Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Ρήξη

ελληνικά πρόδωσαν τον Γιώργο ξανά. Νόμιζε ότι η εντολή ρήξης σήμαινε ότι έπρεπε να ρίξει το ΠΑΣΟΚ όσο το δυνατόν περισσότερο. Έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά ακόμα κι έτσι δεν κατάφερε να το ρίξει στους ένα εκατομμύριο δέκα επτά χιλιάδες ογδόντα πέντε ψηφοφόρους: η απρόβλεπτη μεσολάβηση των κοντά 80 νεκρών λίγες μέρες πριν τις εκλογές έφερε τα πάνω κάτω. Κανείς αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί να αποκλείσει ότι της εθνικής τραγωδίας μη υπαρχούσης το παραπάνω πλαφόν δεν θα είχε αγγιχθεί.
Γι' αυτό ακριβώς η Ρηγίλλης παρακολουθεί επισταμένα τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, ώστε εφόσον η επανεκλογή του Γιώργου κριθεί σε επίπεδο «μελών και φίλων», να συρρεύσουν στο κίνημα εκατομμύρια νέοι φίλοι, προκειμένου να δοθεί στο Γιώργο η τρίτη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την υπεσχημένη του ρήξη.
But the times they are e-changin': το πανίσχυρο πλέον κίνημα των μπλόγκερς επαγρυπνεί και δεν θα αφήσει τους σκοτεινούς μηχανισμούς της Δεξιάς να εμποδίσουν την άνοδο στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ του πιο εκλεκτού τους μέλους, του e-venizelou .
Ελληνίδα και Έλληνα Μπλόγκερ, γίνε τώρα o καλύτερος φίλος του ΠΑΣΟΚ. Αν θες να δεις έναν μπλόγκερ στην εξουσία, γίνε με την ψήφο σου ανάχωμα στις ορδές των δεξιών που θα σπεύσουν να στηρίξουν Γιώργο.

14 Comments:

At 9/17/2007 07:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δυσπιστώ φίλε μου - χωρίς να είμαι θαυμαστής του προέδρου γιώργου, ανησυχώ όμως για αυτόν που φαίνεται να επιθυμεί να ανέλθει αντ' αυτού - τώρα είμαι ανώνυμος, για ευνόητους λόγους, ποτέ όμως δεν θα αλλάξω το όνομά μου, επίσης για ευνόητους λόγους.

 
At 9/17/2007 08:38:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Η αλήθεια είναι πως το επίθετο 'Βενιζέλος' είναι αρκετά πιο πρωθυπουργικό από το 'Τούρκογλου'. :)

Όσο για τον George... "ο χρυσός μας χορηγός", λένε στο κόμμα!
Όχι το δικό του...

 
At 9/17/2007 08:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

περιεργο, κανουν οι bloggers εσωτερικα πραξικοπηματα?

 
At 9/17/2007 08:43:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Ελπίζω με τη δεδομένη όπως φαίνεται αντιπολίτευση από το Βενιζέλο ως αρχηγό ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, φοβούμενη σοβαρή ενδεχόμενη ήττα της από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στις επόμενες εκλογές να κυβερνήσει λιγότερο χάλια. Τίποτ' άλλο.

 
At 9/17/2007 10:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί λενε το Βενιζέλο δελφίνος. Εμένα μου θυμίζει υποππόταμο με όλες τις συνέπειες. Ή υπποπόταπο ή κα΄τι παρεμφερές.
Δεν μου αρέσει όχι σαν ομορφιά αλλά ποτέ του δεν μου είπε τίποτα.
Λεει "εκθέσεις" όπως όλοι τους.

 
At 9/17/2007 10:20:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

O Mpeny θα ειναι οπωσδηποτε πολυ πιο υπολογισιμος αντιπαλος-αυτο ομως δεν σημαινει και καλυτερος για τους Ελληνες.

Ειναι εκεινος που επεμενε να χτιστει το φαραωνικο κωπηλατοδρομιο που μαζευει βρυα τωρα στο Σχοινια,πιθανως επι της τοποθεσιας της μαχης του Μαραθωνα.

Ειναι αυτος που επεμενε να περασει η γραμμη του τραμ μπροστα απ τους Στυλους του Ολυμπιου Διός παρα τις αντιθετες εισηγησεις,και που βεβαια στις δοκιμαστικες διασρομες αποδειχτηκε οτι το μνημειο θα γινοταν σκονη,οποτε μερικα δισεκατομμυριακια απλως πεταχτηκαν...

Οπως εχει χαρισει επανειλημμενα λεφτα στις ΠΑΕ/ΚΑΕ της Θεσ/νικης οπου -τυχαια-εκλεγεται.

Κοντολογις,ενας πολυ αποτελεσματικος και αποφασιστικος στις διατεταγμενες του υπηρεσιες πολιτικος...

 
At 9/18/2007 12:53:00 π.μ., Blogger Μεγαλοκοπέλα said...

Το ΔΙΚΟ μου συμπέρασμα από τις εκλογές:

Η γλώσσα του σώματος του κ. Καραμανλή μού έδειξε πως δεν ξέρει να αγκαλιάζει γυναίκες. Περισσότερο μου φάνηκε ως παρεΐστικο κεφαλοκλείδωμα.

 
At 9/18/2007 09:58:00 π.μ., Blogger Kiki said...

