Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2012

Τα μάτια του κόσμου

Υπάρχει η Ελλάδα που βγαίνει στο δρόμο και αναπνέει την μυρωδιά του καθεστώτος σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και υπάρχει η Ελλάδα που πληροφορείται τι συμβαίνει στο δρόμο από τα ΜΜΕ των γνωστών 4 - 5 μεγαλοεπιχειρηματιών.
Έγραφα χθες, ότι αν ο κόσμος είναι πάρα πολύς, δεν θα είναι δυνατό να τον διώξουν με τα χημικά. Τελικά ήταν δυνατό. Αλλά όχι επειδή ο κόσμος κάμφθηκε. Αντίθετα, επέμενε και επέμενε,  επέστρεφε και επέστρεφε. Αλλά όταν ξεκινούν να ψεκάζουν εν ψυχρώ την γεμάτη και ειρηνικότατη πλατεία και μετά συνεχίζουν να ψεκάζουν επί ώρες χωρίς να καταλαβαίνουν Χριστό, ναι, τελικά τα καταφέρνουν να σε διώξουν.
Κι όχι μόνο να σε διώξουν. Αλλά να σου καταστήσουν και σαφές με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν σε αντιμετωπίζουν ως πολίτη αλλά ως έντομο, να σου καταστήσουν σαφές με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν έχουν πια την παραμικρή ανάγκη από προσχήματα για να σε αντιμετωπίσουν ως έντομο, έχοντας πάρει το οκ να ξεκινούν την εκκαθάριση του χώρου, ακόμη και χωρίς μια αφορμή, έτσι για τα μάτια του κόσμου,
αφού τα μάτια του κόσμου που είναι εκεί, τα δηλητηριάζουν
και τα μάτια του κόσμου που δεν είναι εκεί, βλέπουν από τις τηλεοράσεις τους όσα επιλέγουν εκείνες να τους δείξουν.
Αλλά ίσως παράλληλα και όσα οι ίδιοι επιλέγουν να δουν.
Το ότι από μια ηλικία και κάτω όλοι θεωρούσαμε την δημοκρατία αυτονόητη συνθήκη, δημιούργησε -συνειδητοποιώ- μια θεμελιώδη παρεξήγηση: ότι η έννοια ιεραρχείται το ίδιο ψηλά για όλους μας. Δεν ισχύει.
Για άλλους η δημοκρατία σημαίνει πολλά, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτήν, παρότι εκείνη δεν διστάζει να τους συμπεριφέρεται επαίσχυντα,
αλλά για πολλούς άλλους η δημοκρατία δεν ήταν παρά μια συνήθεια, την οποία δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να χάσουν αύριο και με τον πλέον επίσημο και τυπικό τρόπο, όπως άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και σήμερα, που έχει χαθεί ημιεπίσημα και ουσιαστικότατα.

39 Comments:

At 2/13/2012 09:08:00 π.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

Υπερβάλλεις. Εξ όσων ενθυμούμαι, την άλλη Κυριακή έχουμε 19 Φεβρουαρίου και θα έχουμε εκλογές για να μιλήσει κι ο λαός.

 
At 2/13/2012 10:41:00 π.μ., Blogger George Le Nonce said...

Μὰ μήπως ἡ ἀλαζονεία μὲ τὴν ὁποία βουλευτὲς καὶ βουλεύτριες πῆγαν καὶ ὑπερψήφισαν δηλώνοντας ὅτι αὐτοὶ ἀναμετριοῦνται μὲ τὰ δύσκολα καὶ δὲν ὑπολογίζουν τὸ πολιτικὸ κόστος καὶ ἔχουν αἰσθημα εὐθύνης καὶ τὰ τέτοια τί δείχνει; Ἡ δημοκρατία εἶναι χρόνια τώρα ἕνα ἀστεῖο, στὸ πλαίσιο τοῦ ὁποίου ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ ὁ βουλευτὴς ἐκλέγεται παύει νὰ ἀντιπροσωπεύει ὁποιονδήποτε (οἱ ἐκλογεῖς γίνονται "πολιτικὸ κόστος" τὸ ὁποῖο ἐπιβάλλεται νὰ μὴν ὑπολογίζεται) καὶ ἀποκτᾶ τὸ δικαίωμα νὰ συλλογίζεται καὶ νὰ ἀποφαίνεται μὲ τὸ δικό του καὶ μόνο "αἴσθημα εὐθύνης", μὲ τὴ δική του πληβεία "πολιτικὴ σκέψη", βέβαιος ὅτι εἶναι πλέον noble statesman, χωρὶς νὰ λογοδοτεῖ πουθενὰ γιὰ τὴ διάρκεια τῆς θητείας του.

