Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2008

Η απώλεια της μπάλας

Αφού λοιπόν είμαι που είμαι πια σεσημασμένος, ας πω στους μαχητικούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων, ότι στη θέση τους θα με ενοχλούσε λιγότερο ένας «ομοφοβικός», που θα έλεγε ότι βλέποντας στο «SIX FEET UNDER» άντρες να φιλιούνται στο στόμα και να κάνουν σεξ, σκέφτεται ότι αν ο αμερικάνικος τρόπος σπασίματος ταμπού είναι σειρές σαν το «Six Feet Under» ή ταινίες σαν το «Βrokeback Mountain», εδώ έχουμε τον Ηλία Ψινάκη να μας υπενθυμίζει με κάθε του ατάκα ότι λαχταρά ένα καυτό καυλί, από ό,τι ένας νομικός, μπροστάρης του «gay lesbian bi trans κίνηματος», που έπι τρεις ημέρες έχει χαλάσει τον κόσμο για την βάναυση προσβολή της τιμής του, επειδή ένας ανώνυμος τον είπε «πουστράκο» και «κακιασμένη αδελφή».
Το οποίο σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει και δεν υπονοεί κάτι πονηρό για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου: σημαίνει όμως, ότι -είτε το θέλουμε είτε όχι- είναι λογικά, πολιτικά και ακτιβιστικά σχιζοφρενικό να με έχει εγκαλέσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάμπολλες φορές και σε άσχετες φάσεις ως ομοφοβικό (φτάνοντας μια φορά να επιτιμήσει για αυτόν ακριβώς το λόγο και την ΕΡΤ, που στο «Παρασκήνιο» έδειξε τον «μέσο πουριτανό blogger που ενοχλείται απο τα αστεία του Ηλία Ψηνάκι», ήτοι εμένα), και τώρα να θεωρεί βαθύτατα μειωτικές για την τιμή και την υπόληψή του αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις. Και να εξεγείρονται gay ακτιβιστές μαζί μου επειδή τον είπαν «πουστάκο» και «κακιασμένη αδελφή» και να μην θεωρούν την δική του στάση υπερβολική και ενδεχομένως προσβλητική για όσα αγωνίζονται.
Η μπάλα έχει χαθεί εντελώς και καθόλου δεν αποκλείω, σε αντίθετο σενάριο, σε σενάριο δηλαδή που με είχαν πει εμένα με αυτές τις λέξεις και χάλαγα εγώ τον κόσμο, να ξανακατηγορούμουν από τους ίδιους ανθρώπους ως τόσο μα τόσο πολύ ομοφοβικός, που δεν ανέχoμαι να με λένε «πουστράκο» και «αδελφή», λες και θα ήταν ντροπή αν ήμουν.
Επαναλαμβάνω ότι η μπάλα έχει χαθεί εντελώς. Αυτό είναι το τελευταίο ποστ που γράφω για το θέμα κι ας γράψει ο οποιοσδήποτε ό,τι άλλο θέλει εις βάρος μου.
Ως κατακλείδα για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου ανθρώπου, μια επισήμανση: για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πει ότι θα μπορούσε να βρει τα στοιχεία μου και χωρίς την περιβόητη «μπλόφα» του, γράφει ότι «είναι πανεύκολο να τον βρω από το www.dsa.gr* και να του έστελνα την αγωγή χωρίς να βγάλω τσιμουδιά».
Όταν σου είναι τόσο «πανεύκολο» να λες δημόσια τέτοιου μεγέθους ψέμματα, όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ ευεξήγητα.
* προφανώς με τον αριθμό μητρώου ΔΣΑ του Όλντιου Μπόιου του Μπλογκερίου
THE END

164 Comments:

At 6/18/2008 08:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έλα ντε. Το λογικό είναι ένας γκέι να προσβάλλεται όταν τον αποκαλούν στρέιτ. Τι να πεις!

 
At 6/18/2008 08:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Άντε γαμήσου.

 
At 6/18/2008 08:25:00 μ.μ., Blogger Alexandros said...

Είχα δει την σειρά (είναι εκπληκτική) , μου άρεσε ο τρόπος που παρουσίαζε τους gay (όχι σαν ξελιγωμένους αλλά ως κανονικούς ανθρώπους) αλλά ομολογώ ότι με κούρασε η διαρκής επιμονή των παραγωγών να δείχνουν συνεχώς τις ερωτικές τους συνευρέσεις. Μάλλον είμαι ομοφοβικός και πρέπει να το κοιτάξω.

 
At 6/18/2008 08:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κοπρισε οσο γουσταρει η ψυχη σου στους γκει/τρανσ/μπαι. Ειναι ευκολο και πουλαει.

ΜΑΛΑΚΙΕΣ
και εσυ και αυτος

 
At 6/18/2008 08:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, ρε μεγάλε. Θα κοπρίζω προκειμένου να πουλάω. Έτσι είμαι εγώ, κυνηγάω το σκάνδαλο από πίσω, γιατί με άλλα δεν μπορώ να ασχοληθώ. Με ευχαριστεί απέραντα όλη αυτή η ιστορία, γι' αυτό ακριβώς και την προκάλεσα.

 
At 6/18/2008 08:52:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Κανένα ψέμα: το όνομά σου είναι πασίγνωστο στους μπλόγκερς και μην κόπτεσαι ότι σου υφάρπαξα τα στοιχεία σου που απλόχερα μου ενεχείρισες στο πιάτο.

Το "The End" το έχω βάλει εδώ και 2 μέρες που αποκάλυψα ότι ήταν μία υπερδιαγαλαξιακή ανοησία να πιστέψει κάποιος έστω και για μισό δευτερόλεπτο ότι υπήρχε περίπτωση αυτός που μιλάει για αυτορρύθμιση εδώ και τρία χρόνια να πάει πράγματι στο δικαστήριο.

Ευχαριστώ το μεγάλο ακροατήριο που θεωρεί ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στη μπλόφα: διαμαρτύρεται μόνο επειδή το έχαψε αμάσητο.

υ.γ. Ξέχασες τα "λούγκρα", "φασίστας" (από Γιάννη Χάρη => το κάνω κορνίζα σε τοίχο), "πουστάρα δικηγοράκος" και όλα τα υπόλοιπα οριζόντια, κάθετα και διαγώνια που προφανώς θα κοσμούν για πάντα αυτό το σεπτό τέμενος της μεηνστρίλας που εξαντλείται στο να τα χώνει σε χιλιοτραγουδισμένους "στόχους" όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι παπάδες, για να εισπράττει τα συγχαρητήρια του μέσου όρου.

Σας αφήνω τώρα με το υπέροχο ακροατήριό σου που, όπως είδα θα συνεχίσει για πολύ καιρό αυτή τη "λαϊκή δίκη", όπως τη χαρακτήρισε κάποιος σε προηγούμενο ποστ, χωρίς φυσικά να θιγεί κανείς από τους Κώστες Καζάκους που συγκεντρώθηκαν για να καταδικάσουν τον Κλίντον στο Σύνταγμα. Μείνε ήσυχος, δεν πρόκειται να σε μηνύσει ποτέ κανείς όταν υπάρχει όλος αυτός ο υπέροχος συρφετός που προπηλακίζει ανέξοδα, υπενθυμίζοντας την πάντοτε κραταιά δικτατορία της μάζας που αρνείται στον εαυτό της ακόμη και να γελάσει με τον ίδιο της τον φαρσέρ.

 
At 6/18/2008 08:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@old boy
Έτσι δεν κλείνεις την ιστορία , την διαιωνίζεις θέλοντας να έχεις τον τελευταίο λόγο. Δικαίωμά σου. Και δικαίωμα του elawyer επίσης να έχει τη δική του γνώμη.
Έχετε και οι δύο δίκιο. Έχετε και οι δύο άδικο.
Έχεις άδικο γιατί δε δέχεσαι να σβήσεις ένα σχόλιο που ο άλλος βιώνει ως προσβλητικό και το λέει ευθέως και ξεκάθαρα.
Και ενώ επί της ουσίας έχει δίκιο, γίνεται άδικος επειδή το παρατράβηξε.
(προσωπικά δε σε διαβάζω, γούστα είναι αυτά..) σε διαβάζουν όμως blogers που εκτιμώ και παρακολουθώ καιρό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μοιρασμένοι. Μισοί απο δω, μισοί από κει. Όταν βλέπεις τέτοιους διαχωρισμούς καταλαβαίνεις πως δε μιλάει το "δίκαιο" κανενός, αλλά οι προσωπικές πεποιθήσεις, τα προσωπικά όρια.. Γιατί όμως να μην είναι σεβαστά εκατέρωθεν;;;;;

Ελάχιστους βρήκα μέσα σ όλον αυτόν τον όγκο σχολίων να κοιτούν ψύχραιμα και όχι εν βρασμώ.. Λες και τους αφορούσε περισσότερο από εσένα και εκείνον..
Θλιβερό αυτό, πολύ θλιβερό.

Δεν θα πω το όνομα μου όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί δεν θέλω κανένας να με "γνωρίσει" και να επισκεφτεί την σελίδα μου, μέσα απ αυτό το βήμα που στα δικά μου μάτια δεν φαντάζει παρά σαν ένας καθρέφτης ματαιότητας.
Μιλήστε οι δυο σας, βρείτε τα, σκοτωθείτε, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε.. αρκετά όμως μ' αυτό το θέαμα.

@σε όλους
Παρακαλώ σκεφτείτε. Από μέσα σας και όχι φωναχτά, αφήστε χώρο

 
At 6/18/2008 09:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στα μεσα της δεκαετιας του 90 ηρθε στο φως η μικρη ελληνικη χιπ χοπ σκηνη. Μεχρι εκεινο το σημειο ολα πηγαιναν καλα μεταξυ των συκροτηματων. Με το που αρχισε ο κοσμος και ασχολιοτανε τσουπ εσκασε το πρωτο feud: Active Member εναντιον TXC και τα μυαλα στα καγκελα. East side west side κιετς.

Δεκα χρονια αργοτερα, η αστειοτητα της τοτε "κοντρας" ειναι πασιφανης.

My point: ξεκολλατε.

Μπονους: http://xkcd.com/386/

 
At 6/18/2008 09:22:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Old boy said: ας πω στους μαχητικούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων

Αλήθεια, εσύ γιατί δεν είσαι ένας από αυτούς;

...και μην παίξεις με το "μαχητικός". Υπερασπίζομαι, σημαίνει μάχομαι για κάτι που πιστεύω.

 
At 6/18/2008 09:31:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: το να "σκανδαλίζεσαι" με τα καμώματα του κάθε Ψινάκη και Ζαχαράτου σε κάνει αναμφισβήτητα ομοφοβικό. Το να θεωρείς ότι αυτά τα καμώματα εκπροσωπούν και τον μέσο γκέι (όπως είμαι εγώ) σε κάνει ακόμα πιο ομοφοβικό. 'Εχουμε το δικαίωμα να είμαστε όσο προκλητικές αδερφάρες τραβάει η ψυχή μας. Αλλά δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν απεγνωσμένο για αναγνωσιμότητα μπλόγκερ το δικαίωμα να προβάλει επιλεκτικά την κουλτούρα μας και πάντα με μοναδικό στόχο να μας μειώσει. Όταν πρόκειται για τον Χατζιδάκι και τον Καβάφη πάντα η ομοφυλοφιλία τους αποσιωπάται - παρά το γεγονός ότι ήταν δεδηλωμένη. Όταν πρόκειται για τον Ψινάκη υπενθυμίζεται με τον χυδαιότερο και πλέον άνανδρο τρόπο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ουδέποτε την έχει ομολογήσει. Να σημειώσω εδώ ότι ενδεχομένως να είναι αντικειμενικά πασιφανές ότι "ο OldBoy λαχταράει το μ*@$νί" αλλά αν έβαζα μια τέτοια φράση στο μπλογκ μου δεν θα είχα την ψευδαίσθηση ότι αυτό με κάνει ευρηματικό και σπινθηροβόλο.

Εφόσον λοιπόν έχει τεκμηριωθεί ότι ο Ψινάκης εκπροσωπεί τον μέσο γκέι δικαιούμαι και εγώ να γράψω ότι τον μέσο στρέιτ εκπροσωπεί ο Αυτιάς, ο Πρέκας, η Έφη Θώδη και η κυρία Λουκά. Σίγουρα εκπροσωπούν αυτό το μπλογκ που έχει μετατραπεί στον οχετό του κάθε πικραμένου με το διαχειριστή του να παρακολουθεί τα δρώμενα ως ανεύθυνος μονάρχης που έχει αντιληφθεί ότι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθεί ο θρόνος του είναι να μετατρέψει τη σελίδα του στην Εσπρέσσο του Διαδικτύου.

Αν αυτός είναι ο στόχος σου, υπάρχουν άλλοι που το κάνουν πολύ καλύτερα από σένα.

 
At 6/18/2008 10:16:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Συγνώμη αλλά αν έχουμε πειστεί ότι κάποιος είναι ομοφοβικός, προκατειλημμένος ασυνείδητα δηλαδή ή και συνειδητά απέναντι στους gay, τι νόημα έχει να μπαίνουμε καθημερινά στο blog του και να του λέμε ότι είναι ομοφοβικός; Θα ήταν σα να λέγαμε καθημερινά σε ένα ρατσιστή ‘είσαι ρατσιστής’.

Αν απ' την άλλη δεν είναι ομοφοβικός αλλά απλώς εξέφρασε κάποιες απόψεις με τις οποίες μπορεί να διαφωνούμε, τι νόημα έχει να μπαίνουμε καθημερινά στο blog του και να τον ξαναλέμε ομοφοβικό; Ή να προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι είναι;

Νομίζω ότι αμφότερες οι παραπάνω συμπεριφορές στερούνται νοήματος. Αν για τον οιονδήποτε λόγο θέλαμε να του ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση, αυτό θα μπορούσε να γίνει με e-mail και όχι δημοσίως. Διότι δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν - πέραν του χαζού ενδιαφέροντος που έχει ένας ξαφνικός καυγάς που θα σταθούμε να χαζέψουμε στο δρόμο - μια τέτοια προσωπική διαμάχη.

 
At 6/18/2008 10:22:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

@gay super hero: ποιός σκανδαλίζεται με τα καμώματα του Ψινάκη; Ποιός θεωρεί οτι τα καμώματα αυτά εκπροσωπούν το μέσο γκέι;; Ποιός είναι απεγνωσμ´ενος για αναγνωσιμότητα;;;

Οι υστερικές θέσεις όλων των ομοφοβοκυνηγών εδώ μέσα και αλλού στο ίντερνετ επιδεινώνουν, δεν βελτιώνουν, δυστυχώς, την κατάσταση των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα (λέω εγώ - αν κάνω λάθος και το να πρήζετε τ'αρχίδια του κόσμου έχει θετικό αποτέλεσμα, by all means, συνεχίστε να το κάνετε αλλά πείτε το και σε μας οτι πρόκειται για προπαγάνδα να μην ενοχλούμαστε).

Πέρα απ'αυτό, η σκανδαλώδης έλλειψη κατανόησης της κατάστασης (που όπως έχω ξαναπεί και αλλού είναι απλή) δείχνει νοοτροπία χουλιγκάνου και στο λέω επειδή μου προξενεί μεγάλη εντύπωση δεδομένης της εκτίμησης που είχα στην περσόνα σου.

Μάλλον είχα κάνει λάθος.

 
At 6/18/2008 10:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω ὅτι, δυστυχῶς, ὁ old boy ἔχει δίκηο - ἡ μπάλα ἔχει χαθεῖ πρὸ πολλοῦ ὡς πρὸς τὴν passe-partout ... ἐπιδαψίλευση τοῦ ψόγου τῆς ὁμο(φυλο)φοβίας.

Λυπᾶμαι ὅτι personae ποὺ ἐκτιμῶ ἔχουν ἐμπλακεῖ αὐτὴ τὴ φορά. Λυπᾶμαι ἀκόμη περισσότερο ὅτι στόχος εἶναι ὁ old boy. Εἶναι προφανὲς πὼς δὲν τοῦ ἀξίζει τέτοια μεταχείριση.

Ἐλπίζω, old boy, νὰ ἐπανέλθεις τάχιστα ἀλώβητος στὴν ἀπολαυστικὴ γραφή σου.

 
At 6/18/2008 10:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αναρωτιέμαι ποια ακριβώς κριτική θα μπορούσε να κάνει ο old boy στον Ζαχαράτο ή τον Ψινάκη που να μην κατηγορηθεί σαν ομοφυλοφοβική από τους κατηγόρους του. Δεν υπάρχει καμμία, έτσι παθιασμένους που τους κόβω.

 
At 6/18/2008 10:58:00 μ.μ., Blogger ANemos said...

Ε, ρε, Σανιδάς που μας χρειάζεται (και μας αξίζει) τελικά!

 
At 6/19/2008 12:17:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

H Γραφή... πάνω απ' όλα η Γραφή!

Ξαναγύρνα στη Γραφή σου, Οld Βoy.
Τάχιστα!

Κάνε και ένα ποστ για τον Κωστέστο και την στιρέλα, για να σε απολαύσουν κι άλλο οι θαυμαστές σου.

Kι εσείς οι "εμπλεκόμενοι", ομολογείστε! Στόχος σας είναι ο Old Boy! Αφήστε τις προφάσεις...

 
At 6/19/2008 12:24:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

καραθλιβερέ old boy πότε θα σταματήσεις επιτέλους να τιμωρείς τον elawyer για τις απόψεις του;

 
At 6/19/2008 12:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

διαβαζω το μπλογκ σας για μηνες και γνωριζω οτι εχετε σαρκασει ή/και σατιρισει δεκαδες προσωπα: μοιραρακη, παπανδρεου, τριανταφυλλοπουλο, δανικα, παπανδρεου, βαρδινογιαννη, δημου, παπανδρεου, κοριτσια θ. αναστασιαδη, παναγιωταρεα, παπανδρεου, τζιγκερ κ.α. πολλους χωρις ποτε κανεις να σας κατηγορησει (τουλαχιστον οχι σοβαρα και επιμονα) για ετεροφοβια και μισογυνισμο. ειλικρινα δεν καταλαβαινω σε τι αποσκοπουν οι επανειλημμενες προσπαθειες μετρημενων στα δακτυλα ατομων να περασουν τη γραμμη πως ειστε ομοφοβικος. ντροπη τους.

και ντροπη σε ολους εκεινους που το εχουν συστημα να χρησιμοποιουν τους δικηγορους σαν μπαμπουλες στις διενεξεις τους με αλλους χρηστες του ιντερνετ. ειναι ανευθυνοι και ανασφαλεις.

πστ... K.σ-Μ
δε δικαιουσα να κανεις υποδειξεις στον old boy για το πώς θα διαχειριστει υβριστικα σχολια στο μπλογκ του. πριν μηνες, επετρεπες σε μια κατσαριδα με λιονταρισιο τομαρι να ποσταρει χυδαιες εκφρασεις σε βαρος μου χωρις διολου να ενοχλεισαι. το αν και ποτε θα τα σβησει το αποφασιζει εκεινος κι οχι κατι υποκριτικα και ψευτικα ατομακια σαν και σενα.



"Ἐλπίζω, old boy, νὰ ἐπανέλθεις τάχιστα ἀλώβητος στὴν ἀπολαυστικὴ γραφή σου."
συμφωνω

 
At 6/19/2008 12:31:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Κάνε αυτό που γνωρίζεις, όπως γνωρίζεις καλά, και προπάντων μη μασας. Δεν σου καταλογίζω κανένα φταίξιμο, μια και έχεις δηλώσει τον ελεύθερο σχολιασμό στο μπλογκ -χωρίς διαγραφή σχολίων δλδ.
Το ξαναγράφω για εμπέδωση: Το σχόλιο χαρακτηρίζει το σχολιαστή και όχι τον ξενιστή. Δεν σημαίνει π.χ. ότι αποδέχεσαι αυτό εδώ που γράφω τώρα δα!
Επίσης, η εικόνα που σχηματίζει ο κάθε εγκέφαλος με αυτό που διαβάζει είναι δική του υπόθεση. Για τούτο συχνά απογοητευόμαστε όταν ένα μυθιστόρημα μεταφέρεται στο σινεμά. Είναι αδύνατο να ταιριάξει το έργο του σκηνοθέτη με τις εικόνες που σχηματίζει το μυαλό κατά τη διάρκεια της μελέτης, έτσι δεν είναι;
(κάποτε, σπάνια βέβαια, τα καταφέρνει καλύτερα!)

..σκέφτομαι κάτι τι ακόμα, αλλά το φυλάω για πιο δύσκολες περιπτώσεις..
:)

 
At 6/19/2008 12:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"το να "σκανδαλίζεσαι" με τα καμώματα του κάθε Ψινάκη και Ζαχαράτου σε κάνει αναμφισβήτητα ομοφοβικό. Το να θεωρείς ότι αυτά τα καμώματα εκπροσωπούν και τον μέσο γκέι (όπως είμαι εγώ) σε κάνει ακόμα πιο ομοφοβικό":

Καμώματα που ως "μέσος gay" προφανώς αποποιείσαι (αυτό δείχνει η διατύπωσή σου), αλλά αν σ' αυτά τα καμώματα ασκήσει κριτική κάποιος μη gay, είναι "αναμφισβήτητα" (!!!) ομοφοβικός. Κάνω λάθος;

 
At 6/19/2008 12:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το post του Old Boy, από το οποίο ξεκίνησε ο χαμός, εκείνο με τη φωτογραφία του Ζαχαράτου στο γήπεδο, δεν έθιξε σε καμιά στιγμή τον Ζαχαράτο ως gay. Τον έθιξε ως σαχλό, κακόγουστο και κάλπικο.

Μπορεί ένας gay να είναι σαχλός, κακόγουστος και κάλπικος (όπως κι ένας στρέιτ ασφαλώς);

Μπορεί και παραμπορεί!

Μπορεί λοιπόν κανείς να επικρίνει ένα τέτοιο άνθρωπο, όχι σαν gay βέβαια, αλλά σαν σαχλό, κακόγουστο και κάλπικο;

Μπορεί και παραμπορεί!

Αυτό έκανε ο Old Boy. Γιατί πειράχτηκαν μερικοί;

Εκτός κι αν (στον αντίποδα ακριβώς των ομοφυλοφιλοφοβικών!) αυτοί πιστεύουν, πως το να είναι κανείς gay ΑΡΚΕΙ για να δικαιώνει όλη τη σάχλα που μπορεί να δέρνει έναν άνθρωπο και να τον βάζει στο απυρόβλητο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν κάνει!

 
At 6/19/2008 01:16:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Gay Super Hero, έχεις κάνει σχόλια πολλές φορές εδώ και άρα το μπλογκ μου το ξέρεις. Δεν με εκπλήσσει τόσο λοιπόν το ότι πήρες τη θέση που πήρες (που σε ένα βαθμό με εκπλήσσει δηλαδή), αλλά ότι το προχωράς κιόλας αποκαλώντας με «απεγνωσμένο για αναγνωσιμότητα μπλόγκερ» και γενικότερα το όλο ύφος του σχολίου σου είναι εντελώς απαξιωτικό. Δεν αρκείσαι δηλαδή στη συγκεκριμένη υπεράσπιση αυτού που θεωρείς σωστό, αλλά με αντιμετωπίζεις εν γένει εχθρικά. Κι αναρωτιέμαι αν η έλλειψη κρίσης υποχωρεί τόσο πολύ μπροστά στον φανατισμό και στην ομαδοποίηση.
Τώρα, στα συγκεκριμένα που αναφέρεις, λες: «να θεωρείς ότι αυτά τα καμώματα εκπροσωπούν και τον μέσο γκέι (όπως είμαι εγώ) σε κάνει ακόμα πιο ομοφοβικό». Κι αναρωτιέμαι ΠΟΥ το είδες αυτό, ΠΟΥ το διάβασες να το έχω γράψει αυτό;
«Ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθεί ο θρόνος του είναι να μετατρέψει τη σελίδα του στην Εσπρέσσο του Διαδικτύου».
Τι να σου πω. Λυπάμαι ειλικρινά.

