Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012

Μας παίρνει τώρα ο αυτός;

I can fly but I want his wings,
my angel Gabriel,
my angel Gabriel.

Μοναδικές στιγμές διεθνούς πολιτικής με κύρος και ανάστημα μεταξύ Βενιζέλου - Γκάμπριελ*. «Πώς σου φάνηκε ο Τσίπρας; Έλα, πες, πες να ακούσει το κοινό μας, πες να ακούσουν στην Ελλάδα τι επικίνδυνος είναι», του ψιθυρίζει ζαβολιάρικα. Κι όταν αρχίζει να του απαντάει, ο Βαγγέλης κοιτάει με ένα πράισλες μαγκιόρικο κλεφτό βλέμμα κυρά Κατίνας ον ε μίσιον την κάμερα (στο 0:17), να δει αν μας παίρνει τώρα ο αυτός. Μετά ο Γκάμπριελ του λέει πως ο μαλάκας ο Τσίπρας νομίζει πως είναι δυνατόν να επαναδιαπραγματευτεί κανείς το μνημόνιο, κι εκεί ο Βαγγέλης τον κόβει, γιατί τι άλλο άραγε είναι η Ευρώπη παρά μια διαρκής διαπραγμάτευση και τι άλλο άραγε κάνει κι ο ίδιος εκείνη την ώρα από το να διαπραγματεύεται αυτοδύναμα και σθεναρά; Έτσι και δεν κάνει ο ελληνικός λαός το μοιραίο λάθος, και δώσει τελικά στους ευρωπαϊστές τη δύναμη να διαπραγματευθούν, τώρα που στην Ευρώπη έχει αλλάξει το κλίμα, θα κάνουν διαπραγματευτικούς παπάδες.

* που σύμφωνα με τον Χασαπόπουλο είναι «ο Γερμανός ομόλογος» του Βαγγέλη. Ομόλογος υπό ποία έννοια όμως; Ο Πρόεδρος του γερμανικού ΚΟΔΗΣΟ είναι;

15 Comments:

At 5/24/2012 09:39:00 π.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

Όσο και αν δεν μ' αρέσουν οι ψυχολογικές ερμηνείες, θα άξιζε μια τέτοια για τη μονίμως υπηρετική στάση (ή ίσως ακριβέστερα, η στάση: φοιτητή προς καθηγητή, υπαλλήλου προς προϊστάμενο) του Β. εκτός Ελλάδας σε ακριβή αντίθεση με το αντίστοιχο ύφος του εντός.

 
At 5/24/2012 10:32:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Αυτά που δεν έπιασε η κάμερα:

Γκάμπριελ: Συνφόνως με τα ιδικά μου αποτελέσματα εάν κατορθόσετε να συγκρατήσετε τας δυνάμεις σας εις το 40% και λάβη πράγματι 42% η Νέα Δημοκρατία, δεν μένει περιθόριον διά τον ΣύΡιζΑ, οπότε διαλύετε τελείος ο κουμουνισμός εν Ελλάδι.

Eυάγγελος: Και αν το αποτέλεσμα του Ιουνίου δεν κριθή ικανοποιητικόν, θα κατέλθομεν πάλι τον Ιούλιον; Αλ' εάν κατά δίμηνον προβένομεν εις εκλογάς, πάβει το έτος να λέγεται δίσεκτον όπως διδασκόμεθα από το ηλιοστάσιον και εισερχόμεθα εις εν εκνεβριστικόν δύστοκον εκλογικόν ορθοστάσιον.


(με το χέρι του Μποστ)


υ.γ.
Ιορδάνης Χασαπόπουλος ή Ιορδάνης Πασοκόπουλος; Τhat is the question.

Ήταν φανερό αλλά μου έγινε ολοφάνερο όταν, την ημέρα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠαΣοΚ στο Σύνταγμα, έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα από την πτωχότατη συμμετοχή κοινού, φώναζε εκνευρισμένος, μιλώντας στο κινητό του, "ποιος αποφάσισε αυτή τη συγκέντρωση εδώ;". Τον είδα με τα μάτια μου και τον άκουσα με τ' αυτιά μου, όταν μη αντιστεκόμενη στον πειρασμό να σχηματίσω εντύπωση από προσωπική "έρευνα", βρέθηκα στον περιφραγμένο χώρο των ανταποκριτών και των βουλευτών του κόμματος που κυβερνά ακόμα παρά που το απέρριψε το 86,82% του εκλογικού σώματος.

 
At 5/24/2012 11:09:00 π.μ., Anonymous Σχολιαστής said...

Όταν το υποτιθέμενο χιούμορ και η ειρωνεία είναι τόσο επιλεκτικά, χάνουν την όποια αξία τους και μετατρέπονται σε φτηνό καλαμπούρι.
Δεν είδες καμμία άλλη κωμική -για να μην πω γελοία- σκηνή να διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι/Βερολίνο;
Η συνάντηση Βενιζέλου τσίγκλισε την λεπταίσθητη αίσθηση του χιούμορ που σε διακρίνει;

 
At 5/24/2012 12:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πώς σου φάνηκε ο Τσίπρας? Βενιζελος Γκάμπριελ Δυο πολιτικοί απατεώνες μαζί….μου θυμίζει το γελοίο επικοινωνιακό ρεσιτάλ σε στημένο τηλεφώνημα στο ΙΚΑ Καλλιθέας… ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ «γεια σας. Είμαι ο Σημίτης ο πρωθυπουργός»….τι μας θυμίζετε και γελάμε μέσα στην δυστυχία μας…
Πρέπει να ειπωθεί… υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για όλους αυτούς τους γυμνοσάλιαγκες του εγκλήματος και της διαπλοκής που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάντια…..

