Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Unfollow #2

What if?


Eυτυχώς αυτό δεν συνέβη ποτέ (παρά μόνο στην πλαστογραφία που κατασκεύασε σε χρόνο dt από τη λήψη της σχετικής οδηγίας ο μάγος του φωτοσόπ Τσαλαπετεινός), ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι απέκτησε το κοινό ευρωπαϊκό του νόμισμα. Δέκα χρόνια αργότερα το σπίτι ακόμα αντέχει, το νόμισμα ακόμα αντέχει, το Καλό -όπως σήμερα αυτό αρμοδίως εκπροσωπείται από το Συντεταγμένο- ακόμα αντέχει. Αντέχει παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις όλων των νοσταλγών της δραχμής και της ψωροκώσταινας, όλων των δυνάμεων της αντιμεταρρύθμισης, του αντιευρωπαϊσμού, της συντήρησης των πελατειακών δομών, με άλλα λόγια όλων όσων βρίσκουν προνομιακό πεδίο έκφρασης στις 128 σελίδες του περιοδικού.
Δυο ποστ πιο πριν έγραφα ότι δεν θέλω να ξεμπερδέψω με μια απλή αναφορά αλλά να παρουσιάσω την ύλη του τεύχους όπως της αξίζει. Θα φανώ ασυνεπής επειδή ξεκίνησα να το κάνω επιλέγοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από κάθε θέμα του, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι κάτι που περιέχει τόσο πολύ και τόσο πυκνό περιεχόμενο, απαιτεί κι από την πλευρά σου δυσανάλογα μεγάλο κόπο και δυσανάλογα πολύ χρόνο, ώστε να το παρουσιάσεις όπως όντως του αξίζει. Πόσο μάλλον όταν η πλευρά σου τυγχάνει να είναι αυτή του τεμπέλη.
Οπότε αντί για αυτό θα προσπαθήσω να απαντήσω σε τρεις ενστάσεις που φοριούνται αρκετά:
Η πρώτη έχει να κάνει και με την προηγούμενη παράγραφο αυτού του ποστ και με το ποστ στο σύνολο του: το έχετε παραχέσει, τόσο με την υπερδιαφήμιση όσο και με το αυτολιβάνισμα, άστε μας ήσυχους πια, άμα θέλουμε να το πάρουμε θα το πάρουμε, ινάφ ιζ ινάφ. Δεκτόν, αλλά από την άλλη, πώς ακριβώς θα γίνει γνωστό ένα περιοδικό που δεν έχει συμβατική διαφήμιση; Γνωστοποιώντας μια φορά την ύπαρξή του και μετά αποσυρόμενο διακριτικά στη γωνία, περιμένοντας ο κόσμος όχι μόνο να πάει να το αγοράσει αυθόρμητα, αλλά και να σπεύδει κάθε μήνα ζητώντας το; Είναι αρχή ακόμη και αν το περιοδικό δεν γίνει γνωστό από εμάς τους ίδιους, κινδυνεύει να μη γίνει ποτέ γνωστό. Από την άλλη αν κινδυνεύουμε και εμείς να το μετατρέψουμε από την πολλή διαφήμιση σε Jumbo των σόσιαλ μίντια, ας το προσέξουμε.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την τιμή του: μα 5 ευρώ ρε παιδιά, μα στη σημερινή εποχή 5 ευρώ; Δεκτή και αυτή η ένσταση, αλλά δεκτή μονάχα στο σκέλος της τυχόν αδυναμίας που έχει ο άλλος να το αγοράσει. Στο σκέλος του πόσο ακριβό είναι αντικειμενικά, γνώμη μου είναι πως τα λεφτά πάρα πολύ δύσκολα τα λες κακοξοδεμένα και ακόμη πιο δύσκολα μπορεί διαβάζοντάς το να νιώσεις εξαπατημένος και να πεις, μα τι έχει εδώ μέσα που να δικαιολογεί τέτοια τιμή; Συναφώς, όχι, ούτε αυτά που έχει εκεί μέσα, μπορείς να τα βρίσκεις δωρεάν στο ίντερνετ. Από άλλου είδους ύλη αποτελείται. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα. Θα προσέθετα ότι όταν μιλάμε για ένα μηνιαίο έντυπο, το ποσό των 5 ευρώ, όντας προορισμένο να καλύψει το διάστημα ενός μηνός, χάνει τη δραματικότητα που ίσως έχει σε πρώτη εκτίμηση. Θα κατέληγα λέγοντας ότι κάθε πληρωμή σε ευρώ παίζει να είναι άλλωστε προσωρινή, αλλά αρκετά με τη σπέκουλα κατά του κοινού μας νομίσματος και του κοινού μας σπιτιού
Η τρίτη έχει να κάνει με το ότι στο περιοδικό γράφει το pet hate 29 κατασκευαστών μυθιστορημάτων, αλλά και του μισού ελληνικού διαδικτύου: o κατά τον Πέτρο Τατσόπουλο "σιχαμερός" αλλά και "κατουρημένος" "αρουραίος", Πιτσιρίκος. Αν οι πρώτες δύο ενστάσεις έχουν βάση, η τρίτη είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμη. Όποιος θεωρεί τον Πιτσιρίκο την όγδοη πληγή του Φαραώ, τον άνθρωπο που χάλκεψε τα στοιχεία του ελλείμματος προς τα κάτω επί ΝΔ και προς τα πάνω επί ΠΑΣΟΚ, τον άνθρωπο που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς, τον άνθρωπο που απήγαγε το παιδί της Ντόροθι Βάλενς, τον άνθρωπο που ήρθε για να φέρει τη ντροπή και την καταισχύνη στα ελληνικά ίντερνετς, μπορεί να παίρνει το περιοδικό και να σκίζει τις δικές του σελίδες. Αν μαζευτούν πολλοί με παρόμοια επιθυμία, μπορεί να διοργανωθεί και πυρά των σελίδων του σε κεντρικές πλατείες της χώρας. Ακόμα - ακόμα μπορεί να εξετασθεί η ιδέα έκδοσης του Unfollow χωρίς τις δικές του σελίδες, σε μειωμένη μάλιστα τιμή, για να πιάσουμε με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Αλλά για όνομα του Θεού, μην αφήσετε τον  αρουραίο να λερώσει την πχιοτική συλλογική μας προσπάθεια. Δεν κολλάει. Αγοράστε το για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τους ακατούρητους.

66 Comments:

At 1/24/2012 02:25:00 π.μ., Blogger Sraosha said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 1/24/2012 02:45:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

!!!
Aν δεν σ΄αγαπούσα, θα σου λεγα καμιά κουβέντα νυχτιάτικα :)

 
At 1/24/2012 11:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποιος ειναι ο λιμπερτυ βαλανς?

