Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

The Happening

Πέρσι κάποιος με είχε κατηγορήσει ότι τον λογοκλέπτω. Την επόμενη μέρα έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα λέγοντας (αν θυμάμαι καλά, γιατί μετά το έσβησε εντελώς το ποστ) ότι η κατηγορία ήταν «στημένη», ότι δεν εννοούσε πως τον είχα λογοκλέψει και ότι το μπλογκ μου χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα για να αποδείξει κάτι άλλο.
Χθες, μπαίνοντας στα σχόλια αυτού του ποστ, είδα ότι κάποιος άλλος ζήτησε να του χορηγήσω τα στοιχεία μου προκειμένου «να προχωρήσει δικαστικώς» εναντίον μου, επειδή κάποιος ανώνυμος σχολιαστής τον έβριζε. Του τα έδωσα.
Σήμερα διαπιστώνω πως επρόκειτο -κατά δήλωσή του- περί «μπλόφας» και «happening» και πως -επίσης κατά δήλωσή του- μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να διοργανώσει αυτό το χάπενινγκ έπαιξε το ότι «ξέρω νομικά» (sic). Aσφαλώς και η περίπτωση αυτή διαφοροποιείται ξεκάθαρα από την προηγούμενη, ασφαλώς και εδώ -μολονότι η πειραματική χρήση του μπλογκ μου εξελίσσεται πλέον σε τρεντ- δεν έχουμε να κάνουμε με κωλοτούμπα. Ασφαλώς δε όλο αυτό το σκηνικό το έστησε όχι γιατί δεν είχε να περάσει με πιο ευχάριστο τρόπο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ούτε για κάποιον μικροπρεπή σκοπό, αλλά αντίθετα για έναν ευγενικό σκοπό, για να καταδείξει δηλαδή «ότι έχουμε ακόμη δρόμο για μια κουλτούρα αυτορρύθμισης».
Πληροφορούμαι ακόμα στο ποστ του ότι την δίκη την είχε ήδη κερδίσει. Τον συγχαίρω για την μεγάλη του επιτυχία, προσθέτοντας την απορία μου τι συμβαίνει με την επιδίκαση δικαστικής δαπάνης σε δίκες κερδηθείσες στο μυαλό του μπλοφαδόρου ενάγοντος; Μήπως αφού αυτά τα χρήματα θα ξοδεύονταν και τώρα δεν ξοδεύτηκαν, θα πρέπει τουλάχιστον να τα δώσω ως προσφορά σε κάποιο «Ταμείο για την Αυτορρύθμιση των Μπλόγκερ»;
Κι αφού λύσαμε το οικονομικό σκέλος, θα κλείσω το ποστ με μια εσχατολογική νότα, αντιγράφοντας τις λέξεις του Τάλου:
«... ευαισθησίες που οδηγούν σε μια "αυτορρύθμιση" πολλαπλά ψυχαναγκαστικότερη από οιαδήποτε δικαστική απειλή, είναι ευαισθησίες που μου κάνουν την ζωή πιο δύσκολη και άρα δεν είναι αδιάφορες. Επίσης δεν μου είναι αδιάφορη (γιατί διαδίδεται ευρέως) η κοσμαντίληψη που θέλει την ζωή να μην είναι παρά υποσύνολο μιας αίθουσας δικαστηρίου, τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων να είναι πρωταρχικά νομικές και την ιδέα ότι οιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να είναι έξω από την δικαστική ρύθμιση αποκρουστέα. Η δικανική αυτή μονομανία απειλεί (ανά τον κόσμο) με μόνιμο ξενέρωμα την ανθρωπότητα και θα οδηγήσει μέσα σε λίγο καιρό σε τέτοια απελπισία και υπαρξιακό κενό που οι άνθρωποι θα πάψουν να γεννούν παιδιά και το ανθρώπινο είδος θα σβήσει».

81 Comments:

At 6/17/2008 05:14:00 μ.μ., Blogger david santos said...

Sad, but excellent photo!!!
Happy day

 
At 6/17/2008 05:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

To προηγούμενο σχόλιο αποδεικνύει ότι η μεγάλη ομορφιά του διαδικτύου και ο βαθύς του εαυτός είναι το χάος και το τυχαίο.
Ρυθμίσεις, αυτορρυθμίσεις, αναγκαίες και αναπόφευκτες μάλλον ως ένα βαθμό, αλλά σε κάθε περίπτωση στο στάδιο αυτό ακόμα μοιάζουν σαν να προσπαθείς να βάλεις χαλινάρια στο διάστημα.

 
At 6/17/2008 05:24:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Καλά. Στο θέμα μας τώρα.

Ας κάνω ακόμα ένα πείραμα:

Ολντ μπόυ, μετά από μια νύχτα πάθους τρελού μαζί σου κουβαλάω στα σπλάχνα μου (κάπου μεταξύ σπλήνα και λαχνών) το ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ!

Ανέλαβε τις ευθύνες σου! Αναγνώρισε την κόρη σου την Αρχιδάμη! Φέρσου σαν άντρας, αν είσαι άντρας. Είσαι άντρας;

Δες τώρα τι θα γίνει στο μπλογκ μου. Μεγάλη σαγήνη η αναγνωσιμότητα. Ενώ εμένα που με διαβάζω μόνο εγώ κι άλλοι 80... (άντε να μεγαλώσει η Αρχιδάμη, να μάθει γράμματα).

 
At 6/17/2008 05:25:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/17/2008 05:43:00 μ.μ., Blogger Fight Back said...

Εχε αρκετα χοτ-ντογκς μαζι σου κι ολα θα πανε καλα

 
At 6/17/2008 05:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/17/2008 05:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/17/2008 06:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Fight Back, για τα μάτια σου μόνο:
«Στο «Συμβάν» αποφασίζει να μετατρέψει σε σκηνικό τρόμου την ειδυλλιακότερη εικόνα: την ηλιόλουστη φύση. Αντί για φυσικές καταστροφές φυσική ηρεμία. Μόνο λίγο αεράκι στα φύλλα. Ωστόσο όλα είναι φανερά, οι αλληγορίες και τα μηνύματα, και απουσιάζει η απόλαυση της κρυμμένης ταινίας. Ο απατεών Σιάμαλαν εδώ δεν θέλει να ξεγελάσει κανέναν. Κρίμα»
Sraosha, το σχόλιό σου είναι: α) ομοφοβικό, β) ενδχομένως υπαινίσσεται ότι άλλος μπλόγκερ (ενδεχομένως και ο λινκαριζόμενος στο ποστ) έκανε ό,τι έκανε για την αναγνωσιμότητα, διάδοση σαφώς δυσφημιστική που θα έπρεπε να σβήσω κανονικά, αλλά το μπλογκ μου είναι ως γνωστόν αρένα.

 
At 6/17/2008 06:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

david santos don' t get excited!
Η φωτο είναι από τη νέα ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν "The happening" που παίζεται αυτές τις μέρες ατους κινηματογράφους.
Αν σου λέει κάτι ο τίτλος.

 
At 6/17/2008 06:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πααααλι κοψιμο; Σβησε κ' το αποκατω τοτε, μην κανεις μισες δουλειες.

 
At 6/17/2008 06:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οκ το εκοψες, τοτε κοψε κ' αυτο κ' το αποπανω

Real time λογοκρισια - γουσταρω!

 
At 6/17/2008 06:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ρε άνθρωπε, λυπήσου με. Γράφτα κάπου αλλού αυτά. Μην με κάνεις να τα κλείσω τα σχόλια.

 
At 6/17/2008 06:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κοιτα, αυτο ειναι το τελευταιο - κοφτα ολα. Το λογο θελω μονο να μου πεις κ' παιρνω τον πουλο

 
At 6/17/2008 06:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ό,τι κάνει ο καθένας είναι δική του δουλειά, κι εδώ δεν είναι κιτρινάδικο να γράφεται τι κάνει ο καθένας στα προσωπικά του. Αν δε (που είναι και το πιθανότερο) γράφεις και ψέμματα ακόμη χειρότερα.

 
At 6/17/2008 06:16:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Μια και αναφέρθηκες στο περασμένο τριήμερο, εγώ το πέρασα στη Σαμοθράκη, ξακουστή για τα περίφημα Καβείρια Μυστήρια. Τα οποία όμως ωχριούν μπροστά στα μυστήρια πλάσματα και τις μυστηριώδεις καταστάσεις που βρίσκουμε στα blogs και εσχάτως στο δικό σου. Μυστηριώδεις τύποι, πλαγιομετωπικές συγκρούσεις εγωισμών και συμπλεγμάτων και άλλα περίεργα που οφείλονται νομίζω σε εκτός internet ελλείμματα. Ελλείμματα σε φίλους, σε ανθρώπινη συντροφικότητα και ζωή. Με συνέπεια όλη η προβληματική εκτός ίντερνετ ύπαρξη κάποιων ανθρώπων να στριφογυρίζει στα πλυντήρια (blogs) του καθαριστήριου λερωμένων ψυχών που λέγεται ίντερνετ... πάντως τώρα που πρόσεξα είδα ότι σε παλιότερο ποστ είχες συμπεριλάβει link σε δικό μου ποστ χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Eπιφυλάσσομαι να εξαντλήσω παν ένδικο ή άδικο μέσο... προς τo παρόν αποφάσισα να αντιδράσω βομβαρδίζοντας το blog σου με δυσνόητα, σεντονοειδή και φορτωμένα εξεζητημένες μεταφορές σχόλια όπως το παρόν... και που να σφίξουν κι οι ζέστες.

