Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Τα Λάφυρα

Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσοίωνη πορεία των τελευταίων ετών, η χθεσινή βραδιά καταγράφεται μέσα μου ως εντελώς σημαδιακή, ως ένα ακόμη κατάμαυρο ορόσημο, ως μια ακόμη αλλαγή πίστας. Το σοκ ήταν διπλό: αφενός οι απειλές («θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα» κλπ) κατά του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από άντρα που πήρε τηλέφωνο στα γραφεία του Unfollow από αριθμό που είναι καταχωρημένος στην Aegean, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και πριν περάσει στις απειλές ζήτησε εξηγήσεις για το ρεπορτάζ του περιοδικού με θέμα το λαθρεμπόριο πετρελαίου και αφετέρου η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων.
Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση, δεν ξέρω αν, όπως γράφτηκε, πρόκειται για ατζαμοσύνη στο φωτοσόπ ή για επικοινωνιακό αυτογκόλ. Μάλλον πρόκειται για επικοινωνιακό γκολ. Αυτογκόλ θα ήταν αν το παιχνίδι εξακολουθούσε να λέγεται μεταπολιτευτική δημοκρατία. Τώρα το παιχνίδι λέγεται «τσακίζω τους εχθρούς μου». Νομίζω λοιπόν ότι κανένα απολύτως λάθος δεν έκανε η αστυνομία, νομίζω πως πρόκειται για εντελώς συνειδητή ενέργεια. Είναι η διατράνωση ενός μηνύματος. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πλέον κάτι στα κρυφά. Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είμαστε περήφανοι. Eπειγόμαστε να σας τους δείξουμε. Επειγόμαστε να δείξουμε πως τους γαμήσαμε στο ξύλο.
Κάνουμε λοιπόν ένα φωτοσόπ έτσι ώστε οι συλληφθέντες να μη κερδίσουν ψήγματα συμπάθειας στις μεγαλύτερες και τους μεγαλυτέρους (που είναι και το προνομιακό κοινό μας και θα ταραχθούν όσο να 'ναι βλέποντας εικοσάχρονα τσακισμένα στο ξύλο), αλλά ταυτόχρονα το κάνουμε μπακαλίστικα για να καταστεί σαφές στους μικρότερους τι τους περιμένει. Όχι μόνο αν ληστέψουν τράπεζες με καλάσνικοφ, αλλά αν ανήκουν στον λάθος χώρο και βρεθούν στον λάθος τόπο και χρόνο.
Η αγριότητα των παιδιών αυτών είναι ένα θέμα· ευκολότερα ή δυσκολότερα εξηγήσιμη, αυτοτελώς σοκαριστική, ξεβολευτική για τις βεβαιότητές σου, ξεβολευτική ακόμα και για τις αμφιβολίες σου στο πού βρισκόμαστε, ποιοί είμαστε και τι κάνουμε. Αλλά το βασικό θέμα είναι η αγριότητα του κράτους απέναντί τους. Κι αν δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό, δεν είναι επειδή τον μπέρδεψαν τα μίντια κι η προπαγάνδα· είναι πολύ απλά επειδή στη λίστα των αξιών του η δημοκρατία καταλαμβάνει όχι ιδιαίτερα υψηλή θέση, ή εν πάση περιπτώσει επειδή η δημοκρατία είναι κατ' αυτόν ένα πολίτευμα που αρμόζει σε πιο ήρεμους καιρούς.
Στο ξεκίνημα του 2013, η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης από κοινού (γιατί τα άλλοθι και τα κρυφτούλια μάς τελείωσαν πλέον οριστικά), έχουν χτίσει ένα αστυνομικό κράτος που αντιμετωπίζει αυτούς που συλλαμβάνει και που έχουν ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό προφίλ, όχι ως υπόπτους διάπραξης βαρύτατων ποινικών αδικημάτων, όχι ως πολίτες που βαρύνονται με την υποψία διάπραξης κακουργημάτων, αλλά ως εχθρούς, περιφέροντας τις αποδείξεις της λυσσαλέας βίας επάνω στα πρόσωπά τους ως λάφυρα.  
Όπως λέει η μητέρα ενός από τους συλληφθέντες εδώ (από το 10:35 και μετά): «Ό,τι ισχύει για τον γιο μου κατά ομολογία του γιου μου ισχύει και για τους άλλους τρεις. Δεν χτυπηθήκανε στη συμπλοκή, χτυπηθήκανε στα κελιά τους μέσα χωρίς κανένα λόγο. Ο γιος μου τέσσερεις συνεχόμενες ώρες τον χτυπούσανε στο κεφάλι αφού πρώτα του είχανε βάλει κουκούλα, με τις χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα και ριγμένο στο έδαφος στα γόνατα»
Εν τω μεταξύ κατατέθηκαν μηνύσεις για τα προηγούμενα βασανιστήρια, εκείνα για τα οποία ο Δένδιας φοβέριζε τη Guardian. Εκείνοι που τα υπέστησαν δεν ήταν ληστές, εκείνοι που τα υπέστησαν δεν ήταν τρομοκράτες. Ίσως για αυτό σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, η μόνη έγνοια των αστυνομικών ήταν να τσακίσουν τους διαδηλωτές "χωρίς να αφήσουν σημάδια...". Αυτά τον Σεπτέμβριο. Αλλά είναι πια Φεβρουάριος κι ο χρόνος κυλά γρήγορα. Η έγνοια να μην αφήσεις σημάδια είναι πια παρελθόν. Στη φάση που είμαστε τώρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται στα φανερά, στα φωναχτά, στα ανερυθρίαστα.
Τρομοκρατηθείτε, είναι το μήνυμα, ειδάλλως έρχονται και τα χειρότερα.
Τρομοκρατηθείτε, γιατί θα το πάμε όσο πιο πέρα γίνεται.
Τρομοκρατηθείτε, γιατί τώρα που ξεκινήσαμε, αρχίζουμε να μεθάμε από την τόση δύναμη και την τόση ασυδοσία.
Μετά το μεθύσι όμως ακολουθεί το χανγκόβερ.