 
At 6/19/2008 01:31:00 π.μ., Blogger Jason said...

Δε με πολυαφορά το θέμα, αλλά μου έκανε μπαμ ένα σχόλιο:

Ο/Η gay super hero είπε...
"...'Εχουμε το δικαίωμα να είμαστε όσο προκλητικές αδερφάρες τραβάει η ψυχή μας. Αλλά δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν απεγνωσμένο για αναγνωσιμότητα μπλόγκερ το δικαίωμα..."

Εγώ δεν κατάλαβα... ποιος μπλόγκερ σας ζήτησε το δικαίωμα...; Δε μας το αναγνωρίζετε, δε μας νοιάζει.
Όπως έχετε το δικαίωμα να είστε όσο πιο προκλητικές αδερφάρες τραβάει η ψυχή σας, άλλο τόσο έχουμε το δικαίωμα να το σχολιάζουμε.
Η τραγουδίστρια Linda Perry, ομοφυλόφιλη και η ίδια, έχει πει μεταξύ άλλων τα εξής απλά λόγια: "I don't preach about being gay, or march down the street. I don't believe in gay ways.". Για μένα είναι τόσο απλό. Όταν κανείς προκαλεί (εσκεμμένα ή μη), είναι λογικό να περιμένει κάποια σχόλια.
Μπορείτε να είστε όσο προκλητικές αδερφάρες τραβάει η ψυχή σας και εμείς μπορούμε να το σχολιάζουμε όσο τραβάει η ψυχή μας. Και εσείς μπορείτε να μας λέτε ομοφοβικούς όσο τραβάει η ψυχή σας, κλπ..
Δεν είναι κακό αυτό, απλώς εκπέμπουμε σε άλλα μήκη κύματος. Στην Ελλάδα τουλάχιστον, όπως είπαμε...

 
At 6/19/2008 01:56:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, έτσι είναι η ζωή. Οι λαϊκιστές με τους λαϊκιστές και οι πρωτοπόροι με τους πρωτοπόρους. Ο συρφετός με τον συρφετό και οι μοναχικοί ακτιβιστές με τους μοναχικούς ακτιβιστές. Αν σε ενοχλεί πολύ το σχόλιο του Γιάννη Χάρη θα το σβήσω κι αυτό. Αν βρίσκεις καμία τυχόν αναφορά του Κούντερα σεξιστική θα σβήσω και τον Κούντερα. Όλα θα τα σβήσω. Δεν θα σε προσβάλει πια κανένας. Δεν θα σε τιμωρεί πια κανένας. Όλοι θα σε αγαπούν και θα σε σέβονται. Αξίζεις να αγαπηθείς. Το αξίζεις. Σου αξίζει αγάπη. Σου αξίζει αγάπη και σεβασμός. Αγάπη και σεβασμός. Παλεύεις τόσο σκληρά για να την αποκτήσεις. Γράφεις, μεταφράζεις, νομοθετείς, προτείνεις, δραστηριοποιείσαι και είσαι και ευαίσθητος, ευαίσθητος πολύ, ευαίσθητος κατά των γονιών που ανεβάζουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες των μωρών τους, γιατί παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα τους και δώσ΄του άρθρα και δωσ΄του αναλύσεις και μετά λες θα κάνω αγωγή και μετά το μετανιώνεις και μετά ανακαλύπτεις την θεωρία της μπλόφας και μετά στην λένε που έχεις πάρει τα δεδομένα κάποιου άλλου με μια δήθεν μπλόφα και μετά λες όχι ρε παιδιά, ό,τι ώρα ήθελα τα έβρισκα από το ΔΣΑ και μετά σε ξαναλέω ψεύτη και αναγκαστικά το ένα ψέμα φέρνει το άλλο ότι «το όνομά μου είναι πασίγνωστο στους μπλόγκερ» και επειδή τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές στην ερμηνεία έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια για να δείξεις πόσο έξυπνος είσαι και να βρεις ένα μικρό θρίαμβο να κρατηθείς μέσα στη γενική κατακραυγή γράφεις για στοιχεία που «απλόχερα σου ενεχείρισα στο πιάτο», τέτοιος σεβασμός των προσωπικών δεδομένων, τέτοιο παράδειγμα, αλλά εκτός από προστάτης των προσωπικών δεδομένων που τα αντιμετωπίζει ως λάφυρα πολέμου είσαι και προστάτης των ομοφυλοφίλων αρκεί να μην σε πουν εσένα ομοφυλόφιλο γιατί εκεί μπλοκάρει το όλο σύστημα εκεί δεν θες να σε λένε ομοφυλόφιλο και το θεωρείς βαθιά προσβλητικό, αλλά όλοι είμαστε οι αντιφάσεις μας, όλοι είμαστε τα βραχυκυκλώματά μας, κι εσύ τελικά καλό σκοπό είχες, είχες σκοπό να βάλεις μια τάξη στο χάος του διαδικτύου, είχες σκοπό να έρθεις να ρυθμίσεις τον τρόπο που θα μιλάμε στο διαδίκτυο, να φτιάξουμε τους κώδικές μας, να λέμε τι θα επιτρέπεται να λέμε και τι όχι, ώστε όταν έρθει η ώρα των νομοσχεδίων να πάμε στις επιτροπές και να πούμε, δείτε, είμαστε καλά παιδιά, έχουμε κώδικες που λένε απαγορεύεται να προσβάλουμε, θα μιλάμε εντός ορίων, ορίων αναγκαστικών αλλά πως αλλιώς, είναι αναγκαίο κακό τα όρια, αφού ο Λόγος είναι επικίνδυνος, αφού ο Λόγος κρύβει προσβολές και εμάς μας έχουν προσβάλλει τόσο πολύ, από παιδάκια μας προσέβαλαν, αρκετά πια με τις προσβολές, τώρα θέλουμε να μας σέβονται, κοιτάχτε συνιστολόγοι μου, έχω και πτυχίο, είμαι κι επιστήμονας, αξίζω του σεβασμού σας, αξίζω της αγάπης σας, αγαπήστε με, σας παρακαλώ αγαπήστε με, αξίζει να αγαπηθώ, μην με τιμωρείτε άλλο.

 
At 6/19/2008 02:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Old boy said: ας πω στους μαχητικούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων
Αλήθεια, εσύ γιατί δεν είσαι ένας από αυτούς;
...και μην παίξεις με το "μαχητικός". Υπερασπίζομαι, σημαίνει μάχομαι για κάτι που πιστεύω»
Γιατί, τίνος δικαιώματος έχεις δει, ΚΣΜ, να παριστάνω τον υπερασπιστή; Μια καμπάνια για τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζών ξεκίνησα και την σταμάτησα πριν καν την προχωρήσω, γιατί έχω μια εγγενή τεμπελιά και μια εγγενή παραίτηση
Αντί να πράττω γράφω.
Έχω πει (http://old-boy.blogspot.com/2007/01/blog-post_30.html) ότι δεν είμαι, δεν ήμουν και δεν θα 'μαι ποτέ αγωνιστής.
Είμαι, ήμουν και θα είμαι μεγάλος παραιτιστής.

 
At 6/19/2008 02:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ μπόυ θα σε συμβούλευα να μην ασχοληθείς άλλο με την συγκεκριμένη υπόθεση η οποία βρωμάει από χιλιόμετρα μακρυά. Ο συγκεκριμένος κύριος απέκτησε τα στοιχεία σου ενώ μάλλον δεν μπορούσε να τα αποκτήσει διαφορετικά.Αυτή η εντύπωση δίνεται μέσα από όλη αυτή την ιστορία. Το γιατί ίσως κάποια στιγμή αποκαλυφθεί.Όχι τίποτα άλλο:να μην μείνουμε κι εμείς με την απορία.
Κατά τα άλλα μην κάθεσαι στις 2 το πρωί να χαλιέσαι με τις παπαρολογίες τους(ελπίζω η έκφραση να είναι αρκετά αξιοπρεπής και να μην αναγκαστείς να με διαγράψεις - άλλωστε ολόκληρος υπουργός την χρησιμοποίησε).

Μια φανατική αναγνώστρια που δεν γουστάρει τα "δεν" και τα "μην" στην μπλογκόσφαιρα

 
At 6/19/2008 03:33:00 π.μ., Blogger les_boi said...

άλλη μια ανούσια διαμάχη μεταξύ μπλόγκερς,δεν μπορώ να ταχτώ με κανέναν απ'τους δύο αν και ο old boy μου τη σπάει περισσότερο για λόγους που βαριέμαι να εκθέσω... τώρα σχετικά με τη φώτο στο επίμαχο πόστ: είναι πράγματι αηδιαστική και μπορώ να τα χώσω κι εγω εν προκειμένω στον Ζαχαράτο αλλά και σ'όλη αυτήν την κουλτούρα που εκπροσωπεί, δεν βλέπω κάτι εξωφρενικό στο κείμενο, αν και δεν διάβασα τα κόμμεντς και δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη σε τύπους σαν τον ολντ μπόυ και είμαι σίγουρος για την ποιότητα των σχολίων που μπορεί να έπεσαν

 
At 6/19/2008 03:36:00 π.μ., Blogger stassa said...

Old Boy, Κάποιοι ομοφυλόφιλοι διεκδικούν τη λέξη πούστης και τη λέξη αδερφή, και το δικαίωμά τους να τους χαρακτηρίζει χωρίς να προσβάλλει ούτε τους ίδιους, ούτε κανέναν. Δεν την διεκδικούν όμως για σένα, ούτε για να τις χρησιμοποιείς εσύ κι οι αναγνώστες σου όπως προτιμάτε. Ούτε είναι δική σας δουλειά να μας πείτε πότε είναι προσβλητική η χρήση τους.

Στην συγκεκριμμένη περίπτωση, του Νταγλαρά και της θείας Βίκυς, η προσβλητική διάθεση κάνει μπαμ. Δεν είμαστε παιδάκια τώρα, να προσπαθείς να μας πεις κι οτι δεν θέλανε να τον προσβάλλουνε τον e-lawyer που τον είπανε πουστράκι. Και βέβαια μάντεψε ποιός είναι ο ομοφοβικός: εκείνος που λέει τον άλλο "πουστράκι" για να τον βρίσει, ή εκείνος που προσβάλλεται από την πρόθεση της εξύβρισης;

 
At 6/19/2008 03:36:00 π.μ., Blogger stassa said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 03:37:00 π.μ., Blogger stassa said...

Σχετικά με την ανωνυμία σου που θίχτηκε από την μπλόφα του e-lawyer:

"Σε διάφορες φάσεις έχω πει την ηλικία μου (34) το επάγγελμά μου (δικηγόρος) και το όνομά μου (Κώστας). Αν το να δώσω και το επίθετό μου θα αλλάξει κάτι, να το δώσω, δεν έχω πρόβλημα. Να δώσω και διευθύνσεις και τηλέφωνα αν νομίζει κανείς οτι κρύβομαι και οτι δεν έχω την ευθύνη των λεγομένων μου. "

Αυτό από σχόλιό σου Old Boy σε παλιότερη ανάρτησή σου.

Κατ΄ αρχήν λοιπόν, ο e-lawyer είναι ειλικρινής όταν λέει οτι θα μπορούσε εύκολα να βρεί τα (υπόλοιπα) στοιχεία σου από το σάιτ του ΔΣΑ. Έπειτα, η ανασφάλεια που ισχυρίζεσαι οτι αισθάνεσαι ξαφνικά τώρα που ο e-lawyer έχει τα στοιχεία σου, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο βάση. Στην τελική, τί θα κάνει ένας δικηγόρος σε έναν άλλο, άν ξέρει τη διεύθυνση του γραφείου του; Θα πάει να τον βρει και θα τον κατακρεουργήσει με τόμους του ποινικού κώδικα; Τς.

 
At 6/19/2008 04:09:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άει στο διάολο πια με την ευαισθησία μερικών, τρίχες ευαισθησία δηλαδή... Δεν μπορούμε να πούμε τη λέξη εβραίος, καθώς ότι ακολουθήσει μετά στην ίδια πρόταση είναι αντικείμενο καταγγελίας (ως και μήνυσης) από τη Συναγωγή και την εβραϊκή κοινότητα, για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να γίνει καμιά δεύτερη ή τρίτη ανάγνωση του Ολκαυτώματος και του ρόλου συγκεκριμένων Εβραίων, γιατί αμέσως θα σε ονομάσουν Πλεύρη. Δεν μπορεί να συνταχθεί μια πρόταση ή ένα σχόλιο που να περιέχει το όνομα κάποιου επιφανούς gay, γιατί αυτόματα θίγονται όλα τα δικαιώματα όλων όσων τυγχάνουν της ίδιας σεξουαλικής προτίμησης και θα πέσουν να σε φάνε, τι ομοφοβικό και τι ρατσιστή θα σε πούνε, λες και τους έφαγες το φαγητό. Δεν μπορείς να ασχοληθείς ούτε με τον Ψωμιάδη, ούτε να εκφέρεις το παραμικρό σχόλιο για τον οποιοδήποτε καραγκιόζη, γιατί αμέσως καταχωρείται ο λόγος σου στο επίπεδο και στις συνήθειες του μέσου όρου (και βέβαια αυτό το κρίνουν αφ'υψηλού οι μη ανήκοντες στο μέσο όρο, οι οποίοι όμως στον ελεύθερο χρόνο τους καταδέχονται να περάσουν κι από αυτό το ταπεινό μπλογκ).

Δεν πα'να κουρευτείτε όλοι να πούμε... Η αλήθεια είναι ότι βρήκατε βήμα (με πρώτο και καλύτερο τον αργόσχολο e-δικηγορίσκο), βρήκατε δημοφιλές μπλογκ και αρχίσατε την παρέλαση και την επίδειξη προς άγραν εντυπώσεων (και -γιατί όχι;- προς μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα των δικών σας μπλογκ). Μπήκατε και στο τριπ να υπερασπιστείτε ένα καραγκιόζη με περικεφαλαία, έναν ανήθικο ψευτοδικηγόρο που κατέχει το γράμμα του νόμου (σχεδόν) και αγνοεί την ουσία του (παντελώς) και που μετά από τέτοια συμπεριφορά το μόνο που του έπρεπε ήταν μούτζες στην Ομόνοια, αλλά -προς θεού- αυτό ας περάσει στο ντούκου, τώρα έτσι κι αλλιώς είναι η ώρα της ετυμηγορίας για τον όλντμπόη, να ξεκαθαρίσουμε αν είναι φοβικός, πόσο φοβικός είναι, μήπως έχει δίκιο, μήπως έχει άδικο, μήπως αυτός είνα που διαφθείρει τη μπλογκόσφαιρα, πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν οι αναγνώστες του (μιλάμε πάντα για αυτούς που συμφωνούν μαζί του και τον χειροκροτούν, γιατί εξ ορισμού οι άλλοι είναι οι χάι, οι ψαγμένοι, οι πάνω από το μέσο όρο, οι ανοιχτοί, οι μη φοβικοί, οι άνετοι, οι ακριβοδίκαιοι).

By the way, δεν έχω διαβάσει πιο επιθετικά σχόλια από εκείνα του e-lawyer και των αυτεπάγγελτων υπερασπιστών του, τους επίδοξους δικηγορίσκους της μπλογκόσφαιρας. Και αυτός ο αυτιστικός συνεχίζει και μιλάει για "λεκτικό προπηλακισμό" και κολοκύθια τούμπανα. Ο κλασικός τύπος που όταν στο σχολείο του έκοβαν από το πίσω θρανίο καμία σφαλιάρα, αυτός ήταν ικανός να φτάσει το θέμα μέχρι τη διευθύντρια και -φυσικά- να υποσχεθεί (εν είδει μπλόφας) ότι μια μέρα θα φέρει το θείο του να καθαρίσει. E-lawyer, η αλήθεια είναι ότι σε βαρεθήκαμε και δεν το έχεις πάρει (ούτε αυτό) πρέφα. Ούτε επικίνδυνος είσαι ούτε γραφικός πλέον. Η πλάκα τελείωσε, η περιπέτεια (που σύμφωνα με γουορχωλικό αξίωμα σου αντιστοιχεί) is over, και καιρός είναι να επιστρέψεις στο αδιάφορο μπλογκ σου με τις διάφορες αδιάφορες συνταγματικές σου κατακτήσεις.
Το ίδιο ισχύει για τους υπέρμαχους της "gay κουλτούρας" που ψάχνουν σαν τα κοράκια να πιαστούν από λέξεις για να κάνουν το κομμάτι τους και να μας δείξουν για άλλη μια φορά πόσο άνετοι και πόσο προχώ είναι. Μπράβο σας. Και τώρα, αφήστε επιτέλους ήσυχο αυτό μπλογκ, ήσυχο στην ομοφοβία του, στην κοινοτοπία του, στο μέσο όρο του, στο χαμηλό του επίπεδο, στις μαλακίτσες των αναγνωστών του.

 
At 6/19/2008 06:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο/η 'stinho, μ' αρέσεις!

 
At 6/19/2008 07:34:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 07:37:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

@ ΟldBoy

Εμένα με εκλήσσει το γεγονός ότι εδώ και τρεις μέρες έχεις αφήσει το μπλογκ σου να μετατραπεί σε χώρο εκτόνωσης του κάθε κομπλεξικού και ο ίδιος όχι μόνο αποστασιοποιείσαι από όλο αυτό λες και συμβαίνει κάπου αλλού, αλλά αντί να εκτονώσεις τη διαμάχη την ερεθίζεις ακόμα περισσότερο κάνοντάς μας κήρυγμα σχετικά με το πότε έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε προσβεβλημένοι και πότε όχι.

Επί της ουσίας, όπως η "λογοτεχνικότητα" και το "ύφος" δεν αποτελούν άλλοθι για να θεωρήσω "΄κριτική τέχνης" τον πατσά από κρέας του Στάθη, δεν βλέπω για ποιο λόγο απότελεί για σένα άλλοθι όταν γράφεις φράσεις όπως "υστερικιές λαγνεπίλαγνες αδελφές ευρισκόμενες μονίμως στα πρόθυρα εντελώς ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σπασμών"

 
At 6/19/2008 09:23:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Ως προς την "ομαδοποίηση και τον "φανατισμό" που μου προσάπτεις εσύ και κάποιοι σχολιαστές σου, δεν σας είδα να κόπτεστε τόσο πολύ όταν ο αφηνιασμένος όχλος ανέλαβε το ηλεκτρονικό λιντσάρισμα ενός σχολιαστή με φράσεις όπως "πουστράκια", "κακιασμένες, κακογαμημένες αδελφές" και τόσα άλλα. Σχόλια τα οποία σημειωτέον όχι μόνο δεν έσβησες αλλά μέχρι στιγμής ούτε καν έχεις καταδικάσει.

Αντί γι αυτό, προχωράς ένα βήμα πιο πέρα και ουσιαστικά κλείνεις το μάτι σε όλους όσους χρησιμοποιούν το μπλογκ σου ως πλατφόρμα εξύβρισης και ψυχοπαθολογικής εκτόνωσης ανεβάζοντας ένα ποστ όπου αρνείσαι στους θιγόμενους ακόμα και το δικαίωμά που έχουν να θίγονται!

'Οταν κάποιοι συμπεριφέρονται ως αγέλη χουλιγκάνων αυτό συνιστά "ελευθερία του λόγου". 'Οταν κάποιοι θίγονται δεν είναι παρά ένα κοπάδι υστερικών, κακογαμημένων και μυγιάγγιχτων αδελφών που ομαδοποιούνται φανατικά προσπαθώντας να φιμώσουν τους άλλους.Τόση στρεψοδικία και αναρωτιέσαι ακόμα γιατί αντιδρώ;

 
At 6/19/2008 09:44:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 09:45:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Για να συνοψίσω, το επιχείρημα του ποστ σου είναι το εξής: "εφόσον δηλώνετε περήφανα ότι είστε ξεσκισμένες πούστρες, γιατί και εγώ δεν δικαιούμαι να σας αποκαλώ ξεσκισμένες πούστρες;"

Απέναντι σε ένα τέτοιο επιχείρημα, ακόμα και ο χαρακτηρισμός "Εσπρέσσο του Διαδικτύου" αποτελεί πειστήριο εκνευριστικά μετριοπαθούς επιείκιας εκ μέρους μου.

 
At 6/19/2008 09:47:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Εδώ και πολλά σχόλια, και σκόπιμα, το ζήτημα που προέκυψε έχει επικεντρωθεί στον Ζαχαράτο και στον τρόπο που τον παρουσίασε ο Old Boy. Αλλά το θέμα έχει πάψει να είναι ο Ζαχαράτος από το 8ο σχόλιο του αρχικού ποστ.

Από τότε που μετά από ένα σχόλιο - ουσίας κατά την άποψή μου και χωρίς καμμία "υστερική αντιομοφοβία" ή ύβρεις - που έκανε ο Elawyer, κάποιος "ανώνυμος νταβραντισμένος νταγλαράς" στράφηκε εναντίον του με προσωπικές ύβρεις.

Ό,τι "συνέβη" από κει και πέρα, συνέβη γιατί ο Old Boy αρνήθηκε το δίκαιο αίτημά του να αποσυρθούν αυτές οι ύβρεις. Επομένως η σπέκουλα διαφόρων πάνω στον Ζαχαράτο, που ο Old Boy δήθεν δεν έθιξε ως ομοφυλόφιλο, απλώς αποπροσανατολίζει το προκύψαν ζήτημα από την πραγματική του διάσταση.

Ο Elawyer κατέθεσε ένα σχόλιο κρίσης που βασιζόταν πάνω στην ανάγνωση όσων δημοσίως γράφει ο Old Boy, και ο ανώνυμος τον στράφηκε εναντίπν του με προσωπικές ύβρεις.

Αν ο ανώνυμος δεν είχε στραφεί μ' αυτόν τον χυδαίο τρόπο κατά του προσώπου του Elawyer ή αν ο Old Boy είχε διαγράψει, όπως όφειλε, τα υβριστικά σχόλια, το θέμα θα είχε λήξει.


divebomb τάδε
Όχι μόνον προσωπικά υβριστικά σχόλια δεν διατηρώ, αλλά ούτε καν σχόλια που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Ποτέ δεν χρειάστηκε να ζητήσει κάποιος τη διαγραφή τέτοιων σχολίων γιατί τον είχαμε προλάβει.

Αντιδρώ ή απέχω και από άλλα μπλογκς στα οποία έχει τύχει να παρατηρήσω τέτοιες ασχήμιες. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις, δείξτο μας και τα ξαναλέμε. Κόψε τα αόριστα και τα ασαφή γιατί έχουμε χορτάσει τελευταίως. Άνθρωποι είμαστε και αν κάτι μας έχει ξεφύγει, ακόμα κι αν αφορά σε κάποιον ανώνυμο σχολιαστή σαν εσένα, όπου δεν διαπιστώνεται καμμία ταυτοπροσωπία σου με όσους χρησιμοποιούν το "divebomb τάδε" - ώστε να "προσβάλλεται" κάποιος συγκεκριμένος -, θα το διορθώσουμε ευχαρίστως.

 
At 6/19/2008 10:19:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Old Boy, έτσι και φτάσετε στα δικαστήρια με τον ιιι-λόΪερ, υπολόγισέ με για μάρτυρά σου υπεράσπισης, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.

Η χειρότερη μορφή πολιτικής ορθότητας που πρεσβεύεται εδώ, είναι άκρως γελοία και θυμίζει τις εφράσεις που λένε οι fellow americans:
"he's openly gay", ή "Ι have a friend who happens to be gay".

