Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Βαρυσήμαντο Ποστ

Κατά τη γνώμη μου, η διαχωριστική γραμμή δεν βρίσκεται μεταξύ μπλογκ και παραδοσιακών ΜΜΕ, όπως δεν βρίσκεται και μεταξύ επωνυμίας και ψευδωνυμίας ή ανωνυμίας.
Η διαχωριστική γραμμή που αναγνωρίζω, σέβομαι και νομιμοποιώ είναι η γραμμή του περιεχομένου, η γραμμή του ύφους και του ήθους της εκφερόμενης άποψης ή της μεταδιδόμενης πληροφορίας.
Όταν κάποιος είναι πεσμένος κάτω δεν είναι σωστό να τον χτυπάς.
Έτσι είναι, αλλά κατουράω με χαρά πάνω από τον (πρόσκαιρο;) τάφο του press gr και από όλον αυτόν τον βόρβορο που έφερε στην μπλογκόσφαιρα.
Έναν βόρβορο δάνειο από την «δημοσιογραφόσφαιρα» και για την ακρίβεια ενδεικτικό των χειρότερων δημοσιογραφικών ενστίκτων και της ελεεινότερης δημοσιογραφικής αισθητικής.
Έναν βόρβορο που απαντάται και στον Τύπο, τον καθ' όλα ρυθμισμένο και νομοθετημένο.
Που στην καλύτερη του εκδοχή, που στην εκδοχή την «καθαρή», τι άλλο είναι παρά ένα λυσσασμένο κυνήγι των κρυμμένων σκελετών στην ντουλάπα του καθενός;
Η θεοποίηση της Πληροφορίας, η διαχείριση της Πληροφορίας, η «πιάτσα» που βοά, η πιάτσα, η σιχαμένη αυτή λέξη που την χρησιμοποιούν μόνο δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες και πουτάνες, και το τελικό συμπέρασμα όλου αυτού του κυνηγητού που είναι ότι όλοι μας έχουμε κάτι να φοβηθούμε, όλοι μας έχουμε το φάντασμα των δικών μας σκελετών, η αποκάλυψη των οποίων θα σημάνει την κατάρρευση του μικρόκοσμού μας.
Ξενιστής της νόσου που κυκλοφορεί δεν είναι η ανωνυμία, αλλά μια συγκεκριμένου είδους δημοσιογραφική αντίληψη περί ανωνυμίας.
Η ψευδωνυμία -αν αναλογιστεί κανείς τις χιλιάδες των ανθρώπων που ποστάρουν ή σχολιάζουν τα τελευταία χρόνια- μια χαρά τα έχει πάει αρύθμιστη.
Η ψευδωνυμία που διευκολύνει ψυχολογικά, που απελευθερώνει ψυχολογικά, που δεν είναι μάσκα, αλλά σε βοηθά να βγάλεις την μάσκα του ονοματεπώνυμού σου, η ψευδωνυμία που αφαιρεί σε κύρος μόνο αν λες βλακείες.
Η ψευδωνυμία που όταν χαθεί ίσως νοιώσεις ότι μαζί της χάθηκε κι ένα σημαντικό τμήμα της αίσθησης πως μπορείς να γράφεις αυτό που θέλεις χωρίς κρατούμενα και χωρίς δεύτερες σκέψεις (Κωνσταντίνα, μακάρι να αλλάξεις γνώμη γρήγορα και συγγνώμη για την φορά που ίσως ξέφυγα).
Όσοι ψάχνουν το κύρος στα επώνυμα, μου θυμίζουν τις παλιές λεζάντες στις εφημερίδες: «Βαρυσήμαντο άρθρο» του τάδε. Το τι είναι βαρυσήμαντο και το τι ελαφροσήμαντο δεν είναι θέμα αυτοαναγόρευσης, δεν είναι θέμα υπογραφής, είναι θέμα περιεχομένου.
Όσο για τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, είναι λίαν αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να περιορίσουν στην πράξη όσους χρησιμοποιούν όντως το μέσο ως εκβιαστικό ή συκοφαντικό μαγαζί, είναι όμως εξαιρετικά πιθανό να τρομάξουν και να αποθαρρύνουν πολλούς από όσους ανοίγουν μπλογκ όχι για να παίζουν εξουσιαστικά παιχνίδια, αλλά το άλλο είδος παιχνιδιού που είναι το μπλόγκιν, το εθιστικό και ερεθιστικό παιχνίδι το οποίο παίζουμε τα τελευταία χρόνια και από το οποίο δεν λέμε να ξεκολλήσουμε και δεν θα ξεκολλήσουμε, όπου αλλού κι αν δοκιμάσουμε να πάμε.