 
At 5/24/2012 01:53:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Στο "βλέπουμε ότι ο Ελληνικός λαός υποφέρει" δε, του είπε ο Βενιζέλος "άντε να κάτσουμε και κόφ' τις μαλακίες τώρα".

 
At 5/24/2012 06:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δύτη, είναι όντως πολύ χτυπητή η αντίθεση και πολύ ενδιαφέρουσα η ερμηνεία. Ωστόσο ίσως αυτό το γλοιώδες και το υπηρετικό προκύπτει εξ ανάγκης. Ίσως ο αληθινός Βενιζέλος είναι εκείνος που βλέπει ως σκουλήκια τους πάντες, απλά η αλαζονεία στο εξωτερικό βρίσκει τοίχο και μετατρέπεται έτσι σε δουλικότητα.

 
At 5/24/2012 06:02:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αγαπητή κυρία Κατερίνα, δεν θα συμφωνήσω με το σχόλιο σας για τον κύριο Χασαπόπουλο. Γιατί τόσο αυτός, όσο και η κυρία Σπυράκη ή η κυρία Πυργιώτη ή ο κύριος Μπογιόπουλος, ουδέποτε έκρυψαν το κόμμα που υποστηρίζουν και από το οποίο υποστηρίζονται. Άλλωστε ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν επίσημος καλεσμένος στον γάμο του Άκη, φωτογραφήθηκε κιόλας. Αντίθετα όμως, πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, επίσης πρωτοκλασάτοι , κρύβουν επιμελώς το κόμμα από το οποίο υποστηρίζονται και υποστηρίζουν. Ψαρεύουν σε θολά νερά. Σ’ αυτούς ναι, πάει γάντι το Τhat is the question.

Old, μήπως είσαι ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρεις; Που τον θυμήθηκες.

 
At 5/24/2012 06:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σχολιαστή, ναι, αυτό τσίγκλισε την λεπταίσθητη αίσθηση του χιούμορ που με διακρίνει. Αν θες κάτι διαφορετικό από φτηνά καλαμπούρια, κυκλοφορούν άφθονα ακριβά καλαμπούρια για τα αγγλικά του Τσίπρα. Ο Τάκης ο Θεωδορόπουλος στα Νέα είχε γράψει πχ κάτι πανάκριβο.

 
At 5/24/2012 06:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, μεγάλο σύνθημα όντως :) Το θυμήθηκα σκεφτόμενος πως ενώ όλοι αναρωτιούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται(σε επίπεδο εκλογικής απήχησης) στο νέο ΚΟΔΗΣΟ.

 
At 5/24/2012 06:12:00 μ.μ., Anonymous evropaios eno snobarei tsipra said...

Ποια είναι όμως η ανάλογη έκφραση στhn κουμουνδούρου όταν

-πλέον καταγγέλνουν ως νεοφιλελεύθερους εκμεταλλευτές και λίγο πολύ παττακούς και παπαδόπουλους το 80% της ευρωπαικής κεντροαριστεράς

-εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι ευρωπαίοι έχουν μεθοδεύσει ταυτόχρονα τα εξής, 1) να μπλοφάρουν επίτηδες επειδή φοβούνται ότι θα φύγουμε από το ευρώ, και, 2)να φέρουν στην ελλάδα την κατοχική δραχμή ώστε πετώντας μας έξω να μας εκμεταλλευτούν (και πάλι).

Ρε σοβαρά τώρα πως γίνεται να φοβούνται να μας βγάλουν από το ευρώ και ταυτόχρονα να σχεδιάζουν να μας βγάλουν; Με τι σόι Dr Evil έχουμε να κάνουμε;

 
At 5/24/2012 06:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν ξέρω τι λένε στην Κουμουνδούρου, θα σου πω τι λέω εγώ όμως. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι εκείνη που κατεξοχήν έχασε το μπούσουλα, την μπάλα και την ταυτότητά της τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε το τι βαφτίζεται «κεντροαριστερά» σε αυτό το πλαίσιο δεν σημαίνει και ότι είναι αριστερό, ενδεχομένως να μην είναι καν και κεντρώο.

 
At 5/24/2012 07:06:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ομολογώ ότι ο διάλογος του Μπένυ είναι όντως αστείος. Ουσιαστικά κάηκε ο ίδιος.

 
At 5/24/2012 10:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Δε ξέρω τι είναι ο Γκάμπριελ αλλά το Κον-Μπεντίτ δε νομίζω να μην το ξέρετε....
Το 'φαγε πάλι το κράξιμο ο Τσιπράκος.

 
At 5/25/2012 08:30:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ανώνυμε, στο βίντεο ο Κον Μπεντίτ λέει πολλά που δεν ισχύουν. Για παράδειγμα ο μισθός των 1300 ευρώ δεν είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (ήταν σε εκείνο του 2009). Και αυτό είναι το ένα από τα δύο. Στο άλλο που μιλά για την ακύρωση των αποφάσεων μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά σίγουρα κάποιος είπε ψέματα στον επικεφαλής των Οικολόγων (γιατί δε νομίζω να διάβασε από τα ελληνικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ).

Αλλά και να είχε δίκιο ο Κον Μπεντίτ δικαιολογούνται τα τρομοκρατικά διλήμματα ή είναι αληθινά;

 
At 5/25/2012 06:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάλιστα! βαφτίζουμε ένα δίλημμα -και τι δίλημμα!- τρομοκρατικό και νόμίζουμε ότι έτσι το ακυρώνουμε. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με μάγια και με ξόρκια. Σαν το νερό του Καματερού, ένα πράμα!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home