Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Οι συζητήσεις μας

Αθήνα. 
Θεσσαλονίκη. 
---
Σε μια πρόσφατη αντιδικία σε διαδικτυακό φόρουμ, ένας φίλος έγραψε κάτι που νομίζω συνοψίζει κάπως την κατάσταση: «Ο διαιτητής στις συζητήσεις μας είναι τα ΜΑΤ. Ελάχιστη σημασία έχει ποιός πιστεύει τι». Γενικεύοντας το, θα προσέθετα πως στις συζητήσεις μας εκτός από διαιτητή έχουμε και  σκηνοθέτη. Η ατζέντα των συζητήσεών μας τίθεται από τα ΜΜΕ, που δεν παραβιάζουν απλά τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά έχουν διαστρέψει εντελώς τον υποτιθέμενο ρόλο τους κι έχουν μετατραπεί σε στυγνά προπαγανδιστικούς μηχανισμούς. 
Τα ΜΜΕ που θα έπρεπε να είναι ο διαιτητής (παρουσιάζοντας τα γεγονότα όπως συμβαίνουν και δίνοντας χώρο σε όλες τις διαφορετικές απόψεις) μετατρέπονται στον σκηνοθέτη, ενώ η αστυνομία σε μια δημοκρατία κανονικά δεν έχει να διαιτητέψει τίποτε, καθώς υπάρχει ένα Σύνταγμα που μου επιτρέπει να σταθώ απέναντι από το Κοινοβούλιο και να φωνάξω μην ψηφίσετε αυτό που πάτε να ψηφίσετε, υπάρχει ένα Σύνταγμα που, αν όσοι σκέφτονται σαν εμένα είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, μας επιτρέπει να σταθούμε όλοι μαζί έξω από το Κοινοβούλιο, ώστε οι βουλευτές που πάνε να ψηφίσουν να μάθουν και να δουν ότι έξω υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων που άκουσε τα «επιχειρήματα» για τα φάρμακα, το πετρέλαιο και τα άδεια ράφια, αλλά δεν πείστηκε, να το μάθουν κι ας ψηφίσουν πάλι "Ναι" αν αυτό νομίζουν, πάντως να το μάθουν, όπως να το μάθουν και τα διεθνή δίκτυα, που θα μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο μια εικόνα πανίσχυρη, μια εικόνα ενός λαού που για τον άλφα ή βήτα εγγεγραμμένο στο αυτοκαταστροφικό dna του λόγο δεν θέλει να σωθεί με τον τρόπο που σώζεται, μια εικόνα όμως που ακριβώς επειδή θα ήταν πανίσχυρη και θα αποτελούσε την αληθινή ατζέντα, πρέπει να μην υπάρξει ποτέ, πρέπει να καταστραφεί εν τη γενέσει της, πρέπει να αρχίσει η εκκένωση όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε μαζί της να αρχίσει και η αλλαγή της ατζέντας, αφού αυτή καθαυτή η εκκένωση, αυτό καθαυτό το χημικό όργιο κατά πολιτών, δεν πρόκειται να έχει θέση στην ατζέντα, δεν πρόκειται να έχει θέση στην κατεστημένη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων και στην αγανάκτηση διανοούμενων, ευρωπαϊστών και φιλήσυχων πολιτών.
Κι έτσι η ατζέντα γίνεται όχι απλώς τα κτίρια που κάηκαν (που αν δεν τους άφησαν οι ίδιοι να τα κάψουν, παραβιάζοντας εσκεμμένα την μοναδική αποστολή της αστυνομίας σε μια δημοκρατία -την αντιμετώπιση όσων παρανομούν- κάηκαν πάντως γιατί ήταν πάρα πολύ απασχολημένοι να ψεκάζουν με τις ώρες ανθρώπους που από τη φάτσα τους, την ηλικία τους, το ντύσιμό τους, έβλεπες ότι βίαιοι δεν έπαιζε να γίνουν στα προσεχή μερικά έτη φωτός), αλλά και όσοι κρύβονται πίσω από αυτά (όλοι με μια φωνή μάς πληροφορούν σήμερα ότι ήξεραν πως οι εμπρηστές είχαν ορμητήριο την κατάληψη της Νομικής, μόνο που δεν είχαν μοιραστεί εκ των προτέρων την πληροφορία μαζί μας, ίσως επειδή ήταν κι αυτοί απασχολημένοι προσπαθώντας να μας πείσουν να μην διαδηλώσουμε την Κυριακή και να εσωτερικεύσουμε την αναγκαιότητα του νέου μνημονίου, απειλώντας μας με το γάλα των παιδιών μας που θα κοπεί από τα βυζιά των γυναικών μας), καθώς επίσης και όλα εκείνα τα μέτρα που θα χρειαστεί να παρθούν άμεσα για να μην παραδοθεί η χώρα στην εκτροπή.