41 Comments:

At 2/04/2013 01:01:00 π.μ., Blogger Martina said...

οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού αλλά όταν δεν κινείσαι δεν νιώθεις τις αλυσίδες σου..

 
At 2/04/2013 01:10:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για αυτογκόλ μεγάλης ολκής που δεν θα σκεπαστεί ή ξεχαστεί εύκολα.

Εκτός από την παραμόρφωση των προσώπων, ένας έχει και αιματουρία, που σημαίνει ότι τον χτύπησαν και στον κοιλιακό χώρο. Με κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσουν (νομίζω) να μην τον στείλουν σε νοσοκομείο.

Πιστεύω (και ελπίζω) ότι αυτές οι φωτογραφίες θα έχουν συνέπειες, και το θέμα θα διεθνοποιηθεί. Και ότι μπορεί τελικά κάτι να αλλάξει. Θα δούμε.

 
At 2/04/2013 01:17:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μακάρι να έχεις δίκιο.

 
At 2/04/2013 01:33:00 π.μ., Blogger Unknown said...

κατι τετοια κειμενα γραφεις και τι να πούμε μετά εμείς.. πάντως είναι παρήγορο το ότι δεν έχουμε μεταλλαχθεί όλοι- και κάποιοι από εμάς προσπαθούμε ακόμα και αντιστεκόμαστε..

 
At 2/04/2013 04:10:00 π.μ., Anonymous Thrass said...

Βασικά, ο καθένας έχει τον αντίπαλο που τού αξίζει.

 
At 2/04/2013 11:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old-boy, μπορείς να προσεγγίσεις αυτά τα θέματα με κυνική ειλικρίνια για μια φορά στη ζωή σου;
Ο χώρος της αριστεράς από τους τέρμα αναρχικούς μέχρι «την αριστερά της ευθύνης», όταν ζητάει να πάνε ο Παπανδρέου, ο Παπακωσταντίνου και ο Σημίτης φυλακή, το ζητούν με την προϋπόθεση πως στο σωφρονιστικό ίδρυμα θα αναμορφωθούν και θα σταματήσουν να είναι λαμόγια; Ασφαλώς και όχι. Εκδικητικά το διατυπώνουν το πρόταγμα. Γιατί έτσι είναι η ζωή και τα γραπτά του Μοντεσκιέ πάνε στην άκρη, αφού όταν οι συνθήκες σφίγγουν μιλάει η πραγματικότητα και όχι η θεωρία.
Έχουμε κάποια πιτσιρίκια που δεν ζούσαν στο Πέραμα ή τη Δραπετσώνα, αλλά στα βόρεια προάστια. Μετά από ληστεία (για καθαρά ιδεολογικούς λόγους και όχι από ανάγκη επιβίωσης) απήγαγαν και κρατούσαν όμηρο, απείλησαν αστυνομικό με όπλο, κατείχαν Kalashnikov, υποπολυβόλα Scorpion, επαναληπτική καραμπίνα, πιστόλι Zastava και Beretta ενώ κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση της οποίας μάλιστα η δράση περιλαμβάνει και τον φόνο στην Πάρο.
Δεν είναι ένα έγκλημα κάποιον πολιτών εναντίον άλλων πολιτών όπου το σύστημα δια της αστυνομίας δρα πυροσβεστικά και διαιτητικά μέσω της δικαιοσύνης. Είναι μονομαχία μεταξύ ιδιωτών Vs συστήματος όπου οι πρώτοι έχουν πλήρη επίγνωση των όρων του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα δηλαδή το σύστημα αντιδράει παίρνοντάς το «προσωπικά». Εκείνοι είπαν «θα σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε ώστε να φέρω την αναρχία» και ο γυάλινος κόσμος αποκρίθηκε «θα σου δώσω μια στα μούτρα να στα σπάσω για να δείξω και στους άλλους τι θα πάθουν αν τολμήσουν να πιάσουν όπλα για να με καταλύσουν ώστε να φέρουν την αναρχία (ή τον ναζισμό ή τον ιμπρεσιονισμό ή whatever)»
Έδειξαν τα απαυτά τους στο σάπιο σύστημα, και όταν το σάπιο σύστημα τους συνέλαβε τους έδειξε τα δικά του. Fair enough. Και βασανιστήρια θα γίνουν, και waterboarding και στέρηση ύπνου και βγάλσιμο τα νύχια με τανάλια. Άγρια πράγματα, δε λέω, πάρα πολύ άγρια και μακριά από εμένα τον φλώρο που δεν τα αντέχω. Αυτό είναι το κόστος όμως όταν αποφασίζεις να αγγίξεις σκανδάλη για να επιβάλλεις τις ιδέες σου. Γι αυτό κι εγώ όσο κι αν διαφωνώ με το σύστημα δεν έχω τολμήσει να πάρω όπλο για να ληστέψω, να απαγάγω, να απειλήσω μπάτσο με όπλο ή να σκοτώσω ταξιτζή. Διακρίνεις μια κάποια μικρόψυχη χαιρεκακία στην στάση μου και στα λεγόμενά μου; Ίσως. Από την άλλη όμως με τη σειρά μου διακρίνω έναν επαναστατικό ναρκισσισμό στον ευρύτερο χώρο στον οποίο ανήκεις κι εσύ ιδεολογικά και μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως βουλευτές της αριστεράς πηγαίνουν σε δίκες ένοπλων επαναστατών ως μάρτυρες υπεράσπισης. Και μετά πρέπει εγώ να κατηγορήσω τους δεξιούς που συσπειρώνονται γύρω από κοντοκουρεμένους μαχαιροβγάλτες και σουγιαδοφόρους, αλλά όταν η αριστερά κάνει το ίδιο με δικά της φυντάνια εκεί να το βουλώνω και να το δεχτώ γιατί η αριστερά όταν πέρδεται η οσμή είναι αλλιώτικη και πιο ευωδιαστή; Ε δεν νομίζω βρε old-boy.

