Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

Οι τελευταίοι πελάτες στο Παρίσι

Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο της Παγκαλιάδας, θα ήθελα να συνεισφέρω λόγια όχι δικά μου. Η περιβόητη φράση του «Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής» αναλυόταν τόσο καιρό με τα λόγια τρίτων. Μπορεί να αυτοσχολιαστεί όμως και να καταστεί πολύ περισσότερο διάφανη από ό,τι ως τώρα ήταν, αν τη βάλουμε δίπλα σε δικά του λόγια, τα οποία την πλαισιώνουν με ιδανικό τρόπο· αν τη βάλουμε δηλαδή δίπλα στην απάντηση που έδωσε στην προ μηνός συνέντευξή του στους «Φακέλους», σε ερώτηση σχετική με το ειδικό προνόμιο που απολάμβαναν οι βουλευτές, με νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, τα άτομα που επέλεγαν να στελεχώσουν τα βουλευτικά τους γραφεία, δικαιούνταν μετά από ένα διάστημα να διοριστούν στο Δημόσιο.
Η απάντησή του κατά λέξη: «Ποιο είναι το ειδικό προνόμιο; Έχω το δικαίωμα ως βουλευτής, έχω το δικαίωμα να πάρω όποιον θέλω στο γραφείο μου; Ναι ή όχι; Το έχω. Νομικό και ηθικό δικαίωμα. Έχω το δικαίωμα να πάρω όποιον θέλω, έναν αγράμματο. Γιατί θέλω αυτόν να με συνοδεύει στην βουλευτική μου δραστηριότητα, του ‘χω εμπιστοσύνη, ξέρει τους πελάτες μου, ξέρει τους πολίτες μου, ξέρει τους ψηφοφόρους μου. Το ΄χω το δικαίωμα ή δεν το ‘χω; Μέσα στα πλαίσια του σταυρού προτίμησης μιλάω». (Μεσολαβεί ερώτηση: «Πελάτες είναι;»). «Ε, βέβαια. Ε, μα τι; Μα έτσι μιλάμε. Για αυτό θέλω να καταργήσω το όλο σύστημα. Αν είχε καταργηθεί το όλο σύστημα και πράγματι ο βουλευτής ήταν εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και νομοθετούσε, δεν θα είχα ανάγκη από κάποιον που να ξέρει τους ψηφοφόρους. Λοιπόν; Ε, και πήρα εγώ την κόρη μου. Άλλοι είχαν πάρει κάποιον άλλο κλπ. Σε τι συνίσταται η δικιά μου η παρεκτροπή δεν το καταλαβαίνω».
Όποιος λοιπόν θέλει μπορεί να διακρίνει στα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου αντιλαϊκίστικη παρρησία και όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου την ακρότατη εκδοχή του πολιτικού θράσους. Όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στον Θεόδωρο Πάγκαλο τον τολμητία που ονοματίζει τις μεταπολιτευτικές παθογένειες και όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στον Θεόδωρο Πάγκαλο την πιο εμβληματική ίσως προσωποποίηση της βαθύτατης χυδαιότητας του πολιτικού μας συστήματος.

66 Comments:

At 2/28/2011 12:54:00 π.μ., Blogger Sraosha said...

όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στον Θεόδωρο Πάγκαλο την πιο εμβληματική ίσως προσωποποίηση της βαθύτατης χυδαιότητας του πολιτικού μας συστήματος.

Εγώ διακρίνω αυτό.

 
At 2/28/2011 01:30:00 π.μ., Anonymous kostas nik said...

Εγώ στο πρόσωπο του Πάγκαλου διέκρινα το μέλλον αυτόν που τον έβριζαν στο Παρίσι.

 
At 2/28/2011 07:23:00 π.μ., Blogger Elias said...

Δεν πάει έτσι, βγαίνεις απ' έξω άμα θες να καταγγείλεις. Λες, "εγώ πλέον δε θέλω να 'χω σχέση μ' αυτό το σάπιο σύστημα, αντίο σας" και τότε γίνεσαι μάγκας να ονοματίζεις τις παθογένειες. Όσο παραμένεις μέσα στο σύστημα, ακυρώνονται κι οι μεγαλύτερες αλήθειες που τυχόν θα πεις.

 
At 2/28/2011 08:55:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν μη τι αλλο,εχει θαρρος...
βγαινει εξω απ'το κοτετσι...
το διακινδυνευει...οταν οι αλλοι,ολοι,στρουθοκαμιλιζουν!!!

 
At 2/28/2011 09:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εμείς είμαστε η Μαρία Σνάιντερ ή το εμβληματικό βούτυρο; όποιος θέλει μπορεί να (μην) απαντήσει

Κ.Κ.Μ.

 
At 2/28/2011 10:02:00 π.μ., Blogger Narabuko said...

Εξω από τα σύνορα αυτης της χυδαίας πολιτικά χώρας πάμε καλά. Ο κόσμος αντιδρά και εκφράζεται εναντια στα παχυδερμα της πολιτικής του τόπου (βέβαι πάλι οι φοιτητές βγάζουν το φίδι από τη τρύπα. Εδώ πέρα όμως, στην Ελλαδίτσα, επειμένουμε στις -πολυπληθείς-κηδείες τύπου γσεε κάθε δυο μήνες...
Πάντως στην επιστολή του ο Πάγκαλος που είναι μνημείο γκεμπελισμού μόνο το ασύλο να καταργηθεί στην Γαλλία δεν ζήτησε...

 
At 2/28/2011 11:06:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μάλλον όλα μαζί. Η χυδαιότητα ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος με αντιλαϊκίστικη παρρησία. Η πλάκα είναι ότι κανείς δεν τολμά να θέσει έτσι το ζήτημα.

 
At 2/28/2011 12:07:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ασχετο ίσως, αλλά και σχετικό:
Εμένα με ενόχλησε η στάση του Κ. Γαβρά στην όλη φάση. Ναι μεν σαν οικοδεπότης είχε την υποχρέωση να προστατέψει ένα καλεσμένο του, όμως είχε ταυτόχρονα και την υποχρέωση να μη διακόψει το πρόγραμμα υποτιμώντας τους θεατές που είχαν κανει τον κόπο να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ας έφευγε μαζί με τον κ. Παγκάκιστο, χωρίς όμως να υποκύψει στην απαίτησή του για "ακύρωση". Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Κ. Γαβράς το έκανε εσκεμμένα, ίσως η πίεση της στιγμής να ήταν ασφυκτική.. τι να πω... ίσως και να μην είχε επαρκή ενημέρωση και περιμένω τη θεση του.

 
At 2/28/2011 12:14:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Και τα δύο; Γιατί είναι μισητός τελικά ο Πάγκαλος για αυτά που λέει ή για αυτά που κάνει (σε πρώτο επίπεδο και πριν φθάσουμε στον συνδυασμό); Αν απλά το βούλωνε, και έκανε τουμπεκί όπως όλοι όσοι διορίσανε και ρουσφετέψανε, και μιλάνε τώρα γενικώς και αορίστως για εξυγίανση, και για δύκολους καιρούς θα ήταν πανμίσητος; Φυσικά έχει αναλάβει προπαγανδιστική υπεργολαβία για το συγκεκριμένο θέμα, και ούτε πρόκειται ποτέ να τον λυπηθώ, αλλά μάλλον είναι το πιο ειλικρινές κομμάτι όσων αντιπροσωπεύει.

 
At 2/28/2011 02:24:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Kαι το πρόβλημα είναι, πως οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται για το γεγονός οτι ο Πάγκαλος διόρισε την κόρη του, αν είχαν γνωστό τον Πάγκαλο θα τον παρακαλούσαν μέρα-νύχτα ''να βρει κάτι και για αυτούς''.

 
At 2/28/2011 03:22:00 μ.μ., Blogger celin said...

old,σε παρακαλω,μη ξαναγραψεις για τον Παγκαλο,δεν αντεχεται καθε φορα ο Ανωνυμος Πολιτης,να σκαει μυτη και να τον υπερασπιζεται :)

 
At 2/28/2011 03:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατι βριζετε τον Παγκαλο, δεν σας αρεσουν οι αληθειες που λεει? Σας πεφτουν βαριες και δεν μπορειτε να τις χωνεψετε? Ειναι πιο χυδαια απ΄αυτα που λενε και κανουν καποιοι αλλοι εκλεγμενοι αντιπροσωποι του λαου που τους περνουμε στα σοβαρα. Εμενα σαν την τραγικη αληθεια μου ακουγονται και τιποτα αλλο. Απ' την αλλη αν εχεις συνηθησει στο παραμυθι ειναι δυσκολο να σε προσγειωνουν σε μια αλλη πραγματικοτητα, πιο χυδαια σιγουρα, αλλα παλι πιο κοντα στην αληθεια.

