Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

GEORGE SOROS SUCK TSOLIA'S HEAVY DICK

Όλα συγκλίνουν στο ότι η οριστική απόσυρση του βιβλίου της ιστορίας της έκτης δεν αρκεί.
Με αναβαθμισμένο πλέον στάτους ως γυμνασιόπαιδα, τα περσινά εκτάκια συνωστίζονται ανάμεσά μας, με το μυαλό και την ψυχή τους ανεπανόρθωτα δηλητηριασμένα απ΄όσα διδάχτηκαν το μοιραίο έτος που μας πέρασε.
Όλοι τα αγαπάμε τα παιδιά αυτά, σε τίποτα δεν έφταιξαν τα παιδιά αυτά, ωστόσο όσο επώδυνο κι αν είναι, μόνο μια ριζική λύση θα μπορούσε να περιορίσει το μέγεθος του κακού, την εξάπλωση της μόλυνσης, την διασπορά των ιδεών τους.
Πρέπει να αποφασίσουμε αν προτιμάμε την επιβίωση του ελληνισμού ή των παιδιών μιας σχολικής χρονιάς.
Ο ελληνισμός μέσα από θυσίες γιγαντώθηκε και με τις θυσίες άντεξε στο πέρασμα των αιώνων.
Ας τα εξοντώσουμε· με πόνο, με σπαραγμό, με αγάπη, αλλά ας τα εξοντώσουμε. Το ταχύτερο δυνατόν.
Θάνατος, καθαρτήριος θάνατος στην γενιά που μίανε η Ρεπούση.

31 Comments:

At 9/26/2007 01:16:00 π.μ., Blogger Suspect said...

απο το να μαθαιναν για τον συνωστισμο, καλυτερα που το απεσυραν.

ο εξυπνος ανθρωπος αλλαζει γνωμη.
ο χαζος ποτε.

 
At 9/26/2007 07:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να δημοσιευτει το εξης

Μικρη αγγελια:
Ζητειται Ηρωδης

 
At 9/26/2007 09:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα, το πρόβλημα με το βιβλίο που αποσύρθηκε δεν ήταν ότι μόλυνε με κάποια μιαρή ιδεολογία, αλλά ότι αποσιωπούσε ή προσπαθούσε να διδάξει ασαφώς κάποια ιστορικά γεγονότα, έχοντας έτσι και την πίτα ολάκερη (προσποιούμενο ότι κάλυπτε όλες τις ιστορικές περιόδους) και τον σκύλο χορτάτο (δηλ. τους γείτονες και τους κἀθε μορφής "προοδευτικούς" συμπατριώτες μας ικανοποιημένους). Και απέτυχε.

Άρα, τα παιδιά δεν είναι "ανεπανόρθωτα δηλητηριασμένα", αλλά με κάποια κενά στη γνώση της Ιστορίας, που εύκολα συμπληρώνονται.

 
At 9/26/2007 10:32:00 π.μ., Blogger Filboid Studge said...

Old boy,
να εξοντώσουμε τα παιδιά για να εκριζώσουμε το ιδεολογικό μίασμα;
Τεκμηριωμένη άποψη!
Μού θύμισες αντίστοιχες προτάσεις εξόντωσης των παιδιών που διετύπωσαν ο Τζόναθαν Σουΐφτ και ο Μπέρναρντ Σω, ο πρώτος για λόγους οικονομικούς, και ο δεύτερος για λόγους ανθρωπιστικούς.
Ο Σουΐφτ πρότεινε την εκτροφή και πάχυνση των παιδιών των πτωχών οικογενειών της Ιρλανδίας, και την εν συνεχεία σφαγή και πώληση στις κρεαταγορές, προκειμένου να μην είναι πλέον βάρος στους γονείς τους, αλλά να ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο.
Ο Μπέρναρντ Σω πρότεινε την καθιέρωση δίμηνης περιόδου κυνηγιού των παιδιών ως θηραμάτων, ισχυριζόμενος ότι έτσι υποχρεωτικά θα προστατεύονταν τα παιδιά επί δέκα μήνες κατ’ έτος, με αποτέλεσμα την θεαματική μείωση της συνολικής παιδικής θνησιμότητας.

Υ.Γ. Τα πλήρη κείμενα της έξοχης σάτιρας “A Modest Proposal” του Jonathan Swift, και της απίστευτα επίκαιρης “Treatise on Parents and Children” του George Bernard Shaw, διατίθενται στο Project Gutenberg.

