Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

Κουτσαβάκηδες


Εξακολουθώντας να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται ξανά όπως τα χαρούμενα χρόνια, συμπεριφέρονται ξανά θεωρώντας ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την πολιτική με την σκέτη επικοινωνία. Πνιγμένοι όντας, πιάνονται από τα επικοινωνιακά μαλλιά τους, επιχειρώντας με απεγνωσμένους κουτσαβακισμούς να παραμείνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού που ο κόσμος τους πήρε επιτέλους από τα χέρια.
Απεγνωσμένους αλλά οφείλει να αναγνωρίσει κανείς και ευφάνταστους. Από την άλλη πώς να φανταστείς ότι θα έφταναν να προτείνουν αυτό που έκαναν πως πρότειναν; Ο λόγος όμως που δεν το φαντάζεσαι είναι επειδή εξακολουθείς να θεωρείς ότι έχουν την παραμικρή αναστολή να αναιρούν σήμερα όσα έλεγαν χθες, το μεσημέρι όσα έλεγαν το πρωί, το απόγευμα όσα έλεγαν το μεσημέρι και το βράδυ όσα έλεγαν το απόγευμα. 
Έτσι, ενώ επί δύο και πλέον έτη τα πολιτικά διλήμματα που έθεταν, τα έθεταν λέγοντάς μας ότι αυτοί είναι οι συσχετισμοί, αυτές οι δυνάμεις, αυτή η πραγματικότητα και ότι ο οποιοσδήποτε άλλος δρόμος είναι ο δρόμος που μας γυρνά δυο αιώνες και πέντε ηπείρους πίσω,
πετάει κάποιος από όλους τους τη φαεινή ιδέα να «εκθέσουν» το ΣΥΡΙΖΑ δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής.
Κι αυτό με μια κοινή επιφοίτηση. Τόσο διαφορετικοί είναι.
Κι αυτό σε επίπεδο διασποράς ιδεών. Όχι επίσημα. Να είμαστε και καλυμμένοι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πατήσει την πεπονόφλουδα και δεν αρνηθεί.
Κι όχι προτείνοντας αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Όχι. Είναι λαρτζ οι τύποι.
Πάρε την εξουσία, παιδί μου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σε εμποδίσουμε, κάνε ό,τι θες. Μπορεί όσα λες να μας οδηγούν στο χάος, αλλά για το καλό της πατρίδας θα δώσουμε εμπιστοσύνη και ανοχή στο χάος.
Έλα, ΣΥΡΙΖΑ. Πες μας τώρα όχι, για να σε κράζουμε, πες μας τώρα όχι, μπας και εμποδίσουμε την περαιτέρω άνοδό σου στις επόμενες εκλογές, πες μας τώρα όχι, μπας και κρατηθούμε από τις ψήφους των ηλιθίων που θα σκεφτούν ότι είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει κι αυτός αρνήθηκε.
Kι αν δεν μασήσεις να μας πεις όχι, κι αν πας να μας δείξεις ότι είσαι διατεθειμένος να το κάνεις, μην αγχώνεσαι, θα το γυρίσουμε ξανά και θα πούμε αυτά που έχουμε προαποφασίσει να πούμε σε σχέση με τις προθέσεις σου.
Έτσι έμαθαν να κάνουν πολιτική. Έτσι κυβέρνησαν τη χώρα. Ασπόνδυλα και γελοία.
Έχουν αδειάσει από ιδεολογία, απόψεις, θέσεις, έχουν μετατραπεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε στεγνούς τακτικιστικούς μηχανισμούς με μοναδικό αντικειμενικό στόχο κι όραμα τη κατάληψη της εξουσίας.
Έχουν οριστικά και αμετάκλητα τελειώσει.

29 Comments:

At 5/08/2012 10:31:00 μ.μ., Anonymous ΗΛΙΘΙΟΣ said...

Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι ένας ηλίθιος που πιστεύει ακριβώς αυτό: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει με τίποτε να κυβερνήσει και καταφεύγει σε κουτοπονηριές.

