Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

"Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο εξωτερικό τον Μάρτιο του 2011. Το ποσό αυτό προέρχεται από πώληση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο έπρεπε να περάσει από την Ελλάδα. Το ποσό αυτό προορίζεται για αγορά πλοίου και αποτελεί μία απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου".
----
Η Ντόρα έπαιζε, παίζει και θα παίζει με την Ελλάδα του Ευρώ. Ό,τι κι αν λέτε, κι όσες φαρσοκωμωδίες κι αν στήνετε, δεν θα την εντάξετε στην Ελλάδα της Δραχμής. Το πλοίο του Ισίδωρου την πάει σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε. Μένει μονάχη στο παρόν της να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται από το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης. Το παλεύει, το προσπαθεί, αλλά υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να βγούμε από το Ευρώ ώστε να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα, με τα κεφάλαια που έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό. Αντιστέκεται σε αυτές τις δυνάμεις και επειδή πείθει, επειδή ο λαός βλέπει πως κάτι νέο και ελπιδοφόρο γεννιέται, ανταμείβοντάς την στις δημοσκοπήσεις, την χτυπούν ύπουλα μέσω του συζύγου της. Σεξιστικό μέσα σε όλα τα άλλα, συγγενική ευθύνη μέσα σε όλα τα άλλα, ο σιχαμένος λαϊκίστικος ελληνικός πολιτικός λόγος στο αποκορύφωμά του. Ισίδωρε, αγόρασε το πλοίο, πάρε το κορίτσι σου κρουαζιέρα και φύγετε μακριά από αυτή τη χώρα που δεν σώζεται με τίποτα. 




(Πλοίο, δραχμοτυπία, αγνώστου καλλιτέχνη)

18 Comments:

At 2/28/2012 06:15:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Όχι και άγνωστος καλλιτέχνης! Από τη wikipedia:

"Μπρούτζινη δραχμή, νόμισμα κοπής 1976 με επανεκδόσεις ανά διετία ως το 1986. Έργο του χαράκτη Λ. Ορφανού. Το 1988 η ανταλλακτική της αξία εξανεμίσθηκε από τον πληθωρισμό."

Το συγκεκριμένο νόμισμα θα διατηρήσει την ιστορική του αξία ακόμα και αν επιστρέψουμε στη δραχμή. Η ανταλλακτική της αξία θα είναι τόσο χαμηλή που δεν θα έχει νόημα να εκδοθούν νομίσματα κάτω από το δεκάδραχμο (και άν).

 
At 2/28/2012 07:47:00 μ.μ., Blogger Bill said...

Η δραχμοτυπία τα 'σπασε

 
At 2/28/2012 08:00:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

βρε, βρε η δραχμούλα.. σαν τα χιόνια καλέ.

να το πάρω σαν οιωνό και να ανησυχήσω? ;)

υσ. με αυτό το "νέο και ελπιδοφόρο" γέλασα πολύ. :))

 
At 2/28/2012 10:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

΄Οχι τίποτ΄άλλο,αλλά μη βρει και τον μπελά του ο Κ.Βαξεβάνης!Δεν έχει,βέβαια,οποιαδήποτε σχέση ο άνθρωπος,αλλά σήμερα που αποκαλύφθηκε το όνομα,παίζει στη ΝΕΤ το ΚΟΥΤΙ της ΠΑΝΔΩΡΑΣ !!

 
At 2/28/2012 10:55:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

Καλά, στην πραγματικότητα είπε πως τη χτυπούν επειδή ζήτησε να γίνει έρευνα στα κομματικά ταμεία και όχι επειδή πείθει το λαό. Αλλά ντάξει μωρέ, γιατί να πρέπει να περιμένουμε να πει ο άλλος μαλακία, άμα μπορούμε να πούμε εμείς μία για λογαριασμό του;

 
At 2/29/2012 01:04:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει, παρακαλώ πολύ.

 
At 2/29/2012 01:38:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Apologia, ενημερώσου: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=445940

 
At 2/29/2012 03:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφιερώνω την είδηση σε όλους τους ιθαγενείς που ξεδιάντροπα αυτοαποκαλούνται πολίτες και αναμασούν ακόμα τα περι "τελευταίας σοβιετίας της ευρώπης" που ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που πίνουν σαμπανιες στην υγεια των κορόιδων τους σερβίρουν.
Συνέχισε να πιστεύεις οτι η απόδειξη που δε σου κοβε ο ταρίφας φταίει για τη κρίση ξιπασμένε μικροαστέ της φαπας και της καρπαζιάς.

 
At 2/29/2012 09:05:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το ζητούμενο στην τελική είναι ποιον εξυπηρέτησε τούτος ο αποπροσανατολισμός των ΜΜΕ...

 
At 2/29/2012 10:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως πέρα από την -κανιβαλική και φτηνή - πλάκα , με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν της χρεώνουν ότι είναι ελέφαντας , παρά ισχυριζόμενη ότι πολεμάει ελέφαντες? Ο εξυπνόβλακας κόσμος δεν θα αρκούνταν σε μια ορθολογική τεκμηριωμένη άρνηση, ενώ μια συνωμοσιολογική σάλτσα με μπόλικο καθόλου θα διευκόλυνε τη χώνεψη.
Πόσο εύκολο είναι ρε γαμώτο να έχουμε άποψη για όλα τα προφανή(?)... Και μετά σου λέει , έρευνες , δικαστήρια και μαλακίες.

