Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Ο σοσιαλισμός δεν είναι χορτοφάγος

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μείζον πρόβλημα έχει ανακύψει με το ποιός θα είναι τελικά ο εγγυητής τόσο των εκλογικών διαδικασιών όσο και της ενότητας. Ήδη επίσημη υποψηφιότητα για τη θέση του εγγυητή έχουν υποβάλλει οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενώ και άλλα κορυφαία στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπουν ανά πάσα στιγμή στην μάχη, καθώς δημοσκοπήσεις εμφανίζουν εκείνα ως «καταλληλότερα για εγγυητή».
Όλα δείχνουν πως των διαδικασιών εκλογής προέδρου θα προηγηθούν διαδικασίες εκλογής εγγυητή και ήδη αυτή την στιγμή η διαφωνία έγκειται στο αν οι προεγγυητικές διαδικασίες πρέπει να είναι εξπρές ή αν, αντίθετα, πρέπει να μην απωλέσουν τον πολιτικό τους χαρακτήρα.
Σίγουρο δείχνει μέχρι στιγμής ότι και ο εγγυητής θα προκύψει τελικά μετά από ψηφοφορία φίλων και μελών, αυτήν την φορά δε όχι απλά μεταξύ φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και φίλων των εγγυητικών διαδικασιών εν γένει.
Το ένα ζήτημα όμως γεννά το άλλο και δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία στο αν θα πρέπει να υπάρξει πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα παίξει τον ρόλο του «εγγυητή των διαδικασιών προς ανάδειξη εγγυητή» (ή «εγγυητή του εγγυητή» ή «εγγυητή εις την δευτέρα»). Τέτοιο πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ζων ΠΑΣΟΚ, οπότε καθόλου δεν πρέπει να αποκλειστεί η προσωρινή επανενεργοποίηση μη χορτοφάγων στελεχών, όπως οι Γιάννης Αλευράς, Γιώργος Γεννηματάς και Μελίνα Μερκούρη.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της ανάδειξης νέου προέδρου, με παρεπόμενο αποτέλεσμα να μην δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα στην δήλωση στήριξης Βενιζέλου των πρώην Πρυτάνεων της Παντείου, Αιμίλιου Μεταξόπουλου και Δημήτρη Κώνστα, των οποίων η δήλωση πρωτοκολλήθηκε με αριθμούς πρωτοκόλλου αμέσως μετά τις δηλώσεις των επτά πανεπιστημιακών καθηγητών και αμέσως πριν τις δηλώσεις των Μάικλ «Ντοτόρε» Νεονάκη και Τζώνυ «Μπουμπούκι» Ανθόπουλου. Η πληροφορία πως ο Γιάννης Ανθόπουλος πλαστογράφησε τον δικό του αριθμό πρωτοκόλλου ελέχεται ως αναληθής, κακόβουλη και συκοφαντική.
Σε δεύτερη μοίρα μπορεί να έχει τεθεί αυτή καθαυτή η εκλογή προέδρου, τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο λαός δεν παρακολουθεί με δέος την μαινόμενη ήδη σύγκρουση δύο θεωριών συνωμοσιών, τη θεωρία δηλαδή που υποστηρίζει ότι το λαϊκό - σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ πάνε να το αλώσουν και να του νοθεύσουν τον πολιτικό του χαρακτήρα (επιτέλους μετά από άγονες προσπάθειες δεκαετιών) οι Λαμπρακομπομπολαίοι δια του αχυρανθρώπου τους Βενιζέλου, με τη θεωρία που υποστήριξε απόψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι όταν τα απλά αυτοδημιούργητα παιδιά του λαού, οι Νίκοι οι Ξανθόπουλοι, πάνε να καταλάβουν την ψηλότερη καρέκλα σε ένα μεγάλο κόμμα, το Σύστημα πέφτει πανικόβλητο να τα φάει.
Ακόμη όμως κι αν πέσει να τα φάει, ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ παραμείνει στη νοσηρή αγκαλιά του αχαγιώτικου τζακιού του, είναι έτοιμο να ιδρυθεί το «Κ.Ε.Σ» (Κόμμα Ελλήνων Συνταγματολόγων), με Βενιζέλο πρόεδρο, Λοβέρδο αντιπρόεδρο, Τσάτσο επίτιμο και Φώφη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

17 Comments:

At 9/20/2007 01:34:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

...βαλε και τον εγγυητη εις την τριτη!με αυτους δεν ξεμπερδευεις ετσι απλα!

περνα αν θες κι απ το δικο μου μαγαζι,να δεις μια ρηξικελευθη πολιτικη προταση που θα μας γλυτωνε κιολας απ ολα αυτα...

 
At 9/20/2007 01:37:00 π.μ., Blogger Vicky said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 9/20/2007 01:38:00 π.μ., Blogger Vicky said...

Γιατί OldBoy σιωπείς για το χώρο της τέχνης; Και η κυρία Κούρκουλα έκανε δηλώσεις υποστήριξης του ΕΒ. (By the way, πως τη λένε τη Κούρκουλα στο μικρό; Κόλλησα).
Όσο για το "ο λαός παρακολουθεί με δέος την μαινόμενη ήδη σύγκρουση", το γελάς; Μετά από 4-5 μήνες ανανέωσα τη συνδρομή στο greek tv. Τι National Geographic και (κλπ), greek tv. Live your myth, explore your senses.