 
At 2/28/2011 04:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω διακρίνω εναν μελλοθάνατο με φρικτό λυντσάρισμα απο τον λαό.
Αυτά που λέει και κάνει είναι ανεπανάληπτα και ανεπανάληπτο θα είναι το τέλος του. Θα υπαρχει στις εγκυκλοπαίδειες, παγκόσμιο ιστορικό γεγονός.

 
At 2/28/2011 04:58:00 μ.μ., Blogger Martina said...

Σιγά την ειλικρίνεια που μόλις στριμωχτεί αυτοαναιρείται και προσπαθεί να κουκουλώσει τα ακουκούλωτα.
Το θράσος του είναι ανυπέρβλητο .. ο θύτης που κοροιδεύει το θύμα .. και ναι, δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα της μερίδας που συχνά πυκνά αναφέρεται και που έχει περάσει σαν την κρατούσα πλειοψηφία..Αν ήταν έτσι όλοι τώρα θα είχαν το κατιτίς τους και δεν θα έτρεμαν την ανεργία και τους απλήρωτους λογαριασμούς.. ένα κομπόδεμα θα το είχαν..
Πολλοί είναι αυτοί που ούτε έγλειψαν κατουρημένες ποδιές ούτε αναζήτησαν το βόλεμα, ούτε το αυτοθαιρετάκι τους κοίταξαν να χτίσουν.. υπάρχουν και άνθρωποι με όραμα και ιδανικά ...

 
At 2/28/2011 06:43:00 μ.μ., Blogger celin said...

rodia,δε συμφωνω απλως μαζι σου,αλλα θεωρω οτι και λιγα λες.Μονο και μονο η συνδιαλλαγη και η απλη κοινωνικη συναναστροφη των καλλιτεχνων-διανοουμενων,με τα Παγκαλοειδη αυτου του τοπου,
συνεπαγεται την αυτοακυρωση σου ως πνευματικου ανθρωπου.
Αυτο σε καθιστα συνοδοιπορο στο δρομο της Εθνοκαταστροφης.

Πνευματικοι ανθρωποι και διανοουμενοι υπαρχουν στη χωρα.Απλα,δε τους ξερει το ευρυ κοινο γιατι δε βγαινουν στα χουντοκαναλα.
Αντιθετως προωθουν κατι ημιαμορφωτους ψευτοεστετ.

Ο Γαβρας ειναι ενας μεγαλος σκηνοθετης,δειτε το ΤΣΕΚΟΥΡΙ του,απιστευτα υποτιμημενη ταινια,
δεν ανηκει στη κατηγορια των ημιαμορφωτων ψευτοεστετ.

Αλλα,δυστυχως..δειξε μου τον φιλο σου για να σου πω ποιος εισαι..

 
At 2/28/2011 07:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Sraosha, είσαι διακριτικός τύπος.
Κώστα Νικ, δεν νομίζω ότι είναι τόσο ξεκάθρο αυτό που λες. Αλλά και δίκιο να έχεις, όταν αυτός που τον βρίζει σήμερα, μετατραπεί σε Πάγκαλο στο μέλλον, τότε ας βριστεί κι εκείνος.
Hλία, όπως τα λες πάει. Δεν διαφωνούμε πουθενά.
ΚΚΜ, τέτοιου είδους εμπρηστικά σχόλια είναι βούτυρο στην ψωλή (σόρι στο ψωμί εννοούσα) της εξουσίας.

 
At 2/28/2011 07:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Νarabuko, ναι, η επιστολή του είναι μνημείο και πρέπει να μπει στη διδακτέα ύλη.
Fpboy, δεν διαφωνώ.
Αλλά κι η Μartina έχει δίκιο.
Δείμε, όπως το θέτεις (και αν σε κατάλαβα καλά) συμφωνώ.
Ροδιά και Celin, εγώ θα προτιμούσα να αφήναμε το Γαβρά έξω από την εξίσωση. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

 
At 2/28/2011 07:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 4:21, μπα, εσύ μιλάς για σινεμά. Η ζωή σπανίως εξελίσσεται με όρους τέτοιας δραματικότητας. Από το να καταδικάσω το σχόλιό σου (που θα μου ήταν εύκολο και θα με έκανε να βγάλω την ουρίτσα μου απ' έξω) θα προτιμήσω να αναρωτηθώ αυτό: μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο Πάγκαλος χωρίς να γιουχάρεται; Δηλαδή αν ο νόμος του Λιντς είναι -που πράγματι είναι- φρικτός, τι σημαίνει για την δημοκρατία ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί ο Πάγκαλος (και όχι μόνο αυτός) χωρίς να γίνεται αντικείμενο κατακραυγής;

 
At 2/28/2011 07:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 8:55 διάβασες το ποστ; Τα όσα δήλωσε για την περίπτωση του δικού του παιδιού τα διάβασες;
Εσύ ανώνυμε των 3:57 διάβασες το ποστ; Τα όσα δήλωσε για την περίπτωση του δικού του παιδιού τα διάβασες;

 
At 2/28/2011 07:32:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Ροδιά και Celin, εγώ θα προτιμούσα να αφήναμε το Γαβρά έξω από την εξίσωση. Για πολλούς και διάφορους λόγους."

Φυσικα και ειναι απολυτα σεβαστη η αποψη σου,αλλα αν το εξηγουσες λιγο αυτο,καλα θα ηταν,γιατι δε μπορω ειλικρινα να καταλαβω τους λογους.

 
At 2/28/2011 07:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΑΦ, σόρι αλλά δεν υπάρχει πρώτο επίπεδο, υπάρχει μόνο ο συνδυασμός. Αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός, αν ήταν ένας αουτσάιντερ της πολιτικής, τότε, όχι, δεν θα ήταν λαομίσητος.
Συγκριτικά τώρα με όσους έκαναν χειρότερα από αυτόν, αλλά απλά τώρα δεν κάνουν παρόμοιες δηλώσεις, δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ή χειρότερος. Αλλά δεν το λέω ειλικρίνεια αυτό που κάνει, το λέω χυδαιότητα. Δεν το λέω παρρησία, το λέω θράσος.

 
At 2/28/2011 07:35:00 μ.μ., Anonymous Ξεκάρφωτος said...

παρεμβαίνω στην κουβέντα σας θέλοντας να πω πως ο κύριος αντιπρόεδρος προωθεί ξεκάθαρα τη λογική "δεν φτάνει που σε γ..ω, πρέπει να σε δείρω κιόλας". Από τη στιγμή που είσαι άτιμος δεν σε κάνει τίμιο η ομολογία της ατιμίας σου. Η ομολογία αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από ακραία κυνική, αυθάδικη πρόκληση.

 
At 2/28/2011 07:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εμενα μου φαινεται πως τα λεει επιτηδες για να γινει αυτος ο αποδιοπομπαιος τραγος στο διπολο με τους αλλους του πασοκ να ειναι οι"καλοι" πολιτικοι.Μπορει παλι να σκεφτομαι χαζες συνομοσιολογιες.Μακαρι να σταματησω εδω γιατι τωρα τελευταια μου μοιαζει και με ΕΛ :)
M.P.

 
At 2/28/2011 07:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Celin, γιατί όπως ο Πάγκαλος έχει μια ιστορία, αντίστοιχα έχει και ο Γαβράς μια ιστορία. Που κατ' εμέ -όπως και στην περίπτωση του Θεοδωράκη ας πούμε- υπαγορεύει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο επιεικείς στις κρίσεις μας.
Επίσης δεν ξέρω τι είδους σχέσεις έχει με τον Πάγκαλο. Μπορεί να είναι φίλος του. Δείξε μου τον φίλο σου; Όχι ακριβώς. Οι φιλίες είναι μυστήριο πράγμα και πολλές φορές μένουμε κοντά στους φίλους μας παρότι δεν μας ταιριάζουν και αποδοκιμάζουμε πολλά από όσα κάνουν.
Έπειτα ήταν τρόπον τινά φιλοξενούμενός του. Που πάει να πει ότι ισχύουν και οι ειδικοί κανόνες της φιλοξενίας.
Τελικά δεν θέλω να πω ότι είναι υπεράνω κριτικής. Θέλω να πω ας μην βρίσκουμε στο πρόσωπο του Γαβρά τον ημίκακο της υπόθεσης

