Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2013

Κι αν πεινάνε


Όπως υπάρχουν στο δρόμο τα βαποράκια κι από πίσω τους οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, έτσι υπάρχουν στα κρατητήρια της Κοζάνης και της ΓΑΔΑ τα βαποράκια των βασανισμών κι από πίσω τους οι μεγαλέμποροι της κρατικής βίας. Και μεγαλέμπορος δεν είναι μόνο ο αρμόδιος υπουργός. Και μεγαλέμπορος δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός του. Κατεξοχήν μεγαλέμπορος της κρατικής βίας αποδεικνύεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γιατί τα αποτυπώματα στα πρόσωπα των συλληφθέντων δεν είναι μόνο αυτά του Νίκου Δένδια. Είναι τέτοιοι οι πολιτικοί συσχετισμοί, ώστε δεν θα υπήρχε κανείς Δένδιας αν δεν τον στήριζε ο Κουβέλης. Είναι συνεπώς ο Φώτης Κουβέλης εκείνος που χτυπά πολίτες, όπως δεν έχει χτυπήσει κανένας άλλος από το 1974 και εντεύθεν. 
Όλος αυτός ο ιδεολογικός χώρος που ετεροπροσδιορίστηκε σε σχέση με την υπόλοιπη Αριστερά ως η Αριστερά που δεν ανέχεται τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της, όλος αυτός ο ιδεολογικός χώρος που αυτοπροσδιορίστηκε ως λάτρης της Ευρώπης, δεν δυσανασχετεί με τη βία στην πιο αυθεντική μορφή της, δεν δυσανασχετεί με τα καταγγελλόμενα από τη Διεθνή Αμνηστία. Υποτίθεται πως μπήκαν στην κυβέρνηση για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Άρα αυτά δεν τους φαίνονται χειρότερα. Κι εδώ δεν υπάρχει καμία τρόικα που να λέει θα σας κόψουμε τη δόση αν δεν πρήξετε από το ξύλο τα μάτια κρατουμένων. Ανεξάρτητα μάλιστα από το πού οδηγεί αντικειμενικά η μνημονιακή πολιτική, οι πιέσεις από τον διεθνή Τύπο είναι οι αντίθετες: μας κράζουν άγρια εδώ και καιρό.
Αν τον Δεκέμβρη του 2008 το κύριο επιχείρημα ήταν περί μεμονωμένου περιστατικού, τον Φεβρουάριο του 2013 η λέξη «μεμονωμένο» έχει εγκαταλειφθεί ως αχρείαστη. Τώρα το μήνυμα πρέπει να είναι το αντίθετο: να τη φοβάσαι την αστυνομία, γιατί είναι ικανή για πάρα πολλά. Ό,τι κι αν πει κανείς για τον Δεκέμβρη, κανείς δεν έσπευσε να πάρει τα δίκια του Κορκονέα. Οι προ μηνών καταγγελίες όμως για τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ βρήκαν απέναντί τους έναν Υπουργό που έδωσε σαφέστατα το στίγμα. Το πολιτικό περιβάλλον είχε κατοχυρωθεί με επίσημη σφραγίδα. Και είχε γίνει απόλυτα ανεκτό από την ΔΗΜΑΡ. Και εξελήφθη προφανώς ως κάποιου είδους λευκό χαρτί από σώματα της αστυνομίας: έχουμε κάλυψη, επιτρέπεται, βαράμε πιο άγρια από ποτέ. Κι όσα συμβαίνουν στα κρατητήρια εναντίον εντός ή εκτός εισαγωγικών τρομοκρατών, πόσο ουσιωδώς διαφορετικά είναι από όσα συμβαίνουν στους δρόμους στις κρίσιμες διαδηλώσεις; Το κράτος σε αντιμετωπίζει ως εχθρό του και στην μία και στην άλλη περίπτωση. Τα ατομικά σου δικαιώματα τελούν σε αναστολή, εκείνη την ώρα διεξάγεται κάτι σαν πόλεμος. Κι ακριβώς όπως οι διαδηλώσεις ουσιαστικά απαγορεύτηκαν με τα δακρυγόνα, έτσι πλέον και οι απεργίες ουσιαστικά απαγορεύονται με τις επιτάξεις.
Και είναι δικαίωμα του καθενός να του φαίνονται λαϊκίστικα όλα αυτά, όπως δικαίωμά μου είναι να αμφισβητώ ευθέως πλέον πως είναι είτε καλοπροαίρετος είτε πολιτικά αφελής. Η κατηγορία των ανθρώπων που δεν πιστεύουν με τίποτα οτιδήποτε δεν συνάδει με την εικόνα μιας άψογα δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας, είναι η ίδια που αν αποδειχθεί κάτι σπεύδει να το δικαιολογήσει. Για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων τελικά, ό,τι κάνει η εξουσία είναι καλώς καμωμένο ως αναγκαίο. Η εξουσία μάς καλύπτει με ασφάλεια, η εξουσία έχει πάντα δίκιο.
Όχι λοιπόν, δεν πεινάνε στα αλήθεια όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν για να πάρουν πέντε ντομάτες. Προβοκάτσια ήταν. Όχι λοιπόν, δεν βασανίστηκε κανείς στη ΓΑΔΑ προ μηνών. Μας δυσφημούν οι ξένοι. Όχι λοιπόν, δεν γίνεται να παίρνει τηλέφωνο μεγαλοεπιχειρηματίας και να απειλεί επώνυμα τη ζωή συντάκτη περιοδικού λόγω ρεπορτάζ. Αποκλείεται να συνέβη έτσι. Ε, κι αν βασανίστηκαν λίγο, τους αντάρτες παρίσταναν. Ε, κι αν όντως τον απείλησαν, ας μην έμπλεκε με τέτοιο ρεπορτάζ. Ε, κι αν πεινάνε ... 
Το κι αν πεινάνε είναι ομολογουμένως πιο δύσκολο να το διαχειριστείς. Καταλήγεις έτσι πως ναι μεν υπάρχει ένα γενικό κι αφηρημένο πρόβλημα επιβίωσης για ποσοστό συνανθρώπων μας, αλλά δεν πρόκειται πάντως για αυτό που παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σου. Το γενικά και το αφηρημένα χωνεύεται, τα απλωμένα χέρια για πέντε ντομάτες όχι.
(Κείμενο γραμμένο για την Ελευθεροτυπία)