Σάββατο βράδυ ο Μπάμπης μάς πληροφορούσε άλλωστε από το δελτίο του Σκάι ότι υπάρχει ακόμα ριζικότερο διακύβευμα στο μνημόνιο, ότι υπάρχει θέμα καθεστώτος, ότι το αληθινό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δικτατορία. Αν η δικτατορία είναι κάπως πολύ last century, κι αν μια κατάσταση πολιορκίας του άρθρου 48 του Συντάγματος θα βόλευε περισσότερο (κι ας επιβαλλόταν εντελώς αντισυνταγματικά), το πιθανότερο είναι η επόμενη αναστολή των εκλογών να γίνει για λόγους που θα βολεύουν ακόμη περισσότερο (ένα PSI που θα μπλοκάρει, μια διαπραγμάτευση με τους εταίρους που δεν θα μπορεί να καθυστερήσει γιατί θα παίζεται το μέλλον της χώρας και η τροφική της επάρκεια, κάτι που θα πείσει τον αλύγιστο Σαμαρά να κάνει μια υποχωρησούλα ακόμη), πάντως το πλέον μη πιθανό σενάριο φαντάζει να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Γιατί το κακό με τις εκλογές είναι ότι αφήνει τις συζητήσεις μας να διεξαχθούν χωρίς διαιτητή.  Όσο για τον σκηνοθέτη, ό,τι ατζέντα και να τους βάλει, τείνει να εξαντλήσει πια τα περιθώρια χειραγώγησης, αφού αφενός έχει ήδη παίξει τα πιο ακραία επικοινωνιακά του χαρτιά και αφετέρου υπάρχει μια αδυσώπητα ακραία πραγματικότητα.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι οι συζητήσεις μας θα μεταφερθούν στις κάλπες σύντομα. Το αμέσως προσεχές διάστημα όλοι όσοι πονούν για το Αττικόν (γιατί αυτοί τα αγαπούν τα σινεμά της πόλης, ενώ εμείς ποτέ δεν τα αγαπήσαμε, γιατί αυτοί τον αγαπούν τον πολιτισμό* και το φως, ενώ εμείς είμαστε απολογητές της φωτιάς και του μηδενισμού) θα πονέσουν και για την παράταση της θητείας Παπαδήμου ή για τον ερχομό στη θέση του κάποιου τεχνοκράτη της δημοσίας τάξεως, αφού ο τεχνοκράτης των τραπεζών τη διασφάλισε την «επιχειρηματική αυτονομία» τους, τιμώντας την εντολή για την οποία τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός.
---
* Στην οδύνη τους για τον πολιτισμό μας και την αγωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα συμβιώνουμε στις πόλεις μας, δεν συμπεριλαμβάνεται ο πόνος και η αγωνία για τα δακρυγόνα στον Μίκη Θεοδωράκη. Γιατί όπως έχει διευκρινιστεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, άνθρωποι της ηλικίας του Γλέζου και του Μίκη δεν έχουν καμία δουλειά να πάνε να παριστάνουν τα τζόβενα σε διαδηλώσεις. Αυτά που κάνουν είναι λαϊκισμοί και εύκολοι συναισθηματισμοί, με τους οποίους ταϊζουν ένα λαό πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά καθυστερημένο.
Ευτυχώς οι σύγχρονοι άνθρωποι του πολιτισμού, αγαπούν τη Δύση, τον Ορθό Λόγο και τη νηφάλια αποτίμηση των πραγμάτων, και η διαφορά τους με τα δυο ξεκουτιασμένα γεροντοπαλίκαρα της παλιάς Ελλάδας, της Ελλάδας της δραχμής και της τσάμπα μαγκιάς, μιλάει από μόνη της.

