Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

H Παρθένα Πεθαίνει Πάντα Τελευταία.

Τουρλού τουρλού ποστ.
1. H σύμπτωση.


Η σύμπτωση: σε πρώτο πλάνο, με διαφορά μιας - δυο ημερών, φωτογραφίες από ζεϊμπέκικα  που υποτίθεται πως συμβολίζουν δυο άντρες, δυο ήθη, μια εποχή. Πριν είκοσι χρόνια ο «Νεοέλληνας» του Τζιμάκου ήθελε μεν να γίνει σαν Αμερικάνος, του άρεσε όμως στα κρυφά κι ο Μητροπάνος. Έκτοτε ο Μητροπάνος -λίγο τα μεγάλα τραγούδια που του έδωσαν ο Μικρούτσικος κι ο Τόκας να πει, πολύ ο ίδιος- έπαψε να αρέσει στα κρυφά κι άρχισε να αρέσει στα ολοφάνερα. Ο Άκης διέγραψε την ακριβώς αντίθετη πορεία, κι από εκεί που άρεσε στα ολοφάνερα, άρχισε να αρέσει στα κρυφά σε όσους ζήλευαν τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά του, μέχρι το σήμερα όπου δεν αρέσει σε κανένα. Εκτός ίσως από εκείνους που έχουν την αντίθετη διαστροφή, από εκείνους δηλαδή που είναι σάκερς για την πτώση των ανθρώπων, από εκείνους που όταν βλέπουν κάποιον να τιμωρείται, τότε αρχίζουν και να τον συμπαθούν. Άλλους τους φτιάχνει η επιτυχία, άλλους η αποτυχία, εμένα με φτιάχνουν περισσότερο απ' όλα οι συμπτώσεις. Καίω τα δέντρα χτίζω μεζονέτες, θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή, τι τους κοιτάζεις Άκη μουδιασμένους, συγχώρα τους που δεν καταλαβαίνουν τι λέγαν το ΚΥΣΕΑ κι η Βουλή.
ΙΙ. Οι βαριές φανέλες.
Χθες, στο Μπάγερν - Ρεάλ, Σωτηρακόπουλος και Σπυρόπουλος μας ενημερώνουν πως η Ρεάλ έκανε επίσημη καταγγελία στην ουέφα, ότι κλάπηκαν από τα αποδυτήριά της τα παπούτσια του Κριστιάνο, του Μπενζεμά και κάποιων άλλων. Αφού πουν ότι το γεγονός είναι πρωτοφανές σε επίπεδο Champions League, στη συνέχεια πιάνουν τη συζήτηση: για σπάσιμο νεύρων γίνονται αυτά, αποφαίνονται, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα ακόμη παραλειπόμενο που θα καταγραφεί στο ιστορικό των αναμετρήσεων αυτών των δύο ομάδων. Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες, λοιπόν. Αν η κλοπή είχε γίνει στα αποδυτήρια ελληνικού γηπέδου, αν έκλεβαν τα παπούτσια του Ρονάλντο στο Καραϊσκάκη ή το ΟΑΚΑ, θα ήταν για τους ίδιους ανθρώπους ένα ακόμη περιστατικό που δυσφημεί ανεπανόρθωτα το γελοίο ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ίσως από το κανάλι τους έκαναν έκτακτο με τον Καψή να οδύρεται για τις επιπτώσεις που θα έχει το γεγονός της κλοπής στον ελληνικό τουρισμό. Αλλά όταν τα κάνουν αυτά στην Βαυαρία, έχουν έναν αέρα πολιτισμικής ανωτερότητας, φαίνεται. Όπως και να το κάνουμε σε θέματα τήρησης του νόμου, fair play, κουλτούρας, ηθών, εθίμων, σε θέματα με μια λέξη ποιότητας, η φανέλα του Δυτικοευρωπαίου ήταν, είναι και θα είναι πολύ βαριά από αυτήν του Έλληνα.  
ΙΙΙ. Η μη κανονική χώρα.
