Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

Σ.Α.ΡΙΖ.Α

Αν στο μετεκλογικό δεκαήμερο που προηγήθηκε παίχτηκε το έργο «Πάση θυσία να συγκυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ», στον προεκλογικό μήνα που ακολουθεί θα παιχτεί από τους ίδιους πρωταγωνιστές το έργο «Πάση θυσία να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Aν στις εκλογές του Μαϊου τεράστια μερίδα των πολιτών ψήφισε με κριτήρια αντιμνημονιακά και αντιδικομματικά, έχοντας ως μέγιστη φιλοδοξία να στείλει μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο» (ως προς το μνημόνιο) και «δεν σας αντέχω άλλο» (ως προς τα δύο κόμματα), στις εκλογές του Ιουνίου το διακύβευμα αλλάζει πίστα, το αδιανόητο μπορεί να γίνει εφικτό και μια αληθινά διαφορετική πολιτική μπορεί να ασκηθεί στη χώρα.
Αν όλη η αντίθετη πλευρά έχει αναγνωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον μοναδικό επικίνδυνο αντίπαλό της, έτοιμη θα έλεγε κανείς να συστήσει Συνασπισμό Αντισυνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαρτιζόμενο από δώδεκα συνιστώσες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΡΑΣΗ-ΔΗΣΥ-Δημιουργία Ξανά-Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες-Ευρωπαίους Φιλελεύθερους-ΔΟΛ-Σκάι-Καθημερινή-Μega), τότε κι όλη η διάσπαρτη ψήφος αντίδρασης και άρνησης της μνημονιακής πορείας μπορεί να αναγνωρίσει   τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστή της, όχι πλέον ως σκέτη διαμαρτυρία απέναντι σε κάτι που έμοιαζε απάλευτο και ασύμμετρα δυνατότερο, αλλά ως συμπαράταξη γύρω από τη γέννηση μιας δύναμης που θα έχει τη δυνατότητα να την εκπροσωπήσει από τη θέση της νόμιμης κυβέρνησης.
Αμάθητος στο παιχνίδι που ως τώρα ήταν προορισμένο για δύο αποκλειστικά παίκτες, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αφορμές να τον βάλουν κάτω και να τον βαράνε. Κι όταν δεν τις έδινε ο ίδιος, δεν είχαν πρόβλημα να ψάξουν να βρουν τι υποστηρίζει ας πούμε ο πρώην επικεφαλής του. Οπότε τις επόμενες εβδομάδες είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι η στοχοποίηση και η δαιμονοποίηση θα αγγίξει δυσθεώρητα ύψη. 
Αλλά δεν έχουν καταλάβει δύο πράγματα: Πρώτον πως σε επικοινωνιακό επίπεδο, ό,τι αποτελούσε εργαλείο και όπλο, λειτουργεί πλέον σαν μπούμερανγκ. Πως όσο περισσότερο αυτά τα ΜΜΕ και αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι φωνάζουν ότι ο άλλος είναι επικίνδυνος, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις ότι είναι επικίνδυνος για τα ίδια, τους ίδιους και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Δεύτερον -και κυρίως- πως σχεδόν κανείς δεν στρέφεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «λέει το νέο "λεφτά υπάρχουν"», επειδή ο Τσίπρας είναι ο νέος Τσοβόλας που θα τα δώσει όλα, επειδή υπόσχεται ανώδυνες μαγικές λύσεις, σε αντιδιαστολή με τις επώδυνες αλλά πραγματιστικές λύσεις των άλλων. Στράφηκαν και θα στραφούν σε αυτόν όχι για να εξουδετερώσει με δύο κινήσεις ματ την τρόικα, που θα πέσει στα πόδια του αποδεχόμενη πλήρως όλους τους όρους του, αλλά επειδή η πολιτική που επί δύο χρόνια εφαρμόστηκε τους διέλυσε υλικά και ψυχολογικά, επειδή συνειδητοποίησαν ότι η περαιτέρω συνέχισή της είναι το αληθινά μεγάλο κακό, η αληθινά μεγάλη καταστροφή.
Γνώμη μου λοιπόν είναι πως ακόμη κι αν έχεις διαφωνίες, ενστάσεις, επιφυλάξεις, ακόμη κι αν είσαι κάτι διαφορετικό ιδεολογικά, περισσότερο ή λιγότερο προωθημένο, ειδικά στις επόμενες εκλογές πρέπει να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως και να έχει, μάλλον μελλοντικά δεν θα μιλάμε για τις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012, αλλά για τις διπλές εκλογές Μαϊου - Ιουνίου. Έχω την αίσθηση πως το πιο δύσκολο βήμα ήταν αυτό που έγινε τον Μάιο. Πως αυτό του Ιουνίου θα είναι η φυσική του συνέχεια. Πως ούτε θα επανεγκλωβιστούμε στις προ Μαϊου απειλές, ούτε θα παγιδευτούμε σε νέες. Πως θα τολμήσουμε ακόμη περισσότερο. Έχω τελικά την αίσθηση πως όσο και αν φοβόμαστε, ταυτόχρονα έχουμε πάψει να φοβόμαστε. Πως φυσικά τα ακόμη πιο δύσκολα τώρα έρχονται, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τίνος τα συμφέροντα θα εκπροσωπούν εκείνοι που θα τα διαχειριστούν και συνεπώς τι προτεραιότητες θα έχουν κατά τη διαχείρισή τους. 

39 Comments:

At 5/16/2012 12:26:00 π.μ., Blogger Νοσφεράτος said...

εχω πολλές ενστασεις και δεν θα ψηφισω Συριζα στις επΟμενες εκλογές.

Οχι γιατιπολά απο αυτά που λές δεν εινΑι σωστα .. Ειναι
Αλλά υπάρχουν και πολλάα που βλέπω και δεν τα λές ..

Κυριως το σχημα Λαου - αρχηγου ,
που αρχιζει πιά να εμπεδωνεται ,

αυτή η αδιαμεσολαβητη σχεση

αυτο το Ο Λαος του Λαου τω Λαω

ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΑΒΝΟΥΝ ΟΙ σΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ..


Και αυτη η ασαφεια , η θολουρα ως προς τις αρχές και το προγραμμα .. Αν απ την μια μερια ειχαμε εναν Φετιχισμό του Μνημονιου απο την αλλ εχουμε εναν Μυστικισμό του Volkgeist και απορώπου δεν το δακρινουν οι τοσοι Πολιτικοι φιλοσοφοι και επιστημονες που διαθετει ο Συριζα..



Ασε που στο πιο κεντρικό ζητημα : Ευρω η δραχμή ΕΧΕΙ δΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕς ΕΝΤΕΛΏς ΓΡΑΜΜΈς

 
At 5/16/2012 12:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy: αν προλάβουμε να πάμε σε εκλογές (γιατί δεν είναι
σίγουρο ότι θα προλάβουμε), συμφωνώ μαζί σου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
θα ανέβει. Δεν ξέρω αν θα ανέβει αρκετά ώστε να σχηματίσει
κυβέρνηση (με ποιον;), αλλά δεν τον είδα να καίγεται να αλλάξει
θέση από την εφηβική και ανέξοδη διαμαρτυρία του
πεζοδρομίου.