 
At 6/17/2008 06:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τοτε σορρυ. Το εδωσα ως "υποθεση εργασιας" - ουτε ξερω, ουτε με νοιαζει αν γινεται ή οχι. Το σεναριο επρεπε να φτιαχτει για μην πει ο αλλος οτι η "κατηγορια" δεν βασιζεται σε κανενα περιστατικο κτλ.

Ουτε κατα του Βρ ουτε του αλλου εχω τιποτα.

Εσενα σε θεωρω λιγο τρομπα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

 
At 6/17/2008 06:23:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Santos,

παρακαλώ αφησε ενα σχόλιο και στο δικό μου βλογ να γίνω κι εγω κομεντεντ μπαι Ντειβιντ Σάντος!

ΥΓ. Επι του θέματος θέλω να πω οτι αρμοδιότερα των αστικών και ποινικών δικαστηρίων, είναι ίσως τα μπουμπουνοδικεία.

 
At 6/17/2008 06:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mε την ευκαιρία να πω ότι αν έχω καταλάβει καλά δεν έχει τεθεί υπό συζήτηση (όχι μόνο από τον e lawyer - και από άλλους)αν πρέπει να σβήνω τα σχόλια που είναι υβριστικά, αλλά αν είναι σωστό και να ανέχομαι και σχόλια που τον ειρωνεύονται, μιλάνε σκληρά για αυτόν κλπ. Υπάρχει δηλαδή η αντίληψη ότι πρέπει να είμαι κάτι σαν τον Γιάννη Πολίτη ή το Νίκο Χατζηνικολάου όταν συντονίζουν συζητήσεις. Πρώτον λοιπόν δεν έχω κανένα ρόλο συντονιστή. Και δεύτερον καθόλου δεν συμφωνώ ότι θα έπρεπε για λόγους ευπρέπειας και δεοντολογίας να παρεμβαίνω έστω και υπό μορφή παραίνεσης σε σχόλια (ακόμη κι αν γίνονται ομαδόν) που «την λένε» σε κάποιον.

 
At 6/17/2008 06:42:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Εγώ θα παρενέβαινα (όπως και έχω κάνει) μόνο αν αντιλαμβανόμουν ότι κάποιος ξεσπάει στους σχολιαστές μου επειδή έχει πρόβλημα μ' εμένα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δε νομίζω ότι πέφτει λόγος στον διαχειριστή του blog να 'επαναφέρει στην τάξη' τον οποιονδήποτε σχολιαστή. Από τη στιγμή που θα πέσει στην παγίδα αυτή γίνεται νομίζω χειρότερος από τον κάθε ανώνυμο υβριστή. Ο καθένας άλλωστε ανώνυμος ή μη κρίνεται από όσα λέει, ας τον αφήσουμε ελεύθερο να κριθεί.

 
At 6/17/2008 08:23:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Να σου υπενθυμίσω - γιατί προφανώς το ξέρεις αλλά το παραβλέπεις για τις ανάγκες του ποστ- ότι οι δικηγόροι ως διάδικοι δεν καταβάλουν γραμμάτιο και γι' αυτό δεν τους επιδικάζονται δικαστικά έξοδα.

Θα ήθελα επίσης για μία ακόμη φορά να σου επισημάνω την υποχρέωσή σου να σβήσεις τα υβριστικά εναντίον μου σχόλια. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι έχεις κάνει λάθος.

 
At 6/17/2008 08:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O e-Lawyer δεν είναι πουστράκι ούτε κακιασμένη αδερφή.

 
At 6/17/2008 08:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ότι οι δικηγόροι ως διάδικοι δεν καταβάλουν γραμμάτιο και γι' αυτό δεν τους επιδικάζονται δικαστικά έξοδα.


--- κατα τ'αλλα το προβλημα ειναι τα σχολια κ' οχι αυτη η κραυγαλεα διακριση κατα των αλλων, μη δικηγορων διαδικων.

 
At 6/17/2008 09:04:00 μ.μ., Blogger Αntidrasex said...

Ώχου αδερφέ... Εμένα η σχωρεμένη θεία μου (που δεν την λέγανε βικυ, ευτυχώς) μου έλεγε πως "οποιον ανακατέβεται με τα πίτουρα, τον τρων οι κότες". Όταν μπαίνεις κάπου να πεις τη γνώμη σου, περιμένεις ότι θα πουν και οι άλλοι τη δική τους. Τώρα, αν δεν σ'αρέσει η γνώμη τους για σένα ή ο τρόπος τους, παίρνεις το κουβαδάκι σου και πας σε άλλη παραλία. Αυτά τα ολίγα.
ΥΓ(και σε μένα έχει σχολιάσει ο David Santos, είναι κάτι ιδιαίτερο; Να βάλω banner;)
ΥΓ

 
At 6/17/2008 09:08:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Δεν είναι διάκριση, τα δικαστικά έξοδα είναι τα χρήματα που καταβάλλονται σε δικηγόρο.

 
At 6/17/2008 09:17:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Και δεύτερον καθόλου δεν συμφωνώ ότι θα έπρεπε για λόγους ευπρέπειας και δεοντολογίας να παρεμβαίνω έστω και υπό μορφή παραίνεσης σε σχόλια (ακόμη κι αν γίνονται ομαδόν) που «την λένε» σε κάποιον.

Εδώ υπάρχει ένα θέμα.

Όχι εκ των προτέρων λογοκρισία, moderation κλπ. Αλλά δεν είναι μέσα στους άγραφους κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης —δεν μιλάω για νόμους—, το ότι αν περνάει από το χέρι μας να απαλείψουμε έναν —εξακριβωμένα— υβριστικό χαρακτηρισμό προς τρίτο, ο οποίος θα μας το ζητήσει μάλιστα, το κάνουμε; Η έκφραση της επιθυμίας και η επίκληση της προσβολής της προσωπικότητας δεν μας φέρνει κάποια ηθική δέσμευση;

Ας πούμε ότι στον εξωτερικό τοίχο του μπαλκονιού σου γράφει κάποιος —με κιμωλία, ώστε να είναι ανέξοδο το σβήσιμο— "Ο Χ είναι μαλακάς".

Έστω λοιπόν ότι έρχεται ο Χ και σου ζητάει να το σβήσεις —ο ίδιος προφανώς δεν έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι σου.

Θα το έσβηνες ή όχι;

Σε τι διαφέρει το ιστολόγιο;

Εκτός αν θεωρούμε ότι με το να αφήσουμε το υβριστικό σχόλιο υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου, κλπ κλπ. Δηλαδή ότι το μικρό αυτό κακό υπηρετεί ένα μεγάλο καλό. Αλλά τότε —κατά τη γνώμη μου— μάλλον προσφέρουμε κακές υπηρεσίες στην έννοια του λόγου αλλά και στην έννοια της ελευθερίας. Στα πλαίσια δηλαδή του:

Μαζί μας, τελεφταίοι, με το βαπόρι
πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.

Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια
λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια.


που γράφει ο ποιητής.

Είναι γνωστό ότι σε μια εφημερίδα, σε ένα περιοδικό δεν θα δημοσιεύονταν ένα τέτοιο —σκέτα υβριστικό— σχόλιο, επιστολή κλπ.

Ο λόγος που δημοσιεύονται στα ιστολόγια δεν είναι τάχα επειδή εμφανίστηκαν ανώτερες αρχές ελευθερίας του λόγου, αλλά επειδή είναι τεχνικά εφικτό.

Στην εφημερίδα πρέπει συνειδητά και χειροκίνητα να σε επιλέξει ο συντάκτης που διαβάζει της επιστολές για να δημοσιευθεί το σχόλιο σου. Στο ιστολόγιο μπορείς να γράψεις ό,τι σχόλιο θέλεις και να δημοσιευτεί αυτόματα —είναι η διαγραφή που απαιτεί χειροκίνητη συνειδητή επιλογή.

Ε, αυτή την διαφορά την θεωρούμε σημαντική —παράγοντα ελευθερίας— ή απλά συμβιβαζόμαστε με το τι επιτρέπει και τι όχι η τεχνολογία χωρίς να το πολυσκεφτούμε;

 
At 6/17/2008 10:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είναι διάκριση, τα δικαστικά έξοδα είναι τα χρήματα που καταβάλλονται σε δικηγόρο.

---- Τα γραμματια / προεισπραξεις ομως;

 
At 6/17/2008 10:12:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

@old-boy

Να κόβεις τα ειρωνικά σχόλια, τα δηκτικά, τα καυστικά, τα υπαινικτικά, όσα δεν χρησιμοποιούν πληθυντικό ευγενείας, και γενικώς να επιτρέπεις μόνον όσα είναι συντεταγμένα με τον τρόπο επιστολής Αγγλίδος κορασίδος του 19ου αιώνα. Πλήρη αποστείρωση.

ΥΓ: Μια που πλέον πρέπει να τονίζουμε και τα αυτονόητα, να πω ότι το ως άνω σχόλιό μου έχει ύφος ανάλογο του (ρητορικού) ερωτήματος.

ΥΓ2: Επί της ουσίας, με έχει καλύψει ο neTpen με το σχόλιό του στο buzz.

ΥΓ3: Το γ***σαμε και ψόφησε...

