Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Πεθαίνω σαν ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ καλείται το κίνημα που ξεκατινιάζονται δημόσια ο τωρινός με τον προηγούμενο αρχηγό του, με φόντο μια χώρα γεμάτη αφίσες του προπροηγούμενου, δωδεκαετούς νεκρού, αρχηγού του.

28 Comments:

At 6/12/2008 11:18:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Αυτό δεν ήταν ένα από εκείνα τα κόμματα της μεταπολίτευσης, που μάλιστα τους έπεσε το λόττο το '81; Αν δεν κάνω λάθος, ένα άλλο από εκείνα τα μεταπολιτευτικά κόμματα, μας κυβερνά. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος, μια και δεν ψήφισα ποτέ κανένα τους. Μόνο μικρό με είχαν πάει οι γονείς μου σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενός από τα δυο, γιατί τους είχα πρήξει να με πάνε στο τσίρκο αλλά τσιμπούσα τους μπροστινούς με την άκρη της σημαίας και αναγκάστηκαν να με πάρουν να φύγουμε.

 
At 6/12/2008 11:35:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

ΑΝΑΒΑΛΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ;)

 
At 6/13/2008 12:34:00 π.μ., Blogger Spy said...

Kαι που τρώει μονίμως "πόρτα" από τον αρχηγό του παραδιπλανού κινήματος, που μεταλαμπάδευσε την αρχηγία στον νεότερο λαμπαδηδρ... ε... αρχηγό της πολιτικής μας σκηνής, και ο οποίος εκπαιδεύεται για αρχηγός από όλους τους ανωτέρω, οι οποίοι...

 
At 6/13/2008 06:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ-ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΓΑΠ-ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 
At 6/13/2008 08:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ΠΑΣΟΚ επιτέλεσε την ιστορική του αποστολή, που ήταν να τεθεί οριστικό τέρμα στον εμφύλιο πόλεμο, που ταλαιπωρούσε τη χώρα έως το 1981.

Μετά, χρειάστηκε να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο, σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα διαχείρισης. Και μάλιστα σε μια εποχή όπου τα αντίστοιχα δυτικοευρωπαϊκά κόμματα έδιναν πλέον γην και ύδωρ στο νεοφιλελευθερισμό.

Ο ΓΑΠ έφαγε το Νάνο αλλά το θέμα είναι να βρει τη δική του ταυτότητα. Μήπως να ψάξει στις τσέπες του Τσίπρα;

 
At 6/13/2008 10:15:00 π.μ., Blogger Spy said...

Έχει ταυτότητα ο Tσίπρας στις τσέπες του; Πως του τη βγάλανε; Δεν είναι ακόμα λίγο... "ανήλικος";

 
At 6/13/2008 11:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φαντάζομαι φίλε old-boy, δε θεωρείς ξεκατίνιασμα τις κόντρες Αλαβάνου - Κωνσταντόπουλου υπό το βλέμμα του "Νέστορα" Κύρκου;

 
At 6/13/2008 11:25:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

έχει πασόκους εδώ μέσα τελικά... γιατί εκεί έξω δεν βλέπω και πολλούς...

 
At 6/13/2008 02:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όπως είπε κι ο μεγάλος τιμονιέρης πιο πάνω, πιο πολλούς πασόκους βρίσκει κανείς στα μπλογκς παρά έξω στην κοινωνία. Γι' αυτό και θα ήθελα να απευθύνω στους πληγωμένους οπαδούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία έκκληση:

Σταματήστε να το αναλύετε βρε παιδιά το θέμα. Ούτε πιο αρχηγός (και κάποτε πρωθυπουργός) θα γίνει ο Γιώργος διαγράφοντας τον προκάτοχο του, ούτε ο Βενιζέλος θα τολμήσει να ξαναθέσει θέμα ηγεσίας, ούτε τίποτα. Απλά το μαγαζί έκλεισε. Του πήραν την άδεια και δεν θα ξανανοίξει. Κι εσείς είσαστε οι εναπομείναντες μεθυσμένοι θαμώνες, που εξακολουθούν να κάνουν παραγγελιές σε σερβιτόρους που σκουπίζουν τα τσαλαπατημένα λουλούδια και βιάζονται να πάνε σπίτια τους. Το πρόγραμμα τελείωσε και δεν πρόκειται να βγει ξανά στην πίστα η τραγουδιάρα. Ποτέ. Βρείτε λοιπόν ένα κόμμα της προκοπής να βολευτείτε. Ή να ξεσκάσετε έστω.

