Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

Μην τον κάνουμε μικρή ομάδα

Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο του «Φωτός» δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη: «Δηλαδή με την Ρεάλ πώς θα παίξουμε; Με τρεις τερματοφύλακες; Μην τον κάνουμε μικρή ομάδα τον Ολυμπιακό». «Ο Λεμονής έπαιξε όπως θα έπαιζε η Καλλιθέα ή η Λιβαδειά με τη Λάτσιο».
Και αν έπρεπε να εξηγηθεί με τις λιγότερες δυνατές λέξεις η ιστορική ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ, θα ήταν με τις παραπάνω. Αυτή η νοοτροπία που κυριαρχεί από τους γάβρους της τρίτης ηλικίας όπως ο Θεοδωρίδης και -μεταδιδόμενη ακατάπαυστα από γενιά σε γενιά- φτάνει ως τους πιτσιρικάδες, είναι η νοοτροπία χωρίς την οποία θα ήταν αντικειμενικά και στατιστικά απίθανο να μην είχε πετύχει κάτι καλύτερο την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.
Πρόκειται για τη νοοτροπία που απαξίωνε τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού (που μετατράπηκαν μετά σε κατάκτηση του Euro) ως «τσούκου - τσούκου μπωλ», τη νοοτροπία χάρη στην οποία μετά την πρώτη πεντάρα στην Μαδρίτη ήταν όλοι ενθουσιασμένοι επειδή ο Ολυμπιακός είχε παίξει «καλά», τη νοοτροπία που στο Τορίνο, πριν και μετά το πέμπτο, πριν και μετά το έκτο, πριν και μετά το έβδομο, η ομάδα δεν είχε κλειστεί αλλά επιτίθετο.
Το εντελώς πιθανότερο λοιπόν είναι οι φόβοι του κυρ Σάββα να μην επαληθευθούν, ο Λεμονής να απολυθεί και ο Ολυμπιακός να μην γίνει -προς Θεού- «μικρή ομάδα», αλλά να παίζει όμορφα, φανταιζί, επιθετικά, αντρίκεια, πασαλιμανιώτικα, στοχεύοντας -ανομολόγητα αυτήν την φορά, αλλά στοχεύοντας πάντως- στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, γιατί «τι αξία έχουν άραγε οι πορείες - οι πορείες είναι για την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ».
Επίθεση ρε, επίθεση. Ο θρύλος δεν είναι ομαδούλα και δεν φοβάται κανέναν.

20 Comments:

At 9/20/2007 04:03:00 μ.μ., Blogger kaltsovrako said...

Aαααχ, επιτέλους δρόσισε!
;)

 
At 9/20/2007 04:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Καιρός για μακρυμάνικες εμφανίσεις :)

 
At 9/20/2007 04:19:00 μ.μ., Blogger kaltsovrako said...

Axaxaxa, κωλοβάζελε. Με πλήγωσες.

 
At 9/20/2007 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

kalooooooooo!

 
At 9/20/2007 05:33:00 μ.μ., Blogger gatti said...

Ε, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός είναι ...φύσει επιθετική ομάδα και πρέπει να χτυπάει τον αντίπαλο σαν χταπόδι (όπως χτυπάνε τον ίδιο στην Ευρώπη, ένα πράγμα...)

Είναι επίσης γνωστό ότι υπήρξαν πολλοί "αλήτες ρουφιάνοι" που μετέτρεψαν το ...τσούκου τσούκου του Παναθηναϊκού σε "συνετό και ρεαλιστικό ποδόσφαιρο" τις όποιες (μετρημένες στα δάχτυλα) φορές το έπαιξε ο Ολυμπιακός.

Με τυχόν αποχώρηση όμως του Λεμονή που η απόδοση για την απόλυσή του θα πρέπει να έχει πέσει στο 1,05 (ελλείψει κατώτερου, αν και νομίζω ότι υπάρχει και 1,02 πια) θα αποκατασταθεί η τάξη και η πειραϊκή ομάδα θα παίξει ξανά φαντεζί ποδόσφαιρο και θα βαδίσει ξανά στο δρόμο της δόξας, αυτόν που τον έκανε σλόγκαν ("στην Ευρώπη πρέπει να είσαι σοβαρός είτε παίζεις με τη Μίλαν είτε με τον Ολυμπιακό").