 
At 6/17/2008 10:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καποια ερωτηματα:

Α. Κατα ποσο χαρακτηρισμοι "πουστρακι", "κακιασμενη αδερφη" κ' προτροπες "αντε να σε δει κανας γιατρος" ειναι αξιολογικες κρισεις κ' οχι πραγματικα περιστατικα; Ποση βαρυτητα πρεπει να δοθει οτι οι χαρακτηρισμοι αυτοι δεν αφορουν εκ πρωτων τον ελοιερ αλλα ειπωθηκαν κατοπιν σχολιων του τελευταιου σε θεμα ασχετο με αυτον; Εχει σχεση το γεγονος οτι υπαρχει μια προιστορια με τον ελοιερ και αρα ειναι πιθανον οι χαρακτηρισμοι να ειναι πιο τραχεις;

Β. Ποση προστασια δικαιουται καποιος που εκουσιως δημοσιοποιει τα στοιχεια του και την ιδιοτητα του (δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να μπορει πλεον κανεις να βρει το γραφειο του); Οι δε συνεχεις αναφορες του στις πολυσχιδεις δραστηριοτητες του στο μπλογκ του μπορει να θεωρηθουν ειδος διαφημισης, πραγμα που αντικειται στο αρ 8 του ΚΕΔ;

Γ. Χαριν στην "μπλοφα" ο ελοιερ τωρα εχει τα στοιχεια του ολντ - μπου τα οποια ο τελευταιος καθολη την διαρκεια της παρουσιας του εδω κρατουσε μυστικα και τα παραχωρησε μονο οταν του ζητηθηκαν για νομιμη χρηση. Τι αξιωσεις επανορθωσης μπορει να εχει τωρα ο ολντ-μπου απεναντι στον ελοιερ; Μπορει ο καθενας κρυφιως να αποκτα στοιχεια αλλου χαριν "μπλοφας"; Κατα ποσο η ανωτερω συμπεριφορα επιτρεπεται απεναντι σε συναδελφο;

 
At 6/17/2008 10:45:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Έχω απαντήσει σε όλα τα παραπάνω στο δικό μου χώρο, ανώνυμε.

 
At 6/17/2008 11:03:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Η όλη ιστορία των blogs με τις παρεξηγήσεις τους, τις ποστοκλοπές, τις μπλόφες, τα μπλογκοπαιχνιδάκια και τις σαχλαμαρίτσες, τις χαριτωμενιές αλλά και τις χυδαιότητες διαφόρων αποχρώσεων μου άφησε, εδώ και ενάμισι χρόνο που μπήκα σ' αυτήν, περισσότερο πικρή γεύση παρά καλές εντυπώσεις. Κι αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έκλεισα και το blog μου με το πρόσχημα του καλοκαιριού. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - meropi, xasodikis, locuspublicus, identitycafe, του παρόντος blog και μερικών άλλων αξιοπρεπών ανθρώπων - είδα να κυριαρχούν οι μικρότητες, η μετριότητα που ούτως ή άλλως ξεχειλίζει εκεί έξω και δε μας χρειάζεται σε extra δόσεις, διαφόρων ειδών κομπλεξισμοί και τα ανθρώπινα κοπάδια που ψάχνουν δημοφιλή blogs για να βοσκήσουν. Μακάρι να κάνω λάθος και απλώς να πήρα λάθος μυρωδιά από τα blogs αλλά όπως και να 'χει κάτι τέτοια ποστ (περισσότερο οι αφορμές τους) με επιβεβαιώνουν.

 
At 6/18/2008 12:11:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

o david santos einai poustakos kai kakiasmeni aderfi. this is not a happening. it is happening.

www.apoaytorrythmisi-tora.com

 
At 6/18/2008 12:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χάρη σε μια μπλόφα κι ένα χάπενινγκ όμως, εγώ έμαθα τα δικαιώματά μου:

ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΧΟΝΤΡΟ, ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!

Αααααχ, απορρυθμίστηκα και το φχαριστήθηκα!

 
At 6/18/2008 12:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αίσθησή μου είναι ότι η αντιπαράθεση δυο ευφυών ανθρώπων που δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά (αφού το στοιχείο της σύνεσης απουσιάζει) θέλει και τους δύο χαμένους, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων.

 
At 6/18/2008 12:53:00 π.μ., Blogger Γιάννης Χάρης said...

μακάρι να κατάλαβε ο ι-λόγιερ πως το 'χε παρατραβήξει, πως είχε χάσει προ πολλού το όποιο δίκιο είχε στην όλη ιστορία, κι έπρεπε πια κάπως να τα μαζέψει

μακάρι να σκέφτηκε πως ένας κατάλληλος, σχετικά ανώδυνος για τον εγωισμό του, τρόπος είναι η πιρουέτα με τα περί μπλόφας, παρ' όλη την αβάσταχτη γελοιότητα της κίνησης αυτής

αν όμως αληθεύουν τα περί μπλόφας και χάπενινγκ, αν δηλαδή όντως σκέφτηκε απ' την αρχή να προχωρήσει στο τέχνασμα αυτό, να στήσει την στορία αυτή, προκειμένου, λέει, να δείξει ότι... κτλ. κτλ.,

τότε έχουμε να κάνουμε με τον πιο χυδαίο φασισμό, το φασισμό του φαρσέρ, του προβοκάτορα, που θεωρεί εαυτόν ανώτερο, γονιδιακά εννοείται, ώστε να παίζει με τις μαριονέτες, με τα άλλα ανθρωπάκια, για να τους μάθει, των πτωχών, την Αλήθεια

μ' άλλα λόγια, χίλιες φορές θα προτιμούσα να 'ταν ο ι-λόγιερ ένας κολλημένος στόκος, χίλιες φορές να 'ταν ο δικομανής ή ο Κούγιας που θα 'σερνε στα δικαστήρια τον κάθε ολντ μπόι, χίλιες φορές να 'ταν ο ανεκδιήγητος που πάει να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα με μια μεγαλειώδη αλλά αξιοθρήνητη πιρουέτα, παρά ο κυνικός μαριονετίστας, όπως θέλει να παρουσιάζεται, που έπαιξε με τα παιδάκια, για να τους δείξει πόσο τζιζ κάνουν, ω παιδάκια, μερικά παιχνιδάκια

ντροπής πράματα

 
At 6/18/2008 01:29:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γνωμοδότη, με παρεξήγησες. Το απόσπασμα μου που αντιγράφεις μιλά και αναφέρεται στα μη υβριστικά σχόλια. Του e lawyer και σε αυτό το ποστ και στο προηγούμενο του έχουν αντιτεθεί πολλοί και διάφοροι. Λέω ότι εκείνω που εισπράττω είναι πως πέραν από τα καθαρά υβριστικά σχόλια, νιώθω να μπαίνει ένα ζήτημα για το πόσο είναι σωστό εκ μέρους μου να δέχομαι να τον ειρωνεύονται και να τον κατηγορούν άλλοι τριάντα. Λέω ότι εισπράττω και την μομφή πως είναι αντιδεοντολογικό να επιτρέπω να του μιλάνε σκληρά επειδή και καλά φιλοξενείται εδώ. Τώρα αν θες να το προχωρήσουμε ως σκέψη πέραν των επίμαχων σχολίων με τις επίμαχες λέξεις, αν θέλει κανείς να ψάξει να βρει προσβλητικές εκφράσεις (κόσμιες αλλά προσβλητικές) της τιμής του, τις βρίσκει. Ενδεχομένως ο e lawyer να μπορεί εδώ να στραφεί κατά είκοσι διαφορετικών ατόμων. Δεν λέω να κερδίσει. Λέω να στραφεί. Όπως κι εγώ με τη σειρά μου έναντι άλλων είκοσι. Όπως τελικά όλοι εναντίον όλων και το τελικό αποτέλεσμα για να μην μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον κανενός θα είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφει ο Χασοδίκης. Πάει αυτό. Τώρα για αυτό που εννοείς (αλλά δεν εννοούσα εγώ), ναι, αν κάτι είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ υβριστικό και ζητήσει ο υβριζόμενος να σβηστεί, καλό είναι να σβήνεται. Εξήγησα και στο μπαζ και στο άλλο ποστ το γενικότερο σκεπτικό μου, το οποίο είναι ότι αποτελεσματικότερος τρόπος για να μην έχεις τρολ είναι να μην τους δίνεις σημασία. Μπορεί να κάνω λάθος. Αυτήν την τακτική εφάρμοζα ως τώρα και είχε αποδώσει πάντως.

 
At 6/18/2008 01:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε των 10:32, αν θέλω, όχι να το ψειρίσω, έστω να το κυνηγήσω το θέμα, πολλά μπορώ να κάνω. Αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, όπως δεν μπήκα και στη διαδικασία να κάτσω να γράψω το ιστορικό της διαμάχης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ήδη έχουν γράψει ότι κάνουμε σαν δυο 15χρονα που τσακωνόμαστε, ήδη εδώ ένας άλλος γράφει ότι τον χαλάμε και οι δύο εξίσου. Δεν είναι αυτός ο λόγος, δεν είναι η εντύπωση των άλλων που με κάνει να μην θέλω να το συνεχίσω. Ο λόγος είναι ότι έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω από το να τσακώνομαι με τον καθένα που ψάχνει αφορμή. Ένα ποστ έγραψα για ένα σελέμπριτι, ένα ποστ στο οποίο -και γαμώτο δηλαδή- έκανα και αυτοκριτική ως προς τη συχνότητα με την οποία ποστάρω. Ένα ποστ που την ώρα που το έγραφα μου άρεσε γιατί θεωρώ ότι μου είχε κάτσει καλά η συνταγή του. Δεν επεδίωξα κανένα καυγά.
Ωραία λοιπόν, ο μεγάλος προστάτης προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο έχει κατά δήλωσή του αποσπάσει με μπλόφα τα προσωπικά δεδομένα μου: τόσα καταλαβαίνει για τις συνέπειες όσων γράφει, τόσα γράφει. Ας έρθει λοιπόν να δει το μέγεθος του γραφείου μου, ας ρωτήσει τον θυρωρό τι ώρες πάω στο γραφείο, πόσους πελάτες έχω, ας ψάξει τις παραστάσεις μου, ας ρωτήσει συναδέλφους αν με ξέρουν και αν με βλέπουν στα δικαστήρια, ας κάνει ό,τι θέλει. Ας μπει και σπίτι μου αύριο να δει αν ταϊζω καλά το παιδί μου. Ας με επιτιμήσει που βάζω φωτογραφίες του και το διασύρω. Ας κάνει γενικά ό,τι θέλει. Ό,τι μα ό,τι θέλει.