 
At 9/20/2007 04:58:00 π.μ., Blogger δελακοβίας said...

Αι εκσελίκσεις στο μπασόκ δεν αφήνουν περιθώργια άλλου σκολίου πλην τούτου: η αεκ να κερδάει και οι άλλοι να παναγα μηθούνε.

 
At 9/20/2007 08:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΕΚ εδώ ΑΕΚ εκεί,
Η ΑΕΚάρα να γα.ά,
για τα παιδιά στην ξενιτιά.

Τούτου λεχθέντος, εμένα μου αρέσει η φράση του χοντρού, "στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει το ρεύμα του αυτονόητου".

Ερμηνείες γίνονται δεκτές μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

Garine

 
At 9/20/2007 09:11:00 π.μ., Blogger Univers said...

Με δέος επιχειρώ να ερμηνεύσω την φράση "στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει το ρεύμα του αυτονόητου".

Ο πληθωρικός επελαύνων έχει την αμφίσημη ικανότητα να επιχειρηματολογεί σε άπταιστα ελληνικά επί 1 1/2 ώρα για την υπεροχή του τετράφυλλου απέναντι στο δίφυλλο χαρτί τουαλέττας, για τα πλεονεκτήματα που αυτό εξασφαλίζει στον κοινωνικό στοίβο και για την εκ βάθρων αναθεώρηση πτυχών της καθημερινότητας την οποία η τυχόν γενικευμένη υιοθέτησή του συνεπάγεται.

Ώστε λοιπόν, η απεραντολογία (ή αερολογία) περί το αυτονόητο και ρεύμα έχει και πέραση στο πολύπαθο ΠΑΣΟΚ.

 
At 9/20/2007 09:12:00 π.μ., Blogger Alexandros said...

Προτείνω για εγγυητή τον Πρετεντέρη.Είναι αρκετά ΠΑΣΟΚ για να αγαπάει το κόμμα , και κυρίως είναι αμερόληπτος.

 
At 9/20/2007 09:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μετά από κανά μήνα θα τελειώσει το ζήτημα των εγγυητών και θ' αρχίσει το έργο "Το μήνυμα των εκλογών". Υποθέτω ότι το μήνυμα θα το γράψει με το σαφή και λαγαρό του λόγο ο Λαλιώτης. Στο συνέδριο θα ψηφίσουν Βενιζέλο. Και στις επόμενες εκλογές θα πάρουν 30%. Και πολλά λέω.

 
At 9/20/2007 10:52:00 π.μ., Blogger gatti said...

Ο Λαζόπουλος στην σατιρική εκπομπή του της Τρίτης είπε το εύστοχο:
"To ΠΑΣΟΚ περνάει απ΄ ευθείας από το Δημοτικό (Γιώργος) στο Πανεπιστήμιο (Βαγγέλης)".

Μπροστά σ΄ αυτό το τεράστιο άλμα άλλος θα πέσει στο κενό, άλλος θα καταφέρει να περάσει απέναντι, "τσαλακωμένος" ή "ατσαλάκωτος" κι άλλος δεν θα αποφασίσει να πηδήξει καν μπροστά στο φόβο να φάει τα μούτρα του.

 
At 9/20/2007 11:22:00 π.μ., Blogger μια αντανάκλαση said...

Μ' αυτά και μ' αυτά, εγώ βλέπω να χάνουμε τον Πρετεντέρη και την Τρέμη, που κινδυνεύουν με έμφραγμα στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να επισπεύσουν την ημερομηνία εκλογής του Βενιζέλου.

 
At 9/20/2007 02:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

σε μια προσπάθεια Μπένι
να σώσει το ΠΑΣΟκ
είπε να κατέβει Πρόεδρος
να πάει στην εοκ
ίσως το έκανε να σώσει
την εικόνα των πρασίνων
πως φταίει μόνο ο Γιώργος
κι όχι τα λάθη εκείνων
να δείτε που στο τέλος θα τα καταφέρουν
γιάννης και η όλγα
την αλλαγή να φέρουν

 
At 9/20/2007 05:51:00 μ.μ., Blogger gallos said...

"στη νοσηρή αγκαλιά του αχαγιώτικου τζακιού του" ?;?;?;?

 
At 9/20/2007 08:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν κάποιος δυσκολεύεται, επειδή έχω υπάρξει ως και "Εγγυητής" αρκετές φορές στο παρελθόν - ευτυχώς χωρίς να χρειαστεί τελικά κάτι να γίνει....ήταν όλοι τους καλά παιδιά - γι' αυτό και τώρα, επίσης, προσφέρομαι για την θέση του "Εγγυητή". Όμως αυτή τη φορά, απαιτώ προηγουμένως κατάθεση μερικών χιλιάρικων σε λογαριασμό που θα υποδείξω (για ευνόητους λόγους δεν θα έχει το δικό μου όνομα).

 
At 9/21/2007 01:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Gallos = στην αγκαλιά του τζακιού των Παπανδρέου εξ Αχαϊας.

 
At 9/21/2007 03:46:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 9/21/2007 03:48:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

να πάρουνε τον Pitsos για εγγυητή. Εμπιστοσύνη.

 
At 9/21/2007 05:54:00 μ.μ., Blogger gallos said...

Αχαιός ων, σε ενημερώνω ότι, στην πραγματικότητα, ουδεμία επαφή με την Αχαΐα έχει ο εγγονός - τα τζάκια βέβαια είναι άλλη κουβέντα ...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home