34 Comments:

At 2/26/2008 07:16:00 μ.μ., Blogger rvagos said...

Αυτούς του press.gr ούτε που τους ήξερα και ούτε θέλω να τους μάθω . Διαμαρτύρομαι όμως στο blog μου για το κλείσιμο .Βόρβορος μπορεί να είναι όποιος θέλει , έχω την κρίση να επιλέγω . Γιαυτό σύμφωνο μαζί σου στο δικαίωμα να γράφω και εσύ κρίνε . Την οποιαδήποτε λογοκρισία συχαίνομαι.
Θέλω όλοι μας να κάνουμε τον Εισαγγελάτο, την Τρέμη, τον Πρετεντέρη -τι παιδί!-κ.λ.π.να τρέμουν. Έχουμε την δύναμη και αν όχι τώρα σε λίγο θα είμαστε πιο δυνατοί.Τώρα μποϊκοτάρουμε τις ειδήσεις τους , νάταν και ειδήσεις !Όλοι οι blogers δεν τους βλέπουμε.

 
At 2/26/2008 07:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό είναι ένα ποστ "ξυράφι" bro...

 
At 2/26/2008 07:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θενκς, Νταρκ.
Rvagos, αν δεν κάνω λάθος το έκλεισαν μόνοι τους, δεν τους το έκλεισε κανένας. Και αν δεν κάνω λάθος άνοιξαν αλλού καινούριο. Όπως όμως σωστά λες ότι ο βόρβορος είναι θέμα δικό μας, της αρμοδιότητας της κρίσης μας, η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων είναι θέμα των δικαστηρίων. Ο βόρβορος δηλαδή είναι ένα θέμα και η συκοφαντική δυσφήμηση είναι άλλο.

 
At 2/26/2008 07:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

o.k old boy σύμφωνοι το press.gr είναι - ήταν ένα ανώνυμο συκοφαντικό μπλογκ Όπως το ίδιο ήταν - είναι πολλές εφημερίδες (η Αυριανή μάλιστα έδωσε και το όνομά της σε τέτοιου είδους δημοσιογραφία, θυμήσου και τις κυκλοφορίες της). Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε την υποστήριξή ούτε την κατακραυγή μας, παρά μόνο την αδιαφορία μας. Η εξουσία όμως ήταν αυτή που έψαχνε την αφορμή για να δείξει τα δόντια της.
Το θέμα είναι ότι το σύστημα (πολιτεία-εκδότες-νταβατζήδες-κ.λπ.) είναι πολύ ισχυρό. Αργεί μεν αλλά δεν διστάζει να εξοντώσει όσους βρει εμπόδιο στον δρόμο του. Τα μπλογκς θα παραμείνουν το καφενείο της γειτονιάς όπου θα πηγαίνουν μικροί μεγάλοι θα ανταλλάσουν απόψεις και μετά νάνι.

 
At 2/26/2008 07:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι πολυπλόκαμη και ασφαλώς βρίσκεται και στα καθιερωμένα κι έγκυρα ΜΜΕ, ουδεις αμφιβάλλει.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης όμως που χθες βγήκε να υπερασπιστεί στην εκπομπή του Χατζηνικολάου το πρες τζι αρ (με ποιά ιδιότητα δεν εξήγησε μόνο) είναι εκτός συστήματος; Δεν έχει δελτίο ειδήσεων; Δεν έχει ραδιοφωνική εκπομπή; Ο άλλος που ήταν στον Επενδυτή είναι εκτός συστήματος;
Το σύστημα έτσι θα πληγεί; Με αυτόν τον τρόπο; Με αυτές τις μεθόδους;
Οι εναλλακτικές για τα μπλογκ είναι ή καφενείο ή πρες τζι αρ;

 
At 2/26/2008 07:49:00 μ.μ., Blogger penguin_witch said...