Συγχαρητήρια και για την ευγένεια με την οποία απευθύνεσαι προς κάθε δυνητικό μη-ψηφοφόρο του κόμματός σου!

 
At 5/08/2012 11:00:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Χρωστάς μόνον ένα ΔΕΝ : " .... (δεν ) έχουν την παραμικρή αναστολή να αναιρούν σήμερα ...".

Η κοινή τους επιφοίτηση εξηγείται, εάν δεν επιβάλλεται, από την κοινή τους εκλογική καταδίκη ( για να ακριβολογούμε , από την καταδίκη του ψιλο-εφαρμοζόμενου στη χώρα μνημονιακού προγράμματος που από κοινού στηρίζουν ). Εάν δεν υπήρχε η μετατόπιση - όχι η άρνηση , όπως παρακάτω ισχυρίζομαι- των θέσεών τους , πως θα υπήρχε ο σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού? Μήπως εάν δεν άλλαζαν , πάλι θα κατηγορούσες τον δικομματισμό ότι δεν διδάχθηκε τίποτα?

Πάμε στο τάχα προσχηματικό του πράγματος. Ο Βενιζέλος έθεσε κάποιους όρους τους οποίους μέχρι στιγμής δεν πήρε πίσω , προκειμένου να στηρίξει κυβέρνηση "αντιμνημονιακή". Μεταξύ αυτών , η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση την οποίαν φαίνεται να απορρίπτει ο Τσίπρας , καθώς και η πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Είναι προφανές ότι και τον τελευταίο όρο καμία διάθεση δεν έχει να σεβαστεί ο Τσίπρας , στο βαθμό που κάνει λόγο για άμεση καταγγελία του μνημονίου , για λογιστική έρευνα του χρέους κτλ. Ο δε Σαμαράς στην προ ολίγων ωρών δημοσιοποιηθείσα δήλωσή του δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο για ψήφο ανοχής , με βάση τα χαρτιά που ρίχνει ο Τσίπρος στο τραπέζι- ο οποίος κατά τη γνώμη μου αντικειμενικά κανένα σεβασμό δεν επιδείχνει στο εκλογικό αποτέλεσμα παρά θέτει όρους για συγκυβερνητική λύση που η συμμόρφωσή με αυτούς δεν σημαίνει τίποτε λιγότερο παρά προσχώρηση στο πρόγραμμα του συριζα.

Επομένως , κατά τη γνώμη μου , και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς απαιτεί ο δικομματισμός από την άλλη πλευρά ( το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα : μετάβαση από την ανελαστική θέση της άμεσης καταγγελίας στην αναδιαπραγμάτευση / σταδιακή απαγγίστρωση/τροποποίηση μνημονίου) και από επίσημα χείλη προτείνονται.
Υ.Γ. : Προλαβαίνω την αντίρρηση ότι ο λαός απεφάνθη κατά του μνημονίου. Δεν είναι έτσι πιστεύω. 16,8 και 10 ,6 ( κατά το μάλλον ή ήττον) υπέρ της άμεσης καταγγελίας . 18,8 και 13,2 και 6, 1 υπέρ μια σαφώς διαφορετικής θέσης από την άμεση καταγγελία που μπορεί να συνοψιστεί στην λίγο -πολύ απροσδιόριστη έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης . Η ψήφος στο ΚΚΕ σίγουρα δεν εξομοιούται με την ψήφο στο συριζα. Το ίδιο νομίζω και για την ψήφο στη χρυσή αυγή που τη θεωρώ άσχετη με την επιλογή οικονομικής πολιτικής . Επίσης έχουμε και τις ψήφους που δεν βρήκαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση , από τις οποίες ένα σημαντικό κομμάτι κάθε άλλο παρά αντιμνημονιακό είναι ( ΔημΣυμ, Δράση , Δημιουργία ξανά).

