Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Το Ντίμερ

Υπάρχει ένα δημοσιογραφικό-πολιτικό-επιχειρηματικό οικοσύστημα που παίζει νυχθημερόν το εξουσιαστικό του παιχνίδι. Καταλυτική σημασία στο παιχνίδι αυτό, που θα μπορούσε να ονομαστεί και «οι κυνηγοί του κρυμμένου σκελετού», είναι η ανεύρεση αληθινών, αληθοφανών ή και εντελώς ψεύτικων σκελετών στην ντουλάπα του άλφα πολιτικού, του βήτα επιχειρηματία, του γάμα ανταγωνιστή δημοσιογράφου. Λογικό κι επόμενο ήταν το παιχνίδι αυτό να μην αφήσει αναξιοποίητο τον χώρο των μπλογκ και να παιχτεί σ' αυτόν με πολύ πιο χύμα κανόνες. Ακριβώς επειδή για το παιχνίδι αυτό η ανωνυμία δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πρώτης τάξεως μέσο για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου.

13 Comments:

At 3/01/2008 11:05:00 μ.μ., Blogger etalon said...

Το αναδημοσιεύω αυτούσιο, συμφωνω απολυτα.

 
At 3/01/2008 11:50:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Μέσα ρε old boy. Έχουνε βρει χρυσά κουτάλια και μασάνε ο ένας τα σωθικά του άλλου.

Θα πρόσθετα πως δεν χρειάζονται την μπλογκόσφαιρα για να κάνουν τις δουλειές τους. Ίσα ίσα, η διαφάνεια που φέρνει τους απειλεί.

Όποτε λένε, δεν ρίχνουμε και καμμιά ρύθμιση για να μπει μια σειρά επιτέλους;

 
At 3/02/2008 04:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oi anthropoi pou enantionontai stin anonimia, einai oi anthropoi pou pote den ehoun pei kati eponima. Enoo pos otan erotithoun gia kapio sholio pou ehoun kanei, afto pou tha apantisoun einai: 'den thimamai na eho pei kati tetio, ehete parexigisei ta logia mou, vgalate mia protasi apo olokliri tin sinentefxi' bla bla bla. Akrivia, eglimatikotita, Skopiano, kai oi 'ikanotatoi' politikoi mas asholontai me ta blogs. Nisafi!

 
At 3/02/2008 07:07:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

ΠΡΟΣΟΧΗ: το σχόλιο που ακολουθεί είναι ΓΕΝΙΚΗΣ φύσεως.

To πρόβλημα βαθαίνει και δε λύνεται όταν αναλωνόμαστε με το αν ασχολούνται με μας οι εφημερίδες και με το τι λένε τα 'παραδοσιακά' ΜΜΕ για τα blogs. Διότι αν θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι οφείλουμε να δράσουμε μέσα από ένα πρωτοποριακό μέσο, όπως τα blogs. Και όχι περιμένοντας να 'πιάσουμε την καλή' αν και όταν μας προσέξουν, μέσα στην ασημαντότητά μας, οι εφημερίδες, τα περιοδικά και οι τηλεοράσεις. Με τις αναφορές των ΜΜΕ στα blogs και την αναπαραγωγή τους στη μπλογκόσφαιρα πλουτίζουν οι εφημερίδες και φτωχαίνουν τα blogs. Ελπίζω να το συνειδητοποιήσουμε πριν να 'ναι πολύ αργά.

 
At 3/02/2008 10:36:00 μ.μ., Blogger Ναπoλέων said...

Προσφυέστατη η παρομοίωση με ντίμερ!

Εκεί, στο μισοσκόταδο θέλουν να μάς κρατούν, για να μην απελπιζόμαστε εντελώς και ξεσηκωθούμε...
Άσε που υπάρχουν κι εκείνοι που νομίζουν ότι αυτό είναι το άπλετο φώς...
α-α-ε
Ν.

 
At 3/03/2008 03:53:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

όταν όμως ο εκδότης επιχειρηματίας για τον οποίο αισθάνεσαι αιώνια ευνωμοσύνη επειδή δημοσίευσε τα γραπτά σου συκοφαντούσε με ψέματα και ανακρίβειες κάποιους bloggers εσύ κρατούσες σιγή ιχθύος ή του έδινες δίκιο [δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο]

οπότε το δημοσιογραφικό - πολιτικό - επιχειρηματικό σύστημα έχει δει φως εδώ και καιρό και όταν μπήκε εσύ του κρατούσες το φανάρι

 
At 3/03/2008 06:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Έτσι είμαι εγώ, παιδί των φαναριών.
Κατά τ' άλλα μπορεί να μη θυμάσαι τι στάση είχα κρατήσει τότε εγώ, ελπίζω να θυμάσαι τουλάχιστον τη δική σου στάση, όταν παρίστανες στο μπλογκ σου επί καμιά βδομάδα τον απολυμένο από τη δουλειά σου.

 
At 3/03/2008 07:09:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Off, αν οι πολιτικοί ήθελαν να ασχοληθούν με σημαντικά θέματα, θα ήταν επιστήμονες, φιλόσοφοι ή καλλιτέχνες, κι όχι πολιτικοί.

 
At 3/03/2008 07:18:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

"όταν παρίστανες στο μπλογκ σου επί καμιά βδομάδα τον απολυμένο από τη δουλειά σου"

εδώ εσύ παρίστανες το μέλος της ΕΣΗΕΑ η δικιά μου παράσταση σε πείραξε?

 
At 3/03/2008 07:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν παρέστησα κανέναν. Συμφώνησα με κάποιον που δήλωνε «μέλος της ΕΣΗΕΑ» και για την ακρίβεια συμμερίστηκα μια απορία του. Εκτός αν είχες την απαίτηση να παίζεις θέατρο επί μια βδομάδα και να μην αντιδρά κανένας. Εκ των υστέρων βέβαια κρίνοντας, καλά έκανες και την είχες την απαίτηση, αφού σχεδόν κανένας δεν αντέδρασε.

 
At 3/04/2008 04:44:00 π.μ., Blogger costinho said...

σου αφιερώνω και σένα.

(αν και φοβάμαι ότι η επικείμενη παρέμβαση θα ξεπερνά τη λειτουργία ενός ντίμερ και ίσως κατέχει ρόλο γενικού διακόπτη ή ρελέ...)

 
At 3/04/2008 12:42:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

"αφού σχεδόν κανένας δεν αντέδρασε."

χαχαχαχαχαχαχα καλό !!!

 
At 3/04/2008 01:46:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

poso symfono! tha to diavaso later alla osa leei edo einai poly sosta

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home