 
At 9/26/2007 11:31:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Πραγματικά τώρα που αποσύρθηκε το βιβλίο μπορούν πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να επανέλθουν στην προηγούμενη ομαλή και φυσιολογική τους κατάσταση, αλλά και οι ανεπανόρθωτα τυφλοί (από τον συχνό εφηβικό αυνανισμό μάλλον) "προοδευτικοί συμπατριώτες μας" μπορούν να επιστρέψουν στα αναρχοκαπιταλιστικά τους γραφεία απ'όπου και θα αρχίσουν, χωρίς καθυστέρηση, την εκπόνηση του νέου σχεδίου για την άλωση των κάστρων του ελληνισμού.

 
At 9/26/2007 12:06:00 μ.μ., Blogger ggl said...

Για παιδαγωγικούς λόγους θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει ο Γεώργιος με την πατροπαράδοτη γκιαούρικη πεολειχία;

 
At 9/26/2007 12:19:00 μ.μ., Blogger fevis said...

Σε συμπαθώ και σε εκτιμώ οπότε αυτό το post δεν θα το σχολιάσω... καλημέρες...

 
At 9/26/2007 01:00:00 μ.μ., Blogger talos said...

thiv: "το πρόβλημα με το βιβλίο που αποσύρθηκε [ήταν] ότι αποσιωπούσε ή προσπαθούσε να διδάξει ασαφώς κάποια ιστορικά γεγονότα".

Εν αντιθέσει με ποιο ακριβώς βιβλίο ιστορίας οιασδήποτε τάξης από το 1831 μέχρι σήμερα;

 
At 9/26/2007 01:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old-boy, μήπως είναι πιο ανθρώπινη πρακτική η στείρωση;

 
At 9/26/2007 01:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@talos: Δεν είμαι εκπαιδευτικός, για να διαβάζω τα σχολικά βιβλία που εκδόθηκαν μετά την αποφοίτησή μου από το σχολείο, το 1974. Αγαπώ όμως την Ιστορία, τη μελετώ και νομίζω ότι το βιβλίο που διδάχτηκα και το εξετάστηκα στις εισαγωγικές για τα ΑΕΙ ήταν ειλικρινές (δεν είχε δώσει εντολή η Χούντα να "φτιασιδωθεί", αντίθετα με την ομάδα Ρεπούση που το προσπάθησε). Σταματούσε στη μικρασιατική καταστροφή κι έλεγε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

 
At 9/26/2007 02:04:00 μ.μ., Blogger talos said...

thiv: λες "Δεν είμαι εκπαιδευτικός, για να διαβάζω τα σχολικά βιβλία που εκδόθηκαν μετά την αποφοίτησή μου από το σχολείο". Αυτό είναι και το πρόβλημα όλων εκείνων (ή των περισσοτέρων πάντως) που κρίνουν και επικρίνουν το συγκεκριμένο βιβλίο.

Όσο για τα βιβλία της χούντας και το ότι δεν είχε δώσει εντολή η χούντα να φτιασιδωθούν, αφενός εγώ που πήγαινα δημοτικό τότε, θυμάμαι ευκρινέστατα τα "ελληνοχριστιανικά" μηνύματα των βιβλίων και αφετέρου σημειώνω πως άλλο βιβλίο έκτης γυμνασίου και άλλο έκτης δημοτικού.

 
At 9/26/2007 02:07:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Ας τα εξοντώσουμε· με πόνο, με σπαραγμό, με αγάπη, αλλά ας τα εξοντώσουμε. Το ταχύτερο δυνατόν.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βασανιστούν πρώτα. Και να ταφούν σε νεκροταφείο τού εξωτερικού που δεν έχει ευλογηθεί.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε το πίσω μέρος τού κρανίου τους με τρυπάνι για να φύγουν τα κακά πνεύματα.

 
At 9/26/2007 02:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τα εγκλήματα των Ελλήνων σε αυτή την εκστρατία που μας σπρώξανε οι ''σύμμαχοι'',πριν την ήττα και την καταστροφή, έχει διαβάσει ποτέ κανένας ελληναράς σε κανένα σχολικό βιβλίο;

 
At 9/26/2007 02:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@talos: "άλλο βιβλίο έκτης γυμνασίου και άλλο έκτης δημοτικού". Έχεις δίκιο. Και, δυστυχώς, δεν θυμάμαι πώς ήταν το βιβλίο της έκτης δημοτικού που διδάχτηκα.

 
At 9/26/2007 02:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ ανώνυμος: "Για εγκλήματα των Ελλήνων σε αυτή την εκστρατεία", έχεις δίκιο. Τα μάθαμε από αλλού κι όχι από τα σχολικά βιβλία. Και νομίζω πως κι αυτά θα 'πρεπε να αναφέρονται, μαζί με τα εγκλήματα των αντιπάλων εις βάρος μας. Η Ιστορία οφείλει να διδάσκει την αλήθεια κι όχι να προπαγανδίζει.