 
At 2/28/2011 07:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είτε είναι θέμα φυλετικό (όταν η κουβέντα έρχεται στην περίπτωση της δικής μας οικογένειας, δεν υπάρχει Έλληνας, ακόμη και ο κατεξοχήν κήρυκας της συλλογικής ευθύνης, που να θέλει να διακρίνει τη γενική εικόνα, πίσω από την οικογενειακή, οπότε ο νόμος δεν χαρ), είτε είναι θέμα πολιτικό (υπάρχουν οι διορισμένοι αξιοκρατικά, οι διορισμένοι με ρουσφέτι και μια τρίτη ξεχωριστή κατηγορία εκείνων που στελεχώνουν τα βουλευτικά γραφεία για να συνδιαλλαγούν με πελάτες, εκείνη που βρισκόταν στον πυρήνα αυτού του φαύλου συστήματος και επιβραβεύονταν με διορισμό στο δημόσιο. Μπορούσες να φωνάξεις όποιον θέλεις και μετά να τον έχουμε ως δημόσιο υπάλληλο, μη αντιπαραγωγικό και μη κοπρίτη)
Εκεί μπορεί να επικαλούμαστε ότι υπήρχε νόμος που επέτρεπε τους διορισμούς, ότι υπήρχε πρακτική που ακολουθούσαν όλοι οι βουλευτές, ότι υπήρχε απόλυτο δικαίωμα επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν το γραφείο. Εκεί ο νόμος δεν χαρακτηρίζεται άθλιος, η ηθική της πρακτική, ο τρόπος άσκησης του απόλυτου δικαιώματος τίθενται εκτός συζήτησης, όταν έχεις στήσει το διαρκές κατηγορητήριό σου για φαυλότητα και αθλιότητα ακριβώς πάνω σε αυτά.

 
At 2/28/2011 07:58:00 μ.μ., Blogger celin said...

Τα στερνα τιμουν τα πρωτα,old boy.Δε θα αμφισβητησω εγω το παρελθον του Γαβρα,αλλα οι εποχες ειναι τοσο κρισιμες που απαγορευουν αστικες ευγενειες και συμβασεις,
οπως θεωρω οτι απαγορευεται για οποιονδηποτε σοβαρο ανθρωπο,ποσο μαλλον αντιστασιακο,να συναγελαζεται με εγκληματιες,ψευτες και απατεωνες.

Γενικη η παρατηρηση.

Απο κει και περα,συμφωνω μαζι σου στο θεμα της φιλιας,θεωρω τη Φιλια ως κατι ιερο και ευτυχως η δυστυχως οι αδερφικοι μου φιλοι ειναι δεξιοι και πασοκοι.Αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να τους αλλαξω,ουτε και προκειται
(Βεβαια,με τοση πλυση εγκεφαλου και προπαγανδα που τους κανω,τους βλεπω συντομα με το VENCEREMOS τατουαζ :)

 
At 2/28/2011 08:20:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Η αθλιότητα υποθέτω πως βρίσκεται στη μονιμοποίηση των προσληφθέντων στα πολιτικά γραφεία, πρακτική πράγματι άθλια. Αναρωτιέμαι βέβαια αν όλοι όσοι την βρίσκουν άθλια θα ήταν και σύμφωνοι με την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο όσων δεν έχουν εισαχθεί με ΑΣΕΠ.
Κατα τα άλλα δεν βρίσκω κάτι άθλιο στο να διαλέγει ο κάθε βουλευτής τους υπάλληλους του και η ύπαρξη υπαλλήλων για την επικοινωνία των ψηφοφόρων με τους βουλευτές που τους αντιπροσωπεύουν δεν είναι διαφθορά, ας λέει ότι θέλει ο Πάγκαλος. Διαφθορά είναι όταν η επικοινωνία αφορά αποκλειστικά πελατειακές εξυπηρετήσεις.

 
At 2/28/2011 08:24:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Οκ, oldboy, καταλαβαίνω αυτό που μου λες, όμως θεωρώ ότι αυτοί που κυρίως του επιτίθενται δεν το κάνουν επειδή διόρισε, αλλά επειδή το παραδέχεται. Ότι ουσιαστικά τα παίρνουν με το μαζί τα φάγαμε, και όχι επειδή παραδέχεται κυνικά ότι έχει συνυπευθυνότητα στο φαγοπότι. Ότι αν έλεγε (ψέμματα) ότι αποκλειστική ευθύνη για το δημοσιονομικό meltdown έχει το πολιτικό προσωπικό και καθόλου ο λαός και ζητούσε ένα μεγάλο συγγνώμη, μπορεί να τον κατηγορούσαν για καιροσκοπισμό, αλλά δεν θα αντιμετώπιζε το γενικευμένο μίσος. Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν η αλήθεια (ή η πλησιέστερη σε αυτήν εκδοχή) έχει αξία, ακόμα και αν την ξεστομίζει ένας θρασύς και αμετανόητος ένοχος.

Αν σε ενδιαφέρει, μέσα μου σιγοβράζει 10πλάσιο μίσος για τον Τσοχατζόπουλο, που μας καλεί να τον στηρίξουμε στον ανένδοτό του, απέναντι στο "βρώμικο πολιτικό πόλεμο" που του κάνουν με τις εις βάρος του αποκαλύψεις. Ναι, για μένα σίγουρα είναι πολύ χειρότερος.
Και αν δεν λάβει κανείς υπόψη του, το μέγεθος της υπεξαίρεσης για ίδιο όφελος του καθενός (που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο να το ξέρουμε), χειρότερος από όλους σε ηθικό επίπεδο είναι ο αναληφθείς Καραμανλής.

 
At 2/28/2011 10:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Celin τελικά δε τη γλύτωσες.

Ενιωσα μεγάλη αηδία για αυτά τα παιδάκια που σπουδάζουν στη Γαλλία και νομίζαν ότι κάνουν επανάσταση αναπαράγοντας διαστρευλωμένες τις δηλώσεις του Πάγκαλου.

Αυτοί είναι οι μελλοντικοί διαννούμενοι της χώρας μας?
Μα καλά ρε γαμώτο δε βαριούνται να αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια στερεότυπα?
Ανθρωποι υποτίθεται που αναζητούν την αλήθεια, αντί να κοιτάνε τι συμβαίνει γύρω τους, βυθίζονται όλο και περισσότερο στη κοσμάρα τους.
Συμπεριφέρονται λες καιείναι σε εκπομπή του Αυτιά ή του Παπαδάκη. Νιώθουν ότι είναι κάποιοι από το χαζοχαρούμενο κοινό του Λαζόπουλου. Συναγωνίζονται ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μαλακία για το Πάγκαλο.

Μπορεί να είναι θρασύς ο Πάγκαλός. Μπορεί να εκμεταλεύτηκε όπως όλοι οι άλλοι κάποιο από τα προνόμια που δόθηκαν στους βουλευτές. Και τι σημαίνει αυτό ρε? Οτι αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια? Οτι δεν έχει δικαίωμα να ομολογήσει την αλήθεια?
Και εν τέλει κανείς δεν είπε να του στήσουμε ανδριάντα. Αλλά το να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος του συστήματος κάποιος που το μόνο που κάνει είναι να ομολογεί ωμά την αλήθεια, δείχνει ότι στη πραγματικότητα ο κόσμος προτιμά να ζει στα παραμύθια του. Να του λένε ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι και να του χαιδεύουν τ' αυτιά.

Υ.Γ. Το ότι ένας πραγματικός καλλιτέχνης και διαννοούμενος όπως ο Γαβράς δεν ανέχτηκε αυτές τις αθλιότητες από τα νιάνιαρα φοιτητάκια βλέπω ενόχλησε αρκετούς. Και η εκτίμηση προς τους ανθρώπους του πνεύματος είναι αλα καρτ.

 
At 2/28/2011 10:36:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πάγκαλο: Η απάντηση μιας Κυρίας.

 
At 2/28/2011 10:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω διακρινω στον Παγκαλο ενα κυνισμο ο οποιος μου αρεσει. Σε προσωπικο επιπεδο.
Σε κοινωνικο επιπεδο δεν εχω να πω τιποτα αλλο παρα αυτο:
https://lh3.googleusercontent.com/-xL6-zUuBQuY/TWr3DHw8jlI/AAAAAAAAD6c/bVdhAlcN_a4/s1600/blackzwanpagalos.png

 
At 3/01/2011 12:10:00 π.μ., Anonymous Πήτερσαν said...