Ως άνθρωποι που ευτυχώς δεν ζούμε στον δικονομικό Μεσαίωνα του λλόϊερ και των ομοίων του, έχουμε φίλους που ΕΙΝΑΙ "αδελφές, gay, ομοφυλόφιλοι" ή όπως άλλιώς θέλεις πές το, χωρίς να θεωρούμε ότι πρέπει να λογοδοτήσουμε στον κάθε δικομανή ανερχόμενο κρυπτο-ο,τιδήποτε δικηγορίσκο με τέτοιες αμερικανιές.

Keep blogging
- Εσύ τουλάχιστον καταθέτεις άποψη, δεν αναπαράγεις δικανικούς κανόνες κάνοντς το αγροτικό σου

 
At 6/19/2008 10:32:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Kαι για να τον συμπαθήσετε ακόμη περισσότερο, απολαύστε καγχασμό επαγγελματία δικαστικού…

 
At 6/19/2008 10:51:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Επιτέλους!
Και μια νότα ευθυμίας για να χαλαρώσουμε!

Πάντα με το σουρεαλιστικό χιούμορ της η Μανταλένα που είχε ξεσηκώσει τη μπλογκόσφαιρα με το δικαστικό της σίριαλ.

Καταλυτικό το σχόλιό σου Μανταλένα!

 
At 6/19/2008 10:51:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

Παρ' όλο που στις πόλεις του σήμερα οι μεσοτοιχίες τείνουν να εκλείψουν, η νομική επιστήμη δεν γνωρίζει αδιέξοδα.
Αν και η κείμενη νομοθεσία είναι επαρκής για την πλειοψηφία των περιπτώσεων,εν τούτοις η αύξηση των περιστατικών βέρμπαλ χαράσσμεντ και χέητ σπητς κατά μαϊντανών (χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο "μαϊντανός", εν γνώσει μου ότι είναι προβληματικός, μόνο για λόγους μπάκγουορντ κομπατιμπίλιτυ.Υιοθετώ και προτείνω για τα άτομα αυτά τον όρο "άτομα που -για δικούς τους λόγους τους οποίους εμείς δεν δικαιούμεθα να εικάζουμε- ασκούν το δικαιωμά τους να επιχειρούν συστηματικά να συνδέσουν την εικόνα τους με άσχετα προς αυτούς δημοφιλή γεγονότα") πρέπει να μας προβληματίσει ως προς την ανάγκη εμπλουτισμού του δικαίου μας με ειδικές διατάξεις που να προστατεύουν αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, της οποίας τα μέλη είναι, φύσει και θέσει, ιδιαίτερα ευάλωττα απέναντι σε δημόσιες κρίσεις περί της εικόνας τους (η οποία είναι ζωτικής σημασίας ουχί μόνον για την άσκηση του λειτουργήματός τους αλλά και για αυτήν ταύτην την ύπαρξή τους) .Δεν γνωρίζω αν ήδη υπάρχουν σχετικά πέηπερς και,αν υπάρχουν, παρακαλώ κάποιους πιο ειδικούς να με παραπέμψουν.

 
At 6/19/2008 10:57:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

mantalena said: Kαι για να τον συμπαθήσετε ακόμη περισσότερο, απολαύστε καγχασμό επαγγελματία δικαστικού…

"Eπαγγελματίας δικαστικός";

Aυτό το είδες να το έχει γράψει κάπου ο Elawyer;

(σοβαρά σε ρωτάω, δεν έχει τύχει να το διαβάσω ως τώρα...)

 
At 6/19/2008 11:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy, είσαι δικηγόρος; Και σε λένε Κώστα; Δεν περίμενα το πρώτο. Το δεύτερο όμως ταιριάζει. Χμμμ...

 
At 6/19/2008 11:18:00 π.μ., Blogger Μεγαλοκοπέλα said...

Σε τούτη τη χώρα οι φίλαθλοι ταυτίζουν ακόμη και τις "αθλητικές" νίκες με τον βιασμό.
Το ακούς στα συνθήματα για τον "τσολιά" και το "πηγούνι" και πάμπολλα άλλα, που περνάνε ασχολίαστα.
Η κερκίδα θεωρεί το σεξ βιασμό και τον βιασμό ένδειξη ανωτερότητας.
Οι γονείς πηγαίνουν μαζί με τα παιδιά τους, να τα μυήσουν στη βαρβαρότητα. Προτιμούν τις βρισιές από ένα φιλί.
Αυτή είναι η υπανάπτυκτη Ελλάς. Αυτοί είναι οι πολεμοχαρείς (που το παίζουν ειρηνόφιλοι) Έλληνες.

 
At 6/19/2008 11:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Κ.σ-μ,

Στο σχόλιο κρίσης, που λες, ο e-lawyer κατηγόρησε σαφώς μεν αλλά εντελώς άδικα τον Old boy για εχθρικότητα απέναντι στους gay συλλήβδην!

Παραθέτω το σχόλιο του e-lawyer:

"Ναι, πολύ ευθύβολη γραφή και λοξή ματιά. Λες και δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει ο ποιητής. Το απέφυγε τόσο καιρό με τους γάμους που ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλεί
'βαφτήσια' και το έφερε τώρα δια της πλαγίας. Δεν ξεχνώ: http://old-boy.blogspot.com/2007/11/blog-post_1481.html".

Όμως το ίδιο το post του Old boy, στο οποίο παρέπεμψε εδώ ο e-lawyer για να υποστηρίξει την μομφή του, αποδεικνύει το αντίθετο! Διότι σε αυτό το post, ο Old boy αντιπαραθέτει μια ξένη gay σειρά, λέγοντάς την "καταπληκτική", σε εγχώρια τηλεοπτικά φαινόμενα που όντως ξεχειλίζουν από σάχλα και ακραία κακογουστιά (π.χ. Ψινάκης).

Επομένως, το θέμα είναι πράγματι ότι ορισμένοι (όπως ο e-lawyer)φαίνεται να πιστεύουν πως όταν είναι κάποιος gay απαγορεύεται να τον πούμε σαχλό, κακόγουστο και ψωνάρα ... κι όταν, εάν το κάνουμε, τότε αυτομάτως είμαστε εχθροί των gay γενικώς και "ομοφοβικοί"!!!

Με άλλα λόγια, ορισμένοι πιστεύουν πως το να είναι κανείς gay δικαιώνει αυτόματα ό,τι λέει και κάνει, όσο σαχλό, ηλίθιο, κακόγουστο και φτηνό κι αν είναι.

Σαφώς, αυτή η θέση βρίσκεται (όπως είπα) στον αντίποδα εκείνης της, εξίσου ηλίθιας θέσης, που λέει πως όταν είναι gay κάποιος, αυτόματα ότι κι αν κάνει ή πει, είναι για φτύσιμο.

Κλασικές περιπτώσεις τυφλού και φανατικού "φονταμενταλισμού", και οι δυο.

Αυτή είναι λοιπόν η ουσία του θέματος, αυτός ο ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ "φονταμενταλισμός" (ομοφοβικός και αντιομοφοβικός) και όχι οι μεταξύ τους βρισιές και κόντρες - που είναι κόντρες και βρισιές μεταξύ τυφλών φανατικών.

 
At 6/19/2008 11:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Gay Super Kolokotroni, ΗΡΕΜΗΣΕ!

 
At 6/19/2008 11:36:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

Πράγματι έχει χαθεί η μπάλα, ποικιλοτρόπως θα έλεγα.

@Old boy

Στην ιστορία αυτή έχεις κάνει, κατά τη γνώμη μου, δύο λάθη:
α) Έρχεται στο μπλογκ σου ένας πρωτοεμφανιζόμενος (και αμέσως μετά εξαφανισθείς) "Νταβραντισμένος νταγλαράς" και αφήνει ένα υβριστικό σχόλιο. Δεν το διαγράφεις, για λόγους που έχεις εξηγήσει ήδη πενήντα φορές και είναι άσκοπο να ξαναεξηγήσεις: όσοι ήθελαν να καταλάβουν κατάλαβαν, όσοι δεν κατάλαβαν δεν θέλουν και άρα δεν πρόκειται να καταλάβουν.
Παρόλα αυτά, ο -αντικειμενικά- θιγόμενος από το σχόλιο σού ζητάει και σου ξαναζητάει να το διαγράψεις έστω εκ των υστέρων. Το σχόλιο είναι αναμφίβολα υβριστικό. Το σκεπτικό σου το εξέθεσες. Το πόσο προσβάλλεται ο θιγόμενος, πολύ ή λίγο, είναι άνευ σημασίας -αρκεί ότι προσβάλλεται. Δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί πλέον το να μην το διαγράφεις -δίνοντας έτσι τροφή σε διάφορους να σε κατηγορούν ότι το υιοθετείς, και χαρίζοντας στον e-lawyer το μόνο δίκιο που έχει σε όλη αυτήν την ιστορία.
β) Η οποία ιστορία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Λάθος: έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει. Γιατί ήδη έχει ξεπέσει, στα μάτια τα δικά μου τουλάχιστον, σε ένα διαδικτυακό σήριαλ όπου περισσεύουν οι κοινοτοπίες και οι επί προσωπικού επιθέσεις, εδώ, εκεί και στο buzz, όπου χύνονται τόνοι χολής και βρίσκουν έδαφος να εκφραστούν μνησικακίες και μίση με -προφανώς- παλιές και αλλότριες ρίζες. Είναι θλιβερό, κάποιος πρέπει να βάλει μια τελεία, και σε παρακαλώ να τη βάλεις εσύ γιατί απλά δεν πιστεύω ότι θα την βάλει ο e-lawyer.

 
At 6/19/2008 11:37:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

@e-lawyer

Αφού λοιπόν τα γνώριζες τα στοιχεία του old boy, που "το όνομά του είναι πασίγνωστο στους μπλόγκερς" (εγώ δεν το ξέρω, αλλά φαίνεται ότι δεν είμαι μπλόγκερ ή ότι κοιμάμαι όρθιος), τότε γιατί του τα ζήτησες δημοσίως; Για να δεις αν θα στα δώσει, ή για να σε δούν οι άλλοι ότι του τα ζήτησες;
Αφού η όλη υπόθεση από την πλευρά σου ήταν μπλόφα, πείραμα, ακτιβισμός, όπως θες πες το, τι νόημα είχαν τα σχόλια περί ασφαλιστικών μέτρων τον Αύγουστο, περί δίκης κεκλεισμένων των θυρών, περί εκτέλεσης, δικαστικών εξόδων, νομολογίας για το ύψος των αποζημιώσεων και κάθε άλλης δικονομικής λεπτομέρειας που πρόλαβες να σκεφτείς και να μας παραθέσεις, για να φωτιστούμε κι εμείς οι αδαείς;
Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός σου, και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Αλλά αν νομίζεις ότι με αυτά τα επιχειρήματα μας πείθεις, τότε υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.
Και εν τέλει, δεν κατάλαβα τι ήθελες να αποδείξεις με όλο αυτό το χάπενινγκ: την αναγκαιότητα της αυτορύθμισης γενικώς, ή της δικής σου άποψης περί αυτορύθμισης; Γιατί τα επιχειρήματα για τον μπαμπούλα του μπλογκονόμου, τα έχεις από μόνος σου αποδομήσει με ολόκληρο ποστ ("Δεν φοβάμαι το blogoνόμο γιατί έχω το Σύνταγμα", 25-2-08), εκτός κι αν έχεις αλλάξει απόψεις από τότε.

 
At 6/19/2008 11:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με τον 'stinho.
Συμφωνώ με τον Ανώνυμος 8:54
Και λέω:
Μπορεί οι άνθρωποι να διαφωνούν αλλά δυστυχώς για κάποιους αυτά έχει η ελευθερία και όλες οι έννοιες που την απαρτίζουν.
Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει αυτό που κάνει, με τον τρόπο που το κάνει (πολύ καλά κατά την ταπεινή μου άποψη), εδώ και πολλά χρόνια.

 
At 6/19/2008 11:39:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

@gay super hero

Κανένας "αφηνιασμένος όχλος" δεν "ανέλαβε το ηλεκτρονικό λιντσάρισμα ενός σχολιαστή" όπως λες. Εκτός από δυο-τρεις ανώνυμους ανεγκέφαλους, οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στην "μπλόφα" του e-lawyer και στην κατά τη γνώμη τους χυδαιότητά της. Όσο για την καταδίκη των επίμαχων σχολίων από τον Old boy, νομίζω ότι ήταν σαφής για όσους διαβάζουν καλόπιστα τα σχόλια. Αν το ζητούμενο είναι μια πανηγυρική διατύπωση τύπου "απεταξάμην τον σατανά", τότε νομίζω ότι ξαναχάνουμε την μπάλα.

Και επιπλέον, ένα ερώτημα για γενικό προβληματισμό: το να αποκαλείς κάποιον ομοφοβικό, που σημαίνει ρατσιστή, δεν είναι προσβλητική έκφραση; Τεκμηριώνεται επαρκώς από την παραπομπή σε ένα-δύο ποστ που στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν αμφιλεγόμενα (το τελευταίο, για τον Ζαχαράτο, νομίζω ότι έχει τελείως άλλο θέμα); Καλείται ή όχι ο Old boy να αποδείξει ότι δεν είναι ομοφοβικός ελέφαντας;

@stassa

Ναι, πράγματι, αν μπεις στο σάιτ του ΔΣΑ με τα στοιχεία "Κώστας, 34 ετών", είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, ανάμεσα σε 23.000 περίπου δικηγόρους Αθηνών, θα πετύχεις αμέσως τον Old boy. Και αν βάλεις "Νίκος, 33 ετών", θα πετύχεις εμένα. Με τη μία.

Κοροϊδευόμαστε τώρα, ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε;

 
At 6/19/2008 11:41:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

Και τέλος, γιατί ήδη είπα πάρα πολλά: και εγώ χρησιμοποιώ συχνά, εν τη ρύμη του λόγου, τη λέξη "πουστιά" με απαξιωτικό τρόπο. Όπως επίσης τις λέξεις "βλαχος", "τσομπάνης", "πόντιος" (εντελώς ενδεικτικά μεταξύ πολλών άλλων, γιατί είμαι και αθυρόστομος πανάθεμά με). Αυτό προφανώς, στα μάτια κάποιων διαπρύσιων ιεροκηρύκων της πολιτικής ορθότητας, με καθιστά αυτομάτως ρατσιστή απέναντι στους ομοφυλοφίλους, τους Βλάχους, τους βοσκούς και τους Πόντιους.

Μήπως λίγο να συνέλθουμε;

Μήπως να σταματήσουμε να κοιτάμε το δέντρο και να δούμε το δάσος; Το οποίο δάσος, όντως υπάρχει.

Μήπως, τελικά, να ξαναβρούμε τη μπάλα;

 
At 6/19/2008 11:50:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ο/Η συνέλθετε! είπε: Στο σχόλιο κρίσης, που λες, ο e-lawyer κατηγόρησε σαφώς μεν αλλά εντελώς άδικα τον Old boy για εχθρικότητα απέναντι στους gay συλλήβδην!

Aυτό που έγραψα είναι ότι "ο Elawyer κατέθεσε ένα σχόλιο κρίσης που βασιζόταν πάνω στην ανάγνωση όσων δημοσίως γράφει ο Old Boy, και ο ανώνυμος τον στράφηκε εναντίoν του με προσωπικές ύβρεις.

Kαι το επαναλαμβάνω.

Και το συμπληρώνω γιατί δεν διάβασες τι συνέβη στην συνέχεια:

"ο Elawyer κατέθεσε ένα σχόλιο κρίσης που βασιζόταν πάνω στην ανάγνωση όσων δημοσίως γράφει ο Old Boy, και ο ανώνυμος τον στράφηκε εναντίoν του με προσωπικές ύβρεις, που ο Elawyer ζήτησε να διαγραφούν και ο Old Boy αρνήθηκε να το πράξει.

Τώρα που έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, τι έχεις να πεις;

Aλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ισχύει μόνον το κομμάτι του σχολίου μου, που απέσπασες και έγραψες την δική σου κρίση πάνω στο σχόλιο του Elawyer, αυτό μου δίνει το δικαίωμα να στραφώ εναντίον σου με προσωπικές ύβρεις;

Συνέλθετε! συμφωνώ...

 
At 6/19/2008 11:57:00 π.μ., Blogger erva_cidreira said...

nomad: είναι σύνηθες σε μια κοινωνία ακόμα και οι ανθρωποι που δεν εχουν κανενα προβλημα με την ομοφυλοφιλία, να εκφράζονται μειωτικά κατ ιδίαν η σε παρέες, χωρίς αναγκαστικά να το εννοούνε. Ειλικρινά σου μιλω, εχω φίλους αρκετούς και δεν εχω κανένα ζήτημα ομοφοβίας, σε καμιά περίπτωση. Αλλα εχω πει στην πλάκα "ρε παλιαδερφή" ή "παλιόπουστα". Δεν το μετανοιώνω, δεν εκφράζω ετσι την απεχεθιά μου, αλλα την υποτλεειά μου αν θες σε γλωσσικούς κώδικες που καποτε θα αλλαξουνε αλλα ακόμα υπαρχουν.

xasodikis:και εγώ χρησιμοποιώ συχνά, εν τη ρύμη του λόγου, τη λέξη "πουστιά" με απαξιωτικό τρόπο. Όπως επίσης τις λέξεις "βλαχος", "τσομπάνης", "πόντιος" (εντελώς ενδεικτικά μεταξύ πολλών άλλων, γιατί είμαι και αθυρόστομος πανάθεμά με). Αυτό προφανώς, στα μάτια κάποιων διαπρύσιων ιεροκηρύκων της πολιτικής ορθότητας, με καθιστά αυτομάτως ρατσιστή απέναντι στους ομοφυλοφίλους, τους Βλάχους, τους βοσκούς και τους Πόντιους.
Μήπως λίγο να συνέλθουμε;


Υποθέτω ότι επίσης αποκαλείτε τις γυναίκες των φίλων σας "σκόφες", "πουτανίτσες", "μουνόπανα", αυτοί τις μάνες σας με χαρακτηρισμούς που ακούγονται από ετεροφυλόφιλους φιλάθλους κάθε Κυριακή στα γήπεδα, κι εκείνες χαμογελούν φιλάρεσκα, με κατανόηση για την αθυροστομία των παραδοσιακών γλωσσικών κωδίκων. Πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας, βλέπετε, την προστασία της οποίας τόσο αποτελεσματικά έχετε αναλάβει. Μπράβο, βρε!

 
At 6/19/2008 12:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πραγματικά απορώ με την αντίδραση σου ρε ολντ μπόι...

μάλλον το παρατράβηξες κι εσύ. Και καλά, ο άλλος έχει το ακαταλόγιστο (πασιφανές αυτό και για πασιφανείς λόγους επίσης)

εσύ, που έχεις μια Α νοημοσύνη (θέλω να πιστεύω) πως και το τράβηξες μέχρι εδώ;

Ειλικρινά απορώ.

 
At 6/19/2008 12:05:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

o/η xasodikis είπε: Και επιπλέον, ένα ερώτημα για γενικό προβληματισμό: το να αποκαλείς κάποιον ομοφοβικό, που σημαίνει ρατσιστή, δεν είναι προσβλητική έκφραση; Τεκμηριώνεται επαρκώς από την παραπομπή σε ένα-δύο ποστ που στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν αμφιλεγόμενα (το τελευταίο, για τον Ζαχαράτο, νομίζω ότι έχει τελείως άλλο θέμα);

Τεκμηριώνεται ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΣ από την παραμονή αυτών των "ανώνυμων" σχολίων που ο Εlawyer ζήτησε να διαγραφούν και ο Old Boy δεν το έκανε.

 
At 6/19/2008 12:06:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

* επαρκέστατΑ

 
At 6/19/2008 12:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έλεος πια με τη δαιμονοποίηση των βρισιών, λες και γεννηθήκατε χθες. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος ηλίθιος μας βρίζει κάναμε το σύμπαν άνω κάτω. Η βρισιά χαρακτηρίζει τον υβριστή. Τελεία. Και αδυνατώ να κατανοήσω γιατί θίχτηκε τόσο ο η-λώηερ από δυο γαμωβρισιές.

 
At 6/19/2008 12:17:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

@ xasodikis

Τα παρακάτω σχόλια δημοσιεύτηκαν στο επίμαχο ποστ όχι από δύο ή τρεις, αλλά από εννιά (αριθμός: 9) σχολιαστές:

"Νταβραντισμένος νταγλαράς: Έτσι μνησίκακα είναι τα πουστράκια (…), μπαίνουν εκεί που δεν τα σπέρνουν να κάνουν την πουστιά τους. Οι ομοφυλόφιλοι είναι άντρες, οι κακιασμένες αδερφές ειναι τα πουστράκια"

"Ανώνυμος πολίτης: H Ερυθρόλευκη στρατιά πως ανέχθηκε αυτή τη βεβήλωση των Εθνικών μας συμβόλων, και της τιμημένης φανέλας από ένα κίνεδο..."

"Λεξικός: Η σωστή ορθογραφία:κειναιδω ή κεινεδω.Εκ του "εκεί είναι εδώ". Όταν μπερδεύουμε το εκεί με το εδώ, δηλαδή όταν υπάρχει σύγχιση ταυτότητας."

"Ανώνυμος: Εντάξει, κατανοώ ότι το "κακιασμένη αδερφή" είναι ενοχλητικό σαν προσδιορισμός. Αλλά το "πουστράκι"; Μπορώ να πω ότι το λες και σέξι."

"Η Θεία Βίκυ: Η e-λούγκρα προσβλήθηκε τόσο πολύ από τις συγκεκριμένες λέξεις επειδή σε καμία περίπτωση δεν της αναλογούν, δεν είναι "πουστράκι" ούτε "κακιασμένη αδερφή". Είναι ο ορισμός του καραπουσταρά του ελέους και της κομπλεξοκακογαμημένης αδερφάρας."

"mao tse tung: o d… s… einai poustakos kai kakiasmeni aderfi. this is not a happening. it is happening."

"costinho: εκείνοι του έπαιξαν συνωμοτική πουστιά"

"costinho: Ας είμαστε λιγότερο δυσκοίλιοι όμως παρακαλώ. Και ας μην υποτιμούμε και τόσο την πλούσια λαογραφία μας."

"ανώνυμος: Αυτή τη συμπεριφορά τη βρίσκω απείρως πιο πούστικη (λυπάμαι, δε θα γίνω πολιτικά ορθός για χάρη σου)"

"η ψυχωτική αρρωστημένη θεία κότα: οι απανταχού διαδικτυακές πούστρες που ελέω πούτσου να βάλουνε στο κώλο τους διακυρήττουν συνεχώς και ακατάπαυστα την αντιομοφοβία"

Τα παραπάνω σχόλια όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν με τον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο που τους αρμόζει από τον διαχειριστή του ιστολογίου, αλλά αντιθέτως ο ίδιος έσπευσε με την παρούσα ανάρτηση να ταυτιστεί απόλυτα με τους υβριστές χρησιμοποιώντας το επιχείρημα "εφόσον είστε περήφανοι που είστε πούστρες, τι σας πειράζει να σας λέμε πούστρες"

Το γεγονός ότι χαρακτηρίζω τον Old Boy ομοφοβικό προκύπτει από τα γραφόμενά του, όπως η παρακάτω παράγραφος:

"Τους βλέπουμε όμως να συμπεριφέρονται σαν άντρες και όχι σαν τόσο μά τόσο τρισχαριτωμένα και μεσ-την-καλή-χαρά οκτάχρονα κοριτσάκια με κορδελίτσα στα μαλλιά (όπως π.χ. συμπεριφέρεται σε σίριαλ, διαφημίσεις και στις εκπομπές που είναι καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης) ή σαν υστερικιές λαγνεπίλαγνες αδελφές ευρισκόμενες μονίμως στα πρόθυρα εντελώς ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σπασμών (όπως π.χ. συμπεριφέρεται ο Φώτης Σεργουλόπουλος).