Από όλους τους αρθρογράφους που (σωστά) καυτηριάζουν
πασοκ-νδ για τα τωρινά μας χάλια, και βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ
μια αχτίδα φωτός για ένα πιο ανθρώπινο αύριο, εμείς της
αντίθετης πλευράς (που ξέρουμε ότι η χρεοκοπία είναι
προδιαγεγραμμένο γεγονός είτε αν ανέβει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ,
είτε αν απλώς συνεχίσουν να κάνουν παρόμοιες εξωγήινες
δηλώσεις περί υποχρεωτικών δανείων και δήμευση
περιουσιών για "ανάπτυξη") δε μπορούμε να σας
πείσουμε με επιχειρήματα. Σε τέτοιες εποχές, τα επιχειρήματα
δεν πείθουν (για να είμαι δίκαιος, ούτε τη μία ούτε
την άλλη πλευρά.). Αλλά φοβάμαι ότι μόνο μια καταστροφή
θα πείσει μερικούς από εσάς (και σε αυτούς που κάποια στιγμή
θα πειστούν συμπεριλαμβάνω και εσένα) πόσο λάθος είχατε.
Δυστυχώς.

--Χρίστος

 
At 5/16/2012 12:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τίνος τα συμφέροντα θα εκπροσωπούν εκείνοι που θα τα διαχειριστούν και συνεπώς τι προτεραιότητες θα έχουν κατά τη διαχείρισή τους" .

Δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιους υπαινιγμούς -επιπέδου Καμμένου. Εν πάση περιπτώσει , αναρωτιέμαι : όταν μια ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετεί ΚΑΙ τα συμφέροντα των δανειστών μας , δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού , αφού η αμοιβαία εξυπηρέτηση συμφερόντων μεταξύ της χώρας και των δανειστών της συνιστά ακριβώς απαράβατο όρο της συμμετοχής της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι , η οποία είναι καθ'ομολογία όλων πλην ΚΚΕ προς όφελος του ελληνικού λαού; Όταν μια ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετεί ΚΑΙ τα συμφέροντα των τραπεζών , δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού , αφού ο ελληνικός λαός χωρίς τράπεζες είναι λαός χωρίς στον ήλιο μοίρα - πάλι καθ'ομολογία όλων πλην ΚΚΕ ; Εν πάση περιπτώσει , ο ισχυρισμός ότι μια ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα άλλα από αυτά που πρέπει να εξυπηρετεί ειλικρινά με υπερβαίνει . Αν μη τι άλλο , ας μας εξηγήσεις για ποιο λόγο εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα , όταν η ιστορία έχει αποδείξει ότι από την "εξυπηρέτηση" αυτή όχι απλά δεν κερδίζει αλλά συντρίβεται. Το ΠΑΣΟΚ ενδεικτικά από την εξυπηρέτηση αυτή κινδυνεύει με αφανισμό.

Δεύτερη παρατήρηση : μας προτρέπεις να ψηφίσουμε συριζα γιατί λίγο πολύ δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα , γιατί έχουμε πιάσει πάτο. Δυστυχώς, η εξαθλίωση της ελληνικής κοπινωνίας έχει μεγάλα ακόμη περιθώρια , όχι μόνον ποσοτικά αλλά και ποιοτικά . Μακάρι να βγω ψεύτης ...

 
At 5/16/2012 02:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με το πρώτο σχόλιο (Νοσφεράτου) για τη ταμπέλα του "Λαού" και κυρίως για τη δειλία και τη μη ξεκάθαρη θέση στο θέμα νόμισμα. Αισθάνομαι παντως πιο οικείο και αληθινό τον όρο λαός, απο τον άκρως αλητήριο τρόπο που το σύστημα χρησιμοποιεί τον όρο "πολίτης". Οι πολίτες απαιτούν, ο πολίτης ζητά, όλα γίνονται στο όνομα του πολίτη. Ναι αλλά τι πολίτη; Μια απομονωμένη μονάδα που ιδιωτεύει, μέρος ενός υποτίθεται ενιαίου συνόλου, χωρις τάξεις και διαχωριστικές γραμμές. Ο πολίτης, πιο μοντέρνο απ'το "λαός", κυρίαρχος όσο και η γνώμη του, διαμεσολαβημένη απο χίλιους πολιτικούς αναλυτές Μυκόνου και πολιτικούς αρχηγούς.
Σε ό, τι αφορά τον φίλο που πιστεύει οτι η κυβέρνηση μπορεί να εξυπηρετεί και τα συμφερόντα των δανειστών και του λαού, γιατἰ έτσι λένε όλοι πλην ΚΚΕ και γιατι τι λόγο θα χε να μη το κανει έχω να του πω μόνο οτι έχει χάσει τη πολιτική οικονομία των τελευταίων 200 χρόνων και οτι για τα μέλη που στελεχώνουν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα η κυβέρνηση και τα ποσοστά δεν είναι αυτοσκοπός και επιτυχία αλλά οι τυπικοί κανόνες του παιχνιδιου που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη του πραγματικού στόχου: προσωπικός πλουτισμός, προσωπική ανέλιξη, εξυπηρέτηση συμφερόντων με το αζημίωτο. Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία (και είναι μονο ενα τρανταχτό παράδειγμα) έχασε τη κυβέρνηση και έγινε μεγαλοστέλεχος σε εταιρεία φυσικού αερίου. Μάντεψε γιατί και μάντεψε πού παίρνει πειρσσότερα. Η κυβέρνηση που αναλαμβάνει να εξυπηρετεί δανειστές και τοκογλύφους ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετεί ΚΑΙ τα συμφερόντα του λαού, έχει ρόλο μεσιτικού γραφείου για το ξεπούλημα της περιουσίας και των δικαιωμάτων του λαού, με πιάνεις; Οσο για το αν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τράπεζες ή όχι, ας πούμε οτι δε μπορούμε. Το θέμα είναι, αυτες θα υπάρχουν και θα λειτουργούν ως ληστοσυμμορίες ή θα είναι στην υπηρεσία της ευημερίας της πλειοψηφίας των ανθρώπων; Είναι συμπαντικός νόμος να λειτουργούν με το τρόπο που λειτουργούν; Βασικά έχεις ιδέα για το πώς λειτουργούν;;;

 
At 5/16/2012 08:51:00 π.μ., Anonymous Μεγάλος Βεζύρης said...

Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι μεν δε μπορούμε να συγχωρήσουμε την ψήφο των δε. Είμαστε βέβαιοι (ναι, κι εγω είμαι, όπως ήσουν κι εσυ) πως κάποιοι διεφθαρμένοι η ηλίθιοι καταστρέφουν ότι απέμεινε απο τη ζωή μας. Έχουμε χάσει κάθε δυνατότητα συμβιβασμού (τι λέξη κι αυτη - μόνο το Veni Vidi Vici του Αρχηγού ειναι για τα Παλικάρια), ενω ατυχώς δε μπορούμε να απαλλαγούμε ο ένας απο τον άλλον. Το κοινό διαβατήριο μας δένει. Ας είναι, το κουβεντιάσαμε αρκετα, δεν αλλάζει. Μια χώρα Τατσόπουλοι. Ξέρεις, και οι Χρυσαυγίτες και οι Καμμένοι ψήφισαν "Ελεύθερα και Γενναία". Ξέρουμε όλοι με απόλυτη βεβαιότητα, ασυζητητί, πέραν πάσης σύνθεσης, ποιός είναι ο εχθρός μας. Εσύ έισαι, αδερφέ μου. Εγώ θα πάω στη συνιστώσα μου (την εκτη, μαλιστα, της λίστας σου) , θα ψηφίσω ομοίως ελεύθερα και γενναία, και καλή αντάμωση στα γουναράδικα.