Ἡ καταστολὴ γιὰ τὴν ὁποία μιλᾶς, τὴν ὁποία ζήσαμε γιὰ πολλοστὴ φορὰ χθὲς βράδυ, εἶναι ἁπλῶς μιὰ φυσικὴ συνέπεια αὐτῆς τῆς στάσης.

 
At 2/13/2012 10:54:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Μου είπαν πως η ΝΕΤ μιλούσε για 4.000 διαδηλωτές γενικώς, και 3.000 Παμίτες. Ότι το Sky τους "ανέβαζε" σε 15.000. Αλλά όσοι ήταν εκει, γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν πως όση ώρα τους απωθούσαν τα ΜΑΤ, οι παρακρατικοί, οι προβοκάτορες και οι βάνδαλοι, διέλυαν και έκαιγαν την Αθήνα ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. Όπως πάντα, άλλωστε.

Άντε, στην υγειά της "δημοκρατικώς εκλεγμένης κυβέρνησης" και των καθεστωτικών παπαγαλακίων που μετά την ψήφιση του 2ου μνημονίου κάνουν πάρτι. Στις τηλεοράσεις ή στα μπλογκ τους.

 
At 2/13/2012 11:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχεις τόσο δίκιο. Δημοκρατία είναι όταν διαδηλώνουν 80, 100, βάλε 200 χιλιάδες για να είσαι μέσα, να πρέπει να γίνει αυτό που θέλουν αυτοί. Και όλοι οι άλλοι απλά φοβήθηκαν, παραπλανήθηκαν, είναι συμφέροντα. Όλοι οι άλλοι δεν μπορεί απλά να επέλεξαν να μην είναι εκεί, αυτοί δεν είναι δημοκρατία. Όταν στις δημοτικές τους είπαν ψηφίστε κατά του μνημονίου, και αυτό δεν έγινε, όλοι οι άλλοι δεν μέτρησαν και πάλι.
Μεσαίωνας να μπουν σε εφεδρεία 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι όταν είναι 1 εκατομμύριο οι άνεργοι. Μεσαίωνας να ανοίξουν τα φαρμακεία και τα ταξί. Μεσαίωνας να αλλάξει οτιδήποτε, είναι φασίστες οι ξένοι που δεν συνεχίζουν να μας χαρίζουν χρήματα.
Κι όμως, όλοι οι αντιμνημονιακοί, από την ελευθεροτυπία και το ΚΚΕ μέχρι την Εκκλησία μόνο τακτικές μνημονίου εφαρμόζουν στην δική τους περιουσία: μειώσεις, απολύσεις και κλείσιμο όταν δεν βγαίνουν τα λεφτά. Άραγε στο unfollow γιατί δεν κάνετε 1.000 προσλήψεις άνεργων δμηοσιογράφων και τεχνικών; Γιατί δεν αφήνεις 20 άνεργους και 20 λαθρομετανάστες να κάνουν μια συλλογικότητα στο σπίτι
σου;
Για το κάψιμο τσιμουδιά, είναι οι μπαχαλάκηδες, οι παρακρατικοί, οι αστυνομικοί.
Η Ελλάδα έχει καρκίνο, κι εσύ φωνάζεις, καλόπιστα να το δεχθώ, κατά της χημειοθεραπείας. Πονάει, θα χάσεις τα μαλλιά σου, και μπορεί κάλλιστα να μην αποδώσει, μπορεί και να πεθάνεις. Ακόμη όμως δεν έχεις κάνει ούτε μία χημειοθεραπεία, ό,τι βλέπεις είναι ο καρκίνος, όχι τα φάρμακα. Κι εσύ προτείνεις να πούμε αξιοπρεπές όχι στους γιατρούς και τα φάρμακα και να πεθάνουμε υπερήφανα πίνοντας φραπελιά (αφήνω το ότι πάρα πολλοί θέλουν την "αξιοπρεπή" πτώχευση και δραχμή για να πλουτίσουν, περήφανοι μαυραγορίτες και δωσίλογοι). Θα δεχθείς, δημοκρατικά, ότι τελικά οι περισσότεροι δεν θέλουν τη φραπελιά ή απλά θα συνεχίσεις να φωνάζεις και να καις μέχρι να "πεισθούμε" με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία του καρκίνου; ip

 
At 2/13/2012 12:38:00 μ.μ., Blogger Η ΚΟΠΡΙΑ said...

Το μεσημέρι πριν την πορεία παρόντος αξιωματικού της αστυνομίας (στρατού κατοχής) μου είπε απόστρατος (καραδεξιός) πολύ ηλικιωμένος "Τον μπάτσο δεν πρέπει να τον εμπιστεύεσαι. Κάνει το φίλο για να πας κοντά να σε πιάσει".