28 Comments:

At 2/09/2013 08:31:00 μ.μ., Anonymous ChrisMrSly said...

Το γενικά και το αφηρημένα χωνεύεται, τα απλωμένα χέρια για πέντε ντομάτες όχι.

Η πιο βαθιά, πικρή αλήθεια του ανθρώπινου πνεύματος. Μία περίοδος, σε δύο/τρεις συντακτικά προτάσεις, από δέκα συν δύο λέξεις. Να είχα κι εγώ την τέχνη.

 
At 2/09/2013 08:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για να τον χτυπάτε τον Κουβέλη, δεν μπορεί, κάτι καλό θα κάνει!

 
At 2/09/2013 08:42:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Όσο κι αν ειναι δικαιολογημένος ένας προβληματισμός σε σχέση με την "συνεργασία" με την Ελευθεροτυπία (προβληματισμός που όπως φαινεται τον μοιράστηκαν οι 4 bloggers πριν αποφασίσουν το ναι) χαίρομαι ιδιαιτέρως που αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε εκεί και έφτασε σε ένα ευρύτερο κοινό.
Παρεπιπτόντως, με εντυπωσιάζει πάντα η ευκολία με την οποία κουνάνε δάχτυλο κατηγορίας και επίκρισης κάποιοι άνθρωποι, απο θέση ηθικής ανωτερότητας.

 
At 2/09/2013 09:41:00 μ.μ., Anonymous kostasnik said...