 
At 6/18/2008 02:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τολμώ κι εγώ να εκφράσω την ταπεινή μου γνώμη παρά το γεγονός πως είμαι ασχετη και μη συνηθισμένη σε τέτοιου είδους διαμάχες.

Λπν, e-layer, αίσχος, μόνο και μόνο ο χρόνος και ο κόπος, όλη η ταλεπορία του ολντ-μπου αξίζει να ζητήσεις ΕΣΥ συγγνώμη απ’ αυτόν κι όχι αυτός από εσένα.

Εκτός αυτού, για ποιον λόγο να απολογηθεί? Σε άκουσε, σου απάντησε ψύχραιμα και λογικά, σου έδωσε τα στοιχεία του, διέγραψε σχόλια (τα οποία βέβαια δεν γνωρίζω αν ήταν υβριστικά ή όχι) και στο κάτω κάτω, εσύ την τιμή σου την υπερασπίζεσαι -είναι δικαίωμα σου-. Αυτός όμως κι ο κάθε ολντ-μπου δεν έχει την υποχρέωση να το βουλώνει σε όποιον δε σε πάει.
Αν θέλουν να σε βρίσουν, κι αυτό δικαίωμα τους είναι. Κι αν δεν τους το δίνεις εσύ, θα το παίρνουν μόνοι τους.
Λες να μη σε βρίζουν μέσα τους? Φαντάστηκες καθόλου τι χριστοπαναγιές μπορεί να έχουν κατεβάσει μπροστά στις οθόνες τους? Λες πως σε προσβάλει να σε λένε «κακιασμένη αδερφή» μπροστά σε άλλα 20(λόγου χάρη) άτομα. Το να το σκέπτονται και τα 20 όμως χωριστά(ή τα 10 ή τα 3 ακόμα και το ένα) δε σε χαλάει? Να σ΄ το πω απλά, με το να κόβονται τα σχόλια που σε βρίζουν, δε σταματάν οι σκέψεις που το κάνουν. Τέλος πάντων, είμαι κι απ’ αυτούς που προτιμούν την ουσία από τον τύπο.

Αυτά έχω να πώ..

 
At 6/18/2008 02:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

kai ontos kanete san 15xrona

 
At 6/18/2008 02:40:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

@ολντ-μπόυ

Πάσο τότε.

Και αυτό με τα προσωπικά στοιχεία, τα οποία φάρσα-ξεφάρσα έχουν δωθεί, είναι μεγάλο φάουλ.

 
At 6/18/2008 02:52:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Eπειδή ειλικρινά δεν θέλω να συζητάω μαζί του πια, μπες στο μπλογκ του να δεις ανάμεσα σε διάφορα γραφικά να επιβεβαιώνεται αυτό που πριν επισήμανα: «Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι, τρία χρόνια μετά, το e-lawyer κατηγορείται για πρώτη φορά ως "βιτρίνα" για το "περάστε στα ενδότερα". Χωρίς απολύτως καμία πραγματική βάση, αλλά και χωρίς καμία επιφύλαξη ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι ακριβώς.
Δηλαδή: κλασική περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησης που θέτει σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του άλλου και τον εκθέτει φυσικά σε κίνδυνο πειθαρχικής δίωξης».
Άρα να προσθέσω εγώ αφού τον συκοφαντούν λέγοντας ότι κάνει άγρα πελατών θα έπρεπε πιθανότατα με αυτή τη λογική να σβήσω ΚΑΙ αυτά τα σχόλια, όπως μπορεί με αυτή τη λογική να μηνύσει τον Μάο, Λάο, τον Τάο, τον Πάο, τον Κάο, τον Άο και καληνύχτα και καλή τύχη.
Κι αφού θα μπεις που θα μπεις ανάμεσα στα υπόλοιπα γραφικά δες κι ένα τερατώδες ψέμμα: «Κατηγορούμαι όμως, όταν, με πλήρη διαφάνεια (ενώ είναι πανεύκολο να τον βρω από το www.dsa.gr και να του έστελνα την αγωγή χωρίς να βγάλω τσιμουδιά), ενημέρωσα έναν ιστολόγο (που τυγχάνει να είναι και νομικός) ότι θα στραφώ εναντίον του δικαστικά, αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του»
Και η απορία είναι πως ακριβώς θα με έβρισκε από το σάιτ του Δικηγορικού Συλλόγου; Θα έψαχνε τον δικηγόρο όλντ μπόι;
Παραλήρημα (το οποίο φαντάζομαι ως χαρακτηρισμός είναι κι αυτός μηνύσιμος).
Γενικά μην πολυμιλάτε, μην πολυσχολιάζετε, σας επιτρέπετε αυτό που δεν απαγορεύεται ρητώς και όπως θα δείτε στο ποστ του, απαγορεύονται πάρα πάρα πολλά (μας επισημαίνει με κόκκινα μπολντ ότι ο blogger απαγορεύει το «προσβλητικό περιεχόμενο»), γι΄ αυτό να είστε ήσυχα παιδάκια, να μην προσβάλετε κανέναν και να αυτορυθμισθείτε εγκαίρως, προτού έρθει ο Μεγάλος Αδελφός. Όταν έρθει δηλαδή να το έχετε από μόνοι σας βουλώσει, να μην τον κουράσουμε κι αυτόν και αν είμαστε εντελώς καλά παιδιά δεν θα μας ρυθμίσει, αλλά θα μας αφήσει με την αυτορυθμιστική σοκολάτα μας.

 
At 6/18/2008 02:52:00 π.μ., Blogger talos said...

Αντέγραψες την εσχατολογική μου ανάλυση, αλλά όχι την αγωνιστική μου κατακλείδα. Εκτίθεμαι και στον σ. Μάο έτσι. Κάνε κάτι.

 
At 6/18/2008 04:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λέω να αυτορυθμίσω τις φλέβες μου πριν μου αφαιρεθεί το δικαίωμα στην αναπνοή δικαστικώς.
Ας τρέχουμε χαρωπά στο διαδύκτιο ωσάν την οικογένεια Φον Τραπ, τραγουδώντας για την αγάπη και τα ελαφάκια. Ας καλύπτουμε το χαμόγελό μας με το χέρι, όπως ο κύριος Αυτιάς εις την ΤιΒι, για να μην σκανδαλιστεί κανείς με τα δοντάκια μας.
Ας ασχοληθούμε με την υποτιθέμενη ηθική κατάπτωση του διπλανού για να δικαιολογήσουμε την μετριότητα της παρουσίας μας.
Ακόμα καλύτερα: ας κλείσουμε το μαγαζί, ώστε να μείνουν μόνο τα εταιρικά blogs, να χαρούμε αυτορυθμισμένη γλώσσα και κόσμιο ενθουσιασμό (α, και θετική ενέργεια!).
Και οι αθυρόστομοι αλήτες ας πάνε (που θα πάνε...) σε πιο υπόγεια κανάλια για να μην τους βρίσκουν οι ταπεινοί εύθικτοι νυκοκυραίοι μεροκαματιάρηδες, οι πλήρεις ευαισθησίας, με το καθαρό κούτελο και τη λεπτότητα νεαράς, Βικτωριανής παρθένου.
Γιατί θα αναγκαστεί ο κύριος Εισαγγελέας να βάλει τάξη σε αυτόν το βρωμερό ελευθεριάζοντα όχλο που δεν σέβεται τον δημοκρατικό διάλογο -στον οποίο η χώρα μας διαπρέπει από αρχαιοτάτων χρόνων.

[Αναρωτιέμαι, επίσης, αν η Ελλάδα χρωστά στον Ηλία Πετρόπουλο ή στους δικαστές που τον καταδίκαζαν. Όχι, όχι, δεν παρομοιάζω τον old boy με τον συγχωρεμένο: έτσι, ρητορική είναι η ερώτηση...]

 
At 6/18/2008 05:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ, πάντως, πριν από όλο αυτό το ντράβαλο που προέκυψε, δεν ήξερα και πολλά για την προϊστορία της φάσης. Ούτε την ύπαρξη του e-lawyer γνώριζα, ούτε τη θεία Βίκυ, ενώ αγνοούσα και πολλά αμαρτωλά post.

Διαβάζοντας όλα -μα όλα- τα comments προσεκτικά, και αυτού του ποστ αλλά και του προηγούμενου, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα:

- είμαι ενήμερος πια για την ύπαρξη του e-lawyer και του μπλογκ του, το οποίο θεωρώ ανάξιο λόγου -όπως και το επίπεδο του λόγου που ο ίδιος καλλιεργεί στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Για να το γνωρίζει και ο ίδιος, ας μάθει πως μόνος του δίνει την εικόνα του καραγκιόζη με αυτά που γράφει, καθώς και με την εμμονή του σ'αυτή τη στάση, αλλά και τη δήθεν μαγκιά του (μπλόφα) -και εννοείται πως τα δήθεν υβριστικά σχόλια τρίτων δεν πιάνουν μία μπροστά σ'αυτό και δεν συνδράμουν ούτε κατ'ελάχιστο σ'αυτή την σχολαστικά επιμελημένη διαδικασία αυτογελοιοποίησης, παρά μόνο ως κινητήρια αφορμή.