Παραμένοντας στο ίδιο κανάλι, είδα και λίγο συνέντευξη Βενιζέλου απόψε. Όχι όλη, είχα να πεταχτώ και στο πρακτορείο. Αλλά και όση είδα άξιζε. Καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως είμαι υπερβολικά αυστηρός με τον Τσίμα. Μήπως, εντάξει, όντας στο εργασιακό περιβάλλον που είναι, αναγκάζεται να κάνει κάποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, όπως κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς, απλά οι δικές του είναι περισσότερο εμφανείς. Και κάθε φορά που το αναρωτιέμαι ειλικρινά, έρχονται συνεντεύξεις σαν την αποψινή, όπου όλα ξανάρχονται στη θέση τους και το μόνο για το οποίο αναρωτιέμαι ειλικρινά είναι πόσο πολύ μαλάκας είμαι που αναρωτιέμαι ειλικρινά τέτοια πράγματα. Αναφορικά με τον συνεντευξιαζόμενο, αρχίζω να πιστεύω ότι η βαθύτερη φιλοδοξία του είναι να γίνει καλτ. Και με απαντήσεις σαν τις αποψινές είναι σε εξαιρετικό δρόμο. Για να αντιστρέψουμε λοιπόν λιγάκι το επιχείρημα των φωνών της ελίτ, που θέλει την Ελλάδα να είναι μια μη κανονική χώρα, σε μια κανονική χώρα θα κρέμαγαν κουδούνια σε έναν πολιτικό αρχηγό που θα ήταν τόσο κραυγαλέα ψεύτης και ανακόλουθος. Σε μια κανονική χώρα θα μπορούσε να κουδουνάει αυτός τα κουδούνια του Σαμαρά και το αντίστροφο, για να περνάει η ώρα τους. Εδώ όμως, στην μη κανονική χώρα, οι φωνές της ελίτ αποκαλούν γραφικούς και λαϊκιστές τους αντιπάλους των δύο αυτών αρχηγών, τα αντίπαλα από αυτά τα δύο κόμματα. 
ΙV. Μηχανές είναι, χαλάνε.
Εν τω μεταξύ ξαφνική βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα αναβάλλει για αμέσως μετά τις εκλογές τη προγραμματισμένη από το Μνημόνιο για 1η Μαϊου νέα μείωση των συντάξεων. Όχι ότι κερδίζουν έτσι έστω  και αυτόν τον μήνα. Θα τους κόψουν ακόμη περισσότερα τους επόμενους. Ανάλογα πάντως με την πορεία των δημοσκοπήσεων, ας μην αποκλείσουμε την επιδείνωση της βλάβης, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να δουν την 1η Μαϊου κατακόρυφη αύξηση των συντάξεών τους. 
V. Του 17ου αιώνα,
Μιλώντας για δημοσκοπήσεις χθες στον Άλφα μια. Ο Λαφαζάνης λέει στον Δημοσκόπο Γεράκη το εξής: Έχουν ρωτήσει στο γκάλοπ εκείνους που δηλώνουν αναποφάσιστοι, ποιό κόμμα είναι το πιθανότερο να ψηφίσουν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει από τη δεξαμενή αυτή μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ. Παραταύτα, μετά την αναγωγή που έχει κάνει ο Δημοσκόπος Γεράκης, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μεγαλύτερη αύξηση στα αρχικά ποσοστά του από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τον ρωτάει πώς διάολο γίνεται αυτό. Η απάντηση του Δημοσκόπου Γεράκη είναι πως αυτοί είναι «μαθηματικοί τύποι του 17ου αιώνα» που δεν χωράνε αμφισβήτηση. Κρίμα που είναι τόσο μικρή αυτή η προεκλογική περίοδος. Κρύβει συγκινήσεις σε κάθε της γωνιά.
VI. H Παρθένα Πεθαίνει Πάντα Τελευταία.
Που; Στο ελculture. Αυτά είχα να σου πω, λοιπόν. Μπάγερν πιάσαμε χθες, Τσέλσι πιάσαμε σήμερα, να ΄ταν κι η ζωή μας κερδισμένο στοίχημα ωραία θα 'ταν. Αλίμονο σ΄αυτούς που δεν ποντάρησαν, αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο σ' αυτούς που δεν δακρύσανε, ζωή, την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε, ζωή, την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε.