 
At 5/08/2012 11:30:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Μ'αρέσει που πήγα να σε διορθώσω. Γράψε άκυρο σε παρακαλώ:-)

 
At 5/09/2012 12:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αχ και να κατάλαβαινα τη λογική σου, έστω και σε ένα post σου. Εσύ ως ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ (αν εχω καταλάβει καλά) έχεις πρόβλημα να κυβερνήσει ο Αλέξης? Σε χαλάει αν για χάρη οποιουδήποτε τακτικισμού οι άλλοι του δίνουνε ψήφο ανοχής? Κυρίως σε χαλάει ο Αλέξης για πρωθυπουργός ή τον ψηφίζεις γιατί διοργανώνει καλά happenings (γιαουρτώματα κτλ) ?

 
At 5/09/2012 01:16:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Επειδή συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ολντ, κι επειδή εχει αρχίσει το πατιρντί κι επειδή εδώ υπάρχουν συχνά διαφωνούντες θα ήθελα να θέσω το ερώτημα μου στο ΦΒ εκ νέου, αν μου επιτρέπετε:

Ποιός από τους όρους που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σας φαίνεται ότι δεν είναι σωστός/δεν ακολουθεί τις προεκλογικές δεσμέυσεις του κόμματος/δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων;

Οι όροι για να μην κουραζόμεθα σε αναζητήσεις:
1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

Δεύτερο ερώτημα αν ήσασταν στη θέση του, ποιά στρατηγική θα ακολουθούσατε, με δεδομένο ότι είναι φανερό πως θέλει κυβέρνηση αριστεράς;

 
At 5/09/2012 01:47:00 π.μ., Anonymous anonimos said...

Πέφτεις μέσα όπως όταν έλεγες πως στις εκλογές θα βάζουν μπάτσοι και ελεύθεροι σκοπευτές το πιστόλι στον κρόταφο, ή ότι η βρώμικη προπαγάνδα των ΜΜΕ τρομοκρατεί τον κόσμο, και τελικά ο κόσμος εννοείται ότι ήταν ούτως ή άλλως τόσο καζάνας που ψήφισαν ΧΑ ανάπηροι πολέμου για να ανατρέψουν και αυτοί την "κυβέρνηση τσολάκογλου"

Γιατί τόσο επιθετικό και σοβαρό το ύφος, ούτε ο Καμμένος με τους papandreous δεν περιγράφει τόσο αρνητικά την κατάσταση.

Ο λόγος που οι μνημονιακοί (καλύτερα αντιδημαγωγικοί) θέλουμε να βγει ο Σύριζα και ο Καμμένος είναι το γέλιο. Θα είναι ξεκαρδιστικοί αυτοί οι άμπαλοι όταν έρθουν σε επαφή με το irl και θα βγάλουν την ουρά από ξω και θα τους κράζει όποιος μιλάει ελληνικά.

Εγέρθητι το αντιμνημονιακό καρναβάλι!! Όλοι οι μνημονιακοί σύριζα-καμμένο-ΧΑ στις επαναληπτικές! Ούτε βρώμικη προπαγάνδα ούτε τίποτα, προπαγάνδα υπερ τους αχαχαχαχ, τι να προπαγανδίσεις δεν έχει νόημα ούτως ή άλλως δεν ξέρουν τι κάνουν ρε.

Και όσοι άλλοι μη μουρλοί λέγατε για "απαγγίστρωση" αντί για κρεμάλες παρακαλώ ψηφίστε Τσίπρα Καμμένο ΧΑ

ΧΙχι πόσο large ασπόνδυλοι και γελοίοι είμαστε

 
At 5/09/2012 07:47:00 π.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Κύριοι "αντιδημαγωγικοί" το κακό με εσάς είναι ότι μείνατε μόνο με την αντιδημαγωγία.
Τα νούμερα δε βγαίνουν πια , ούτε τα αποτελέσματα. Ο "φιλελεύθερα" κτισμένος κόσμος σας καταρρέει.
Οι αντιδημαγωγικές παρατάξεις έχουν δώσει ρεσιτάλ αντιδημαγωγικότητας προεκλογικά και μετεκλογικά.
Ο Μάνος τάζει 700ευρώ ελάχιστη σύνταξη.
Ο Τζήμερος δηλώνει με πάθος πως δεν είναι φιλελεύθερος.
Η Ντόρα κατηγορεί τον Σύριζα πως θα πάρει τις καταθέσεις του κόσμου.
Τα ΜΜΕ στηρίζουν τους αντιδημαγωγούς με απόλυτα αντιδημαγωγικές τακτικές.

