Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

Oh, to be in uniform!

Bρισκόμαστε στην αρχή του "Τhe way we were". Η Στρέιζαντ μπαίνει σε ένα κλαμπ και το βλέμμα της πέφτει στον Ρέντφορντ. Που είναι έτσι.
Άπαξ και πέφτει, δυσκολεύεται να σηκωθεί. Τον κοιτάζει ώρα εκστασιασμένη. Έτσι.
Στο κλαμπ τη συνοδεύει το αφεντικό της, ένας φαλακρός, στραβοχυμένος, μουστακαλής με προκοίλι, φωτογραφία του οποίου απ' την ταινία δεν μπόρεσα να βρω. Πάντως ήταν κάπως έτσι.
"Οh, to be in uniform!" αποφαίνεται, αποδίδοντας το βλέμμα στη στολή, λες κι ο Ρέντφορντ φορά μόνο στολή κι όχι πρόσωπο και ξανθά μαλλιά, λες κι αν φορούσε τη στολή ο ίδιος θα τον κοιτούσε η Στρέιζαντ με αυτόν τον τρόπο, λες κι αν ο Ρέντφορντ φορούσε σκουπιδοσακούλα ή ποδοσφαιρική φανέλα σε δείπνο θα άλλαζε κάτι.
Το αντικειμενικό δεδομένο είναι εν προκειμένω η ομορφιά, ωστόσο η παραβολή της στολής μπορεί κάλλιστα να έχει εφαρμογή κι αλλού: όποιος είναι πιο άξιος από εμάς δεν είναι στα αλήθεια πιο άξιος, απλά τυχαίνει να φοράει στολή.

3 Comments:

At 2/19/2013 02:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι φρίκη ξέρεις πως μιλάς και για τον εαυτό σου :) (οι στολές δεν είναι μόνο ρούχα).Συμφωνούμε πάντως.

 
At 2/19/2013 06:33:00 μ.μ., Anonymous sunCoater said...

Στην ομορφιά όσο και στην αξία έχει σημασία όχι το τι "φοράς" αλλά το κάδρο στο οποίο κινείσαι. Πχ οι γεματούλες περασμένων δεκαετιών ή οι πρωταθλητές στο Πανελλήνιο που πατώνουν στην Ευρώπη. Καμιά απόλυτη σταθερά εδωπέρα.

Εκτός από τη διαχρονική απολυτότητα ότι αν θες να υποβιβάσεις στα μάτια σου τον άλλο -όσο σπουδαίος κι αν είναι- θα τον βρεις τον τρόπο.

 
At 2/19/2013 06:56:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Δηλαδή δεν είναι το καλοστημένο layout του blog σου, το πιασάρικο όνομά του και οι ωραίες φωτογραφίες η αιτία που γράφεις καλύτερα από μένα; :))

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home