Αν ο αμερικάνικος τρόπος σπασίματος ταμπού είναι σειρές σαν το «Six Feet Under» ή ταινίες σαν το «Βrokeback Mountain», εδώ έχουμε τον Ηλία Ψινάκη να μας υπενθυμίζει με κάθε του ατάκα ότι λαχταρά ένα καυτό καυλί."

Το διορθώνω: ο OldBoy δεν είναι ομοφοβικός απέναντι σε ΟΛΕΣ τις αδελφές. Μόνο απέναντι σε αυτές που συμπεριφέρονται σαν κοριτσάκια και λαγνεπίλαγνα λαχταρούν ένα καυτό καβλί.

 
At 6/19/2008 12:17:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Anonymous commented: ...αδυνατώ να κατανοήσω γιατί θίχτηκε τόσο ο η-λώηερ από δυο γαμωβρισιές.

Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις είναι ότι ο Elawyer δεν θίχτηκε για τον εαυτό του, αλλά για όλους όσους περιλαμβάνουν αυτές οι "γαμωβρισιές".

...και κανονικά θα έπρεπε να θίγονται ακόμα περισσότερο αυτοί που δεν τους περιλαμβάνουν.

 
At 6/19/2008 12:29:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Επιπλέον να επισημάνω ότι με το παραπάνω ποστ ο OldBoy προσβάλει βάναυσα πραγματικούς ανθρώπους (Σεργιανόπουλος, Καπουτζίδης, Ψινάκης) οι οποίοι δεν του έχουν φταίξει σε τίποτα και που θα είχαν κάθε δικαίωμα να τον σύρουν στα δικαστήρια. Το θέμα δεν είναι αν κάνουν ή όχι σαν κοριτσάκια - αυτό είναι δικαίωμά τους. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα εξωτερικά γνωρίσματα της συμπεριφοράς του οποιουδήποτε προκειμένου να τον εκμηδενίσει ως προσωπικότητα και να τον στοχοποιήσει στο κοινό ως γελοίο υποκείμενο και πρότυπο κοινωνικού εκφυλισμού.

 
At 6/19/2008 12:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Κ.σ-μ,

δεν απέσπασα μια φράση σου εκ του πονηρού, χαλάρωσε, μη φτάσουμε στο σημείο να τσιτάρουμε όόόόλα όσα γράφει ο καθένας για να απαντήσουμε σε ένα κομμάτι τους (επιτρέπεται αυτό, εντάξει;).

Θα μου επιτρέψεις να σου δώσω κι εγώ μια σφαιρική εικόνα.

Λοιπόν, αυτό που έδειξα σχολιάζοντάς σε παραπάνω, είναι ότι ο e-lawer ήταν ΕΞΑΡΧΗΣ (από το πρώτο του σχόλιο) προκατειλημένος κατά του Old boy και τελείως άδικος απέναντί του. Ευθύς εξαρχής.

Έδειξα επίσης, ότι μόνο μια "τυφλή, φανατική, φονταμενταλιστική" ματιά θα μπορούσε να διαβάσει "ομοφοβία" στα συγκεκριμένα post του Old Boy.

Κοντολογίς, έδειξα ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε να κάνουμε με μια ΤΥΦΛΗ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗ αντίδραση εκ μέρους του e-lawer στα ΚΑΘΟΛΟΥ "ομοφοβικά" γραφόμενα του Old boy.

Τώρα, εσύ αυτό δεν θέλεις να το παραδεχτείς και επικεντρώνεις στις χυδαίες βρισιές ενός (ΕΝΟΣ!) ανώνυμου (ΑΝΩΝΥΜΟΥ!) μαλάκα και στο γεγονός ότι ο Olδ boy δεν τις διέγραψε.

Παραθεωρείς όμως το γεγονός, ότι ο Οld Boy γενικότερα ΔΕΝ διαγράφει τέτοιες βρισιές και αρκείται γενικά να αποστασιοποιείται μειλίχια από αυτές (όπως έπραξε και με το συγκεκριμένο μαλάκα).

Δηλαδή παραθεωρείς το γεγονός ότι αυτή είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Old Boy απέναντι στους σχολιαστές του ανεξαρτήτως του ποιόν βρίζουν και με ποια αφορμή - και ότι,

επομένως,

ο λόγος που δεν διέγραψε το συγκεκριμένο υβριστή δεν είχε να κάνει ΟΥΤΕ με το ποιόν έβρισε αλλά ΟΥΤΕ και με το "θέμα", όπως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΚΑ υποστήριξε ο e-lawyer λέγοντας ότι ο Old boy δεν διαγράφει αυτές τις βρισιές επειδή (άκουσον-άκουσον!) συμφωνεί μαζί τους.

Αν η πολιτική αυτή του Old boy είναι λαθεμένη ή όχι, αυτό μπορεί να το συζητήσει κανείς. ΟΜΩΣ είναι άλλο να συζητηθεί αυτό, και τελείως άλλο να λέει κανείς (όπως είπε ο e-lawyer) ότι ο Old Boy δεν διέγραψε τις συγκεκριμένες βρισιές επειδή δήθεν συμφωνεί μαζί τους!!!
Και δεν είναι απλώς άλλο, είναι ΧΟΝΤΡΑΔΑ και σίγουρα έλλειψη "ολοκληρωμένης εικόνας" (που λες κι εσύ) της πολιτικής του Old boy.

Το ΘΕΜΑ λοιπόν φίλε μου είναι ακριβώς αυτό που ανέδειξα: ότι κάποιοι φονταμενταλιστές δεν ανέχονται να πει κανένας κουβέντα για τη σάχλα, την κακογουστιά και το ψώνιο που κουβαλάνε ορισμένοι gay (όπως κουβαλάνε και ορισμένοι στρέιτ ασφαλώς). Και ότι κάποιοι συντάσσονται δυστυχώς μαζί τους και δικαιολογούν ακόμα και τις πιο καραμπινάτες μπλόφες και χοντράδες τους.

Τώρα, εάν εσύ στρεφόσουν εναντίον μου με βρισιές ΕΔΩΜΕΣΑ, είτε θα σε αγνοούσα, είτε θα σου ανταπαντούσα, αλλά σίγουρα ΔΕΝ θα ήταν να θεωρήσω υπεύθυνο για τις δικές σου βρισιές τον Οld boy!

Ούτε βέβαια θα έκανα γελοίες μπλόφες για να αποσπάσω τα στοιχεία του!

 
At 6/19/2008 12:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί το "πουστράκι" και το "κακιασμένη αδερφή" συνιστούν βρισιές.

Πουστράκι=χαϊδευτικό του πούστης=ομοφυλόφιλος. Πού έγκειται η ύβρις;

Κακιασμένη αδελφή=στριμμένος ομοφυλόφιλος. Και πάλι, πού έγκειται η ύβρις, δεδομένου ότι ο ηλώηερ είναι και ομοφυλόφιλος και στριμμένος, κρίνοντας από την κακοπροαίρετή του συμπεριφορά να εντοπίζει παντού ομοφοβικές συνωμοσίες;

 
At 6/19/2008 12:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδή αν ο Ολντ Μπου έκραζε την Μαστροκώστα που επέλεξε (για λόγους δημοσιότητας όπως και Ζαχαράτος) να γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της στο γήπεδο
(βλ. εδώ: www.goalday.gr/article.asp?catid=10479&subid=2&pubid=1108806&tag=7903&imgid=1140180),
θα έπρεπε να ξεσηκωθούν όλες οι ξανθές/τραγουδίστριες/εγκυμονούσες/ανύπαντρες μητέρες/τέως γυμνάστριες/τέως γκόμενες του Σόμμερ/επιζήσασες του τσουνάμι και να τον χαρακτηρίσουν ρατσιστή??

Όσο για τα αρχεία του ΔΣΑ, πραγματικά είναι αστεία η εικόνα ενός δικηγόρου που τα χρησιμοποιεί για να κάνει αγωγή κατά συναδέλφου που δεν γνωρίζει καν!

Εχουμε ξεφύγει εντελώς....

 
At 6/19/2008 12:56:00 μ.μ., Blogger Lady V said...

@ Όλους αυτούς που έχουν βαλθεί να μας κάνουν τα νεύρα τσατάλια με τις ηλίθιες και αυτιστικά επαναληπτικές βλακέιες περί δήθεν ομοφοβικότητας του oldboy και σοβαρότητας του θέματος: Ρε παιδιά δεν φτιάχνετε ένα blog να συζητάτε ΜΟΝΟ αυτά τα θέματα, κι όταν αποφασίσετε τί είναι σωστό, πείτε το κι εμάς. Πηγαίντε στο δικό σας μέρος να γράφετε τις βλακείες σας να μην σας διαβάζουμε κι εμείς άθελά μας.

Η βασικότερη ελευθερία είναι εκείνη της επιλογής: αν δεν σ'αρέρει η "ομοφοβικότητα" του εδώ blog μην το ξαναδιαβάσεις. Πήγαινε στο αποστειρωμένα μέρη όπου κανείς δεν χρησιμοποιεί politically incorrect όρους. Και προπάντων ΜΗΝ ξαναφήσεις σχόλιο στο blog κάποιου που κάνει τα "πάντα για την αναγνωσιμότητα".

Α, ναι και μην ξαναδείς South park που έχει κάνει coin την έκφραση: Oh my God, this is, like, so gay!

 
At 6/19/2008 12:57:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 12:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό το θέατρο του παραλόγου να κατεβάσει την αυλαία;

υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερμηνεύσει κάποιος τα λεγόμενα των άλλων και ποτέ, μα ποτέ δεν θα συμφωνήσουν όλοι με όλους...

λίγο νερό στο κρασί (από όλες τις πλευρές)δεν θα κανεί κακό στην συγκεκριμένη κατάσταση.

Σ.

 
At 6/19/2008 12:58:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Καμιά διακοσαριά μέχρι τώρα σχόλια σε περισσότερα του ενός ποστ για μια συμπεριφορά ΕΝΟΣ ανθρώπου (του old boy εν προκειμένω)... αναρωτιέμαι, ΤΟΣΟ σημαντικό είναι πια τι μπορεί να νομίζει ή να μη νομίζει, να σκέφτηκε ή να μη σκέφτηκε; Δε χάθηκε μόνο η όποια 'μπάλα' - ειρήσθω εν παρόδω, σιχαίνομαι τις ποδοσφαιρικές μεταφορές διότι ξεχνάνε ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από τη μπάλα στη ζωή αυτή και διότι τις θεωρώ αντιπροσωπευτικές του καθεστώτος ποδοσφαιρικού ολοκληρωτισμού στο οποίο ζούμε πολιτιστικά και μας έχει καταπιεί -, αλλά το ίδιο το μέτρο των πραγμάτων, προ πολλού.

 
At 6/19/2008 01:10:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Πολιτικές κινήσεις για τον περιορισμό του λόγου-ότι κι' αν διατυπώνει αυτός- εν ονόματι δήθεν της προστασίας υπέρτερων αγαθών, είναι ο δούρειος ίππος του νεοσυντηρητικού αποστειρωμένου απολυταρχισμού.

 
At 6/19/2008 01:18:00 μ.μ., Blogger erva_cidreira said...

Η υπεράσπιση και προστασία της λεκτικής βίας, της μισαλλοδοξίας και της στοχευμένης απαξίωσης εν ονόματι της προστασίας του υπέρτερου αγαθού της "ελευθερίας της έκφρασης" φοβικών σχολιαστών και ιστολόγων είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλαιοσυντηρητικού παθογόνου δεσποτισμού.

 
At 6/19/2008 01:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλώς ή κακώς, η γλώσσα δεν υπακούει σε πολιτικές ορθότητες. Αποκαλώντας κάποιον πούστη δε γίνεσαι αυτόματα ρατσιστής/ομοφοβικός, όπως δε γίνεσαι αυνανοφοβικός αν αποκαλέσεις κάποιον μαλάκα.

Αν σας πονάει τόσο πολύ το θέμα, κάντε μια εκστρατεία να απομακρυνθούν όλες οι σεξιστικές λέξεις από το λεξιλόγιο, όπως έκαναν και οι Λέσβιοι, που θέλουν να αποσυνδεθεί το όνομά τους από τον λεσβιασμό.

 
At 6/19/2008 01:27:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Αποδοκιμάζω την πολιτική πρακτική που ποινικοποιεί τον λόγο δεν σημαίνει επιδοκιμάζω τη λεκτική βία.Η ελευθερία του λόγου είναι ο μοναδικός παράγοντας που επιτρέπει στην κοινωνία να αναλύει τις εμπειρίες της,να αυτορρυθμίζεται,και να υπερβαίνει κάθε φορά τις τρέχουσες προκαταλήψεις της.

 
At 6/19/2008 01:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δημοκρατία ναι, ελευθερία ναι, αλλά στα πλαίσια μιας κοινωνίας υπάρχουν κανόνες. Δεν είναι η ομοφυλοφιλία το φυσιολογικο, απο τη φυση την ίδια. Γινεται δεκτη στα πλαίσια του δικαιώματος του καθενος στην αυτοδιάθεση του κορμιού του. Μεχρι εκεί όμως. Γιατί κοντευουμε να αλλάξουμε όλα τα πρότυπα, να ξεχασουμε όσα ξερουμε. Τα αγοράκια στο δρόμο φιλάνε κοριτσάκια!

 
At 6/19/2008 01:41:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Να κι' άλλος ένας που θέλει να βάλει όρια μόνο που τα τοποθετεί λίγο δεξιότερα από τους πολιτικά ορθούς ακτιβιστές.

 
At 6/19/2008 01:56:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Ωραία, αν είναι να παίξουμε έτσι, ας παίξουμε έτσι...

Old boy: Θεία Βίκυ, ή είσαι τόσο πολύ ανόητη ή είσαι προβοκάτορας. Σου έσβησα χθες το σχόλιο και το ξανάβαλες απειλώντας ότι θα το κάνεις κόπυ πέιστ όσες φορές θέλεις. Δεν θα παίζω κυνηγητό μαζί σου. Με την ελευθερία του δικού σου λόγου όμως να κάνεις ό,τι θέλεις, αφού κάτσεις να γράψεις με όνομα κι επίθετο. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι είδους μαγκιά είναι αυτή που θα τρέχει ΕΜΕΝΑ σε δίκες.
Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι με τον e lawyer μπορεί να έχω χιλιοτσακωθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός έχει το θάρρος της γνώμης του και αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του, ενώ εσύ είσαι ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι είτε κάποιος που γουστάρει να προξενεί τζέρτζελο. Εύκολο είναι να μπινελικώσεις και να προξενήσεις την προσοχή. Δεν είναι δύσκολο. Υποθέτω ότι αν μπορούσες να προξενήσεις την προσοχή με κάτι θετικό θα το έκανες. Αλλά ο καθένας ό,τι έχει. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι δεν υπερασπίζομαι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ δικαίωμα. Το δικό σου δεν είναι καν δικαίωμα. Σε ανέχομαι αναγκαστικά επειδή θεωρώ το άλλο αγαθό μεγαλύτερο.

Και αμέσως μετά:
Γράφαμε ταυτόχρονα Evra Cidreira. Eλπίζω να σε καλύπτει η απάντησή μου. Αν δεν σε καλύπτει, η άλλη επιλογή είναι το σβήνω το ξαναβάζει το σβήνω το ξαναβάζει το σβήνω το ξαναβάζει και ούτω καθεξής. Η άλλη είναι το comment moderation. Δεν θα με αναγκάσει όμως ένας παπάρας (η Θεία Βίκυ εννοώ) να βάλω comment moderation. Ούτε δύο ούτε πέντε. Αν αυτο γινόταν καθεστώς, αν εδώ γινόταν κωλοχανείο, θα σκεφτόμουν τι θα κανα. Μπορεί να τα έκλεινα τελείως τα σχόλια. Αλλά προτού παραιτηθώ από μια ελευθερία θα την παλέψω ως εκεί που δεν παίρνει.

Πόσο περισσότερο πρέπει να αποστασιοποιηθεί ο οικοδεσπότης; Σύμφωνοι, δεν έσβησε τα σχόλια και επισήμανα ήδη ότι κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος του. Αλλά μέχρι εκεί.

Και επειδή δεν έχω καμία όρεξη να λέω πράγματα αυτονόητα, και επειδή δεν έχω κανέναν λόγο να ανέχομαι τις στρεψοδίκικες ειρωνίες του κάθε erva cidreira, ή τις ανώνυμες ηλιθιότητες, και επειδή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα όταν σχεδόν κανένας δεν ακούει, αποσύρομαι και πάλι στο καβούκι μου και σας χαιρετώ, αφού δηλώσω ρητώς και κατηγορηματικώς ότι αποτάσσομαι τον Old boy και τας παραφυάδας αυτού, και ότι αν ξαναβγεί η λέξη "πούστης" ή οποιοδήποτε παράγωγο αυτής από το στόμα μου, για οποιονδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε αφορμή, να πέσει φωτιά και να με κάψει.

 
At 6/19/2008 02:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να το θέσω αριστερότερα τότε. Ολοι ξέρουμε ότι μπάτσοι και χρυσαυγίτες τα έχουν τατσι μήτση κότσι αλλά δεν γουστάρουμε να βλέπουμε "Στοχους" μεσα σε περιπολικά. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Old boy ΄σε διαβάζω καιρό αλλά είναι οι πρώτες αποπειρες σχολιασμού. Εχω κυρίως καλά λόγια για σένα, συνεχισε και μη σκοτιζεσαι...

 
At 6/19/2008 02:16:00 μ.μ., Blogger Fight Back said...

καποια στιγμη ολα αυτα θα τα θυμοσαστε με μια γλυκια νοσταλγια και θα γελατε πινοντας δεμεστιχα με βυσσινο και αναλγησια

 
At 6/19/2008 02:16:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

@ lady v

Επειδή θέλω να σου κάνω τα νεύρα τσατάλια, θα υποθέσω ότι όλες οι παρακάτω εκφράσεις δεν αποτελούν λεκτική βία και ποινικά κολάσιμη προσβολή, εξύβριση και εξευτελισμό της αξιοπρέπειας του ατόμου, αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένη "ελευθερία του λόγου"

Για τις γυναίκες :"σκρόφα", "πουτανίτσα", μουνόπανο", "καριολίτσα", "σκύλα"

Για τους ανάπηρους: "σακάτης", "κουλός", "κούτσαυλος", "κουφάλογο", "στραβούλιακας"

Για τους εβραίους: "τσιφούτης", "βαμπίρ", "Ιούδας", "Οβριός", "αντίχριστος"

Για τις υπόλοιπες φυλές: "σκυλάραπας", "αράπακλας", "κάφρος", "κιτρινιάρης", "σχιστομάτης"

Η "ελευθερία του λόγου" δεν είναι ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου ο καθένας βουτάει τη βαρβαρότητα και τα απωθημένα του, ούτε φύλο συκής αρκετά μεγάλο για να κρύψει τις χουλιγκάνικες ορέξεις του. Επίσης αν δεν γουστάρεις, μην διαβάζεις τα σχόλιά μας. Εμείς δεν υβρίζουμε ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο.

 
At 6/19/2008 02:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα για ποιά ελευθερία του λόγου μιλούν κάποιοι; Ελευθερία να υβρίζουν; Θα τρελαθούμε τώρα. Πράγματι έχει χαθεί η μπάλα και έχει χαθεί από τον ιδιοκτήτη αυτού του μπλογκ. Και μάλιστα επιμένει (βλέπει βέβαια six feet under...)

Επίσης κάποιοι άλλοι μιλάν για "πολιτική ορθότητα" των...ομοφυλόφιλων. Αχμ...
Ώστε η "πολιτική ορθότητα" και η νόρμα καθορίζεται από μειοψηφίες...βρε τι μαθαίνουμε...

Θάνος.

 
At 6/19/2008 02:24:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

συνέλθετε! υπάρχει μια σειρά παρανοήσεων και ανακριβειών στο σχόλιό σου

- (επιτρέπεται αυτό, εντάξει;)

Σαφώς και επιτρέπεται γι αυτό και δεν σου είπα πως το έκανες σκόπιμα. Απλώς το συμπλήρωσα

- Λοιπόν, αυτό που έδειξα σχολιάζοντάς σε παραπάνω, είναι ότι ο e-lawer ήταν ΕΞΑΡΧΗΣ (από το πρώτο του σχόλιο) προκατειλημένος - Έδειξα επίσης, ότι μόνο μια "τυφλή, φανατική, φονταμενταλιστική" ματιά θα μπορούσε να διαβάσει "ομοφοβία" στα συγκεκριμένα post του Old Boy. - Κοντολογίς, έδειξα ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε να κάνουμε με μια ΤΥΦΛΗ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗ αντίδραση εκ μέρους του e-lawer στα ΚΑΘΟΛΟΥ "ομοφοβικά" γραφόμενα του Old boy.

Aυτά προσπάθησες να δείξεις. M’ εμένα δεν τα κατάφερες, και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για άλλους. Επίσης, καμμία τυφλή και φανατισμένη και φονταμενταλιστική ματιά δεν διακρίνεται στο πρώτο σχόλιο του Elawyer. Αυτό αποτελεί δική σου κρίση, η δική μου βλέπει ένα σχόλιο που σε συνάρτηση με παλαιότερα ποστς του Ο.Β. έκαναν τον Ε.L. να γράψει τη δική του κρίση.

- Τώρα, εσύ αυτό δεν θέλεις να το παραδεχτείς και επικεντρώνεις στις χυδαίες βρισιές ενός (ΕΝΟΣ!) ανώνυμου (ΑΝΩΝΥΜΟΥ!) μαλάκα και στο γεγονός ότι ο Olδ boy δεν τις διέγραψε.

Ούτε εγώ, και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Ε.L. απάντησε στις χυδαίες, όπως δέχεσαι κι εσύ, βρισιές του ανώνυμου. Αυτό θα ήταν επικέντρωση στις βρισιές. Εκεί που επικεντρώθηκε ο E.L. ήταν στην άρνηση του O.B. να τις διαγράψει.

- Παραθεωρείς όμως το γεγονός, ότι ο Οld Boy γενικότερα ΔΕΝ διαγράφει τέτοιες βρισιές και αρκείται γενικά να αποστασιοποιείται μειλίχια από αυτές (όπως έπραξε και με το συγκεκριμένο μαλάκα)

Eκείνο που διαπίστωσα (τσεκάρισα) εγώ μετά από προχθεσινό σχόλιό μου, ήταν πως ο Ο.Β. δεν αποστασιοποιείται μειλίχια όταν νομίζει ότι θίγεται ο ίδιος. Το αντίθετο έδειξε: oργίζεται, θυμώνει και αντιδρά άμεσα.

όπως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΚΑ υποστήριξε ο e-lawyer λέγοντας ότι ο Old boy δεν διαγράφει αυτές τις βρισιές επειδή (άκουσον-άκουσον!) συμφωνεί μαζί τους

Aς επανέλθω σε ό,τι έγραψα και στο άλλο ποστ. Αν ο Ο.Β. δεν συμφωνεί να ζει με τα σκατά που του πετούν μέσα στο σπίτι του, τα σφουγγαρίζει. Αν κάθεται πάνω τους και συνεχίζει να βλέπει ατάραχος τηλεόραση, σημαίνει πως συμφωνεί και δίνει το σύνθημα να του ξαναπετάξουν.

- Αν η πολιτική αυτή του Old boy είναι λαθεμένη ή όχι, αυτό μπορεί να το συζητήσει κανείς.

Δεν σε είδα όμως πρόθυμο να δώσεις τα ίδια περιθώρια σε συζήτηση αν η κρίση του Ε.L. που εκφράστηκε με το πρώτο του σχόλιο, ήταν λαθεμένη ή όχι. Και αυτό θα είχε, ίσως, συμβεί αν είχες ζητήσει κι εσύ να διαγραφεί το υβριστικό σχόλιο. Όσο παρέμενε ο Ε.L. δεν μπορούσε να κάνει ότι δεν το είδε.