"Η ψευδωνυμία που διευκολύνει ψυχολογικά, που απελευθερώνει ψυχολογικά, που δεν είναι μάσκα, αλλά σε βοηθά να βγάλεις την μάσκα του ονοματεπώνυμού σου, η ψευδωνυμία που αφαιρεί σε κύρος μόνο αν λες βλακείες.
Η ψυεδωνυμία που όταν χαθεί ίσως νοιώσεις ότι μαζί της χάθηκε κι ένα σημαντικό τμήμα της αίσθησης πως μπορείς να γράφεις αυτό που θέλεις χωρίς κρατούμενα και χωρίς δεύτερες σκέψεις (Κωνσταντίνα, μακάρι να αλλάξεις γνώμη γρήγορα και συγγνώμη για την φορά που ίσως ξέφυγα)."

Ευχαριστώ γι'αυτές τις δυό παραγράφους...

 
At 2/26/2008 08:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ότι και να κάνουν, το dvd θα βγει στη φόρα...Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν ο κόσμος διαπιστώσει γιατί γίνονται όλα αυτά...

 
At 2/26/2008 08:14:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Βαρετό κι αστείο να γραφει κανείς μια λέξη "συμφωνώ", αλλά εν προκειμένω, θα το κάνω. Επειδή το θέλω.

Χαιρετισμούς.

 
At 2/26/2008 08:46:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Σύμφωνοι old boy. Περιεχόμενο και όχι ανωνυμία.

Η ψυχή δεν έχει υποκατάστατο, δεν μπορείς να την αγοράσεις στα ψιλικατζίδικα (no pun intended).

Το Press-Gr δεν έτυχε να το διαβάζω, δεν με τραβούσε αισθητικά. Πρέπει όμως να προστατευτούμε και εμείς με τις πράξεις μας. Η προσωπική ευθύνη δεν εξαλείφεται από την ανωνυμία.

Λίγες παραπάνω σκέψεις έγραψα εδώ.

 
At 2/26/2008 08:51:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Το press gr είναι πράγματι ένας οχετός βδελυρών σχολίων που ντρέπομαι και να τα διαβάσω αλλά τα posts δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Για να κάνουμε μια πρώτη διάκριση. Τα posts του press gr μπορεί να είναι δημοσιογραφία του ποδαριού, δημοσιογραφία του κώλου, τζαμπατζίδικη και τζαμπαγκίδικη, αλλά διατηρούσε μια διαφορετικότητα ως προς το περιεχόμενοτης πληρωμένης δημοσιογραφίας και των μεγαλόσχημων εκδοτών. Δεν είναι ανάγκη να απαριθμήσω σε τι διέφερε η μία ενημέρωση από την άλλη.
Για την αισθητική του πράγματος που δικαίως διαισθάνομαι ότι σε χαλάει,
έχω έντονα την αίσθηση πως το press gr διώκεται για τα σχόλια και όχι για τις αναρτήσεις. Πράγμα που αν ισχύει στο ελάχιστο με βάζει σε σκέψεις.
Επίσης έχει ενδιαφέρον το ότι από τις εκατοντάδες θρυλουμενες μηνύσεις αυτή που έπιασε τόπο ήταν ενός δημοσιογράφου του Βήματος. Οποία σύμπτωσις! Έχουμε πόλεμο Τιτάνων;
Τέλος, ο βόρβορος για τον οποίο δυσανασχετείς και σε εμπνέει να κατουράς στα πτώματα -σκέψου κι εσύ γιατί τέτοια διονυσιακή χαρά- δεν είναι παρά η έκφανση μιας κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικής κατάστασης που βρωμάει και ζέχνει, κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν είναι παρά η μπόχα ενός οχετού για τον οποίο δεν ευθύνεται το press gr αλλά όσοι τον δημιούργησαν, τον συντηρούν και τον ανανεώνουν.
Μ' άλλα λόγια αν τηγάνιζε ο γείτονας το συκώτι της γκόμενάς του, δε θα κατηγορούσα τον απορροφητήρα για την φρικιαστική μυρωδιά. Και μεταξύ μας; Ούτε καν τον γείτονα δεν θα μού' βγαινε να κατηγορήσω.

 
At 2/26/2008 08:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Τέλος, ο βόρβορος για τον οποίο δυσανασχετείς και σε εμπνέει να κατουράς στα πτώματα δεν είναι παρά η έκφανση μιας κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικής κατάστασης που βρωμάει και ζέχνει, κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν είναι παρά η μπόχα ενός οχετού για τον οποίο δεν ευθύνεται το press gr αλλά όσοι τον δημιούργησαν, τον συντηρούν και τον ανανεώνουν».
Δεν διαφωνώ.