- δεν γνώριζα τη Θεία Βίκυ και δεν την γνωρίζω, πέρα από μερικά χυδαία σχόλιά της εδώ πέρα. Χυδαία όχι τόσο γι αυτά που γράφουν και σχολιάζουν, αλλά κυρίως για όσα αξιώνονται. Επίσης, θεωρώ ότι ψευδώνυμοι/ετερώνυμοι/γουατέβερ σαν τη Θεία Βίκυ είναι που κάνουν ζημιά στη μπλογκόσφαιρα.

- όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Κι αν η μύγα δεν τριγυρνάει στο δικό του μπλογκ, ψάχνει στα μπλογκς των άλλων μπας και τον παίξουν λιγάκι. Πιστεύω ακράδαντα, ότι ο e-lawyer επισκέπτεται συχνότερα τα σχόλια τούτου του μπλογκ παρά το δικό του. Προφανώς, στη γλώσσα του, αυτή η διαπίστωση/πεποίθηση/είδηση/σχόλιο εκ μέρους μου, είναι μηνύσιμο στοιχείο και συνιστά προσβολή. Η επόμενη κλίμακα αμαρτίας, άραγε, είναι το θανάσιμο;

- έγινε μπουρδέλο ο χώρος σχολίων ενός από τα καλύτερα/απολαυστικότερα/οξυδερκέστερα/σημαντικότερα μπλογκς κι αυτό γιατί ο ευγενής διαχειριστής του θεώρησε υποχρέωσή του να απαντήσει με σοβαρά επιχειρήματα σε έναν φαιδρό αλλοπαρμένο που στον καθρέφτη του σπιτιού του καμώνεται πως είναι ο Λούθηρος ή ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Και από κει και πέρα ξεκινά ο φθόνος, η ασυδοσία, η μαλακία, η αμετροέπεια, τα διάφορα φονταμενταλιστικά τερτίπια κλπ. κλπ.

- ο oldboy είναι δικηγόρος ή δικαστικός κλητήρας ή εισαγγελέας ή παριστάνει κάτι από όλα αυτά (ενώ, φυσικά, όλοι ξέρουμε ότι η πιο σοβαρή επαγγελματική του ασχολία είναι το μπλογκ και τα επαίσχυντα/συκοφαντικά/ομοφοβικά ποστ που κατακρεουργούν σελέμπριτις και μη).

- αν ο e-lawyer έχει φίλους (που προφανώς και θα έχει, για να λένε και νομικά ανέκδοτα), μάλλον εκείνοι του έπαιξαν συνωμοτική πουστιά μέσα στο τριήμερο και τον άφησαν μπουκάλα και έτσι πέρασε όλες τις ώρες του μπροστά από την οθόνη ενός pc.

- το ίδιο οσμίζομαι και για τον oldboy, αν και αυτός ο αλήτης έχει ανακαλύψει τρόπους να ποστάρει ακόμα και όταν κάνει μακροβούτια στη Σέριφο. Επίσης, σοβαρό άλλοθι (για τη μη δημιουργική αξιοποίηση του τριημέρου) είναι το γεγονός ότι μεγαλώνει ένα βρέφος και, φυσικά, το ότι είναι αθεράπευτος βάζελος -που σημαίνει πως βλέπει καθημερινά αρειμανίως αγώνες του Euro, αφού μπάλα φέτος το παιδί δεν χόρτασε.

Για να ξαναγυρίσω στον e-lawyer, επιφυλάσσω τη χειρότερη προσβολή και του τη γράφω εδώ, γιατί απ'ό,τι φαίνεται το μπλογκ του παραείναι μίζερο και πτωχό και δεν το διαβάζει ούτε ο ίδιος:
Γάμα και λίγο βρε αδερφέ...

(για πιθανή μήνυση, έχω υποβάλλει τα στοιχεία μου στο σάιτ www.dsa.gr)

 
At 6/18/2008 09:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΙΣΧΟΣ!

Για ΕΝΑΝ ανώνυμο που (με ένα τελείως χαζό ψευδώνυμο:
"νταβραντισμένος νταγλαράς", λέει!) τον έβρισε, ο κύριος e-lawer ξεσήκωσε το σύμπαν, πρόσβαλε όλους μα όλους όσοι είχαν γράψει σχόλια εδωπέρα, και στο τέλος έκανε λέει και μπλόφα (!!!) για να πάρει τα στοιχεία του Οld Boy ...

... και ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ; ... αφού υποτίθεται πως απλώς μπλόφαρε και δεν είχε καμιά πρόθεση να τον μηνύσει;

Το ποιός ΧΡΩΣΤΑΕΙ να ζητήσει συγγνώμη από ποιόν, είναι ξεκάθαρο.

Όπως και ποιός χρειάζεται επειγόντως ... αυτορρύθμιση!

 
At 6/18/2008 10:43:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

david santos koloneis na me myniseis e? poustako...

 
At 6/18/2008 01:04:00 μ.μ., Blogger erva_cidreira said...

old boy: και λάθη κάνω και αντιφάσεις έχω και υπόσχομαι να τις ξανασκεφτώ.

Αν κρίνω από το ότι συνεχίζεις να επιτρέπεις τη δημοσίευση όλων αυτών των ομοφυλοφοβικών παραληρημάτων των αναγνωστών σου - να τους χαίρεσαι τέτοιοι που είναι! - μάλλον δεν μου φαίνεται να έχεις σκεφθεί καθόλου και τίποτα.
Κρίμα!

 
At 6/18/2008 01:05:00 μ.μ., Blogger Spy said...

Τελικά, ρε παιδιά, επειδή παρακολουθώ άναυδος εδώ και δύο ημέρες ανελλιπώς τα δύο αυτά posts και τα σχόλιά τους,
τους λεξιλάγνους συγγραφείς τους,
τη φαντασία ορισμένων που αυτοκτόνησε απηυδησμένη,
την ελεγεία πάνω στο αυτονόητο δικαίωμα της υπεράσπισης (εκατέρωθεν),
τη δραματική αποστροφή αναγνωστών για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που χτυπάει limit down,
τον αξιοπρεπέστατο oldboy να προσπαθεί να "αυτορυθμίσει" τα σπασμένα βάζα και τασάκια του χώρου του,
τον e-lawyer που "χίλιες φορές θα προτιμούσα να 'ταν ο ι-λόγιερ ένας κολλημένος στόκος, χίλιες φορές να 'ταν ο δικομανής ή ο Κούγιας που θα 'σερνε στα δικαστήρια τον κάθε ολντ μπόι, χίλιες φορές να 'ταν ο ανεκδιήγητος που πάει να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα με μια μεγαλειώδη αλλά αξιοθρήνητη πιρουέτα, παρά ο κυνικός μαριονετίστας, όπως θέλει να παρουσιάζεται, που έπαιξε με τα παιδάκια, για να τους δείξει πόσο τζιζ κάνουν, ω παιδάκια, μερικά παιχνιδάκια" (γιάννη χάρη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου),
επειδή... επειδή...
Τελικά πείτε μου παρακαλώ, διότι μπερδεύθηκα ο άνους:
ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ;;;

OldBoy με συγχωρείς για την παρέμβαση, συνέχισε αξιοπρεπώς, όπως κάνεις καιρό τώρα. Κάποιοι έχουμε την ανάγκη να σε διαβάζουμε.
Τα σέβη μου.

 
At 6/18/2008 01:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
"Albert Einstein"

αφιερώμενο ειδικά για την περίπτωση

Σ.

 
At 6/18/2008 01:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κρυφτήκατε όλοι οι ΧΟΝΤΡΟΦΟΒΙΚΟΙ μόλις ακούσατε για μήνυση, έτσι;

Υποκριτές τσίροι!

 
At 6/18/2008 01:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι εγώ θα μηνύσω όποιον κάνει αρνητικό σχόλιο για το ύψος μου!

Ου να χαθείτε ΥΨΟΦΟΒΙΚΟΙ!

 
At 6/18/2008 01:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από όλη αυτή την ιστορία ένα κρατάω:
Ολντ Μπόι ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ????
Κρίμα και σε είχα συμπαθήσει :Ρ

(Μία φανατική αναγνώστρια και συνάδελφος)

ΥΓ: costinho, τα είπες όλα με λίγες λέξεις...
Δυστυχώς η έλλειψη σεξ θερίζει στον κλάδο μας...

 
At 6/18/2008 02:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μέθοδο εκείνη, που οποιονδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις μας και τη στάση μας τον βγάζει "φοβικό" απέναντί μας;

 
At 6/18/2008 03:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επιπλέον, όταν ξεκολλήσουμε από το σύνδρομο, σύμφωνα με το οποίο στην ανάγνωση της πρότασης "ο Ζαχαράτος είναι μαλάκας", εμείς ερμηνεύουμε "ο Ζαχαράτος είναι μαλάκας επειδή είναι gay", και σε κάθε επιχείρημα που συνάδει στην κατεύθυνση ότι ο Ζαχαράτος κρίνεται ως καραγκιόζης σελέμπριτης και όχι ως gay (ούτε καν ως καραγκιόζης σκέτο), εμείς επιμένουμε να αναγνωρίζουμε έναν φοβικό άνθρωπο...... όταν -λέω- ξεκολλήσουμε και αποβάλλουμε αυτό το σύνδρομο, τα πράγματα σ'αυτή τη χώρα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Κυρίως για τους gay και τα δικαιώματά τους, που οι ίδιοι δείχνουν να υποτιμούν και να εξευτελίζουν για χάρη ενός ανόητου, ιδιότυπου και -κυρίως- άγονου φονταμενταλισμού. Κρίμα, γιατί μόνο με χαζοχαρούμενες φιέστες τύπου gay pride, δεν γίνεται τίποτα.