- Και ότι κάποιοι συντάσσονται δυστυχώς μαζί τους και δικαιολογούν ακόμα και τις πιο καραμπινάτες μπλόφες και χοντράδες τους.

Η μπλόφα είναι και μέθοδος διαλεκτικής. Και πολύ αποτελεσματική από ό,τι φάνηκε. Το αίτημα, πάλι, να αποσυρθεί το υβριστικό σχόλιο δεν ήταν χοντράδα. Χοντράδα ήταν η επιμονή του Ο.Β. να το διατηρεί.

(για αποφυγή παρανοήσεων να σημειωθεί ότι η ίδια σχέση με συνδέει τόσο με τον Ο.Β. όσο και με τον Ε.L. Αυτή του μπλόγκερ και του αναγνώστη και τίποτα περισσότερο, με τη διαφορά της τακτικότητας στην ανάγνωση του μπλογκ του Ε.L.).

 
At 6/19/2008 02:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ gay super hero,

μπορώ ν' αποκαλέσω "σάχλα" και "ψώνιο" π.χ. τον Ζαχαράτο, "κακόγουστο" και "φτηνού χιούμορ" λ.χ. τον Ψινάκη, χωρίς να θεωρηθεί ότι τους τα χώνω επειδή είναι gay και χωρίς να κατηγορηθώ για "ομοφοβία";

 
At 6/19/2008 02:39:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Συνάδελφος said: Δηλαδή αν ο Ολντ Μπου έκραζε την Μαστροκώστα που επέλεξε (για λόγους δημοσιότητας όπως και Ζαχαράτος) να γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της στο γήπεδο θα έπρεπε να ξεσηκωθούν όλες οι ξανθές/τραγουδίστριες/εγκυμονούσες/ανύπαντρες μητέρες/τέως γυμνάστριες/τέως γκόμενες του Σόμμερ/επιζήσασες του τσουνάμι και να τον χαρακτηρίσουν ρατσιστή??

Άντε πάλι με τα επιχειρήματα νηπιαγωγείου!

Αν o O.B. έκραζε την Μαστροκώστα, κανένας εξουσιαστής δεν θα έβρισκε προσχήματα (και"επιχειρήματα") για να αποστερήσει από τα δικαιώματά τους τις ξανθές / τραγουδίστριες / εγκυμονούσες / ανύπαντρες μητέρες / τέως γυμνάστριες / τέως γκόμενες του Σόμμερ.

(αν το "συνάδελφος" σημαίνει συνάδελφος εν δικηγορία, μήπως να αλλάξεις το νικ σου με "χασοδίκης2";)

 
At 6/19/2008 02:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

gay super hero είπε:
"[...] όταν ο αφηνιασμένος όχλος ανέλαβε το ηλεκτρονικό λιντσάρισμα ενός σχολιαστή με φράσεις όπως "πουστράκια", "κακιασμένες, κακογαμημένες αδελφές" και τόσα άλλα"

gay super hero είπε:
"Επιπλέον να επισημάνω ότι με το παραπάνω ποστ ο OldBoy προσβάλει βάναυσα πραγματικούς ανθρώπους (Σεργιανόπουλος, Καπουτζίδης, Ψινάκης) οι οποίοι δεν του έχουν φταίξει σε τίποτα και που θα είχαν κάθε δικαίωμα να τον σύρουν στα δικαστήρια. Το θέμα δεν είναι αν κάνουν ή όχι σαν κοριτσάκια - αυτό είναι δικαίωμά τους. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα εξωτερικά γνωρίσματα της συμπεριφοράς του οποιουδήποτε προκειμένου να τον εκμηδενίσει ως προσωπικότητα και να τον στοχοποιήσει στο κοινό ως γελοίο υποκείμενο και πρότυπο κοινωνικού εκφυλισμού."

erva_cidreira είπε:
"Η υπεράσπιση και προστασία της λεκτικής βίας, της μισαλλοδοξίας και της στοχευμένης απαξίωσης εν ονόματι της προστασίας του υπέρτερου αγαθού της "ελευθερίας της έκφρασης" φοβικών σχολιαστών και ιστολόγων είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλαιοσυντηρητικού παθογόνου δεσποτισμού."

'ΝΤΑΞΕΙ, το γαμήσαμε και ψόφησε. Τα λάβαρα της επανάστασης μένει να γίνουν upload και θα μιλάμε για μια πολύ ιστορική στιγμή στην ιστορία του ελληνικού blogging. Στα όπλα σύντροφοι.

gay super hero είπε:
"[...] δεν βλέπω για ποιο λόγο απότελεί για σένα άλλοθι όταν γράφεις φράσεις όπως "υστερικιές λαγνεπίλαγνες αδελφές ευρισκόμενες μονίμως στα πρόθυρα εντελώς ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σπασμών".

ΝΑΙ, προφανώς δεν βλέπεις το λόγο καλέ μου γκέη υπερήρωα, γιατί πολύ απλά το δικό σου ανακλαστικό σύστημα ανάγνωσης και αντίληψης χτυπάει tilt, όταν απλώς διαβάζεις σε ένα ποστ ενός μπλογκ (που δεν κραυγάζει μέσω μπάνερ, λινκς και άλλων διαόλων ότι είναι ταγμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) τις λέξεις "υστερικές", "λαγνεπίλαγνες", "αδελφές", "ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σπασμών", τις θεωρείς a priori κακοπροαίρετες ως αναφορές (αυστηρά ως λέξεις και όχι ως συνολικό νόημα), αδυνατώντας ΠΛΗΡΩΣ να εννοήσεις το context τους και φυσικά το λόγο για τον οποίο γράφονται. Και μια και το σχολιάζουμε, τα συγκεκριμένα κείμενα, όχι μόνο δεν χαρακτηρίζονται από ομοφοβία, αλλά ίσα ίσα κάνουν περισσότερα απ'όσα κάνεις εσύ και κάποιοι δήθεν ευαίσθητοι δικηγορίσκοι στην κατεύθυνση της κατάκτησης ίσων σεξουαλικών δικαιωμάτων -που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και όχι ΑΦΟΡΜΕΣ για δικαστήρια (γιατί κάπως έτσι το έχουν θέσει εδώ μέσα οι περισσότεροι θιγμένοι) και φυσικά ΔΕΝ είναι χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς για να εξασφαλίσει προβολή, διάκριση και είσοδο στο πάνθεον του απυρόβλητου. Ουσιαστικά, δεν θα τολμάμε να πούμε κουβέντα σε λίγο, όχι μόνο εδώ μέσα, αλλά οπουδήποτε, καθ'ότι η υποτιμητική αναφορά και μόνο στον Ψινάκη θα συνιστά πόλεμο κατά των ομοφυλοφίλων, ΟΛΩΝ των ομοφυλοφίλων, γενικά και αόριστα. Και έτσι περιμένεις εσύ και πολλοί άλλοι, να γίνουν βήματα όσο αφορά το σεβασμό, τα ίσα δικαιώματα μπλα μπλα μπλα. Ή μήπως μόνο οι παράτες τύπου γκέη πράηντ βοηθάνε σ'αυτό; Το ξανάγραψα και σε άλλο comment: μήπως ο φοβικός είναι αυτός που βλέπει πόλεμο παντού; μήπως ο φοβικός είναι αυτός που πολεμάει μέσα από ένα καλά οχυρωμένο γκέτο;

Εν τω μεταξύ, είδα το βίντεο λινκ που έδωσε η Μανταλένα για τον e-lawyer. Συγγνώμη, και να με συπαμαθάς Ολντμπόη, γι αυτόν τον μπούλη γίνεται όλη η ιστορία; Αυτόν άφησες να μπει και να στο κάνει εδώ "μπουρδέλο" (συ είπας) και να σε απειλεί με δικαστήρια και χίλιες δυο άλλες αυτορρυθμιστικές παπαριές; Ντροπή σου... Τώρα, αν το "μπούλης" συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας του, προτείνω να γίνουν επιτέλους ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορεύσει και στον εαυτό του να γράφει στα ξένα μπλογκ. Το ότι κάποιοι του φέρονται λες και είναι επαγγελματίας και έμπειρος δικηγόρος, ενώ το παιδί μπορεί να είναι απλώς κλήτηρας και coffee boy σε γραφείο, αυτό δεν προσβάλλει τη νοημοσύνη των υπολοίπων; Και την υπόληψη του ιστολόγου; Και -πιθανότατα- το ποινικό του μητρώο; Ποιος ξέρει, η μπλόφα μπορεί να αναιρεθεί, όταν ο ηλεκτρονικός δικηγόρος γίνει κανονικός δικηγόρος ή -φευ!- εισαγγελέας. Τρέμω...

 
At 6/19/2008 02:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy, μή μασάς τίποτα.. Προχώρα!

 
At 6/19/2008 02:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Κ.σ-μ,

έδειξα ότι τα post του O.B., στα οποία αναφέρθηκε ο e-lawer, δεν έχουν κανένα ίχνος "ομοφοβίας" (ίσα-ίσα, στο ένα από αυτά αναφέρει ως "καταπληκτική" μια gay τηλεοπτική σειρά).

Δεν είναι θέμα προσωπικής μου κρίσης αυτό. Είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ φίλε μου. Πασιφανέστατο! Για όποιον έχει στοιχειώδη καλή θέληση βρε γαμώτο.

Τώρα, άμα λείπει αυτή η στοιχειώδης καλή θέληση, τότε μπορούμε μια χαρά ν' αρχίσουμε τα "εγώ το διάβασα αλλιώς", "εσύ το είδες υποκειμενικά διαφορετικά", και πάει λέγοντας. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά φίλε μου, και με συγχωρείς που σου το λέω, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Για να μην παραδεχτείς ότι το παραξήλωσες κι εσύ, όπως και ο E.L., και θέλετε σώνει και καλά να βγάλετε "ομοφοβικά" τα γραπτά του Ο.Β.

Λυπάμαι που υποστηρίζεις μια ανόητη μπλόφα παρουσιάζοντάς την σαν "μέθοδο διαλεκτικής". Σε τι ήταν "αποτελεσματική" η συγκεκριμένη μπλόφα; Ο Ε.L. πήρε με αυτήν τα στοιχεία του O.B.! Κι είναι αυτό για να χαίρεται και να χειροκροτεί κανείς; Όχι δα!

Συγγνώμη, αλλά είναι ντροπής καμώματα αυτά.

Τέλος, θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτό που σου είπα, απαντώντας στην ερώτησή σου τι θα έκανα εάν με έβριζες.

Σου θυμίζω την απάντησή μου:

"Τώρα, εάν εσύ στρεφόσουν εναντίον μου με βρισιές ΕΔΩΜΕΣΑ, είτε θα σε αγνοούσα, είτε θα σου ανταπαντούσα, αλλά σίγουρα ΔΕΝ θα θεωρούσα υπεύθυνο για τις δικές σου βρισιές τον Οld boy! Ούτε βέβαια θα έκανα γελοίες μπλόφες για να αποσπάσω τα στοιχεία του!".

Τι λες γι' αυτό;

 
At 6/19/2008 03:03:00 μ.μ., Blogger stassa said...

Ωραία, ο Old Boy δεν είναι ομοφοβικός. Για θυμήστε μου τώρα, ο Ζαχαράτος γιατί δεν πάει στο γήπεδο για να δεί μπάλα;

Κι επί τη ευκαιρία, ο Ψινάκης, κι ο Καπουντζίδης και όλοι οι γκέυ στα κανάλια, που είναι όλοι ίδιοι, γιατί είναι γελοίοι;

Χασοδίκη, άς΄ τις ανατροπές. Μόνο από το ΔΣΑ ξέρει άλλους δικηγόρους ο e-lawyer; Εγώ κάνω οτι δεν καταλαβαίνω, εσύ κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις ή παίζουμε την κολοκυθιά;

 
At 6/19/2008 03:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεμονωμένα, τα "πουστράκι" και "κακιασμένη αδερφή" μπορείς να τα πεις ύβρεις. Αλλά εντός του context της προϊστορίας του e-lawyer να τα χώνει συστηματικά στον old-boy κατηγορώντας τον εντελώς αβάσιμα για ομοφοβία, οι χαρακτηρισμοί αυτοί, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι βρισιές, αλλά αξιολογικές κρίσεις. Θα είχε ενδιαφέρον αν αυτή η υπόθεση πήγαινε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπως η υπόθεση του Βασιλάκη, που στην Ελλάδα είχε καταδικάστηκε επειδή είχε χαρακτηρίσει κάποιους "εθνικοπαράφρονες" -ή κάτι τέτοιο- και το ευρωπαϊκό δικαστήριο τον αθώωσε.

 
At 6/19/2008 03:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομιζω οτι το προβλημα στην κοντρα αυτη εχει να κανει πιο πολυ με το εθνικο φυλο, και οχι με το σεξουαλικο και τις προτιμησεις του. Μπορει να κανω και λαθος. Αλλος ο ελληνας ομοφοβικος και αλλος ο αμερικανος. Αλλος ο ελληνας γκει και αλλος ο αλλης εθνικοτητας γκει.
Οποτε θα συμφωνησω με καποιους προλαλησαντες οτι και ο ολντ μποι αλλα και ο ε λοουγιερ εχουν δικιο και αδικο. Δεν υπαρχει λογος η αντιθεση των αποψεων να φτανει σε οριακα σημεια.

 
At 6/19/2008 03:22:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Εγώ παλι νομίζω πως η μπααλα μόλις βρεθηκε.

Οσα συμβαίνουν εδώ είναι ενδεικτικά πολλών πραγματων και η αφορμή για την οποία συμβαίνουν δεν εχει πια σημασία.

Θελω να πω σε όλους τους ομοφυλόφιλους οτι τους σέβομαι, δεν απαιτώ να είναι κομ ιλ φο για να τους αποδεχτώ, δεν μου χρειάζεται να είναι χατζιδάκιδες. Μου αρκεί να μην είναι γελοίοι ως ανθρωποι και κολλημένοι.

Οταν είναι γελοίοι, απλά παω παρακεί. Ερβα, δεν θελω να επιβάλω σε κανέναν να μην είναι κραγμενη αδερφή, οσο κραγμένη γουστάρει. Αλλα παραμένει δικαιωμά μου να απεχθάνομαι μια κραγμένη ιλαρή και ηλίθια αδερφή εξίσου με εναν πειραγμένο, ιλαρό και ηλίθιο στρειτ. Οταν καταλαβεις την ειδοποιό διαφορά, τα ξαναλέμε.

Ολντ μποι, διαβασα και ξαναδιάβασα το σκεπτικό σου γιατί δε σβήνεις τις ύβρεις. Σκεφτομαι πως αν μας αρέσει να μας διαβάζουν, οφείλουμε να ξοδέψουμε χρόνο και κόπο για να σβήνουμε και να ξαναγράφει, να ξανασβήνουμε και να ξαναγράφει, κι οσο αντέξεις. Είναι το κόστος που πρέπει να αναλάβεις, κατα τη γνώμη μου, εφόσον κάποιος προσβαλεται που τον είπαν πουστράκι τοσο πολύ, ώστε να θέτει ως αξίωση να σβηστεί η λεξη. Δικαιωμά του, εστω κι αν το βρίσκω εγω η όποιος υπερβολικό.


ι-λοιερ, το μεγάλο ακροατήριο, η κραταιά δικτατορία της μαζας που κατατάσσεις οσους δε γουσταρεις τις απόψεις τους, την ιδια στιγμή που σαν παραπονιάρικο 7χρονο γκρινιάζεις οτι τιμωρείσαι για τις δικές σου, κι οσα λες σε αυτό το ποστ, αλλα και τα περί προληποτικής λογοκρισίας σε προηγούμενο, και γενικά ολος ο ντόρος που έκανες, επιμένοντας ακόμα και τώρα οτι ηταν χαπενινγκ 9δηλαδή οτι προκάλεσες τον υβρισμό σου για να στήσεις μια παρασταση να μας αποδείξεις οτι υπαρχουν κακα παιδιά που σε λενε πουστράκι, αλλα εσύ ως υπεράνω αυτορρυθμιζόμενος λες οτι θα κανεις μηνύσεις για να αποδείξεις την μη αναγκαιότητά τους, εκτός απο φληναφήματα που προσβάλουν τη νοημοσύνη, χαρακτηρίζουν κι εναν πραγματικά προοδευτικό δικηγόρο. Μπράβο σου αγόρι μου, είσαι ο Πλεύρης των πεφωτισμένων της αριστεράς και της προόδου.


Γκει σουπερ χίρο,

δεν ξερω αν ολα αυτα οφείλονται, τοσο οσα λες οσο κι οσα είπαν αλλοι, σε προσωπική αντιπαραθεση με τον ολντ μποι. Ετσι ναι, τα καταλαβαίνω. Αν όχι, ειλικρινά απορώ πως καταφέρνετε με τετοια στάση μερικοί ανθρωποι να αποδιώξετε αυτούς που πραγματικά σέβονται το δικαιωμά σου (σας) στην αυτοδιάθεση. Αν δεν καταλάβεις οτι η έννοια κακιασμένη αδερφή περιγράφει επακριβώς μερικές απο τις αντιδράσεις ορισμένων εδώ μέσα εξίσου με την εννοια ομοφοβικός για μερικών αλλων, εσεις εχετε χάσει τη μπαλα φίλε.

Σε ο,τι με αφορά, επαναλαμβάνω οτι γνωρίζω και συναναστρέφομαι ανθρώπους αυτής της προτίμησης και ναι, χαιδευτικά μερικές φορές τους λεω πουστηδες, οπως το λεω και καθόλου χαιδευτικά ως προσβολή σε ετεροφυλόφιλους. ΟΙποιος θέλει να με κρίνει, αντί να κολλάει στις λέξεις, ας με διαβάσει. Εχω ξαναπεί, η χρησιμότητα της ψευδωνυμίας είναι ότι το πρόσωπό τσου αποτελείται απο συντακτικό και γραμματική: εκεί είμαι, αν ενδιαφέρει κανέναν ας με δει, κι ας σταματήσει τις επιπολαιες κρίσεις. Εκεί είμαστε όλοι. Οποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει βαθύτερα τον αλλον αντι να πετάει σαίτες. Η εμμονή στις λέξεις, μερικές φορές μας κάνει να χάνουμε το νόημα πισω απ αυτές, να μη διακρίνουμε πότε η σκέψη είναι πρόστυχη και πότε όχι.

Και χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι η πλήρης παρερμηνεία απο μερικούς (είτε η εσκεμμένη παρανόηση) του ποστ απο το οποίο ξεκίνησαν όλα. Αλλα απο οσο καταλαβαίνω τώρα πια, το ποστ αυτό ηταν μόνο η αφορμή, το φυτίλι εκδήλωσης αανττιπαλοτήτων και σκοπιμοτήτων που μαλλον υπεφωσκαν και αγνοούσα.

Λοιπόν συνδίκτυοι, το διακύβευμα εδώ δεν είναι ουτε η ελευθερία του λόγου, ούτε το πολιτικά ορθόν του λόγου, ούτε οι ύβρεις.

Νομίζω πως είναι η ικανότητα να καταλαβαίνουμε διαφορετικοί ανθρωποι τις ίδιες λέξεις.

 
At 6/19/2008 03:23:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Το ξαναέγραψα αλλά σου απαντώ:

Aν δεν ήσουν "ανώνυμος περαστικός" θα θεωρούσα υπεύθυνο για τις δικές σου βρισιές τον Οld boy. Το ίδιο κι αν δεν ήσουν και σου ζητούσα να τις διαγράψεις και δεν το έκανες.


Και, αφού βρήκε καταπληκτική μια gay σειρά, απαλλάσσεται! Ασφαλές κριτήριο! Δίκιο έχεις!

Aς συνεχίσει, λοιπόν, τα ύπουλα ποστάκια του, και ας ενθαρρύνει όλους τους χυδαίους ομοφυλόφοβικούς να έρχονται να αφοδεύουν στο μπλογκ του!

Έτσι κι αλλιώς έχει και την στήριξη όπως και την ενθάρρυνση του πρώτου μπλογκοδιδάξαντα του βάναυσου outing πολιτικών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, που κρίνει ότι "οι σχολιαστές που υποστήριξαν διαφορετικές απόψεις από τον Ο.Β. το έκαναν γιατί είχαν στόχο τον ίδιο τον Ο.Β., ακυρώνοντάς τους και απαξιώνοντας, μ' αυτό τον τρόπο, τις απόψεις και τα κίνητρά τους. Που από ό,τι έχω καταλάβει, δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για την ενδυνάμωση των μέχρι πρότινος κρυμμένων ομοφυλόφιλων και την ενίσχυση της αγωνιστικότητάς τους για να πετύχουν αυτά που τους στερεί η “ετεροφυλόφιλη” εξουσία. Η εξουσία που με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση διαβάζει ποστς σαν το επίμαχο του Ο.Β. όπως και τα "αλώβητα" πολυτονικά σχόλια διαφόρων ζόμπι, που λαβώνουν όσους δεν υπηρετούν αποκλειστικά την Γραφή Τους, αλλά και κάποιες ανθρώπινες αξίες.

Κι επειδή και κουράστηκα και άρχισαν να γράφονται τα ίδια και τα ίδια, και δεν έχει νόημα η ανακύκλωση όσων ειπώθηκαν ήδη, χαιρετώ ευχόμενη σ' εσάς Καλή Συνέχεια και σ' εμένα να μην χρειαστεί να επανέλθω, και γράφω κι ένα σχόλιο στην Μανταλένα που μας άφησε την "υποθήκη" της και αποχώρησε.


Mανταλένα,

Εκτός από τον "δικαστικό" τομέα που σε βρίσκω ασυνεπή – άλλοτε δηλαδή κάνεις σίριαλ τις δικές σου προειδοποιήσεις (ή απειλές) για δίωξη και αναστατώνεις σύμπασα την μπλογκόσφαιρα, και άλλοτε καταδικάζεις μια στιγμιαία μπλόφα για το ίδιο πράγμα, κατά τα άλλα είσαι συνεπέστατη, αν και λίγο μπερδεμένη μεταξύ πολιτικής ορθότητας και ύβρεων.

...γιατί εσύ ακόμα και το "άθλιο καθυστερημένο και κακογαμημένο ΑΜΕΑ", που όλως συμπτωματικώς (τι σου είναι αυτές οι γαμημένες οι συμπτώσεις. ε;) απηύθυνε διαδικτυακός "φίλος" σου πάλι σε κάποιον gay, τον είχες χαρακτηρίσει απλή "διαπίστωση, όπως λέμε κάποιον κοντό" !!!


Και μόλις χθες (ή προχθές) "χειροκροτούσες" το ρατσιστικό ποστ "Ασ’ τον ψευδό να ψεύδεται" του ίδιου διαδικτυακού "φίλου" σου, που αναφερόταν στην άρθρωση του ίδιου στόχου (τι σου είναι αυτές οι γαμημένες οι συμπτώσεις, ε;) και για το ίδιο θέμα έγραφες κάπου αλλού "αφού η άρθρωσή του θυμίζει ξεδοντιασμένο οδοντωτό τι την ήθελε την απαγγελία;"

Κατά την κρίση σου και η Λαμπέτη κακώς απήγγειλε, ε;

...και ο ρατσισμός καλά κρατεί. Eύγε.

(Ωραία Ακαδημία Πολιτικής αντι/Ορθότητας! όπως θα έλεγε κάποιος...)