Αλλά εμεις φταίμε, οι αντιδημαγωγοί φώναζαν αλλά τρώγαμε τα δανεικά που οι ίδιοι μας έδιναν σαν γουρούνια.

«Η κολιγία είναι δικαίωμα ενοχικόν, εταιρεία ή μίσθωσις και συνεπώς οι κατηγορούμενοι δεν εδικαιούντο να δημιουργήσωσι ταραχάς… Αγροτικό ζήτημα δεν υφίσταται… Ο Θεσσαλός δεν είναι γεωργός αλλά κτηνοτρόφος. Αρνείται να καλλιεργήσει πλέον των είκοσι στρεμμάτων. Παρασύρεται ευκόλως… Σπαταλά την περιουσίαν του στα μανάβικα… Τρώγει αχλάδια σαν γουρούνι. Υπάρχουν και καλοί Θεσσαλοί. Αλλ’ οι πλείστοι εξ αυτών είναι τεμπέληδες και ζωοκλέπται»

(αντιδημαγωγός του 1910)

 
At 5/09/2012 09:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς oldboy

Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν (ξανα)διαβάζεις ποτέ αυτά που γράφεις; Τώρα θα μου πεις με τέτοια ταχύτητα που ποστάρεις ό,τι σου κατέβει, σχολιάζοντας τα συντρίμια της επικαιρότητας, κινδυνεύεις να γίνεις χειρότερος και από τον πρέζαtv, οπότε τι ψάχνω να βρω… η ανάγκη σου "να τα πεις" και εν τέλει να λύσεις τα βαθύτερα ψυχολογικά σου σε οδηγεί σε αντιφατικούς ατραπούς που αμφιβάλλω εάν συνειδητοποιείς. Με αρετή, ελευθερία και γενναιότητα, λοιπόν, σε ενημερώνω πως όλα όσα προσάπτεις στους άλλους στο εν λόγω και όχι μόνο άρθρο σου, θα μπορούσε κανείς να τα προσάψει και σε εσένα τον ίδιο, για όσα ασπόνδυλα και γελοία γράφεις. Ναι, σε εσένα, τον όψιμο συριζαίο που κάποτε μιλούσες για ένα καλύτερο Πασόκ και έκανες τεμενάδες στον Καμίνη.

Το ξέρω ότι χάνω το χρόνο μου. Όχι μόνο δεν έχεις την αρετή και την τόλμη να παραδεχτείς την αλήθεια που σε πονάει πολύ (εδώ δεν είχες τη δύναμη να αντικρύσεις κατάματα το φαινόμενο της νεοναζιστικής-παγανιστικής Χρυσής Αυγής που εμένα προσωπικά με έκανα να ανατριχιάσω), αλλά κατά την πάγια τακτική σου είτε θα αγνοήσεις το σχόλιό μου -αν δεν μετριασθώ από τον συγγραφέα του ιστολογίου (sic), είτε θα απαντήσεις με μια αράδα, αρνούμενος τα πάντα. Συν τοις άλλοις, υπάρχει ο συνήθης εσμός των υποτακτικών σου που αρέσκονται στις υμνολογίες, αυτός ο τόσο κουραστικός εσμός από πολλαπλές περσόνες που ενίοτε αγγίζει τα όρια της ψυχολογικής αντοχής, καθώς αφιερώνουν ώρες, αναλύοντας εξαντλητικά το τόσο δα ασήμαντο που μπορεί να προκύψει ως παρένθεση, με πάθος αργόσχολου φανατικού. Είναι να απορεί κανείς και με αυτούς…

Δεν επιμένω άλλο, δεν έχει νόημα εξάλλου. Άντε και του χρόνου ένθερμος οπαδός της Αντ.αρ.σύ.α. Ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια να ανακαλύψεις και τους γιαχωβάδες του Περισσού, εάν ξεβολευτείς αρκετά. Βλέπεις, όλα αυτά, για εμένα και άλλους σαν εμένα που οι παρατηρήσεις μας συναντιώνται σε εύστοχα σχόλια, εδώ κι αλλού, στο τέλος της ημέρας απλώς αναδεικνύουν την ματαιότητα μιας μικρής και ανούσιας, ετεροχρονισμένης δικαίωσης που δεν ωφελεί κανέναν.

