Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

Αλλάζοντας τον κόσμο

Σε νέες φοροελαφρύνσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών για όλους τους ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ. Με στόχο την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αργυροχρυσοχοϊα, στα δέρματα και τις γούνες το αρμόδιο υπουργείο θέτει στο τραπέζι την κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Το σχετικό έγγραφο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου
---
«Οι άνεργοι και οι νεόπτωχοι πληρώνουν θηριώδεις φόρους στα μηδενιζόμενα εισοδήματά τους, για να μπορούν οι άθλιοι ολιγάρχες και υποολιγάρχες που οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην καταστροφή να παίρνουν φθηνότερα Καγιέν. Αν θέλει κανείς να εικονογραφήσει την ταξικότητα των μέτρων που επιβάλλονται, αυτό εδώ είναι το τέλειο παράδειγμα»

---
---
"Tax the poor, feed the rich
tiil there are no poor no more"
IMF Two Years After
---
IMF would love to change the world
and it does now what to do
---
Αλλά χρειάζεται και βοήθεια.
Και τη βρίσκει άφθονη από το ντόπιο κυβερνητικό προσωπικό.

10 Comments:

At 2/03/2012 09:30:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μα, για το εθνικό συμφέρον γίνονται όλα... Ειδικά το τελευταίο ήταν αναγκαίο. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να βλέπουμε τουρκικά σίριαλ;

 
At 2/03/2012 12:09:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Μα έτσι θα έχει κίνητρα ο φτωχός. Θα αναγκαστεί να δουλέψει σκληρά για να γίνει πλούσιος και να απολαμβάνει μικρότερη φορολογία. Γιατι ειστε χαζούληδες;

-τέλος σαρκασμού-

Εδώ κολλάει μια ατάκα που ακουγεται συχνά τελευταία απο ΝεοΦιλελευθερόφιλους, λαμόγια και ηλίθιους. "Ζούσαμε και κάναμε κοινωνική πολιτική με δανεικά".

Αλήθεια είναι. Οι πλούσιοι πάντα πλήρωναν το κοινωνικο κράτος με την φορολογια τους. Στην ουσια επέστρεφαν πισω ένα μέρος των κερδών τους σε αυτους που τα παρήγαγαν. Σε αυτους δηλαδη που κατασκευασαν και κατανάλωσαν τα προιοντα των εργοστασιων τους.

Ομως βρηκαν μια καλύτερη λύση. Να μην επιστρέφουν τιποτα. Δε γαμιέστε λεχριτες που θέλετε και κοινωνικο κράτος. Η φορολογια -μέσω νεοφιλελεύθερων ηλιθιοτητων- μειώθηκε. Στους πλούσιους έμειναν περισσοτερα κέρδη στις τράπεζες. Τι τα έκαναν; Τα δάνεισαν στα κράτη για να κάνουν την κοινωνική πολιτική που δεν μπορουσαν πια να κανουν λογω μειομενων φορολογικων εσοδων και κέρδισαν διπλά. Και απο τη μειωση των φορων και απο τους τοκους.
Τώρα πάνε να κερδισουν τριπλα; Πως; Παιρνουν την πολιτικη εξουσια χωρις να μεσολαβουν προσχήματα πια. Οι αγορές προστάζουν.

Ναι κάποιοι ψηφισαν γι αυτο.

 
At 2/03/2012 02:32:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αυτοί, οι λίγοι, οι πλούσιοι, οι όπως θέλεις πες τους, κοιτούν το συμφέρον τους, κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν καλά. Εμείς όμως τι κάνουμε ; Γιατί εκτός από το ΠΑΜΕ (με όλα τα κουσούρια του), τους αγανακτισμένους της πλατείας (με όλα τα κουσούρια τους) και λίγους μπλόκερ σαν κι εσένα( με όλα τα κουσούρια σας), όλοι οι υπόλοιποι ζούμε τη μίζερη καθημερινότητα μας γκρινιάζοντας σαν αδήλωτη πουτανίτσα που κατάλαβε ότι ο νταβάς της την εκμεταλλεύεται. Ντρέπεται όμως η πουτανίτσα να δηλωθεί, να βγει έξω και να φωνάξει, ναι ρε είμαι φτωχιά, γαμιέμαι για να να ζήσω , αλλά δε θα γαμιέμαι τζάμπα. Πως να βγει έξω και να φωνάξει είμαι φτωχιά, ντρέπεται. Πουτανίτσα και φτωχιά δε λέει. Γι αυτό πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και με ψηλά το κεφάλι αφήνει μισό κιλό μακαρόνια για τους φτωχούς, τους άλλους. Άλλωστε παλιά ο νταβάς της, της έδινε καλά λεφτά, που ξέρεις μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Να μη δηλωθεί και τζάμπα.