 
At 6/19/2008 03:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

EΛΠIZΩ NA EXETE ΠPOΣEΞEI OΛOI ΣAΣ OTI O OLDBOY KAI O E-LAWYER THN EXOYN KANEI ME MIKPA ΠHΔHMATAKIA (και καλά έκαναν), ENΩ OΛOI OI YΠOΛOIΠOI XPEIAZOMAΣTE ΠΛEON 36 ΩPEΣ ΓIA NA ΔIABAΣOYME TA "ΣENTONIA" BAΘYΣTOXAΣTΩN ANAΛYΣEΩN ΠEPI ΔIKAIΩMATΩN, EΛEYΘEPIAΣ, ΛEΞIΛAΓNEIAΣ KAI OTI AΛΛO MAΣ KATEBEI ΣTH ΓKΛABA MAΣ...

EΛEOΣ!!!
EΛEOΣ!!!

 
At 6/19/2008 03:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@κ.σ-μ:

" Άντε πάλι με τα επιχειρήματα νηπιαγωγείου! "

Τα επιχειρήματα είναι αντιστρόφως ανάλογα της σοβαρότητας της αντιπαράθεσης. Ή μήπως ανάλογα? Μπερδεύτηκα...
Πάντως το νηπιακό επιχείρημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολντ Μπόυ δεν έκανε κριτική στον γκέι-που-δεν-έχει-δικαίωμα-να-βλέπει-μπάλα αλλά στον σελέμπριτι που κάνει ό,τι κουλαμάρα σκεφτεί για την δημοσιότητα (εξ ού και η Μαστροκώστα)
Πιο λιανά δεν γίνεται...

" Αν o O.B. έκραζε την Μαστροκώστα, κανένας εξουσιαστής δεν θα έβρισκε προσχήματα (και"επιχειρήματα") για να αποστερήσει από τα δικαιώματά τους τις ξανθές / τραγουδίστριες / εγκυμονούσες / ανύπαντρες μητέρες / τέως γυμνάστριες / τέως γκόμενες του Σόμμερ."

Ωχ! Δηλαδή ο Ολντ Μπόυ θα είναι στο εξής υπεύθυνος για όλες τις διώξεις και τις ανισότητες σε βάρος όλων των γκέι από δω και στο εξής? Τι λαίλαπα ξεκίνησε θεέ μου...

"(αν το "συνάδελφος" σημαίνει συνάδελφος εν δικηγορία, μήπως να αλλάξεις το νικ σου με "χασοδίκης2";)"

Δεν είμαι Νο 2 σε τίποτα, ούτε στο νικ μου. Είμαι απλώς νούμερο.

 
At 6/19/2008 03:35:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

ακόμα κάτι συνέλθετε!

Παρ' όλα αυτά, ο Eawyer έδωσε επαρκή στοιχεία για τον τρόπο που ερμήνευσε το ποστ του Ο.Β.
Προσπάθησε να επανεκκινήσει τη συζήτηση για ένα θέμα ουσίας. Για την από κει και κάτω κλιμάκωση δεν ευθύνεται αυτός.
:

e-Lawyer said:
Δεν "αναρωτιέσαι φωναχτά" όταν: (α) θεωρείς δεδομένο (απολύτως αβάσιμα) ότι η φωτογραφία έχει σκηνοθετηθεί πριν την μετάβαση στο Σάλτσμπουργκ, (β) με κάθε βεβαιότητα αποφαίνεσαι ότι σκόπιμα την διοχέτευσε ο ίδιος και πολύ περισσότερο (γ) υπερθεματίζεις ότι το έκανε μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή της, ανεξάρτητα από το θετικό ή αρνητικό σχόλιο.
Κατακρεουργείς έναν άνθρωπο με απολύτως αυθαίρετες εκτιμήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε στοιχεία, αλλά παρουσιάζεις ως βεβαιότητες.Ανακριβής μετάδοση πληροφορίας, στο μέτρο που δεν βασίζεται κάποιο πραγματικό στοιχείο - θέμα διακριτό από την προσβολή της προσωπικότητας καθώς το αγαθό είναι η πληροφορία και όχι η τιμή του Ζαχαράτου.
Οπότε τα περί "αναρωτιέμαι φωναχτά", άστα.
Τα περί "δύσκολης θέσης" ως απάντηση σε ανώνυμους που με βρίζουν επίσης υποκριτικά: όποιος "δυσκολεύεται" σβήνει την προσβολή. Η αδράνεια και ο μη διαχωρισμός της θέσης (άλλο "δυσκολεύομαι" κι άλλο "διαφωνώ") σημαίνει αποδοχή της προσβολής.
Η εκ μέρους σου αμφισβήτηση της επιστημονικής μου επάρκειας, στο πλαίσιο όχι μιας θεωρητικής αντιπαράθεσης αλλά μιας προσωπικής επίθεσης, απλώς επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

 
At 6/19/2008 03:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ κ.σ-μ,

άμα βαρέθηκες, εντάξει. Θα πω μόνο, από όλα τα "ίδια πράγματα" που λες ότι ανακυκλώνουμε, αυτό που έχει για μένα πιο πολλή σημασία: λίγη καλή θέληση.

Τότε, σχετικά με το αν "απαλλάσσεται" ή όχι, θα δεχόσουν έστω την περίπτωση της απαλλαγής λόγω αμφιβολιών. Και θα το ξανασκεφτόσουν πριν μιλήσεις τόσο κάθετα για "ύπουλα ποστάκια".

Κατά τα άλλα, η "ενδυνάμωση των μέχρι πρότινος κρυμμένων ομοφυλόφιλων και την ενίσχυση της αγωνιστικότητάς τους", που λες, δεν είναι υποχρεωτικό, πιστεύω, να γίνεται με τρόπους που ελάχιστα διαφέρουν (για να μην πω, ότι είναι ολόϊδιοι!) από του αντίπαλου.

Διότι, ακόμα και αν αυτοί οι τρόποι αποδειχτούν βραχυπρόθεσμα αποτελεσματικοί, στο τέλος θα διαπλάσουν ανθρώπους μισαλλόδοξους, φανατικούς και τυφλούς φονταμενταλιστές της "δικής" τους Υπόθεσης ...

... δηλαδή μια από τα ίδια.

Ή όπως έλεγε κάποιος: "Όταν κοιτάς την άβυσσο, μην ξεχνάς ότι και η άβυσσος σε κοιτάζει".

Τελοσπάντων, σε χαιρετώ.

 
At 6/19/2008 03:59:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Κι επί τη ευκαιρία, ο Ψινάκης, κι ο Καπουντζίδης και όλοι οι γκέυ στα κανάλια, που είναι όλοι ίδιοι, γιατί είναι γελοίοι;


If you have to ask, you will never know.

 
At 6/19/2008 03:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να χρειάζεται συνηγόρους ένας δικηγόρος και να μην επαρκεί ο επιχειρηματικός λόγος του, πρώτη φορά το βλέπω.

Επίσης μου κάνει εντύπωση πως οι ρατσιστές των ρατσιστών, οι κατ'εξοχήν μανιχαϊστές και φονταμενταλιστές, εγκαλούν ως ρατσιστές όσους απλώς εκστομίζουν λέξεις που αρχίζουν από "πουστ-", αδιαφορώντας για το νόημα και τη χρήση τους. Κοινώς, αν το κείμενό σου δεν έχει κάποιο tag socially/politically/sexually oriented, τότε βρωμάει. Αν π.χ. δεν είναι τίγκα στα γκέη λινκς και στις αναφορές σε γκέη πράηντ, τότε βρωμάει ομοφοβικό άμα τη αναφορά σε γκέη τοπικς.

Το είπε και ο πεφωτισμένος Μαρτίνος Λόυθηρος όμως: όποιος δεν κατανοεί τα πράγματα, δεν μπορεί να βγάλει νόημα από τα λόγια.

 
At 6/19/2008 04:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και τι δουλειά τώρα μπορεί να έχει το κίνητρο και η ποιότητα του Ολντμπόη που γράφει και εκφράζεται και βγάζει κάποια πράγματα από την ψυχούλα του, ενίοτε αρκετά δυνατά και συγκινητικά, άλλοτε απλώς αληθινά, άλλοτε χρήσιμα, άλλοτε αστεία... και το μπλογκ ενός ανέραστου μπούλη που νομίζει ότι αλλάζει την κοινωνία και ότι μπορεί να ρυθμίσει το ήθος της μπλογκόσφαιρας; Αλλά, ακόμα και να το καταφέρει, προς τι όλο αυτό; Για να γράφουμε δικονομικά ποστς με ήθος;

Άντε ρε Ολντμπόη, γράψε κανά νέο ποστ να πάνε πάλι όλοι στα σπίτια τους και να σου μείνουν και πάλι οι καλοί σου αναγνώστες, εμείς οι μαλάκες βλαμμένοι ομοφοβικοί του μέσου όρου.

 
At 6/19/2008 04:14:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Κ-σμ,

επανέρχεσαι τρολάροντας - άλλο συζητείται εδώ.
Μάθε/θυμήσου ότι μόνο δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο και εξηγώ:
αν π.χ. ο Ολντ Μπόυ και οποισδήποτε τύχει να βρεθεί στη θέση του, αργήσει να σβήσει ένα υβριστικό σχόλιο, ο κάθε ηλόιερ, θα του κάνει μήνυση;

Αυτά είναι αστείες πουστιές. Η δική μου μπλόφα τουλάχιστον είχε πιάσει τότε. (γιατί υπάρχουν και άλλες κινήσεις μου, που δεν ήταν μπλόφες και δεν αφορούν κανέναν). Και όπως ίσως θα ξέρεις μπλοφα που επαναλαμβάνεται δεν είναι μπλόφα πια γιατί δεν πείθει κανέναν. Όπως αυτές οι σαχλαμαρίτσες του ηλώηαιρ.

ΥΓ.
Τι σχέση έχουν τα κακογαμημένα αμέα με τη συζήτηση, δεν κατανοώ.

 
At 6/19/2008 04:16:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Παιδιά, κάνει ζέστη - δεν πάμε να χορέψουμε κάτω από το φεγγάρι και να αφήσουμε τις γκρίνιες για όσους είναι βούτιρο στο ψωμί τους;

 
At 6/19/2008 04:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ κ.σ-μ,

όταν σε χαιρέτησα, δεν είχα δει το "κάτι ακόμα", που μου απεύθυνες.

Λοιπόν, και σε αυτό απάντησε στον e-lawyer ο Old boy, λίγα comments παρακάτω. 'Αλλο αν ο e-laeyer την προσπέρασε αυτή την καθαρή και μειλίχια απάντηση, προτιμώντας να το παίξει επιθετικός ακτιβιστής.

Μάλιστα αξίζει (αν θέλεις να καταλάβεις) να διαβάσεις εκείνη την απάντησή του Ο.Β. ΟΛΟΚΛΗΡΗ, στην οποία μεταξύ άλλων γράφει:

"Επίσης αναρωτιέμαι φωναχτά αν είμαι ένα άλλο είδος Ζαχαράτου, αν ζω κι εγώ για ένα άλλο είδος δημοσιότητας. Αλλά το ερμηνευτικό σου πρόβλημα είναι τόσο κραυγαλέο που ούτε καν το «αναρωτιέμαι φωναχτά» δεν καταλαβαίνεις που κολλάει."

Επαναλαμβάνω λοιπόν: λίγη καλή θέληση πριν αρχίσουμε να το παραξηλώνουμε στο όνομα κάποιας Υπόθεσης.

 
At 6/19/2008 04:27:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

~~SPY, μόνο το δικό σου μπλογκ θα ξεπερνά τα 100 σχόλια νομίζεις;
:)
Καιρός είναι να μπει και εδώ το Haloscan!!!...

 
At 6/19/2008 04:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Btw, ο Καπουντζίδης, τουλάχιστον στο "Παρά πέντε" που έχω παρακολουθήσει (κατά μεγάλο μέρος του), ήταν κα-τα-πλη-κτι-κός και σαν σεναριογράφος (απίστευτη έμπνευση, εξαιρετική πλοκή) και σαν ηθοποιός.

Καμμιά σχέση με Ψινάκη.

 
At 6/19/2008 04:38:00 μ.μ., Blogger stassa said...

Γνωμοδότη:

"If you have to ask, you will never know."

Πςς, πώ, με αποστώμωσες τώρα λεμε...

Δια την πληροφόρησίν σου, εγώ τηλεόραση δεν βλέπω. Το μόνο που ξέρω για τον Ψινάκη είναι οτι γουστάρει καυτά καβλιά κάθε στιγμή. Και για τον Καπουντζίδη οτι κάνει σαν μικρό κοριτσάκι. Για μάντεψε πού το έμαθα.

Ακολουθείς το συλλογισμό μου;

 
At 6/19/2008 04:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Eσυ μανταλένα τι καταθέτεις? Τα mail που σου στέλνουνε?

 
At 6/19/2008 05:08:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

@Θάνος
αν θες να το φιλοσοφήσουμε απαντώ.
Όχι δεν γίνανε νόρμα ξαφνικά οι μειοψηφίες.Απλώς η πολιτική ορθότητα παρασιτεί συγκυριακά πάνω στο ποπ ιδεολογικό εποικοδόμημα μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής, που είναι η χρήση των ανθρώπινων δικαιωμάτων (απόστειρωμένων από πολιτικό περιεχόμενο-βλ. π.χ. την προχτεσινή ουσιαστική κατάργηση της magna carta σε ευρωπαική χώρα που συμμετέχει σε επιχειρήσεις εξαγωγής της δημοκρατίας) ως γεωστρατηγικό όπλο.

 
At 6/19/2008 05:13:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

@ costinho, nomad

Δεν είχα ποτέ ούτε πρόκειται να έχω οποιαδήποτε προσωπική αντιπαράθεση με τον OldBoy. Απλά με εξόργισε αφάνταστα το επιχείρημα της παρούσας ανάρτησης "αφού παραδέχεστε ότι είστε πούστηδες και εμείς θα σας βρίζουμε ανενόχλητοι". Θεωρώ ότι δεν αρκεί να το παίζουμε σοφιστικέ και μουράτοι μπλόγκερ με πλάγια ματιά και λογοτεχνικό βλέμμα. Δεν είναι κακό να παραδεχτεί ένας σούπερ προχώ στρέιτ ότι η ομοφυλοφιλία θα είναι πάντα ένα θέμα που θα του δημιουργεί σκαλώματα, κολλήματα και αγκυλώσεις. Είναι πολύ καλύτερο από το να προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε ένα μάτσο υστερικοί που ξεσηκώνουμε θύελλα για το τίποτα.

Επιτρέψτε μου να μην δέχομαι μαθήματα από κανένα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να διεκδικήσω οτιδήποτε. Δεν είσασταν ποτέ στη θέση μου και ούτε πρόκειται. Επίσης δεν γουστάρω με την καμία να μου υποδεικνύουν τι ακριβώς πρέπει να βρίσκω προσβλητικό για τον εαυτό μου και όσους είναι σαν κι εμένα και τι όχι. Αυτό έκανε ο OldBoy και ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία. Επιτέλους πάψετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας οικουμενικούς κριτές των πάντων και αφήστε τον άμεσα ενδιαφερόμενο να κρίνει κατά πόσο θίγεται ή όχι.

@ alderich

ώστε τώρα έχουμε γίνει όπλα της τρισκατάρατης Νέας Τάξης; Ήθελα να ξέρω τί άλλη δικαιολογία θα βρείτε ώστε να συνεχίσετε να μας προσβάλλετε ανενόχλητοι.

 
At 6/19/2008 05:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/19/2008 05:20:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Απλώς εξηγώ ότι η πολιτική ορθότητα δεν οφείλεται στο ότι οι μειοψηφίες επέβαλαν τους όρους τους.
Τα περί νέας τάξης δεν με αγγίζουν.Δεν είμαι ούτε νεορθόδοξος, ούτε εθνικιστής ούτε ΚΚΕ και δεν ενδιαφέρομαι να προσβάλλω κανέναν.
Είμαι απλώς κατά της νομοθεσίας περί hate speech και της ποινικοποίησης του λόγου εν γένει.

 
At 6/19/2008 05:26:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Γκει σουπερ χίρο,

λες: Επιτρέψτε μου να μην δέχομαι μαθήματα από κανένα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να διεκδικήσω οτιδήποτε. Δεν είσασταν ποτέ στη θέση μου και ούτε πρόκειται. Επίσης δεν γουστάρω με την καμία να μου υποδεικνύουν τι ακριβώς πρέπει να βρίσκω προσβλητικό για τον εαυτό μου και όσους είναι σαν κι εμένα και τι όχι. (Αυτό έκανε ο OldBoy και ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία.) Επιτέλους πάψετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας οικουμενικούς κριτές των πάντων και αφήστε τον άμεσα ενδιαφερόμενο να κρίνει κατά πόσο θίγεται ή όχι.

==

Φίλε, εψαξα τα όσα σου εγραψα και δεν βρήκα τίποτα απολύτως απο αυτα που λες. (Σε παρένθεση εβαλα τη μονη φράση που δε με αφορά)Για τις υπόλοιπες, αν θες υπεδειξε μου σε ποιο σημείο εκανα οτιδήποτε απο αυτα που λες και που έγινα κριτής της οικουμένης.

Εαν δεν το κανεις, επετρεψέ μου να επαναλάβω: το πρόβλημα δεν ειναι η ελευθερία του λόγου, αν είναι κανείς ομοφυλοφιλος η ομοφοβικός,

αλλα οτι αλλα λεμε, κι αλλα καταλαβαίνουμε.

Και το οτι δεν θα είμαι ποτε στη θεση σου δε μου λεει απολύτως τίποτα, όπως το ότι δεν είμαι πχ ακροβάτης δεν με εμποδίζει να θαυμάζω τους ακροβάτες και να κατανοώ τη δυσκολία της ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί. Εκτός αν αυτό το είπες εννοώντας οτι δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ, που ελπίζω οχι.



Καλο σου απογευμα.

 
At 6/19/2008 05:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε μάγκες, ο καθένας μπορεί να θίγεται με το οτιδήποτε. Μαγκιά του. Εδώ πέρα όμως κουμάντο στα σχόλια κάνει ο old-boy, και αυτός κρίνει αν η ευθιξία κάποιου είναι εύλογη ή παρατραβηγμένη. Και κανένα σχόλιο δεν είναι αυτονόητα προσβλητικό.

 
At 6/19/2008 05:38:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Εγώ θα πρότεινα στον OldBoy να στείλει το κείμενό του στον Καπουτζίδη και τον Σεργουλόπουλο και να τους ρωτήσει κατά πόσο ξεκαρδίστηκαν ή αισθάνθηκαν οποιαδήποτε λογοτεχνική ανάταση διαβάζοντας ότι θυμίζουν "κοριτσάκια με κορδελίτσα στα μαλλιά" και "υστερικιές λαγνεπίλαγνες αδελφές". Επίσης να τους ρωτήσει πότε πρωτοάκουσαν κάποιον να τους λέει "κοριτσάκια" και "αδελφές". Πιθανότατα σε πολύ τρυφερή ηλικία στην αυλή κάποιου σχολείου. 'Οταν θα βάλετε τον εγκέφαλό σας να αναλογιστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό που εσείς φροντίζετε να αναπαράγετε εσαεί ως βίωμα στη ζωή ενός παιδιού, τότε ελάτε να μου κάνετε μάθημα για το τι θα πρέπει να με ενοχλεί και τι όχι.

 
At 6/19/2008 05:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Για να συνοψίσω, το επιχείρημα του ποστ σου είναι το εξής: "εφόσον δηλώνετε περήφανα ότι είστε ξεσκισμένες πούστρες, γιατί και εγώ δεν δικαιούμαι να σας αποκαλώ ξεσκισμένες πούστρες;"»
Και μετά προσάπτεις σε μένα στρεψοδικία; Αν αυτό που κάνεις δεν είναι ο ορισμός της στρεψοδικίας τότε είναι ο ορισμός της αδυναμίας κατανόησης.

 
At 6/19/2008 06:00:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

"...είναι λογικά, πολιτικά και ακτιβιστικά σχιζοφρενικό να με έχει εγκαλέσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάμπολλες φορές και σε άσχετες φάσεις ως ομοφοβικό και τώρα να θεωρεί βαθύτατα μειωτικές για την τιμή και την υπόληψή του αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις"

OldBoy ΠΑΨΕ να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου. Αυτό ακριβώς έγραψες και αυτό ακριβώς διάβασα. Ειλικρινά αυτό που κάνεις με έχει φορτώσει πολύ άσχημα.

 
At 6/19/2008 06:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/19/2008 06:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Old Boy, Κάποιοι ομοφυλόφιλοι διεκδικούν τη λέξη πούστης και τη λέξη αδερφή, και το δικαίωμά τους να τους χαρακτηρίζει χωρίς να προσβάλλει ούτε τους ίδιους, ούτε κανέναν. Δεν την διεκδικούν όμως για σένα, ούτε για να τις χρησιμοποιείς εσύ κι οι αναγνώστες σου όπως προτιμάτε. Ούτε είναι δική σας δουλειά να μας πείτε πότε είναι προσβλητική η χρήση τους.
Στην συγκεκριμμένη περίπτωση, του Νταγλαρά και της θείας Βίκυς, η προσβλητική διάθεση κάνει μπαμ. Δεν είμαστε παιδάκια τώρα, να προσπαθείς να μας πεις κι οτι δεν θέλανε να τον προσβάλλουνε τον e-lawyer που τον είπανε πουστράκι. Και βέβαια μάντεψε ποιός είναι ο ομοφοβικός: εκείνος που λέει τον άλλο "πουστράκι" για να τον βρίσει, ή εκείνος που προσβάλλεται από την πρόθεση της εξύβρισης;»
Ακριβώς αντίθετα πάει: εκείνοι πιθανότατα είχαν κάθε σκοπό να τον εξυβρίσουν και στο δικό τους το μυαλό τον εξύβρισαν και τον προσέβαλαν αποδίδοντάς του κάτι που θεωρούν προσβλητικό. Το θέμα δεν είναι αν ήθελαν να προσβάλουν αυτοί, το θέμα είναι ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ, ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΕΓΩ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΕΤΣΙ.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, κι όχι τρία και ΝΑΙ ΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΜΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΑΝ ΛΕΠΡΑ. ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΛΕΠΡΟ.
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ E LAWYER NA ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΑΔΕΛΦΗ.

 
At 6/19/2008 06:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Gay Super Hero, αν πουν ΕΣΕΝΑ πουστράκο είναι προσβλητικό. Αν πουν ένα μαύρο αράπη είναι προσβλητικό. Αν όμως στην δεκαετία του 60 έναν λευκό ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων τον αποκαλούσαν «σκυλάραπα» εσένα πόσο συνεπές θα σου φαινόταν να χαλάει αυτός τον κόσμο γιατί προσβλήθηκε η τιμή του; Δεν θα σου φαινόταν λογικά, πολιτικά και ακτιβιστικά σχιζοφρενικό;

 
At 6/19/2008 06:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

.

 
At 6/19/2008 06:22:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 06:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάποιοι αντιλαμβάνονται τις λέξεις "πουστράκι" και "κακιασμένη αδερφή" ως βλάσφημες και άκρως συκοφαντικές, οτί δυσφημούν και σπιλώνουν, πως συνιστούν λεκτική βία κατά ενός ετεροφυλόφιλου άντρα και είναι συνώνυμες των σκατών. Δεν αντιλέγουμε. Αυτή όμως, άθελά τους προφανώς διοτί δεν το αντιλαμβάνονται, είναι η μεγαλύτερή τους ήττα, γι αυτό θα παρακαλούσαμε να μην σβηστούν ποτέ τα σχόλια που τις περιέχουν.

Σόρυ πάντως για το "είσαι μαλάκας" αλλά ήταν δοκιμαστικό επειδή κάποιο κόλπο έχεις κάνει να μην δημοσιεύονται τα μηνύματά μου. Δημοκρατικότατο. Άλλαξα IP και μπορώ ξανά όσες φορές θέλω.

 
At 6/19/2008 06:22:00 μ.μ., Blogger bettyblue said...