Αν είσαστε ΠΑΣΟΚ λόγω αριστεροσύνης (παράδοξο), πηγαίντε μια βόλτα από ΣΥΡΙΖΑ - ή έστω ΚΚΕ. Εναλλακτικά, υπάρχουν διάφορα χαριτωμένα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα να υποστηρίξετε.

Αν είσαστε ΠΑΣΟΚ λόγω εκσυγχρονισμού, πηγαίντε στη ΝΔ, ή άντε στη Φιλελεύθερη Συμμαχία (ένα κομματίδιο που κάνει ασκήσεις επί χάρτου αποκλειστικά στο ίντερνετ).

Αν είσαστε κεντρώοι κι αναποφάσιστοι, αναστήστε την ΕΔΗΚ, ενδεχομένως και το ΚΟΔΗΣΟ. Μην περιμένετε μόνο να δείτε εξουσία με τέτοια επιλογή.

Αν είσαστε κρυπτοφασίστες και ο μόνος λόγος που γουστάρετε ΠΑΣΟΚ είναι η πατριωτική ατάκα του Ανδρέα "βυθίσατε το Χώρα", περάστε από ΛΑΟΣ.

Αν δεν είσαστε τίποτα από τα παραπάνω και απλά θέλετε να βρείτε έναν άνθρωπο να σας κάνει το ρουσφέτι σας, μην ψηφίσετε καν. Πηγαίντε σε ένα υπουργείο και πείτε ότι είσαστε "δικό τους παιδί".

Κι αν παρ' όλα αυτά θέλετε να παραμείνετε στο ΠΑΣΟΚ, επισκεφτείτε πρώτα έναν ψυχίατρο να σας γράψει κάνα καλό αντικαταθλιπτικό. Είσαστε και νέοι άνθρωποι και είναι κρίμα...

 
At 6/13/2008 03:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy Εύστοχος!

@nefelikas

Κι αν, το μόνο που θέλουμε, είναι μια χώρα που να ΣΕΒΕΤΑΙ τους πολίτες της, τι μας προτείνεις (εκτός από μετανάστευση);

 
At 6/13/2008 04:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν χρειαζόμεθα ψυχίατρο κύριε Nefelikas.

Έλληνες είμαστε, από το πλαϊνό μας παίρνουμε συνταγές και φάρμακα.

Παρακαλώ λοιπόν τους Νεοδημοκράτες να μου συστήσουν τα αντικαταθλιπτικά που έπαιρναν με τις χούφτες για μια εικοσαετία!

Σίγουρα είναι καλά, αφού αντέξανε!

Υ.Γ. Ας κρατήσουν επίσης και τη συνταγή των αντί-καθαρτικών που παίρνουν τώρα, που τους έχει πιάσει διάρροια από τη χαρά για την επιστροφή στις Καρέκλες. Ίσως χρειαστούν σε άλλους αργότερα. Ας πούμε στους τσίπρες;

 
At 6/13/2008 05:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θα βάλω pasok moderation στα σχόλια, να μην ξανασχολιάσει Πασόκος ;)
Νεφέλικα, είσαι σε μεγάλες φόρμες τελευταία :)
Και τώρα περνάμε σε Πασοκικό αντισχολιασμό:
«ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ-ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΓΑΠ-ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»
Όντως ο Σημίτης σας έφερε δυο φορές στην εξουσία. Γι αυτό ο Γιώργος ήθελε να απαλλαγεί από τα πρωθυπουργικά βαρίδια και ό,τι μπορεί να θυμίζει κυβέρνηση. Μακριά από σας αυτά πια.
«Ο ΓΑΠ έφαγε το Νάνο αλλά το θέμα είναι να βρει τη δική του ταυτότητα».
Μα την έχει βρει. Η δική του ταυτότητα είναι να κάνει νέα ξεκινήματα και να ξαναφτιάχνει από την αρχή το κόμμα. Τώρα για να επιβεβαιώσει την δημοκρατικότητά του ας κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για την εκδίωξη Σημίτη, ακολουθούμενο από Συνέδριο και στη συνέχεια να δημιουργήσει νέα όργανα στη θέση των παλιών. Αν τα κάνει αυτά μετά ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να τον σταματήσει.
«Φαντάζομαι φίλε old-boy, δε θεωρείς ξεκατίνιασμα τις κόντρες Αλαβάνου - Κωνσταντόπουλου υπό το βλέμμα του "Νέστορα" Κύρκου;»
1) Το βλέμμα του Κύρκου παραμένει ένα. Το βλέμμα του Ανδρέα έχει απλώσει τη νεκρόφιλη σκιά του αφισοκολλημένο σε όλη τη χώρα.
2) Τα εσωκομματικά του Παναθηναϊκού με ιντριγκάρουν, του Συνασπισμού όχι, όχι σε βαθμό που να έχω αμυδρά και μόνο εικόνα του ξεκατινιάσματος που αναφέρεις. Αν πάντως είπε ο ένας στον άλλο σε επιστολή του «κάνε ό,τι νομίζεις», τότε πράγματι πρόκειται και στην περίπτωση αυτή για ξεκατίνιασμα.