Φοβούμαι τα χειρότερα θα΄ρθουν με τον χοντρό
έχει μυαλό θεόρατο, κάνει το αδύνατο δυνατό
σωστό όμως δεν ήτανε να βάλει τρικλοποδιά
στον πεθαμένο έριξε την ύστατη μαχαιριά
τα ίδια δεν εγίνανε στην ανατολική Γερμανία
μόλις το μπλοκ διαλύθηκε τους ρίξαν στα θηρία
και δεν νομίζω αληθινά πως τρέμουν στην Ρηγίλλης
ελπίζουνε για διάσπαση
η Ντόρα ετοιμάζεται στο Μαξίμου να τη στείλεις
όλα είναι έτοιμα για νέα αλλαγή
και εμάς δεν θα μείνει ούτε ένα βρακί
καλοί οι μακιαβελισμοί
καλή κι η κριτική
άν δεις όμως πιο μακρυά
τα΄χαν έτοιμα αυτοί

 
At 9/18/2007 12:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

(ΠΑ)ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!

ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΣΑΤΕ
όπως θα έλεγε και ο Γεράσιμος Αρσένης. Kαι χάσατε όλοι σας

Τον Μπένι (γαμπρό του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος Μπακατσέλου)
τον στηρίζουν 3 Συγκροτήματα Τύπου.
Το κανονικό επίθετο του Μπένι είναι Τούρκογλου, αλλά με αυτό το επίθετο δεν μπορούσε να κάνει πολιτική καρριέρα και επέλεξε επίθετο..εθνάρχη!

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αυτή η χώρα έχει μόνο εθνάρχες. Πρωθυπουργούς δεν έχει!

Εξου και οι (αν)αξιόπιστες δημοσκοπήσεις στυλ Ελσίνκι (των συγκροτημάτων) υπέρ του Μπένι λίγο μετά τις εκλογές σε λιγότερο απο 18 ώρες!!(Πολύ βιάζονται αυτά τα παιδιά)

Δεν είναι θέμα αρχηγού. Είναι θέμα πολιτικής. Της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Και τα "συγκροτήματα" προσπαθουν να το κρύψουν όπως η γάτα κρύβει το σκ*τα της..

Αλλά η κατάσταση από τα "κάτω",
από τις οικογένειες που τα βγάζουν με τα καταναλωτικά,
τις συντάξεις πείνας(αλήθεια ποιος έστειλε τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους;),
τον εργασιακό μεσσαίωνα, από τους "καμμένους" των καμμένων περιοχών, την έλλειψη προοπτικών,
την ανικανότητα των κυβερνώντων να χειριστουν πραγματικά και όχι επικοινωνιακά προβλήματα
και κυρίως απο την νεολαία του άρθρου 16, των μορφωμένων προλετάριων και της ημιαπασχόλησης..

ΑΛΛΑΖΕΙ!

Στροφή στα Αριστερά!


Υ.Γ.
Τα συγχαρητήρια στον μαθητευόμενο μάγο Λαλιώτη.
Ο δρόμος που χάραξε από το 2002 (τις Νομαρχιακές με Φώφη-Τζανετάκο) έφερε αποτέλεσμα
Το ΛΑΟΣ μπήκε στη Βουλή.

 
At 9/19/2007 01:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Jason, είσαι βέβαιος ότι η αιτία ήταν "τούρκογλου"?

 
At 9/20/2007 01:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Φίλε κύριε Διευθυντά,

με καθυστέρηση δυστυχώς έπεσε στην αντίληψη μου το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας σας κ. Ν. Νικολάου της 6.6.2007. Το σχόλιο αναφέρεται στις πολιτικές ηγεσίες και τις δυναστείες και εστιάζει την προσοχή του στη δύναμη των ονομάτων. Ως απόδειξη όμως της δύναμης των ονομάτων επικαλείται το ότι «ο Ευαγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό».
Θα περίμενα από ένα παλιό και έμπειρο δημοσιογράφο όπως ο κ. Νικολάου μεγαλύτερη προσοχή όταν αναφέρεται σε θέματα που και ο ίδιος θεωρεί τόσο κρίσιμα για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και όχι μόνον των πολιτικών προσώπων. Η αλλαγή ενός ονόματος δείχνει είτε ανάγκη είτε σκοπιμότητα και είναι πράξη δηλωτική της προσωπικότητας.
Ο κ. Νικολάου θα όφειλε- εφόσον θέλει να τεκμηριώνει τις απόψεις του- να ρωτήσει για να μάθει ότι αυτή η ιστορία περί δήθεν αλλαγής του επωνύμου μου που γράφτηκε κάποτε σε έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι απολύτως ψευδής. Συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί προ πολλών δεκαετιών για το επίθετο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όταν η «πληροφορία» αυτή επαναλήφθηκε έπαψα να την αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο. Ευτυχώς δε στην Εύβοια διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς).
Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση".

Φιλικά
Ευάγγελος Βενιζέλος

 
At 9/20/2007 03:03:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

!

 
At 9/23/2007 10:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα για όσους το αναπαράγουν.Υπάρχουν συγγενείς του Βενιζέλου στην περιοχή Κύμης Ευβοίας όπου και συναντιέται το όνομα σε πολλές οικογένειες.
Ο Βενιζέλος δεν ήταν προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία αλλά από την Ευβοια από όπου έφυγε ο πατέρας του για να πάει στη Θεσσ/κη.

Υ.Γ.1Επίσης 85 έτη μετά Μικρασιατική Καταστροφή το θέμα όπως ψευδώς ετέθη είναι απιστευτη προσβολή για όλους τους μικρασιατικής καταγωγής Έλληνες.
Υ.Γ. 2 Προφανής η πολιτική στόχευση μέσα από το Πασοκ από κυκλους Γιωργάκη

 
At 9/24/2007 01:45:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

OK, φίλε, αφού διευκρινίστηκε δεν υπάρχει πια αμφισβήτηση. Η φήμη όμως υπήρχε πριν τις υποψηφιότητες και προσωπικά τη θεωρούσα -ως μη διαψευσθείσα- αληθινή, εξού και το θαυμαστικό παραπάνω, αφού εξεπλάγην από το ότι δεν ίσχυε.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home