και αν πεινάνε ας δουλέψουν για να φάνε. και αν δε βρίσκουν δουλειά ας κάνουν το σκατό τους παξιμάδι μέχρι να βρουν. και αν δε τους φτάνει ο μισθός ας κάνουν και δεύτερη. και αν δε βγαίνουν με δυο δουλειές ας πάνε να οργώσουν τα χωράφια. ας μαζέψουν μπανάνες και μανταρίνια και ελιές από τα χωράφια των άλλων. ας κάνουν υπομονή, κρίση είναι θα περάσει. τη γκρίνια δεν αντέχουμε που βγάζει αυτό το αριστερό κατεστημένο που τόσο καιρό καλοπερνούσε στο Κολωνάκι και τώρα του πέφτει ο κώλος να κάνει δουλειά χειρωνακτική. δε φταίμε εμείς που τόσα χρόνια αυτοί τεμπέλιαζαν, αερολογούσαν και απεργούσαν. ας ζήσουν και λίγο δύσκολα να καταλάβουν τη γλύκα. ακούς εκεί "και αν πεινάνε;" όλοι πεινάμε, δεν έχουμε όμως όλοι δήθεν αριστερές φυλλάδες να γράφουν αράδες για πάρτι μας. και δε θέλουμε κιόλας. δε χρειάζεται. το παρακάναμε με την ελευθερία του λόγου. ας σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε και λίγο. με τα χέρια κατεβασμένα, στη μηχανή ή το χωράφι. όχι υψωμένα μια στη ζητιανιά και μια στη γροθιά. όπως είπε και ο Αντώνης, "αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα ξεχάστε τα, τα λάθη του παρελθόντος δε θα ξαναγίνουν"

 
At 2/10/2013 01:31:00 π.μ., Blogger J95 said...

γυφταριό τζαμπατζήδες είναι, όχι προβοκάτσια.

από εκεί και πέρα "χέρια απλωμένα" είναι μια εικόνα στην οποία δε μπορεί να αντισταθεί ούτε μισός κουλτουριάρης. Ιδιαίτερα αν τον βολεύει ιδεολογικά.

 
At 2/10/2013 01:45:00 π.μ., Blogger J95 said...

ΥΓ στοιχηματίζω όσο γουστάρετε ότι ακόμα και για τον Ελεύθερο Τύπο επί Γιάννας, "ναι" θα ήταν το αποτέλεσμα του ψων... εεε προβληματισμού.

Με την Ελευθεροτυπία είναι απείρως πιο φαρισαϊκό γιατί εφαρμόζει καθαρά και ξάστερα μνημονιακή λογική: μειώνει μισθούς και τρώει δεδουλευμένα γιατί πολύ απλά η προηγούμενη κατάσταση έμπαινε μέσα ένα σκασμό λεφτά το δευτερόλεπτο. Για μένα το να το αποδέχεται αυτό κάποιος για την Ελευθεροτυπία και όχι για την Ελλάδα (που ήταν σε τρομερά χειρότερη οικονομική κατάσταση) εξηγείται μόνο με ψυχολογικούς όρους.

 
At 2/10/2013 02:01:00 π.μ., Anonymous michael said...

J95, πόσο κομπλεξικός είναι άραγε ένας έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος σίγουρα αντιλαμβάνεται τι βλέπει μπροστά στα μάτια του, αλλά παράλληλα για να μην το παραδεχθεί, κλείνει τα αυτιά του και φωνάζει δυνατά και άναρθρα σαν μικρό παιδί. Για να μην παραδεχθεί το λάθος των υπολογισμών του και τη φούσκα που έσκασε στα μούτρα του.

 
At 2/10/2013 04:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όσο φαρισαϊκό κι αν είναι ότι γράφω στην Ελευθεροτυπία, είναι στάνταρ μερικές τάξεις φαρισαϊσμού κάτω από σένα που επικαλείσαι και ξαναεπικαλείσαι επί εβδομάδες τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εφημερίδα, ερχόμενος σε ευθεία αντίφαση με τον λόγο που αρθρώνεις από τα μνημόνια και εντεύθεν, και ερχόμενος σε ακόμη με πιο κραυγαλέα αντίφαση με την κρίση σου πως όσοι πήγαν να πάρουν λαχανικά είναι «γυφταριό τζαμπατζήδες».
Τους ψυχολογικούς λοιπούν όρους της απώθησης που κάνεις για αυτούς που βλέπεις στη φωτογραφία, ψάξτους μέσα σου.
Πρόκειται για απώθηση επειδή δεν θες να πιστεύεις πως όντως πεινάνε ή πολύ απλά επειδή δεν σε νοιάζει αν πεινάνε ή όπως επανειλημμένα έχεις επιχειρηματολογήσει καλά να πάθουν που πεινάνε οι «ελ» με το κράτος που έφτιαξαν;
Εν πάση περιπτώσει το ότι μετά από τρία χρόνια μνημονίου βρέθηκε μια κατηγορία εργαζομένων για την οποία επιδεικνύεις αυθεντικό ενδιαφέρον, είναι παρήγορο.

