Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

To νέο κυβερνητικό σχήμα for dummies

Σε αυτό το πρόχειρο γράφημα αποτυπώνεται το πώς ονειρεύτηκε τη δομή του κάθε Υπουργείου ο Πρωθυπουργός, όπως προκύπτει μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού: Ονειρεύεται ο ΓΑΠ - πρώτο επίπεδο ο Υπουργός - δεύτερο επίπεδο ο Αναπληρωτής του - τρίτο επίπεδο οι Υφυπουργοί του - σε Limbo ο ΓΑΠ. Αντίστοιχα ισχύουν και για την ίδια την Κυβέρνηση: Ονειρεύεται ξανά ο ΓΑΠ - πρώτο επίπεδο ο Ραγκούσης - δεύτερο επίπεδο (σε απώλεια βαρύτητας) ο Πάγκαλος - τρίτο ο Παμπούκης - σε Limbo φυσικά ο ΓΑΠ.
Μόνη χτυπητή έλλειψη του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η μη σύσταση ενός Υπουργείου Συντονισμού Επικείμενων Ανασχηματισμών, ώστε την επόμενη φορά να μην χρειάζεται να πάει 1:33 το πρωί η ώρα για να αρχίσει να ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η περίφημη «Επιτροπή για την αναμόρφωση της λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού» (γνωστή και ως «Επιτροπή Φέδερστοουν-Πάρκερ-Γουίλκινς-Παγκρότσκι-Μάλγκαν» ή κατά συντομογραφία «Επιτροπή Φεπαγουιπαμά») καθυστερεί την ανακοίνωση των πορισμάτων της, ώστε να ενσωματώσει σε αυτά και πρόταση για την αναμόρφωση (εκτός του γραφείου) και των εγκεφαλικών κυττάρων του Πρωθυπουργού, προς τον σκοπό του αρτιότερου συντονισμού των νευρωνικών του συνάψεων, με απώτερο στόχο την -στο πλαίσιο του δυνατού πάντοτε- ταχύτερη λήψη των αποφάσεών του.
Άλλοι πάλι επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίζει καμία δυστοκία στο να παίρνει αποφάσεις και στο να μοιράζει δυο γαϊδουριών άχυρα, και πως απλά όλη αυτή η τρικυμία είναι ένα -αυτοθυσιαστικό του ηγετικού του προφίλ- τέχνασμα, προκειμένου η πλειοψηφία του λαού να στραφεί υπέρ του μνημονίου (με το σκεπτικό πως με το μνημόνιο υπάρχει τουλάχιστον στο τιμόνι της χώρας μια τρόικα που μπορεί να κυβερνά).

20 Comments:

At 9/07/2010 09:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν πουλήσει την πατέντα στην Electronic Arts για νέο Sims, θα ξεχρεώσει η χώρα σε δυο 24ωρα

Κ.Κ.Μ.

 
At 9/07/2010 11:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αφηστε τα αυτά, ο μεγάλος ανασχηματισμός πάει να γίνει στο τριφύλλι ip

 
At 9/07/2010 12:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πλακα πλακα εγω δεν καταλαβα τι ειδους δωρεα ηταν αυτη .25% μεγαλη καρδια ετσι στα ξαφνικα?Θα μου πεις απο την αλλη "του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε".Και θα χεις και δικιο.

 
At 9/07/2010 02:10:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Το γαμάτο αστείο που κυκλοφορεί είναι ότι ο Βγενόπουλος έκανε Inception στον Τζίγγερ για να χαρίσει, χρησιμοποιώντας για την επιχείρηση την Ολυμπιακή.

 
At 9/07/2010 02:31:00 μ.μ., Anonymous Τελ13 said...

@ Συντοισάλλοις+Μετριοπαταλιμπάν το περί "έπηξε με την αμφισβήτηση των οπαδών", που γενικώς πλασάρεται, προφανώς δεν ισχύει σε μια χρονιά όπου οι οπαδοί βαρέθηκαν κι αποδοκίμασαν εκείνους που τον έβριζιαν (Τζένοα) και ΚΥΡΙΩΣ έσπασαν κάθε ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας.