 
At 2/26/2008 09:48:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Προσυπογράφω το σχόλιο της Νiemandrose - σε ό,τι αφορά ta posts και τα σχόλια τους press-gr έχει δίκιο ως εκεί που δεν πάει.
Αλλά διαφωνώ με το σχόλιο του Dark Angel: αυτό δεν είναι ένα "post-ξυράφι", αλλά "ξουράφι"!



Σοβαρά, to post τα σπάει.

 
At 2/26/2008 10:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ανάγκη για έλεγχο δεν έχει τέλος.
Κάποτε ήταν οι ερασιτεχνικοί ραδιοσταθμοί (που "έκαναν παράσιτα στα αεροπλάνα").
Τώρα τα blog.
Η ίδια πτωμαϊνη στη μύτη.
[Θυμάστε τον υπουργό που θα κατέρριπτε τον τούρκικο δορυφόρο αν "πέρναγε πάνω από την Ελλάδα";]

Μαζί σου, old boy. Σωστά μίλησες.

 
At 2/26/2008 11:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπέροχο. Με την κοινή λογική και το κοινό περί αισθητικής συναίσθημα. Με άγγιξε τόσο πολύ που σκέφτομαι να σου χαρίσω το πρωτάθλημα.

 
At 2/27/2008 12:02:00 π.μ., Blogger Ο άλλος said...

Οι ιδέες αναπτύσσονται όταν υπάρχει ελευθερία και αρχίζουν να απειλούνται όταν ξαφνικά η κυβέρνηση έχει μια ιδέα για το τι είναι ελευθερία. Το διαδύκτιο δεν χρειάζεται ούτε μπάτσους, ούτε κουκουλοφόρους. Διαδώστε το

 
At 2/27/2008 02:21:00 π.μ., Blogger M said...

"Η ψευδωνυμία που διευκολύνει ψυχολογικά, που απελευθερώνει ψυχολογικά, που δεν είναι μάσκα, αλλά σε βοηθά να βγάλεις την μάσκα του ονοματεπώνυμού σου, η ψευδωνυμία που αφαιρεί σε κύρος μόνο αν λες βλακείες.
Η ψευδωνυμία που όταν χαθεί ίσως νοιώσεις ότι μαζί της χάθηκε κι ένα σημαντικό τμήμα της αίσθησης πως μπορείς να γράφεις αυτό που θέλεις χωρίς κρατούμενα και χωρίς δεύτερες σκέψεις"


... αυτό ακριβώς!

 
At 2/27/2008 08:27:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Μερικα βαρυσημαντα ψευδωνυμα:
Γιωργος Σεφερης, Οδυσσεας Ελυτης, Μ. Καραγατσης, Αλκης Θρυλος.
(τους δινω στεγνα. Κρεμαστε τους.)

Εξαιρετικο ποστ :-) ολο ζουμι.

 
At 2/27/2008 10:51:00 π.μ., Blogger scarface said...

"ζωγράφισες" πάλι , παλιόπαιδο.

 
At 2/27/2008 11:07:00 π.μ., Blogger Unknown said...

@άλλος.
Η ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία και ανευθυνότητα. Η ασυδοσία, η ανευθυνότης, η αναίδεια του λόγου καταλύουν την ελευθερία. Η αρχή της ελευθερίας των ιδεών δεν προστατεύει την ανώνυμη συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν είμαι βεβαίως υπέρ οιασδήποτε προληπτικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Πλην όμως η δια του διαδικτύου ελεύθερη –και ανώνυμη- έκφραση (όπως και κάθε άλλη έκφραση, επώνυμη ή/και ανώνυμη) δεν επιτρέπεται να βλάπτει τα έννομα αγαθά τρίτων. Επομένως ορθώς επιβάλλονται κυρώσεις σε εκβιαστές, συκοφάντες κλπ δια του διαδικτύου. Η προστατευτική της τιμής, της υπολήψεως κλπ νομοθεσία ισχύει και για την έκφραση στο διαδίκτυο. Η συκοφαντική δυσφήμιση ισοδυναμεί με την ανθρωποκτονία. Η ανθρωποκτονία αναιρεί από το θύμα το βιολογικό στοιχείο της υπάρξεως του. Η συκοφαντική δυσφήμηση τού αναιρεί το ηθικό στοιχείο. Την τιμή και την υπόληψη του θύματος.