Ολντ μπόυ,

Δίνεις αξία. Και δε φαινόσουν ότι θα έπεφτες σε τέτοια λούμπα. Με απογοητεύεις. Εγώ εσένα διαβάζω. Τον ηλεκτρονικό δικηγόρο ούτε που τον είχα ακούσει. ΠΟΤΕ. Τώρα όμως τον έμαθα. Το πέτυχε. Γκε-γκε;

Όσο για το μεσαίωνα στον οποίο επιστρέφουμε με βαριά βήματα, θα είναι ακόμη χειρότερος από τον προηγούμενο, γιατί θα είναι politically correct. Οι πρώην βασανισμένοι γίνονται οι καλύτεροι βασανιστές. Έχοντας το πρόσθετο αισχρό συγχωροχάρτι της θυματοποίησης.

Keep writing, it's the only way.

Και σταμάτα πια να του απαντάς. Καταντάει κουραστικό.

Μπάι δε γουέι, τσέκαρα το σχόλιό μου πριν το στείλω. Αυτορρυθμίστηκα. Αυτολογοκρίθηκα. Και αυτό το πέτυχε. Η νίκη του φόβου...

 
At 6/19/2008 06:24:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Καλά όχι πως δεν έχεις ήδη υπερβεί κάθε όριο από χθες, αλλά τέτοιο πισώπλατο χτύπημα ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Φτάνει να σας "ξύσουν" λίγο για να δείξετε πραγματαικά πόσο προοδευτικοί και προχωρημένοι είσαστε και π΄σο πραγματικά υπολογίζετε την ιδιωτική ζωή των υπόλοιπων. Λυπάμαι ειλικρινά.

 
At 6/19/2008 06:28:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δεν είναι κακό να παραδεχτεί ένας σούπερ προχώ στρέιτ ότι η ομοφυλοφιλία θα είναι πάντα ένα θέμα που θα του δημιουργεί σκαλώματα, κολλήματα και αγκυλώσεις»
Ναι, αλλά όταν τολμάει αυτός να γράψει κάτι, όταν τολμάει να αναρωτηθεί δημόσια ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΜΙΓΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΘΗΛΥΠΡΕΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, όταν αυτός τολμάει να συνομιλήσει δημόσια με τις αγκυλώσεις του και τα κολλήματά του, όταν λέει τελικά ίσως στα μάτια ενός στρέιτ κοινού είναι ένα συγκεκριμένο πρότυπο γκέι που ενοχλεί, τότε πέφτετε να με φάτε, Gay Super Hero, τότε το συμπέρασμά σου είναι ότι σε εξομοιώνω με τον Ψινάκη, τότε το συμπέρασμά σου είναι ότι δεν δικαιούμαι να τους πιάνω στο στόμα μου.
Προτιμάτε λοιπόν τη σιωπή και την υποκρισία. Προτιμάτε η κουβέντα να μπαίνει στο τραπέζι με όρους εκατέρωθεν υστερίας, με όρους Άνθιμου και αντιάνθιμου. Προτιμάτε να μου αμφισβητήσετε το δικαίωμα να μιλήσω σημειολογικά ακόμη και για τον Ζαχαράτο, προτιμάτε να σκέφτομαι δυο φορές πριν γράψω ένα ποστ για το αν αυτός που θα σχολιάζω είναι γκέι.
Αν την κουβέντα την κάνεις με όρους ΕΣΕΙΣ κι ΕΜΕΙΣ, εγώ για να παινέψω τα γένια μου εν γνώσει ότι είμαι γελοίος, προσπαθώ να μιλήσω ειλικρινά και χωρίς τέτοιους όρους, όπως στα δικά μου τα μάτια γενναίος είναι ο Nonce, που ακόμη κι αν συμφωνούσε μαζί μου θα μπορούσε απλώς να σωπάσει. Προτιμά να γράψει όμως. Έτσι σπάνε και τα στερεότυπα και οι ομαδοποιήσεις.
Αναπαράγονται τα στερεότυπα όταν ξαφνικά μιλάς εσύ για εσπρέσο του διαδικτύου, για θρόνους, για απεγνωσμένες αναγνωσιμότητας.
Αλλά επειδή το σκέφτηκα το πράγμα όπως εγώ αμύνομαι απέναντι σε μια ρετσινιά, έτσι κι εσύ αμύνεσαι απέναντι σε κάτι που θεωρείς ότι προσβάλει γενικά τους ομοφυλόφιλους. Οι αμυντικοί μηχανισμοί μας ενεργοποιούνται και μετατρέπονται σε επιθέσεις.
Αν τα ξαναδιαβάσεις όλα όμως, αν προσπαθήσεις να τα ξαναδιαβάσεις αποστασιοποιημένα, από το ποστ για τον Ψινάκη ως το τελευταίο ποστ, θα δεις ότι δεν μιλάω με όρους άσπρου μαύρου ούτε με όρους εσείς κι εμείς.

 
At 6/19/2008 06:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Gay Super Hero, βλέπω ότι την ώρα που σου γράφω κατεβατά, σε μια προσπάθεια να με καταλάβεις, εσύ μου γράφεις για πισώπλατα χτυπήματα.
Δεν είμαι φτηνός, ούτε χυδαίος και δεν σου επιτρέπω να με κατηγορείς για πισώπλατα χτυπήματα.

 
At 6/19/2008 06:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γκέη Υπερήρωα, όχι η μπάλα έχει χαθεί και δεν σε βρίσκει κανείς πουθενά, αλλά διαρκώς -άγαρμπα και καθόλου εντέχνως- αλλάζεις το σημείο αναφοράς. Και στα λίγα που σου καταλογίζουν κάποιοι -κι εγώ μέσα- απαντάς με τα γνωστά μυγιάγγιχτα "δεν γουστάρω να μου υποδεικνύουν", "εγώ ξέρω καλύτερα" κλπ. Για την ταμπακέρα ούτε λόγος. Απάντηση επί της ουσίας μηδέν. Γιατί προφανώς η ουσία μας έχει διαφύγει προ πολλού σ'αυτή την κουβέντα. Αυτό σου λέει εδώ και δύο μέρες ο Ολντμπόη και τώρα πια παριστάνεις και τον θιγμένο και μπαίνεις και στην κατάσταση του θύματος ότι "μόνο εσύ" μπλα μπλα μπλα, και προσφάτως το χόντρυνες ότι "μόνο εμείς" μπλα μπλα μπλα, λες και είσαι κανάς καραβανάς εκπρόσωπος των γκέη κατατρεγμένων απανταχού της γης.

Και μιας και κόπτεσαι και τόσο για τηλεοπτικούς καραγκιόζηδες και τα δικαιώματά τους, καλό είναι να ξέρεις ότι ο Σεργουλόπουλος εδώ και χρόνια διατηρεί εκπομπή κάνοντας σχόλια (ως και απαξιωτικά, που με τη λογική του e-lawyer θα μπορούσαν να είναι και μηνύσιμα) πάνω στη δουλειά και τις εκπομπές άλλων. Όσο αφορά τον Καπουντζίδη, ας το βάλουμε και σε μια ρεαλιστική βάση, πέρα από τις δήθεν ομοφοβικές πλακίτσες του Ολντμπόη: πως πρέπει να αντιδράσω ως γαμωέλλην φορολογούμενος που ξέρει ότι πληρώνει κερατιάτικα στη γαμωΕΡΤ και ακούει την ενοχλητική φωνή του Καπουντζίδη να αραδιάζει εν είδει σχολιασμού των συμμετεχόντων στη γαμωγιουροβίζιον ένα σωρό σάχλες, δήθεν άνετες και προχώ στην gay γλώσσα, τίγκα όμως στο εθνικιστικό ελληναράδικο και χαχαδίστικο κλισέ λέω'γω; Αν διαμαρτυρηθώ, θα προσβληθείς; Ή μήπως έχω σοβαρό θέμα ομοφοβίας κι εγώ;

Αλλά κι εσύ από την ίδια μεριά γράφεις. Κανείς δεν τα πήρε κρανίο όταν ο Ολντμπόη ξεμπρόστιαζε τον Τζίγγερ, τους γαύρους, τον Ψωμιάδη, την κάθε μαλάκω τηλεπερσόνα, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Νταλάρα, ακόμα και ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους (που καλά κάνει εδώ που τα λέμε). Τυγχάνει όλοι αυτοί να έχουν τη στάμπα του στρέητ, άρα στα παπάρια μας τα δικαιώματά τους ως άνθρωποι -αυτά που εδώ επικαλείσαι. Όταν το πρόσωπο που θίγεται είναι γνωστός γκέη, τότε η διαπόμεπυσή του (σιγά τη διαπόμπευση λέω πάλι εγώ) προφανώς είχε αυτή την αφετηρία και αυτό το κίνητρο. Και φτάνεις στο εξευτελιστικό σημείο να πρέπει να ταυτίζεσαι και να συντάσσεσαι με τον e-lawyer, τον Ψινάκη, τον Καπουντζίδη, τον Σεργουλόπουλο, τον Ζαχαράτο, τςι κραγμένες, τις μη κραγμένες, όταν όλοι αυτοί δύσκολα θα άντεχαν και μία ώρα μαζί στο ίδιο δωμάτιο -εκτός αν άρχιζαν τις υποκριτικές χάχες των σελέμπριτις. Στο'χει γράψει ένα σωρό κόσμος εδώ μέσα, αλλά κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις. Κι αν όντως δεν παίζουν προηγούμενα με τον Ολντμπόη, τότε προφανώς όντως δεν το καταλαβαίνεις. Αλλά δεν βοηθάς έτσι. Οπότε...;

 
At 6/19/2008 06:39:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/19/2008 06:40:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

"Αν όμως στην δεκαετία του 60 έναν λευκό ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων τον αποκαλούσαν «σκυλάραπα» εσένα πόσο συνεπές θα σου φαινόταν να χαλάει αυτός τον κόσμο γιατί προσβλήθηκε η τιμή του;"

Για όσους δεν καταλαβαίνουν από σημειολογία "αφού δεν είναι πούστης γιατί τoν πειράζει να λέμε τους άλλους πούστηδες;"

Ακόμα και μια κόμπρα θα είχε πνιγεί μέσα σε τόσο δηλητήριο man.

 
At 6/19/2008 06:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά, τα είπες όλα με αυτό το σχόλιο. Ακόμα και ο nomad ήταν ευγενικός στα σχόλια περί της αντιληπτικής ικανότητάς σου. Τρεις γραμμές με δέκα λέξεις έγραψε ο Ολντμπόη, τις καταλάβαμε όλοι εκτός από εσένα. Ή πράγματι δεν καταλαβαίνεις, αρά stop it now για καλό, ή έχεις άλλους σκοπούς. Πραγματικά δεν βοηθάς. Και, πίστεψέ με, είναι εντελώς out η εμμονή σου. Ας προχωρήσουμε. No offense.

 
At 6/19/2008 06:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Gay super hero, όταν αγορεύεις αναπαράγεις μια χαρά τα ξύλινα τσιτάτα σου. Όταν σε καλούν να απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις είναι εμφανής η αδυναμία σου να αρθρώσεις μισό πειστικό επιχείρημα. Υπάρχει ΚΝΕ για τους γκέι και σας διαπαιδαγωγεί έτσι;

 
At 6/19/2008 06:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

διαθέστε το κορμί σας ή την καρδιά σας ελεύθερα αγαπητοί και μην άγχεσθε που δεν αγοράζουμε

δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε αυτά να αγαπήσουμε, ούτε το μυαλό σας

 
At 6/19/2008 06:59:00 μ.μ., Blogger bettyblue said...

"Υπάρχει ΚΝΕ για τους γκέι και σας διαπαιδαγωγεί έτσι;"

Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ανώνυμε!!!

Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!

 
At 6/19/2008 07:08:00 μ.μ., Blogger bettyblue said...

Τελικά, θα το πετύχουν. Θα μαρκάρουν άγρια όσους βγαίνουν για επίθεση, θα πέφτουν κάτω, θα παίζουν θέατρο, θα τσιρίζουν, θα παίρνουν το επιθετικό. Μπορεί και να τον φορτώσουν με κόκκινη κάρτα. Και έτσι μέσα θα μείνουν μόνο αυτοί, να παίζουν σε άδειο, clean cut γήπεδο.

Κοίτα μην αηδιάσεις και πάψεις να γράφεις. Δε συμφωνώ με όλα, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία.

 
At 6/19/2008 07:29:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Μια και περί πολιτικής ορθότητας (PC) ο λόγος, ιδού ορισμένα νομίζω ενδιαφέροντα δια χειρός Ουμπέρτο Έκο:

"Όλοι ξέρουμε ότι η πρώτη μάχη του PC δόθηκε για να απαλειφθούν τα προσβλητικά επίθετα απέναντι στους έγχρωμους... Αυτή η ιστορία της διόρθωσης είναι σημαντική, διότι υπογραμμίζει ένα σημαντικό στοιχείο του PC. Το πρόβλημα δεν είναι να αποφασίσουμε 'εμείς' (που μιλάμε) πως θα αποκαλέσουμε τους 'άλλους', αλλά ν' αφήσουμε τους άλλους ν' αποφασίσουν πως θέλουν ν' αποκαλούνται, και αν ο νέος όρος συνεχίζει να τους ενοχλεί κατά κάποιον τρόπο, να δεχτούμε την πρόταση ενός τρίτου όρου.
Αν δεν βρίσκεσαι σε συγκεκριμένες συνθήκες, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ο όρος που ενοχλεί και προσβάλλει τους άλλους που ζουν σ' αυτές τις συνθήκες˙ επομένως, πρέπει να δεχτείς την πρότασή τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της απόφασης να χρησιμοποιείται στα ιταλικά ο όρος non vedente (μη βλέπων) αντί του cieco (τυφλός). Μπορεί να έχουμε κάθε δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι ο όρος τυφλός δεν έχει τίποτα το προσβλητικό, ότι η χρήση του δεν υποτιμά κανέναν, ίσα ίσα ενισχύει την αίσθηση σεβασμού και αλληλεγγύης που οφείλεται στους ανήκοντες σ' αυτή την κατηγορία (είχε πάντα μια αρχοντιά το να αναφέρεσαι στον Όμηρο ως τυφλό γερο-προφήτη)˙ αλλά αν οι ανήκοντες στην κατηγορία θεωρούν ότι νιώθουν πιο άνετα ως μη βλέποντες, οφείλουμε να σεβαστούμε την επιθυμία τους.
Ήταν βαρύς ο χαρακτηρισμός spazzino (οδοκαθαριστής) για όποιον έκανε την έντιμη αυτή δουλειά; Εντάξει, αφού οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας το θέλουν θα χρησιμοποιούμε το οικολογικός λειτουργός. Αν θέλουμε να παραδοξολογήσουμε, τη μέρα που οι δικηγόροι θα αισθανθούν ότι προσβάλλονται από τον χαρακτηρισμό τους (ίσως εξαιτίας του περιφρονητικού απόηχου όρων όπως δικολάβος ή χασοδίκης) και θα απαιτήσουν να ορίζονται ως νομικοί λειτουργοί, θα πρέπει να συμμορφωθούμε σ' αυτή τη συνήθεια.
Γιατί οι δικηγόροι δεν θα διανοούνταν καν να αλλάξουν χαρακτηρισμό...; Διότι, προφανής απάντηση, οι δικηγόροι έχουν υψηλή κοινωνική θέση και απολαμβάνουν άριστες οικονομικές συνθήκες. Το θέμα είναι, λοιπόν, ότι συχνά η απόφαση PC αντιπροσωπεύει έναν τρόπο να αποφευχθούν άλυτα ακόμα κοινωνικά προβλήματα, μεταμφιέζοντάς τα με μια πιο εκλεπτυσμένη χρήση της γλώσσας. Αν αποφασίσουμε ν' αποκαλέσουμε τους ανθρώπους σε καροτσάκι, όχι πια ανάπηρους, αλλά ανθρώπους διαφορετικών δεξιοτήτων, και στη συνέχεια δεν κατασκευάσουμε ράμπες πρόσβασης στους δημόσιους χώρους, προφανώς και υποκριτικώς μεταθέσαμε τις λέξεις, αλλά όχι το πρόβλημα. Kατά τον ίδιο τρόπο, είναι ωραία η αντικατάσταση του άνεργου με το άπρακτος για αόριστο χρονικό διάστημα, ή του απολυμένου με το άτομο σε προγραμματισμένη μετάβαση από μία σταδιοδρομία σε άλλη..."

Mε άλλα λόγια, όσο κολλάμε στις λέξεις τόσο απομακρυνόμαστε από την ουσία...

 
At 6/19/2008 07:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν στις λέξεις
«πουστράκο», «αδελφή» κλπ βαλεις την λέξη κλεφτης, τότε ως δια μαγείας όλα ξεκαθαρίζουν.
Θυμίζουν τα λαμόγια του πασόκ και της ν.δ που δεν θέλουν να τους λένε αυτό που ειναι.

 
At 6/19/2008 08:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πολυ θα ηθελα να εβλεπα εναν απο τους σχολιαστες που τοσο ενοχληθηκαν απο τα ποστ του old boy με θεμα τους ομοφυλοφιλους, να γιαουρτωνει τον λακη λαζοπουλο στο τηλεοπτικο του τσαντιρι, οταν εκεινος για πολλοστη φορα θα κοροϊδευε gay τηλεπερσονες προς τερψη straight οφθαλμων. αλλα ξεχασα... ο old boy ειναι αυτος με τους εκατονταδες χιλιαδες αναγνωστες, εδω θα ερθουν οι μαχητικοι ακτιβιστες να κατατροπωσουν την ομοφοβια.

artois
ετσι για να ευθυμησουμε, αντι απαντησης, σου στελνω ενα ποστ αγαπημενου σου μπλογκερ

"-Μιχάλη, για συνθήματα σκέφτομαι, το "Πούστευε και μη ερεύνα" και το "Ψηφίζω σαν πούστης".
-Αλέκο, εγώ λέω να βάλουμε αυτό που λέει "Πούστης τον πούστη αγαπά, πουτάνα την πουτάνα, κι ο Αλέκος ο κωλομπαράς, τους παίρνει όλους σβάρνα".

(Το παραπάνω σχόλιο είναι σατιρικό. Επίσης είναι υπερβολικό και χυδαίο. Μου αρέσει.)"

 
At 6/19/2008 09:48:00 μ.μ., Blogger stassa said...

Old boy, μή φωνάζεις, ωρέ. Τα πεζά τα διαβάζω μια χαρά, ντάξει;

Κι επιμένω: δεν είμαστε παιδάκια. Η λογική σου έχει την εξής μορφή:

1. Ο e-lawyer προσβάλλεται που τον είπανε πουστράκι
2. ???
3. Ο e-lawyer είναι ομοφοβικός.

Και βέβαια να προσβληθεί, βαθύτατα και βαρύτατα, που κάποιος αποκτηνωμένος υπάνθρωπος τον αποκαλεί πούστη με τη διάθεση να τον προσβάλλει. Να προσβληθεί διπλά: μια για τη διάθεση του υπάνθρωπου να τον προσβάλλει και μια γιατί ο υπάνθρωπος χρησιμοποιεί ομοφοβική γλώσσα για να τον προσβάλλει. Και μαζί του, να προσβληθείς κι εσύ, αν έχεις αξιοπρέπεια (le mot du jour) και να αποκλείσεις τον καργιόλη που βρίζει έναν αναγνώστη σου που, και καλά, σέβεσαι και εκτιμάς ως άνθρωπο για τη στάση του παρά τις διαφωνίες σας κλπ κλπ.

Ο e-lawyer έχει την τσίπα να προσβληθεί που διαιωνίζεις το πρότυπο του ομοφυλόφιλου που είναι γελοίος, επιφανειακός, κάνει τα πάντα για το θέαμα και δεν τον ενδιαφέρει, τον καημένο τον θηλυπρεπή, η αγνή, αντρική υπόθεση της μπάλας.

Καταλαβαίνεις τί έγραψες στο ποστ με τον Ζαχαράτο; Όξω πούστη απ΄την παράγκα έγραψες. Ούστ από 'δω μωρή λουλού που μου θές και ποδόσφαιρο. Αυτό έγραψες (κι αναρωτιέσαι μήπως έχεις κολλήσει κι εσύ το γκέυ- αυτοκριτική, λέει). Και μας τη λες κι από πάνω, οτι κάνουμε υστερίες; Ε, les zizzis bleues.

 
At 6/19/2008 09:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ἀγαπητὲ old boy,
ἐπίτρεψέ μου νὰ σχολιάσω καὶ ἐν πολλοῖς νὰ διορθώσω κάτι ποὺ ἔγραψες παραπάνω τὸ ὁποῖο μὲ ἀφορᾶ ἄμεσα (καὶ μόνο αὐτό, καθὼς τὰ σχόλια τοῦ πολυώνυμου ἐμμονικοῦ δὲν μὲ ἀφοροῦν ἐδῶ καὶ πάρα πολὺν καιρό).
Ἔγραψες:
στα δικά μου τα μάτια γενναίος είναι ο Nonce [sic - ὀνομάζομαι πλέον Le Nonce], που ακόμη κι αν συμφωνούσε μαζί μου θα μπορούσε απλώς να σωπάσει. Προτιμά να γράψει όμως. Έτσι σπάνε και τα στερεότυπα και οι ομαδοποιήσεις.
Δυστυχῶς, δὲν ἔχεις δίκηο. Καμία γενναιότητα δὲν ἐπέδειξα ἐν προκειμένῳ. Ἀντιλαμβάνομαι ἀπὸ τὰ περὶ στερεοτύπων καὶ ὁμαδοποιήσεων ποὺ ἀναφέρεις ὅτι διακρίνεις γενναιότητα στὸ γεγονὸς ὅτι ἕνας δεδηλωμένα καί, μὲ τὸν προσωπικό του τρόπο, ὑπερήφανα πούστης ἐξέφρασε ἐδῶ τὴ συμπαράστασή του στὸν κατηγορούμενο ὡς ὁμοφυλοφοβικό, κατὰ τεκμήριο ἑτεροφυλόφιλο, old boy. Ἄν, ὅμως, ἀποτελεῖ γενναιότητα γιὰ ἕναν ὁμοφυλόφιλο ἁπλῶς νὰ διαφωνεῖ μὲ ἄλλους ὁμοφυλόφιλους ἢ μὲ ὑποστηρικτὲς ἄλλων ὁμοφυλόφιλων, τότε ἔχουμε πραγματικὰ χάσει ὄχι ἁπλῶς τὴ μπάλα, ἀλλὰ καὶ τὸ νόημα τῶν πιὸ ἁπλῶν λέξεων!
Μπορεῖ κάποιοι νὰ θεωροῦν αὐτονόητο ὅτι ὅλοι οἱ ὁμοφυλόφιλοι θὰ ἔπρεπε νὰ ἐπιδίδονται στὸ κυνήγι μαγγισῶν ποὺ ὀνομάζεται εὐσχήμως ἀνίχνευση καὶ κατακεραύνωση τῆς ὁμοφυλοφοβίας. Δικαίωμά τους. Δικαίωμά τους εἶναι ἐπίσης νὰ ἐπινοοῦν ὁμοφυλοφοβικὲς ἐκδηλώσεις ὥστε νὰ γίνεται πιὸ ἐνδιαφέρον τὸ κυνήγι σὲ καιροὺς ἢ τόπους χαλεπούς. Δὲν εἶναι, ὅμως, δικαίωμά τους νὰ δημιουργοῦν συνθῆκες τέτοιες ὥστε νὰ θεωρεῖται γενναιότητα (ἤ, ἀντιστοίχως, προδοσία τῆς ... φυλῆς του) ἂν κάποιος ὁμοφυλόφιλος δὲν συμμερίζεται τὶς ἀντιλήψεις τους.
Ξεκαθαρίζω, διότι εἶναι παραπάνω ἀπὸ προφανὲς ὅτι πολλοὶ κακόβουλοι συμμετέχουν στὴν παρούσα συζήτηση, ὅτι ἔχω γνωρίσει προσωπικὰ τὸν e-lawyer καὶ ὅτι ἔχω συναντηθεῖ μία φορά, πρὸ ἐτῶν, στὸ σπίτι κάποιας κοινῆς φίλης, μὲ ἐσένα. Σᾶς διαβάζω καὶ τοὺς δύο καὶ ἐκτιμῶ ἰδιαίτερα τὰ κείμενά σου. Δὲν συμφωνῶ ὅτι τὰ κείμενα καὶ τὰ σχόλιά σου ὑποκρύπτουν ὁμοφυλοφοβία καὶ δὲν αἰσθάνθηκα ποτὲ νὰ μὲ προσβάλλουν ὡς ὁμοφυλόφιλο ἢ ὡς ὁτιδήποτε ἄλλο. Κατανοῶ τὴν πολιτική σου ὡς πρὸς τὰ σχόλια, καίτοι ὁ ἵδιος δὲν τὴν ἀσπάζομαι στὰ δικά μου ἱστολόγια. Θεωρῶ ὑπερβολική, λανθασμένη καὶ ἄστοχη τὴν ἀντίδραση τοῦ e-lawyer καὶ πολλῶν ἀπὸ τοὺς σχολιαστές. Δὲν πιστεύω, βεβαίως, ὅπως σκοπίμως θὰ μποροῦσε κάποιος νὰ παρερμηνεύσει βάσει τοῦ προηγούμενου σχολίου μου ἐδῶ, ὅτι ὅλη αὐτὴ ἡ ἱστορία ἔγινε μὲ στόχο τὴν ἐπίθεση ἐναντίον σου. Λυπᾶμαι, ὅμως, ὅτι τὸ κυνήγι τῆς ὁμοφυλοφοβίας πέτυχε αὐτὴ τὴ φορὰ ἐσένα. Καὶ λυπᾶμαι ὅτι σὲ αὐτὴν τὴν ἱστορία δὲν ἐμπλέκονται μόνο ψοφοδεεῖς μανουρολάγνοι, ἀλλὰ καὶ ἱστολογικὰ προσωπεῖα γιὰ τὰ ὁποῖα ἔτρεφα κάποιαν ἐκτίμηση.