27 Comments:

At 2/14/2012 02:44:00 π.μ., Anonymous kostas.nik said...

Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναπούμε. Η κοιτίδα του λαϊκισμού και η πηγή της βίας και της ανομίας είναι το ‎'Αρθρο 120: "H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία"
Είναι μοίρα μας λοιπόν, όλων εμάς που δεν υιοθετούμε την μιντιακή αντίληψη της "κοινής λογικής", λογική για την οποία τόσα χρόνια αγωνίζεται ο πολιτικός μέντορας του Μπάμπη, Στέφανος, -επιτέλους- να "Καταδικάζουμε τη λογική από όπου και αν προέρχεται"

 
At 2/14/2012 03:04:00 π.μ., Blogger Кроткая said...

ήρθε η ώρα να δηλώσω δημόσια πως είμαι ορκισμένη γκρούπι σου, old boy. τέλος.

 
At 2/14/2012 11:14:00 π.μ., Anonymous Μητσουλας said...

Χωρις να ειμαι υπερβολικος-σημερα ζωγραφισες.
(ηθελα να γραψω ''γ@μ#$ες'' αλλα μερα που'ναι,ειπα να γινω πιο κομ ιλ φω)

 
At 2/14/2012 12:24:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Μέχρι προχτές και για κάμποσους μήνες έλεγα, δεν χρειάζεται μωρέ να τα γράφω κι εγώ, αφού τα γράφει καλύτερα τούτος, αφού προλαβαίνει, αφού δεν τον νοιάζει που μας ξεπέρασε η πραγματικότητα και επιμένει. Μετά την Κυριακή άλλαξα γνώμη. Αν χάσουμε, που είναι το πιθανότερο, τουλάχιστον να έχουμε κάνει μια προσπάθεια.
Καλή δύναμη.

 
At 2/14/2012 12:24:00 μ.μ., Blogger Bill said...

κάτι πρέπει να κάνουμε, όμως

 
At 2/14/2012 01:57:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου

και μπράβο σου για τα links.

 
At 2/14/2012 02:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Oldboy, αν έσύ 'εχεις "αυτοκαταστροφικό dna" (υπέροχη έκφραση, φαντάζομαι πόσο θα τη βρήκες με την πάρτη σου, τη στιγμή που την έγραφες), υπάρχουν πρόσφοροι τρόποι για να το πραγματώσεις. Σου προτείνω τρεις:
α) Αυτοκτονία με υπεβολική δόση βαρβιτουρικών -αποτελεσματικό, αλλά στερείται επαναστατικότητας.
β) Πτώση από τον πέμπτο όροφο -καλούτσικο,με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κοινό, κι ότι θα έχεις προηγουμένως διατρανώσει τα επαναστατικά σου ιδεώδη.
γ) Αυτοπυρπόληση στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τεράστιο πανώ, με το οποίο θα επεξηγείς ότι η πράξη σου αποτελεί διαμαρτυρία κατά του Μνημονίου και της τρόικας.
Προσωπικά, σου συνιστώ την τρίτη λύση -είναι πιο εφετζίδικη.

ΥΓ1: Εμείς οι υπόλοιποι -με την άδειά σου- προτιμούμε να εξακουθήσουμε την επαίσχυντη μνημονιακή ζωούλα μας.
ΥΓ2: Έχεις γίνει εντελώς γελοίος -πώς δεν το αντιλαμβάνεσαι;

Α.Ν.

 
At 2/14/2012 03:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε των 02.29 ,συνιστώ να ξαναδιαβάσεις το ΥΓ 2 που έγραψες.Προφανώς αυτοπροσδιορίζεσαι..
(΄πώς δεν το αντιλαμβάνεσαι΄;)

 
At 2/14/2012 04:55:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Πιο παλιά τα trolls σου ειχαν και λιγο πλάκα. Τώρα ειναι για τα μπάζα.
Χαλάσανε και τα trolls ρε

 
At 2/14/2012 05:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Xασοδίκη, εξαιρετικά τα τελευταία ποστ σου, ωστόσο νομίζω ότι κι εσύ δεν θα ήθελες να έχεις αναγκαστεί να τα γράψεις. Γιατί είναι μια μεγάλη ήττα και μια μεγάλη διάψευση ήδη αυτό που συμβαίνει και σε βάζει να αναρωτιέσαι μήπως η εκτροπή που βιώνουμε δεν είναι μια ανωμαλία του συστήματος, αλλά μια εξαρχής εγγεγραμμένη μέσα του εναλλακτική για τις περιπτώσεις κρίσεως.