Και μιας και αναφέρθηκες στον Σάββα Θεοδωρίδη και για να συνεχίσω από το χθεσινό ποστ μου φέρνει λίγο σε
Κίμωνα Κουλούρη (από άποψη κωλοτούμπας). Πρώτα τα έχωσε στον Λεμονή και αποθέωσε τον Ιβιτς και όταν κάποιος του είπε πως την ευθύνη για την επιλογή του σερ Τάκις την έχει ο Κόκκαλης άλλαξε το βιολί και είπε ότι τον στηρίζει... (ουάου)

 
At 9/20/2007 05:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν δε γενικευες τοσο θα συμφωνουσα. η νοοτροπια του γαβρου που περναει απο γενια σε γενια γιατι περασε απο πανω απο το Λεμονη? κι αυτος με τα ιδια γαλουχηθηκε.
απλως ο γραφικος κυριος Θεοδωριδης παιζει καποιο ρολο, αυτο για τον οποιο πληρωνεται.

 
At 9/20/2007 05:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εμείς πάμε για πρωτάθλημα πάντως

 
At 9/20/2007 05:35:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Ε μισό λεπτό.
Ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε τσούκου-τσούκου μπολ στην Ευρώπη, δεν ήταν και λάθος. Ότι στις ένδοξες μέρες του κατέβαινε με 3 σέντερ μπακ εντός έδρας είναι αλήθεια. Και για την Εθνική όλοι χαρήκαμε, αλλά δεν είπε και κανείς ότι έπαιζε καμιά σπουδαία μπάλα.
Απλώς η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά, ούτε καθόλου. Όπως και να κατεβάσει την ομάδα δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, γιατί κουβαλάει τα κόμπλεξ του Σάββα και των υπολοίπων, γιατί πιέζεται να κάνει καλά κάτι που δεν μπορεί να κάνει καθόλου, να το παίξει μεγάλη ομάδα ενώ δεν είναι καν ομάδα, τουλάχιστον στην Ευρώπη, να παίξει με έξυπνο σύστημα ενώ εδώ και χρόνια παίζει χωρίς προπονητή, και, γενικότερα, να αποδείξει ότι είναι πια σύγχρονος ευρωπαϊκός σύλλογος, όπως ακριβώς ο Λαζόπουλος έχει ορίσει πολύ ωραία ότι η λέξη 'εκσυγχρονισμός' εκφράζει την "υστερία του μέτριου να γράψει ιστορία".
Αυτή η υστερία είναι ο Ολυμπιακός.

 
At 9/20/2007 06:00:00 μ.μ., Blogger ion said...

Πάντως όσοι δεν προμηθέυτηκαν εγκαίρως εισιτήριο διαρκείας της ΑΕΚ για το ΟΑΚΑ, τους έχω δυσάρεστα νέα:

Η νέα κυβέρνηση με την κρυφή ατζέντα της, εξετάζει σοβαρά να εφαρμόσει επιπλέον ΦΠΑ Θεαματικού Ποδοσφαίρου για τους αγώνες της ΑΕΚ...

Ρίμποοοο, Ρίμποοοο! :)

 
At 9/21/2007 06:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

apo thn patridasou
an nyung ha se yo
20/9/07 seoul korea
panos

 
At 9/21/2007 12:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η πορεία του ΠΑΟ οδήγησε στο ΕURO; Μα που τα σκέφτεσαι αυτά; Οσο για το Πασαλιμάνι, άστο ήσυχο. Δεν νομίζω να παίζει κανείς Πειραιώτης στην ομάδα.

Garine

 
At 9/21/2007 01:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

pwpw xoli..