 
At 2/04/2013 01:01:00 μ.μ., Anonymous Alekos said...

@ Thrass.
το καλύτερο σχόλιο απ όλα. Από όλες τις πλευρές και για όλους ανεξαιρέτως..... όποιος κατάλαβε κατάλαβε...
Ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει.
Καλημερα

 
At 2/04/2013 01:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα κρύο ντους πραγματικότητας.

Απλές αλήθειες της ζωής: Στις πορείες πέφτουν μολότοφ και δακρυγόνα, αν παρκάρεις μερσεντές στα εξάρχεια θα στην κάψουν, αν φοράς λευκό κράνος θα σε δείρουν ανελέητα κι ας είσαι και ο Soloup (δεν το συζητώ, αν είσαι ο Μπόγδανος καλά να πάθεις), κ.ο.κ. Κι αν πέσεις ένοπλος στα χέρια των μπάτσων στις περισσότερες χώρες του κόσμου θα φας ξύλο. Την ελάχιστη σχέση με την ποινική πράξη να έχεις, ξέρεις ότι οι αστυνομίες δέρνουν, και η δική μας παραπάνω. Κακό; Ασφαλώς. Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται. Αλλά και εσείς...

Από την άλλη όμως, να τους δώσουμε στα σοβαρά συγχαρητήρια γιατί ειδικά αυτούς εδώ κατάφεραν να τους αφοπλίσουν χωρίς πυροβολισμούς, τη στιγμή που στις περισσότερες χώρες θα είχαν πέσει σφαίρες. Χάσαμε μερικούς ιερομάρτυρες - λαϊκούς αγωνιστές τύπου Λάμπρου Φούντα, κερδίσαμε θύματα κρατικής τρομοκρατίας για μελλοντική εκδίκηση.

Το ψευδοκράτος του Δένδια και οι "αντεξουσιαστές", θλιβεροί αντίπαλοι - καρικατούρες.
uctl68

 
At 2/04/2013 01:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εσένα ας πούμε, σου αρέσει που ο Νορβηγός μακελάρης Μπρέιβικ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φυλακή-ξενοδοχείο 5 αστέρων και πίνει πορτοκαλάδα; Κι αυτός ο μουρλός ήθελε άντερα για να κάνει ότι έκανε, η δράση του είχε ιδεολογικά κίνητρα και μάλιστα είχε δηλώσει «αν είναι να με βγάλετε τρελό και να την γλιτώσω, προτιμώ τα ισόβια». Κατέστρεψε τη ζωή του για τις ιδέες του. Να τον θαυμάσουμε; Και επιπρόσθετα βρίσκεται σε μια φυλακή όπου του κάνουν αέρα, μανικιούρ και ψυχολογική κούρα. Γουστάρεις;
Δεν λέω, μάγκες οι Νορβηγοί, πάρα πολύ large και μεγαλόψυχη αντιμετώπιση, το θεώρησαν ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο πόσο μπροστά είναι ως κοινωνίες. Αλλά αυτές οι χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία, Φιλανδία, Καναδάς, Ελβετία) που έχουν καπιταλισμό
–*cough* μέχρι και βασιλεία *cough*- έχουν την πολυτέλεια της υπέρμετρης κοινωνικής αυτοπεποίθησης λόγω ιστορικών συγκυριών, οικονομικών συσχετισμών και γεωπολιτικών συνθηκών που τους επιτρέπουν αυτή την χρονική περίοδο να ξηγιούνται τόσο υπεράνω σε εκείνους που τους εναντιώνονται δια των όπλων. Οι υπόλοιπες χώρες, για την ώρα τουλάχιστον, ΔΕΝ έχουν τέτοια πολυτέλεια.
Και πάλι καλά να λένε λοιπόν τα μικρά γιατί αν είχαν συλληφθεί για παρόμοια δράση λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πέρα προς Τουρκία μεριά, ή σε καμια Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία ή Αίγυπτο, αυτή τη στιγμή θα τους κόβανε πανσέτες σε ζωντανή μετάδοση μέρα μεσημέρι.

 
At 2/04/2013 02:58:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πάντως ας θυμόμαστε ότι ούτε τρομοκράτες είναι ούτε εγκληματίες. Είναι ύποπτοι, κατηγορούμενοι και φερόμενοι. Και η ανακοίνωση του Δένδια ακριβώς ξεπερνά τη σκόπελο της δικαιοσύνης. Ήδη έκρινε και δίκασε τους κατηγορούμενους...

 
At 2/04/2013 03:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρυθυνες πρεπει να αποδοθουν και στον εισαγγελέα Κοζάνης ενώπιον του οποίου εμφανίστηκαν ο οποίος για μενα έπρεπε πρωτος να ανακινήσει το θεμα

 
At 2/04/2013 05:25:00 μ.μ., Blogger I.P.Potis said...

δυστυχώς υπάρχουν και ασπιρίνες

 
At 2/04/2013 06:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Εκείνοι είπαν «θα σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε ώστε να φέρω την αναρχία» και ο γυάλινος κόσμος αποκρίθηκε «θα σου δώσω μια στα μούτρα να στα σπάσω για να δείξω και στους άλλους τι θα πάθουν αν τολμήσουν να πιάσουν όπλα για να με καταλύσουν ώστε να φέρουν την αναρχία (ή τον ναζισμό ή τον ιμπρεσιονισμό ή whatever)»
Έδειξαν τα απαυτά τους στο σάπιο σύστημα, και όταν το σάπιο σύστημα τους συνέλαβε τους έδειξε τα δικά του. Fair enough. Και βασανιστήρια θα γίνουν, και waterboarding και στέρηση ύπνου και βγάλσιμο τα νύχια με τανάλια».

