Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

Στο ακατάρατο

Υπάρχουν πράγματι και εκείνες οι περιπτώσεις όπου η φύση «μας εκδικείται» για όσα της έχουμε κάνει. Πάρα πολλές φορές όμως η φύση μας εξοντώνει σε γιγάντιους αριθμούς απλά επειδή μας έχει γραμμένους στα παπάρια της, απλά επειδή δεν είναι το αγαθοποιό οικολογικό υποκείμενο, που αν εμείς του φερθούμε με διαθέσεις στοργικές και αειφόρες, θα μας φερθεί κι αυτό με τη σειρά του κιμπάρικα. Έχω ξαναγράψει παρόμοια ποστ, απλά θέλω να προσθέσω πως ενώ διαχρονικά με τους διάφορους Θεούς πολλοί τα έχουν βάλει και πολλοί τον έχουν καταραστεί, η φύση εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο, στο ακατάρατο. Ενώ για περιπτώσεις σαν τη σημερινή ας πούμε, της πρέπουν όλες οι διαθέσιμες κατάρες. Ή εν πάση περιπτώσει της πρέπει έκπτωση από το μονοδιάστατο θρόνο του παράδεισου που μολύνουμε και καταστρέφουμε. Κι εκείνη μας καταστρέφει plenty.

6 Comments:

At 3/11/2011 09:34:00 μ.μ., Blogger celin said...

ολντ,αγορασα προσφατα ενα εκπληκτικο και πρωτοτυπο βιβλιο,λεγεται ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΦΥΣΗ,ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ,του Λαιαλ Ουατσον.
Διαβαζοντας οσα γραφεις,θεωρω οτι θα το βρεις πολυ ενδιαφερον.

 
At 3/11/2011 11:28:00 μ.μ., Anonymous pheasant said...

Ωραίος. Αν δεχτούμε ότι είναι καλό να σεβόμαστε τη φύση, σα να μην είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της, είναι συνεπές να την βλέπουμε και εχθρικά όταν αυτή μας επιτίθεται.

Καίμε πετρέλαιο αφειδώς και μόλις διαπιστώνουμε τις συνέπειες, για το είδος μας και μόνο, δημιουργούμε αφηγήσεις του τύπου 'προιόν φιλικό προς το περιβάλλον' κτλ. Λες και η φύση έχει κανένα καημό αν θα εκλείψουμε ή όχι. Πιο ειλικρινές θα ήταν να λέγαμε 'προιόν φιλικό προς ένα περιβάλλον που είναι φιλικό προς την επιβίωση μας.'

 
At 3/11/2011 11:48:00 μ.μ., Blogger vague said...

Ναι, αλλά εμείς δεν είμαστε παράδεισοι... :)

 
At 3/12/2011 01:18:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Μόνο που η φύση α)υφίστασται και β)μας τρέφει.
Τι νόημα θα είχε να βρίζουμε τη μάνα τροφό μας, θέλω να πω. Ενώ ο Θεούλης ούτε ξέρουμε αν υπάρχει, ούτε και το «όφελλος» από την επινόηση του ή έστω την ύπαρξή του, είναι κοινά παραδεκτό.

 
At 3/12/2011 09:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτή τη φορά Old δεν το έπιασες καλά. Μάλλον off. Αλλά αυτό σε κάνει πιο ανθρώπινο. Δεν θα μ' άρεσε να είσαι πάντα ο Κύριος Σωστός.

 
At 3/12/2011 04:56:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Αλήθεια, πότε η φύση μας είδε σαν κάτι διαφορετικό από τα άλλα είδη;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home