Αντίο, oldboy.-

 
At 5/09/2012 10:00:00 π.μ., Blogger aporia said...

Ναι η πολιτική του Τσιπρα ειναι αυτή που χθες ανακοίνωσ και πιθανόν να συμφωνουμε πολλοί με αυτες τις θέσεις αλλά δεν πήρε και το 50% για να μιλά με τόση επαρση.

 
At 5/09/2012 10:47:00 π.μ., Anonymous Κατσμαν said...

τοσα χρονια ειχαμε σκυψει το κεφαλι στους μεγαλοπολιτικους,στους μεγαλοδημοσιογραφους,στους μεγαλοεργολαβους γιατι ειμασταν ευχαριστημενοι με τα αποφαγια που μας πετουσαν.τωρα μια φωνη που προτεινει καποια πραγματα αυτονοητα σε μια δημοκρατια και δεν εχει κυβερνησει ουτε λεπτο εχουν πεσει να την φανε.υποκρισια,δεν μας ελεγαν ασχετα ραγιαδες

 
At 5/09/2012 10:56:00 π.μ., Blogger Trifon Triantafillidis said...

Τα διλήμματα τα θέτει η ζωή και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να απαντάμε μόνο σε όσα θέλουμε.

Η πρόταση για μονομερή κατάργηση του μνημονίου εμπεριέχει και την ανάγκη να κλείσουμε τις τρύπες του προϋπολογισμού με άλλο τρόπο ή να μην τις κλείσουμε και να τυπώσουμε δραχμές, γιατί ευρώ δεν μπορούμε να τυπώσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο όπου πρέπει να δώσει πραγματικές απαντήσεις. Αν δεν το κάνει είναι σαν να παραδέχεται ότι η "κυβέρνηση της αριστεράς" ήταν πυροτέχνημα με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

 
At 5/09/2012 11:51:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ακόμα κουνούν το δάχτυλο, σαν μεγάλοι δάσκαλοι. Ο Σαμαράς κατάπτυστος κι άκρος επιθετικός χωρίς να είδε το αποτέλεσμα των εκλογών που έκανε τη ΝΔ του μεσαίου χώρου και των ελπίδων Πολιτική Άνοιξη με ακροδεξιά ρητορεία. Νομίζουν ότι μιλούν σε μικρό παιδί, στο ΣΥΡΙΖΑ του 5%, αλλά δεν είδαν το δικό τους αποτέλεσμα.

 
At 5/09/2012 01:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 9:31, επειδή πνίγομαι, περιορίζομαι αυτή τη στιγμή να πω, πως το σχόλιό σου με θλίβει όχι για την σφοδρότητα της επίθεσής του, αλλά για την σε πολλά επίπεδα ανεντιμότητα της επίθεσής του.
Δεν μπορείς να με χτυπήσεις για όσα γράφω; Πρέπει να με χτυπήσεις με ψέμματα;

 
At 5/09/2012 03:09:00 μ.μ., Anonymous aerosol said...

Όχι Old Boy, δυσκολεύεται απ' την πολλή αρετή και τόλμη!

Τώρα -στα δικά μας- συμφωνώ μεν με το χυδαίο αυτών των τερτιπιών αλλά δεν μπορώ να τα δω με έκπληξη. Είναι η λογική και αναμενόμενη κομματική πρακτική. Δεν το λέω μειώνοντας το σημαινόμενο αυτής της στάσης, όμως θεωρώ πως οι αριστεροί ψηφοφόροι οφείλουν να έχουν στο νου τους το πώς παίζεται και θα παιχτεί στο μέλλον το παιχνίδι.
Ίσως να έχουμε δεκαετίες να αντιμετωπίσουμε αυτό το ιδιόμορφο πολιτικό μπαλέτο και να έχουμε ξεχάσει τα βήματά του. Αυτά είναι. Αν πιστεύαμε πως λόγω της δυσχερούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα θα βλέπαμε άλλη συμπεριφορά, δικαίως θα παίρναμε τον χαρακτηρισμό του αφελούς.