Αν είναι για σένα fair enough, πάω πάσο. Αν αυτό εσύ το εγκρίνεις και το νομιμοποιείς, επίσης πάω πάσο. Με μια τόσο δα μικρούλα διαφορά. Δεν μιλάς πια για δημοκρατία που συλλαμβάνει πολίτες στο όνομα του νόμου, αλλά εξουσία που τσακίζει εχθρούς στο όνομα της διατήρησής της.
Και με αυτήν την επισήμανση, να επισημάνω επίσης πως το πάσο που πάω, είναι το πάσο πέρα από το οποίο δεν υπάρχει σημείο επαφής και δυνατότητα συζήτησης.

 
At 2/04/2013 06:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Οι υπόλοιπες χώρες, για την ώρα τουλάχιστον, ΔΕΝ έχουν τέτοια πολυτέλεια.
Και πάλι καλά να λένε λοιπόν τα μικρά γιατί αν είχαν συλληφθεί για παρόμοια δράση λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πέρα προς Τουρκία μεριά, ή σε καμια Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία ή Αίγυπτο, αυτή τη στιγμή θα τους κόβανε πανσέτες σε ζωντανή μετάδοση μέρα μεσημέρι».
Αυτό το «Ευρώπη» με σημαία το οποίο εκλέχθηκαν αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι θεωρητικά εκείνο που αντιδρά με αυτήν την πολυτέλεια. Που χρειάστηκε να περάσουν πάμπολλοι αιώνες και να χυθούν ποτάμια αίματος και λοιπά για να είναι αυτονόητο πως ΔΕΝ πρόκειται για πολυτέλεια αλλά για ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της Ευρώπης.

 
At 2/04/2013 06:55:00 μ.μ., Anonymous ximeio said...

@ Ανωνυμο 2/04/2013 11:40:00 π.μ.

Δεν εχει σημασια ποια ηταν ή τι εκαναν τα πιτσιρικια. Δεν μας εκπρωσωπουν αυτα.

Αλλα τα λεει καλυτερα ο αρκουδος σε ασχετη στιγμη:

http://arkoudos.com/blog/?p=2731

 
At 2/04/2013 07:10:00 μ.μ., Anonymous ximeio said...

Πωπω βγαζει ματι!
εκπροσωπουν αντι εκπρωσωπουν

 
At 2/04/2013 07:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάλι σε σύγχυση βρίσκεσαι! Τι σχέση έχουν τα καλάσνικωφ με τη Δημοκρατία;



 
At 2/04/2013 07:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν νομιμοποιώ τίποτα old-boy, όχι, δεν μου αρέσουν αυτό που κάνουν οι αστυνομικοί ανακριτές αυτή τη στιγμή ούτε και αυτό που έκαναν οι μπάτσοι κατά τη σύλληψη. Οι οποίοι όμως αποτελούν άμεσο στόχο («ψώφα Διαμαντή», επίθεση σε τμήμα Αγ. Παρασκευής κλπ). Όταν στα ιστολογία απαντώνται κουβέντες όπως «ο νεαρός ήταν εξαίρετος και άκουγε Μότσαρτ», «μου θυμίζουν τους πρωτοχριστιανούς» και «το παιδί μου χτύπησε τόσο άσχημα που τώρα δεν πρέπει ούτε καν να κουτούλησει», το μέτρο χάνεται τελείως και φτάνουμε σε επίπεδα ασυναρτησίας που δεν θα μπορούσε να στηλιτεύσει επαρκώς ούτε το South Park. Όπου για άλλη μια φορά δεν υπάρχει σαφής καταδίκη από την αριστερά αλλά βρίσκει να πει μόνο για την κακή σωματική κατάσταση των συλληφθέντων ταυτίζοντας τον τρομοκράτη με την περίπτωση της ζαρντινιέρας. Ένας άκρος επικίνδυνος αχταρμάς που συμβάλλει στη δημιουργία διχαστικού κλίματος. Υποτίθεται οτι ο αριστερός ως πιο intellectual στοιχείο αυτό το καταλαβαίνει μόνος του.

 
At 2/04/2013 08:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μπράβο στα παιδιά.είναι δεν είναι αυτά πίσω από τα γεγονότα,όποια άτομα κι αν είναι μπράβο τους.αυτό,αυτό,αυτό είναι σωστό.γιατί έτσι θα τους διώξουμε τους μπουχέσες,τους ανίκανους,τους άσχετους.δλδ όχι έτσι ακριβώς μάλλον.αλλά θα ανάψει η σπίθα της επανάστασης και θα αρχίσει επιτέλους το αντάρτικο πόλεων.δλδ,μπορεί να ανάψει μπορεί και όχι,αλλά θα πάρουμε το αίμα μας πίσω ρε γαμώτο.ή κάποιο από το αίμα μας.

ποια δικαιοσύνη,ποια αλήθεια,ποια πραγματικότητα?όλα είναι πως τη βρίσκει ο καθένας.θέλετε να δικαιολογήσετε ένοπλες επιθέσεις?κάντε το.αλλά αφήστε το αυτό με την αστυνομική βία,με τα διακαιώματα των υπόπτων,με την ελευθερία.
όλα είναι πως τη βρίσκει ο καθένας.τελικα.
γ.ρ.

 
At 2/04/2013 08:10:00 μ.μ., Anonymous ΠΑΝ said...