 
At 2/27/2008 11:29:00 π.μ., Blogger Φαίδρα Φις said...

επειδή όλοι "τσιμπήσαμε",καταπίνοντας με ευδαιμονία και τα "άγκιστρα",κάνω copy-paste το σχόλιο που άφησα στο post "μαύρου γάτου".
(εννοείται πως το post σας ξεχωρίζει-ως είθισται-αλλά δεν παύει να αποτελεί ανειλημμένη θέση)
"Άλλο ένα εκκεντρικό παιχνίδι "διαπλεκομένων" στο οποίο οι "επιτήδειοι και -ρηχά επικίνδυνοι-επαίοντες-,φρόντισαν να προσδώσουν μια δονκιχωτική χροιά-και προοπτική-(κονόχρηστο άλλοθι...)για να παρασύρουν πολύ εύκολα εκείνο το "αφελές εκκλησίασμα" των bloggers, που έσπευσε να υπερθεματίσει σε μια ακόμα μεγέθυνση του μηδενός..."

τόσο πληκτικό...

χαιρετισμούς

 
At 2/27/2008 11:34:00 π.μ., Blogger gasireu said...

ο τύπος με τα ωραία ματάκια, από τη Σιωπή των Αμνών πως σου ήρθε, επειδή μελέταγε σπάνια κουκούλια;

 
At 2/27/2008 01:26:00 μ.μ., Blogger Swell said...

Old boy, αν συμφωνείς με το σχόλιο της Niemandsrose, διόρθωσε την ανάρτηση, γιατί ταυτίζεις το Press-gr με τα σχόλια κάθε πονεμένου κομπλεξικού.

 
At 2/27/2008 03:00:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Σχετικά με "τα σχόλια κάθε πονεμένου κομπλεξικού" βρε παιδιά, δεν βρίσκετε όμως πως είναι δουλειά κατ αρχήν του υπευθύνου του βλογ κι όχι του κράτους να τα φιλτράρει κατά την ατομική του περί δημοκρατίας οπτική;Τι δείχνει μια σελίδα που επιτρέπει κανιβαλισμούς; Ελευθερία εκφρασης είναι να ευχονται καποιοι να κοπεί ο,τι περισσεύει σστη μαριέττα;
Με συγχωρείτε, αλλα στο δρόμο είναι μερικοί οδηγοί που πανε και χώνονται μπροστά σου, προσπερνούν τις ουρές με το έτσι γουστάρω, κάνουν ότι θέλουν. Εαν αυτοί οι σιδερόφρακτοι αλήτες ήταν πεζοί, θα έτρωγαν τη φάπα τους στο σβέρκο έτσι και προσπερνούσαν ουρά. Κρυμμένοι στο μέταλλο κάνουν τους μάγκες. Αν θέλουμε πραγματική ελευθερία του λόγου, οι ίδιοι που τη θέλουμε πρέπει να μάθουμε να κάνουμε τους τροχονόμους.
Δεν σέβομαι καμιά ιστοσελίδα που επιτρέπει να διαβάλλονται άνθρωποι και να δημοσιεύονται καγκουριές. Με αφορμή την περιπέτεια του πρες τζιαρ, ελπίζω το επόμενο ειδησεογραφικό μπλογκ που θα εμφανιστεί να σέβεται τους αναγνώστες του κατ αρχήν.