 
At 9/26/2007 02:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Fevis, δεν έχω πρόβλημα με τις αντίθετες απόψεις.
Suspect, δεν ξέρω τι κάνει ο έξυπνος και ο χαζός άνθρωπος, υπάρχει σε όλα τα θέματα όμως μια αίσθηση του μέτρου και μια αίσθηση της αντιστοίχισης του ντόρου που δημιουργεί ένα θέμα με τις αληθινές του επιπτώσεις και στο θέμα της ιστορίας της έκτης το μέτρο χάθηκε από την αρχή -κατά τη γνώμη μου και από τις δύο πλευρές- ωστόσο η κατάληξη δεν μπορεί παρά να αφήνει μια πικρή γεύση, γιατί αν μη τι άλλο φαίνεται βεβιασμένη και αναγκαστική.

 
At 9/26/2007 02:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στείρωση, βασανισμός, σφαγή, κυνήγι, πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και μακάρι να εισακουστούν έστω και σε ένα βαθμό. Να τελειώνουμε πια με αυτά τα ταμπού.
GGL, το σχόλιο σου καταπληκτικό ως συνήθως, μόνο που δεν κατάλαβα λέξη :)

 
At 9/26/2007 03:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ξερω τι διδαχθηκα στην Ιστορια της 6ης Δημοτικου στην εποχη μου. Ουτε ξερω τι διδασκοντουσαν μεχρι περισυ τα παιδια. Ουτε το επιμαχο βιβλιο εχω διαβασει να ξερω τι λεει. Δεν εζησα και στις εποχες (δεν γνωρισα Τουρκοκρατια, Μικρασιατικη καταστροφη προσωπικα). Δεν ασχολουμαι και με την Ιστορια καθολου ουτε ως χομπι. Δεν μελετησα τα πρωτοτυπα διαβιαστικα στρατιωτικα εγγραφα του καιρου εκεινου απο το αρχειο που τηρειται στην ΔΙΣ/ΓΕΣ.

Ειμαι λοιπον απολυτα σιγουρος μετα απο αυτην την επιστημονικη αναλυση οτι το βιβλιο πρεπει να αποσυρθει και ειμαι βεβαιως οτι μετα απο αυτα που παρεθεσα οτι πειστηκαν και οι τελευταιοι κακοπιστοι...

Φωτια και στουπι στους μουζαχετιν που αρνουνται ολα τα παραπανω ατρανταχτα και αντικειμενικα δεδομενα και συνεχιζου να υποστηριζουν το βιβλιο και ιδιαιτερα στον αναρχικο lazopolis.


--
ε.

 
At 9/26/2007 03:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@lazopolis (προσωπικη επιθεση):

Αντιστασιακε του καφενειου εξωτερικου ...

Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να θεωρεις οτι ενα βιβλιο που δεν εχεις διαβασει ουτε εσυ ουτε και εγω μπορει και να ειναι καλο, οταν σου δηλωνω εγω απλα και κατανοητα οτι δεν ειναι.
--
e.

 
At 9/26/2007 05:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει το να πεις σε ένα παιδί της έκτης δημοτικού για τα εγκλήματα που δέπραξαν (ή δεν διέπραξαν κατά άλλους) οι Έλληνες στη Μικρά Ασία.
Εξίσου ανόητο βρίσκω το να χώνουμε στο μυαλό των παιδιών την ανόητη εικόνα του περιούσιου λαού...μη χέσω.
Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι πρωτίστος παιδαγωγικό και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα πούμε στα παιδιά και κυρίως πότε θα τους το πούμε.
Κατά τα άλλα αγαπητέ thiv, ως συνήθως, την ιστορία την γράφουν οι νικητές...όπως τους γουστάρει και ως εκ τούτου η "αποκαθίλωσης" του γενναίου Έλληνα τσολιά δε ξέρω τι μπορεί να προσφέρει στη πραγματικότητα σε οκτάχρονα και εννιάχρονα. Μάλλον περισσότερη ζημιά κάνει, παρά καλό.
gs

 
At 9/26/2007 05:55:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

'Αψογο το σχόλιό σου. 'Οπως πάντα. Σε αυτή τη χώρα ο παραλογισμός είναι πλέον καθημερινότητα.

 
At 9/26/2007 06:32:00 μ.μ., Blogger Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Περιμένω το καινούργιο βιβλίο, για να μείνω έγγυος...