Μου το είπε αλλά δεν άκουσα. Είχα μια ελπίδα λόγω της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γερμανοτσολιάδων... λάθοςΑστυνομικών Υπαλλήλων.
Είχε μια παράγραφο που έλεγε "Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.
Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας"
Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1mFKwWdvfΟ κλασσικός μπάτσος. Ψεύτης, κτήνος, βδέλυγμα, πουλημένος, δοσίλογος. Προδότης ως συνήθως.
Αφού έφεραν τον κόσμο στο σύνταγμα όπου μπορούν να τον ελέγχουν επιτέθηκαν με κάθε χυδαίο μέσο που διαθέτουν εναντίον μας.
Από την Αμαλίας πετούσαν στο πλήθος δακρυγόνα, μέσα στο πλήθος, πάνω στα κεφάλια μας και μας έσπρωξαν στο Σύνταγμα. Από θαύμα δεν θρηνούμε σήμερα θύματα. Πετούσαν στον κόσμο, γυναίκες, ηλικιωμένους, παιδιά, από πίσω, από τη Βουλή(το γνωστό μπουρδέλο), από την Ακαδημίας, αφήνοντας μόνο την Όθωνος ελεύθερη. Και όταν διοχετευτήκαμε από εκεί επιτέθηκαν να διαλύσουν μέχρι τη Συγγρού.


Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1mFzqVXLn

 
At 2/13/2012 01:28:00 μ.μ., Blogger island said...

Η Δημοκρατία πρέπει να είναι το μεγαλύτερο πρεζόνι. Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσα χημικά σκευάσματα σε αφθονία.

 
At 2/13/2012 04:46:00 μ.μ., Anonymous bill said...

γνωριζοντας πως τα μετρα θα περασουν ουτως η αλλως κατεβηκα οπως κ οι περισσοτεροι για την οποια ηθικη ικανοποιηση. Η οποία κ μεγαλωσε σε συκριση με τις προηγουμερες διαδηλωσεις βλεποντας περισσοτερο κοσμο ετοιμο( ψυχικα κ σωματικα) να αντιδρασει σε καθε αχρειαστο δακρυγονο-ασφυξιογονο. τα μμε χωρις καμια εξαιρεση μιλησαν παλι για μια μεριδα ατομων. δεν χρειαζεται αναλυση για οσους τα εζησαν απο κοντα κ πηραν μερος.τα πλιατσικα κ οι φωτιες ειναι παραπλευρες απωλιες που ναι μεν προκαλουν αηδια, αλλα ειναι λιγοι( συκριτικα παντα) για να εστιασουμε μοναχα σ'αυτους.η μονη χαρα που πηρα ηταν που ημασταν περισσοτεροι κ μπορουσαμε να "απαντησουμε" σε αρκετες περιπτωσεις. ενας πολεμος αναμεσα σε πολιτες που αρχιζουν κ ξυπνανε κ το συστημα(ματ, δημοσιογραφους) κ φιλοσοφους καθισμενους μπροστα απο την τηλεοραση. καλη αρχη δειλα-δειλα..

 
At 2/13/2012 06:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Ο καθρέφτης σε οδηγεί σε μια ενοχλητική αντικειμενικότητα. Αυτό το ξέρουν όλοι οι χοντροί ανθρωποι. Το ίδιο και η ζυγαριά, που και αυτή δίνει ποσοτικές πληροφορίες.

Στην ενόχληση της ποσοτικά μετρήσιμης αλήθειας, αντιτάσσουμε την δική μας ποιοτική εκτίμηση, την οποία συχνά λέμε πολιτική επιλογή."

Απόσπασμα από το

"Η εθνική μας απέχθειά για την αλήθεια των αριθμών και η άρνηση της πραγματικότητας."

http://maecenas.capitalblogs.gr/listArticles.asp

 
At 2/13/2012 07:01:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Με πιάνει απελπισία διαβάζοντας σχόλια σαν του Ip (ανώνυμος των
11:40.

Σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλλια, Ιρλανδία κτλ τι συμβαίνει δηλαδή; Καρκίνος και εκεί; Ναι αν καρκίνο ονομάζουμε την ηλιθιότητα των κοιμισμένων.

Έχει ένα δίκιο βέβαια. Υπάρχουν κάποιοι -πολλοί- που επέλεξαν να μην είναι στο δρόμο.