 
At 2/27/2008 03:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Swell, συμφώνησα με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του σχολίου της Niemandsrose.
Συμφωνώ επίσης ότι άλλο πράγμα τα σχόλια άλλο τα ποστ.
Συμφωνώ επίσης (και αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι επειδή το έχω εφαρμόσει στην πράξη) ότι το σβήσιμο των σχολίων είναι κατ' αρχήν ήττα και επίσης κατ' αρχήν δεν είναι ανέλεγκτη προνομία του διαχειριστή του κάθε μπλογκ: αν τα ποστ είναι ο αυστηρά προσωπικός σου χώρος τα σχόλια είναι ένα βήμα δημοσίου διαλόγου και δεν είναι ούτε ιδιοκτησία σου ούτε μπορείς να τα σβήνεις αβασάνιστα.
ΌΜΩΣ.
Όμως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια, όπως όρια υπάρχουν και στα δικαιώματα μας και τις υποχρεώσεις μας.
Αν ένα σχόλιο βρίσει εμένα δεν θα το πειράξω.
Ένα σχόλιο που έβριζε την μάνα μου (!!!!!) το είχα αφήσει.
Ένα σχόλιο που θα βρίσει κάποιον τρίτο πιθανότατα θα το αφήσω και πάλι.
Ένα σχόλιο όμως που θα φεύγει από την εξύβριση και θα πηγαίνει στη δυσφήμιση (ο τάδε που έκανε εκείνο και το άλλο) αν το αφήσω πάντως θα το σχολιάσω ότι δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους σχόλια.
Αν αυτό αρχίσει να επαναλαμβάνεται θα προβληματιστώ έντονα για το τι θα κάνω και ποιά είναι η δική μου υποχρέωση ως διαχειριστή του μπλογκ.
Αν τώρα στο μπλογκ σε κάθε ποστ μου υπάρχουν από κάτω δεκάδες ή εκατοντάδες σχόλια και σημαντικό ποσοστό αυτών διαδίδει πληροφορίες ατεκμηρίωτες και προσβλητικές της τιμής του άλλου, εκεί το πράγμα αλλάζει ριζικά.
Και ας αφήσουμε την εκδοχή πολλά από τα σχόλια να τα έβαζαν οι ίδιοι οι διαχειριστές του μπλογκ.
Μόνο και μόνο που άφησαν τον χώρο των σχολίων να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, τον εντελώς ελεεινό και εντελώς ύποπτο, εμένα μου αρκεί για να τους περιφρονώ.
Αν αρκεί για τη νομική τους ευθύνη είναι άλλης τάξης ζήτημα και σε κάθε περίπτωση όχι ένα ζήτημα με το οποίο θέλω να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή.

 
At 2/27/2008 03:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Gasireu, και να ξερες πόσο παιδεύτηκα για να βρω την φωτογραφία του. Έτσι τον θυμήθηκα τις τελευταίες ημέρες ίσως επειδή έπαιζε ντάμα με τα κουκούλια, ίσως επειδή μου θυμίζει κάτι τύπους που τους κοροϊδεύαν τα άλλα παιδιά στο σχολείο, τους αποκαλούσαν με παρατσούκλια που τους πλήγωναν, τους σφαλιάριζαν, δεν τους έκαναν παρέα και αυτά μάζευαν και μάζευαν τα κόμπλεξ, μέχρι που βρήκαν τον χώρο να κρυφτούν και από εκεί να γίνουν εκείνοι πλέον οι μυστικά ισχυροί, εκείνοι πλέον που θα τιμωρούσαν τους ισχυρούς από τα σκοτάδια.

 
At 2/27/2008 04:47:00 μ.μ., Blogger Sissi Soko said...

Αυτό το ποστ είναι ένα χρυσάφι.
Το μέλλον είναι παιχνίδι!
Το παιχνίδη (πρέπει να) είναι ηθικό... και δεν θέλω να κάνω τον ηθικολόγο αλλά αυτό πρέπει να είναι ο γνώμονας, (μία που πέρασε από την μπλογκόσφαιρα και αυτό το μπλογκοπαίγνιο, αλλά δεν ξέσπασε ακόμα για τα καλά και δεν ξέρω γιατί.)

 
At 2/28/2008 02:09:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όσοι δηλαδή στελεχώνουν περήφανα τις τάξεις της εμπροσθοφύλακης της όσφρησης.

 
At 2/28/2008 04:20:00 μ.μ., Blogger Autonome Bird said...

paidia an kai zw kai drastiriopioume sto eksoteriko tha ithela na kserete pos eimai kai egw enas alilegios blogger se oti aposisete enow poreia h oti allo! to blog mou einai to http://autonomous-land.blogspot.com kathos kai grafw kai sto athens-infopoint.blogspot.com .. boreite akoma kai na hrisimopiisete tis parapanw ipografes an eseis to krinete aparetito as me ehete omos enimero !! to mail mou einai vlanto@riseup.net ..