 
At 2/10/2013 04:05:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Για την πείνα, δύο περιστατικά, πραγματικά, φρέσκα.
Πρωί, Κηφισιά, μαγαζί στέκι, με μια ματιά καταλαβαίνεις πως ο φτωχότερος έχει ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον διακόσιες χιλιάδες. Διάλογος στη διπλανή παρέα : εμένα αυτό που με φοβίζει είναι ότι οι φτωχοί άρχισαν να πεινάνε. Μπα, έγινες και σοσιαλιστής τώρα στα γεράματα; Όχι δεν είναι αυτό, είναι που άμα οι φτωχοί πεινάνε, αρχίζουν να σκοτώνουν.

Βράδυ, πριν δυο ώρες, Εξάρχεια, Βαλτετσίου, στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα. Μέση απόδειξη ανά άτομο δεκαοκτώ ευρώ. Είναι πολλά; όχι, είναι λίγα; όχι.

Και μια απορία. Αν η Δημάρ, που κάνει πράγματι όσα λες όπως ωραία τα λες, είναι το πρώτο βήμα για τη Νέα Διαχείριση της Φτώχιας, ο Σύριζα ως κυβέρνηση δεν θα είναι το δεύτερο; Και θα είναι τότε ηθικό το δεύτερο βήμα να τα ρίχνει όλα στο πρώτο;
Αλλά θα μου πεις, κάτσε να γίνει πρώτα κυβέρνηση και τότε, βλέπουμε. Τότε. Προς το παρών ας πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη μεγαλειώδη συνέντευξη του Τσίπρα στη Μάγδα.
Ήταν ο άτιμος πολύ χαλαρός, πούλησε.

 
At 2/10/2013 04:09:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, όχι δεν θα είναι ηθικό. Και δεν λέω κάτσε να γίνει πρώτα κυβέρνηση. Έχω ασκήσει κριτική και στο παρελθόν και πρόσφατα στο προηγούμενο άρθρο της Ε (Η Σταδίου Ξανά) γίνομαι δηκτικός για τον Τσίπρα.

 
At 2/10/2013 05:20:00 π.μ., Anonymous Μάκης said...

Πάντως όσοι από μας συγκρίνουμε τον old-boy με τη ΔΗΜΑΡ λόγω Ελευθεροτυπίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και τις τεράστιες διαφορές.

Από τη μια, η ΔΗΜΑΡ πληρώνεται από τη ΝΔ (και από μας τους πολίτες-υποζύγια) για να υπογράφει όσα της ζητούν. Από την άλλη, ο old-boy πληρώνεται από την Ελευθεροτυπία (και από μας τους πολίτες-υποζύγια που φεσωνόμαστε τα δάνεια της Ελευθεροτυπίας που άφησε απλήρωτους πολλούς άλλους), αλλά όμως υπογράφει μόνο τα δικά του! Είναι τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-α η διαφορά!

Αλλά ακόμη σημαντικότερη διαφορά είναι ότι ο old-boy τα χώνει στη ΔΗΜΑΡ!!! Ενώ ο κυρ Φώτης δεν τα χώνει πια σε κανένα! (Με τι μούτρα άλλωστε;) Δηλαδή η ΔΗΜΑΡ είναι παντελώς άχρηστη αφού δεν τα χώνει πια σε κανένα...


Να το δείτε λοιπόν που ο old boy θα τα χώσει και στους μεγαλοεκδότες που τρώνε τα δάνεια και δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα, και παρόλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να μην έγινε τίποτα, αν είναι δυνατόν!!! Και βεβαίως θα το δημοσιεύσει η Ελευθεροτυπία!