Ας αφήσουμε πια τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Πάγκαλου ασχολίαστες - δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στα τρέχοντα θέματα του τόπου. Να σημειώσω μόνο ότι παρόμοιες τομοθετήσεις μπορεί να διαβάσει κανείς στα παλιά πρακτικά της βουλής από το 19ο και πρώιμο 20 αιώνα όταν είχαμε προβλήματα με τους πιστωτές μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε αυτοί που τα λέγανε ήταν μεγαλογαιοκτήμονες και εισοδηματίες ενώ τώρα μας μεταφέρονται από τη σοσιαλιστική ελίτ του τόπου...

 
At 3/01/2011 12:15:00 π.μ., Blogger ΣΠΙΘΑΣ said...

Ο κυνισμός δεν συνάδει με την καθύβριση όλων των κοινωνικών ομάδων της χώρας, πόσο μάλλον όταν εκλέγεται, επί χρόνια και συνάμα είναι αντιπρόεδρος κυβέρνησης που κλείνει τα μάτια στα μεγάλα σκάνδαλα και τα βάζει με τους συνταξιούχους.

Πόσο μάλλον όταν...

"Η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και ...γέλιο μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος."

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=99061

Υ.Γ.

Κυνισμός: όταν τρως τσάμπα
" Ποταμίσιες καραβίδες με χαβιάρι και τερίνα φουά γκρά"

και κατηγορείς συνταξιούχους των 500 ευρώ..!!

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=99101

 
At 3/01/2011 12:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Όποιος λοιπόν θέλει μπορεί να διακρίνει στα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου αντιλαϊκίστικη παρρησία"..."Όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στον Θεόδωρο Πάγκαλο τον τολμητία που ονοματίζει τις μεταπολιτευτικές παθογένειες".

Εγω διακρίνω αυτό.

(Ανώνυμε πολίτη, thanks, τελικά υπάρχουν και καναδυό λογικοί σ'αυτη τη χώρα της απόλυτης παράνοιας.)

tyn

 
At 3/01/2011 12:51:00 π.μ., Blogger Martina said...

Οld boy, το ότι σε κάποιες χρονικές στιγμές της ζωής μας υπήρξαμε αντάξιοι των περιστάσεων δεν αποτελεί εγγύηση για μελλοντικές επιλογές και στάσεις. Ο κάθε άνθρωπος επιβεβαιώνει το ηθικό του ανάστημα κάθε ώρα και στιγμή. Η προσωπική συνέπεια με ηθικές αξίες είναι κάτι που κατακτιέται καθημερινά με πολύ ακριβό τίμημα.
Οσο για τον περί ου ο λόγος μάλλον εξ ιδίοις κρίνει τα αλλότρια. Επειδή ο συγκεκριμένος έδρασε κατά πως παραδέχεται έχοντας την αρωγή των παρατρεχαμένων του πιστεύει - ή μάλλον πολύ θα το ήθελε - πως και όλοι συλλήβδην είναι σαν τα μούτρα του.
Το θλιβερό είναι πως ένας ολόκληρος λαός έχει αποδεχθεί μέσα από την καθημερινή και ολοήμερη γενικευμένη επανάληψη πως έτσι είναι.
Οταν μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο βρέθηκε ο γερμανικός λαός συνειδησιακά αντιμέτωπος με μια συλλογική ευθύνη ο Αντενάουερ βγήκε και είπε κομψά πως " ο καθένας μπορεί να είναι περήφανος μόνο για όσα έχει ο ίδιος κατακτήσει " θέλοντας έτσι να ανακάμψει το ηθικό των πολιτών.
Εδώ στα μέρη μας , το ηθικό ανάστημα των κυβερνώντων έχει τέτοιο βάθος που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους που δεν είναι και λίγες, μετατοπίζουν ισομερώς το απεχθές βάρος σε όλους ανεξαίρετως.

 
At 3/01/2011 02:10:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Ναι,βέβαια, είναι τόσο ''αποδιοπομπαίος τράγος του συστήματος'' ο αντιπρόεδρας, που 2 μέρες μετά, ο μπουκαλορίχτης μέσω της αντισυστημικής 'Ανατροπής'(πλεονασμός, σόρρυ) διαφημίζει το στασίδι που θα του δώσει για να κατακεραυνώσει τα 'φοιτητάκια'.

Επίσης, υποψιάζομαι ,Ανώνυμε Πολίτη, ότι η εκτίμησή σου στον Γαβρά είναι όψιμη και όχι ...καλλιτεχνική, γιατί αν είχες δει έστω και μια από τις ταινίες του, μάλλον θα τον κατέτασες στους 'θολοκουλτουριάρηδες -αριστερους-που-μας-έχουν-πρήξει-με-την-κινδυνολογία, μπλα,μπλα,μπλα'...

Οπότε τα περι 'εκτίμησης αλά καρτ' σου επιστρέφονται ατόφια.

 
At 3/01/2011 02:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

,,,θυμίζει την 'αλαζονεία' του Βουλγαράκη 'ο,τι νόμιμο και ηθικό'. Αν θυμαστε του πήρε 15 μερες να γυρνοβολάει στα καναλια και να το επαναξεστομίζει δείγμα του πόσο αλλού ήτανε ο τυπος. Απλώς με τον πάγκαλο διαφοροποιούνται τα πλαίσια κατα τι(κατασταση 'εκτακτης αναγκης'-μνημόνιο-δογμα σοκ...) γεγονός που δίνει γενικοτερη ΄πίστωση χρόνου'. Ας μη μιλησουμε πλέον για εκχυδαισμό δεν φτανει η λέξη ...Οσο για τον Γαυρά πέρα από το έργο του έχουν ακουστεί διάφορα και στη γαλλία για τις διευθυντικές του θέσεις στην γαλλική κινηματογραφική βιομηχανία...Βέβαια οι γάλλοι εχουν το 'πλεονέκτημα' να ξέρουν να 'επενδυουν' στην κουλτούρα και να 'ανταμοιβουν', όχι ενδεχομένως οτι η θεση δεν του άξιζε αλλά κατι για αυταρχισμό ακουστηκαν. Ας ελπίζουμε οτί η γνωστή...Μαμμή θα αναλαβει δράση-νόμος ιστορικός και κοινωνικός- για να ξεκαθαρισει το τοπίο αν και ο ταλιμπανισμός του κορπορατισμού με την χρηματηστηριακη παρτούζα(...μα να τζογάρεις στο ψωμί;;;)και την αναπόφευκτη 'διαφθορά' δύσκολα θα παραδώσει τα όπλα...με ...κοκκινο τίμημα...αφου 'ειναι πολλά τα λεφτά Αρη΄...

 
At 3/01/2011 03:02:00 π.μ., Blogger coolplatanos said...

"Θέλει να μας κάνει όλους - αυτουργούς, ηθικούς αυτουργούς, κι απλούς γνώστες ή θεατές - να αισθανόμαστε όλοι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στις κομπίνες και στο κουκούλωμά τους".
Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, της Ευγενίας Φακίνου, "Γάτα με Πέταλα" γραμμένο σκόπιμα σε πρώτο πρόσωπο, διότι αυτό εισπράττω από τον "κύριο" Πάγκαλο.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνταγής το παντρεύει με μία επίφαση ειλικρίνειας και έρχονται κάποιοι και του αναγνωρίζουν τόλμη για σκληρές αλήθειες. Αν φάγανε μαζί με τον κύριο Πάγκαλο μπορούν να νιώθουν όσο ένοχοι θέλουν, αν δεν φάγανε πέφτουν στην παγίδα του. Ομολογώ ότι κι εγώ είχα πέσει σε αυτή για ένα διάστημα.

 
At 3/01/2011 03:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"ο κύριος αντιπρόεδρος προωθεί ξεκάθαρα τη λογική "δεν φτάνει που σε γ..ω, πρέπει να σε δείρω κιόλας""

Χμ, υπάρχει μια φήμη στους κύκλους των ανθρώπων κάποιας ηλικίας και με έντονα πολιτικοποιημένο παρελθόν πως ο κύριος αντιπρόεδρος (στις εποχές προ ΠΑΣΟΚ και στις θρυλικές μάχες της αφισοκόλλησης) είχε αρκετά βαρύ χέρι...!

 
At 3/01/2011 08:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

tyn-12:41 - "Όποιος θέλει μπορεί να διακρίνει στον Θεόδωρο Πάγκαλο τον τολμητία που ονοματίζει τις μεταπολιτευτικές παθογένειες"

στην περίπτωσή του αυτό το εκλαμβάνω ως κατήχηση απο συνδικαλισμένες πόρνες για την αξία της παρθενίας

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/01/2011 10:14:00 π.μ., Anonymous Κρυστάλλης said...