Νομίζετε πως στη δικτατορία, την κατοχή, την τουρκοκρατία (συγχωρέστε μου τα ''πατριωτικά'' παραδείγματα) ο κόσμος ήταν όλος σε μια παράταξη σίγουρος για το σωστό και το λάθος; Νομίζετε πως δεν υπήρχαν άνθρωποι που απλά κοιτούσαν τη δουλειά τους ή άνθρωποι που με τη λογική τους επέλεξαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε ''λάθος'' στρατόπεδο; Κάποιοι -πολλοί- πίστευαν ότι η ισλαμική διοίκηση είναι προτιμότερη από την δυτική επιρροή. Κάποτε υπήρχαν οι Γερμανόφιλοι και οι Αγγλόφιλοι, οι Γερμανοί δεν ήταν για όλους ο εχθρός αλλά μια εκ των επιλογών. Κάποιοι πίστευαν ότι η χούντα είναι στο κάτω κάτω προτιμότερη από την κομμουνιστική απειλή (οι περισσότεροι βέβαια προγραμμάτιζαν ποια ταινία του φίνου θα δουν στο σινεμά).
Τα διλήμματα υπήρχαν πάντα. Στην ιστορία δεν ήταν ποτέ εύκολη η επιλογή στρατοπέδου. Δεν υπήρχαν ποτέ οι καλοί και οι κακοί. Έτσι τους ονομάσαμε μετά.

Διαλέξτε στρατόπεδο.

 
At 2/13/2012 07:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για να καταλάβω! Τη Δημοκρατία την εκπροσωπούν αυτοί που είναι έξω στη Βουλή και φωνάζουν, ενώ δεν την εκπροσωπούν οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού που είναι μέσα και ψηφίζουν; Και πού κολλάει το ότι κραυγάζετε (οι Oldboy και Σία) για να γίνουν αμέσως εκλογές; Ή τον σέβεστε τον κοινοβουλευτισμό ή δεν τον σέβεστε. Όχι όποτε σας συμφέρει. Σταματήστε να κλαψουρίζετε και να παίρνετε πόζες στον καθρέφτη, ως πικραμένοι επαναστάτες. Βρείτε άλλους τρόπους αυτοεπιβεβαίωσης και κοιτάξετε να κάνετε τίποτε χρήσιμο γι' αυτήν τη ρημαδιασμένη χώρα. Αν είστε ικανοί και για τίποτε, δηλαδή!

Γιώργος

 
At 2/13/2012 07:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@LEX LUTHOR: Ο ελληνικός λαός,μέσω των αντιπροσώπων του, διάλεξε στρατόπεδο χθες -αφού το θέτεις έτσι. Θα ξαναδιαλέξει και στις εκλογές. Εσύ από ποια θέση αμφισβητείς την επικράτηση αυτής την επιλογής; Δεν έχουμε πόλεμο, αστική δημοκρατία έχουμε, είτε αρέσει σε μερικούς, είτε όχι!

 
At 2/13/2012 08:21:00 μ.μ., Blogger Νίκος Κ. said...

Για τον ανώνυμο 11:40 πμ
Ζεις στον κόσμο σου. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση της μεταπολίτευσης. με τα καθιερωμένα κριτήρια την κόβω γύρω στο εκατομμύριο. Και κάτι ακόμη. Όσοι δεν κατέβηκαν ήταν κυρίως όσοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν, δ;στασαν, φοβήθηκαν ή ότι άλλο. Ξέρεις πολλούς στον κύκλο σου που συμφωνούν με τα μέτρα του μνημονίοθ; Εγώ κανέναν έξω από τα κανάλια και το διαδίκτυο. Πόσοι φαντάζεσαι ότι θα κατέβαιναν σε συγκέντρωση που θα καλούσε (λέμε τώρα)ο τραπεζίτης και οι ψοφοδεείς κολαούζοι του;
Με τις ίδιες παρωπίδες είναι γραμμένο όλο το σχόλιο σου. ;Ενα μόνο σημείο. Λες: "οι ξένοι που δεν συνεχίζουν να μας χαρίζουν χρήματα".
Με τις δανειακές συμβάσεις που υπογράψανε (πρόσεξε δεν λέω υπογράψαμε, γιατί οι βουλευτές δεν εκφράσανε τη βούληση των εκλογέων τους, όπως θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι, όσοι τολμήσουν να επισκεφτούν τις εκλογικές τους περιφέρειες)δεν ζημιώνονται, μας δανείζουν κερδοσκοπώντας. Δανείζονται (από το λιμνάζον πλασματικό χρηματιστικό κεφάλαιο) με επιτόκιο 1% και μας δανείζουν με πολλαπλάσιο επιτόκιο. Τρίβουν τα χέρια τους οι"εταίροι" μας. Κερδοσκοπούν χωρίς ρίσκο με ενυπόθηκα δάνεια και συγχρόνως μας σπρώχνουν σε "συντεταγμένη χρεοκοπία" για να μας εξαγοράσουν κοψοχρονιάς.
Όσο αφορά το παλιό χρέος, δεν ήταν καν δανεικά.Πρόκειται για επενδύσεις σε ομόλογα, με υψηλό επιτόκιο και υψηλό ρίσκο. Γιατί όταν μια χώρα βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της, με άλλα λόγια όταν έχει χρεοκοπήσει, κάνει στάση πληρωμών, για να σώσει τους πολιτες της. Δεν τους σκοτώνει (αυτό στην κυριολεξία) για να σώσει τους δανειστές, εκτός αν είναι όργανό τους.
Και μια συμβουλή. Για την προέλευση των πλασματικών κεφαλαίων με τα οποία μας "δανείζουν", δες το άρθρο του Βιλιάρδου "Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών". Θα εκπλαγείς.