 
At 1/24/2012 11:19:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Το UNFOLLOW δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Είναι αυτό που είναι.
Αυτό είναι.
Εγώ έχω να αποδείξω αν θα συνεχίσω να είμαι Μαλάκας ή όχι.
Αν θα συνεχίσω να δίνω 16 ευρώ το μήνα για να στηρίζω
τον Αλαφούζο , τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη,
ή να δίνω 5 ευρώ το μήνα για να στηρίξω το UNFOLLOW.
Εγώ θα διαλέξω, σε μένα θα αποδείξω στην πράξη ,
εγώ ποιος είμαι.
Αν δεν πετύχει το UNFOLLOW , εγώ θα έχω αποτύχει.

 
At 1/24/2012 12:21:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Το πρώτο τεύχος ήταν πολύ ενδιαφέρον. Θα πάρω και το δεύτερο. Δυο πακέτα τσιγάρα κοστίζει. Κι άλλα δύο όταν το διαβαζεις.

Να το διαφημίζετε.Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που δεν το ξέρουν κι ας είναι όλη μέρα στο ίντερνετ κι ας τους ενδιέφερε να το διαβάσουν. Τα προιόντα σκέψης δεν χαλάνε από τη διαφήμιση, μπαγιατεύουν από την ανυπαρξία.

Για τον Πιτσιρίκο δεν με απασχολεί. Απλώς το δικό του άρθρο ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον. C'est tout.

Και εις άλλα με υγεία.

 
At 1/24/2012 01:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πεντε ευρω?Χωρις αρωματακι η cd δωρο?Ρε δεν πατε καλα.Σιγα μην δωσω 5 ευρω να διαβασω τον καθε κρυψινο-ανωνυμο που μισθωνεται για να κοντρολαρει τον εγκεφαλο μου!

 
At 1/24/2012 01:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και εγω νομιζα οτι ειναι δωρεαν. Κριμα!

 
At 1/24/2012 04:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, να υποθέσω δηλαδή ότι η Ντόροθι Βάλενς ξέρεις ποιά είναι; :)
http://www.imdb.com/title/tt0056217/

 
At 1/24/2012 04:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη & Αpologia, να 'στε καλά.

 
At 1/24/2012 04:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εκτός των άλλων, να μην τα δώσεις. Να τα μαζεύεις για να αγοράσεις αρωματάκια. Έτσι θα μείνει κι ο εγκέφαλός σου ακοντρολάριστος.

 
At 1/24/2012 04:06:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μην το λες για τα 5 ευρώ. Το βιβλίο μου που συμβολικά το κοστολογώ τόσο πόσες πωλήσεις έκανε...

 
At 1/24/2012 04:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old-Boy πραγματικά συγκρατούμαι και δεν έχω αγοράσει ακόμα το περιοδικό. Και αυτό λόγω του συνδυασμού της πρώτης και της τρίτης ένστασης που αναφέρεις.
Δεν είναι μόνο η υπερβολική τζαμποπροβολή σε τουίτερ και φέησμπουκ ούτε η διαφημιστική κόντρα πιτσιρίκου-Τατσόπουλου. Είναι ο συνδυασμός ενός επιθετικού μάρκετινγκ με μια υπερβολική αυτοπεποίθηση που μου θυμίζει πρακτικές κοκακόλας.
Ειλικρινά, λυπάμαι που χάνω τα κείμενά σου αλλά μέχρι στιγμής προτιμώ να θυσιάσω αυτήν την απόλαυση παρά να θρέψω το υπερφουσκωμένο εγώ και τον ρεβανσισμό των πιτσιρίκων.
Η σύνδεση της επιτυχίας του Unfollow με την αποτυχία (και την ανεργία) των παραδοσιακών ΜΜΕ δεν έχει γίνει από το αναγνωστικό κοινό. Έχει γίνει από τα πιτσιρίκια. Και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι τραγικό λάθος.

 
At 1/24/2012 06:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δείμο, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις. Ξαναλέω πάντως ότι δεν ισχυρίζομαι πως το ποσό είναι ασήμαντο, ισχυρίζομαι πως δεν είναι υπερβολικό βάσει της ύλης του.

 
At 1/24/2012 06:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, δεν θεωρώ ότι προκαλούνται κόντρες επίτηδες και για διαφημιστικούς σκοπούς. Εάν είχα τέτοια εντύπωση θα είχα εκδηλώσει δημοσίως τουλάχιστον τη δυσφορία μου.
Αναφορικά με το θέμα της Ελευθεροτυπίας, διαφωνώ και σε ένα αρκετά σημαντικό βαθμό με ενοχλεί η θέση που πήρε ο Πιτσ., αλλά τη θέση αυτή την είχε χρόνια ως προμετωπίδα στο μπλογκ του. Δεν την ανακάλυψε τώρα για να κάνει διαφημιστικό σούσουρο. Τώρα έτυχε να κλείσει -ελπίζω προσωρινά- η εφημερίδα.
Και επίσης ο Τατσόπουλος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε σε άσχετο ποστ του Πιτσ. Ούτε εκεί μπορεί κανείς να πει ότι του επιτέθηκε για να κάνει σούσουρο. Επίσης όταν δύο άνθρωποι φτάνουν να τσακώνονται άγρια είναι νομίζω πολύ πιο λογική η ανάγνωση ότι τσακώνονται στα αλήθεια, με την μια κουβέντα να φέρνει την επόμενη, παρά ότι σκηνοθετούνται καυγάδες.
Αναφορικά τέλος με την εντελώς συγκεκριμένη ένταση της υπερδιαφήμισης, δεν έχω να προσθέσω κάτι από αυτά που γράφω στο ποστ: ναι μεν έχει βάση, αλλά εξέφρασα εκεί και τον αντίλογο.
Καταληκτικά ο Πιτσιρίκος θα έχει πάντα επιτυχία, αναγνωσιμότητα, προτάσεις, είτε το περιοδικό πιάσει είτε όχι. Αν το περιοδικό αποτύχει, το περιοδικό είναι εκείνο που θα πάει χαμένο, όχι ο Πιτσ.

 
At 1/24/2012 06:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

όχι στα ψευτοδιλήμματα. το πρόβλημα δεν είναι του υποψήφιου αναγνώστη.

τι δουλειά έχεις δίπλα στο χυδαίο ευθυμογράφημα της δεκάρας; αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να απασχολεί εσένα.

 
At 1/24/2012 06:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

προσπαθω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος για αυτον τον πιτσ. Κατι πρεπει να παιζεται, δεν εξηγειται αλλιως. Κατι υπαρχει εδω. Εκτος αν οπως γραφει και ο ιδιος ειμαστε ηλιθιοι, εντελως αχρηστοι και γενικα...σκατουλες ρε παιδι μου. Οχι δεν συμφωνω καθολου με τον συγγραφεα. Μαλλον τον τσουζει και λιγο... Αλλα ρε παιδι μου....ενας τυπος βαθια εμπαθης που εδω και χρονια γραφει μικρα ή και μεγαλυτερα ποστ χωρις κανενα περιεχομενο και ουσια, γιατι να απασχολει τον κοσμο? Γιατι οι υπολοιποι φοβεροι μπλογκερς να του φιλανε το χερι σαν δεσποτη και να τον ''κανουν παρεα''? Οσον αφορα τα κειμενα, μιλαμε για το ιδιο το τιποτα, το κενο, η σαχλα στην χειροτερη και ευτελεστερη μορφη της. Θυμιζει την τρομακτικη επιτυχια του αξεπεραστου απο ολες τις πλευρες (μπρρρρρ!!! μπλιαχ..) τροκτικο.
Διαφωνω ολντ με την προτελευταια προταση σου.