Εγώ κάθησα και είδα τη συνέντευξη στην οποία παραπέμπεις old-boy. Σε ένα σημείο λοιπόν λέει ότι "δεν έχω κάνει ούτε έναν διορισμό, ούτε ένα ρουσφέτι." Όπως και να'χει βαρυσήμαντη δήλωση για ένα πολιτικό ενεργό για 30 χρόνια. Τι συμβαίνει λοιπόν; Αυτοαναιρεί την δήλωση του "μαζί τα φάγαμε"; Μάλλον όχι, δεδομένου ότι έχει εμμείνει σ'αυτήν την δήλωση και μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε.
Υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν άπαντες εξέλαβαν την δήλωση Παγκάλου ως παραδοχή ενοχής, αναγάγοντας το "εμείς" σε "εγώ". Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος ο Πάγκαλος λέει "Εγώ θα σας πω, ότι σε ότι με αφορά, γιατί μιλάω πολύ εύκολα στο πρώτο πρόσωπο, γιατί δεν θέλω να κάνω αυτού του είδους το διαχωρισμό εγώ, ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει κλπ., βάζω και τον εαυτό μου μέσα." Και συνεχίσει επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα διορισμό, ότι πολεμά το ρουσφέτι κτλ.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι η καταδίκη του Παγκάλου από την κοινή γνώμη έγινε βάσει μιας ομολογίας ενοχής που όμως ουδέποτε υπήρξε. Τα παραπάνω το επιβεβαιώνουν. Σε σημειολογικό επίπεδο, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς εξίσου εύλογα ότι ο πρώτος πληθυντικός προέκυψε από μετριοπάθεια και επειδή δεν θα ήθελε να διαχωρίσει τη θέση του από τους υπόλοιπους πολιτικούς.

Τώρα εγώ δεν θα ισχυρισθώ ότι ο Πάγκαλος είναι ή δεν είναι διεφθαρμένος. Θα ισχυρισθώ όμως ότι δεν είναι διεφθαρμένος, βάσει δικής του ομολογίας. Όπως σου έχω ξαναγράψει old-boy είμαι κατά της συνθηματολογίας και επικοινωνιολογίας, στα πλαίσια των οποίων γίνονται σχεδόν όλες οι πολιτικές συζητήσεις, του μπλογκ αυτού μη εξαιρουμένου. Ευτυχώς ο Πάγκαλος έχει αρκετά χρόνια πολιτικής ιστορίας, οπότε κρίνετέ τον ελεύθερα και καταδικάστε τον για ότι έκανε ή δεν έκανε για τη χώρα, όχι όμως βάσει μιας ανύπαρκτης δήλωσης ενοχής.

 
At 3/01/2011 11:36:00 π.μ., Anonymous Αρνούμαι said...

Περίεργο πράγμα πως η νεολαία τρομάζει τους παροπλισμένους μεσήλικες.
Η νεολαία πάντα ήταν φορέας εξελίξεων και -σχεδόν- πάντα όλα ξεκινούν από τους νέους (αν θέλετε μπορούμε αργότερα να το συζητήσουμε τα γιατί). Στους νέους αυτούς αναγνωρίζω μια υγιέστατη αντίδραση απέναντι σε ενα παχύδερμο της πολιτικής σκήνης της χώρας, σε ένα κολοσσό χυδαιότητας.
Οι νέοι αυτοί που όπως ανέφεραν οι ίδιοι, με το τρόπο αυτό τιμούν το "Ζ" και το έργο του Γαβρά (κάτι που ό ίδιος με την χλιαρή του αντίδραση δεν το κατάφερε και πολύ καλά). Ουδείς υπεράνω κριτικής, ούτε ο Γαβράς, ούτε ο Θοδωράκης, ούτε αλλός κανείς.
Το παρελθόν δεν καλύπτει το παρόν. Οπως σωστά αναφέρθηκε τα στερνά τιμούν τα πρώτα...
Και ναι, δημοκρατία είναι όταν χυδαίες και θρασύτατες υπάρξεις του πολιτικού σκηνικού της χώρας αυτης δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανέμελοι στο δρόμο. Οταν υποχρώνουν συνταξιούχους να ζούν με 300 ευρώ και συγχωνεύουν σχολεία σαν υποκατάστήματα τραπεζών.
και ΟΧΙ! δεν τα φαγαμε μαζί. Και δεν παχύναμε παρέα. Και δεν είμαστε όλοι κοπρίτες (σαν του λόγου του).
Και οι δρόμοι πάντα θα ανήκουν στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους.

 
At 3/01/2011 11:37:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Παρασκευή , Σεπτέμβριος 24 , 2010
Πριν την τελευταία μέντα

Αφού τα έχεις πει όλα , μέχρι και τι έκανε όταν έφυγε από την εκδήλωση.
Τι θέλεις και ασχολείσαι πάλι με δαύτονε ;

 
At 3/01/2011 12:08:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

Μπορεί να είναι θρασύς ο Πάγκαλός. Μπορεί να εκμεταλεύτηκε όπως όλοι οι άλλοι κάποιο από τα προνόμια που δόθηκαν στους βουλευτές. Και τι σημαίνει αυτό ρε? Οτι αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια? Οτι δεν έχει δικαίωμα να ομολογήσει την αλήθεια?

Αυτή δεν είναι η δική μου αλήθεια. Αν είναι η δικιά σου, αν εσύ τα έφαγες με τον Πάγκαλο, καλά κάνεις και δεν αισθάνεσαι προσβεβλημένος από τη δημόσια παρουσία του. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να πιστέψεις πως φταίω κι εγώ μαζί σου, αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη: Δεν τα έφαγα μαζί σου και δεν νιώθω καμία υποχρέωση να σε προστατέψω ούτε να σε κάνω να αισθανθείς καλύτερα.

Και εν τέλει κανείς δεν είπε να του στήσουμε ανδριάντα. Αλλά το να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος του συστήματος κάποιος που το μόνο που κάνει είναι να ομολογεί ωμά την αλήθεια, δείχνει ότι στη πραγματικότητα ο κόσμος προτιμά να ζει στα παραμύθια του. Να του λένε ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι και να του χαιδεύουν τ' αυτιά.

Ο Πάγκαλος δεν ομολογεί την αλήθεια. Χαϊδεύει τα αυτιά αυτών που τα φάγανε, βεβαιώνοντάς τους πως όλοι έτσι είμαστε. Εμάς που δεν τα φάγαμε, μας τρίβει την «αλήθεια» του στα μούτρα, παραμένοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καγχάζοντας προκλητικά που ούτε τα αρχίδια δεν μπορούμε να του κλάσουμε.

 
At 3/01/2011 03:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το μεγαλο προβλημα με τον Παγκαλο ειναι οτι ο λογος του αποπνέει μια αοριστία, ακριβως εκει καταλήγεις και εσυ oldboy.

To ζήτημα της αοριστίας τον φέρνει ενάντια στον λαο διότι έχει ψηφιστεί προκειμένου να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα διορθώσουν την αοριστία.

Επίσης η αόριστη στοχοποίηση είναι οτι χειρότερο αφού αδικεί και τους άξιους μεσα στο δημόσιο που καταβάλουν προσπάθειες για τη βελτίωση του, είναι σε τέτοια θέση που οφείλει να μιλά συγκεκριμένα και με στοιχειά για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Το ότι ολα αυτά συμβαίνουν τα ξέραμε και τα ξέρουμε πολυ καλά εδω και χρόνια δεν χρειαζόταν να ψηφίσουμε ενα κάφρο για να μας τα υπενθυμίζει αλλα για να παράγει έργο και να τα φτιάξει.

Η θέση που του εχει δώσει η κοινωνία απαιτεί αποφάσεις και οχι για μας πετά στη μούρη κάθε λίγο και λιγάκι το πόσο σάπιος είναι αυτός και οι όμοιοι του.

Πολιτικό θάρρος αυτό θα ήταν την εποχή των παχέων αγελάδων, σήμερα είναι απλά πολιτική παπαρολογία

 
At 3/01/2011 04:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kρυστάλλη, την κατηγορία για τη συνθηματολογία και την επικοινωνιολογία να την αποδεχθώ, στο βαθμό που τουλάχιστον με αφορά. Αναφέρομαι στα ποστ μου δηλαδή και όχι στα σχόλια που τα συνοδεύουν.
Στο συγκεκριμένο ποστ όμως αντιπαρέθεσα τα κατά λέξη δικά του λόγια με τα κατά λέξη δικά του λόγια. Επειδή λοιπόν ενδεχομένως δεν διάβασες ένα προηγούμενο σχόλιό μου, το επαναλαμβάνω.