Υπάρχουν gay και gay, όπως υπάρχουν στρέητ και στρέητ. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί η διαπόμπευση (ας την πούμε έτσι) μιας περσόνας που τυγχάνει gay, ενεργοποιεί τα πιο οξύθυμα αντανακλαστικά από "ομοίους" του/της (σε εισαγωγικά, γιατί εννοώ μόνο το ζήτημα της κοινής σεξουαλικής προτίμησης) που καταλήγουν σε ηλίθιες και χοντροκομμένες γενικεύσεις τύπου "εσύ κι οι αναγνώστες σου" (ενδιαφέρον δίπολο by the way: gay και αναγνώστες του oldboy).

Απ'όσο θυμάμαι, ο oldboy (ζωή και όρεξη να'χει το παιδί να γράφει κι άλλα) έχει ασχοληθεί και με τις αμφιέσεις του Ψωμιάδη και με τους παπάδες και με άλλους μαϊντανούς της μαλακισμένης τηλεοπτικής καθημερινότητας. Με την Καϊλή -είναι η αλήθεια πως- δεν θυμάμαι να έχει ασχοληθεί, αλλά αν πράγματι έχει δείξει τέτοια εγκράτεια και όντως αυτό ισχύει, προφανώς υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος πίσω από αυτό -ο οποίος όμως είναι αντικείμενο έρευνας της συζύγου του, χεχεχε...

 
At 6/18/2008 03:31:00 μ.μ., Blogger erva_cidreira said...

όταν ξεκολλήσουμε από το σύνδρομο, σύμφωνα με το οποίο στην ανάγνωση της πρότασης

εκείνοι του έπαιξαν συνωμοτική πουστιά

εμείς επιμένουμε να αναγνωρίζουμε έναν φοβικό άνθρωπο...


νά 'σαι σίγουρος, costinho, ότι θα έχει αρχίσει να υπάρχει στο κρανίο μας η ίδια τρικυμία με το δικό σου.

Αν είσαι πράγματι δικηγόρος, ειλικρινά λυπάμαι τους πελάτες σου.

 
At 6/18/2008 03:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και μιας και πήρα φόρα, να διαβεβαιώσω τον e-lawyer ότι ξεκοκαλίζοντας και αποστηθίζοντας το αστικό δίκαιο, έχει σίγουρα εξασφαλίσει την ακεραιότητα της αξιοπρέπειάς του μέσα σε μια δικαστική αίθουσα, σε μια ενδεχόμενη δικονομική διαδικασία. Οπουδήποτε έξω από αυτή την αίθουσα, ας ξέρει ότι η προσωπική αξιοπρέπεια δεν ορίζεται με νόμο, δεν οριοθετείται από διατάξεις και παραγράφους, ούτε προστατεύεται από τρίτους και moderators, ούτε υπακούει σε μια γενικότερη "κουλτούρα αυτορρύθμισης" ή νοοτροπίες και συμπεριφορές τρίτων και, φυσικά, δεν παζαρεύεται ούτε μπορεί να υπολογιστεί σε οικονομικά μεγέθη. Η αξιοπρέπεια εξ ορισμού καθορίζεται από το "άξιο των πράξεων" του καθενός, αντανακλάται στις πράξεις του και χαρακτηρίζεται από τα κίνητρα αυτών. Με άλλα λόγια, δεν είναι μια αυταξία, αλλά αντικείμενο καθημερινού αγώνα και πάλης, είναι κάτι που δεν απονέμεται, αλλά κερδίζεται και, δυστυχώς γι αυτόν, ο ηλεκτρονικός δικηγόρος έχει κάνει ό,τι μπορεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και ωσάν αυτιστικό επιμένει και συνεχίζει, ξεχνώντας ότι συχνά στο τέρμα της διαδρομής, η κατάκτηση του απόλυτου δικαίου μπορεί να σε βρει χωρίς φίλους. Ωραίο το πρότζεκτ να αποδεικνύεις στους άλλους, στην κοινωνία, στον κόσμο, ότι αξιωματικά εκπροσωπείς το δίκαιο και το common good. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν υπάρχει κανείς τριγύρω σου για να το αποδείξεις;

Από τη στιγμή που στο ιστολόγιο τούτο δεν αναρτήθηκε (εξ όσων μπορώ να γνωρίζω) κάποιο ψευδές συκοφαντικό στοιχείο εναντίον του (π.χ. τα παίρνει χοντρά από τον τάδε υπουργό ή -έστω- τον παίρνει χοντρά από τον τάδε υπουργό), κρίνω ότι όλη η παρέμβασή του ξεκίνησε με υπερβολική ευαισθησία και χωρίς χιούμορ και κατάληξε φαιδρή, κυρίως γιατί ο ίδιος εκβίασε τις εξελίξεις. Τουλάχιστον, μας έδωσε μια εικόνα της μπλογκόσφαιρας που φαντάζεται.

Επειδή αυτές οι κρίσεις πιθανώς συνιστούν "επίθεση" εναντίον του ή "εξύβριση", δυστυχώς θα ήταν πολύ δύσκολο να αναρτηθούν στο δικό του ιστολόγιο, οπότε τις γράφω σ'αυτό εδώ -το οποίο είμαι σίγουρος ότι έχει ορίσει και ως homepage του explorer του.

 
At 6/18/2008 03:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

χαχαχα... ευτυχώς δεν είμαι δικηγόρος, γιατί πράγματι θα λυπόμουν κι εγώ τους πελάτες μου...

Ας είμαστε λιγότερο δυσκοίλιοι όμως παρακαλώ. Και ας μην υποτιμούμε και τόσο την πλούσια λαογραφία μας. Αν πίσω από τη χρήση της λέξης "πουστιά" (με την έννοια που χρησιμοποιείται, και όχι ως προσβλητικός χαρακτηρισμός) είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να διακρίνουμε συμπεριφορές, στάσεις, τρικυμίες σε κρανία, φοβικούς, ξεφοβικούς κλπ και να κάνουμε ακόμα και κρίσεις/υποθέσεις σχετικά με την επαγγελματική ενασχόληση κάποιου, καθώς και για την αξιοπιστία της επαγγελματικής του ενασχόλησης, τότε ας μη μιλάμε άλλο για φονταμενταλισμό. Τον έχουμε ήδη στο σπίτι μας, στο κρανίο μας.

Τελικά φοβικός είναι αυτός που είπε μια λέξη παραπάνω ή αυτός που παντού βλέπει φοβικούς ανθρώπους και εν δυνάμει εχθρούς;

Άραγε, γιατί δεν γίνεται ντόρος π.χ. στη χρήση της φράσης "θα σε γαμήσω" όταν αυτή υπονοεί "θα σε λιώσω στο ξύλο", "θα κακοπεράσεις", "θα σου αλλάξω τον αδόξαστο", "θα νικήσω στο στοίχημα", "θα σας ξεφτιλίσουμε την Κυριακή", "θα σε κλέψω στη μοιρασιά", "κάτσε καλά και μην κοιτάς τη γκόμενά/ό μου" κλπ. κλπ. ;

Πάντως, καλέ μου oldboy, είμαι σίγουρος ότι έχεις οριστεί ως homepage σε πολλούς explorers....

 
At 6/18/2008 03:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χαρισμένο demotivator.

Δηλαδή, όπως είχαμε "Καραμανλής ή τάνκς" θα έχουμε "elawyer ή μπλογκονόμος";
Α μα πιά με τους επίδοξους "αυτορρυθμιστές" και μπλογκοπατεράδες!

 
At 6/18/2008 03:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το περιεχόμενο αυτής της αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρα ιδεολογικό. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να το δουν έτσι, διότι δεν έχουν κουλτούρα διαλόγου.Δεν θα αποδείξω ενδελεχώς ποιος έχει δίκιο (θεωρώ ότι ο elawyer έχει).

Πέραν, όμως, του δέντρου, υπάρχει και το δάσος: Οι ύβρεις έναντι του παραπάνω, υπάρχουν ακόμη.Και αυτό δεν τίμα ούτε τους σχολιαστές ούτε αυτόν που τις διατηρεί. Γιατί δέχεται να προσβάλλεται βάναυσα (επειδή "προκάλεσε" μόνο με τις απόψεις του) ο συνομιλητής.

Μέχρι ο oldboy να τις σβήσει,θα φέρει το βάρος κάποιου, που ελλείψει ισχυρών επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ύβρεις ( που δεν είχε το θάρρος να τις απευθύνει ο ίδιος).

Εφόσον και ο πρώτος σου είπε, oldboy, ότι προσβάλλεται, οφείλεις να το πράξεις. Γιατί μέτρο στην προσβολή δεν είναι ο θύτης, αλλά το θύμα.

 
At 6/18/2008 04:09:00 μ.μ., Blogger Ιφιμέδεια said...

Παρακολουθώ κι εγώ τις τελευταίες ημέρες τα σχετικώς γραφόμενα. Δεν μπορώ να πω ότι εκπλήττομαι ποσώς -μάλλον αναμενόμενο είναι.

Για να μην μακρυγορώ, που λένε και οι δικηγόροι: συμφωνώ με την πλειοψηφία των σχολιαστών, ειδικά στο σημερινό ποστ, αλλά ιδιαιτέρως υιοθετώ τις διατυπώσεις της maia και του Γιάννη Χάρη. Δεν μπαίνω στον κόπο να γράψω τα ίδια με άλλα λόγια.

Ας προσθέσω μόνον δύο σκέψεις. Αφενός ότι με ενθαρρύνει και με κάνει να αισιοδοξώ η λαϊκή ετυμηγορία στην ιστολογική εκδίκαση του ζητήματος. Αφετέρου ότι ειλικρινά δεν θα ήξερα τι να συμβουλεύσω τον olb-boy για τον χειρισμό του ζητήματος. Αδιαφορία; Ίσως είναι μιά απάντηση. Δεν ξέρω.