Όσο για τον Ηλίθιο του πρώτου σχολίου (Ντοστογιεφσκικά και όχι κυριολεκτικά, πιστεύω!):
NAI, είναι θεμιτό ζητούμενο να αποδειχθεί πως ο Σύριζα θέλει όντως να κυβερνήσει και όχι μόνο να κριτικάρει. Αλλά, OXI, δεν είναι αυτονόητο πως μπορεί να το κάνει απέχοντας 66 έδρες από το ΠΡΩΤΟ κόμμα. Όντας αυτονόητο πως δεν θα αφεθεί να ασκήσει ουσιαστική πολιτική και εξουσία με το 1/6 της Βουλής, η απόδειξη των προθέσεων του Σύριζα δεν κρίνεται από τους προσωρινούς τακτικισμούς του Βενιζέλου. Αργότερα θα δούμε.

 
At 5/09/2012 04:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο παίκτης τι ζήτησε ? όχι κάποια δήλωση μετάνοιας σαν αυτή που πριν αρκετά χρόνια ζητούσαν καθεστωτικοί από δημοκράτες, αλλά δήλωση ανάκλησης των εγγυητικών επιστολών που δόθηκαν χωρίς να υπάρχει ρητή προς τούτο νομιμοποίηση από την πλειοψηφία του λαού -πρόδηλα αποδείχθηκε τούτο από το αποτέλεσμα των εκλογών. Επικοινωνιακά τεχνάσματα λοιπόν τα υπόλοιπα, όπως άριστα επισημαίνεις στο σχόλιο σου αγαπητέ ΟldΒoy. Μακάρι για όποιον δεν βλέπει τώρα ή φοβάται να δει τις συνέπειες των μνημονίων 1,2 και .. to be continued .. κι απλά τα περιμένει για να τα αντιμετωπίσει στη ζωή του, μακάρι να τα καταφέρει να είναι υγιής και έστω και λίγο αργότερα να ξανασκεφθεί τα πράγματα, φτάνει όμως να μην είναι πολύ αργά. Το ραντεβού με τις ευκαιρίες δεν προκαθορίζεται.

 
At 5/09/2012 07:31:00 μ.μ., Anonymous Μητσουλας said...

''Ποτε μην διαπληκτιζεσαι με εναν ηλιθιο-ο κοσμος δεν θα καταλαβαινει τη διαφορα''
Ας συνεχισουν οι εκφραστες της... λογικης,της ψυχραιμιας και της αντιδημαγωγιας να εκφραζονται.2 μνημονια,ενας εφαρμοστικος κι ενα-δυο-τρια -πολλα -πολυτεχ...συγνωμη πολυνομοσχεδια ηθελα να πω εχουν περασει απο πανω μας.Ε ΚΑΙ;Οι αυτοκτονιες;Ε ΚΑΙ;Οι νεοι μεταναστευουν;Ε ΚΑΙ;
Πανω απο ολα η ταξις,η ασφαλεια και να μην δυσαρεστησουμε τους Ερωπαιους φιλους και δανειστες.
Κι αν οι φτωχοι δεν εχουν ψωμι ας φανε παντεσπανι μωρ αδελφε.Κι αν πεθανουν απο την πεινα,να πεθαινουν παραπερα γιατι απο δω εχουμε σφουγγαρισει.Κι αν οι τραπεζες πηραν ενα σκασμο δις και μεις μετραμε το 50λεπτο για να συμπληρωσουμε το εισητηριο του Μετρο,φερ ειπειν,ωχου καημενε...Ε δεν θα γινουμε και θυματα των δημαγωγων επιτελους!
Καληνυχτα τους,αντιο,κι τελευταιος να πεταξει και τα σκουπιδια.

 
At 5/09/2012 09:15:00 μ.μ., Anonymous Σχολιαστής said...