 
At 1/24/2012 06:56:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Την τρέμεις τη σύνδεση Ανώνυμε αναγνώστη ε; σε φοβίζει. Μπορείς όμως , μπορείς αν θες να το διαβάσεις.
Την Κυριακή το πρωί , φόρα τη φόρμα σου, πήγαινε στο περίπτερο της γειτονιάς σου ( εκεί που χρηματοδοτούσες τόσα χρόνια τα ντόμπερμαν) και φώναξε το, “το περιοδικό UNFOLLOW θέλω.”
Κάντο σαν άσκηση θάρρους. Σε τρείς Κυριακές θα έχεις απεξαρτηθεί από τα cd και τα σκουπόνια.
Και θα καταλάβεις πως ο Λουκάνικος μπορεί να νικήσει το Ντόμπερμαν.
Αρκεί να το θέλεις εσύ. Προσπάθησε, πολλοί το κατάφεραν, μπορείς κι εσύ παιδί μου.

 
At 1/24/2012 07:08:00 μ.μ., Anonymous Τάσος said...

Το παράδοξο του Unfollow (ένα φιλοσοφικό παράδοξο που θέτει το πρόβλημα της ασάφειας της έννοιας της ταυτότητας): αν σε ένα μηνιαίο έντυπο εναλλακτικής προσέγγισης αδιαφορώ, ως αναγνώστης, κάθε μήνα και για έναν από τους πολλούς συντάκτες του, διότι δε συμφωνώ με αυτά που γράφει ή με τον τρόπο που τα γράφει ή με τον τρόπο που εν γένει πολιτεύεται, τότε όταν μετά από 2 χρόνια θα έχει απομείνει μόνο ο σκληρός συντακτικός πυρήνας των προτιμήσεών μου, εγώ θα ισχυρίζομαι ακόμα ότι διαβάζω το Unfollow;

 
At 1/24/2012 07:25:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Εγώ ρε παιδιά που κυκλοφορώ και δεν το βλέπ να διαφημίζετε; Ειλικρινής ερώτηση. Πού διαφημίζετε δηλαδή;

 
At 1/25/2012 12:45:00 π.μ., Blogger karagiozaki said...

Mε πιάνουν τα γέλια όταν σκέφτομαι ότι γίνεται κουβέντα για το ποσό των 5 ευρώ. Εγώ θα ισχυριστώ ότι είναι ασήμαντο, είναι τίποτα για όποιον θέλει να διαβάσει κάτι που ό,τι κι'αν είναι αποτελεί μια νέα πρόταση. Δεν θεωρώ ότι πρέπει ντε και καλά να αρέσει, ούτε ότι θα έπρεπε όλοι να το διαβάσουν, (αλίμονο), αλλά το να συζητάμε για την τιμή του ως κριτήριο αγοράς, συγγνώμη, μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο.


ps. η διαγραφή αποτελεί επιβεβαίωση. όχι?

 
At 1/25/2012 01:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Σωτήρης
Δεν τρέμω τίποτα. Τη σύνδεση της επιτυχίας του ενός με την αποτυχία του άλλου τη βρίσκω επιεικώς γηπεδική.
Επειδή έχω σταματήσει να ενημερώνομαι από εφημερίδες και τιβί και έχω φάει τα πολλά τελευταία χρόνια στα διαδίκτυα, δεν γουστάρω να φουσκώνω κανέναν που θα πανηγυρίζει ότι κατατρόπωσε την ελεγχόμενη ενημέρωση με τη δική μου ελπίδα για καλύτερη έντυπη ενημέρωση.
Και στην τελική εγώ δεν βλέπω το Unfollow σαν τον μαχητή-εκδικητή-ήρωα που θα με απελευθερώσει από το υπέρτατο κακό της ελεγχόμενης πληροφόρησης. Φαίνεται μια αξιόλογη συνεργασία ανθρώπων που έχω εκτιμήσει τα γραπτά τους μέσω διαδικτύου τους οποίους επιβραβεύω καθημερινά με δεκάδες κλικ ή και σχόλια.

ΥΓ
Χρησιμοποιώντας το σχήμα Ντόμπερμαν-Λουκάνικος που αναφέρεις, θα έλεγα ότι ο Λουκάνικος δεν μου δίνει την εντύπωση του σκύλου που θα χαιρόταν βλέποντας ένα ντόμπερμαν να ψυχορραγεί.

 
At 1/25/2012 01:59:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

karagiozaki

θα σου πω κάτι, μην το πάρεις στραβά. Εγω πολύ τα σκέφτομαι αυτά τα 5 ευρώ.
1,20 το γάλα.
2.80 το 20άρι πακέτο τσιγάρα
6 ευρώ το κοτόπουλο.
150 η ΔΕΗ
160 τα κοινόχρηστα
400 ευρώ το μήνα η αμοιβή μου έναντι από τον Αύγουστο.

Εσύ δεν θα το σκεφτόσουν;
Και μην μου πεις να μην πάρω τσιγάρα για να πάρω το UNFOLLOW γιατί θα κάνω unfollow στον εαυτό μου.

 
At 1/25/2012 05:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

----Disclaimer:Ακολουθεί ασύστολη τρολλιά-----

Εδώ κολλάει η παλιά μου διαμάχη με τους αντι-τζαμπικούς. Μπερδεύοντας την ξινίλα με την κριτική διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Στην παρούσα φάση (για να έρθουμε στο Unfollow) ενοχλούμαστε με όποιον τολμήσει να διαδώσει με χαρά και περηφάνια το έργο του, είτε καλό είτε κακό. Γιατί δεν είναι "σεμνός" να αποτύχει σιωπηρά βουλιάζοντας στην απόγνωση χωρίς καν να έχει προσπαθήσει, ε; Εεεεεε; Αυτό δεν κάνουμε όλοι; Πώς την είδαν όλα αυτά τα τσουτσέκια που λάτρευα να διαβάζω κάθε μέρα και... μισθώνονται; Εξουσία, δηλαδής; Αλήτες, ρουφιάνοι, μπλογκογράφοι!
[Κι επειδή είμαι γέροντας, θυμάμαι κάποτε τους προχωρημένους μουσικοφίλ να είναι βαθύτατα προδομένοι που ο Cave δεν πέθανε από την ντρόγκα μετά τους Birthday Party και, το καθίκι, επέζησε και ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ! Ιιιιιιιιι, ακούς Σούλα μου! Μιλάμε για ανάλογα καντάρια κοινωνικής και αισθητικής ευαισθησίας που απεχθάνεται τον ξενοκινούμενο και ύποπτο Unfollowισμό.]