 
At 6/13/2008 05:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε (και πασόκε από κάτω), αν σας νοιάζει να ζείτε σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της (πράγμα απολύτως θεμιτό), τότε αμφιβάλλω ότι θα βρείτε παρηγοριά σε ένα κόμμα που αδυνατεί να σεβαστεί τους ηγέτες του (πρώην και νυν).

Πέρα από την πλάκα, κατανοώ και σέβομαι το ότι ούτε εσείς ούτε κανένας άλλος που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ έχετε όρεξη να μετακομίσετε σε άλλη παράταξη. Όμως αυτό το κόμμα πλέον δεν τραβάει, κι ούτε φαίνεται ικανό να προσφέρει τίποτα καινούργιο στη χώρα. Αλώθηκε από θολές ιδεολογίες, διαβρώθηκε από τη γλύκα της εξουσίας, πουλήθηκε σ' αυτούς που υποτίθεται ότι αντιμάχεται. Ίσως όχι τόσο οι οπαδοί του, σίγουρα όμως πάρα πολλά από τα στελέχη του.

Οι εποχές άλλαξαν και η πολιτική έχει ανάγκη από διαφορετικές προσεγγίσεις και άλλου τύπου οράματα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξέρω κάποιον που μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά). Μην περιμένετε λοιπόν ότι απλά θα κάνει τον κύκλο της η κρίση και το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μια μέρα με αυτοδυναμία στην κυβέρνηση. Πιο εύκολα βλέπω την Ελλάδα να ξανασηκώνει την κούπα στο Euro παρά αυτό.

Όσο οι ψηφοφόροι της "μεγάλης προοδευτικής παράταξης" δεν γυρίζουν την πλάτη τους αηδιασμένοι στην καρικατούρα που σήμερα έχει καταντήσει αυτό που κάποτε πίστεψαν, τόσο θα διαιωνίζεται η κατρακύλα του τόπου. Πηγαίνετε να αγωνιστείτε αλλού λοιπόν, κι αν δεν σας ικανοποιούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές, φτιάξτε από την αρχή μία καινούργια. Δεν χρειάζονται κληρονόμοι, βαρώνοι και αυλικοί για κάτι τέτοιο. Μόνο καθαρό μυαλό και όρεξη για δουλειά.

Γεροντόπαιδο, με συγχωρείς για την κατάχρηση της φιλοξενίας.

 
At 6/13/2008 07:47:00 μ.μ., Blogger Spy said...

Nαι, ναι, πηγαίνεται όλοι κάπου αλλού, ή κάντε δικό σας κόμμα, ιδεολογία, μανιφέστο, οτιδήποτε θα σας διασπάσει σε χιλιάδες μικρά κομμάτια (διότι σιγά μη βρείτε και τη δύναμη να προσελκύστε και ψηφοφόρους.. χα... χα...), και κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σας αυτής αφήστε ήσυχη την κυβέρνηση να κάνει τη δουλίτσα της όπως εκείνη νομίζει καλύτερα. Kαι που 'στε; Mην κάνετε και πολύ θόρυβο, διότι ενοχλείται...