Ανώνυμε των 4.46' προς ενημέρωσή σου: Δεν δόθηκαν "εγγυητικές επιστολές". Οι δεσμεύσεις προς τους εταίρους ψηφίστηκαν με νόμο από το Κοινοβούλιο. Επομένως, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να καταργηθούν -ας εξασφαλίσει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου ο κ. Τσίπρας και βλέπουμε. Τα υπόλοιπα είναι κουτσαβακισμοί -όχι βέβαια αυτοί που εννοεί ο πάντα μονομερώς εύθικτος Ολντ.

Συμπέρασμα: Κακόν πράγμα η ημιμάθεια!

 
At 5/09/2012 10:26:00 μ.μ., Anonymous Xristakis said...

Τώρα που ο κόσμος ξε-φοβήθηκε (ή τέλος πάντων απελπίστηκε από τα μνημόνια) στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα πάρει ακόμη πιο μεγάλο ποσοστό.

Και ελπίζω τα δύο μιζοκόμματα που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση να πέσουν κάτω από 10% και να διαλυθούν τελείως.

Ναι, είναι σημαντικό τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το χθες και το σήμερα. Χωρίς τιμωρία, και οι επόμενοι θα κοιτάξουν την τσέπη τους και μόνον.

 
At 5/10/2012 12:33:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"Δεν δόθηκαν "εγγυητικές επιστολές". Οι δεσμεύσεις προς τους εταίρους ψηφίστηκαν με νόμο από το Κοινοβούλιο. Επομένως, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να καταργηθούν"

Προφανώς. Άλλη μια ένδειξη ότι ο Τσίπρας έχει δική του αντίληψη του υπαρκτού κόσμου. Αυτό μαζί με τις χθεσινές δηλώσεις περί καταθέσεων δεν εμπνέουν αισιοδοξία.

 
At 5/10/2012 02:06:00 π.μ., Blogger mitsaras said...

Λες και είχε κανένας σε αυτή την ιστορία σοβαρή στάση. Μόνο η Αλέκα δεν έπαιξε στο θεατράκι με το πάρε δώσε των εντολών και τις κοροϊδίστικες συναντήσεις και τις συζητήσεις και τις ψήφους ανοχής και τις απαιτήσεις για επιστολές μεταμέλειας. Άιντε να τελειώνουμε με τις μαλακιούλες να πάμε στις επόμενες εκλογές μια ώρα αρχίτερα.

 
At 5/10/2012 07:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Lex Luthor

Και το ότι ο Τσίπρας λίγο πολύ δεν αναγνωρίζει καν ότι έχουμε έλλειμα, θα αναιρεθεί από μια επίκληση στο συναίσθημα με λόγο από το 1910.

Ο Μάνος τουλάχιστον είπε από κάποιον θα κόψει και τα μέτρησε τα ποσά, ο Καμμένος και ο Τσίπρας λένε ότι έχουμε πετρέλαια 100 000 νέες θέσεις στο δημόσιο και ότι είμαστε ο Ισημερινός και η στρατηγική επιλογή της Κίνας και της Ρωσίας.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και μη ειρωνικά τι καταρρέει και μαλακίες άντε πάρτε να δούμε τι θα κάνετε.

 
At 5/10/2012 11:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο. Και κάτι μου λέει ότι πολλοί απ' αυτούς που θριαμβολογούν εδώ μέσα θα είναι οι πρώτοι Αγανακτισμένοι εναντίον του, τότε!!

 
At 5/10/2012 03:19:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Ανώνυμε δεν ειμαι γραφειο τυπου του Τσίπρα.
Εχει πει πάντως οτι θα μειώσει το θεσμικο χρέος οσο μπορει (κουρεμα ομολογων ΕΚΤ, νεες διακρατικες συμφωνιες). Το ιδιωτικο χρέος (πλεον μονο το 1/3 του συνολικου δυστυχως) οπως προβλεπεται διεθνώς ενώ για την τρυπα του πρωτογενους ελλειμματος λέει οτι θα φορολογησει τα πλουσιοτερα στρωματα.