Είτε είναι θέμα φυλετικό (όταν η κουβέντα έρχεται στην περίπτωση της δικής μας οικογένειας, δεν υπάρχει Έλληνας, ακόμη και ο κατεξοχήν κήρυκας της συλλογικής ευθύνης, που να θέλει να διακρίνει τη γενική εικόνα, πίσω από την οικογενειακή), είτε είναι θέμα πολιτικό (υπάρχουν οι διορισμένοι αξιοκρατικά, οι διορισμένοι με ρουσφέτι και μια τρίτη ξεχωριστή κατηγορία εκείνων που στελεχώνουν τα βουλευτικά γραφεία για να συνδιαλλαγούν με πελάτες, εκείνη που βρισκόταν στον πυρήνα αυτού του φαύλου συστήματος και επιβραβεύονταν με διορισμό στο δημόσιο. Μπορούσες να φωνάξεις όποιον θέλεις και μετά να τον έχουμε ως δημόσιο υπάλληλο, μη αντιπαραγωγικό και μη κοπρίτη)
Εκεί μπορεί να επικαλούμαστε ότι υπήρχε νόμος που επέτρεπε τους διορισμούς, ότι υπήρχε πρακτική που ακολουθούσαν όλοι οι βουλευτές, ότι υπήρχε απόλυτο δικαίωμα επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν το γραφείο. Εκεί ο νόμος δεν χαρακτηρίζεται άθλιος, ενώ η ηθική της πρακτικής και ο τρόπος άσκησης του απόλυτου δικαιώματος τίθενται εκτός συζήτησης, όταν έχεις στήσει το διαρκές κατηγορητήριό σου για φαυλότητα και αθλιότητα ακριβώς πάνω σε αυτά.

 
At 3/01/2011 04:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θα ζητήσω λοιπόν, Κρυστάλλη, και από σένα τη δική σου γνώμη επί του συγκεκριμένου θέματος.
Πώς αξιολογείς εσύ τον Πάγκαλο βάσει της αντιπαραβολής των δικών του συγκεκριμένων φράσεων;

 
At 3/01/2011 05:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 11:36, γράφω σε προηγούμενο σχόλιο
«τι σημαίνει για την δημοκρατία ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί ο Πάγκαλος (και όχι μόνο αυτός) χωρίς να γίνεται αντικείμενο κατακραυγής;»
και απαντάς (σε μένα εικάζω) «Και ναι, δημοκρατία είναι όταν χυδαίες και θρασύτατες υπάρξεις του πολιτικού σκηνικού της χώρας αυτης δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανέμελοι στο δρόμο».
Περίπου το ίδιο λέμε όμως. Η φράση μου δεν εννοούσε πως «παιδιά, προς Θεού, μην γιουχάρετε τους πολιτικούς μας, είναι εκλεγμένοι και είναι αντιδημοκρατικό αυτό που κάνετε». Εννοούσε κάτι σαν «Μα δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς να σας γιουχάρουν, δεν βλέπετε ότι αυτό κάτι σημαίνει;».

 
At 3/01/2011 05:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΚΚΜ, προσυπογράφω το σχόλιό σου.

 
At 3/01/2011 05:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τyn, αφού είσαι λογικός στη χώρα της απόλυτης παράνοιας, απάντησε σε παρακαλώ κι εσύ σε αυτό που επισημαίνω στον Κρυστάλλη 4 σχόλια πιο πάνω.

 
At 3/01/2011 05:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Μπορεί να είναι θρασύς ο Πάγκαλός. Μπορεί να εκμεταλεύτηκε όπως όλοι οι άλλοι κάποιο από τα προνόμια που δόθηκαν στους βουλευτές. Και τι σημαίνει αυτό ρε? Οτι αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια? Οτι δεν έχει δικαίωμα να ομολογήσει την αλήθεια?»
Ομολογία ενόψει της δικής του διαδρομής, των δικών του θέσεων εξουσίας 30 χρόνια τώρα και της δικής του συμβολής στο οικοδόμημα που κατέρρευσε θα σήμαινε συντριβή, ανάληψη των ευθυνών, τουλάχιστον παραίτηση και επιστροφή στο σπίτι του.
Αν διάβασες το ποστ, όταν εκείνο για το οποίο ενοχοποιεί ένα λαό φτάνει να αφορά τη δική του οικογένεια και τη δική του στάση ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
Ψέμματα, θα ήταν απλά δύο μέτρα και δύο σταθμά αν ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ασκήσει εξουσία, είχε βολέψει το δικό του παιδί και κατηγορούσε το πελατειακό σύστημα. Τότε ναι, θα ήταν απλά δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τη θέση που είναι είναι κάτι πολύ χειρότερο από δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 
At 3/01/2011 05:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΑΦ, δεν διαφωνώ για τον Τσοχατζόπουλο. Χειρότερος είναι. Στο κάλεσμά του όμως δεν βρίσκει συμμάχους και χειροκροτητές. Στα λόγια του Πάγκαλου όμως επικρατεί ένα δέος: ήρθε ο τρελός του χωριού που θα πει τις αλήθειες. Ε, δεν είναι ο τρελός του χωριού. Ο χυδαιότερος του χωριού είναι.

 
At 3/01/2011 05:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όσο για τις αλήθειες, τις στεγνές και απεξαρτημένες από εκείνον που τις εκφέρει αλήθειες: το πελατειακό κράτος πράγματι είναι βασική πηγή κακού. Και πράγματι όταν πας να διορίσεις το παιδί σου αδιαφορώντας για τα μακροοινομικά μεγέθη της χώρας ενδεχομένως να την οδηγείς σε βάθος χρόνου στην χρεοκοπία. Ωστόσο:
1) Όταν πας να διορίσεις το παιδί σου το κάνεις συνήθως για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα στη ζωή. Δεν είναι μια τακτική που επαινώ, δεν λέω ότι είναι απεξαρτημένη εντελώς από ηθικές ενστάσεις, αλλά πάντως ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ. Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι είναι κάτι ανθρώπινο και έντιμο. Αν αυτός που σου δίνει τη δουλειά δεν μπορεί να σε συντηρήσει ΑΥΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΒΑΔΙΖΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ.
Κι ύστερα βολεύει πάρα πολύ και δεν είναι αλήθεια αλλά ψέμματα ότι η μισθοδοσία του ευρύτερου Δημοσίου είναι όλο το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και τέλος αν το κράτος ήταν πελατειακό ως προς τους πολίτες που διόριζε μία φορά, ήταν πελατειακό προς τους εργολάβους, τα ΜΜΕ και τον επιχειρηματικό κόσμο πέντε φορές. Κι εκεί όχι για να ζήσουν. Αλλά για να γίνουν ζάμπλουτοι. Και να το παίζουν μετά κατήγοροι.

 
At 3/01/2011 06:45:00 μ.μ., Blogger celin said...

Tη πιο σωστη κουβεντα την ειπε ο Σωτηρης,δεν εχει κανενα νοημα να προσπαουμε να αποδομησουμε μια τοσο αθλια πολιτικη οντοτητα.
Ειναι σα να προσπαθεις να αποδειξεις οτι τα σκατα εχουν ασχημη γευση και για αυτο δε πρεπει να τα τρωμε.Υπαρχει λογικος ανθρωπος που δεν το ξερει αυτο;
Ειναι σα να προσπαθεις να πεισεις καποιον οτι αν πυροβοληθει στο κεφαλι του,θα πεθανει,για αυτο και δε πρεπει να πυροβολουμε το κεφαλι μας.

Ειναι ματαιο,ανωφελο,αχρειαστο,ασημαντο,μεχρι και αποπροσανατολιστικο,να ασχολουμαστε στις μερες μας με το φασιστοσπερμα.
Οπως και το να συζητηταμε αν τα φαγαμε ολοι μαζι,
η αν ειναι εγκληματιας ανταξιος του κλεφτη πολιτικου,
ο πατερας που τρεμει για το αυριο του γιου του,και κανει ο,τι μπορει για να το βαλει στο Δημοσιο.

Σε αυτο το μπλογκ,εδω και ενα χρονο τα γραφω αυτα,προσπαθωντας να αποσεισω τη συλλογικη ευθυνη και να πεισω για 2 πραγματα,
1)οι αρχιεγκληματιες ειναι οι πολιτικοι και οχι ο λαος.
2)Ο νεοφιλελευθερισμος ειναι ο νεος φασισμος.