 
At 5/16/2012 09:47:00 π.μ., Anonymous ionnoi said...

@Ανώνυμος 12:47:00

Όσον αφορά το κείμενο που έχεις σε εισαγωγικά σου παραθέτω το παρακάτω άρθρο. Μάντεψε ποιο είναι το μόνο κόμμα που έκανε επερώτηση στην Βουλη.

Ούτε εγώ έχω πειστεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τείνω προς την πλευρά του old-boy.

 
At 5/16/2012 10:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα χρεοκοπήσουμε και θα πτωχεύσουμε αγαπητά μου παιδιά. Με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάσου όμως φιλαράκο μου να χρεοκοπήσεις και να πας στη δραχμή έχοντας εκεί πάνω τα δοκιμασμένα επί 38 χρόνια κομματόσκυλα, τις ορδές των ΤσουκατοΒουλγαράκηδων. Να σου λένε ξανά και ξανά για νωπές εντολές και εμάς θέλει ο λαός.
ΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα γαμάτα στελέχη που θα σταθούν στα γιούρογκρουπ όπως ο Γ.Παπακωνσταντίνου, κολλητάρι της Αννούλας και του Πάσχου, όπως αυτός που κατάφερε να μας βγάλει στις αγορές την Άνοιξη του 2012. Δεν έχει αρχηγό έναν απόφοιτο του Χάρβαρντ, να έχεις έναν πιστοποιημένο ώμο να ακουμπήσεις, έναν αρχηγό που να μη λέει συνέχεια τη λέξη λαός. Γιατί τα ευρωπαϊκά κόμματα δεν αναφέρονται στον λαό ούτε λαϊκίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει καθημερινά και αναφέρεται στον λαό. Κανονικά θα έπρεπε να μας λέει ζώα όπως ο Βασίλης Λεβέντης. Και δεν κάνω πλάκα.

Αυτά. Και μόλις πιω καφέ μπορεί να γράψω και άλλα.

 
At 5/16/2012 10:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η βασική ιδέα μου για τον τρόπο που λειτουργούν οι τράπεζες είναι η εξής : όλοι εξυπηρετούνται-κερδίζουν από την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος , εκτός από τις τράπεζες που κερδίζουν περισσότερο. Χωρίς να θέλω να σε ταράξω , αυτό ξέρεις είναι συστατικός όρος του καπιταλιστικού παιχνιδιού, ότι δηλ. μια δραστηριότητα ασκείται και συνεχίζει να ασκείται , εφόσον είναι επικερδής γι'αυτόν που την αναλαμβάνει. Η απαίτηση να είναι οι τράπεζες ταγμένες στην υπηρεσία της ευημερίας της πλειοψηφίας των ανθρώπων , όταν δεν είναι σοσιαλιστικό κήρυγμα , είναι απλά μια ποιητική προσέγγιση και μάλιστα έμφορτος λυρισμού.

Η άποψή σου για την πολιτική οικονομία των τελευταίων διακοσίων ετών είναι έμπλεος ισοπέδωσης , συνωμοσιολογίας , και στο βαθμό που καταλαμβάνει γενικώς και ανεξαιρέτως το "κυρίαρχο πολιτικό σύστημα" συνιστά ανέξοδη λασπολογία και συκοφαντία. Δεν λέω , είσαι καλός μαθητής του ανερχόμενου και μη κυρίαρχου ως τώρα πολιτικού συστήματος που μιλάει για ξεπούλημα , δοσίλογους , προδοσία κτλ. Εκτός εάν μπορείς να ισχυριστείς ότι οι πρωτεργάτες του μνημονιακού "ξεπουλήματος" της χώρας μας πλούτισαν διά της δήθεν εξυπηρέτησης αλλοτρίων συμφερόντων. Μπορείς ? Ο δε ισχυρισμός σου ότι η απασχόληση του Σρέντερ στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύει ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του έπαιζε παιχνιδια σε βάρος του γερμανικού λαού και υπέρ προφανώς της συγκεκριμένης εταιρίας που τον προσέλαβε (? - ή μήπως συλλήβδην του κεφαλαίου ?- μα και το κεφάλαιο δεν έχει στο σύνολό του κοινά συμφέροντα! ) είναι απλούστατα άλλη μια ανίκητη θεωρία συνωμοσίας .

 
At 5/16/2012 12:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, επιτέλους, ΔΕΝ είναι οπωσδήποτε καταστροφή και της ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο για όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να διαχωρίσουν αυτά τα δύο. Θα έλεγα μάλιστα ότι η τυπική χρεοκοπία του ελληνικού κράτους -η ουσιαστική έχει επέλθει προ πολλού- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της κοινωνίας από ελάχιστη βάση μεν, με κοινό παρανομαστή δε.

Και, επιτέλους, ναι, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υλικής αναπαραγωγής του ακόμα και εάν εγκαταλείψουν οριστικά και αμετάκλητα την απασχόληση με την επαγγελματική πολιτική.

Οπότε, μόνον όσοι έχουν εξασφαλίσει την υλική τους αναπαραγωγή ασχέτως της κρίσεως ή, ΚΥΡΙΩΣ, λόγω της κρίσεως έχουν λόγο να ψηφίσουν ΝΔ και Πασόκ στις όποιες εκλογές.

Είναι το 10%-15% της ελληνικής κοινωνίας που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να μας αφορά, είτε αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ''λαός'' είτε ως ''πολίτες''.

Τα παραπάνω βέβαια δεν οδηγούν υποχρεωτικά στον όποιο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τουλάχιστον ας ξέρουν τι επιλέγουν όσοι ΔΕΝ ψηφίζουν παρά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καμμένο κ.λπ.

