Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2015

Αλήθεια δεν ξέρω τι ποσοστό από το 36,5% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ελπίζοντας πως θα καταφέρει να βγάλει διαπραγματευτική άκρη. Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία πίστεψε πως τα δύο πιθανά σενάρια ήταν από την μια η περισσότερο ή λιγότερο εύσχημη κωλοτούμπα του και από την άλλη το να προσέκρουε σε τοίχο. 
Οπότε σήμερα, μόλις το βράδυ της επόμενης Κυριακής των εκλογών, το να βλέπεις να σκάνε οι ενθαρρυντικές ειδήσεις η μία μετά την άλλη, μπορεί σε ένα βαθμό να σε κάνει να ελπίζεις, αλλά εκείνο που σε κάνει όχι σε ένα βαθμό, αλλά χωρίς βαθμούς και διακρίσεις, εκείνο που σε κάνει απόλυτα, είναι να νιώθεις ένα κράμα λύτρωσης και περηφάνιας.
Λύτρωσης όχι για τη λύση που θα δοθεί και η οποία μπορεί κάλλιστα και να μη δοθεί τελικά. Λύτρωσης γιατί έτσι. Και περηφάνιας γιατί πάλι έτσι. Και δεν είναι ότι δεν μπορώ να εξηγήσω τα έτσι. Είναι ότι είναι αυτονόητα.
Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε Σόιμπλε να θέλει να ρυθμίσει τα πράγματα σύμφωνα με το συμφέρον της δικής του χώρας και σύμφωνα με τον τρόπο που έχει μάθει να σκέφτεται.
Εύχομαι όμως πολύ σύντομα και από εδώ και πέρα στο διηνεκές να γραφτεί στα πια μαύρα κατάστιχα της ιστορίας όλο το εγχώριο προσωπικό που τον εκπροσώπησε και τον υπερασπίστηκε με λύσσα, εν μέρει επειδή εξυπηρετούσε τα δικά ιδιοτελή συμφέροντα, εν μέρει επειδή είχε ανάστημα νάνου και το να αποδεχτεί πως υπήρχε οποιαδήποτε άλλη λύση του ήταν αφόρητο και να το σκεφτεί, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο φανατικός πολέμιος της.

4 Comments:

At 2/02/2015 08:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λυτρωση, οχι γιατι ετσι. Γιατι εστω και στο πισω μερος του μυαλου μας, κατι αλλαξε. Η αισθηση πως περασαμε απο μια κυβερνηση που διαπραγματευοταν με την κοινωνια για λογαριασμο της τροικας, σε μια κυβεενηση που διαπραγματευεται με την τροικα για λογαριασμο της κοινωνιας. Η επιτυχια ειναι δευτερευουσας σημασιας.

 
At 2/02/2015 09:48:00 π.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Το μέλλον άδηλο αλλά φαίνεται ότι οι συγκυρίες είναι υπέρ μας και η κυβέρνηση δείχνει να ασκεί - επιτέλους! - ελληνική πολιτική.
Ξενούδης

 
At 2/04/2015 12:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το psi έγινε κατα τύχη λέτε;

 
At 2/04/2015 11:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό είναι το πρόβλημά σας τελικά. Να ικανοποιήσετε το θυμικό σας ακόμα κι αν καταστραφεί η χώρα. Να ξεκαυλώσουμε βρε αδερφέ. Ρίχτο Ηλία, Ηλία ρίχτο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home