 
At 2/03/2012 02:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω, έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα! Την μη διενέργεια εκλογών και την συνέχεια του θεάτρου του παραλόγου εις το διενεκές (χούντα δεν λέγεται;), φοβάμαι.
Πάνος Μ.

 
At 2/03/2012 03:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απαράδεκτη σχεδιαστικά η καινούργια,κατάλληλη μόνο για Κινεζόγυφτους!

 
At 2/03/2012 04:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι ανακατέβεις το ΔΝΤ με το σύμπλεγμα συμφερόντων μαλακίας και λαμογιάς εντός και εκτός του δημοσίου που ελέγχει τελικά αυτήν την χώρα. Το ΔΝΤ και η "τρόικα" πρώτοι πρώτοι ήταν που έφριξαν με τις 15900 στις 16000 πισίνες κρυφές από την εφορία. Ότι και να ζητήσει η τρόικα εν τέλει δεν γίνεται αυτό αλλά μόνο ένα μπουρδέλο που όπως πάντα στην Ελλάδα θα την γλυτώσει όποιος έχει τους γνωστούς και θα την πληρώσουν τα κορόιδα.

Και σκέψου ότι αν βόλευε αυτήν την στιγμή κάτι αυτούς που "τα έχουν" θα ήταν το "αντιτροικανό" του να γίνει η υποτίμηση, να έχουν αυτοί τα ευρώ στις ξένες τράπεζες και να γελάνε, και να την πληρώσει ο μαλάκας ο κάτω του μικρομεσαίου, τον οποίον με τον πληθωρισμό υποτιμήσεις κτλ θα του αλλάζει πρακτικά ο μισθός χωρίς καν να το παίρνει ο ίδιος χαμπάρι. Οπότε τι λες ακριβώς δεν βγάζει νόημα

 
At 2/03/2012 07:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lex, παραστατικά τη ζωγράφισες τη γενική εικόνα. Τώρα μπορεί να πεταχτούν κάποιοι και να πουν, όχι, στην Ελλάδα είναι διαφορετικά κλπ. Ας πεταχτούν. Η γενική εικόνα του πλανήτη ή έστω της Δύσης αυτή είναι.

Μια επίσης πολύ ωραία στατιστική που αντιγράφω από το πρώτο τεύχος του Unfollow: Οι εφοπλιστές φορολογούνται ετησίως όλοι μαζί με 12 εκατομμύρια ευρώ. Από το παράβολο της άδειας παραμονής των μεταναστών το κράτος εισπράττει ετησίως 50 εκατομμύρια ευρώ.

 
At 2/03/2012 07:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, δεν θα συνεχιστεί πολύ ακόμη η κατάσταση που περιγράφεις. Μοιάζει νομοτελειακό να γίνει κάτι που θα την ανατρέψει. Το αισιόδοξο σενάριο είναι ένα εντυπωσιακό σενάριο στις εκλογές. Το απαισιόδοξο είναι ένα "μπραφ" εξεγερτικό που άγνωστο πού θα οδηγήσει. Για αρκετούς το απαισιόδοξο σενάριο δεν είναι απαισιόδοξο, αλλά αισιόδοξο. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να το δω κι εγώ έτσι.

 
At 2/03/2012 07:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 3:11, ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι εννοείς.

 
At 2/03/2012 07:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 4:33, δεν βγάζει νόημα επειδή δεν θες να βγάζει νόημα. Ομολογώ ότι τα δύο μέτρα που μνημονεύω ίσως δεν είναι τα πιο ενδεικτικά των μνημονιακών μέτρων, ομολογώ επίσης πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για ντόπια αγνή παρθένα διαπλοκή.
Από εκεί και πέρα το τι είδους συμφέροντα υποστηρίζει η τρόικα, προφανώς έχεις τη σχηματισμένη άποψή σου και έχω τη σχηματισμένη άποψή σου.
Για σένα είναι μια αναζωογονητική δύναμη μεταρρύθμισης που σκοντάφτει στην μη εφαρμογή της. Για μένα είναι ό,τι και για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home