Οπότε είναι μάλλον απλό: κρατώντας το 29,7% της ΠΑΕ ο Βαρδινογιάννης εκτιμάει (σωστά!) ότι ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στις παρούσες συνθήκες απ' ότι έχοντας το 54%.

Πώς γίνεται αυτό; Αν σκεφτούμε μερικά πράγματα όπως:

1) Η μπάλα δεν είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα μπίζνα καθεαυτή
2) Με το FIFA FAIR PLAY (κάτι σαν να έχεις ένα ΔΝΤ να σε ελέγχει) τα πράγματα σφίγγουν πάρα πολύ
3) Έχει μπροστά του να φτιάξει ΓΗΠΕΔΟ, δηλαδή μια ιστορία που θέλει 150 εκ. ευρά μίνιμουμ.

Αυτά και μόνο (υπάρχουν κι άλλα!) αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι ο Βαρδινογιάννης πάει να ξεφορτώσει ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΡΗ από τις πλάτες του και να τα φορτώσει στις (πρόθυμες?) πλάτες των Βγενό Πατέρα ΠΕΚ.

Τα λέω σωστά;

 
At 9/07/2010 03:02:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Εχω διαβάσει κάπου πως η αλλαγή ονόματος ενός υπουργειου έχει κόστος 5 εκ. ευρώ (για αλλαγές εγγράφων, φακέλων, site, ταμπέλες κλπ, υπερκοστολογημένα φυσικα). Κι αυτός ο τύπος αλλαζει υπουργεία, διευθύνσεις, γραμματείες, ονόματα με μια άνεση που εν μέσω κρίσης ειναι εξοργιστική. Δευτερεύον ζήτημα θα μου πείτε, αλλα εχει και κανένα νόημα, κανένα όφελος; δεν το βλέπω...

 
At 9/07/2010 03:47:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ωραια! βολευτηκαν ολοι οι υποπτοι φυγης.

 
At 9/07/2010 04:09:00 μ.μ., Blogger arcades said...

Ο Γεώργιος είναι ο Άνθρωπος χωρίς Ιδιότητες και το υπουργικό του συμβούλιο η Παράλληλη Δράση.

 
At 9/07/2010 04:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«ο Βγενόπουλος έκανε Inception στον Τζίγγερ για να χαρίσει, χρησιμοποιώντας για την επιχείρηση την Ολυμπιακή»
Χαχαχαχαχαχα

 
At 9/07/2010 04:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τελ13, δεν ξέρω αν είναι σωστά ή λάθος. Ξέρω όμως ότι έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα υστερίας ο αντιτζιγγερισμός -για να μην παρεξηγούμαι, κατά 90% εξαιτίας του ίδιου του Τζίγγερ και της αυλής του- που έχει μετατραπεί σε καρκίνωμα ακόμη μεγαλύτερο και από το ίδιο το πρόβλημα που δημιούργησε η παντελώς αποτυχημένη του διοίκηση. Οπότε ό,τι και να τρέχει ή να μην τρέχει, ό,τι και να κρύβεται ή να μην κρύβεται πίσω από τη χθεσινή του κίνηση, μακάρι η πρότασή του να γίνει αποδεκτή και να φύγουμε από αυτό το νοσηρό για την ομάδα τριπάκι.

 
At 9/07/2010 04:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Jomarch, δεν ξέρω πόσο κάνει, ωστόσο εκείνο που ξέρω είναι ότι το να προσθέτεις άλλους 12 υπουργουφυπουργούς (έτσι, για να τους βολέψεις όλους κάπου) είναι μίλια μακριά από τις περικοπές των δαπανών για τις οποίες ακούμε συνέχεια. Τα μέτρα λιτότητας όπως πάντα δεν αφορούν το πολιτικό προσωπικό, δεν αφορούν την κάστα τους.

 
At 9/07/2010 04:32:00 μ.μ., Blogger celin said...

MΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ.Ο ΠΑΟ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ Κ ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑ 7!!

 
At 9/07/2010 04:42:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Τα μέτρα λιτότητας όπως πάντα δεν αφορούν το πολιτικό προσωπικό, δεν αφορούν την κάστα τους."