 
At 2/13/2012 08:51:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Κάτι για τον καρκίνο θα ήθελα να πω.

Το καλοκαίρι όπως και τώρα οι γιατροί κάλεσαν πάλι τους εισαγγελείς να διερευνήσουν την υ΄παρξη απαγορευμένων χημικών. Τί έγινε με αυτό; Και τί θα γίνει με το τωρινό;
Η μάνα μου αυτές τις μέρες ήταν σε νοσοκομείο στα Εξάρχεια, κλαίγαμε κι εκεί κλαίγαμε και στην Κυψέλη, κλαίγανε και σήμερα το πρωί κάτι φίλοι στους Αμπελοκήπους.
Αυτό το έγκλημα-εκβιασμό ποιός θα το πληρώσει; Τί κάνουν οι εισαγγελείς; Τί κάνουν οι πουλημένες Σίες με τα κροκοδείλια δάκρυα για την καμμένη Αθήνα;

Ο καρκίνος έχει πράγματι και εναλλακτικές θεραπείες. Αλλά όλα κοστίζουν. Κι άμα σου τον βγάλουν τα ΜΑΤ σίγουρα δεν θα στον πληρώσουν και φυσικά δεν θα έχεις να τον πληρώσεις. Ούτε το 2020 που θα βγούμε στις αγορές!

 
At 2/13/2012 09:28:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Ακου λοιπόν φίλε που πιστεύεις στις εκολγές .

Ας υποθέσουμε οτι αποριπτω το πολιτικο συστημα ως έχει. Τι να κάνω; Τι επιλογες μου δινει το πολιτικο συστημα ωστε να το αποδοκιμάσω νομιμα χωρις να κάψω το συμπαν;

1. Αποχη; Με απλά μαθηματικά ενισχύω τα ποσοστά του πολιτικού συστήματος.
2. Λευκο; Δεν προσμετράται στα έγκυρα οποτε επιστρέφω στο αποτελεσμα του 1.
3. Να ψηφίσω μικρό κόμμα; Μα αν δεν πάρει 3% δεν μπαινει στη βουλη και τις έδρες θα τις πάρει το πρωτο κομμα. Ναι επιστρεφω στο αποτελεσμα 1 ετσι.
4. Να ψηφισω ενα απο τα 4-5 μεγάλα κομματα; Μα αυτο ειναι το αποτέλεσμα του 1.

Το παραπάνω εναι μαθηματική αποδειξη της ηλιθιοτητας οσων χρησιμοποιουν το επιχειρημα της εκπροσώπησης του λαου απο αντιπροσωπους.

Δεν εχουν δημοκρατια, εχει αντικαταστασει απο την εικονα της. Αυτη τη δημοκρατια μπορειτε οσοι τη γουστάρετε να την βάλετε στον κώλο σας.

:-)

φιλικά πάντα

 
At 2/13/2012 09:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

".τα πλιατσικα κ οι φωτιες ειναι παραπλευρες απωλιες που ναι μεν προκαλουν αηδια, αλλα ειναι λιγοι( συκριτικα παντα) για να εστιασουμε μοναχα σ'αυτους"

Οσοι περάσετε από τη Σταδίου και σφιχτεί η ψυχή σας βλέποντας καμένο το Αττικό, χαλαρώστε...
Στεφτείτε ότι είναι απλά μια παράπλευρη απώλεια του δίκαιου αγώνα ενάντια στην κατοχική δανειακή σύμβαση...

 
At 2/13/2012 10:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@LEX LUTHOR: Είσαι ένας άσχετος κάγκουρας που δεν ξέρει καν για ποιο πράγμα μιλάει. Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες. Έγω φταίω που αχολήθηκα να σου απαντήσω. Άντε πίσω στην τρύπα σου!
Φιλικότατα

 
At 2/14/2012 12:08:00 π.μ., Blogger enfant raté said...