Μάλιστα...
Ολοι αυτοί που κάνουν γαργάρα
τις καταστροφές στα πανεπιστήμια,
τις επιθέσεις αλητών σε καθηγητές που δε γουστάρουν σε "καθεστωτικούς" δημοσιογράφους,
τη πυρπόλιση του κτιρίου της ΜΑΡΦΙΝ και το φρικτό θάνατο 4 ανθρώπων,
τη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο,
το φριχτό διαμελισμό δεκαπεντάχρονου παιδιού που είχε την ατυχία να πιάσει στα χέρια του βόμβα που είχαν τοποθετήσει οι σύγχρονοι "αντάρτες των πόλεων".

Αυτοί που θεωρούν πολιτική πράξη (επίσημα όχι γιατί καλά είναι και τα ψηφαλάκια των νοικοκυρέων) την ένοπλη ληστεία κατά τραπεζών.

Αυτοί που ανέχονται συστηματικά την ανομία.
Που υποσκάπτουν την όποια προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη.
Αυτοί που βγάζουν σπιριά στη προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
Αυτοί που βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ως προς τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

Αυτοί οι τύποι (ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ανταρσία, αναρχικοι, εξωεσωκοινοβουλευτικοί αριστεροί κλπ), έχουν την αξίωση το κράτος να φερθεί με το "σοις και με το σας" σε αλήτες (και μάλιστα αλήτες γιαλατζί - καλομαθημένα παιδάκια των Β.Π. που μέχρι τώρα στη ζωή τους τα βρήκαν όλα έτοιμα), που προκαλούν, βρίζουν επιδεικτικά την ατυνομία, την έχουν δει επαναστάτες, θεωρούν με νταβατζηλίδικο και ολοκληρωτικό τρόπο, με όπλα και απειλές ότι εκφράζουν το "καλό" που μάχεται το ελεεινό σύστημα. Και ότι σε αυτό τον ιερό τους ιδεολογικό αγώνα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες... γιατί αν δε συμμετάσχουν είναι και αυτοί υποψήφια θυματά τους...

Ρε δε μας παρατάτε λέω εγώ...

Αντε μπράβο δε βαρεθήκατε τόσες δεκαετίες πια το ίδιο παραμύθι.



 
At 2/04/2013 08:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Fair enough γράφει κάποιος... Το σχόλιο αυτό είναι ο καθρέφτης όλων όσων πάνε στραβά σε αυτό τον κοσμο. Και γι αυτό ο τύπος/ισσα που το γραψε μου είναι πιο απεχθής και από τους βασανιστές και από τον Δένδια και από τον Μιχαλολιάκο. Γιατί στις δήθεν ίσες αποστάσεις του, τον κυνισμό και την ψυχρότητά του πατάει κι επιταχύνεται ο εκφασισμός.

 
At 2/04/2013 09:05:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Ναι αλλά από ένα σημείο και μετά έχεις πάψει πια να αναζητάς με ψυχραιμία την αλήθεια, παρά προσπαθείς ατυχώς , βασιζόμενος σε υποθέσεις , να επιβεβαιώσεις την άποψή/ιδεοληψία σου. Πρώτη υπόθεση , τα "παιδιά" απλά ανήκαν στο λάθος ιδεολογικό χώρο και ενδεχομένως βρέθηκαν σε λάθος τόπο και χρόνο. Σαν να λέμε , άλλη μια σκευωρία που εξυφαίνουν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος παντελώς αμετόχων και αθωών. Δεύτερη υπόθεση , η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έγινε για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, και ειδικότερα επειδή το αστυνομικό μας κράτος επείγεται να μας δείξει ότι τους γάμησε στο ξύλο. Λές και δεν υπήρχαν λόγοι ουσίας που την επέβαλαν( εξιχνίαση της δράσης των εμπλεκομένων , αποκάλυψη τυχόν άλλων συμμετόχων , κλπ. ). Τρίτη υπόθεση , τα "παιδιά" χτυπήθηκαν , όχι προς το σκοπό της σύλληψής τους , αλλά μετά τη σύλληψή τους χωρίς κανένα λόγο . Τρανή απόδειξη : αυτό λέει η μάνα του ενός "παιδιού".

 
At 2/04/2013 09:47:00 μ.μ., Anonymous ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Αυτή η συμψηφιστική λογική και ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν.

Επιπλέον,βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία. Πάρτε το χαμπάρι!

 
At 2/04/2013 09:53:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Έλεος πια με αυτήν την πιπίλα περί "κακομαθημένων παιδιών βορείων προαστίων".Δεν θέλω να εκφράσω θέση περί θεμιτού ή μη της δράσης τους, αλλά το ότι δρουν παρά την οικονομική τους ευμάρεια για μένα είναι συν. Τουλάχιστον δρουν.Σωστά ή όχι είναι άλλο θέμα.
Όσο για την κραυγαλέα βιαιότητα της αστυνομίας έχω να πω ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Όπως ο Ρωμανός αντέδρασε στην δολοφονία του φίλου του του Αλέξη, κάποιοι άλλοι Ρωμανοί θα αντιδράσουν στην κακοποίηση του φίλου τους του Ρωμανού.
Το μόνο που έχω ανάγκη να εκφράσω είναι αυτός ο ασύλληπτος πόνος που νιώθω βλέποντας τέσσερα παιδάκια κακοποιημένα και ματωμένα καιαυτή η οργή για τον αξιότιμο κύριο Καμπουράκη που το πρωί άκουσα να λέει στον Δέντια ότι πολύ καλά έπραξε η αστυνομία και χτύπησε τα παιδιά. Αίσχος και σαπίλα.

 
At 2/04/2013 10:31:00 μ.μ., Anonymous ΠΑΝ said...

Ζωή,
Μα να μη δω ένα παιδί από τη Νίκαια ή το Περιστέρι στους πυρήνες...
Εστω από το Παγκράτι.
Εκεί που πλήττονται άμεσα από τη κρίση.
Τα καλόπαιδα από τα Β.Π., από που αντλούν το διακαίωμα να δρουν εξ ονόματος του λαού για το λαό?
Με ποιο δικαίωμα θα επιβάλλλουν την ηθική της ταξικής και αντικαπιταλιστικής πάλης στην υπόλοιπη κοινωνία?
Σε τι διαφέρουν από τους χρυσαυγίτες που θέλουν να μονοπωλούν το πατριωτισμό και να τον επιβάλλουν με τη μορφή που αυτοί θέλουν και στους υπόλοιπους?