 
At 2/29/2012 11:33:00 π.μ., Blogger Stefanos Max said...

Γεια σου

διαβασες τη συνεντευξη του Κωστοπουλου στο "Πρωτο Θεμα";

Αν θες διαβασε την και διαβασε το ποστ μου που τη σχολιαζω και πες μου και εσυ τη γνωμη σου για τη συνεντευξη και τα σχολια μου :
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" :
http://mag-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_1813.html

 
At 2/29/2012 12:59:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Μα καλά πέρασε ένας χρόνος από τις 4/3/2011 και ακόμη δεν το αγόρασε εκείνο το ρημάδι το πλοίο ή το μερίδιο στο πλοίο; Ακόμη "προορίζεται" για την αγορά του πλοίου;
Και διατηρεί ρευστότητα ένα χρόνο;

 
At 2/29/2012 04:53:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Όλα είναι μια Σταλινική πλεκτάνη του σατανικού ΚΚΕ για να μην καταλάβει ο κόσμος ότι θα τον σφάξει με κονσερβοκούτια. Άλλωστε η ανακοίνωση που εξέδωσε το λέει ξεκάθαρα:
“Να διερευνηθεί το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου ζητά το ΚΚE υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.”

 
At 2/29/2012 06:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σκέτη Αυριανή έχεις καταντήσει. Τι ξεπεσμός!

 
At 2/29/2012 06:11:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Από τη μια θεωρώ κακό το πως στοχοποιήθηκε έτσι η Μπακογιάννη (όχι, ούτε στο ελάχιστο συμφωνώ μαζί της, ούτε πρόκειται ποτέ να την ψηφίσω). Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτού τους είδους τα "λιντσαρίσματα". Είτε η αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων ή καταζητούμενων, καταδικάζοντάς τους εκ των προτέρων, είτε τώρα με την Μπακογιάννη τώρα. Ξέρω πως αυτή η εξίσωση αυτή μπάζει από το γεγονός, ότι η Μπακογιάννη έχει τα μέσα να υπερασπιστεί το προφίλ της, ενώ ο στοχοποιημένος από την αστυνομία, όχι. Παρόλα αυτά, αν έχουμε ισονομία, ο έλεγχος θα έπρεπε να είναι σοβαρός για όλους τους βουλευτές και αν θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα, να δημοσιοποιηθούν όλων οι οικονομικές κινήσεις.

Από την άλλη, δεν παύει να με εκπλήσσει το γεγονός πόσο καλά οργανωμένος είναι πλέον ο συστημικός επικοινωνιακός (προπαγανδιστικός) μηχανισμός. Οι μέρες που μεσολάβησαν φυσικά δεν ήταν γιατί η Μπακογιάννη δεν ήξερε ότι το δικό της όνομα είχε εμπλακεί, αλλά γιατί απλώς προετοίμαζε την επικοινωνιακής της αντεπίθεση.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, (και χαρά) μου προκαλεί ότι για πρώτη φορά είδα ανθρώπους, που σε διαφορετικές περιπτώσεις θα έτρωγαν το παραμύθι, τώρα να μην το πιστεύουν. Είναι ένα βήμα μπροστά. Αρχισε ο κόσμος να μην πιστεύει τα ΜΜΕ. Για τα σοβαρά, το γάλα στο σούπερ μάρκετ, ακόμα τρομοκρατημένος είναι. Αλλά φαίνεται πως η αρχή έχει γίνει.

 
At 2/29/2012 09:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χρίστο, η απορία σου είναι και δική μου.

 
At 2/29/2012 10:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Michael, όταν είχαν βγει στη φόρα τα τιμολόγια της Siemens για τον αδελφό της, πάλι δεν έτρεχε τίποτα, πάλι είχαν συμφωνηθεί να τακτοποιηθούν προφορικά.
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι αν ο Κούβελος ήταν ο σύζυγος καμιάς από την μαρίδα της Βουλής θα την είχαν κατασπαράξει, όπως άλλωστε οργίαζαν στα όσα έλεγαν μέρες τώρα. Η οικογένεια Μητσοτάκη όμως τυγχάνει όχι απλά προνομιακής επικοινωνιακής μεταχείρισης, αλλά κάτι παραπάνω.
Η ίδια η προβολή που έχει 2 1/2 χρόνια τώρα ένα κόμμα που όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν εκτός βουλής, είναι χαρακτηριστική.

 
At 2/29/2012 10:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στέφανε Ανδρουλιδάκη, δεν την διάβασα τη συνέντευξη του Κωστόπουλου, αλλά μέσα από το δικό σου ποστ, νομίζω ότι πήρα μια καλή ιδέα.
Δεν θέλω να σχολιάσω επιχειρηματικά τον Κωστόπουλο. Δεν έχω επαρκή γνώση του θέματος. Δεν αποκλείω πάντως να υπήρξε στην πράξη αριστερότερο αφεντικό από αριστερά αφεντικά. Δεν λέω ότι έτσι συνέβη, λέω ότι δεν το αποκλείω. Και το λέω για να πω πως το πρόβλημά μου με τον Κωστόπουλο είναι βασικά αισθητικό και ιδεολογικό, και αφορά τον τρόπο ζωής που προμοτάρισε όσο κανείς άλλος.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home