 
At 9/26/2007 06:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ανώνυμο(gs): Συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως παιδαγωγικό. Κι η ιστορία έχει τους νόμους της:
Πχ., οι Τούρκοι πείστηκαν από τον Κεμάλ να ξεσηκωθούν και να μας ρίξουν στη θάλασσα, μετά τις αγριότητες των στρατιωτών μας.
Δεν είναι καλό και παιδαγωγικό να το διδαχτούν αυτό τα εντεκάχρονα-δωδεκάχρονα παιδιά της έκτης δημοτικού (που έχουν δει τόση βία στην TV), για να μην επαναληφθεί κάποτε η ιστορία ως φάρσα;
Σήμερα, με τα τόσα μέσα και δυνατότητες αποτύπωσης και τεκμηρίωσης των γεγονότων, την ιστορία μπορούν να τη γράψουν όλοι.

 
At 9/26/2007 09:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Thiv...δεν τίθεται θέμα του αν η ιστορία έγινε έτσι η άλλιώς. Αυτό νομίζω ότι το καταλαβαίνεις.
Εδώ μπαίνει όμως ένα βαθύτερο θέμα παιδαγωγικής προσέγγισης.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το ποιά είναι η πραγματική αξία του να ξέρουν τα παιδιά της έκτης δημοτικού αυτή την πλευρά της ιστορίας.
Η οποία φυσικά και χρήσιμη είναι και αναγκαία αλλά εξίσου χρήσιμη και αναγκαίο είναι να παραδίδεται όταν ο άλλος είναι έτοιμος να την ακούσει και να την επεξεργαστεί.
Διότι έχω μικρά παιδιά και αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να κάνω αν έρχονταν στο σπίτι και με ρωτούσαν αν οι Έλληνες στρατιώτες έσφαξαν τούρκους ή οτιδήποτε άλλο βρήκαν μπροστά τους...
Τι προτείνεις να τους πω ;
gs

 
At 9/26/2007 10:26:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

"Αντιστασιακε του καφενειου εξωτερικου ..."

διόρθωση: του ΜΛ καφενείου εξωτερικού

διότι αυτοί οι κινέζοι μετανάστες δεύτερης γενιάς που μοιράζουν τα φυλλάδια του ΚΚΗΠΑ είναι οπορτουνιστές και ρεφορμιστές και δε θέλουμε να αθροίζουν τα ποσοστά μας μαζί τους.

@Μικρή Ολλανδέζα, έχεις ήδη αργήσει. Ούτε η φανταστρουμφική γενιά των τέκνων των σχολιαστών αυτού του ποστ (βλέπε Τάλως, e. , lazopolis) πρόκειται να προλάβει το καινούριο τεύχος. Εσύ πρέπει να πάρεις σειρά για το μεθεπόμενο (και αν) μαζί ίσως με τον οικοδεσπότη ( χε, χε, χε).

 
At 9/27/2007 12:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μήπως απλά να τα συνωστίσουμε;

 
At 9/27/2007 08:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ανώνυμο (gst): Ο Όταν ήμουν στο δημοτικό, ο παππούς μου, που πολέμησε στη Μικρά Ασία μου διηγήθηκε με λύπη πώς η μονάδα του έκαψε δυο χωριά για πλάκα. Και δεν θυμάμαι να σοκαρίστηκα.

 
At 9/27/2007 01:17:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

Οργάνωσα ολοήμερο σαφάρι σε σχολεία των εξαρχείων και του κέντρου σε ξέλιξη. στοπ. Έχω 14 "μιάσματα" φιμωμένα στο υπόγειο του μπούνκερ μου. στοπ. Αναμένω οδηγίες για τη μέθοδο εξόντωσης των. στοπ. Προτείνω ανασκολπισμό και δημόσια περιφορά τους προς παραδειγματισμό της Πέμπτης Τάξης. στοπ.

 
At 9/27/2007 04:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lazopolis, δεν κάνω παιδί όσο η Ρεπούση κυκλοφορεί ελεύθερη.
Mao, στείλε διεύθυνση και έρχομαι με το κουτί με τα εργαλεία.

 
At 9/28/2007 01:12:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

xexna to. den anteksa xtes vrady. evala Greenway na paizei ("o mageiras, o kleftis...") kai mageirepsa ta 13 kai ta fagame me tin omada krousis, akougontas Mahler, eno ypoxreosa to ena epizon na zografizei gymna portaita tou Marco Botsaree. Mporo afou to ekpeideyso gia giousoufaki kai afou mathei na leei to korani anapoda na sou to steilo gia peskesi.

 
At 9/28/2007 02:05:00 μ.μ., Blogger gallos said...

Συμφωνώ: στην πυρά τα σκατόπαιδα.

Αλλά αρκεί; το πρόβλημα ίσως να είναι μεγαλύτερο, ο ελληνισμός απειλείται πολύ σοβαρότερα πια (βλ. -αν επιτρέπεται να παραπέμψω σε δικό μου ποστ- http://perigallon.blogspot.com/2007/09/blog-post_26.html)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home