Καλό θα είναι να σταματήσεις να ονειρεύεσαι Πολυτεχνεία...

 
At 2/04/2013 11:00:00 μ.μ., Anonymous Γκούσταβ φον Άσενμπαχ said...

Διαβάζοντας τα σχόλια διαπιστώνω ότι το μπλοκ της κοινής λογικής/κυνισμού/κηροφορίας θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ μη τυχόν και καταφέρει να τινάξει το σκυλάδικο από πάνω του.

 
At 2/04/2013 11:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι απλό Γκουστάβ, στο εξηγώ: Ούτε οι πρακτικές του Δένδια μας εκπροσωπούν ως.. "μπλοκ", ούτε όμως και αυτές των συλληφθέντων. Κακώς δημοσιοποιήθηκαν τέτοιες φωτογραφίες, μέχρι εκεί έχω να πω επί του συγκεκριμένου και τίποτα περισσότερο. Αυτό που συμβαίνει μεταξύ των δυο αυτών μεγεθών εδώ και καιρό, ως κατάσταση θυμίζει την παροιμία «δυο κόκοροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

 
At 2/04/2013 11:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάποιους τους ενοχλούν τα Β.Π. λες και το αν συμφωνείς με το τι γίνεται στην κοινωνία είναι θέμα χωρο"ταξικό". Είσαστε βαθειά νυχτωμένοι κύρίες και κύριοι, άλλωστε στην ιστορία αυτοί που ξεκίνησαν της επαναστάσεις δεν ήταν ποτέ αυτοί που δεν είχαν να φάνε (κλισέ, αλλά αλήθεια). Τώρα, όσων αφορά τα βασανιστήρια, δεν μπορείς να συλλαμβάνεις κάποιων γιατί παραβίασε τον "Νόμο" και στην συνέχεια να τον παραβιάζεις και εσύ που είσαι αυτός που τον εφαρμόζει. Ένας από την πλούσια συνοικία του Αιγάλεω (μια που πολλά ειπώνονται για Πέραμα και Δραπετσώνα)

 
At 2/04/2013 11:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χριστος Γ

(και σε ολον τον πολιτισμενο κοσμο (με η χωρις εισαγωγικα) , αντηχουν πλεον οι κραυγες να εφαρμοστει ο νομος στην ελλαδα - αλλα δεν αφορουν - φευ- το ΠΑΜΕ ουτε τους 20 χρονους της Κοζανης - αφορουν την ναζιστικη αστυνομια και το ναζιστικο Δενδια..) Αλλα ξερω, στο σημειο αυτο, οι "φιλελευθεροι και φιλοευρωπαιοι ¨θα αλλοιθωρισουν προς την Τουρκια και την Σαουδικη αραβια ("ξερετε τι θα παθαιναν εκει?"_)

 
At 2/04/2013 11:59:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

ΠΑΝ
καλά, εγώ όλη την ημέρα Πολυτεχνεία ονειρεύομαι. Γουστάρω νέους Λαλιώτηδες, Δαμανάκισες και μεταπολιτεύσεις. Ηδονή μιλάμε...

Ρε το κωλόπαιδο τον Che και τα άλλα τα κωλοπλουσιόπαιδα της ιστορίας που τόλμησαν να γίνουν επαναστάτες. Με ποιό δικαίωμα ρε επαναστατήσατε αφού είχατε πλούσιο μπαμπά;
(για να προλάβω την επίθεση : δεν εντάσσω τα παιδιά που συνελήφθησαν στους "μεγάλους επαναστάτες". Το ηλίθιο επιχείρημα περί παιδιών ΒΠ αντικρούω απλά)

 
At 2/05/2013 01:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

xairomai pragmatika pou uparxoun diaforetikes apopseis. auto mou dinei elpida kai vlepw oti o kosmos den koimatai oso kai an auto mporei na voleuei merikous. sigoura katadikazw ka8e morfh bias (enoplh lhsteia, ksulodarmo, propaganda) kai apla anarwtiemai posoi akomh prepei na 'xa8oun' (nekroi, zwntanoi nekroi) gia na ginei suneidhto oti xreiazetai mia rizikh allagh h opoia ksekina apo mesa mas prwta.

 
At 2/05/2013 02:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από ένα σχόλιο από πάνω: "Ένας άκρος επικίνδυνος αχταρμάς που συμβάλλει στη δημιουργία διχαστικού κλίματος. Υποτίθεται οτι ο αριστερός ως πιο intellectual στοιχείο αυτό το καταλαβαίνει μόνος του."

κατά την άποψη μου αυτό είναι το πιο ενοχλητικό αυτές τις μέρες (μαζί με τον Μελλισανίδη και το ότι οι μπάτσοι τραμπουκίζουν). Αν μετά από τέτοια περιστατικά ακολουθεί με τ επαίνων για όποιον την βγάζει η ρητορική του "ήταν σαν τους αγωνιστές της Χούντας", και κάτι τέτοια, και έχει αυτήν την αποδοχή που έχει, μετά πως να μην βγει ο Κασιδιάρης και η ΧΑ να λέει μια από τα ίδια ενώ μαχαιρώνει για την αγωνιστική και επαναστατική του πλάκα μετανάστες. Λέω μήπως, με το κουτό μου το μυαλό, αν στην ελλάδα δεν υπήρχε αυτός ο φομενταλισμός χωρίς νόημα, μπορεί σήμερα να μην ήμασταν οι μόνοι σκατόψυχοι πωρωμένοι μαλάκες στην ευρώπη που δώσαν 12% σε νεο ναζί.