in solidarity

vlanto

 
At 3/02/2008 05:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σήμερα το δάσος μας καλεί σε βοήθεια. Θέλει προστασία, και καλλιέργεια η χλωρίδα του, θέλει υποστήριξη κι εμπλουτισμό η πανίδα του. Για χιλιετίες η κάθε γενιά παρέδιδε στην επόμενη ένα δάσος πλούσιο και ζωντανό. Για να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, πρέπει να θεσπιστεί και να επιβληθεί ο νέος καταστατικός χάρτης του δάσους. Ένα πλαίσιο αρχών, που θα στηρίζεται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές αντιλήψεις και θα περιχαρακώνει τις εντός του δάσους δραστηριότητες. Θα επιβάλλει ένα καθεστώς περιορισμένης δασικής εκμετάλλευσης κι ένα σύστημα πολύπλευρης περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος είναι η πρώτη αναπτυξιακή δραστηριότητα κι έχει λάβει πλέον διαστάσεις εθνικού συμφέροντος.

Δημήτρης Γ.

 
At 3/02/2008 10:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στεκι διερχομενων,πουτανες ,νταβαδες,πρεζονια,μανεκεν,εφοπλιστες ,κομματοσκυλα,αναρχικοι ,κουμουνιστες ,βασιλικοι, δεδεκαθειστες,εμο,γιαγιαδες, παπουλακια,γιαπιδες, φασιστες ,αποτυχημενοι,ανεραστοι,δημοκρατες,πουστηδες,ανεργοι,ενα μωσαικο της κοινωνιας μας το Πρες και ο Ολντ κατουραει πανω στον ταφο της κοινωνιας αυτης γιατι καποιοι απο ολους αυτους θελησαν(?) να παρανομησουν.....

μπεεεεεεεεεεεε

 
At 3/03/2008 10:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε oldboy δες λίγο εδώ κάποια πράγματα που βρήκα περί του θέματος που καλό είναι τα γνωρίζουν όσοι θέλουν να ανοίξουν blog καιδιστάζουν ή φοβούνται μετά τις τελευταίες εξελίξεις να συνεχίσουν να γράφουν.
Καλό είναι να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας για να μην μας κοροιδευουν αλλά και πως μπορούμε να προστατεψουμε τον εαυτό μας.
http://www.e-write.gr/posts/137

 
At 3/03/2008 03:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μερικές φορές χρειάζεται και η ανωνυμία. Γιατί; Γιατί συνήθως όταν χρειάζεται να καταγγελθεί κάτι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Εχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν. Κάποιος λοιπόν πρέπει να το "σφυρίξει" αυτό που γίνεται μήπως και πάρει χαμπάρι και κανένας άλλος εκεί έξω. Υστερα έχουμε δει ότι και για σχόλια που δεν είναι υβριστικά ο "θιγόμενος" απαντάει με αγωγές των εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, να χάσω εγώ το σπίτι μου και να δουλεύω τα επόμενα 50 χρόνια για να ξεπληρώσω κάποιον που νομίζει ότι θίχτηκε;
Και, το κυριότερο, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί γιατι να τα ξέρουν όλα όσα πραγματικά συμβαίνουν (έχουνε βλέπετε το όπλο του off the record) και εμείς πρέπει να αρκεστούμε σε όσα επισήμως και επωνύμως μας ανακοινώνουν;
Αν είναι λοιπόν να καταργηθεί η ανωνυμία στα blogs, ας καταργηθεί και το off the record.

 
At 3/03/2008 08:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας πάρουμε για παράδειγμα το αμέσως προηγούμενο σχόλιο,
3/03/2008 03:22:00 μμ

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ αυτός σχολιαστής, σπαταλάει χρόνο από τη ζωή του, ΟΧΙ για να αυτοπροβάλλεται, ΟΧΙ για να βρίζει ή να συκοφαντεί, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ αφιλοκερδώς (ΤΙ σπάνιο πράμα!!!) για να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Ε, αν αυτό ΔΕΝ λέγεται "θετική κοινωνική δραστηριότητα και παρέμβαση" εγώ είμαι Κινέζος αυτοκράτωρ, ξιπασμένος επώνυμος βοηθός φακίρη, κ.ο.κ.

Με άλλα λόγια, Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ (και) ΜΟΡΦΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. ΧΩΡΙΣ καν ΚΕΡΔΟΣ...
(σε μία κοινωνία που καθορίζεται από το κέρδος και το συμφέρον)

 
At 11/19/2008 06:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποιός?

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home