέση έχουν ένας λαθρέμπορος, ένας αρχαιοκάπηλος, ένας μαστροπός κι ένας χάκερ?
-Υπάγονται στην ίδια υποδιεύθυνση της Ασφαλείας Αττικής!

“Με το άρθρο 26 του Συντάγματος ορίζεται ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις των οποίων εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες.”

Δηλαδή οι πρώτες μούρες στην άσκηση της εξουσίας σ' αυτόν τον τόπο είναι ο Ελληνικός Λαός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τη συνέχεια του κειμένου προσπάθησα φιλότιμα, αλλά δεν κατάφερα να τη διαβάσω. Είναι περισσότερο “οργουελικό” απ' όσο μπορώ ν' αντέξω.

 
At 7/03/2009 01:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Γιατί, ως γνωστόν, το Σύνταγμα δεν προστατεύει ατομικά αλλά κειμενικά δικαιώματα. Η προστασία του απορρήτου δεν είναι προστασία εκείνων που επικοινωνούν, αλλά του περιεχομένου της επικοινωνίας τους· αυτοτελώς και όχι υπέρ τους. Όταν το Σύνταγμα ορίζει πως «το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο», φυσικά και δεν το ορίζει αποσκοπώντας στην προστασία των πολιτών που επικοινωνούν. Εκείνοι που επικοινωνούν είναι συνταγματικά αδιάφοροι.
Το Σύνταγμα κείμενο είναι κι αυτό και άρα για κείμενα ενδιαφέρεται και κείμενα προστατεύει."

Τα σπάσατε αγαπητέ συνάδελφε. :) Ακόμα γελάω...

Δανάη

 
At 7/03/2009 01:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γι΄ αυτό το ΄χουμε το Σύνταγμα, για να ξαλεγράρουμε λίγο :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home