Κι αλλιώς:
Και, όχι δηλαδή, αλλά σας σέβομαι όλουςολουςολουςολους και σας αγαπώ πολύ, αλλά, να, τα έχω με κείνον τον τύπο που είναι κακός και πείσος και δείξος και τον διαβάζω κάθε μέρα για να τον μισώ πιο πολύ ή δεν τον διάβασα ποτέ αλλά να-μωρέ-είναι-φτηνιάρης και σας χέζω όλουςολουςολουςολους (που τόσο πολύ σας εκτιμώ) γιατί είναι πολύ trendy να μισώ αυτόν που κουτσομπολεύει το σοσιαλμηντιακό χωριό κι εσείς του κάνετε παρέα, δηλαδή είστε στη δούλεψή του ("για τα φράγκα;" "ναι, ρε μαλάκα, για τα φράγκα, τα κωλόπαιδα"). Και μετά κλαίμε όλοι μαζί για την εφημερίδα των συντακτών.

Κι αλλιώτικα:
Πέντε ευρώ για ένα περιοδικό χωρίς πλάτες και διαφήμιση είναι τζάμπα. Αν έχεις μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, δεν μπορείς να το πάρεις. Άμα δεν γουστάρεις, δεν θες να το πάρεις. Αλλά είναι τζάμπα.
Λοιπόν, κατεβάζω πρόταση:
Το γυρνάμε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, μετά τα έξοδα του πρώτου μήνα φουμάρουμε όσο θέλουμε με 1 ευρώ τη μέρα και περισσεύει χρήμα για το Unfollow.

 
At 1/25/2012 07:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μενω Ηράκλειο Κρήτης.Που μπορω να το βρω?

 
At 1/25/2012 08:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με το παρδον δηλαδη, αλλα γιατι θα πρεπει να πληρωσουμε για να σας διαβασουμε? Οποιος ειναι ψωνιο και θελει να τον διαβαζουν να το κανει για τη ψυχη της μανας του. Προτιμω την καθημερινη της κυριακης που δινει και δωρακια με λιγοτερα απο 5 ευρω, και τη θεωρω πολυ ανεξαρτητη. Συγνωμη αλλα μαγκα δεν θα κανω κανενα ψωνιομπλογκερ που την ειδε συγγραφεας.

 
At 1/25/2012 10:36:00 π.μ., Blogger palalos said...

Καλημέρα, θα πάρω θέσει σχετικά με το θέμα του αντιτίμου και θα υπερασπιστώ την έννοια του συμβολική και ουσιαστική...ο ΤΣΑΜΠΑΣ πρέπει να πεθάνει...και επειδή ο έλλην δεν κατανοεί την έννοια του "τσάμπα" με το "δωρεάν", μέχρι να το καταλάβει ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνει...

καλοτάξιδο το unfollow

 
At 1/25/2012 10:50:00 π.μ., Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Εμένα με χάλασε η 4η αντίρρηση και γιαυτό και δεν το πήρα:

Οι βρομιάρηδες που άρχισαν να γράφουν ανφόλλοου στους τοίχους.

Ποιος ευθύνεται για αυτό;

 
At 1/25/2012 11:45:00 π.μ., Blogger Anasto said...

Όλα ωραία αλλά αυτό το αντικομουνιστικό στο τέλος τι το ήθελες; :P

Η όλη ιστορία με τον μένος απέναντι στον Πιτσιρίκο δεν ξέρω πώς προέκυψε κι εμένα με ξάφνιασε. Εγώ πάλι νόμιζα πως όλοι σχεδόν οι νορμάλ άνθρωποι τον πάνε για την ευθύτητα του, την απλότητα του και το θάρρος του να λέει τα πράγματα με αυτό που θεωρεί πως είναι το όνομα τους.

Εγώ πάλι παραείμαι χαζο-ευγενικός για να μπορούσα να το κάνω αλλά έλεος, νισάφι με την πολιτική ορθότητα, τον καθωσπρεπισμό, τον κομφορμισμό. Είναι η άλλη όψη του συμβιβασμού (με την κακή έννοια), της σήψης, του βολέματος. Κι ίσως όσοι λυσσομανάνε εναντίον του, τα αναγνωρίζουν στον εαυτό τους και τον σκιάζονται.

Λέω. Εγώ. Τώρα.

 
At 1/25/2012 01:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

1ον Εισαι ο μοναδικος ισως μπλοκερ που δεν σχολιαζει αλλου (τοσο υπερανω λεμε).Η προωθηση του οτιδηποτε θα επρεπε να ξερεις εξαρταται πολυ και απο τις καλες δημοσιες σχεσεις.μ?
2ον Χωρις γυναικεια πενα το περιοδικο δειχνει σαν μαντραχαλομονολογος σε μπυρομαγαζο.( εγω ειμαι προθυμη παντως να ριξω τα μουτρα μου και να φιλοξενηθω σε καποια στηλη προκειμενου να δωσω μια νοτα δροσιας και τσαχπινογαργαλιασης)
3ον Δεν θα μου πεις εσυ τι θα κανω :p

 
At 1/25/2012 01:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς Τάσο 1/24/2012 07:08:00 μμ:
και αν δεν πρόκειται για αδιαφορία προς τον έναν από τους πολλούς συντάκτες, αλλά για ένθερμη, εμπαθή και ενεργητική απόρριψη; Στηρίζω/διαδίδω Ολδ και θεωρώ τα 5 ευρώ απολύτως λογικό ποσό για να ενισχύσεις μια νέα εκδοτική προσπάθεια και ανεξάρτητες φωνές. Αλλά δεν ξέρω βρε παιδί μου, προσωπικά με τίποτε, ποτέ, έβερ δεν θέλω να φουσκώσω και άλλο το υπερφίαλο εγώ του χυδαιογράφου που σιχαίνομαι. Ειναι σχεδόν μεταφυσική η απέχθεια.

 
At 1/25/2012 01:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αααααααα σαν το βλεπω μπροστα μου!Κατω απο το "γραφουν" θα υπαρχει δευτερη στηλη με το "ξεγραφουν".θα προκειται για αφοριστικη θεματολογια με κειμενα και αρθρα που θα "ακυρωνουν" μοδατες και συγχρονες επιχειρηματολογιες κοινως αποδεκτες μεχρι πρωτινος...Το ονομα μου με χρυσα γραμματα θα ξαπλωσει απο κατω ,ο κοσμος θα ζητα να του υπογραφω τευχη,κοσμος θα μαζευεται κατω απ'το σπιτι μου ,στα καναλια θα διαβαζω αποσπασματα!ναι!!!αχαχαχαααα κατουριεμαι λεμε!

 
At 1/25/2012 01:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ξερω...Θα το σκεφτω και θα σου πω...:pppp

 
At 1/25/2012 01:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ισως ...Μονο με τον ορο να υπαρχει δεκασελιδο ενθετο με τον τιτλο uNdress οπου θα φιλοξενουνται νεοπροβαλλομενοι φωτογραφοι με τις naked δουλειες τους!