Δεν θα σταματήσω ποτέ να εντυπωσιάζομαι από το πόσο αβίαστα το καμμένο Αττικό χρεώνεται σε μπάχαλα, κουκουλοφόρους, αριστερούς, αναρχικούς, φασίστες, προβοκάτορες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και όχι στο καθεστώς ανασφάλειας, τρόμου και κοινωνικής αδικίας που εξωθεί την κοινωνία στη βία.

Όσοι δείτε το καμμένο Αττικό και σφιχτεί η ψυχή σας, μπορείτε εναλλακτικά να σκεφτείτε ότι είναι μια παράπλευρη απώλεια του δίκαιου αγώνα ενάντια σε κεκτημένα δικαιώματα και θεσμικά αυτονόητα, στόχος του οποίου είναι προφανώς οι άνθρωποι, όχι τα κτίρια.

 
At 2/14/2012 01:27:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Και κάτι ακόμη. Όσοι δεν κατέβηκαν ήταν κυρίως όσοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν, δ;στασαν, φοβήθηκαν ή ότι άλλο. Ξέρεις πολλούς στον κύκλο σου που συμφωνούν με τα μέτρα του μνημονίοθ; Εγώ κανέναν έξω από τα κανάλια και το διαδίκτυο.

1) Εγώ ξέρω αρκετούς.
2) Δεύτερον και κυριότερο, όταν όλοι είστε σίγουροι για κάτι και το κυριότερο επιχείρημά σας είναι το μίσος για τους λίγους που διαφωνούν, τότε δεν έχετε δίκιο, έχετε μία ακόμα μαζική υστερία. Αυτό το έχω δει πέντε φορές στη μικρή ζωή μου (Μακεδονικό, Ρεπούση Ολυμπιακοί, μεταρρύθμιση Γιαννίτση, Πογκρόμ στους Μελαμψούς) και είναι well established fact ότι τίποτα μα τίποτα δε φτάνει τον ελληνικό λαό σε ικανότητα μαζικής υστερίας ενάντια στην πραγματικότητα.

 
At 2/14/2012 03:45:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

@j95

Πέφτεις σε μια αντίφαση. Είναι αρκετοί στο "αντίπαλο στρατόπεδο" όπως ξέρεις ή τελικά είναι λίγοι;

Κάνεις μια παραδοχή. Επειδή είναι πολλοί μάλλον θα έχουν και άδικο. Μια υστερία ξέρεις μπορεί να είναι και ατομική όχι μόνο μαζική.

Κάνεις μια παράλειψη. Ιστορικά οι δρόμοι γέμιζαν από πολλούς επειδή καταπιεζόντουσαν από λίγους. Και τώρα μπορεί να είναι εμφανής η τότε καταπίεση αλλά τότε δεν ήταν. Οι λίγοι ήταν λίγοι και είχαν και λίγα σκυλιά.

Πέφτεις σε μια παγίδα. Κατηγορείς για φασίζουσες συμπεριφορές και πρώτος τρέχεις να αποδώσεις χαρακτηριστικά σε μια μάζα ανθρώπων.

Whatever

 
At 2/14/2012 05:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δύτη, ναι, την ερχόμενη Κυριακή όλοι «στις κάλτσες».
George Le Nonce, έτσι ακριβώς όπως τα λες. Νομίζω πως «το πολιτικό κόστος» δεν είναι πλαστή έννοια. Υπαρκτή είναι όπως υπαρκτή είναι και η έννοια του λαϊκισμού. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τις έχουν διαστρέψει τόσο πολύ, ωσάν επωφελές για τον λαό να είναι μόνο αυτό που ο λαός δεν θέλει και ποτέ αυτό που θέλει, ωσάν λαϊκισμός να είναι όταν λες οτιδήποτε ο λαός θέλει να ακούσει λες και ό,τι θέλει να ακούσει είναι αυτομάτως στραβό.

 
At 2/14/2012 05:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κατερίνα, δες κι αυτό: http://xasodikis.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

 
At 2/14/2012 05:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Έχεις τόσο δίκιο. Δημοκρατία είναι όταν διαδηλώνουν 80, 100, βάλε 200 χιλιάδες για να είσαι μέσα, να πρέπει να γίνει αυτό που θέλουν αυτοί».
Όχι, δημοκρατία είναι να τους αφήσεις αυτούς που ούτε 80, ούτε 100 χιλιάδες ήταν, αλλά πολλοί παραπάνω, να διαδηλώσουν τη δυσφορία τους. Δημοκρατία είναι να μην κλείνεις τους σταθμούς του μετρό για να δυσχεράνεις την έλευσή τους.
Δημοκρατία είναι να μην αρχίζεις τα δακρυγόνα από το καλημέρα, ώστε να τρομάξεις τον κόσμο που σκόπευε να έρθει, αν τα πράγματα εξελίσσονταν ειρηνικά.
Δημοκρατία είναι να μη γίνεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι κουρελόχαρτο κάθε φορά που η διαδήλωση έχει σημασία.
Δημοκρατία είναι τα ΜΜΕ να καλύπτουν την εκδίωξη των ειρηνικών διαδηλωτών από την Πλατεία και μετά από πιο πίσω και μετά από πιο πίσω και ούτω καθεξής.

