Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

Ονοματολογία

Δεν ξέρω πώς θα πούμε αυτό που θα υπογράψουμε να παραταθεί, γεφυρωθεί, οτιδηποτωθεί. Και τελικά ίσως δεν έχει μεγάλη σημασία η ονομασία του ρήματος και του ουσιαστικού (αν και έχει μεταφερθεί πια τόσο πολύ και στο συμβολικό πεδίο η κατάσταση, που ενδεχομένως και να έχει).
Ξέρω όμως πώς αν είναι το οτιδήποτε υπογράψουμε να μοιάζει ουσιωδώς με τα προηγούμενα, τόσο στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνσή του, όσο και στους όρους επίβλεψης, αξιολόγησης, ελέγχου κλπ, τότε δεν θα έχουμε κάνει απλά μια τρύπα στο νερό, αλλά κάτι πάρα πολύ χειρότερο.

5 Comments:

At 2/17/2015 05:36:00 π.μ., Anonymous Thrass said...

Ισοδύναμα μέτρα, Old. Μας ζητούν ισοδύναμα μέτρα για να αντικατασταθούν αυτά που δε μάς αρέσουν και *δεν έχουμε σχέδιο να προτείνουμε*.

Όπως δεν είχαν βέβαια σχέδιο και οι μπλε και οι πράσινοι. Για νιοστή φορά στη μεταπολίτευση, ψηφίσαμε κυβέρνηση δίχως σοβαρό οικονομικό σχέδιο.

Τι άλλο να πει κανείς, δεν ξέρω. Αν γίνει η στραβή, οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων θα πετούν βελάκια στις φωτογραφίες μας. Δε θα γράψω άλλα, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να γράφω τέτοια τώρα.

Τέσπα, ας προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος.

Αυτά.

 
At 2/17/2015 11:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό είναι να αφιερώνεις την ενέργειά σου σε πράγματα που έχουν σημασία.

 
At 2/18/2015 04:38:00 π.μ., Anonymous Τάκις said...

Τώρα με τον Πάκη θα μάθει η ομάδα τρίπλες!

Θα διοριστούν άμεσα με προεδρικό διάταγμα 1.000.000 άνεργοι και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα!

 
At 2/18/2015 07:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν συμφωνω απολυτα με την θεση σας, αφου ο Συριζα θα κανει και καποιες επιπλεον μεταρρυθμισεις που πιστευω θα ενισχυσουν το κρατος. Αρα αυτο που λεω ειναι οτι ισως να μην πετυχουμε κατι παραπανω απο τις αλλες κυβερνησεις στο θεμα δανειακης συμβασης, αλλα τουλαχιστον θα στηριξουν οσο μπορουν το κοινωνικο κρατος και ελπιζω να μειωσουν την διαφθορα και φοροαποφυγη. Για τα τελευταια θα κριθουν και οχι για το μνημονιο που ειναι πολυ δυσκολο να ξεφυγουν οσο επιθυμουν την παραμονη στην ευρωζωνη.

 
At 2/19/2015 01:03:00 μ.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Η Δραχμή θα έλυνε το πρόβλημα. Έλα όμως που ο λαός δεν έχει ενημερωθεί, ή να πω καλύτερα: δεν έχει εκπαιδευτεί σε ορισμένα βασικά νομισματικά...
Ξενούδης

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home