 
At 9/21/2007 03:32:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

εισαι εγκάθετος και θα σε προτεινω για προεδρο του πασοκ (σαν πρασινο).

στην χειρότερη σαν εγγυητη...

 
At 9/21/2007 05:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«η πορεία του ΠΑΟ οδήγησε στο ΕURO; Μα που τα σκέφτεσαι αυτά;»
Απ' το μυαλό μου τα βγάζω, Garine. Mην δίνεις βάση. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Καμία.
Ανώνυμε των 1:00, χολή - ξεχολή, επιμένω ότι αυτή η νοοτροπία σας έχει φάει.
Τζιτζίκο, θα δεχθώ μόνο θέση Προέδρου - Εγγυητή.
Πάνο, έχω φίλο που μένει Σεούλ. Σοβαρολογώ.
Προπονητή της Εξέδρας, νομίζω ότι η γενίκευσή μου ισχύει κι ότι ο μέσος Ολυμπιακός θέλει η ομάδα του να παίζει «μπροστά».
Μπαόκι, πρωτάθλημα και κύπελλο ;)
Jason, «του μέτριου»; :)

 
At 9/22/2007 11:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

xo xo xo...Gia alli mia season,o megalos stin Eurwpi alla mikros stin Ellada panathinaikos tha anagastei na paixei sta "salonia" tou kypellou UEFA,stin Bratislava kai sta alla meri pou exete taxidepsei eseis...Enw o kaimenos o gauros gia 11 synexomeni fora,an den kanw lathos,tha parei meros sto CL,dld kai fetos sentonaki emeis,enw eseis....


My heroes are dead...
They died in my head.

 
At 9/22/2007 06:26:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

o Jason είπε:
Ότι στις ένδοξες μέρες του κατέβαινε με 3 σέντερ μπακ εντός έδρας είναι αλήθεια.

Λάπση, κύριοι! Κατεβαίναμε με δύο σέντερ μπακ κι ένα λίμπερο.

 
At 9/22/2007 06:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χα. Επίσης οι πιο μεγάλες πορείες (2001-02 και 2002-03) έγιναν με 4-4-2 καθαρό και ανόθευτο, με Χέρνικσεν Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας.

 
At 9/23/2007 12:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι πιο μεγάλες πορείες... Που πηγαίνατε; Εξω από την αμερικανική Πρεσβεία; Είναι ντροπή να λέμε ότι φτάσαμε μέχρι τους 16, τους 8, τους 4. Αυτά τα λέγαμε παιδιά. Μόνο ένας ευρωπαϊκός διασυλλογικός τίτλος θα ξεκαθάριζε τα πράγματα. Και αυτόν είναι πολύ κοντά στο να τον πάρει η ΑΕΚ :-))).
Αναρωτιέμαι, δε, πως οι επιτυχίες του ΠΑΟ μετατράπηκαν σε EURO? Can you elaborate a bit? Α, επίσης θέλω και την γενεσιουργό αιτία του Euro 87. Μήπως πίσω από αυτόν κρυβόταν η κατάκτηση του Κυπελλούχων της ΑΕΚ το '68, η κατάκτηση του οποίου μετατρέπηκε σε Euro? Αλχημείες, περίεργα πράγματα.
Garine

 
At 9/24/2007 01:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Tι αξία έχουν άραγε οι πορείες - οι πορείες είναι για την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το λέει κατά λέξη και το ποστ.
Ι can elaborate: τερματοφύλακας, δεξί κι αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ και ντεμί αμυντικό χαφ ήταν παίκτες του Παναθηναϊκού, σε μια ομάδα που αμυνόταν με τον τρόπο που έδειξε ο Παναθηναϊκός.

 
At 9/24/2007 06:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κομπάζεις για τον Αντωνάκη; Μπράβο! Κατά τ'άλλα, από την ενδεκάδα του τελικού Καψής, Δέλλας, Κατσουράνης και Ζαγοράκης. Σε μια ομάδα που κέρδιζε παιγχνίδια, όπως η ΑΕΚ.

Garine

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home