 
At 2/05/2013 02:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ενώ ο Τσάβες ή ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα τους έστηναν αδριάντες. Σοβαρευτείτε ρε αριστεροί που κοπτεστε και για τη δημοκρατία.

 
At 2/05/2013 04:57:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Υπήρχαν εποχές (και υπάρχουν ακόμα για μερικές χώρες) που οι κυβερνήτες / βασιλιάδες / δικτάτορες δεν εκλέγονταν από τον λαό. Όταν δεν έχεις δημοκρατία, η επανάσταση έχει νόημα και είναι θεμιτή. Σήμερα στη Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Αυτοί που θέλουν επανάσταση, ποιόν θέλουν να ανατρέψουν; Την πλειοψηφία;

Άσε που οι αναρχικοί δεν μπορούν να μυθοποιηθούν ως μαχητές εναντίον μιας συγκεκριμένης τάξης ή κυβέρνησης γιατί είναι εναντίων κάθε κυβέρνησης. Οπότε μην τους κάνετε αντιστασιακούς ήρωες της κρίσης. Στην Αμερική, αναρχικοί είναι οι ακροδεξιοί. Είναι εναντίον κάθε εξουσίας και πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται μόνο τα όπλα του, την προσωπική γιάφκα του, και κονσέρβες για να επιβιώσει όταν όλος ο κόσμος καταστραφεί.

Τέλος, πρέπει κάθε ένας να διαλέξει ανάμεσα στους κανόνες του πολιτισμένου κόσμου και της ιδέας ότι "ο σκοπός αγειάζει τα μέσα". Ο πολιτισμένος κόσμος μπορεί να φαίνεται πολύ φλώρος όταν δίνει πορτοκαλάδα στον Μπρέιβικ, αλλά έχει (σε μεγάλο βαθμό) βάλει τέλος στην δουλεία, την αυθαίρετη κάθειρξη, άλλες αυθαιρεσίες βασιλιάδων / δικτατόρων, κτλ. Και προχωράει.

Δεν υπάρχει τρόπος να είναι κανείς με το μέρος του πολτισμού και συγχρόνως να λέει "καλά τους κάνανε". Είμαι εναντίων των αναρχικών, και των επαναστατών σε μια δμοκρατία -- αλλά εξίσου εναντίων της αστυνομικής βίας. (Και μην νομίζετε ότι αυτοί πού βασάνισαν τους 4 το έκαναν για πρώτη φορά λόγω της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης. Μάλλον έτσι μεταχειρίζονται και κάθε Γιάννη Αγιάννη που πεύτει στα χέρια τους.)


 
At 2/05/2013 09:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old-boy δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι, αλλά η πολιτικοκοινωνική σου λογική κάπου αντιφάσκει.
Έχεις απαίτηση η χώρα να εμφορείται από ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού το οποίο όμως χαρακτηρίζει και πάλι χώρες εξόχως συστημικές, διαπλεκόμενες και βουτηγμένες στην διεθνή πλουτοκρατική αμαρτία, των οποίων το κοινωνικό κράτος πρόνοιας βασίζεται και χρηματοδοτείται από την παγκόσμια ταξική Αδικία.
Χώρες-παίχτες που βαδίζουν σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν μπροστά τους και δεν ακολούθησαν δρόμους επανάστασης του προλεταριάτου, δεν τα βάζουν στα ίσα με παγκόσμια συμφέροντα, πολυεθνικές, καθεστώτα, κατεστημένα και μαφίες διεθνούς εμβέλειας αλλά αντί να τραβήξουν αρνητικά και επίμονα την προσοχή των γερακιών του πλανήτη (όπως έκαναν η Βενεζουέλα και η Κούβα), προχωρούν απερίσπαστα και κάνουν οτι χρειάζεται υπερ του λαού τους συνολικά, χωρίς να αναλώνονται εσωτερικά σε ηθικολογίες ως προς την εξωτερική ή χρηματοπιστωτική τους πολιτική.
Όπως η αρχαία Ελλάδα έβαζε τους δούλους να τραβάνε το ζόρι και οι πολίτες να μην ασχολούνται με βαριές χειρωνακτικές εργασίες ώστε απερίσπαστοι να ενημερώνονται και να καλλιεργούνται για να παράγουν υψηλού επιπέδου δημοκρατικό πολιτισμό, έτσι και η σύγχρονη Δύση αντλεί την κινητήριο δύναμή της από την εκμετάλλευση τρίτων χωρών γεωγραφικώς μακριά από αυτή. Με αυτό τον τρόπο η δυτική βιτρίνα (Σκανδιναβία, Κεντρική Ευρώπη, Β. Αμερική) παρουσιάζεται πολιτισμένη, όμορφη, λειτουργική και γυαλιστερή. Το αίμα και ο ιδρώτας βρίσκονται μακριά τους, όπως το μηχανοστάσιο στο κρουαζιερόπλοιου.
Εδώ στην σημερινή Ελλάδα, επειδή καλώς ή κακώς, (για εμένα καλώς) ΔΕΝ είμαστε ακριβώς δύση –ούτε και 100% ανατολή- η συμμετοχή μας στην εκμετάλλευση και την αφαίμαξη του τρίτου κόσμου είναι έμμεση και περιορισμένη, άρα δεν καρπωνόμαστε τον ιδρώτα τους με το μπουρί της σόμπας, ούτε και αφοδεύουμε βολικά εκεί τα απόβλητα των κοινωνικών διεργασιών μας. Επιστρέφουν σε εμάς.
Κι όμως, αντί να συγκρίνεις το επίπεδο του πολιτισμού μας σε σχέση με τους άμεσους γείτονές μας στην περιοχή ή με χώρες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα που πρόσκεινται ιδεολογικά στην πολιτική σου οπτική για τον κόσμο, κάνεις τη σύγκριση με χώρες οι οποίες έφτασαν εκεί που έφτασαν με τρόπο άκρως συστημικό, αντεπαναστατικό, οπορτουνιστικό, ψυχρό και ιστορικά ανήθικο (βλέπε τη στάση τους στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο). Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν; Αποφάσισε (και μαζί με εσένα και οι σύντροφοί σου) με ποιους να συγκρινόμαστε ως επίπεδο και που θέλετε να πάμε, να βγάζει και κάποιο νόημα, να έχει έναν ειρμό το όραμά σας, να μπορεί να γίνει και σοβαρός δημόσιος διάλογος.