Αυτο ακριβως ειναι.Καστα.Και μετα μας κοροιδευουν στη μαπα οτι εχουμε -εστω- (νεο)φιλελευθερισμο.Τριχες.Χειροτερα κ απτην Ινδια ειμαστε,πιο ισχυρες ειναι οι καστες εδω.
Γεννιεσαι μες στα σκατα,πεθαινεις μες στα σκατα.
Γεννιεσαι μες στα βουλευτιλικια,πεθαινεις μες στα βουλευτιλικια.
Εδω θα εκλεγει μεχρι κ ο γιος της Ντορας,με τη στηριξη μαλιστα ενος κομματους που υστερα απο τη πτωση Καραμανλη,εβγαζε μυδρους κατα του νεποτισμου.Κ παει μετα κ στηριζει αυτον τον μπουλη.
Αλλα δε φταιει μονο αυτος ο μπουλης,η ο καθε μπουλης.Φταινε κ τα προβατα που συρρεουν μαζικα στη καλπη να ψηφισουν τους σφαγεις τους.

 
At 9/07/2010 04:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εννοείται πως πρώτα απ' όλα φταίνε οι ψηφοφόροι. Αλλά ο γιος της Ντόρας με έχει τρελάνει και μένα όσο λίγα πράγματα και εδώ και καιρό θέλω να του αφιερώσω ποστ.

 
At 9/07/2010 05:15:00 μ.μ., Blogger celin said...

Εγω του αφιερωσα μιση αναρτηση εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/08/blog-post_22.html
!!!
αλλα ειναι λιγο προχειρη κ κακογραμμενη,δε τη προτεινω προς αναγνωση,

αν θα προτεινα κατι,
(κ για να ειμαι μες στο κλιμα των ημερων,ειδικα στους ποδοσφαιροφιλους)
ειναι μια αλλη αναρτηση,αυτη εδω
http://celinathens.blogspot.com/2010/08/blog-post_29.html

 
At 9/08/2010 12:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

H τελευταία φράση της ανάρτησης με έβαλε σε σκέψεις. Μήπως με τον Λ.Υ.Ππαπανδρέου πρωθυπουργό και χωρίς την τρόικα θα είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα?

 
At 9/08/2010 01:38:00 μ.μ., Anonymous Τελ13 said...

ΟλνΜπόι μα τι "αντιτζιγγερική υστερία" βλέπεις κι εσύ ευλογημένε, τη στιγμή που τα διαρκείας είχαν φτάσει τα 27.000 (!!!) ΠΡΙΝ ο Βαρδινογιάννης ανακοινώσει ότι χαρίζει και που οι οπαδοί είχαν δεδομένο ότι θα πορεύονταν πια με Τζίγκερ και Γιαννακόπουλους για μπακάπ?

Σκέψου νηφάλια και λογικά: αν υπήρχε πραγματικά μια τέτοια υστερία στη μεγάλη μάζα των παναθηναϊκών οπαδών, τότε δεν υπήρχε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να είχε σημειωθεί τέτοιο ρεκόρ στα διαρκείας! Θα υπήρχε η γνωστή προ-πολυμετοχική απροθυμία και τα διαρκείας δεν θα ξεπερνούσαν τα 7 με 10 χιλιάδες το πολύ! Έτσι δεν είναι;

Άρα;

 
At 9/08/2010 02:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Tη βλέπω στα σάιτ, στην ατμόσφαιρα, παντού. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία να διαφωνήσουμε σε αυτό. Μακάρι να πάει καλά η συνάντηση σήμερα και να ξεκινήσει η επόμενη μέρα.

 
At 9/08/2010 03:11:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

celin, όπως συνηθως συμφωνούμε απόλυτα
Old, περιμένω με ανυπομονησία το ποστ για τον μπούλη

 
At 9/09/2010 12:51:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Μα τι πράγμα είναι αυτό?
Δεν μπορεί κανείς να λείψει ούτε 10 μέρες απ την χώρα και γυρνώντας βρίσκει...καινούρια "ολιγομελή'κυβέρνηση και τον Τζίγγερ να "χαρίζει" το 25% των μετοχών του στους προ 2μήνου "αναξιόπιστους"?
Ούτε στις 10 ημέρες της Δημιουργίας δεν γίνονται αυτά...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home