 
At 5/16/2012 12:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι καλύτερο ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν φέρει ένα βήμα πριν τα αδιανόητα: να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, να μειωθεί το περιθώριο κέρδους των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φαρμοκοποιών και γιατρών, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να αλλάξει κάτι στην παιδεία από το 1981, να καταργηθεί το άσυλο.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω πάλι και μόνο κρατική Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΟΤΕ, τράπεζες, δεν με νοιάζει να παράγω ή να εξάγω, με νοιάζει να είμαι περήφανος και ελεύθερος.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν φτάσει την ανεργία εκεί που ήταν και παραμένει επί σειρά ετών στην Ισπανία.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν πάει τον βασικό μισθό κάτω από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τόσες άλλες χώρες (είναι ακόμη πάνω από πολλές άλλες, αλλά τι με νοιάζει).
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να μειώνει μισθούς και συντάξεις. Μόνο να αυξάνει.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι μαγκιά του λαού να ζει τόσα χρόνια με δανεικά και τώρα να πει, λαϊκά και θαρραλέα και ελεύθερα σε όλους τους ξένους ότι δεν πληρώνει μία, την πάτησαν, ας πρόσεχαν.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορώ άλλο την κλαψομ-νίαση και τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν μπορώ άλλο να με λενε δειλό που δεν πηδάω από το παράθυρο αντί να προσπαθήσω να σβήσω τη φωτιά, δεν μπορώ άλλες διαδηλώσεις με κουκουλοφόρους, άλλο κλάμα για την προπαγάνδα, την χούντα, την διάλυση της δημοκρατίας.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ιστορικά αυτή η χώρα θέλει τουλάχιστον μία κυβέρνηση της Αριστεράς, για να το ζήσει και αυτό, να πάθει και να μάθει, να χαθεί το άλλοθι, το "what if"
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί βάζω την ελευθερία, το αυτεξούσιο πάνω από τη λογική: έτσι ο Κιρίλοφ αυτοκτόνησε για να δείξει έμπρακτα ότι είναι ελεύθερος, έτσι οι Σέρβοι που το 1989 ήταν μπροστά από όλους τους Ανατολικούς έκαναν τον εμφύλιο και είναι τώρα 20 χρόνια πίσω, περήφανοι όμως και ελεύθεροι.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορείς με το ζόρι να βάλεις έναν λαο στην Ευρώπη ή στο Ευρώ, κύριοι Καραμανλή ("εθνάρχη") και Σημίτη: η αληθινή ελεύθερη (και ανορθολογική) μου φύση δεν μπορεί με κράτη και κανόνες, με τεχνοκράτες και επιταγές των Βρυξελών χωρίς νομιμοποίηση από τις τοπικές συνελεύσεις του λαού.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι τρέλες δεν μου βγήκαν το 1897, το 1920, το 1946 ή με την Κύπρο, αλλά μου βγήκαν το 1821, το 1911 και γιατί όχι και τώρα.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η έξοδός μου ή η παραδειγματική μου τιμωρία θα ταρακουνήσει και θα σώσει την (υπόλοιπη) Ευρώπη, όπως ο φόβος του κομουνισμού έκανε τους καπιταλιστές να δώσουν παροχές στους δικούς τους προλετάριους.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι καλύτερο ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος.
Αλλά να ξέρεις oldboy, πιτσιρίκο, unfollow και λοιπή trendy αριστερά του εξωτερικού και των κολλεγίων που ανησυχείς για την πείνα των συνανθρώπων ότι όταν αυτοί που θα ψηφίσουν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βρουν τον λαϊκό παράδεισο αλλά βρεθούν χωρίς φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα, θα σας φάνε ζωντανούς.

ip (παλιός συμμαθητής και φίλος του Αλέξη στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που πηγαίναμε για 3 χρόνια)

 
At 5/16/2012 01:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν περιμένουν ορισμένοι να δουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλα όσα δεν είδανε τόσα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, θα περιμένουν πολύ. Αν κάποιοι ψάχνουν ακόμα για μεσσίες, δεν πρόκειται να τους βρουν ποτέ, γιατί δεν υπάρχουν. Δεν συμφωνώ σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καταλαβαίνω όλα όσα λέει. Και ναι πολλές φορές εκνευρίζομαι με κάποια από τα στελέχη του. Μου αρκεί ότι συμφωνώ με ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεών του και επιπλέον ξέρω πολύ καλά τι έκαναν και τι σκοπεύουν να κάνουν οι άλλοι. Βλέπω μια χαραμάδα ελπίδας για κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν βλέπω σε κανέναν άλλον.

 
At 5/16/2012 01:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ip, γάμησες ρε φίλε.
Τα σέβη μου.

 
At 5/16/2012 02:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όλοι μαζί ΟldBoy, ορθά μιλάς.

 
At 5/16/2012 02:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο παίκτης παίζει πολύ μεγάλη μπάλα, παρά την περίοδο προπόνησης. Στον τελικό θα γίνει αυτό ακριβώς του παίκτη.

 
At 5/16/2012 05:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν πάει τον βασικό μισθό κάτω από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τόσες άλλες χώρες (είναι ακόμη πάνω από πολλές άλλες, αλλά τι με νοιάζει)."

Τρικυμια εν κρανιω και λιγα λεω...Αν εχετε τετοια "επιχειρηματα" εσεις της αντιπερα οχθης,οι "υπευθυνοι,αντιλαικιστες,ορθολογιστες" χιλιες φορες με τον Συριζα.
Πότε ειχαμε βασικο μισθο στο υψος του βασικου μισθου της Γαλλιας και δεν το θυμαμαι.1400 ο δικος τους,γυρω στα 700 ο δικος μας στα μισα δηλαδη και με το "ευεργετικο" μνημονιο εφτασε τα 500 και παμε παρακατω...
Κοψτε ρε επιτελους την παραπληροφορηση,υπαρχουν και ανθρωποι που εχουν διαβασει 5 πραγματα,αντε μην δειτε καμια ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο τελος πρωτη!

 
At 5/16/2012 06:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Ip Respect, respect, respect!!!!!

 
At 5/16/2012 07:20:00 μ.μ., Anonymous Σχολιαστής said...

Κι εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπάρχει ο τρόπος να βγούμε από την κρίση και το δανεισμό. Την έχουμε τη συνταγή!
Όμως το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, σε συνεργασία με το άθλιο κεφάλαιο -που, σημειωτέον, ουδέποτε έδειξε αφιλοκέρδεια, γι' αυτό και θα το εξαφανίσουμε- δεν μας άφηνε να την εφαρμόσουμε. Τώρα όμως ήρθε η μεγάλη ώρα! Θα κάνουμε αυτό που δεν μας άφησαν να κάνουμε το '49 -γι' αυτό πήγαμε κατά διαόλου.
Τι σημασία έχει που η συνταγή έχει αποτύχει παταγωδώς και κανείς δεν την παίρνει πλέον στα σοβαρά; Την ασπάζονται όλα τα Εξάρχεια, αυτό μας αρκεί! Ναι, τα Εξάρχεια θα αναστήσουν το κομμουνιστικό οικονομικό παράδειγμα! Θα αποδείξουν ότι το παλιό δεν χάνει ποτέ την αξία του, αλλά γίνεται καλύτερο με τα χρόνια!

Εγώ θα ακόλουθήσω το δρόμο που δείχνουν τα Εξάρχεια, ο Στρατούλης κι ένας απίθανος τύπος, ονόματι Αποστόλου, που είδα στις ειδήσεις και με έπεισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο! Και σας προειδοποιώ: όποιος διαφωνεί είναι πουλημένο τομάρι και πράκτορας του καπιταλισμού! Θα αντιμετωπιστεί αναλόγως!

ΥΓ. Για να μιλήσω σοβαρά: Νιώθω τεράστια θλίψη με τον εμπαιγμό χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε. Και μόνον αυτό είναι αρκετός λόγος για να σιχαίνομαι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα βάθη της καρδιάς μου!