 
At 2/14/2012 05:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Και όλοι οι άλλοι απλά φοβήθηκαν, παραπλανήθηκαν, είναι συμφέροντα. Όλοι οι άλλοι δεν μπορεί απλά να επέλεξαν να μην είναι εκεί, αυτοί δεν είναι δημοκρατία. Όταν στις δημοτικές τους είπαν ψηφίστε κατά του μνημονίου, και αυτό δεν έγινε, όλοι οι άλλοι δεν μέτρησαν και πάλι».
Πουθενά δεν είπα ότι δημοκράτες ήταν μόνο όσοι κατέβηκαν και πουθενά δεν αρνήθηκα την επιλογή όσων δεν κατέβηκαν. Όσο για το αποτέλεσμα των δημοτικών, να σου δείξω τι έχω γράψει σε διάφορα λινκ. Δεν είμαι τυφλός. Αλλά ξέρεις, οι συνθήκες αλλάζουν, δεν είμαστε πια στο 2010.

 
At 2/14/2012 05:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Θα δεχθείς, δημοκρατικά, ότι τελικά οι περισσότεροι δεν θέλουν τη φραπελιά ή απλά θα συνεχίσεις να φωνάζεις και να καις μέχρι να "πεισθούμε" με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία του καρκίνου;»
Θα συνεχίζω να καίω την πόλη και τα νεοκλασσικά της, μέχρι να με συλλάβει η αστυνομία. Νέρων είμαι και το κέφι μου θα κάνω.

 
At 2/14/2012 05:57:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Νομίζετε πως στη δικτατορία, την κατοχή, την τουρκοκρατία (συγχωρέστε μου τα ''πατριωτικά'' παραδείγματα) ο κόσμος ήταν όλος σε μια παράταξη σίγουρος για το σωστό και το λάθος; Νομίζετε πως δεν υπήρχαν άνθρωποι που απλά κοιτούσαν τη δουλειά τους ή άνθρωποι που με τη λογική τους επέλεξαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε ''λάθος'' στρατόπεδο; Κάποιοι -πολλοί- πίστευαν ότι η ισλαμική διοίκηση είναι προτιμότερη από την δυτική επιρροή. Κάποτε υπήρχαν οι Γερμανόφιλοι και οι Αγγλόφιλοι, οι Γερμανοί δεν ήταν για όλους ο εχθρός αλλά μια εκ των επιλογών. Κάποιοι πίστευαν ότι η χούντα είναι στο κάτω κάτω προτιμότερη από την κομμουνιστική απειλή (οι περισσότεροι βέβαια προγραμμάτιζαν ποια ταινία του φίνου θα δουν στο σινεμά).
Τα διλήμματα υπήρχαν πάντα. Στην ιστορία δεν ήταν ποτέ εύκολη η επιλογή στρατοπέδου. Δεν υπήρχαν ποτέ οι καλοί και οι κακοί. Έτσι τους ονομάσαμε μετά».

Έτσι ακριβώς.

Συμπληρωματικά: http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=image-view&tbid=media&itemid=21292

 
At 2/14/2012 06:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Για να καταλάβω! Τη Δημοκρατία την εκπροσωπούν αυτοί που είναι έξω στη Βουλή και φωνάζουν, ενώ δεν την εκπροσωπούν οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού που είναι μέσα και ψηφίζουν; Και πού κολλάει το ότι κραυγάζετε (οι Oldboy και Σία) για να γίνουν αμέσως εκλογές»
Έλα ντε, πού να κολλάει. Διαβάζω ότι παίζει οι εταίροι να μας ζητήσουν περαιτέρω απομάκρυνση των εκλογών. Κανένα πρόβλημα εικάζω για σένα, ο κοινοβουλευτισμός περνά τις καλύτερες μέρες του.

 
At 2/14/2012 06:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lex, διαφωνώ με αυτό που λες για τις εκλογές. Το να μην ψηφίσεις είναι αυτό που θέλουν και επιζητούν. Αν δεν μπορούν να σε έχουν με το μέρος τους το αμέσως καλύτερο για αυτούς είναι να μην πας να ψηφίσεις. Αριστερά κόμματα υπάρχουν πολλά. Διάλεξε ένα και ψήφισέ το.

