Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

Γυάλινη σφαίρα

Έγραφα στο προηγούμενο ποστ για τη σύγκρουση της φαντασίωσης με την πραγματικότητα. Απόψε ας μιλήσουμε για μια άλλη φαντασίωση: τη φαντασίωση ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να συνεχιστεί το έργο της προηγούμενης πενταετίας με την παρούσα κυβέρνηση ή έστω με διαφορετικής σύνθεσης κυβέρνηση από την παρούσα βουλή. Δεν μπορώ να προβλέψω τί ακριβώς θα συμβεί τους επόμενους μήνες, μπορώ όμως να προβλέψω ότι αυτό, ναι, είναι απολύτως αδύνατον να συμβεί. Δεν μπορώ επίσης να προβλέψω αν το έργο που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ καλύτερο ή πολύ χειρότερο. Μπορώ όμως να προβλέψω ότι ο δρόμος του Σόιμπλε με το δρόμο του Σύριζα πάρα πολύ γρήγορα θα πάψουν να έχουν οποιοδήποτε σημείο επαφής.

3 Comments:

At 2/26/2015 02:10:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Έτσι είναι, όποιος ορίζει τις λέξεις ορίζει και το νόημα αλλά, μεταξύ μας, δεν το λένε φαντασίωση, στρατηγική το λένε. Βέβαια, εσύ, έχεις κάθε δικαίωμα να χαμογελάς τώρα ειρωνικά και να προβλέπεις πως αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει την παράταση του μνημονίου όπως επίσης έχεις κάθε δικαίωμα να με προτρέψεις ναι σου κάνω tweet γιατί, ούτε πρόεδρος της βουλής είσαι ούτε εγώ είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και επειδή η ζωή προχωρά μπροστά με πράξεις, ανεξάρτητα από τις λέξεις που τις συγκρότησαν, ας πάμε όλοι μαζί αύριο στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση για να στηρίξουμε την κυβέρνηση αυτή η βουλή να μην ψηφίσει κανένα μνημόνιο.

 
At 2/27/2015 01:06:00 μ.μ., Anonymous panos said...

Το χαρακτηριστικό του βάτραχου εκτός από τα μεγάλα πηδήματα, είναι και το ότι όταν πηδάει δεν ξέρεις και προς τα που θα πηδήξει.
Επίσης έχω δει βάτραχο την ώρα που πηδάει να κάνει και εναέρια κωλοτούμπα.
Δεν θέλω να πάνε τα πράγματα έτσι, αλλά εάν πάνε η δεύτερη περίπτωση είναι πολύ επικίνδυνη για όσους είναι σκαρφαλωμένοι στην πλάτη του βάτραχου.

 
At 2/28/2015 12:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γράφεις σαχλαμάρες, απλώς για να γράφεις.

Τι να προβλέψεις και γιατί να προβλέψεις; Ούτε τις πράξεις σου δε μπορείς να προβλέψεις, διότι εάν σου έστελνα ένα μήνυμα στο παρελθόν με όσα γράφεις σήμερα, θα με έλεγες τρελό. Α, ξέχασα... με έλεγες τρελό, μου είχες αφιερώσει και ολόκληρο άρθρο, αλλά είδες γυρίσματα που έχει ο καιρός!

Φοβάσαι; Βγες στους δρόμους και πίεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά που θέλεις. Εάν ξέρεις τι θέλεις. Εάν έχεις άποψη.

Η ιστορία βρίθει "απολύτως αδύνατων να συμβούν" γεγονότων. Θυμάσαι τι έλεγε ένας ολόκληρος λαός πριν αρχίσει ο διαμελισμός της χώρας τους, της Γιουγκοσλαβίας; Επίσης, θυμάσαι τι έλεγαν διαπρεπείς επιστήμονες για τη συνθήκη του Μαάστριχ; Εάν θέλεις, μπορώ να σου θυμήσω κι άλλα, διότι έχω μνήμη ελέφαντα.

Εάν σε είχα μπροστά μου, θα έπιανα το κάρδο από τον τοίχο και θα στο φόραγα κολάρο, όπως στις ελληνικές ταινίες, μπας και μπεις στο κάδρο της δράσης, αντί να φλυαρείς εκτός κάδρου. Αναρωτιέμαι γιατι σε διαβάζω ακόμα; Μάλλον από κακιά συνήθεια που λίαν συντόμως θα κόψω.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home