 
At 6/19/2008 09:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το να αποκαλειτε καποιον "gay super hero" στα πλαισια μιας δημοσιας συζητησης ακομα και αν ο ιδιος επιθυμει και εχει το δικαιωμα να χαρακτηριζει τον εαυτο του ετσι, μπορει να θεωρηθει προσβλητικο ?

Χαος...
--
ε.

 
At 6/20/2008 12:58:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Ἄν, ὅμως, ἀποτελεῖ γενναιότητα γιὰ ἕναν ὁμοφυλόφιλο ἁπλῶς νὰ διαφωνεῖ μὲ ἄλλους ὁμοφυλόφιλους ἢ μὲ ὑποστηρικτὲς ἄλλων ὁμοφυλόφιλων, τότε ἔχουμε πραγματικὰ χάσει ὄχι ἁπλῶς τὴ μπάλα, ἀλλὰ καὶ τὸ νόημα τῶν πιὸ ἁπλῶν λέξεων!»
Έχεις δίκιο και απολογούμαι.

 
At 6/20/2008 01:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Stassa, εμένα οι εκφραστικές μου δυνατότητες φτάνουν μέχρι ενός σημείου. Ή αυτές λοιπόν φταίνε ή οι δικές σου αντιληπτικές. Σε κάθε περίπτωση, τόσο το ποστ μου για τον Ζαχαράτο όσο και το συλλογισμό μου για την προσβολή της τιμής του e lawyer, αδυνατώ να τον εξηγήσω περαιτέρω, καθώς δεν βλέπω το τι θα μπορούσα να προσθέσω ώστε να καταλάβεις αυτά που δεν θες ή -τείνω τελικά να πιστέψω- δεν μπορείς να καταλάβεις.

 
At 6/20/2008 05:50:00 π.μ., Blogger stassa said...

Μναι, δεν διαφωνώ οτι άκρη δεν βγάλαμε με τούτο το quel bordel. Πρέπει να ξέρεις όμως, ως δικηγόρος, οτι όταν επιτρέψεις η Διαλεκτική σου να γίνει πιο δυνατή από τη Λογική σου, καταντάς να ξέρεις πώς να βρεις το δίκιο σου, ακόμη κι όταν δεν ξέρεις πού βρίσκεται.

Οπότε, εγώ δεν καταλαβαίνω εσένα, εσύ δεν καταλαβαίνεις τους γκέυς, κι ο browser μου δεν καταλαβαίνει πολυτονικό. Δεν τα λέμε, φαντάζομαι.

 
At 6/20/2008 11:15:00 π.μ., Blogger Tanila said...

Νομίζω ότι παραπαίρνετε σοβαρά τον εικονικό κόσμο του ίντερνετ και τον κάθε διαδυκτυακό φωνακλά που νομίζει ότι κάτι κάνει.
Πάρτε όλοι μια βαθιά ανάσα (ή μια βουτιά καλύτερα) και ξεσφίξτε λίγο τους κώλους σας.

 
At 6/20/2008 12:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κατάχρηση του όρου "ομοφοβία" είναι απόπειρα παθολογικοποίησης της αντίθετης άποψης και ως τέτοια αποτελεί άκρως φασιστική συμπεριφορά. Οι ομοφυλόφιλοι ως θύματα φασιστικών συμπεριφορών θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που τις απορρίπτουν.

 
At 6/20/2008 01:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Αν o O.B. έκραζε την Μαστροκώστα, κανένας εξουσιαστής δεν θα έβρισκε προσχήματα (και"επιχειρήματα") για να αποστερήσει από τα δικαιώματά τους τις ξανθές / τραγουδίστριες / εγκυμονούσες / ανύπαντρες μητέρες / τέως γυμνάστριες / τέως γκόμενες του Σόμμερ."

Μεγαλειώδες επιχείρημα! Επίσης να μην κάνουμε κριτική στους δημόσιους υπάλληλους για να μη βρει προσχήματα κάποιος εξουσιαστής να τους απολύσει, να μην μιλάμε για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και βρει προσχήματα κάποιος εξουσιαστής να την καταργήσει και να μην κάνουμε κράζουμε τους πολιτικούς για να μη γίνει πραξικόπημα!

 
At 6/20/2008 05:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χαμένη η-λόιερ τελευταία μπες πίσω στο καβούκι σου μαρή μας έχεις ξεφτιλίσει ηλίθια.

Κατέ απάρτου και αγαμήτου γωνία ποια τιμή σου θίχθηκε μαρή; Pεζιλεύεις όλο το αδελφάτο με τα καραγκιοζιλίκια σου παγκουλέντζω στριφνή αμερικανάκω.

Το αδελφή είναι τιμή μαρή να το βάλεις τιάρα στο κεφάλι σου. Εσύ και όλες οι κατακαημένες πουστάρες συνδικαλίστριες του διαδικτύου.

ΟΥΣΤ καρακαηδόνες γεροντοκόρες έχει αραχνιάσει η μούνα σας και σεις εκεί τάμα να βρείτε τον ομοφοβικό.

ΟΥΣΤ ΑΠΑΡΤΕΣ 6 6 6!


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗN ΟLD-ΒΟΥ

 
At 6/20/2008 05:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χατζη-[πέρσα ζαχαράτου] εσύ σους...το καλιαρντό σε μάρανε...καλιαρντή....

 
At 6/21/2008 08:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O old-boy κινδυνεύει να την πατήσει, ακριβώς στο ίδιο σημείο που την πάτησε και ο Νίκος Δήμου, αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα τους την οποία κάποια αρπακτικά έχουν εντοπίσει και βαράνε στο ψαχνό: Έχουν υψηλές απαιτήσεις από τους συνομιλητές τους.
Όταν η πραγματικότητα τους δείχνει ότι το μέγεθος "σχολιαστές” είτε σε παράθυρα Ελληνικών ειδήσεων είτε σε πανελς Ελληνικών μεσημεράδικων είτε σε Ελληνικά bloggs, είναι κατά βάση μέγεθος ανάξιο λόγου, ένα μέγεθος της πλάκας, εκείνοι πέφτουν από τα σύννεφα και βαράνε κατάθλιψη. Ουδέποτε τους πήγε το μυαλό στην πιθανότητα, να τους πέφτουν «πολλοίς». Αντ’ αυτού, κάθονται και ανοίγουν διάλογο.
Ο Pitsirikos το είχε πιάσει από νωρίς το νόημα, σε αντίθεση με τους old-boy, Νίκο Δήμου και κάποιους άλλους, δεν επιτρέπει σχόλια και έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Old-boy σε βλέπω να πηγαίνεις άκλαυτος ως blogger αν συνεχίσεις έτσι. Σταμάτα να έχεις απαιτήσεις, σταμάτα να πέφτεις από τα σύννεφα, σταμάτα να απορείς, σταμάτα να δίνεις αξία και συνέχεια. Δες τι έπαθε ο Δήμου και παραδειγματίσου γιατί αν καταλήξει και το δικό σου blog έτσι, θα είναι κρίμα.
Το πολύ-πολύ, βάλε moderation και κομμάτια να γίνει. Μην ζεις στην ψευδαίσθηση πως ο Ελληνικός πληθυσμός έχει την ωριμότητα να ανταποκριθεί στο μοντέλο ιστολογίου που έχεις στο κεφάλι σου.
Μοιάζεις ξεβράκωτος στον λάκκο με τα κωλοδάχτυλα.

 
At 6/21/2008 08:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να προσθέσω επίσης, πως στο ίδιο ακριβώς σημείο, την πατάει και ο Μπαζίνας από καιρού εις καιρόν. Μην διαβάζεις μόνο το κάτω δεξιά σημείο της αγαπημένης μας εφημερίδας, ρίχνε και καμια ματιά στο πάνω αριστερά κομμάτι της τελευταίας, μιά χαρά τα γράφει ο Καραγιαννήδης επί του ζητήματος "διάλογος με τη πλέμπα", να αγιάσει το χέρι του.

 
At 6/22/2008 12:30:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

Διάβασα την αρχική σου ανάρτηση που ήταν το μήλον της Έριδος και δεν είδα τίποτε το απαξιωτικό για τους ομοφυλόφιλους. Μιαν άποψη εξέφρασες όπως είχες δικαίωμα.

Φαίνεται πάντως ότι κάποιοι μπορεί να υπερασπίζονται την "πολυχρωμία", όμως εκνευρίζονται όταν υπάρχει "πολυφωνία" και ακούγονται διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους.

Επειδή δεν έχω πολυκαταλάβει γιατί επιμένει να σε εγκαλεί ο εν λόγω νομικός, αν πρόκειται για κάποιο σχόλιο υβριστικό προς αυτόν, απλώς σβήσ' το για να τελειώνουμε.

 
At 6/22/2008 02:23:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Μου αρέσει που λες οτι διάβασες κι όλας και μετά λες "ΑΝ προκειται για κάποιο υβριστικό σχόλιο"! Χαχαχα, να τους χαίρεστε τέτοιους εμβριθείς.

 
At 6/22/2008 04:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο μπούλης ξαναχτύπησε.
Μειλίχιος όπως πάντα, αποφορτισμένος από προσωπικές έριδες (δεν είχε ποτέ του άλλωστε, όλα τα κάνει για το καλό της κοινωνίας), βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους. Μιλάει μόνο 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, αυτό είναι αυτοπεριορισμός κι ας σε πνίγει το δίκιο, μπράβο, μπράβο, πες τους τα, χώσ'τα, δώσε ό,τι έχεις, έτσι, ήρεμος, σοβαρός, με κύρος, με στόμφο, με σιγουριά, και αν ξαναμπερδευτούν οι όροι από τους καραγκιόζηδες χαμηλού επιπέδου αναγνώστες ελληνικών ιστολογίων, ανέβασε πάλι κανά βιντεάκι, γιατί ο λόγος δεν αρκεί, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από λόγια, χρειαζόμαστε να σε βλέπουμε, να παίρνουμε θάρρος, να ξέρουμε ότι κάποιος υπάρχει για μας εκεί έξω, ότι ζεις και ότι δεν σε έφαγαν λάχανο τα μεγάλα συμφέροντα και η μαφία του Ολντμπόη, όχι στη δικτατορία του μέσου όρου, όχι στη δικτατορία των ηλίθιων post του Ολντμπόη, χώσ'του κι άλλα του αλήτη, για να μάθει να μιλάει και να γράφει, να τολμάει να πιάνει στο στόμα του τους γκέη, ο παλιομοφοβικός, και να αφήνει κι άλλους να σπιλώνουν τη συνείδησή σου και να σε βρίζουν (άκουσον, άκουσον, μα να βρίζουν;::::), κλείσ'του το σπίτι, φυλάκισέ τον, κάν'τον ρόμπα στους υπόλοιπους δικηγόρους, τράβα τον και βίντεο να τον βλέπουμε να σέρνεται τον αλήτη, πάτησέ τον χάμω και στείλε μας φωτογραφία με σένα να τον πατάς χάμω Άγιε Γεώργιε, παρ'του το κεφάλι, να μάθουν να μην κουνιούνται όλοι αυτοί και γράφουν κάτι που δεν μας αρέσει και μετά πάμε να κάνουμε το καλό και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να τ'ακούμε από πάνω και να μας λένε κακιασμένες και κραγμένες κι εμείς να αναγκαζόμαστε να κάνουμε μπλόφες (μπας και, αλλα που) και να ρίχνουμε το επίπεδο και να τους προσφωνούμε καργιολίτσες (τρε σικ), που θα φτάσει η κοινωνία αυτή, που, ποιος θα πληρώσει για όλο αυτό το κακό, ποιος φταίει, ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου ποιος.

υστερόγραφα:

- Εγώ πάντως περιμένω να δω που το πάει ο δικηγοράκος και πως θα εξαργυρώσει όλο αυτό το σαματά. Κι ας προσπαθήσει κάποιος να με πείσει για το αντίθετο. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...

- Πάντως, πολύ ιδιότυπος moderator αυτός που (αυτο)ρυθμίζει τα comments στο blog του e-lawyer: στα 10 επαινετικά σχόλια (σε βαθμο γλίτσας) και ένα ντεμι-υβριστικό για ξεκάρφωμα. Να'ταν έτσι και στη ζωή, ε;...

- Μ'αρέσεις πάντως δικηγοράκο (να διαβαστεί παρακαλώ με φωνή Καλογήρου, κατά το "δασκαλάκο") που αποφασίζεις και "αποσφαηνίζεις" μόνο τους όρους που γουστάρεις εσύ και πάλι αναλύεις αυτό που ΓΙΑ ΣΕΝΑ είναι πρόβλημα και όχι αυτό που έχει προκύψει. Πως τα φέρνεις έτσι βρε μπαγάσα... Γι αυτό σου παίρνει και μόνο 3 λεπτά.

- Διαφωνώ με τη σύγκριση με Κούγια. Σιγά που θα ολοκλήρωνε σε 3 λεπτά ο εξαποδώς. Εδώ ήθελε 3 εκπομπές για να μιλήσει για την κάργια τη γυναίκα του (μη με καρφώσεις για ύβρεις e-lawyer, αυτός την είπε έτσι).

 
At 6/22/2008 05:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Costinho, βλέπω σε επηρέασε τόσο η ιστορία που έχασες προσωρινά την αίσθηση του χιούμορ σου. Προσωπικά θεωρώ ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η παρέμβαση του V - Lawyer στο θέμα που προέκυψε με τον E - Lawyer και είναι προς τιμήν του E - Lawyer που δίνει το βήμα του μπλογκ του στον V - Lawyer. Οι κανονές του σαβουάρ λόιερ επιβάλλουν ο V - Lawyer να ανταποδώσει την πρόσκληση στον E - Lawyer, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ηχητικής σφήνας με τις απόψεις του R(adio) - Lawyer.

 
At 6/22/2008 05:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε των 8:04, διαφωνώ. Εκείνο που θεωρώ πως συμβαίνει είναι ότι 99 να γράφουν με διάθεση σχολιασμού και 1 να γράφει με διάθεση να γίνει μπάχαλο, είναι πολύ πιθανό ο ένας να δώσει τελικά τον τόνο και να γίνει κατ' αποτέλεσμα το δικό του.

 
At 6/22/2008 06:57:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

προς Η-Νομικό: είπα ότι διάβασα το άρθρο του Ολντ-Μπόι, όχι το υβριστικό σχόλιο. Το σχόλιο όντως είναι άθλιο και θα πρέπει να το σβήσει εφόσον του το έχεις ζητήσει.

Ως προς το άρθρο του Ολντ-Μπόι είναι η προσωπική του οπτική γωνία που δεν είναι ούτε σεξιστική ούτε τίποτα. Αντίθετα, η προσπάθειά σου να στιγματίσεις την άποψη του δεν είναι ό,τι καλύτερο.

 
At 6/22/2008 09:13:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

costinho to pou to paei einai gnosto: kai pleasure (gia ton xaraktira tou pou apokalyptetai megaloprepos sto videaki apo ton tropo agoreysis) kai business (na deis pou tha protagonistei se dikes kai tileparathyra me thema to diadiktyo se ligo kairo - alloste dilonei perifana sto blog tou oti hdh synomilei me parathyriskous)

gay super hero: sto mpineliki mou sto david santos, to opoio paratheteis os ena akomi apradeigma exyvrisis, mallon exases to point tou dadaismou - ekapideytika sto elo, dioti apo ta sxolia sou diapistono oti to humour sou mpazei toa teleytaia

ms. parianos thank you for the apocalyptic link. to prgama milaei mono tou

old boy, min exorthologisesai allo. exeis polla alla mesa na antimetopiseis to fainomeno. just trust your creative pen. ase allous na kanoun tous dikigorous edo mesa...

 
At 6/23/2008 02:52:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

@costinho έλα ρε παπαράκο να αφήσεις σχόλιο ντεμι- υβριστικό να δούμε αν φταίει ο μοντερέητορ μουνάκι.

 
At 6/23/2008 09:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Εν αμίλλαις πονηραίς, αθλιώτερος ο νικήσας."

 
At 6/23/2008 10:57:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

ax kale mh vrizeis!

 
At 6/23/2008 12:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

βρε τον μπούλη, έμαθε καινούριες βρισιές στο γραφείο... ή μήπως συχνάζεις σε σχολεία, γιατί από τότε έχω να τις ακούσω τις συγκεκριμένες...

επιπλέον, το μπλογκ σου δεν το ανοίγω, γιατί έχει moderator το pc μου και κλείνει αυτόματα μόλις ανιχνεύσει overload μαλακίας. συγγνώμη.

 
At 6/24/2008 02:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...γιατί εσύ ακόμα και το "άθλιο καθυστερημένο και κακογαμημένο ΑΜΕΑ", που όλως συμπτωματικώς (τι σου είναι αυτές οι γαμημένες οι συμπτώσεις. ε;) απηύθυνε διαδικτυακός "φίλος" σου πάλι σε κάποιον gay, τον είχες χαρακτηρίσει απλή "διαπίστωση, όπως λέμε κάποιον κοντό" !!!


Και μόλις χθες (ή προχθές) "χειροκροτούσες" το ρατσιστικό ποστ "Ασ’ τον ψευδό να ψεύδεται" του ίδιου διαδικτυακού "φίλου" σου, που αναφερόταν στην άρθρωση του ίδιου στόχου (τι σου είναι αυτές οι γαμημένες οι συμπτώσεις, ε;) και για το ίδιο θέμα έγραφες κάπου αλλού "αφού η άρθρωσή του θυμίζει ξεδοντιασμένο οδοντωτό τι την ήθελε την απαγγελία;"


Άνοιξα ο δύσμοιρος του προφίλ του χρήστη Κ.σ-Μ (γιά να δω ποιός πούστης blogger είναι-με την καλή έννοια) κι έπαθα πολιτιστικό σοκ από τον αριθμό ιστολογίων που διατηρεί!

Θα του απαντήσω λοιπόν με το που ξανησηκώσει ο ψευδός/κουφός/gay την ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ/ΚΛΑΤΣ ξανά στον αέρα διά να τα ξαναχώσει τους εμπόρους, με σωματότυπο "σαμπρέλλας", που διατηρούν κατάστημα στην περιοχή Κολωνακίου! Κατάστημα που πέρασαν δεκάδες βραδιές τους πίνοντας τα ποτά τους κερασμένα πό τον ιδιοκτήτη τους...

Επειδής το "άντε γαμηθείτε" γιά άτομα που αυτό σκέφτονται 25 ώρες το 24ωρο αποτελεί ευχή, ανταπαντώ:
"Μη σώσει και δείτε όρθιο καυλί στο διάβα σας!"

Ευχαριστώ!
Μετά τιμής!
ΜΙΒ

 
At 6/24/2008 04:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/24/2008 08:37:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

160! Bobby George! 160!!

 
At 6/24/2008 09:15:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ακόμα παίζει το θέμα;

divebomb ginger
Χρειάστηκε να ψάξω στο google για να καταλάβω τι εννοείς.
Αλλά όχι, o πιτσιρίκος, ως μπλόγκερ, ποτέ δεν ήταν αγαπημένος μου... H σύγχυσή σου οφείλεται, ίσως, στο ότι με θυμάσαι να υπενθυμίζω πως ο πιτσιρίκος έγινε σκαλοπάτι για να γίνουν γνωστοί άλλοι μπλόγκερς, δεν θυμάμαι, πια, ποιοι.

Κύριε Mακ Χάνιε,
ελπίζω να συνήλθατε από το σοκ.
Τώρα διαβάστε προσεκτικά τι γράφει στο προφίλ που ανοίξατε:

Δεν είναι αυτό που βλέπετε, είναι αυτό που ...νομίζω: ένα blog με επτά θεματικές ενότητες και όχι επτά διαφορετικά blogs

Kαταλαβαίνετε τώρα κάτι; Λιγάκι έστω;

Αντί να έχω ένα μπλογκ και να βάζω ετικέτες στα διάφορα θέματα, βρήκα πιο εύκολο για μένα και πιο εύχρηστο για τους αναγνώστες να τα ποστάρω σε διαφορετικά μπλογκς. Γυναικείο το μυαλό μου και γυναικείο ταλέντο η οργάνωση!

Ησυχάστε! ποστάρω αργά και πού - εσάς και κάποιους άλλους κανείς δεν μπορεί να σας φτάσει στην παραγωγή.

Δικό σας το χρυσό πληκτρολόγιο!

---
Μανταλένα, όταν γράφεις ανέκδοτα να με προειδοποείς. Γράφεις εσύ για τρολάρισμα; (jajaja!)

Όσο γι αυτό που βρήκες άσχετο, δεν είναι καθόλου. Έχει να κάνει με τη δική σου αντίληψη περί του τι αποτελεί ύβρη ή προσβολή.


Κοσμά και Δαμιανού θα ξανακάνω μια βόλτα, και εφόσον η συζήτηση συνεχίζεται θα κάνω πάλι μία περιληπτική απάντηση όπου (και αν) χρειαστεί.

 
At 6/25/2008 02:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OΛΑ τα ιστολόγια σας υπό την επωνυμία Artois προφανώς και γιά λόγους σεμνοτυφίας δεν θέλατε να τα αναφέρετε!

Τι σεμνή πούστε καλή μου!

 
At 6/26/2008 08:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

έμαθα να μην με ενοχλούν οι φασίστες που δηλώνουν ότι θα ενοχλούνταν αν καταλάμβαναν τη θέση των ενοχλημένων.

σε ποιους τα λέω! ηλίθιοι.

nikoskarouzos.blogspot.com

σε ποιους το λέω κι αυτό! δε γαμιέστε να ασβεστωθείτε θλιβερά τηλεθεατάκια του εόντος και του διαδιχτύου εθνικόφρονες κλπ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home