 
At 2/14/2012 06:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε Πολίτη, με ψέκαζαν επί ώρες και γυρνώντας σπίτι είδα το σχόλιό σου. Αν σου απαντούσα εκείνη την ώρα, η απάντηση θα ήταν αυτή που σου άξιζε. Απαξιώ να σου μιλήσω όπως σου αξίζει.

 
At 2/14/2012 06:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Για την ακρίβεια ήταν το σχόλιό σου στο προηγούμενο ποστ που έλεγε Φωτιές, ζημιές, πλιάτσικο...

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας...

 
At 2/14/2012 06:22:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

@Ο.Β.

Mάλλον δε κατάλαβες τι έγραψα. Λέω στους φίλους των εκλογών οτι έτσι οπως τις εχουν καταντήσει με τον εκλογικό νομο δεν να αποδοκιμάσεις το πολιτικό κατεστημένο. Η κάθε πιθανη αποδοκιμασια το ενισχύει. Ειναι απιστευτο. Απλως ως κατεστημένο βάζω και την κοινοβουλευτική αριστερά.

 
At 2/14/2012 06:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Oldboy και λοιπές "επαναστατικές" δυνάμεις. Η κατάστασή σας είναι σοβαρή, αλλά ιάσιμη. Η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα! Το παραλήρημα αντιμετωπίζεται. Υπάρχουν ψυχοφάρμακα.

 
At 2/15/2012 08:39:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ας θυμηθούμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό ανισόρροπα κλίνει υπέρ των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (λες και η δημοκρατία ή η αντίθεση σε πολιτικά σχέδια είναι κατά της τάξης και τη διασαλεύουν). Όλο και περισσότεροι μεταφέρονται στις Ειδικές Μονάδες... Κάτι αποδεικνύει τούτο.

 
At 2/15/2012 09:28:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Φαίνεται ότι το σχόλιό μου σβήστηκε. Ποιά ήταν άραγε η παράβαση;

 
At 2/15/2012 09:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν έσβησα τίποτα. Ίσως δεν μου ήρθε επειδή ήταν πολύ μεγάλο. Πολύ μεγάλα σχόλια καλύτερα να κόβονται στα δύο γιατί το blogger τα χάνει μερικές φορές.

 
At 2/15/2012 09:51:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Το σχόλιο ανέβηκε και έμεινε για ένα διάστημα -- και μάλιστα "απάντησε" ο/η aerosol (ασυνάρτητα, κατά την γνώμη μου). Τώρα και τα δύο αυτά τα σχόλια φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί.

Κάποιο διαδικτυακό βραχυκύκλωμα πρέπει να έγινε.

Δεν έκανα καμιά κριτική -- έλεγα απλώς ότι οι ξένες κυβερνήσεις έχουν δικούς τους παρατηρητές και ξέρουν πόσο μεγάλη ήταν η διαδήλωση. Και ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα πιό έντονα την αντίθεση στο μνημόνιο, και ότι, επομένως, οι βόρειοι μάλλον θα περιμένουν τις εκλογές πριν συμφωνήσουν για τα 130 δις. (Σήμερα ό τύπος λέει κάτι παρόμοιο, νομίζω).

Στο μεταξύ ο Βαρουφάκης αναφέρει στην τελευταία ανάρτησή του (στα αγγλικά) ότι πηγές του στην Γερμανία τον βεβαιώνουν ότι υπάρχει καινούργιο "Plan A" -- να διωχτούν Ελλάδα και Πορτογαλία απο την ΕΖ και μετά να τυπώσει η ΕΚΤ τρις Ευρώ για να σωθούν οι υπόλοιποι. Θα γίνει αυτό, λέει, μετά τις Γαλλικές εκλογές, γιατί η Μέρκελ έχει επενδύσει στον Σαρκοζύ.

Χρειαζόμαστε εκλογές σύντομα.

 
At 2/16/2012 12:41:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Συγγνώμη, λάθος μου. Ξέχασα ότι έγραψες δύο ποστ για την διαδήλωση. Τα σχόλια δεν λείπουν -- είναι στο άλλο ποστ.

 
At 2/16/2012 12:47:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

 
At 2/17/2012 02:56:00 π.μ., Blogger Γιώργος Κυρπιγιάν said...

Μην απαντάτε στον ανώνυμο, ο Βενιζέλος είναι! :D

 
At 2/17/2012 02:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για το τι εγινε δες κι αυτο (υποκειμενικα παντα) από μια οχι και πολυ αναμενομενη πηγη:

http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-KOSMO/item/36420-

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home