11 Comments:

At 4/19/2012 08:48:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Το πρακτορείο
θολό και κρύο
κάποιοι μιλάνε για παράξενες αποδόσεων τιμές
και το παιχνίδι
σαν άγριο φίδι
γεμίζει φόβο τις αδύνατες ψυχές

 
At 4/19/2012 10:21:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Θα μείνω στο τελευταίο (επειδή εδώ ο Θεός αμφισβητείται -άθεος γαρ ο σχολιάζων). Υπάρχει η απάντηση "βλέπω με συμπάθεια..." που καταλήγει πάντα να συνδέεται με τη σταυροδοσία του κόμματος. Η συμπάθεια με την υπερψήφιση απέχει δύο Ατλαντικούς, αλλά αυτό είναι ένα ταξίδι που μόνο Μινωίτες θα μπορούσαν να κάνουν για τους δημοσκόπους. Ομοίως τίθεται το ερώτημα του δείγματος, το οποίο κατά γενική ομολογία περιορίζεται στην Αθήνα, που δεν εκφράζει όλη την Επικράτεια όμως...

 
At 4/19/2012 12:09:00 μ.μ., Anonymous blackboy1955 said...

Γεια σου, φίλε old boy.

Τα κείμενα υπέροχα.
Έχω κολλήσει.
Δίνω απ' το χρόνο που δεν έχω για να σε διαβάζω.

Και λίγα σχόλια φύρδην μίγδην.

Ο Άκης έχασε το 96 τη δόξα (αρχηγιλίκι-πρωθυπουργιλίκι) και είπε να το ρίξει στο χρήμα.

Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατηγορείται όχι γιατί έχει λαμόγια και διεφθαρμένους στις τάξεις της. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην Αριστερά. Αυτό που απαιτούν όμως οι ψηφοφόροι της Αριστεράς είναι θεσμούς που θα μειώνουν όλων των ειδών τη διαφθορά.

Αυτή είναι και η πολιτική κατηγορία που αφορά τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: τριάντα χρόνια τώρα δεν έφτιαξαν τους αναγκαίους θεσμούς για να μειώσουν τη ρεμούλα. Γι' αυτό και θα τιμωρηθούν.

Επειδή οι μέρες επιβάλλουν και λίγη προπαγάνδα δηλώνω πως θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 
At 4/19/2012 12:41:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Καίω τα δέντρα χτίζω μεζονέτες, θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή, τι τους κοιτάζεις Άκη μουδιασμένους, συγχώρα τους που δεν καταλαβαίνουν τι λέγαν το ΚΥΣΕΑ κι η Βουλή.”
Old Boy ζούμε τους στίχους σου να τραγουδούμε.

“η φανέλα του Δυτικοευρωπαίου ήταν, είναι και θα είναι πολύ βαριά από αυτήν του Έλληνα.”
Η φανέλα του Δυτικοευρωπαίου ναι, είναι πιο βαριά, του τσολιά όμως;

“ας μην αποκλείσουμε την επιδείνωση της βλάβης, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να δουν την 1η Μαϊου κατακόρυφη αύξηση των συντάξεών τους. “
Ούτε βλάβη είναι ούτε λαϊκισμός , οι μηχανές επαναστάτησαν και το κρύβουν.