 
At 2/14/2012 05:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Βill, δεν αναιρώ τον προβληματισμό σου, απλά το προσθέτω συμπληρωματικά:
«Ηδη πολλοί Ελληνες σκέφτονται, συνομιλούν, βρίσκονται, κινούνται, πράττουν, σε μικρές παρέες, σε μικρούς κύκλους που διαρκώ ς μεγαλώνουν και αρχίζουν να εφάπτονται, να τέμνονται. Οι μικροκύκλοι αυτοί μεγαλώνουν διαρκώς, και τα ρυάκια συγκλίνουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως το ποτάμι».
(http://vlemma.wordpress.com/2012/02/14/katarefsi-rigmatosi/)

 
At 2/14/2012 05:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Εμείς οι υπόλοιποι -με την άδειά σου- προτιμούμε να εξακουθήσουμε την επαίσχυντη μνημονιακή ζωούλα μας».
Την άδειά μου την έχετε. Για την άδεια της πραγματικότητας δεν είμαι και τόσο σίγουρος και διευκρινίζω ότι δεν εννοώ την άδεια της επαναστατικής πραγματικότητας αλλά την άδεια της μνημονιακής πραγματικότητας, την άδεια της αδιατάρακτης συνέχισης του δρόμου των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

 
At 2/14/2012 05:29:00 μ.μ., Blogger celin said...

Nα συνοψισω το κειμενο με μια φραση που διαβασα σε εναν τοιχο;
"ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ"

Τωρα για τα υπολοιπα, δε χρειαζεται να πουμε τιποτα. Εχει πεθανει για μενα η εποχη οπου ανταλλαζαμε επιχειρηματα προσπαθωντας να πεισουμε ο ενας τον αλλον. Οποιος το κανει,
κι αυτο το λεω για σενα Ολντ,
που φιλοτιμα προσπαθεις να πεισεις
με στερεο και δομημενο λογο
τη καθε καθεστωτικη σιχαμαρα που ξερναει ασυναρτησιες,
χανει τσαμπα τον χρονο του.

Ξεκαθαρα τα πραγματα εδω και μηνες, ξεκαθαρο και το τι πρεπει να κανουμε.
Τα λεμε φιλε.

 
At 2/14/2012 05:32:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

Xείμαρρος. Ωραία. (Εσύ πότε παίρνεις ανάσες?)

Άσχετο, αλλά μια και το σχολίασε ο Σωτήρης, για τα links δεν συμφωνώ. Μου μοιάζει παραίτηση και δεν σου πάει. Φιλικά πάντα και συγγνώμη αν ξεπερνώ όρια.

 
At 2/14/2012 05:56:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Για να πετύχουμε όσα θέλουμε, πρέπει να μάθουμε να δείχνουμε υπομονή και να είμαστε αποφασισμένοι να «πληγωθούμε». Αν η λαϊκή αντίδραση εκφράζεται σε μια μόνο μέρα, το όλο σύστημα είναι προετοιμασμένο γι’ αυτή τη μέρα. Θα αντέξει. Το θέμα είναι να μην του επιτρέπεις να κάνει «διάλειμμα». Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος των αγανακτισμένων Δυστυχώς βλέπω να έχουμε ήδη καμφθεί ψυχολογικά.
Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και για τις απεργίες. Κάνουμε πολλές και άχρηστες. Στις ΗΠΑ, που έχω μια καλύτερη εμπειρία, η απεργία είναι σχεδόν απαγορευμένη λέξη. Παρόλα αυτά, τα συνδικάτα που κατέβηκαν ήταν αποφασισμένα να πάνε μόνο μέχρι τέλους. Το αποτέλεσμα ήταν ηγέτες τους να μπούνε φυλακή και σε κάποιες περιπτώσεις να χαθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ναι, κάτι τέτοιο δεν ήταν θετικό. Σε βάθος χρόνου όμως επέρχεται μια ισορροπία. Ξέρει και ο εργοδότης ότι το διευθυντικό δικαίωμα δεν τον κάνει πανίσχυρο, δεν τον εξασφαλίζει παντού. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη προπαγάνδα έχει γίνει ιστορικά κατά των συνδικάτων.

 
At 2/14/2012 06:00:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Α, και είναι πραγματικά λυπηρό το πόση λίγη ιστορία γνωρίζουν οι υποστηρικτές του μνημονίου.