(Ναι πλάκα κάνω! Δεν είναι κακό!...)

 
At 2/10/2013 11:24:00 π.μ., Anonymous ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Αυτοί που πεινάνε δεν θα χορτάσουν με τις θρηνολογίες και τη διαρκή καταγγελία των πάντων.

Και μόνο το ότι υποστηρίζεις με τόσο φανατισμό ένα κόμμα που δεν έχει να προτείνει τίποτε και ποντάρει αποκλειστικά στην πτώση των άλλων -για να πέσει σαν το κοράκι πάνω στην εξουσία- δείχνει πως το τελευταίο που σε ενδιαφέρει είναι αυτοί που πεινάνε.

Δεν πουλάει πια το παραμύθι, καταλάβετέ το!

 
At 2/10/2013 03:38:00 μ.μ., Blogger Λύσιππος said...

Ποιά η διαφορά του ρόλου της ΔΗΜΑΡ από τον δικό σου ως συνεργάτη της "νέας" Ελευθεροτυπίας?
Όσο και να τη διαφημίζεις δε πρόκειται να την αγοράσουμε

 
At 2/10/2013 04:46:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Δριμεία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ (όχι ότι έχεις άδικο όπως κατάντησαν ουρά που ακολουθεί υπάκουα το υπόλοιπο κορμί)...

 
At 2/10/2013 05:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, δεν θα δημοσιεύσω το σχόλιό σου κατά του J95.

 
At 2/10/2013 05:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από την Καθημερινή στην Ελευθεροτυπία! Τι ξεπεσμός! -capitis deminutio το έλεγαν οι Λατίνοι (θα το θυμάσαι από το Ρωμαϊκό Δίκαιο).

Σταδιοδρομείς ως επαγγελματίας θρηνωδός, καταγγέλων και χειροκροτητής γελοίων προσώπων -είναι καλό τώρα αυτό;

 
At 2/10/2013 06:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Aνώνυμε, δεν θα δημοσιεύσω το σχόλιό σου κατά του J95.
---
Κρίμα γιατί δεν είναι κατά του, αλλά υπέρ του. Η προσπάθεια βοήθειας σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

 
At 2/10/2013 08:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αλλος ένας εκ των custos morum.

 
At 2/10/2013 08:41:00 μ.μ., Anonymous Γκούσταβ φον Άσενμπαχ said...

Πάντως αν εγώ ήμουν στη θέση του old-boy θα κοκκίνιζα. Τα σχόλια φανερώνουν έναν υφέρποντα ερωτισμό, που ψάχνει μάταια έναν τρόπο να εκφραστεί. Όταν ήμαστε μικροί και γκει, τούτο ξέραμε: αν δεν μπορούμε να τον φέρουμε κοντά μας ερωτικά, τότε η μόνη λύση είναι να τον προκαλέσουμε πολύ. Τόσο πολύ ώστε τελικά να μας δείρει. Έστω κι έτσι πετυχαίναμε την ποθητή σωματική επαφή. Τουλάχιστον γευόμαστε τον ιδρώτα, την έξαψη, ίσως και το αίμα του, αφού αυτός μας στερούσε το σπέρμα του.
Μεγάλος καημός να μην μπορείς να τον έχεις. Τότε η καύλα γίνεται ασήκωτο φορτίο. Γι' αυτό σας συμπονώ. Είστε καταδικασμένοι να επιστρέφετε αιώνια εδώ μέσα, ελπίζοντας τουλάχιστον σε ένα γερό χέρι ξύλο, που κι αυτό δεν έρχεται. Αυτό όμως καταλήγει να πληγώνει πιο πολύ κι απ’ το σπέρμα που δεν έρχεται.
Κουράγιο.

 
At 2/10/2013 08:56:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Nα μας πειτε τι δουλεια πρεπει να κάνει κάποιος για να μπορει να ομιλει αντιμνημονιακά. Να υποθεσω πως οσοι δουλευουν σε τράπεζα, σε κατασκευαστικες ΑΕ, σε εταιριες που εμπορευονται προιοντα πολυεθνικων κτλ δεν μπορουν ως γρανάζια του συστήματος ε; Επισης δεν μπορουν να μιλουν αντιμνημονιακα οσοι συναλάσονται με τραπεζες ή πινουν κοκα κολα επειδη δυναμώνουν τον σατανά.
Συνέλθετε.