(εγω με τις ιδεες μου)

 
At 1/25/2012 01:28:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ανώνυμε
Επειδή η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη , επειδή ανήκεις (κατά δήλωση σου) σε μια ευρύτερη ομάδα ατόμων που δεν βλέπουν τηλεόραση ούτε αγοράζουν εφημερίδες και επειδή είναι ώρα να κάνουμε όλοι μας προσπάθεια για αυτοσυνειδησία,
θεωρώ πως πρέπει να σου πω κάποια πράγματα.
Το UNFOLLOW είναι ως προϊόν, ένα μηνιαίο “Περιοδικό Γνώμης”, που απευθύνεται στη διττή υπόσταση όλων των ατόμων.
Την καταναλωτική και την πολιτική. Ως “Περιοδικό” , απευθύνεται στην καταναλωτική υπόσταση με σκοπό τη διέγερση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και την καταβολή για την απόκτηση του ενός μέρους του διαθέσιμου ετήσιου εισοδήματος του.
Ως “Γνώμης” απευθύνεται στην πολιτική υπόσταση του ατόμου με σκοπό την ενημέρωση του ως μορφή πολιτικής δράσης(του ατόμου) .
Τώρα, για να κάνει κάποιος προτάσεις που θα αφορούν την δημιουργία ή την αύξηση των πωλήσεων του UNFOLLOW, πρέπει απαραίτητα να καλύπτει δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη. Να γνωρίζει πολύ καλά το προϊόν, να έχει διαβάσει και να έχει κατανοήσει όλο το περιοδικό. Η δεύτερη. Να γνωρίζει πολύ καλά την “Συμπεριφορά” των ατόμων και στις δύο της υποστάσεις,
η οποία όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος διαμορφώνετε δυναμικά από την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
Εδώ σταματάω, γιατί για περεταίρω ειδίκευση δεν καλύπτεις την δεύτερη προϋπόθεση. Η δική σου άποψη μόνο ως μέρος μιας ποιοτικής έρευνας έχει βάρος ,που αν το πλήθος είναι 100 το βάρος της είναι 1%.
Επειδή όμως είμαι καλός άνθρωπος ( όπως και συ ), δέχομαι να συζητήσω μαζί σου πιο εξειδικευμένα για θέματα στρατηγικής ανάπτυξης των πωλήσεων, μόνο όμως με μια προϋπόθεση. Θα πας στο περίπτερο, θα αγοράσεις ένα UNFOLLOW, θα σκανάρεις την απόδειξη, θα την ανεβάσεις στο ίντερνετ και αφού διαβάσεις το περιοδικό θα γράψεις εδώ σχόλιο με τις εντυπώσεις σου που θα περιέχουν όμως και το λινκ της απόδειξης.

 
At 1/25/2012 01:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@aerosol
Ενδιαφέρουσα η τρολιά με καλά σημεία. Προσωπικά δεν επιθυμώ το εναλλακτικό και το ανεξάρτητο να είναι κακόμοιρο και αποτυχημένο. Όμως προτιμώ να είναι πραγματικά εναλλακτικό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κινείται και δραστηριοποιείται με όρους διαφορετικούς από τα παραδοσιακά Μέσα. Κλασικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια του Χατζηστεφάνου με Debtocracy και Catastroika (για τα οποία συνεισέφερα ανώνυμα οικονομικά). Παρατήρησε τη διαφορά αισθητικής (και ηθικής(;)) με την οποία "πλασαρίστηκε" ο Χατζηστεφάνου στο διαδικτυακό κοινό. Ούτε φανφάρες ούτε μεγαλοστομίες ούτε κατατρόπωσε και καταπόντισε κανέναν. Έκανε μια πολύ καλή δουλειά, πήρε συγχαρητήρια από κάποιους, έφαγε κράξιμο από άλλους και συνέχισε για την επόμενη. Μαγκιά.
Το θέμα για μένα δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά αισθητικό.
Σε μια εντελώς διαφορετική κλίμακα και προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα, ο λόγος που με αποτρέπει από το να αγοράσω το περιοδικό είναι ο λόγος που με έχει αποτρέψει τα τελευταία 15 χρόνια να πάω στο γήπεδο. Δεν γουστάρω η αγάπη (το κόλλημα) για τον Ολυμπιακό (σόρι ολντ μπόι) να φουσκώνει τα μυαλά και την καφρίλα των χουλιγκάνων. Προφανώς δεν θεωρώ το Unfollow εξουσία όπως οι Μαρινάκηδες και οι Κοκκαλαίοι αλλά ο πιτσιρίκος φέρνει λίγο από χουλιγκάνος της σκέψης (βλέπε Μαρφίν, Ελευθεροτυπία κ.α.)
Τέλος, ξέρω ότι θα μου περάσει και θα το αγοράσω το περιοδικό και το πιθανότερο είναι αργότερα να το μετανιώσω βλέποντας την καφρίλα. Αλλά αν είναι να γίνω για άλλη μια φορά ο μαλάκας της υπόθεσης ας το παίξω πρώτα και λίγο δύσκολος.

 
At 1/25/2012 01:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ Σωτηρη "Ως “Γνώμης” απευθύνεται στην πολιτική υπόσταση του ατόμου με σκοπό την ενημέρωση του ως μορφή πολιτικής δράσης(του ατόμου)."

Μα τωρα μιλας σοβαρα ή με κανεις πλακα?

 
At 1/25/2012 01:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ηχε αν διαβαζεις εδω,βγαλε τις χοιρινες απο το ψυγειο.

 
At 1/25/2012 01:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζω τον Πιτσιρίκο τα τελευταία χρόνια βρίσκοντας πολλά (όχι όλα) από τα κείμενα του απολαυστικά.Στο τελευταίο επεισόδιο με τον Τατσόπουλο έκανε το μεγάλο φάουλ, γεγονός που με αηδίασε και με εκνεύρισε.Σίγουρα ο Τατσόπουλος ξεκίνησε κάνοντας κριτική σε κείμενο του, αλλά ποιος είπε ότι ο Πιτσιρίκος είναι υπεράνω κριτικής;Αυτό είναι το πρώτο που μου την έσπασε σε αυτόν.Το γεγονός ότι απάντησε με συκοφαντία δείχνει πόσο άθλιος μπορεί να γίνει.Επιπλέον αντί να σταματήσει να αναφέρεται στο θέμα έριξε λάδι στη φωτιά προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και απαντώντας με περισσότερη αλαζονεία, ίσως γιατί έτσι έχει μάθει να αμύνεται μέσα από το blog του.Αρνήθηκε εμμέσως ότι αναφερόταν στον Τατσόπουλο και σε όσουν εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Τσίμα, ενώ ήταν προφανές, και με αυτόν τον τρόπο προσέβαλε τη νοημοσύνη όλων των αναγνωστών του.Το δεύτερο φάουλ.Τώρα θα την πληρώσει με αγωγή και το μόνο που μπορώ να πω είναι ας πρόσεχε.Να σκέφτεται και λίγο πριν πετάξει τη μαλακία.