Υ.Γ. Επειδή δεν είμαι δικηγόρος, πρόσεξα όσο μπορούσα την επιλογή λέξεων και φράσεων στο συγκεκριμένο σχόλιο. Έχω βλέπεις, για όσους θυμούνται, πρότερο ανέντιμο βίο...Πόσο κουραστικό όμως είναι όλο αυτό.

 
At 6/18/2008 04:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το στυλ που γράφει ο Νάσος δεν είναι πουστρακίου ούτε κακιασμένης αδερφής. Είναι στυλ e-lawyer.

 
At 6/18/2008 04:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ εύστοχη παρατήρηση.Πάντως δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο. Βλέπω με πήρε κι εμένα η μπάλα.

 
At 6/18/2008 04:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για μένα το όλο θέμα είναι να μην χρειάζεται moderators το μπλογκ σου και ο χώρος σχολίων, αλλά να διασφαλίζεται αυτό από το ύφος της γραφής, τη συνέπεια του ιστολόγου, την ποιότητα των post και το επίπεδο διαλόγου που καλλιεργείται στο χώρο σχολίων. Και τούτο το blog το έχει κατακτήσει αυτό. Καμιά φορά μπορεί να ξεφύγει καμιά ξώφαλτση μαλακία, η οποία ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι βαρύνει εκείνον που την έγραψε. Αλλά δεν τρέχει και μία, ούτε σπιλώνει συνειδήσεις ούτε κλείνει σπίτια, όπως υπερθεματίζουν κάποιοι υπερευαίσθητοι (ή τεστάρουν χυδαία εν είδει νομικής μπλόφας). Και αν το δει κανείς στατιστικά, στα τόσα χρόνια και στα 1000κάτι posts, το μπλογκ του oldboy δεν χαρακτηρίζεται από τέτοιες συμπεριφορές και αναγνώστες. Όταν φτάνεις στο σημείο να απαιτείς moderator στα blogs αλλωνώνε ή να χρειάζεσαι έναν στο δικό σου, το παιχνίδι το έχεις ήδη χάσει. Και σίγουρα δεν το κερδίζεις με την εποπτεία/λογοκρίσια/"αυτορρύθμιση"/γουατέβερ των comments.

Κάθε blog έχει τα σχόλια που του αξίζουν. Γι αυτό ακριβώς, όλη αυτή η κουβέντα εδώ στο σπίτι του oldboy είναι μια καταχρηστική (βάζω και μένα μέσα) παρένθεση, που δημιουργήθηκε από τρίτους (και ξέμπαρκους), εντελώς αλλοπρόσαλλη και αποπροσανατολιστική όσο αφορά το ύφος και την ποιότητα του συγκεκριμένου blog. Επιπλέον, αν ο e-lawyer δεν ήθελε να δοθεί συνέχεια στα σχόλια εναντίον του και στην "εξύβριση" του, ας μη συνέχιζε την δικονομική παρλαπίπα του εδώ, αλλά ας περιοριζόταν στο δικό του blog, βάζοντας εδώ ένα link και εξηγώντας κατάλληλα. Ηθικά, το βρίσκω πιο δίκαιο (αν τόσο τέλοσπάντων τον πνίγει το δίκαιο).

Καταλαβαίνω το άγχος της ιφιμέδειας, αλλά αυτό το καινούριο κόλπο, να πρέπει να έχουμε γνώσεις ποινικού δικαίου για να γράψουμε μια κουβέντα, πάει πολύ. Και δεν πρέπει να γίνει η χάρη κανενός δικηγοράκου, του οποίου η ευαισθησία μπορεί να τον οδηγήσει να κυνηγάει τα παιδάκια στο Δημοτικό επειδή μέσω των ποντιακών ανεκδότων που συχνά λένε στα διαλείμματα, συναινούν στη σφαγή των Ποντίων, ενισχύουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι εν γένει φοβικοί κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. Η αρχή έγινε με τον ανεκδιήγητο Λιακόπουλο, συνεχίστηκε με την παρωδία του press.gr, ε, ας μην το γαμήσουμε τελείως... Και η μεγαλύτερη μαλακία είναι ότι τώρα πλάκα-πλάκα δημιουργήθηκε κι άλλο προηγούμενο, από το πουθενά. Από ένα σχόλιο για τον καραγκιόζη Ζαχαράτο.

Ηρεμία, παιδιά... Ένα blog είναι. Ούτε το σκάνδαλο της Ζήμενς να ήτανε...

 
At 6/18/2008 05:47:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Γιάννης Χάρης said...
μακάρι να κατάλαβε ο ι-λόγιερ πως το 'χε παρατραβήξει, πως είχε χάσει προ πολλού το όποιο δίκιο είχε στην όλη ιστορία, κι έπρεπε πια κάπως να τα μαζέψει...


Για να μην αναγκάζεσαι να γράφεις πολλά λόγια, καλύτερα να έγραφες "κερατάς και ζημιωμένος, και να 'ναι κι ευχαριστημένος ο Elawyer"

ΕΛΕΟΣ πια!
(έλεος στην κρίση μας)



costinho είπε: Καμιά φορά μπορεί να ξεφύγει καμιά ξώφαλτση μαλακία, η οποία ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι βαρύνει εκείνον που την έγραψε.

Ωραία, τη δική σου "ξώφαλτση μαλακία" ξέρουμε ποιος την έγραψε για να της ρίξουμε και το "βάρος".

Για πες μας τώρα ξεφτέρι: Η "ξώφαλτση μαλακία" (που δεν ήταν μαλακία αλλά προσωπικές ύβρεις), ποιον βαρύνει;

Από ποιον "ξέφυγε" το ξέρουμε: από τον Old Boy.

 
At 6/18/2008 05:53:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ιφιμέδεια είπε: Αφετέρου ότι ειλικρινά δεν θα ήξερα τι να συμβουλεύσω τον olb-boy για τον χειρισμό του ζητήματος. Αδιαφορία; Ίσως είναι μιά απάντηση. Δεν ξέρω.

Όταν μάθεις θα μας πεις κι εμάς για να μην έχουμε αγωνία;

Aν δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συζητιέται, σου κάνω μια περίληψη: Κάποιος "ανώνυμος" (;;;) στράφηκε προς τον Elawyer με ύβρεις. O Elawyer ζήτησε από τον Old Boy να τις διαγράψει. Ο Old Boy αρνείται.

Εσύ τι προτείνεις;

 
At 6/18/2008 05:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αν εννοείς ότι το σχόλιο που τον βρίζει είναι δικό μου ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ και επίσης είμαι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΑΣ που έκατσα και στεναχωρήθηκα χθες επειδή έγραψες ότι το μπλογκ μου «βρωμάει βρωμάει πολύ».
Aν εννοείς αυτό, ντροπή σου εις τη νιοστή. Ντροπή σου όμως.

 
At 6/18/2008 05:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Κάποιος "ανώνυμος" (;;;) στράφηκε προς τον Elawyer με ύβρεις. O Elawyer ζήτησε από τον Old Boy να τις διαγράψει. Ο Old Boy αρνείται»
Ωραία η σύνοψη. Τα περιέλαβε όλα, δεν παρέλειψε τίποτα και το ενέταξε στο γενικότερο πλαίσιο. Ακριβοδίκαια και πλήρης ανάλυση μέσα σε τέσσερεις μικρές προτάσεις.

 
At 6/18/2008 05:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όποιος δεν με γουστάρει που είμαι χοντρός και ψηλός, είναι χοντροφοβικός και υψοβικός!

Από την άλλη, εγώ που δεν γουστάρω τους καραγκιόζηδες, είμαι καραγκιοζοφοβικός!

Αλλά δεν τρέχει τίποτα. Το πρόβλημα το έχει όποιος δεν γουστάρει τους χοντρούς και ψηλούς καραγκιόζηδες!

 
At 6/18/2008 06:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κ.σ-μ, κατά τη γνώμη σου, μετράνε περισσότερο οι λέξεις ή η συμπεριφορά του; Ο η-λώηερ (ο κατά τ' άλλα διαπρύσιος υπερασπιστής των προσωπικών δεδομένων), με το γελοίο πρόσχημα της μπλόφας, απέκτησε πρόσβαση στο πραγματικό όνομα και τη διεύθυνση του ολντμπόι. Αυτή τη συμπεριφορά τη βρίσκω απείρως πιο πούστικη (λυπάμαι, δε θα γίνω πολιτικά ορθός για χάρη σου) από το να αποκαλέσεις κάποιον "πουστράκι" και "κακιασμένη αδερφή".

 
At 6/18/2008 06:02:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

"Ξέφυγε" ο έλεγχος εννοούσα, αλλά να που κι εσύ έχεις τα δικά σου όρια στην ανοχή της "ελεύθερης έκφρασης"

Kατάλαβες τώρα τίποτα Old Boy;

Αλλά και σαν μπλόφα να το δεις, δεκτόν. Φαίνεται πως μόνον με όρους πόκας αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα.

Και όχι, δεν ντρέπομαι καθόλου για όσα πιθανόν νομίζει ο καθένας πως εννοώ. Εσύ δεν ντρέπεσαι που διατηρείς ακόμα τα σχόλια του "ανώνυμου";

 
At 6/18/2008 06:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εννοούσα: Κ.σ-μ, κατά τη γνώμη σου, μετράνε περισσότερο οι λέξεις ή η συμπεριφορά κάποιου;

 
At 6/18/2008 06:07:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

@ΟldΒoy

Eφόσον δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ σου υβριστικά, προσβλητικά και ομοφοβικά σχόλια εναντίον του οποιουδήποτε είναι υποχρέωσή σου να τα σβήσεις πάραυτα. Σε αυτό δεν χωράει ούτε "αν", ούτε "μα", ούτε "αλλά". Kαι είναι δικαίωμα του καθενός εφόσον δεν το κάνεις να κινήσει εναντίον σου οποιαδήποτε διαδικασία θεωρεί κατάλληλη προκειμένου να δικαιωθεί.