“Η απάντηση του Δημοσκόπου Γεράκη είναι πως αυτοί είναι «μαθηματικοί τύποι του 17ου αιώνα» που δεν χωράνε αμφισβήτηση.”
Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος. Για κοίτα λίγο με τα μάτια του τι έγινε τον 17ο αιώνα.
“Η απόλυτη μοναρχία είναι το κύριο πολίτευμα στην Ευρώπη του 17ου αιώνα… Η οικονομία καταστράφηκε τελείως… Η μεσαία τάξη χάνει τη δύναμή της.”

“Αλίμονο σ΄αυτούς που δεν ποντάρησαν, αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο σ' αυτούς που δεν δακρύσανε, ζωή, την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε, ζωή, την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε.”
Βρε δε πα να παίζει και η Φουντουκίδου στην ταινία τρόμου, πας στοίχημα πως και οι δύο μαζί δε θα πιάσουν πενήντα τοις εκατό;

 
At 4/19/2012 01:52:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Τουρλού τουρλού σχόλια ξέχασα το σχόλιο για τη συνέντευξη Τζίμα στον Βενιζέλο.
“Δουλειά σου είναι μου 'πανε να κρύβεις τα τρωτά
Των καθιερωμένων
Για να διατηρήσουμε τα οικονομικά
Των ευαρεστημένων.”

 
At 4/19/2012 03:27:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

@Σωτήρη, κεντάς. :)

 
At 4/19/2012 08:01:00 μ.μ., Blogger Fri said...

Τουρλού τουρλού το ποστ, μα ξέρει πολύ καλά τι λέει ο συγγραφέας του!
Και για τις συμπτώσεις (λες στο τέλος ο Άκης να γίνει αναστενάρης, ή με τη γνωστή μας αμνησία θα βρεθούμε να τον χειροκροτάμε πάλι;), και για τις βαριές φανέλες (μας έχουνε στη μπούκα, άντε να δούμε αν θα καταφέρουμε να βαρύνουμε ποτέ και τη δική μας τη φανέλα), και για τη χώρα τη μη κανονική (την πέτυχα κι εγώ την παραστασούλα, αλλά δεν την άντεξα για πολύ, έβαλα μουσική), και για τις ελληνικές μηχανές (αυτό δεν το ήξερα, μηχανήματα είναι παιδί μου, μπλοκάρουνε κι αυτά στην (α)κατάλληλη στιγμή!), και για τις δημοσκοπήσεις (κάθε βράδυ ερμηνεία, πόσο θα αντέξουμε ακόμα!), και για την Παρθένα (πάντα επιτυχίες!)...
Καλησπέρα :-)

 
At 4/20/2012 07:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαδικτυακο να παιζεις να χεις καλυτερες αποδοσεις

 
At 4/20/2012 05:49:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

άσχετο.
Tελικά αγόρι είναι να μην πιάσεις site στο στόμα σου εσύ, γιατί διαλύεται το σύμπαν. Σε φοβήθηκε το μάτι μου, Σαββατογεννημένος είσαι? :ppp

 
At 4/20/2012 10:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εντάξει, το επανάφερα ;)

υγ Πέρα από την πλάκα κι όσο θεότρελα αντιφατικό κι αν ακούγεται, δεν παύω να έχω θερμά συναισθήματα για το Buzz, έστω και ως ανάμνηση αυτών που μου πρόσφερε τόσα χρόνια. Όχι ότι δεν εξακολουθώ να μπαίνω και τώρα δηλαδή. Απλώς δεν συμμετέχω.

 
At 4/21/2012 03:49:00 μ.μ., Blogger κω-πανος said...

Συμφωνώ άπειρα με το ΙΙ.Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο,παντού συναντάς αυτή την νοοτροπία του..."μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά".Μιζέρια,κακομοιρίλα,αυτοενοχοποίηση.Πως κατηγορούσαν τον κόσμο πέρυσι στα κινήματα τύπου "δεν πληρώνω".Οτι δεν καταλαβαίνουν,δεν έχουν επίγνωση του καλού της χώρας;Ε..φαντάζομαι το διάβασες,πριν 15-20 μέρες.Στην Ιρλανδία έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα κινήματα με πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home