Τώρα όσον αφορά το περιοδικό εγώ θεωρώ ότι το βλάπτει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Φαντάσου τι θα γίνει όταν ο Τατσόπουλος πάει τον Πιτσιρίκο στα δικαστήρια.Αν και εγώ θα συνεχίσω να το παίρνω γιατί θεωρώ ότι αξίζει η προσπάθεια που κάνετε ως συντακτική ομάδα χωρίς εκδότη, διευθυντή και διαφημίσεις, πρέπει να μαζευτείτε ως ομάδα και να αποφασίσετε τι θα γίνει με τον Πιτσιρίκο, ο οποίος με αυτά που κάνει, χαλάει μια όμορφη προσπάθεια.Να του πείτε δεν είναι κακό να παραδέχεσαι το λάθος σου καμιά φορά.Καλό θα του κάνει.Αλλιώς να αποχωρήσει από το περιοδικό αν πιστεύει ότι είναι κάτι καλό αυτό που πάει να γίνει.

Α και κάτι τελευταίο.Με αυτά που κάνει ο μαλάκας ο Πιτσιρίκος, δίνει βήμα στους εξουσιαστές να χτυπήσουν την ανωνυμία στο internet, για άλλη μια φορά.Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνει το τεράστιο εγώ του;

 
At 1/25/2012 02:04:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

@ apologia, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, όμως δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση της τιμής ενός έντυπου, με βάση τις δικές σου ή κάποιου άλλου απολαβές. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να μην έχεις, απλά να μην έχεις ούτε αυτά τα 5 ευρώ, όμως με αυτή τη λογική θα έπρεπε όλα να είναι τζάμπα. Ο ξαδερφός μου για παράδειγμα απολύθηκε μέσα στις γιορτές, έχει δύο παιδιά στο δημοτικό, δάνειο και η γυναίκα του δουλεύει ανασφάλιστη για 600 ευρώ το μήνα. Για αυτόν και 2 ας πούμε ευρώ να είχε το περιοδικό πάλι πολλά θα ήταν. Δεν θα θεωρούσα ακριβό όμως ένα περιοδικό των 2 ευρώ.
Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ απλά πιστεύω ότι το κριτήριο αγοράς θα πρέπει να είναι η ύλη και όχι τα 5e. Απλά δεν μπορώ κάτι επιχειρήματα του τύπου, "Οι Έλληνες δεν διαβάζουν γιατί είναι ακριβά τα βιβλία!" (Αλλά πληρώνουν 3,5-4,5 ευρώ τον καφέ και πετάνε δυο δυο τα πανέρια στα μπουζούκια)

 
At 1/25/2012 02:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αχ, αυτά τα ψωνιομπλογκάρια που την είδαν συγγραφείς!!!
Ενώ οι πραγματικοί συγγραφείς βγαίνουν από την κοιλιά της μάνας τους με ούγια στο μέτωπο που γράφει "Συγγραφέας. Προϊόν εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και την ΕΕ. Δεν περιέχει ψώνιο".
Νομίζουν πως είναι κάτι ανώτερο από εμάς, κατάλαβες κύριε;

Παλιό-Παιδο, μάζεψε τους μπράβους σου που μπαίνουν βράδυ στα σπίτια των αθώων αναγνωστών και τους εξαναγκάζουν δια της βίας να πάρουν το περιοδικό με το οποίο πλουτίζεις!

[+1 για το Undress! Μαγκιά ο Χατζηστεφάνου, όντως. Μαγκιά και το Unfollow. Μαγκιά και το "Μπαχάρ". Μαγκιά όλα τα δημιουργικά πράγματα, ακόμα και αυτά που δεν γουστάρω.]

 
At 1/25/2012 02:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@aerosol
You just don't get it.

 
At 1/25/2012 02:15:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

και κάτι ακόμα μια και μιλάμε για τον πιτσ. Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι ευφυής. Τον λατρεύω. Διαφωνώ κάποιες φορές με αυτά που γράφει αλλά αναγνωρίζω πως το άτομο είναι φοβερό. Παρόλα αυτά δεν θα έπαιρνα το περιοδικό μόνο γι'αυτόν, ούτε και θα το έχανα εξαιτίας του.


υσ. Ο τρόπος διαφήμισης εντάξει και μένα μου έσπασε λίγο τα νεύρα, έπιασε όμως, όχι?

 
At 1/25/2012 02:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οχι και μπραβος aerozol. Αλλα η μαγκια ειναι στο τζαμπε σε περιοδους οικονομικης κρισης. Αλλιως ειναι τζαμπα μαγκια με ελιτιστικο δημιουργικο πυρετο, μη χεσω.
Ψεκασε τωρα ξανα εσυ πριν προλαβω εγω.

 
At 1/25/2012 02:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Hχε μην γκρινιαζεις στους υποψηφιους συνεργατες μου και πολυ περισσοτερο στους ευγενικους υποψηφιους ανωνυμους χορηγους..:p
Θα βγαλουμε και ηλεκτρονικη εναλλακτικη -τζαμπε εκδοση με τον τιτλο Expressa για να κραζει ο κοσμος ελευθερα με σχολιασμο και να εκτονωνεται.Απλα θα λειπει το ενθετο αχαχαχαααααααα

 
At 1/25/2012 03:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο πιτσιρικάς σας μάρανε που ομιλεί απταίστως την ελληνική γλώσσα με τα σημαινόμενά της ? Ας στραφεί το σοβαρό σας βλέμμα σε αυτά που έρπονται πλην όμως ταρακανούν εκ θεμελίων τα σπίτια όλων μας, άντε...

 
At 1/25/2012 04:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΕκτοςΤωνΑλλων αμα ειναι ετσι τοτε θα το αγορασω :)

 
At 1/25/2012 04:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα 5 ευρω ειπαμε ειναι παρα πολλα.Αλλααααα :D η ετησια συνδρομη των 60 ευρω ειναι πραγματικα συμφερουσα.Γι αυτο να μην διδετε 5 ευρω το μηνα αλλα 60 μια και καλη .Τα μισα λεφτα δηλαδη συνολο.

 
At 1/25/2012 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα απαντω εγω old boy στα σχολια.Εσυ απλως δημοσιευε τα.Αμα χτυπησει τηλεφωνο θα πω οοτι εισαι σε συσκεψη-συνεργασια.

 
At 1/25/2012 06:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eκτός των άλλων, όχι δεν θα δημοσιεύω άλλο. Τρολάρισες αρκετά, να πας να παίξεις αλλού.

 
At 1/25/2012 06:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«μενω Ηράκλειο Κρήτης.Που μπορω να το βρω?»
Aναλυτικά όλα τα σημεία της επαρχίας που μπορεί να βρει κανείς το περιοδικό εδώ:

http://bit.ly/xPGzMl

Όπως βλέπω υπάρχουν πάμπολλα σημεία στο Ηράκλειο. Αν παρ΄ελπίδα δεν σε βοηθά το λινκ, ξαναρώτησε :)



Με την ευκαιρία και τα σημεία πώλησης στην Αθήνα:
http://bit.ly/xA52vx

Πάντως γενικά το περιοδικό κυκλοφορεί παντού, όποιος θελήσει να το βρει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρει αν ψάξει λίγο.