 
At 2/05/2013 11:39:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Στου δειλινού την άκρη, δε βλέπεις όνειρα
αυτά που γίναν βλέπεις και τα επόμενα
βλέπεις τον άνθρωπο μικρό, που τον πατάν στ’ αλήθεια
τα πόδια του τα ίδια,
τα πόδια του τα ίδια...”

 
At 2/05/2013 03:28:00 μ.μ., Anonymous ionnoi said...

Θεωρώ ότι έχουν μαζευτεί πολλά που δύσκολα θα ξεχαστούν.
Το χειρότερο είναι ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση έχει πάρει ανοικτά θέση ποια ακραία μεριά υποστηρίζει και ποια καταδιώκει.
Έχω ένα απλό παράδειγμα : το Σεπτέμβρη ένα άτομο από την Σπάρτη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αφού έσκασε μία αυτοσχέδια βόμβα στα χέρια του και υπέκυψε στα τραύματα του. Μετά από έρευνες βρέθηκαν πολλές αυτοσχέδιες βόμβες στο σπίτι του. (Σελίδα -link)
Το ερώτημα είναι το παρακάτω: Που είναι η φωτογραφία του ?? Πως οι υπόλοιποι άνθρωποι θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε την ελληνική αστυνομία να βρει πιθανούς συνεργάτες του ??
Ένας βομβιστής δεν παρουσιάζεται πουθενά και τρεις ληστές εμφανίζονται με photoshop. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι σκοπεύουν να αλλάξουν αλλά ούτε ότι όλα γίνονται κατά λάθος…

 
At 2/05/2013 05:17:00 μ.μ., Anonymous Anonymous said...

@ ΒΑΠ: RESPECT!!

 
At 2/06/2013 09:15:00 π.μ., Anonymous michael said...

ΒΑΠ, μια παρατήρηση, αν επιτρέπεις. Υπάρχει αναρχικό κίνημα ευρωπαϊκής λογικής και στην Αμερική και είναι συγκεντρωμένο κυρίως σε Νέα Υόρκη και δυτική ακτή - σε Όκλαντ, Σαν Φρανσίσκο. Από τη άλλη, η ακροδεξιά αναρχία που περιγράφεις μην ξεχνάς έχει και πολλά στοιχεία φασισμού (ρατσισμού) και πρόθεση ανατροπής με αιματηρή βία

 
At 2/06/2013 08:08:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Ναι, στην Αμερική υπάρχουν πράγματι και αριστεροί αναρχικοί, αν και είναι νομίζω πολύ λιγότεροι από τους ακροδεξιούς, που έχουν τώρα πάρει μεγάλη δύναμη στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Υπάρχουν βέβαια και κομμουνιστές και κάθε είδους σοσιαλιστές, και ναζί, και... Είναι μεγάλη χώρα, έχει απ' όλα.

Αλλά το σημαντικό φαινόμενο των καιρών μας είναι η άνοδος των ακροδεξιών της Άιν Ραντ, νομίζω.

 
At 2/09/2013 07:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Υπήρχαν εποχές (και υπάρχουν ακόμα για μερικές χώρες) που οι κυβερνήτες / βασιλιάδες / δικτάτορες δεν εκλέγονταν από τον λαό. Όταν δεν έχεις δημοκρατία, η επανάσταση έχει νόημα και είναι θεμιτή. Σήμερα στη Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Αυτοί που θέλουν επανάσταση, ποιόν θέλουν να ανατρέψουν; Την πλειοψηφία;"

Εχουμε δημοκρατία;Φυσικά και ναι.Η δικαιοσύνη με την νομιμοτητα συναντιούνται μια φορά το χρόνο,η κυβερνήσεις τηρούν κατά γράμμα τα προεκλογικά τους προγράμματα,τα ΜΜΕ λειτουργούν βάση αυστηρών κανόνων δεοντολογίας,οι ισχυροί εχουν όλες τις ασυλίες του σύμπαντος,η μαφία της νύχτας κάνει πάρτι με μαχαίρια και βόμβες πίσω από τις πλάτες της ΕΛΑΣ χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα,ο πρωθυπουργός ταξιδεύει παρέα με επιχειρηματίες κτλ κτλ.
Κυβερνιόμαστε βάση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος;Φυσικά και ναι.Το αθροισμένο ούτε 50% του 60% του εκλογικού σώματος αποτελει με απλά μαθηματικά την πλειοψηφία.
Υπάρχει κάποιο κοινωνικό δίχτυ ωστε τα αδύναμα μέλη να προστατευονται;Φυσικά και ναι.Λίγα μέτρα σχοινί,ένα παγκάκι,μια σακούλα λαχανικά, και "όλοι μαζί μπορούμε" να αναβάλουμε την αυτοκτονία του άτυχου,φτάνει ο άτυχος να κρεμαστεί μακριά από την είσοδο της μεζονέτας.
Κατέβηκαν τα τανκς στο δρόμο;Φυσικά και όχι .Αρα εχουμε δημοκρατία και ποιός ο λογος για επαναστάσεις και κουραφέξαλα.
Επανάσταση ειναι το ipad και τα ψώνια στα πολυκαταστήματα.Για όλα τα άλλα καταδικάζω τη βια απ οπου κι αν προέρχεται.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home