Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012

Δύο τόσο διαφορετικά πρωτοσέλιδα

Διαφορετικού ύφους, διαφορετικού ήθους, διαφορετικής προσέγγισης της πραγματικότητας,  διαφορετικής δεοντολογίας, διαφορετικής εγκυρότητας, διαφορετικά σε όλα τους. Αν ο αθλητικός Τύπος μπορούσε να πάρει παράδειγμα από τον πολιτικό, θα είχαμε ένα άλλο ποδόσφαιρο, θα είχαμε ένα ποδοσφαιρικό πολιτισμό που δεν θα ντρεπόταν να σταθεί δίπλα στον πολιτικό, θα είχαμε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα που δεν θα ντρεπόταν να σταθεί δίπλα στο πολιτικό, γιατί ντρέπεται, όπως ντρέπεται και ο νεαρός που πήγε χθες στο ΟΑΚΑ διατεθειμένος εκ των προτέρων να τα κάνει ψιλοκόλαση αν στραβώσει το αποτέλεσμα ή και ανεξάρτητα αυτού, ντρέπεται να σταθεί δίπλα στον συνταξιούχο που πήγε χθες στις κάλπες διατεθειμένος να εκδηλώσει για μια ακόμη φορά την παντοτινή του αφοσίωση, όσο κι αν στράβωσε το αποτέλεσμα την τελευταία διετία. Ανάμεσα στους δύο η ελπίδα κατοικοεδρεύει στον συνταξιούχο και μέσα του είναι που θα πεθάνει τελευταία. Ο συνταξιούχος τα βάζει κάτω, σου λέει επτά οι βαθμοί της διαφοράς και τρεις της αφαίρεσης δέκα. Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια, δεκαπέντε βαθμοί. Δεν τελείωσε τίποτα, τώρα με τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο στο τιμόνι μπορεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να ξαναδώσει ώθηση στις συντάξεις μας και να πετύχει το νταμπλ κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη και τους πολίτες της στη ζωή.

5 Comments:

At 3/19/2012 07:00:00 μ.μ., Blogger the truant said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 3/19/2012 08:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έστω ότι η προσέγγιση των νέων ως προς το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του πασοκ είναι μεροληπτική υπέρ του πασοκ . Και έστω ότι γενικότερα τα νέα πρόσκεινται στο πασοκ. Είναι αυτό ίδιον των νέων ? Προσωπικά δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποια ελληνική εφημερίδα που να μην συνδέεται ευθέως ή έστω εμμέσως με συγκεκριμένο κόμμα. Εν πάση περιπτώσει , η ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας υπό συνθήκες προσκείμενων σε κόμματα μέσων ενημέρωσης είναι όντως ζητούμενη. Θεωρώ όμως λίγο άδικο να την πέφτεις στα νέα και να περνάς στο ντούκου πιο κραυγαλέες περιπτώσεις , όπως π.χ. του ριζοσπάστη ή της αυγής , όταν μάλιστα η- μάλλον- διαχρονική εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από τον έλληνα πολίτη τα νέα πιστοποιούν μάλλον την απήχησή τους σε πλατιά στρώματα του αναγνωστικού κοινού που μάλλον υπερβαίνουν κατά πολύ την έννοια του κομματικού ακροατηρίου - λόγω προφανώς της κατά το δυνατόν εντός των προδιαγεγραμμένων πλαισίων αντικειμενικής και πλήρους ενημέρωσης.

 
At 3/19/2012 08:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εμεινα κι εγω σημερα το πρωι με το εξωφυλλο των νεων

 
At 3/20/2012 09:23:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Και για τα δύο, μάλλον, πρέπει να πούμε "ντροπή"....

 
At 3/20/2012 02:41:00 μ.μ., Blogger Jimmy Jazz said...

Πρωταθλητής το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές παρωδία,με αμφίβολο το νόημα τους αφού ένας ήταν ο υποψήφιος και κέρδισε!!! και από μια άλλη άποψη αδιάφορο ως αποτέλεσμα για τους περισσότερους,μέσα από μια διαδικασία που θυμίζει παράγκα του παρελθόντος.Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν έχουν πια καμία εύστοχη προσέγγιση της πραγματικής κατάστασης,έτσι προσφεύγουν στην δοκιμασμένη συνταγή της φτηνής,της εύκολης,της λαϊκίστικης και σίγουρα της πιο αγαπημένης,της παραπληροφόρησης.
Αδυνατούν να κατανοήσουν και να συνθέσουν κοινωνικό λόγο,παράγουν διχαστικό και φανατικό λόγο με σκοπό την διαιώνιση της "στάνης".
Πάντως έχεις δίκιο,Ο συνταξιούχος τα βάζει κάτω, σου λέει επτά οι βαθμοί της διαφοράς και τρεις της αφαίρεσης δέκα. Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια, δεκαπέντε βαθμοί. Δεν τελείωσε τίποτα, τώρα με τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο στο τιμόνι μπορεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να ξαναδώσει ώθηση στις συντάξεις μας και να πετύχει το νταμπλ κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη και τους πολίτες της στη ζωή.
ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥΣ "ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ"



ΥΓ. Αναφέρομαι μόνο στα Μέσα που θεωρούν τους εαυτούς τους "βοσκούς"

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home