 
At 1/25/2012 06:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Με το παρδον δηλαδη, αλλα γιατι θα πρεπει να πληρωσουμε για να σας διαβασουμε? Οποιος ειναι ψωνιο και θελει να τον διαβαζουν να το κανει για τη ψυχη της μανας του. Προτιμω την καθημερινη της κυριακης που δινει και δωρακια με λιγοτερα απο 5 ευρω, και τη θεωρω πολυ ανεξαρτητη. Συγνωμη αλλα μαγκα δεν θα κανω κανενα ψωνιομπλογκερ που την ειδε συγγραφεας».
Μολονότι μου δίνεις πάμπολλές αφορμές να απαντήσω ειρωνικά, θα απαντήσω σοβαρά. Το περιοδικό έχεις υπόψη σου τι είδους ύλη έχει ή κατακρίνεις ένα περιοδικό που υπάρχει μόνο στην -πλούσια πράγματι- φαντασία σου;

 
At 1/25/2012 06:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Εμένα με χάλασε η 4η αντίρρηση και γιαυτό και δεν το πήρα:
Οι βρομιάρηδες που άρχισαν να γράφουν ανφόλλοου στους τοίχους.
Ποιος ευθύνεται για αυτό;»
Δεν την είχα υπόψη μου την 4η αντίρρηση, κινείται σε άλλα ιδεολογικά μετερίζια ;)

 
At 1/25/2012 06:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Εμένα με χάλασε η 4η αντίρρηση και γιαυτό και δεν το πήρα:
Οι βρομιάρηδες που άρχισαν να γράφουν ανφόλλοου στους τοίχους.
Ποιος ευθύνεται για αυτό;»
Δεν την είχα υπόψη μου την 4η αντίρρηση, κινείται σε άλλα ιδεολογικά μετερίζια ;)

 
At 1/25/2012 07:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eπειδή τα σχόλια για τον Πιτσιρίκο είναι πολλά και επειδή διαφώνησα λιγότερο ή περισσότερο έντονα και με φίλους για το θέμα, η θέση μου είναι η εξής:
1) Ο καθένας κρίνεται και εκφράζεται βάσει όσων ΕΚΕΙΝΟΣ λέει.
2) Όταν μιλάμε για μια συλλογική προσπάθεια, έντυπο ή σάιτ, κατ΄αρχάς εξακολουθώ να πιστεύω ότι κατ' αρχάς σημασία έχει τι λες και τι γράφεις ΕΣΥ.
3) Ωστόσο προσωπικά έχω γράψει ως τώρα σε μέρη για τα οποία δεν αισθανόμουν και τέλεια με τον εαυτό μου. Σε μέρη που έλεγα τι γυρεύω εγώ εδώ και πόσο νομιμοποιούμαι να λέω πως το μόνο που μετράει είναι αυτά που εγώ γράφω κι όχι το τριγύρω περιβάλλον.
4)Δεν έχω καταλήξει τι από τα δύο υπερισχύει τελικά, ποιό κριτήριο πρέπει να είναι το αποφασιστικό. Αλλά εν πάση περιπτώσει στο παρελθόν έχω συμβιβαστεί σε αυτά τα θέματα και διόλου δεν αποκλείω να συμβιβαστώ και στο μέλλον.
5) Αναφορικά με το Unfollow λοιπόν όχι μόνο κανενός τέτοιου είδους ένταση ή δεύτερη σκέψη δεν έχω, αντίθετα νιώθω πάρα πολύ καλά που γράφω σε αυτό το περιοδικό, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.
6) Υπό αυτήν την έννοια βρίσκω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπερβολικές όλες αυτές τις ενστάσεις για τον Πιτσιρίκο. Μπορεί ο καθένας να μην τον γουστάρει όσο θέλει και όπως θέλει, αλλά το κριτήριο «δεν παίρνω το περιοδικό επειδή γράφει αυτός» ή «τι γυρεύεις εσύ δίπλα του» αδυνατώ να το καταλάβω.
7) Γιατί με αυτή τη συλλογιστική πώς μπορεί κανείς να έχει αγοράσει έστω και μια φορά στη ζωή του οποιαδήποτε μεγάλη εφημερίδα; Και πώς μπορεί αντίστοιχα να μην κατηγορεί οποιονδήποτε γράφει σε αυτές; Δεν μας ενοχλούν οι εκδότες που καθορίζουν τη ζωή της χώρας και μας ενοχλεί ΤΟΣΟ πολύ ένας μπλόγκερ;
8) Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι αντικειμενικός ή ακριβοδίκαιος. Τον ξέρω προσωπικά, έχω συναντήσει πολλές φορές έναν άνθρωπο με σάρκα και οστά, και όχι μια περσόνα με μωρό που κοπανάει ένα σφυράκι. Με όσα γράφει η περσόνα και τον τρόπο που τα γράφει συχνά διαφωνώ και μερικές φορές ενοχλούμαι κιόλας. Άλλες πάρα πολλές φορές έχω γελάσει με όσα γράφει και άλλες έχω προβληματιστεί (με την καλή έννοια).
9) Εν κατακλείδι αν η δαιμονοποίηση του Πιτσιρίκου μου φαίνεται υπερβολική, οι θεωρίες περί συλλογικής ευθύνης ή απαξίωσης μιας συλλογικής προσπάθειας μου μοιάζουν από ακατανόητες ως ευθέως υστερικές.

 
At 1/25/2012 08:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και πολλα δημοσιευσες ηδη.Το γνωστο σου στυλ.Αφηνεις τους αλλους να ασχολουνται μαζι σου κι εσυ κρυφοκοιτας και φουσκωνεις απο εγωκεντρισμο.Δεν υπηρχε περιπτωση να παρει κανεις στα σοβαρα μια φυλλαδα που αυτοαποκαλειται "ανακολουθη".Πολυ περισσοτερο εναν old boy που απο δικηγορισκος με ειδικοτητα και σπουδες στον μονολογο προσπαθει να πεισει πως τον ενδιαφερει ο διαλογος και ο προβληματισμος.Εισαι για τα περιπτερα εν ολιγοις.Και επειδη ξερω πως δεν προκειται να δημοσιευσεις το σχολιο μου γιατι το θεωρεις τρολαρισμα (ετσι δεν κανουν αληθεια οι φασιστες;) σ αφηνω γεια με μια λυπη απο αυτες που εχουν οι ανθρωποι οταν βλεπουν για χιλιοστη φορα εναν "αντιρησια " να παιρνει την γνωστη πεπατημενη του συμφεροντος και της δοξας.Το επομενο τι θα ναι αραγε?Θα πολιτευτεις???