'Ολα τα υπόλοιπα περί "ελευθερίας του λόγου" και "Μεγάλου Αδελφού" που προσπαθεί να φιμώσει την ελευθεροστομία των μπλόγκερ είναι απλές κωλοτούμπες που εκτελούνται με την ίδια χάρη που θα είχε ένας ιπποπόταμος αν χόρευε τη Λίμνη των Κύκνων.

 
At 6/18/2008 06:09:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ανώνυμε, στον γραπτό λόγο, ναι μετρούν οι λέξεις.

Κι εδώ γράφουμε αν το έχεις καταλάβει...

Η "συμπεριφορά" του Elawyer, πριν τις ύβρεις του ανώνυμου ήταν απόλυτα συνεπής προς όσα υποστηρίζει από το μπλογκ του και ήταν απόλυτα λογικό να σχολιάσει αυτό που θεώρησε ότι ήταν σχολιάσιμο.

Μετά την "ευγενική χορηγεία" του "ανώνυμου", η συμπεριφορά του, κατά την άποψή μου ήταν πολύ ήπια.

 
At 6/18/2008 06:12:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Old Boy said:
Ωραία η σύνοψη. Τα περιέλαβε όλα, δεν παρέλειψε τίποτα και το ενέταξε στο γενικότερο πλαίσιο. Ακριβοδίκαια και πλήρης ανάλυση μέσα σε τέσσερεις μικρές προτάσεις.


Α ναι! ξέχασα να πω ότι μάλωσες τον "ανώνυμο" υβριστή, ότι δεν θα του ξαναδώσεις το δεκατιανό αυγουλάκι του, που είπε κακά λόγια...

 
At 6/18/2008 06:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Κι εδώ γράφουμε αν το έχεις καταλάβει..."

Κ.σ-μ, εμμέσως πλην σαφώς με χαρακτηρίζεις βραδύνου. Θεωρώ αυτόν τον χαρακτηρισμό προσβλητικό της τιμής μου και θα σε παρακαλούσα να μου χορηγήσεις τα στοιχεία σου προκειμένου να κινηθώ δικαστικώς.

 
At 6/18/2008 06:43:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Ζαχαράτε, τελικά είσαι θεός, ήλιος καλοκαιρινός, κι απο τώρα είσαι ΚΑΙ χαπενινγκ.

(Ρε παλικαρια, ελεος πια, το χαπενινγκ δεν τοκανε ο ιλογιερ, το κανουμε ολοι εμεις τώρα δα που συνεχίζουμε αυτή την ιστορία. Κι εσύ ρε Ολντ μποι σβήσε τα μπινελίκια να τελειώνουμε, τροφοδοτείται ετσι το ενα χαπενινγκ μετά το αλλο)

Απορία, αν πω γαμω το θεό μου ποσο μαλακες είμαστε, κινδυνεύω με μηνύσεις απο όλους, πλας του θεού;

Οβερ και αουτ, καλησπέρα σας.

 
At 6/18/2008 06:57:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ο/Η Ανώνυμος είπε: εμμέσως πλην σαφώς με χαρακτηρίζεις βραδύνου. Θεωρώ αυτόν τον χαρακτηρισμό προσβλητικό της τιμής μου και θα σε παρακαλούσα να μου χορηγήσεις τα στοιχεία σου προκειμένου να κινηθώ δικαστικώς.

Δεν δίνω τα στοιχεία μου σε αγνώστους. Και, μολονότι συ είπας, αν ρωτήσεις κάνα δικηγόρο θα σου πει ότι δεν μπορεί να συσταθεί κατηγορία προσβολής της τιμής σου αν κάποιος αμφισβητήσει την οξύνοιά σου.

Θα τα πούμε στο δικαστήριο!

Aύριο όμως...

...με την ελπίδα ότι ο Old Βοy θα ακολουθήσει την πρόταση του Nomad, που έρχεται να προστεθεί σ' αυτή του Elawyer και την δική μου.

 
At 6/18/2008 07:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωστέ είναι χειρότερο να σε διαβάλλει κάποιος λέγοντάς σε "πουστράκι" και "κακιασμένη αδερφή" απ ότι να αμφισβητήσει την πνευματική σου οξύνοια; Ρε τι τραβάτε κι εσείς οι πισωγλέντηδες.

 
At 6/18/2008 09:05:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ψυχωτική αρρωστημένη κότα θεία βίκυ,
προς το παρόν συμβαίνει να μην είμαι ομοφυλόφιλη - το μέλλον για όλους αβέβαιον -, αλλά θα ήθελα τα παιδιά του κόσμου, και πιο πολύ αυτά που είναι ομοφυλόφιλα, να μην έχουν την ατυχία να έχουν συμπολίτες σαν τα μούτρα σου, δασκάλους σαν τα μούτρα σου, πολιτικούς σαν τα μούτρα σου, γείτονες σαν τα μούτρα σου, εργοδότες σαν τα μούτρα σου, και κυρίως ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ. Πολιτική είναι η θέση μου (οk, παραδέχομαι ότι είναι και συμφεροντολογική γιατί προσδοκώ σε ανταπόδοση, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι θα πει αυτό, ε;)

Αν είσαι γονιός, είμαι βέβαιη ότι αν σε διάβαζαν τα παιδιά σου θα ντρέπονταν για σένα. Εκτός κι αν τα έχεις κάνει ίδια με τα μούτρα σου. Αν δεν είσαι, καλύτερα να μην γίνεις. Ή, αν γίνεις, δώστα να στα μεγαλώσει κάνας ομοφυλόφιλος. Ο χειρότερος από αυτούς, θα είναι καλύτερος από σένα. Συμβουλή είναι αυτό.

καραγκιοζοφοβικός said:
Όποιος δεν με γουστάρει που είμαι χοντρός και ψηλός, είναι χοντροφοβικός και υψοβικός!
Από την άλλη, εγώ που δεν γουστάρω τους καραγκιόζηδες, είμαι καραγκιοζοφοβικός!Αλλά δεν τρέχει τίποτα. Το πρόβλημα το έχει όποιος δεν γουστάρει τους χοντρούς και ψηλούς καραγκιόζηδες!


Κι από τη μια κι από την άλλη είσαι το ίδιο με αυτούς που σε διαβάζουν και λένε μέσα τους "καλά τα λέει αυτός ο καραγκιόζης". Ή με αυτούς που σε φιλοξενούν και δεν βρίσκουν ένα επιχείρημα, που δεν είναι αναγκαίο να βασίζεται σε νομική σκέψη για να αναπτύξουν το θέμα που οι ίδιοι βάζουν προς συζήτηση. Προφανώς "επιχειρήματα" σαν τα δικά σου εξυπηρετούν τις προθέσεις τους.

Μάθε πανέξυπνε: Κανένας ψηλός, κοντός, χοντρός και αδύνατος δεν στερείται ανθρώπινα δικαιώματα επειδή κάποιος δεν γουστάρει τους ψηλούς, κοντούς, χοντρούς κι αδύνατους. Ούτε οι καραγκιόζηδες σαν εσένα, τα στερούνται επειδή κι εσύ ο ίδιος δεν γουστάρεις τους καραγκιόζηδες σαν εσένα.

Αντίθετα, όσοι είναι σαν τα μούτρα σου και δεν γουστάρουν τους ομοφυλόφιλους, τους στερούν ακόμα κι αυτά. Στις δικές σου συγκριτικές "ικανότητες" βασίζονται για να τις διαιωνίζουν. Και στων ομοίων σου.

Ποιο είναι το κοινό μέτρο σύγκρισης για τις δύο περιπτώσεις; Eντοπίζεις τη διαφορά ή χρειάζεσαι μεταμόσχευση εγκεφάλου μπας και καταλάβεις τίποτα;

 
At 6/18/2008 11:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ θα ήθελα παγκόσμια ειρήνη και να σταματήσει η πείνα στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Όπως επίσης οι απανταχού διαδικτυακές πούστρες που ελέω πούτσου να βάλουνε στο κώλο τους διακυρήττουν συνεχώς και ακατάπαυστα την αντιομοφοβία τους μαζί με τους δήθεν μπλοφαδόρους τους να σουλατσάρουν λιγότερο συχνά σε ομοφοβικά μπλογκς σαν του ολντ μπόι.

Κοντός ψαλμός αλλelawyer.

 
At 6/18/2008 11:24:00 μ.μ., Blogger evee said...

αν είναι....

νόμιζα πως αυτά τα μπλογκοπειράματα έχουν εκλείψει πλέον

κούραση

 
At 6/19/2008 12:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι λες βρε κ.σ-μ καραγκιόζη (σόρι, το λέω ως καραγκιοζοφοβικός) που εμείς οι χοντροί δεν στερούμαστε δικαιωμάτων; Έχεις πάρει χαμπάρι πόσο στενά είναι τα δοκιμαστήρια στα μαγιαζιά; Εδώ αναγκαστήκαμε ν' ανοίξουμε δικά μας μαγαζιά για XXXXL ρούχα! Βάλε κι άμα είσαι και ψηλός τι τραβάς, σούργελο γίνεσαι. Άσε που το πάνε να μη μάς εγχειρίζουν αν δεν υπογράψουμε (σαν τους καπνιστές), επειδή λένε ότι εμείς φταίμε που είμαστε φάλαινες (άκου φάλαινες!).

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home