Τα λεγα απο περσυ αλλα τοτε ημασταν λιγοι,
δε πειραζει,καλλιο αργα παρα ποτε.Σημερα η πλειοψηφια αρχιζει να πειθεται και για τα 2.Να ναι καλα κ αυτο το αγιο βιβλιο της Κλαιν:)

Για αυτο λοιπον,προτεινω να μη ξανασχοληθει κανενας μπλογκερ,κανενας σχολιαστης με αυτη την αθλια πολιτικη οντοτητα.Ξερω οτι προκαλει με αυτα που λεει,αλλα αυτο ακριβως θελει.Υπαρχουν αλλοι πολιτικοι που πρεπει να αποδομησουμε και να δειξουμε το βρωμικο παιχνιδι τους.Με προεξαρχοντα,τον ΓΑΠ.

Και μια ανοιχτη επιστολη εδω για τον Γαβρα
http://stahtikaiburberry.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html

 
At 3/01/2011 07:00:00 μ.μ., Anonymous Κρυστάλλης said...

Old boy παραθέτω και τα υπόλοιπα λεγόμενα του Πάγκαλου από τη συνέντευξη ως προς την επίμαχη πρόσληψη της κόρης του, απλώς για να έχουμε πληρέστερη εικόνα του τι είπε:

"...Μετακλητός υπάλληλος (στο πολιτικό του γραφείο), όπως είχα το απόλυτο δικαίωμα και όπως όλοι οι Βουλευτές όλων των εποχών κάνουν κατά καιρούς για άτομα από την οικογένειά τους τα οποία μπορούν να εμπιστευθούν ένα μέρος της δουλειάς τους. Οι άνθρωποι στα βουλευτικά γραφεία οι μετακλητοί δεν είναι από αριστείο, δε διαλέγονται ανάμεσα στους αριστεύσαντες. Διαλέγονται με βάση τη δραστηριότητα του Βουλευτή και το τι θέλει από τον κάθε άνθρωπο. Μας έδωσε η Βουλή έναν υπάλληλο με μεταπτυχιακό, αλλά μας ζήτησε τότε ο κ. Κακλαμάνης να απολύσουμε αυτόν που είχαμε στη θέση του υπαλλήλου της Βουλής. Θα μπορούσα να μην τον πάρω ποτέ τον μετακλητό και να κρατήσω την κόρη μου. Εγώ επειδή ήθελα τον μετακλητό υπάλληλο για να ανεβάσω σε άλλο επίπεδο τη δραστηριότητα του γραφείου, απέλυσα την κόρη μου. Αυτό έκανα. Δεν τη διόρισα, την απέλυσα, και πήρα τον μετακλητό υπάλληλο με το μεταπτυχιακό. Όπως είχε το δικαίωμα με βάση ένα νόμο που υπήρχε τότε, η κόρη μου έκανε μία αίτηση πρόσληψης στο Δημόσιο. Μετακινήθηκε στη Βουλή, γιατί έτσι έλεγε ο νόμος, προσωρινά και μετά στη Γραμματεία του Πανεπιστημίου. Συνολικά έμεινε εκεί 7 μήνες, διότι είναι μουσικός. Δεν της άρεσε αυτή η δουλειά. Πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό κτλ κτλ"

Ως προς το δικαίωμα των βουλευτών να διορίζουν άτομα της αρεσκείας τους (όχι αξιοκρατικά) για να στελεχώσουν το πολιτικό τους γραφείο, δεν το βρίσκω ιδιαιτέρως μεμπτό, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να διορίσουν κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης τους. Για το αν θα έπρεπε το δημόσιο να πληρώνει τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και σε ποιο βαθμό, αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Για το νόμο που επιτρέπει αυτόν που έχει διορισθεί σε πολιτικό γραφείο βουλευτή να μεταπηδήσει στο ευρύτερο δημόσιο, τον θεωρώ σκανδαλώδη. Ο Πάγκαλος αναφέρεται σ'αυτόν στον παρατατικό, οπότε ελπίζω να έχει καταργηθεί. Όσο για τα προνόμια που απολαμβάνουν γενικά οι βουλευτές, τα θεωρώ ίσως τα πιο σκανδαλώδη όλων. Τα υπόλοιπα τα συζητάμε σύντομα σε κανά καφέ ;)

 
At 3/01/2011 07:02:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Oldboy, δεν θεωρώ προστυχιά να ψάχνει κάποιος δουλειά. Ακόμα και αν τη βρίσκει, και ξέρει βαθιά μέσα του ότι δεν την αξίζει. Ακόμα και όταν λουφάρει. Εννοείται πως ακόμα και σε συνθήκες απολύτως ελεύθερης αγοράς, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με τα οικονομικά του εργοδότη του, ή να τον απασχολεί ο βαθμός παραγωγικότητας του προς αυτόν. Εκεί όμως υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ που ισχύουν για όλους. Εκεί είναι οι προστυχιά αν θες των "κοπριτών". Παραβιάσανε μαζί με τους πολιτικούς τους κανόνες του ίδιου του κράτους, και μετά τα κεκτημένα που απόκτησαν με αυτόν τον τρόπο τα υπερασπίστηκαν λυσσαλέα, προτάσοντας τους κανόνες του κράτους περί μονιμότητας και δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ποσοτικά πιστεύω ότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους. Φυσικά θα συμφωνήσω για τους εργολάβους, τους έχω αναφέρει συχνά-πυκνά. Η ποιοτική σημαντική διαφορά όμως τελικά είναι η εξής: Όταν συνειδητοποιείς ως κράτος, ότι τα δημοσιονομικά σου πάνε για φούντο, μπορείς να κόψεις μαχαίρι τις περισσότερες δαπάνες, πχ τα δημόσια έργα, ή τις υπερβολικές δαπάνες του προσωπικού, ή τις υπερβολικές προμήθειες. ΔΕΝ μπορείς να κόψεις τις μισθοδοσίες. Το έλλειμα της Ελλάδας είναι κυρίως ΘΕΣΜΙΚΟ, δηλαδή είναι υποχρεωμένο το κράτος να πληρώνει επ αορίστω μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που κακώς προσλήφθησαν ή είναι αντιπαραγωγικοί. Και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μας ξεκολιάσανε οι αγορές. Όταν το έλλειμα είναι θεσμικό, είναι ελάχιστα τα περιθώρια που έχεις να αποφύγεις την χρεωκοπία.

 
At 3/01/2011 07:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Ο Πάγκαλος χαρακτήρισε κοπρίτες αυτούς που μπήκαν στο δημόσιο με κομματικό μέσο και είτε συνδικαλίζονται είτε ξύνουν τα παπάρια τους απ το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση παρασιτούν σε βάρος της χώρας. Οσοι ανήκετε στη κατηγορία αυτή προφανώς δικαιολογημένα νιώθετε ότι θίγεστε.
Οι υπόλοιποι μη τσιμπάτε από την άρρωστη δημοσιουπαλληλική προπαγάνδα.

Το ίδιο ισχύει και για το "Μαζί τα φάγαμε". Οσοι έχετε μνήμες ειδικά από τη δεκαετία του '80 αλλά και από τη πρόσφατη περίοδο Καραμανλή, θα δικαιολογείτε απόλυτα το Πάγκαλο. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να τον κατηγορείτε. Μια χαρά σας έκατσε. Βρήκατε ένα σύμβολο για να διοχετεύετε εναντίον του την πορδοεπαναστατικότητά σας.

 
At 3/01/2011 07:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kρυστάλλη, ναι, έχει καταργηθεί ο νόμος. Όσο για το υπόλοιπο κομμάτι της συνέντευξης Πάγκαλου που παραθέτεις, επιβεβαιώνει νομίζω αυτά που επισημαίνω και στο ποστ και στα σχόλια.