 
At 2/10/2013 09:03:00 μ.μ., Anonymous www.eviashop.gr said...

Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό

 
At 2/10/2013 09:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελικά το α και το ω είναι το παραδάκι
το μοναστήρι(Ε) ναν καλά
κι από καλογήρους(πρόθυμους)...να φάνε και οι κότες ....Είπαν οι Τεγοπουλίτσες...και έδρασαν

 
At 2/11/2013 12:54:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Δεν ξέρω πολλά για την Ελευθεροτυπία, και συνήθως διαφωνώ με τις πολιτικές τοπθετήσεις του Ολντ.

Αλλά σαν θέμα αρχής, νομίζω ότι το τεστ για κάποιον που γράφει είναι όχι πού εμφανίζονται τα γραφτά του, αλλά κατά πόσον έχι βάλει νερό στο κρασί του για να εμφανιστούν εκεί.

Δηλαδή αν ο Ολντ (ή οποιοσδήποτε άλλος) εκφράζει ειλικρινά και χωρίς περιορισμούς την σκέψη του, τότε ας τον δημοσιεύσει και η ΧΑ στο περιοδικό της. Ποιό είναι το πρόβλημα;

 
At 2/11/2013 02:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η Αριστέα Μπουγάτσου έγραφε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή και στην Ελευθεροτυπία...

 
At 2/11/2013 05:47:00 π.μ., Anonymous Μάκης said...

Μην ανησυχείτε! Το επόμενο άρθρο του oldboy στην Ελευθεροτυπία, θα είναι για τις απειλές του Μελισσανίδη στο Unfollow. Και το μεθεπόμενο θα είναι για τα δάνεια στα ΜΜΕ και το κόλπο να αφήνουν χρέη και παρόλα αυτά να συνεχίζουν να λειτουργούν!

Φαντάζεστε να έχετε περίπτερο, να χρωστάτε σε όλους, να μην πληρώνετε κανένα, να φτιάχνετε "το νέο περίπτερο" και να μην έχετε πλέον κανένα πρόβλημα;;; Τα παλιά διαγράφονται! Καλό;;;!!! Είναι η πραγματικότητα!

 
At 2/11/2013 05:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εξω ο ολντ απο την πουλημενη ελευθεροτυπια!
Εξω ο Σπανουλης απο τον πουλημενο Ολυμπιακο!
Εξω ο Διαμαντιδης απο τον πουλημενο Παναθηναικο!
Αν ξερετε καλη μπαλα κυριοι, να παιζετε στις αλανες με τους φιλους σας, να μην σας βλεπει ο κοσμος και ζηλευει!

 
At 2/11/2013 09:33:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"να χρωστάτε σε όλους, να μην πληρώνετε κανένα, να φτιάχνετε "το νέο περίπτερο" και να μην έχετε πλέον κανένα πρόβλημα;;;"

Αν δεν κάνω λάθος αυτό λέγεται "Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ".

 
At 2/14/2013 10:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

το άρθρο είναι πολύ καλό και θα μπορούσε να είχε τίτλο Σπύρο (τον Λυκούδη εννοώ) που είναι τα νιάτα σου πούδειχναν ότι θα γινόσουν άλλος. Γιατί ο Φώτης ήταν πάντα αφώτιστος και μουλωχτός. Όσο για την ΕΛευθεροτυπία δείχνει τη φτώχια την ερήμωση του χώρου της ενημέρωσης μετά τον παπατζή σοσιαλιστή. Φτάνεις να τρως το σκατό σου παξιμάδι ή αλλιώς να προσπαθείς να βρεις ένα βήμα και να γράφεις στην Ελευθεροτυπία και όπου βγει. Το τραγικό με τον φασισμό της συμμορίας Σαμαρά + ΠΑΣΟΚ + ΡΗΜΑΔ είναι ότι δεν σου αφήνουν καμιά επιλογή. Α.Μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home