 
At 5/16/2012 08:56:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"Νιώθω τεράστια θλίψη με τον εμπαιγμό χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε."

Μια θεωρία που κυκλοφορεί είναι ότι η μεγάλη ώθηση στους ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο είναι κυρίως από υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ που ανησυχούν ότι θα χάσουν τις θέσεις τους κάτω από την Ευρωπαϊκή πίεση για ανταγωνιστικότητα.

Αυτές τις θέσεις τις εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ, και υπόσχεται να τις αυξήσει άμεσα. Αν δεχτεί κανείς αυτή την θεωρία, τότε αυτό που γίνεται δεν είναι κάποια οραματική μετάβαση σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, αλλά η συνέχιση του πελατειακού κράτους με καινούργια μορφή.

 
At 5/16/2012 10:51:00 μ.μ., Anonymous Thrass said...

Να ρωτήσω κάτι γιατί το έχω απορία (πραγματικά).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη που ξέρουν να οργανώσουν ένα κράτος και τούς τομείς του? (και δεν εννοώ κάτι πέρα από το κράτος που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν εννοώ να έχουν κυβερνητική εμπειρία (υποθέτω πως δεν έχουν). Εννοώ: Έχει άτομα που μπορούν να βάλουν δεδομένα κάτω και να καταστρώσουν σχέδια οργάνωσης πχ τής δημόσιας διοίκησης, της παιδείας ή τής υγείας? Ή σκοπεύει να κυβερνήσει με ευχολόγια?

Η ερώτησή μου είναι τίμια και όχι ειρωνική. Δεν ξέρω τα στελέχη του και δεν έχω ιδέα τι ικανότητες έχουν. Ομολογώ ότι κάποια άτομα που βγάζει στα ΜΜΕ δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει πιο σοβαρά άτομα κρυμμένα από πίσω (ή κάποιους που δεν έχω προσέξει εγώ).

 
At 5/16/2012 10:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

"Νιώθω τεράστια θλίψη με τον εμπαιγμό χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε."

To κακό είναι ότι ακούω και ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό, που δεν είναι απελπισμένοι και σου λένε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να το δοκιμάσουμε κι αυτό. Λες και θα πάνε ταξίδι στο Θιβέτ ή στη ζούγκλα.
Η ακόμη συνταξιούχους με παχυλές συντάξεις που από αντίδραση επειδή τους κόψαν 200 Ευρώ θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί.
Για τέτοιες συνειδητοποιημένες και σταθμισμένες πολιτικές επιλογές μιλάμε...

Κάτι τέτοιοι στείλαν το πολιτικό μήνυμα με το οποίο μας τα χει πρήξει ο Τσίπρας.

 
At 5/16/2012 11:32:00 μ.μ., Anonymous Υπευθυνοτης said...

Ψηφιζω Πασοκονουδου-Μανο-Τζημερο-Μπακογιαννη γιατι ειμαι ανεργος και γουσταρω!Θυσια να γινω για να αυξησουν την κερδοφορια τους οι πολυεθνικες,αλιμονο!!!
Ψηφιζω Πσοκονουδου-Μανο-Τζημερο-Μπακογιαννη γιατι οι μεν εχουν καταργησει σχεδον το εργατικο δικαιο και οι υπολοιποι υποσχονται να το κατεδαφισουν τελειως(βλεπε προτασεις για "ευελικτη" εργασια,αρση νομικων εμποδιων και ελευθερες διαπραγματευσεις,δηλαδη απολυτη ασυδοσια του εργοδοτη για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους).
Ψηφιζω Μανο-Τζημερο γιατι υποσχονται ακομα λιγοτερη φορολογηση των εχοντων/κατεχοντων και ενιαιο φορολογικο συντελεστη 15% για ολα τα φυσικα προσωπα.Δηλαδη θα φορολογειται ο εργατης του μεροκαματου με τον ιδιο συντελεστη που θα φορολογειται ο Λατσης.Καλο ε;Και πανω απο ολα δικαιο!
Ψηφιζω υπευθυνο Πασοκονουδου που μετεφεραν την ημερομηνια εναρξης υποβολης φορολογικων δηλωσεων για μετα τις εκλογες,για καθαρα επικοινωνιακους λογους κι ας πανε τα εσοδα πισω 1-2 μηνες,σιγα και τι εγινε...
Ψηφιζω υπευθυνο πασοκ που μας σωζει εδω και δυο χρονια,που πανηγυριζει καθε 2 μηνες οτι μας εσωσε οριστικα και ω του θαυματος μολις παει κατι να κουνηθει βρισκομαστε παλι στο χειλος της καταστροφης...
Ψηφιζω υπευθυνο Πασοκ,στελεχαρες του οποιου(Παπανδρεου και Παπακωνσταντινου) φωτογραφιζονταν μεχρι το 2009 με τον Φωτοπουλο,και τωρα ζηλευουν τον Συριζα που φωτογραφιζεται κι αυτος μαζι του και δεν το παιζουν κι αυτο μωλε...

Ψηφιζω Πασοκονουδου-Μανο-Τζημερο-Μπακογιαννη για να επιστρεψουμε ολοταχως στον 19ο αιωνα απο αποψη εργασιακων δικαιωματων και ασυδοσιας του κεφαλαιου.
Ψηφιζω ολες τις παραπανω υπευθυνες δυναμεις γιατι γουσταρω να εμπορευματοποιηθουν το νερο και το ρευμα μου.Ακου εκει δημοσια,κοινωνικα αγαθα το ρευμα και το νερο!!!Τι αλλο θα ακουσουμε απο τους αμετανοητους κρατιστες;Και ο ιδιωτης-αεριτζης,μπαρδον επενδυτης ηθελα να πω,τι θα γινει,κλεφτης;
Ψηφιζω ολες τις παραπανω υπευθυνες δυναμεις γιατι γουσταρω διαρθρωτικες αλλαγες.Να κοπουν αμεσα οι δαπανες για υγεια,παιδεια και αλλες πολυτελειες.Οποιος εχει να πληρωσει θα εχει και υγεια και παιδεια,οποιος διαφωνει ειναι σταλινικο απολιθωμα!Εννοειται φυσικα οτι οι εξοπλισμοι(και οι μιζες που τους συνοδευουν),οι σκανδαλωδεις συμβασεις με μεγαλοεργολαβους(που ολως τυχαιως ειναι και μηντιαρχες)θα συνεχιστουν ακαθεκτοι γιατι πανω απο ολα ειμεθα υπευθυνοι και ρεαλιστες!!!

ΥΓ.Αληθεια τι απεγιναν εκεινα τα στρατοπεδα συγκεντρωσης μεταναστων;Δεν θελω καν να διανοηθω οτι επροκειτο περι προεκλογικου τεχνασματος αυτου του ογκολιθου σοβαροτητας και συνεπειας του Κυριου Χρυσοχοιδη.Απαπαπα.Αφου λεμε ειναι υπευθυνο το πασοκ!Και προπαντων δεν λαικιζει!