 
At 6/13/2008 09:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Nefelikas, άσε τι θα κάνουμε εμείς και πες μας καλύτερα τι κάνεις εσύ. Εκτός κι αν απλώς προτιμάς να εκμηδενίζεις και να γενικεύεις τα πιστεύω και τις ιδεολογίες των άλλων.

 
At 6/14/2008 01:26:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

Αφού λοιπόν η συζήτηση προσπαθεί να εξελιχθεί με σοβαρούς όρους (και ο ΟΜ επιμένει να με αγνοεί επειδή δεν τον κράζω αρκετά :) θέλω να παραθέσω τα ακόλουθα:

Ο Γιωργάκης: Ο Γιωργάκης είναι ένα παιδί που περνά τη δεύτερη εφηβεία του. Κι ενώ την πρώτη την πέρασε με ακίνδυνους πειραματισμούς (όλοι έχουμε δεί τις φωτογραφίες του με το σάκκο, τα μαλλιά, το ψιλο-χίπικο λουκ) και μπόλικο φιλοσοφικό στοχασμό (δεν μπορεί – και διάβαζε και μάθαινε), τη δεύτερη, καθώς φαίνεται, την περνά ριξικέλευθα (κάποια στιγμή να κάνουμε μια τέτοια κοινωνικο-ψυχαναλιτική έρευνα, κάτι μου λέει ότι θα βρούμε εκατοντάδες παραδείγματα). Μη έχοντας κατορθώσει να λύσει το Οιδιπόδειο έγκαιρα, η δαμόκλειος σπάθη του Πατέρα τον τυρρανά ακόμη. Τώρα τελευταία ακόμη περισσότερο. Γιατί απλά, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχει μαζί του, από τη μεριά του, στην κερκίδα του, το μεγαλύτερο μέρος του ΑνδρεοΠαπαναδρεικού ΠΑΣΟΚ (εξαιρούνται ο Κίμωνας και ο Αλέκος και μερικά ακόμη κουρασμένα παλικάρια). Το έχει στη βάση. Τη βάση που του έδωσε τη νίκη-λύτρωση στις τελευταίες εσωκομματικές. Όμως αυτός ο ως γεροντοέφηβος δεν έχει ακόμα μάθει να παίρνει την οικογένεια στα χέρια του. Δεν έχει τολμήσει να ξορκίσει το φάντασμα του πατέρα που ως έφηβος δείχνει να του είχε αντισταθεί περισσότερο. Δείλιασε και πάλι μπρος στη μια ακόμη (πρώτη ήταν με το δαχτυλίδι και το πρώτο δημοψήφισμα) ευκαιρία που του δόθηκε να ξορκίσει το φάντασμα του Πατέρα-Ήρωα με απλές συνταγές ("σύντροφοι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, οι εξής 30 πάτε σπίτι σας και τέλος") κι ας του κόστιζε αυτό ακόμη και 10-15%. Διότι αν υποθέσουμε προς στιγμή ότι το είχε κάνει και δεν είχει υποκύψει στην παγίδα «ας-μην-τους-διώξω-και-τα-γαμήσω-καλύτερα-
να-τους-έχω-όλους-κοντά-μου-με-όποιον-τρόπο-
και-δεν-γαμείς-πασοκ-είμαστε-θα-επανέλθουμε
-μήπως-ο-μπαμπάς-ήξερε-τι-έκανε-τελικά» και να γίνει ο αλήθινος σκανδιναβός πολιτικός που χρειάζεται ένα 15-20% της χώρας σήμερα και γιατί όχι 30-40% αύριο, ίσως χτες ο Γιωργάκης να μην χρειαζόταν να σκοτώσει τον λάθος πατέρα.