Και ακόμα πιο λυπηρή η βεβαιότητά τους ότι το «κακό» δεν πρόκειται να τους βρει ποτέ, αφού έχουν ανακηρύξει εαυτούς ηθικούς, εργατικούς και τίμιους.

 
At 2/14/2012 06:08:00 μ.μ., Anonymous Ο ΣΠΙΘΑΣ said...

Το νου σας δολοφόνοι μακριά τα χέρια σας από τον Μίκη και τον Γλέζο. Θα μας βρείτε απέναντι σας λυσασμένα αρπακτικά της
Κατοχικής Χούντας του ΔΝΤ. Η στοχοποίηση των προπαππούδων της δημοκρατίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Κρεμάλα
στους 300 και όχι στον συνθέτη του ένα το χελιδόνι και τον συγγραφέα του Βαρώνου μυνχάουζεν.
Ο Γλέζος είναι ένα ιερό ξύλινο ξόανο του αντιστασιακού αγώνα, σαν τον Πινόκιο. Ο Μίκης είναι ένα λίκνο του πολιτισμού, όλοι στο καινούργιο κίνημα την ΕΛ.Α.ΔΑ μας, ή Σπίθα, Νέα Φιλική Εταιρεία,
Νέα Βυζαντινή Αυτοκρατορία, εν πάσει περιπτώση αυτό το κόμα που κάνει με την Ντουβλή τον Κότσιρα και τους ευκολόπιστους. Αυτοί θα μας σώσουν γιατί είναι ΝΤΟΜΠΡΟΙ και ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ.

ps Lex Bufor είχα γράψει μια τέτοια παρλαπίπα πρόσφατα βλάκα άνοιξ τα στραβά σου και ψάξε βλακόμουτρε

 
At 2/14/2012 06:25:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Ομολογώ οτι τώρα τα πήγες καλύτερα.

:-D

Tωρα κλεισε γρηγορα τον υπολογιστη μην σε τσακώσει το αφεντικο.

 
At 2/14/2012 08:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ορθή Επανάληψη:Το "έτος φωτός" ορίζει απόσταση και όχι χρόνο.

Ανώνυμε των 2:29 θαυμάζω τα επιχειρήματα σου. Στα ΜΑΤ εργάζεσε;

Σε ευχαριστώ για την υπομονη σου να αναλύεις θέματα τα οποία είναι κουραστικά ενοχλητικά. Μια φωνή αφυπνισης στην λοβοτομη των δελτίων των 20:00.

Μάνος

 
At 2/14/2012 08:54:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Μην ανυσηχείτε, και οι Έλληνες πολιτικοί και οι Γερμανοί και οι άλλοι βορειοευρωπαίοι έχουν δικούς τους παρατηρητές στούς δρόμους και ξέρουν ακριβώς πόσο μεγάλη ήταν η διαδήλωση. Αλλά βλέπουν και τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν καθαρά ότι μια πλειοψηφία δεν θέλει το νέο μνημόνιο. Και δεν είναι βλάκες, ξέρουν καλά ότι παρά τις εγγυήσεις της τωρινής κυβέρνησης, μετεκλογικά όλα μάλλον θ' αλλάξουν.

Οπότε μάλλον θα βάλουν άλλον έναν προσωρινό επίδεσμο στην πληγή και βλέπουμε. Οι Γερμανοί τώρα λένε ότι είναι έτοιμοι για την Ελληνική χρεοκοπία. Θα μάθουμε επιτέλους, όπως φαίνεται, πόσο καλός οικονομολόγος είναι ο Βαρουφάκης, κι αν ήξερε καλύτερα από τους άλλους.

 
At 2/14/2012 11:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kαραγκιοζάκι, δεν ξέρω τι εννοεί ο Σωτήρης, όταν το πρωτοδιάβασα νόμιζα ότι εννοεί τα βίντεο που υπάρχουν στο ποστ. Αλλά μια και εσύ το εννοείς στα σίγουρα, ναι, αποφάσισα να βγάλω το Buzz από τα λινκ, όπως αποφάσισα να μην κάνω πια σχόλια στο Buzz, ψηφίζοντας μόνο τα ποστ που θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστούν. Mπορεί να αλλάξω γνώμη, αλλά προς το παρόν αυτό είναι που ένιωσα ότι πρέπει να κάνω. Αν μου φαίνεται σωστό αυτό που κάνω; Όχι, δεν μου φαίνεται σωστό. Ή για να το πω καλύτερα μου μοιάζει για μεγάλη ήττα. Είμαι στο Βuzz 5 χρόνια και σχολιάζω εκεί 5 χρόνια. Άρα κάπως το πονάω κι εγώ το σάιτ, κι ό,τι έκανα το έκανα θεωρώντας ότι κάτι έχει χαθεί.