 
At 5/16/2012 11:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy, ωραίο το άρθρο σου (και δράττομαι της ευκαρίας να σου πω ότι με πολύ ενδιαφέρον σε διαβάζω στο UNFOLLOW).
Τώρα, πιο εντυπωσιακά μου φάνηκαν τα σχόλια: βγάζουν από πίκρα μέχρι κακία και από αγραμματοσύνη μέχρι τρικυμία εν κρανίω! Ιδίως αυτός ο καημένος ο ip: φαίνεται να έχει καεί κάθε σύναψη στον πιθανώς λειτουργούντα στο παρελθόν εγκέφαλό του-αχ, αυτά τα δελτία των 8!
Οι υπόλοιποι βαστάτε γερά, ε....
Μία

 
At 5/17/2012 12:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

" βγάζουν από πίκρα μέχρι κακία και από αγραμματοσύνη μέχρι τρικυμία εν κρανίω! Ιδίως αυτός ο καημένος ο ip: φαίνεται να έχει καεί κάθε σύναψη στον πιθανώς λειτουργούντα στο παρελθόν εγκέφαλό του-αχ, αυτά τα δελτία των 8!"

Και με ένα γελαστό αχ και βαχ με θαυμαστικούλια γκρεμίστηκαν όλα τα σαθρα επιχειρήματα του lp...

Πάντως δεν συμφωνώ πλήρως μαζί του κάνει λίγο επικλήσεις στο συναίσθημα με αυτά για τα κολλέγια, και πολύ πριν φέρουν την καταστροφή τα όσα θέλει ο σύριζα, δεν θα γίνουν καν, γιατί καλά καλά δεν είναι αριστερά ρε, μα την παναγία τώρα, είναι κάτι ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚΙΑ του 80 και τον νιλ τέτοιονα τον βλάκα τον άγγλο. Και εδώ οι Έλληνες μιλήσαν για γουδί με το χαράτσι, θα κάτσουν να δίνουν αναγκαστικό δάνειο, καλά τραγούδα, τραγούδα κανένα έντεχνο

 
At 5/17/2012 12:29:00 π.μ., Anonymous Michael said...

Thrass, αν και οποιαδήποτε απάντηση στην ερώτησή σου είναι υποκειμενική (με τι κριτήρια άραγε θα κάνει κανείς τη σύγκριση) οφείλω να σε καθησυχάσω πως ο Σύριζα έχει εξαιρετικά στελέχη να οργανώσουν τη διοίκηση.

Και σίγουρα έχει πολύ καλύτερα στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (η αντίπερα όχθη δηλαδή) που 30 χρόνια έμπρακτα έχουν αποδείξει πως τα στελέχη τους το μόνο που ξέρουν να οργανώνουν καλά είναι φαγοπότια.

Για να ξέρει γενικώς ο κόσμος σε τι καλά χέρια βρίσκεται, αν πέσει στα σοβαρά και υπεύθυνα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, το δεξί χέρι του Σαμαρά στα οικονομικά, έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει πάρει PhD.

http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-PhD-wannabe-%CE%A4%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85-|-Themis-Lazaridis

 
At 5/17/2012 01:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φυσικα και ΔΕΝ θα ψηφισουμε Συριζα, ειναι απατεωνες!!

 
At 5/17/2012 03:35:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Καλό το λινκ Michael, και αφού αυτός ο Λαζαρίδης είναι "πολιτικός σύμβουλος" του Σαμαρά, αυτό ίσως εξηγεί εν μέρει και την εκλογική βουτιά της ΝΔ. (Και ίσως θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα ενδιαφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έλεγαν τίποτα και άφηναν τον Λαζαρίδη να συμβουλεύει τον Σαμαρά).

Έχω κι εγώ ένα λινκ, που φαντάζομαι έχεις ήδη επισκευτεί, γιατί εσύ μου σύστησες αυτό το σάιτ πρόσφατα. Μιλάει ο Tyler για τις επιταχυνόμενες τραπεζικές αναλήψεις μετεκλογικά και καταλήγει "This may be the beginning of the end for Greece [...]". (Είδες, και με την έλλειψη σωστά).

Τι λες, θα αντέξουνε οι τράπεζες μέχρι τις εκλογές; Και μετά;

 
At 5/17/2012 05:45:00 π.μ., Anonymous Michael said...

Από τη στιγμή που η ΕΚΤ δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει (μέσω ELA) να προσφέρει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, παρά τα όσα γράφονται (http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/05/16/1003391/shifting-ecb-liquidity-to-ela-greek-bank-recap-edition/), δεν βλέπω να δημιουργείται πρόβλημα. Αυτά τα "σου πα, μου πες" του Παπαδήμου είναι χρήσιμα μόνο για εκφοβισμό.

Δεδομένα, αν η ΕΚΤ τραβήξει την πρίζα (με απόφαση Βερολίνου μόνο) μπορεί η ελληνικές τράπεζες και αύριο να βρεθούν στον αέρα τέτοιες μαύρες τρύπες που είναι. Αλλά αυτό σημαίνει συνηδητό γκρέμισα της ευρωζώνης. Γιουνκέρ και Μέρκελ, όμως, το έχουν γυρίσει τελείως το φύλλο το τελευταίο διήμερο. Εγώ τώρα διαβάζω αυτό http://www.nytimes.com/2012/05/17/world/europe/greek-stimulus-is-an-option-merkel-says.html?_r=1&ref=global-home

 
At 5/17/2012 09:00:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Εμένα μου άρεσε πολύ το κείμενο...

 
At 5/17/2012 10:03:00 π.μ., Anonymous savatage said...

Nα σου πω μια ιστορια. Ο Αντωνης εφυγε-απο την παραταξη ως μεγας προδοτης- επειδη εριξε το μπαμπακα.
Η Ντορα εφυγε επειδη πηγε να φαει Αντωνη-το χρωστουσε στον μπαμπακα.
Ο Κυριακος εμεινε επειδη δεν τον πηρε μαζι της η Ντορα.
Ο Αντωνης οταν εφαγε τη Ντορα φωναζε οτι πατησε την οικογενειοκρατια(αλλα κρατησε τον Κυριακο).
Ο Αντωνης ψηφισε το δευτερο μνημονιο και καταψηφισε το πρωτο.Η Ντορα ψηφισε και τα δυο.Ο Ανατολακης ψηφισε το πρωτο μνημονιο και καταψηφισε το δευτερο.
Ο ΚαραΦυρερ φωναζε πριν απο ενα μηνα τον Αντωνη ΠΡΟΔΟΤΗ και ΤρελΑντωνη.
Μια Γαμημενη Φωτογραφια.
Με ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ,ΝΤΟΡΑ,ΚΥΡΙΑΚΟ,ΣΑΜΑΡΑ,ΑΔΩΝΙ,ΠΛΕΥΡΗ,ΤΑΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ,ΓΙΩΤΗ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΚΑΛΙΑ.
Αν σε αυτη τη παρεα προστεθει και Ο ΚΑΙΑΔΑΣ θα τους ψηφισω.Η Μεγαλη '' ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ'' ΚωλοΤουμπα αγωνιζεται μονο για την πατριδα.....

 
At 5/17/2012 11:45:00 π.μ., Anonymous ΑΝΩΝΥΜΟΤΑΤΟΣ said...