Δεν θα μπω σε συζητηση για το αν αυτα ειναι εφικτά ή οχι αλλά σχέδιο στην θεωρια υπάρχει.

 
At 5/10/2012 06:14:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Aν ξαναγίνουν οι εκλογές ο Σύριζα θα έχει 30%.
Αν....

 
At 5/10/2012 10:08:00 μ.μ., Anonymous koudakos said...

σήμερα νομίζω θέλει Update με ένα (;)

"Έχουν οριστικά και αμετάκλητα τελειώσει.(;) "

 
At 5/11/2012 01:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Mitsara αν πραγματικά υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα που θεωρούν ότι η στάση της Παπαρήγα είναι υπεύθυνη, τότε πραγματικά είμαστε καταδικασμένοι και μας αξίζουν απόλυτα όλα τα δεινά που βιώνουμε(όπως και αυτά που έρχονται). Η Παπαρήγα με δήλωση παγκόσμια πρωτοτυπία είπε πως δεν θέλει να κυβερνήσει αλλά να παραμείνει στην Βουλή για να οργανώνει απεργίες. Αν δεν την έχουν πληροφορήσει μπορεί να συνεχίσει να το κάνει και εκτός Βουλής, χωρίς να πληρώνουμε και αυτήν με έναν παχυλό μισθό για να λέει κομμουνιστικά ανέκδοτα. Επιπρόσθετα,μου προξενεί τεράστια κατάπληξη πως κάποιος φωνάζει για καταδυνάστευση του λαού από το Κεφάλαιο (στο ποίο και έχει δίκιο) όμως την ίδια στιγμή δεν επιθυμεί να απαλλάξει τον λαό από τους δυνάστες αλλά αντιθέτως να τους διατηρεί-με την στάση της-στις καρέκλες τους ωστε να οργανώνει η ίδια "φαντασμαγορικές" απεργίες. Ήμαρτον δηλαδή....

@ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 5/11/2012 03:03:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

Ανώνυμε, δεν με κατάλαβες. Εγώ δεν χαρακτήρισα τη στάση της Παπαρήγα απέναντι στα προβλήματα της χώρας, ούτε ως υπεύθυνη, ούτε ως οτιδήποτε άλλο. Έγραψα μόνο ότι δεν έπαιξε στο θεατράκι στο οποίο έπαιξαν οι άλλοι, ότι δήθεν προσπαθούμε να κάνουμε κυβέρνηση ενώ είναι προφανές ότι κυβέρνηση δεν γίνεται.

 
At 5/11/2012 08:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O εθνικός μας προδότης Παπανδρέου μας εξαπάτησε και μας πρόδωσε με το υπάρχουν λεφτά, αλλά τώρα ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ.

Τάδε έφη αντιαντιδημαγωγικός ενώ ψήφιζε ένα κόμμα που δεν έχει δώσει ούτε απάντηση αν θέλει η όχι παραμονή στο ευρώ.

Βασικά ο ένας που δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση πήρε και τους παραπάνω ψήφους. Μιλάμε ξυπνήσαμε τελείως και διώξαμε τα μεγάλα κόματα και έγινε κάτι τώρα. Ωριμάσαμε.

Πάλι καλά που είναι ο Αλέξης "Δημαγωγός" Τσίπρας και ο Πάνος "Δημαγωγοπετρελαιαγωγός" dj AOZ Καμμένος και κρατάνε υπεύθυνη στάση. Μπράβο παληκάρια να μας ζήσετε! Πάω να κλαψω που με λένε τεμπέλη η Ευωπαίοι:(:(:(

 
At 5/11/2012 11:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Ηδη ο Τσίπρας έφαγε τη πρότη πόρτα από τον Ολάντ, από τον οποίο ζήτησε συνάντηση (με ποια ιδιότητα άραγε?).
Ισως θα έπρεπε να παρακάμψει το πρωτόκολλο της Γαλλικής Δημοκρατίας και να το καλέσει σε κάνα στέκι στα Εξάρχεια για να μιλήσουν για το μέλλον της Ευρώπης μέσα στα πλαίσια μιας νέας αριστερής προοπτικής...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home