Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

Ζωή Κασιδιάρη

Ας ξαναθυμηθούμε μια παλιά αγαπημένη επιτυχία, όχι και τόσο παλιά δηλαδή, ούτε δυο χρόνια πριν δεν γράφτηκε. Η σε λίγες μέρες πρόεδρος της βουλής και το στο μεταξύ προφυλακισμένο και υπόδικο πρωτοπαλίκαρο του ναζισμού σχημάτιζαν κατά τον Γιάννη Πρετεντέρη ένα κοινό πρόσωπο αποτρόπαιου τέρατος:
 ~~~
~~~
Έγινε κανένα μεγάλο θέμα κατά του Πρετεντέρη; Ανακάλεσε ο ίδιος ποτέ; Προέβη έστω σε κάποια διορθωτική δήλωση; Όχι, όχι και όχι. Το θέμα που συζητήθηκε κατά κόρον από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ξαναστείλει μετά από αυτό το άρθρο εκπρόσωπο στις εκπομπές του. Στηλιτεύθηκε ως αντιδημοκρατική και δείγμα δυσανεξίας στην κριτική. Και ο ίδιος ο Πρετεντέρης παρέμεινε και παραμένει πρώτο τραπέζι πίστα να δίνει πρόσωπο στο Mega, στα Νέα και το Βήμα. Αλλά σωστά και αντιπροσωπευτικά το δίνει το πρόσωπο. Δεν υπάρχει κανένα λάθος εδώ, δεν υπάρχει καμία δυσαρμονία.

3 Comments:

At 1/29/2015 10:36:00 μ.μ., Blogger TRASH said...

Νομίζω πως το πιάνεις εντελώς λάθος.
Το λάθος δεν είναι πως επισημαίνεις σωστά το πόσο εμετικός είναι ο Πρετεντέρης, αλλά πως φέρνεις ως "απόδειξη" αυτού πως ο ένας είναι πρόεδρος της βουλής και ο άλλος φυλακισμένος.

Εάν δηλαδή στην όμορφη "δημοκρατία" μας οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι, θα σήμαινε αυτό κάτι;

Εάν στην επόμενη γύρα βρεθεί η καραφλή οχιά πρόεδρος της βουλής και αποφασίσει να στείλει την Κωσταντοπούλου και την κάθε Κωσταντοπούλου στην φυλακή, θα διαιούνται να διαμαρτυρονται στον Πρετεντέρη για την ταύτηση οι μαχαιροβγάλτες;

Επικύνδινοι δρόμοι είναι αυτοί.
Η Κωσταντοπούλου δεν ταυτίζεται με τον Κασιδιάρη γιατί έχουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές.
Ούτε γιατί το αποφάσισε ένα "σοφό" εκλογικό σώμα που έκανε την ΧΑ τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και έδινε επί τριάντα χρόνια 85% σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε γιατί το αποφάσισε η "ανεξάρτητη" δικαιωσύνη μας που δύο χρόνια πριν αθώωνε τον Κασιδιάρη για ένοπλη ληστεία και ενώ υπήρχαν δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Προσοχή παρακαλώ, μην τα βρούμε μποροστά μας...

 
At 1/29/2015 11:08:00 μ.μ., Blogger TRASH said...

Y.Γ.
Αφού σου αρέσει να ψάχνεις για ομαδικές "αταίριαστες" φωτογραφίες, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να δημοσιεύσεις και αυτήν με τον υπουγό εξωτερικών μας αγγαλιά με τον Ρώσο σεσημασμένο ακροδεξιό Ντούλκιν...

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/kotzias-dugin-mesa.jpg

 
At 1/31/2015 02:31:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Τrash, ναι, δεν εννοώ πως η νομιμοποίηση της μίας δόθηκε από τον λαό και η απονομιμοποίηση του άλλου προήλθε από μια απόφαση δικαστική. Προφανώς ήταν πάντα και εξ ορισμού δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Το τι μεσολάβησε στη διετία από τότε που γράφτηκε στο άρθρο το αναφέρω για να δείξω ότι ποτέ δεν ανακάλεσε και ότι τότε τους παρουσίαζε ως ένα πράγμα και προσπαθούσε να τους περάσει ως ένα πράγμα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home