@Michael: Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει αξιολογότατα στελέχη -με εξειδικευμένες γνώσεις των οικονομικών ζητημάτων. Δεν τα βγάζει όμως στα κανάλια από μετριοφροσύνη. Για να μη νομίσουμε ότι μας κάνει φιγούρα!!

 
At 5/17/2012 01:37:00 μ.μ., Anonymous RiverPhoenix said...

Πολύ ωραία τα σχόλια του IP. Ξέχασε όμως να βάλει και τους υπόλοιπους λόγους που ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ:

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω και άλλα υποβρύχια

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ένα Βατοπέδι δεν είναι αρκετό

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι κουμπάροι περιμένουν

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Μπόμπολας και τα φιλαράκια του χρειάζονται ακόμη μια Ολυμπιάδα για να αγοράσουν την Κρήτη σε τιμή ευκαιρίας

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγώ ως πολίτης μαγείρεψα τα στατιστικά τόσα χρόνια και παρότι κάθε μέρα μου έστελνε η τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία εγώ έκανα ότι δεν τα ήξερα

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγώ έδωσα εντολή να μπούνε όλα τα ταμεία στο χρηματιστήριο και να μην έχουν μετά για συντάξεις (με ξέρεις εμένα..τζογαδόρος από μικρός)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόσα δις σε όπλα και μίζες κάθε χρόνο τα χαιρόμουν τόσο καιρό και τώρα κάνω πως δεν φταίω κιόλας (όταν έκανες βόλτες με τους πυραύλους ήταν ωραία..τώρα που σου λένε να πληρώσεις και καλά δεν θες....αχάριστε Έλληνα)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόσα ροζ σκάνδαλα έκανε

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόσα χρόνια έδινε δωρεάν εισιτήρια, αγόραζε βαγόνια για λάθος γραμμές, χρέωνε δαπάνες και μίζες σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς αλλά τώρα κάνει πως δεν θυμάται

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η SIEMENS εμένα μου τα έδωσε τα λεφτά και για αυτό το λόγο κανένας πολιτικός δεν χρειάστηκε να πάει φυλακή (για C4I άσε καλύτερα γιατί κάθε μέρα το χρησιμοποιώ το σύστημα στο θυροτηλέφωνο μου αλλά τώρα δεν θέλω και να πληρώσω)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παρδικαστικό δεν με αφορά

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί πυρκαγιές εγώ έχω μόνο στην καρδιά και όχι στην μνήμη

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί μ'αρέσουν οι ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι μου

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί πάντα πίστευα ότι ο Τσιτουρίδης ήταν παίχτης του Ολυμπιακού

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακόμα βλέπω κομιστή και κώλους

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΟΤΕ έπρεπε να πουληθεί παρότι είναι κερδοφόρος

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ΔΕΗ είναι άχρηστη και προτιμώ ιδιωτικές εταιρείες που παίρνουν τα χαράτσια και τα πάνε στην Ελβετία (για σιγουριά πάντα)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η οικογένεια Μητσοτάκη έχει πολλές ανάγκες για συσκευές SIEMENS

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί Βουλγαράκης και offshore είναι το μέλλον της ελληνική οικονομίας

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα 28 δις στις τράπεζες πριν το μνημόνιο ήταν και αυτά για ρευστότητα (όπως και τα επόμενα 40 δις.....άλλο αν με τόσα λεφτά αγοράζεις 3 φορές όλες τις τράπεζες αντί να τις παρακαλάς για ρευστότητα)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η έννοια δομημένα ομόλογα και Goldman Sachs δεν μου λέει τίποτα

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η σφαίρα εξοστρακίστηκε και ο Αλέξης ήταν ένα κωλόπαιδο αριστεροαναρχοκουμμούνα που έκανε φασαρία (MEGA) εκείνο το βράδυ και τα έσπαγε

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι κουκουλοφόροι δίπλα στα ΜΑΤ απλά κάνουν τράκα ένα τσιγάρο (αμέσως να βγάλεις θεωρίες συνωμοσίας)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ΕΤΒΑ, ΕΒΟ, MIRAGE, Κτηματολόγιο (Λαλιώτης), Κασσάνδρα, Αγροτική Ασφαλιστική, Κοσκωτάς, δεν μου λένε επίσης τίποτα

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχω φάει ακόμα αρκετά ξύλο από αυτή την δημοκρατία

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί γουστάρω ρε φίλε να γαμάω μετανάστριες χωρίς προφυλακτικό αλλά η πουτάνα φταίει και να την λιθοβολήσουμε (και ας καταπατήσουμε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα διεθνώς)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο μετανάστης δεν είναι άνθρωπος (με εξαίρεση τα παιδιά μου που έχουν φύγει εξωτερικό) και η λέξη 'στρατόπεδα συγκέντρωσης' δεν μου θυμίζει τίποτα ιστορικά

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχω πρόβλημα να έχω τον Βορίδη υπουργό (αλλά είμαι κατά της ΧΑ...μην μπερδευόμαστε)

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί μεγάλες προσωπικότητες με εμπειρία που να μπορούν να σταθούν για την Ελλάδα όπως Μπακογιάνη, Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης, ΓΑΠ, Βορίδης, Κωστάκης, Άδωνις, Βενιζέλος, Σαμαράς, Αλευράς, Τσοχατζόπουλος δεν έχει και με φοβίζει το αύριο δίχως αυτούς

 
At 5/17/2012 01:38:00 μ.μ., Anonymous RiverPhoenix said...

Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει λάθη, ότι λεφτά δεν θα δώσει (γιατί κανείς δεν έχει πια να δώσει), ότι σε πολλά θέματα επιδεικνύει επιπολαιότητα ή ανωριμότητα....αλλά κάθε καινούργιο θα έχει αυτό το φόβο

Αν κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το αν θα έχουν ευρώ ή δραχμές, αν θα μπορούν να έχουν το Audi και το iphone αντί για το ibizaki και το nokia, μερικοί από εμάς ενδιαφερόμαστε περισσότερο να ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου οι κλέφτες πληρώνουν αντί να επικροτούνται για τις πράξεις τους...οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια...οι μετανάστες έχουν ίδια δικαιώματα...οι άστεγοι είναι άνθρωποι και δεν ξηλώνουμε παγκάκια για να μην τους βλέπουμε...αν αύριο έχω μια ασθένεια δεν θα με βγάλουν ονομαστικά στα κανάλια...το κράτος ενδιαφέρεται να προστατέψει αυτόν που βγάζει 400 το μήνα και όχι αυτόν που βγάζει 4000 το μήνα...αν έχω άλλη άποψη δεν θα με πλακώσει η αστυνομία στο ξύλο..