 
At 3/01/2011 07:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε Πολίτη, δεν απάντησες βέβαια σε αυτό που σου είπα αλλά δεν πειράζει. Ας ρωτήσω τότε κάτι άλλο: σε ενοχλεί η πόρδοεπαναστατικότητα από μόνη της; Σε ενοχλεί δηλαδή ότι είναι μαϊμού επαναστατικότητα; Ή θα σε ενοχλούσε και αν μετατρεπόταν ποτέ και σε κανονική;
Θέλω να πω ο καθένας μας ας διαλέξει τελικά τι τον ενοχλεί. Δεν μπορούν να μας ενοχλούν τα πράγματα και έτσι και αλλιώς. Σε ενοχλεί λοιπόν ότι η επαναστατικότητα είναι δήθεν και δεν μετουσιώνεται σε πράξη ή σε ενοχλεί γενικά η ιδέα της επαναστατικότητας σε μια αστική δημοκρατία;

 
At 3/01/2011 07:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΑΦ, πάντως η απογραφή που έγινε πρόσφατα δεν τους βρήκε και τόσο δυσανάλογα πολλούς συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

 
At 3/01/2011 08:47:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Νομίζω όχι αν μιλάς για τον στενό δημόσιο τομέα, και αν λάβεις υπόψη σου τα δικαιώματα μονιμότητας και κριτηρίων παραγωγικότητας των υπολοίπων. Θέλω να πω ότι εκεί υπάρχουν δημόσιες εταιρίες που δουλεύουν σαν ιδιωτικές. Ή μιλαμε για super χώρες που επιστρέφουν μεγάλα ποσά στους πολίτες της με μορφή υπηρεσιών. Είχε τύχει (ξέρεις τώρα σε πλαίσια πολιτικής διαφωνίας με αριστερό φίλο :) ) να δω τα στατιστικά της Νορβηγίας που είναι χώρα με μεγάλο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων. Σε όλους τους επιμέρους τομείς απασχόλησης τα νορβηγικα ποσοστά είναι μικρότερα. Ειδικά βέβαια στο στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό. Έκει που κέρδιζαν έδαφος ήταν στις κοινωνικές υπηρεσίες (γιατροί, νοσοκόμες, νηπιαγωγοί). Πολύ απλά το κράτος προσφέρει τον επιπλέον πλούτο στους πολίτες του μέσω κατευθείαν κοινωνικών παροχών, όχι γεμίζοντας τις Διοικητικές Υπηρεσίες με πλεονασματικό προσωπικό. Βέβαια και εκεί πάνε να κοπούν αυτά, γιατί (από ότι έχω μάθει από Νορβηγό φίλο - και προσοχή, προσοχή ακολουθεί ρατσιστικό-κυνικό σχόλιο) παίρνει άσυλο ένας Πακιστανός και ξεκουβαλάει άλλους 10 μαζί του με πλήρη δικαιώματα υγείας και επιδομάτων. "Ξέρεις" μου είχε πει (και χωρίς να ξέρει τις πεποιθήσεις μου) "έχουμε το πρόβλημα ότι το κράτος μας είναι πολύ σοσιαλιστικό". "Και εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε" του είπα :))

 
At 3/02/2011 11:45:00 π.μ., Blogger charles said...

η φοιτηση στην αλλοδαπη λογαριαζεται ως τουριστικο συναλλαγμα.
ο θανατος απο απεργια πεινας στην αλλοδαπη λογαριαζεται ως κοινωνικο ελειμμα.
Οταν το τουριστικο συναλλαγμα φωναζει για κοινωνικο ελειμμα καπου εκει κρυβεται ο μελλοντικος παγκαλος.
Και οταν οι πρωτοι δεν φωναζουν σε παγκαλους φωναζουν Paris - Je t'aime ενω στην δευτερη περιπτωση σχεδον παντα η φωνη και το μελλον ειναι καπως ετσι...

 
At 3/02/2011 07:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Οld Boy να δεχτώ ότι είναι παρεκτροπή του Πάγκαλου ότι είχε τη κόρη του για κάποιο διάστημα στο πολιτικό του γραφείο.
Αν είναι όμως γι αυτή του τη παρεκτροπή να μη δικαιούται να μιλάει και να επισημαίνει την αλήθεια που οι άλλοι πολιτικοί υποκριτικά δε θέλουν να πούνε, τότε δε δικαιούνται να ομιλούν και όσοι τη βολεύαν μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έχουν σηκώσει τα λάβαρα επειδή ξεβολεύονται.

Αυτά που λέει ο Πάγκαλος τα έλεγαν εκατομμύρια Ελληνες που δεν είχαν κανένα κρατικοδίαιτο συμφέρον και παρωπίδες αριστερές.

Τα έλεγε ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έβλεπε το φίλο του στο δημόσιο να είναι από τις 4 στο σπιτάκι του ενώ αυτός γαμιότανε στη δουλειά.
Τα έλεγε ο διδακτορικός φοιτητής ή ο εργαζόμενος στο Δημόκριτο, ή άλλο ερευνητικό κέντρο με σύμβαση παροχής υπηρεσιών που αμοίβονταν με 300 Ευρώ το μήνα, όταν ο οδηγός της ΕΘΕΛ έφτανε να παίρνει 3.500 χιλιάρικα το μήνα.
Τα έλεγε όποιος πήγαινε να εξυπηρετηθεί σε δημόσια υπηρεσία και αντιμετώπιζε την απάθεια και τη τεμπελιά των κοπριτών.
Τα έλεγαν όσοι απορούσαν με το γιατί ένας εργαζόμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού να παίρνει 500 Ευρώ το μήνα επίδομα, έτσι μόνο και μόνο επειδή ...υπηρετούσε το πολιτισμό.

Θα μπορούσα να γράφω ένα κατεβατό με τέτοια παραδείγματα.

Ας μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων και επιπλέον ας μη διαστρευλώνουμε δηλώσεις.

Αν με ενοχλεί αυτή η δήθεν επαναστατικότητα είναι γιατί στερείται σοβαρής ανάγκης για επανάσταση. Λίγο πολύ εκπορεύεται από την κοινότυπη αντίληψη ότι για όλα φταίνε κάποιοι από πάνω που κινούν τα νήματα και που έχουν μονίμως σαν στόχο τη δυστυχία του κοσμάκη.
Και αυτή η αντίληψη είναι πολύ πιο ισχυρή και εύπεπτη και κανένας Πρετεντέρης και κανένας ΣΚΑΙ δε μπορεί να την αναχαιτήσει.
Και βέβαια βρήκαν το Πάγκαλο για να στοχοποιήσουν, μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί άμεσο και αφιλτράριστο τρόπο να εκφράσει αυτό που πιστεύει.

Το έχω ξαναγράψει.
Που ήταν όλοι αυτοί οι μάγκες όταν οι οικογένειές τους πληρώναν μια περιουσία σε φροντιστήρια, ενώ υποτίθεται υπάρχει δωρεάν παιδεία.
Που ήταν όλοι αυτοί όταν μπροστά στα μάτια τους οι εφοριακοί τα παίρναν και κάναν περιουσίες σε βάρος τους.
Πού ήταν όλοι αυτοί να επαναστατήσουν όταν έδιναν φακελάκια στο γιατρό για να έχουν μια αξιοπρεπή φροντίδα στο νοσοκομείο.
Που ήταν όλοι αυτοί όταν για να πάρεις το δίπλωμα οδήγησης έπρεπε να σκάσεις μια τρακοσάρα.

Τώρα ενεργοποιήθηκαν τα υγειή αντανκλαστικά της κοινωνίας?
Τώρα βρήκαν να κάνουν την επαναστασή τους? Τώρα που η χώρα επιβιώνει πλέον με τεχνητές ανάσες?

 
At 3/02/2011 11:25:00 μ.μ., Blogger no_such_thing said...

Πράγματι ο κυνισμος και ο ελιτισμός του Πάγκαλου ενοχλει, αλλά ας μην είμαστε τόσο ευαίσθητοι τώρα... Το οτι μιλάμε μόνο για την προέλευση της φράσης και όχι για την ίδια τη φράση, αποδεικνύει στα μάτια μου οτι ουδείς αμφισβητεί την αλήθεια της.
Ο Πάγκαλος είναι μακράν ο πιο διαβασμένος και καλλιεργημενος στο πολιτικό σύστημα, και αν παρόλα αυτα τον απαξιώνετε/ουμε, να φανείτε/ούμε δίκαιοι και να αναλογιστείτε/ούμε και το επίπεδο των υπολοίπων συναδέλφων του. Μαζί τους ψηφίσαμε.. Διαφωνείτε?

 
At 3/03/2011 12:31:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Ο Πάγκαλος είναι μακράν ο πιο διαβασμένος και καλλιεργημένος στο πολιτικό σύστημα”
Μα και βέβαια , δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς αφού ως κληρονόμος του
Σίμου του Υπαρξιστή , κληρονόμησε και το Ύπατο επίπεδο Στοχασμού και καμιά
πενηνταριά ακίνητα .

 
At 3/03/2011 01:14:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

«Η κατάστασις είναι κρίσιμος αλλά όχι απελπιστική»
«Αν απελπιστείς, μην απελπίζεσαι»
«Χαιρετούμε τη λόξα του γέλιου».
«Σ' αυτό το πλεούμενο σκάφος φιλοσοφούμε και κάνουμε όλων των ειδών τις συζητήσεις για τον σουρεαλισμό, υπαρξισμό, φουτουρισμό και την τέχνη»
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο»
«Μαζί τα φάγαμε, ατομικά ή συλλογικά»
«Ο κοπρίτης που μπαίνει στο Δημόσιο, παραμένει κοπρίτης μια ζωή»

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home