 
At 2/15/2012 02:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι εκλογές και ο Βαρουφάκης έκαψαν την Αθήνα μας! Και οι φαρμακοποιοί δεν άφησαν το ΑΕΠ μας να εκτιναχθεί στα ύψη! Και οι αντιμνημονιακοί δεν μας αφήνουν να πάρουμε την Πόλη!

[Τελικά, το να είσαι ο τελευταίος που πιάνει το αστείο, φαίνεται πως σκοτίζει το μυαλό...]

 
At 2/15/2012 08:36:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Κι όμως ένα δημοψήφισμα περιορίζει το ρόλο του διαιτητή σε απλό παρατηρητή. Και ακριβώς για αυτό όλοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα. Γιατί κανείς δεν ήξερε τι μπορεί να έβγαζε η κάλπη. Γιατί ο 'κυρίαρχος' λαός μπορεί να βγάλει άλλο αποτέλεσμα από εκείνο που συμφέρει τη χώρα (Λοβέρδος)... Ευτυχώς που κάποιοι γνωρίζουν το καλό της χώρας και φροντίζουν για αυτό.

Για τα ΜΜΕ ας μη μιλήσουμε. Τα είπες και είπαμε τόσες φορές. Ας παλέψουμε να διώξουμε τους διαιτητές. Όχι άλλη διαιτησία. Ανεξαρτησία και δημοκρατία θέλουμε...

 
At 2/15/2012 01:29:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

To buzz εννοώ Old. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν πριν τρία χρόνια περίπου άρχισα
να διαβάζω το Blog σου, σου είχα πει πάλι μπράβο (δεν θυμάμαι αν στο είχα γράψει) γιατί
έμμεσα μου πρότεινες να επισκέπτομαι και το buzz, στο οποίο πράγματι οι συζητήσεις που
παρακολουθούσα δεν ήταν χάσιμο χρόνου. Τους τελευταίους μήνες όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο.
Τώρα μάλιστα που το έβγαλες από τα links, μπορώ να σου αποκαλύψω και μια ζαβολιά που έκανα
χωρίς να στο πω. Έχω ήδη σταματήσει να παρακολουθώ τις συζητήσεις που γίνονται εκεί.

 
At 2/15/2012 09:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, χαίρομαι (και ταυτόχρονα λυπάμαι βέβαια), που παρόμοια συναισθήματα είχες εσύ ως τρίτος παρατηρητής - αναγνώστης

 
At 2/15/2012 10:14:00 μ.μ., Anonymous nefeli said...

Old, paraliro.

---> http://www.skai.gr/news/politics/article/194746/diupourgiki-austiropoiisi-nomothetikou-plaisiou-gia-adikimata-kata-tis-diadiloseis/#disqus_thread

kai sygkekrimena: "εξετάστηκε η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα."
"καθώς επίσης η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων."

Klais i gelas as poume tora?

Meta tin eksantlisi kai ton teleytaion profaseon kai dikaiologion pou omos idanika xriazontai akomi, ti kanei kaneis gia na synexisei eytheia stin poreia tou? E, aplos proxora xoris tipota tetoio. Ta prosximata einai gia tous adynamous kai to parelthon, tora einai kairos gia apotelsmatikotita kai apofasistikotita.
Trelenomai

Ta "ektetamena episodia" kalipsan idi xilia dyo pragmata, pragma pou katadikazo apolyta, alla katalavaino pos kapoios kosmos to dexetai os sosto.

Alla na allaksoun tous orous ton diadiloseon???
Ma pos psixika ygiis anthropos tolma na apantisei se 100.000 kosmou poreia, me allagi ton oron ton diadiloseon?

Na me sygxoreis pou me pianei tetoia ritoriki parla alla meta to post sou, diavasa to arthro ki aftomata gyrisa edo pou akoma vrisko ton prosanatolismo mou.
Ade ki exo ki alla na po alla ta kratao gia tin epomeni diipourgiki synantisi...

 
At 2/16/2012 12:50:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, Νεφέλη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home