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε πριν το ευρώ (και παραδόξως δεν θυμάμαι συμμορίες με Καλάσνικοφ στη γειτονιά μου) όταν οι μισθοί ήταν χαμηλοί, αμάξι είχαμε μόνο ένα και με το χαρτζιλίκι μας δεν αγοράζαμε ipad...και το προτιμώ από αυτό που ζούσα τα τελευταία 15 χρόνια όπου όλοι ψωνίστηκαν και όλοι πλέον μίλαγαν για κέρδος, μετοχές, σπίτια και άλλες ανούσιες μπούρδες...όπου έπρεπε να βλέπω κάθε ψώνιο να φωνάζει στην σερβιτόρα γιατί ο φρέντο του δεν ήταν αρκετά κρύος...όπου ψάχνω για μαγειρείο και ταβερνάκι να το ευχαριστηθώ χωρίς τις ψωνίστηκες υπερχρεωμένες κουζίνες σας...όπου το χειμώνα δεν θα τα βάψω μαύρα επειδή το χιόνι στην πίστα είναι μόλις 20 εκατοστά αντί για τα 40 που έχω συνηθίσει...όπου το καλοκαίρι θα στήσω την σκηνή μου στην πιο ερημική παραλία για να χαρώ την θάλασσα και την ησυχία μου και ας μην φοράω το άσπρο μου παντελονάκι και να πίνω το σουπεργουαου μου κοκτέιλ με φόντο τον πιο σούπερ μαλάκα dj με μόλις 15 ευρώ το ποτό....όπου κάθε στιγμή θα τη ζω αντί να την ποστάρω στο instagram και στο facebook...(όλα αυτά δεν θα τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αλλά όσο το αντίπαλο στρατόπεδο το μόνο που προτάσει είναι μην χάσουμε τα ευρώ...εμείς απαντάμε χεστήκαμε για το ευρώ..την κοινωνία θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο, όχι το νόμισμά μας)

 
At 5/17/2012 03:12:00 μ.μ., Blogger edlorado said...

Ρε παιδιά είδε κανένας τη συνέντευξη του στην TV χτες; Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω αν ποτέ στην Ελλάδα ήθελαν να βγει μπροστά μια αριστερή (ή τουλάχιστον να τείνει προς την αριστερά)κυβέρνηση. Το τεστ αυτό δεν θέλει κανένας να γίνει. Μπορεί και να είναι crash test, αλλά τι έχουμε να χάσουμε; Tι έχει σημασία το βασανιστικό βήμα προς την μαύρη τρύπα ή η μια μια και καλή ελεύθερη πτώση; Όπως έλεγε και ο παλιός Κασοβίτς: http://www.youtube.com/watch?v=lvhhx3s08lY

 
At 5/17/2012 06:36:00 μ.μ., Blogger Νοσφεράτος said...

σε οτι αφορά καποιο σχόλιο στην αρχή που επιτιθεται στη εννοια :Πολιτης και το ταυτιζει ε την ..διαφθορα (δεν ειμαστε καλά μου φαινεται)
Θυμιζω οτι η λέξη Πολιτης υπηρξε το συνθημα αδελφοσυνης της Γαλλικης επαναστασης .. πολιτης σημανει νεωτερικότητα, ισοτητα ελευθερια

..Ειναι κριμα αλλά και ανοησια να εγκαταλειπεται η εννοια απο το κατεξοχήνπροοδευτικό κομμα τον Συνασπσιμό , για να αγινει το χατηρι των λαικιστών και Εθνολαικιστων που τον εχουν διπαλαρωσει ..

 
At 5/17/2012 09:12:00 μ.μ., Blogger anyway said...

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα ? ή... No deals with the devil ?
Όπως και να χει το θέμα είναι ότι η 6η Μαϊου έδειξε ότι ο κόσμος τα έχει χαμένα !
Εδώ και πολλά χρόνια τώρα οι κατευθύνσεις είναι 2... σοσιαλιστικός φιλευθερισμός (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ) και
ΚΚΕ αριστερά
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την πεποίθηση ότι μπορεί να κινηθεί ανάμεσα τους...δεν είναι κακό .

Η επιλογή όμως του ΚΚΕ παραμένει ασφαλής επιλογή γιατί ξέρεις στο περίπου τι να περιμένεις ,

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ έγκλημα που έχει κάνει το σύστημα στο λαό είναι ο καναπές η τηλεόραση και το ρουσφέτι. Αλλιώς αν ο καθένας στην καθημερινότητα του είχε ενδιαφέρον για τα κοινά , αν ειμασταν όλοι πολιτικοποιημένοι , αν όλοι γνωρίζαμε τα δικαιώματα και τις υποχεώσεις μας και αγωνιζόμασταν για αυτά τότε θα ειχαμε και άλλη μορφή πολιτικών κομμάτων !

 
At 5/17/2012 09:54:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Διαβάζουμε πολλά και αντιφατικά για τις τράπεζες στον ξένο τύπο. Ας ελπίσουμε ότι οι FT έχουν δίκιο. Αλλά άλλοι (όπως ο economist) τα λένε αλλιώς.

Όσο για αναπτυξιακή βοήθεια από την Γερμανία, ακούμε τέτοια από καιρό -- αυτό πχ -- αλλά έχει γίνει τίποτα εκτός από λόγια;

Καλό θα είναι αν ο Τσίπρας μπορέσει να μειώσει τις δηλώσεις από τους μη ειδικούς, γιατί κάνουνε ζημιά (στην χώρα εννοώ). Κι ας ακούσουμε και από τους ειδικούς του κόμματος.

Πάντως αν κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι Συριζαίοι. Γιατί προέχει η γενική σωτηρία και τα πολιτικά δεν είναι ποδόσφαιρο.

 
At 5/18/2012 12:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

RiverPoehnix πολύ ωραία τα είπες, ταυτίζομαι απόλυτα και θέλω να σου πω ότι επειδή εργάζομαι σε κορυφαία εφημερίδα, το "αφεντικό" μας έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι έτσι και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τη γαμήσαμε (αναφέρεται στον εαυτό του προφανώς). Εμας, δε, μας έχει χορτάσει απειλές, λογοκρισία και "στοχευμένα" ρεπορτάζ κατά παραγγελία....Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτε...

 
At 5/18/2012 03:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να τους βλέπω να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και να το απολαμβάνω. Εγώ δεν έχω να χάσω ΤΙΠΟΤΑ πια. Αυτοί έχουν πανικοβληθεί και φαίνεται. Και μόνο που πάνε να με εκφοβίσουν, σημαίνει ότι θίγονται τα συμφέροντά τους. Και μόνο που οι ισχυροί καίγονται για να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω ότι μόνο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψηφίσω. Και ας μην είναι τέλειος. Ποιός είναι?

 
At 5/18/2012 06:11:00 μ.μ., Anonymous Ισχυρός said...

@ Ανώνυμο 3:09: Αγαπητέ ανώνυμε, όταν θα κουτρουβαλιαστούμε στη δραχμή και θα καταρρεύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους (ναι, όσο έχει απομείνει: σχολεία, νοσοκομεία κλπ) και κάθε εισόδημα Ιμισθοί συντάξεις), δε νομίζω ότι αυτοί που θα θιγούν θα είναι τίποτε μεγιστάνες του πλούτου. Οι πιο αδύναμοι θα πληγούν βαρύτατα. Δεν ξέρω αν τότε θα έχεις τη διάθεση να απολαύσεις το θέαμα.

Ωραίο κριτήριο ψήφου έχεις! Πώς μπορεί να είναι κανείς τόσο κοντόφθαλμός!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home