Διότι δεν παρακολουθούμε τίποτα άλλο από μια ετεροχρονισμένη, μετωνυμική (μεταβιβασμένη σε άλλο πρόσωπο) και γι αυτό λαθεμένη πατροκτονία. Επίσης επίπονη γιατί ο Κοντός –ανεξάρτητα από κίνητρα και το ιδεολογικό περίβλημα των θέσεων του- αποδεικνύεται σκορπίνα στο στυλ του. Κι όταν ο μπαμπάς είναι σκορπίνα έχεις φαινόμενα τύπου Σωκράτη-Πέτρου: πας να χτίσεις την ομάδα κι ο μπαμπάς στη διαλύει (θα το δείτε αυτό σύντομα, μη λοιδορείτε γαύροι). Κι συ παραμένεις ρομαντικός έφηβος που του γράφεις συγκλονιστικά και συναισθηματικά γράμματα, που έχεις δίκιο και δεν το βρίσκεις γιατί δεν σε καταλαβαίνει κανείς, που είσαι κάτι άλλο, πιο καλό από αυτό που απλά φαίνεται, που θέλεις αλλά δεν σε αφήνει ο Κακός Πατέρας, που δεν φρόντισες να τον σκοτώσεις έγκαιρα και αποφασιστικά ώστε να γίνεις αυτό που είσαι και όχι αυτό που ο Πατέρας ήθελε να γίνεις και γέμισε η αθήνα με τη φωτογραφία του κι συ την κοιτάς τάχα μου με νοστολαγία και σεβασμό αλλά μέσα σου και κεί φαίνεται η άτιμη η αλήθεια, εκεί στο κάτω χείλος σου που προσπαθείς να στήσεις με τον τρόπο που το κανε αυτός κι αλλάζεις τη στάση του λαιμού σου για να μοιάσει λίγο η φωνή σου στη δική του, αλλά εσύ ακούς τη φωνή σου να προσπαθεί και σου φαίνεται αστεία και νάτος πάλι να σου τρώει τις σάρκες με Κουλουροσχόλια, γιατί ο μπαμπάς Γιώργο μου αλλάζει πρόσωπα και κάθε μέρα είναι άλλος και ναι το ξέρω εσύ δεν το ξερες κι είναι η πολιτική σκληρή δώ στο ελλάντα και το κόμμα δεν μοιάζει τελικά με μη-κυβερνητική οργάνωση, είναι κυβερνητική όσο δεν πάει και σε καναν και σένα οι Πατέρες να πιστέψεις δεν μπορεί να υπάρξει αλλιώς αυτό το κόμμα και βρέθηκες καπετάνιος σε καράβι που έχει προσαράξει προ πολλού σε βραχονησίδα στα ρηχά αλλά δε βουλιάζει το άτιμο και κείτεσαι εκεί θέαμα και βορά στους Πρετεντεροκαψήδες και σου ρχεται να κλάψεις αλλά δεν είσαι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και κανείς δεν πρόκειται να σε συγχωρήσει: το πολύ πολύ να καρφώσει μπροστά στη μούρη σου κανάς Φασούλας κι ο Κοντός στο μπάγκο να πανυγηρίσει, κλείνοντας το μάτι στο Χοντρό πρόεδρα που κάθεται στην εξέδρα των φανατικών και βάζει τον Πρετεντερίλο να σου πετάει αναμμένους αναπτήρες.

(sorry for overdoing it)

 
At 6/14/2008 02:16:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γουάου :)))))))

 
At 6/14/2008 12:08:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

''ίσως χτες ο Γιωργάκης να μην χρειαζόταν να σκοτώσει τον λάθος πατέρα.''
και γαμώ τις Φροϋδικές προσεγγίσεις mao, 12 points!
για το Πέτρο άσε να δείξει η ιστορία πως θα εξελιχθεί το κατά old boy ''καπέλωμα'', να έχουμε να λέμε με ντοκουμέντα πρόβλεψης...χα
old boy γουάουουου, ποιος είσαι η Μάγκι Χαραλαμπίδου;
δεν βλέπεις που οι αναγνώστες σου για σχολιασμό κουλτούρας βαριάς περιορίζονται στον g.g.lolita και μόνο με κάτι ΤσιπροΓιωργάκηδες πιάνεις νούμερα (άντε και με το ''πουστοέλληνες''); χαχα

 
At 6/14/2008 01:52:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

To Πασοκ πέθανε μαζί με τον Τρίτση, τον Γεννηματά και τον Ανδρέα. Παρά τις επιτυχίες του Σημίτη σε οικονομικό επίπεδο.