 
At 1/25/2012 09:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το περιοδικο εχει πολιτικη και δη ανεξαρτητη οπως δηλωνει υλη. Εχω μεγαλη φαντασια αλλα ακομα καλυτερη κριση ωστε να μην διαβαζω ΜΕ αντιτιμο τον προβληματισμο καποιων μπλογκερ που προσπαθουν μεσα απο τη γυαλα τους να πεισουν το κοσμο οτι προσφερουν προτασεις και εργο. Μπλογκερ που εχουν καβαλησει το καλαμι του σταρ συστεμ της μπλογκοσφαιρας(εδω φταιει και ο καθε πικραμενος lifoathensvoice αποτυχημενος αρχισυντακτης και ιδιοκτητης που τους φουσκωσε το "εγω" τους) αφου δεν τους πληρωνει κανενας εργοδοτης των αλλων μμε(εφημεριδων, περιοδικων, ηλεκτρονικων και μη) και αποφασιζουν οι ιδιοι να γινουν εργοδοτες του εαυτου τους πουλωντας τη πραματεια τους. Ευχαριστως θα μπορουσα να εχω καλυτερη αποψη αν μου το στειλεις δωρεαν. Αν μου αρεσουν τα αρθρα και η υλη ισως οταν και εχω και μπορω να το αγοραζω. ΑΥτα.

 
At 1/25/2012 09:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η φαιδρότητα έχει και τα όριά της. Τα βάζεις με ένα περιοδικό που υπάρχει μόνο στη φαντασία σου. Ούτε ξέρεις τι είναι αυτό με το οποίο τα βάζεις. Τέτοια ασχετοσύνη. Αυτά.

 
At 1/25/2012 10:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν με πειθεις. Θα σου στειλω τη διευθυνση μου να μου το στειλεις.

 
At 1/25/2012 10:27:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Ήμουν έτοιμος να συνεισφέρω την 20η (ή κάτι τέτοιο) αντιΠιτσιρικιάδα και να γράψω πως τον σιχαίνομαι αρκετά για να μην μπορώ να αγοράσω ένα περιοδικό ξέροντας πως έστω κα 1 σέντσι από τα 4 Ευρώ μου θα καταλήξει στο μπιμπερό του.

Αλλά μετά σκέφτηκα πως έχω δώσει πολλές φορές τα λεφτά μου για την Καθημερινή της Κυριακής και τον Babis και τον Γιανναρά δεν τους υπολήπομαι πολύ περισσότερο από τον μπλογκολαζόπουλο.

Όμως και πάλι δεν θα αγοράσω το Unfollow για έναν άλλο λόγο. Απλά δεν μπορώ να διαβάσω ένα χάρτινο περιοδικό πια. Δεν έχω τη διάθεση να ξεφυλίσω 100 σελίδες ελπίζοντας πως θα βρω 10 που με ενδιαφέρουν. Το Ίντερνετ με έχει κακομάθει.

Κατα τα άλλα, καλή επιτυχία.

 
At 1/26/2012 01:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ανώνυμος:
Yeah, baby! And I never fucking will.

@ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΗΧΟΣ:
Το να ζητάς από άλλους να βάλουν (εκτός από κόπο, χρόνο και τρέξιμο) και λεφτά για πάρτη σου είναι φτήνεια, ξεφτίλα και ντροπή. Είσαι ο ήρωάς μου!

 
At 1/26/2012 08:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

aerosol δεν κατεληξα εγω εκει. Με κατεληξαν οι συντακτες του. Συντακτης του free βρεθηκε με μπλοκακι ανεργος να ζηταει εργασιαν και χαρα. Μεχρι που σκεφτηκε να γινει εργοδοτης. Αλλα οχι και 5 ευρω το κομματι. ΗΜΑΡΤΟΝ.

 
At 1/26/2012 05:16:00 μ.μ., Blogger Anasto said...

Συγνώμη ρε συ ΕΝ ΑΡΧΗΝ αλλά αυτό που λες ότι δεν τους πληρώνει κανένας εκδότης το λες για κακό;

Ξέρεις εσύ αν του έπαιρναν ιδεολογικοπολιτικοειδησεογραφικές πίπες ή αρνήθηκαν και αν δεν τους τα δίνει γιατί δεν τους τα δίνει;

Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν για τον "πες τού Ζήρα να τον προωθήσει είναι δικός μας" πχ είναι καλύτεροι επειδή τους πληρώνει αδρά; Ή μήπως ο Χ"στεφάνου, οι Ελληνοφρενείς, Πιτσιρίκος κ.λπ. έφυγαν γιατί δεν ήταν εμπορικοί;

Και οκ εσύ θες αυτούς που το ΜΕΓΚΑ κι ο ΣΚΑΙ σου έχει πει πως αξίζουν να αποκαλούνται δημοσιογράφοι όπως τα Πρετεντέρια και ο Πάσχος. Ε διάβασε Καθημερινές τις Κυριακής κι άλλα τέτοια δημοσιογραφικά διαμάντια που δίνουν και δωράκια όπως είπες κι άσε τους άλλους να παλεύουν για να ενημερώσουν και να εκφραστούν χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος, συγκροτήματος, επιχειρηματία, καναλιού, να ζητάνε 5 ευρώ για να βγάλουν τα έξοδα της έκδοσης και τον μισθό τους(;) τίμια.

Όσοι θέλουν ενημέρωση προσπαθούν να στηρίξουν αυτούς που εργάζονται για να την προσφέρουν. Όσοι θέλουν δωράκια και τυράκια ή δεν βλέπουν τη φάκα ή το boss αγόρασε και γάτα.

 
At 1/26/2012 05:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Auslaender, μολονότι μπορώ -προφανώς- να συμμεριστώ τον εθισμό στο ίντερνετ (και στην ανάγνωση μέσω ίντερνετ), νομίζω ότι το χαρτί εξακολουθεί να έχει μεγάλες αρετές. Κρατώντας το περιοδικό στα χέρια, κρατάω ένα υλικό σώμα και συνειδητοποιώ ότι με όλη την ιντερνετολατρεία, μου είχε λείψει αυτή η "συγκρότηση", αυτή η ένωση σε ένα συγκεκριμένο υλικό αντικείμενο.

 
At 1/26/2012 05:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θέλω να πω, όλες οι αρετές του ίντερνετ -τις οποίες επαναλαμβάνω, κάθε άλλο παρά αρνούμαι ή δεν απολαμβάνω- αν ειδωθούν από την αντίστροφη όψη τους, μοιάζουν σαν να κινούνται σε ένα χώρο τόσο μα τόσο πολύ ρευστό, που ένα περιοδικό σου δίνει την αίσθηση ότι "υπάρχει και κάτι που υπάρχει", κάτι που υπάρχει στον εξωδιαδικτυακό κόσμο, στον κόσμο που δεν είναι ίντερνετ, γιατί στο δικό μου μυαλό -και ίσως και αρκετών άλλων- ο κόσμος αρχίζει να μοιράζεται πια στον κόσμο τον έξω από το ίντερνετ και στον κόσμο του ίντερνετ.

 
At 1/26/2012 07:11:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Old, όσο σχηματικά και να το λες, νομίζω ότι η φράση ο “κόσμος του ίντερνετ” αφορά μια πολύ πολύ μικρή μειοψηφία που είναι εθισμένη με τον “κόσμο του ίντερνετ”.

 
At 1/26/2012 07:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, ναι, αναφέρομαι σε μένα βασικά και σε όσους τυχόν είναι σαν εμένα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home