Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

Μay we be excused?

Σαν σε συνάθροιση όπου συνυπάρχουν μεγάλοι και παιδιά. Τα παιδιά αδημονούν να πάνε να παίξουν κάπου μόνα τους. Άλλος κόσμος ο δικός τους, άλλος κόσμος των μεγάλων. Eίναι απόλυτα φυσιολογικό. Και επιτέλους, δουλειά του Έλληνα πολιτικού δεν είναι να κυβερνά. Δουλειά του είναι να ασκεί την μιλητή εκδοχή της πολιτικής, που έχει τόση σχέση με το να κυβερνάς, όση η ραδιοφωνική πάρλα των οπαδών με το να παίζεις ποδόσφαιρο.
Έστω και αργά λοιπόν ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με τον τομέα στον οποίο ειδικεύεται. Οι Βρυξέλλες ας μας κυβερνήσουν και οι δικοί μας ας ασχοληθούν με τη μόνη δεξιότητα που περιέχει το ρεπερτόριό τους: το blame game. Ένα blame game σε μεγάλο βαθμό σικέ, ένα blame game διαχρονικό οξυγόνο του δικομματισμού: βγάλ' το απ' την μέση και ο δικομματισμός δεν θα έχει που να καταφύγει για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Κοιμάσαι Έλληνας πολίτης και ξυπνάς πολίτης Εcofin.
Εκεί να εξεταστούν οι μετανάστες, στα των οργάνων της ευρωζώνης αντί στα της ελληνικής Ιστορίας, γιατί και πιο χρήσιμα θα τους φανούν και θα αποκτήσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με μας τους γηγενείς.
Αλλά αν μας πήραν το δικαίωμα να αποφασίζουμε, το δικαίωμα να εξετάζουμε τα πράγματα με επιτροπές και δίχως ξένες επιτροπείες, ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό.
Όχι, παίζουμε.

8 Comments:

At 2/17/2010 07:55:00 μ.μ., Blogger tk said...

ζήτω το έθνος, συγγνώμη, το κράτος ήθελα να πω...

ή μήπως όχι...?

 
At 2/18/2010 01:23:00 π.μ., Blogger celin said...

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Συνεχιστε να παιζετε τις κουμπαρες
Λολα να ενα μηλο
συνεχιστε να εφαρμοζετε εν αγαστη συμπνοια με τους τρισεδες κ γιουνκερηδες το ΔΙΑΙΡΕΙ Κ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
Να στρεφετε τη μια επαγγελματικη ταξη απεναντι στην αλλη
Δε μπορει,καποτε θα διαβασουν ολοι τον Μπρεχτ
Κ θα συνειδητοποιησοουν,οτι αφου καταλυθουν τα δικαιωματα των διπλανων τους,θα ερθει η ωρα να καταλυθουν κ τα δικα τους
Αφηστε τον Μπρεχτ.Δειτε εστω το v for vendetta
ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ
Κ ΔΕ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΕΝ ΖΥΣΤ ΘΑ ΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΩΝ
[Τωρα το τι θα προκυψει μετα,κανεις δε μπορει να το προεξοφλησει,ουτε καν να αισιοδοξησει.κ ολα αυτα που λεω,δεν ειναι ευχη,ειναι προβλεψη]

 
At 2/18/2010 10:38:00 π.μ., Anonymous Αλουμινάτος said...

Εφόσον είμαστε μέλος της ΕΕ με το ίδιο νόμισμα, γιατί δεν δανείζεται Η ΕΕ από το ΔΝΤ ή όπου αλλού νομίζει, και στη συνέχεια να δανείσει εμάς;

Πόσο λογικό είναι η ΕΕ να αφήνει τα μέλη της να δανείζονται από μόνα τους και να εκτείθενται έτσι, ξεκομμένα από την ίδια, στους διάφορους κερδοσκόπους βάζοντας σε τελική ανάλυση και την ίδια σε κίνδυνο;

Προφανώς είναι παράλογο.

Άρα;

Τι ακριβώς τρέχει;

 
At 2/18/2010 11:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

οσο λογικο θα ηταν να βαλω το ευρω και την τουρκικη λιρα το αλβανικο λεκ και το σκοπιανο νομισμα στο ιδιο πανερι.Αφου βαλανε την δραχμουλα με το μαρκο λογικο ειναι να βαλεις νταβα πανω απο το κεφαλι σου.Δηλαδη νομιζανε ορισμενοι οτι επειδη εχουν ευρω για νομισμα γινανε ξαφνικα υπερανθρωποι??Και στην τελικη το μονο που χριαζονταν ηταν ενα απλο νοικοκυρεμα,αλλα αχρηστοι οπως ειμαστε ουτε για αυτο πλεον δεν ειμαστε ικανοι.Ενα απλο ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ.....

 
At 2/18/2010 05:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

May not , but definitely June..

K.K.M.

 
At 2/18/2010 08:05:00 μ.μ., Anonymous Αλουμινάτος said...

Ίσως δεν με κατάλαβες ανώνυμε (11:10). Το θέμα δεν είναι ο νταβάς. Και πριν την ΕΕ είχαμε νταβά όπως όλα τα μικρά εθνοκράτη άλλωστε. Το θέμα είναι ότι είσαι μέλος ενός ευρύτερου συνασπισμού με κοινό νόμισμα, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντιδρά σαν συνασπισμός με κοινό νόμισμα! Δεν είναι μόνο ότι αφήνει το μέλος του στην τύχη του (να δανειστεί έξωθεν σαν να μην είναι μέλος συνασπισμού). Είναι κι ότι έτσι υπονομεύει τον εαυτό του (το συνασπισμό). Προφανώς ΔΕΝ συμβαίνει αυτό! Κάτι άλλο λοιπόν πρέπει να εξηγεί τη στάση της ΕΕ.

Όσο για το "απλό νοικοκύρεμα", να πω κάτι απλό. Η κρίση είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Κι όπως όλες οι κρίσεις, μπορεί να τελειώσει ΜΟΝΟ εκεί από όπου ξεκίνησε. Δηλαδή από τις ΗΠΑ. Έχεις υπόψη σου σε ποσα τρισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το έλλειμα των ΗΠΑ; Και πόσο μεγαλώνει κάθε μήνα; Δεν λύνονται οι γόρδιοι δεσμοί με "απλό νοικοκύρεμα". Το απλό νοικοκύρεμα ισχύει ΠΡΙΝ από την κρίση. Όχι όταν έχει δέσει ο κόμπος.

 
At 2/19/2010 08:35:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πότε είχαμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε; Κάθε φορά τα ίδια έχουμε και κάθε φορά συνεχίζουμε να προσπαθούμε.

 
At 2/19/2010 07:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aλουμινάτε, συμφωνώ με τα περισσότερα απ' όσα λες.
Δείμε του Πολίτη, δίκιο έχεις στο ότι ιστορικά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και ύστερα σπάνια αποφασίζαμε μόνοι μας ή εντελώς μόνοι μας, αλλά όσο να 'ναι, κι αυτό που συμβαίνει τώρα συνιστά τουλάχιστον πισωγύρισμα, αν όχι και ένα ουσιωδώς διαφορετικό ποιοτικό στάδιο, στο οποίο ΕΠΙΣΗΜΩΣ ο ελληνικός λαός υφίσταται μέτρα που δεν έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνησή του.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home