 
At 6/14/2008 05:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«δεν βλέπεις που οι αναγνώστες σου για σχολιασμό κουλτούρας βαριάς περιορίζονται στον g.g.lolita»
Είμαι για την μαλακιά κουλτούρα τελικά και όλα τα άλλα είναι για ξεκάρφωμα. Post Culture ;)

 
At 6/14/2008 08:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξέρετε τι με τρελαίνει;

Το ότι εν ονόματι της ενότητας και του αγίου δισκοπότηρου της εξουσίας, οι πασόκοι ξαφνικά κάνουν γαργάρα τη χοντράδα που έγινε και προσποιούνται ότι ποτέ δεν πολυσυμπάθησαν τον Σημίτη. Τον άνθρωπο που -παρά τα χίλια στραβά του- τους κράτησε ζωντανούς για δύο τετραετίες και που ανέδειξε όλα σχεδόν τα μεγαλοπιασμένα στελέχη που σήμερα κάνουν την πάπια για να μην τους πάρει κι εκείνους η μπάλα.

Τέσσερα χρόνια μετά το δαχτυλίδι, θυμηθήκαμε ξαφνικά ότι ο Σημίτης δεν είναι όσο σοσιαλιστής θα 'πρεπε, ενώ ο ΓΑΠ ξεχειλίζει τόσο πολύ από συμμετοχική αμεσοδημοκρατία, που διαγράφει τον τύπο που πήρε το κόμμα του μπαμπά του και του το έδωσε στο πιάτο. Αναρωτιέμαι πόσο δεκτικός θα είναι στην άλλη άποψη ανθρώπων που δεν είναι καν οπαδοί της παράταξης του...

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, βιασμένος, νεκρός και πεταμένος σε χαντάκι.

 
At 6/14/2008 09:40:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

νεφελίκα μη μπερδεύσαι άδικα. δεν υπαινίσομαι ότι τα λες λάθος, αλλά αυτό που διαβάζεις είναι στην επιφάνεια. το ότι συγχέονται και αμφισβητούνται οι "σοσιαλιστικές" και δημοκρατικές τους ταυτότητες και εναλλάσονται οι πρωταγωνιστές στην ηλεκτρική καρέκλα του "φταίχτη" ή του "προδότη" δεν είναι παρά αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του συστήματος Πασοκ, ως σύστημα διακυβέρνησης και ταυτόχρονης (υποτιθέμενης) υποστήριξης των λαϊκών στρωμάτων σε ένα κόσμο που συνθλίβεται από τον άκρατο ανταγωνισμό - κοινωνικό και οικονομικό. Και αντί να σφυρίζουμε κλέφτικα για το χάλι των Πασόκων που δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους βρήκε, πρέπει να κοιτάμε στο δράμα τους για να δούμε πόσο δύστροπο και απάνθρωπο είναι στις μέρες μας το κοκτέιλ "εξουσία-δύναμη-δίκαια αιτήματα" ακόμα και για αυτούς που θεωρητικά ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις πολλά χρόνια πριν... φαντάσου πόσο τους λυπάμαι και αλλά και πόσο τρέμω τα μελλοντικά καμώματα κάποιων παλικαριών που βιάζονται να πανυγηρίσουν πάνω στα πτώματα τους. Ναι για τα δικά μας λέω, γιατί τα λαμόγια της δεξιάς φροντίζουν -ευτυχώς- καθημερινά να θυμίζουν σε όλους πόσο βαθιά νυχτωμένα είναι απέναντι σε οτιδήποτε δίκαιο, δημοκρατικό και έντιμο οφείλουν να προσφέρουν στον τόπο και στους ανθρώπους του.

(Ο-Μπ. όπως καταλαβαίνεις με έπιασε όρεξη με το θέμα - που θα πάει θα μου περάσει...)

 
At 6/15/2008 12:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεγάλε τιμονιέρη, δε διαφωνούμε πουθενά. Είτε ψιλοκομμένος, είτε χοντροκομμένος είτε ανάμικτος, πάλι πατσάς είναι...

 
At 6/15/2008 12:34:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

xmm den eimai sigouros. o patsas thelei kalo stomaxi kai to diko mou tora teleytaia... ;)

 
At 6/15/2008 02:37:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mάο, μόλις είδα ότι σε μπάζαραν :)

 
At 6/15/2008 12:20:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

ti mou les? katse na valo ena katharo poukamiso re paidi. episis ekeines tis metoxoules apo to blog sou tha tis ithela telika.. ;)

 
At 6/15/2008 04:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τι καθαρό πουκάμισο. Διασπείρονται φήμες ότι έχεις να πλυθείς χρόνια ;)

 
At 6/15/2008 05:33:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

opos to les: "diaspeirontai fimes". apo prodotes, ypoulous revisionistes.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home