Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2012

Kατηγορηματικά

Δεν έχουν σημασία ούτε τα πιθανά κίνητρα (επίδειξη κομματικού υπερπατριωτισμού και προσπάθεια προσεταιρισμού του εναπομείναντος παπανδρεϊκού κομματιού των ψηφοφόρων ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών), όπως δεν έχει σημασία και το ανεπανάληπτα φαιδρό αντίκρυσμα που έχει στην πραγματικότητα η κουβέντα περί μακελειού το οποίο θα γίνει επειδή ο λαός θα βγει στους δρόμους να σφαχτεί υπερασπιζόμενος την αδικία εις βάρος του πολυαγαπημένου του Ηγέτη. 
Εκείνο που έχει σημασία είναι η άνεση με την οποία τα ίδια γαμημένα πρόσωπα χωρίς ίχνος αιδούς και χωρίς ίχνος φόβου αλλάζουν διαρκώς ρόλους, μιλώντας άλλοτε εξ ονόματος του σοσιαλισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας κι άλλοτε εξ ονόματος του τροϊκανισμού και της συλλογικής ενοχής, μιλώντας άλλοτε εξ ονόματος του νόμου και της τάξης και άλλοτε απειλώντας με μακελειό (προσέξτε στο λινκ ότι του επισημαίνουν πως αυτό που λέει ακούγεται σαν απειλή κι εκείνος δεν απαντάει).
Μέσα Οκτωβρίου και ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τους Διαμαντοπούλου - Ραγκούση μας βγάζουν διάγγελμα κατά της ανομίας. Πρωτοσυναντάμε εκεί την αγαπημένη του λέξη: «Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους». Αναφέρεται φυσικά στο κακό μακελειό, το μακελειό των κομμουνιστοσυμμοριτών, των αναρχομπαχαλάκηδων και των συριζεϊκών συνιστωσών, ένα μακελειό κατά της δημοκρατίας όπως την ξέρουμε. 
Αντίθετα ένα μακελειό που θα αποτρέψει έρευνα αν όντως τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα φουσκώθηκαν με δόλο, συνιστά ένα μακελειό υπέρ της δημοκρατίας όπως την ξέρουμε.
Της δημοκρατίας στην οποία Λοβέρδοι έπαιζαν ως τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο, της δημοκρατίας στην οποία μερικά κόμματα και μερικές οικογένειες είναι υπεράνω ελέγχου, ειδάλλως -και μας το δηλώνουν αυτό κατηγορηματικά- θα γίνει μακελειό. 

23 Comments:

At 1/22/2012 10:41:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Φαιδρός πολιτικάντης με την πιο σιχαμένη έννοια του όρου,αδίστακτος,αριβίστας όσο δεν παίρνει αλλο,σφαγέας τόσο του ασφαλιστικού αλλά και του τόσο λοιδωρημένου Συστήματος Υγείας,(που με όλα τα στραβά του,τώρα που θα λείψει,θ'αρχίσουμε να το νοσταλγούμε),ξεδιάντροπα για την ιδιότητα του ως καθηγητού Συνταγ.δικαίου(σε μια σχολή που δεν προβλεπόταν τέτοια θέση,αλλά ας μην ξύνουμε πληγές...)ΑΠΕΙΛΕΙ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης,ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής της Χούντας στην οποία μετέχει.

 
At 1/22/2012 11:10:00 μ.μ., Anonymous kostas.nik said...

δεν υπήρχε λόγος να βάλεις αυτόν τον τίτλο. Ο τίτλος "μακελειό" θα ταίριαζε και θα έδινε την απαραίτητη έμφαση. και ας ήταν too much.τέσπα. πήγες στην εκδήλωση των 18; θα επικρατήσουν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα ή θα παραδωθεί η χώρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού.

 
At 1/22/2012 11:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πως ερχονται τα πραματα ομως, ο λοβερδος, ο σοβαρος, ο δημοφιλης, ο αυτοδημιουργητος, ο καθηγητης, ο μοντερνος που αρεσει στους νεους, να ειναι τωρα μια γλιτσα σιχαμενη, εμετος στην κυριολεξια.

 
At 1/23/2012 12:18:00 π.μ., Blogger karagiozaki said...

Που'ντος, που'ντος, που ‘ναι ο πάτος, ψάξε, ψάξε, δεν θα τον βρεις...

Ξύλο, πολύ ξύλο.

 
At 1/23/2012 02:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kώστα, εγώ δεν πήγα στους 18, αλλά πήγαν από το Unfollow. Λογικά θα υπάρχει σχετικό κείμενο στο επόμενο τεύχος :) H Διαμαντοπούλου λέει, μίλησε στην εκδήλωση για την «ευελφάλεια». Το flexicurity στα ελληνικά της υπουργού παιδείας της χώρας.

 
At 1/23/2012 02:45:00 π.μ., Anonymous Dark Angel said...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί μακελειό ο Λοβέρδος. Το βλέμμα του άλλα εννοεί...

 
At 1/23/2012 08:45:00 π.μ., Blogger an said...

Τι κρίμα που στο σήμερα αυτές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας μοιάζουν εκτός από αποκαλυπτικές για το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το δήθεν 'εκσυγχρονιστικό' προσωπείο του, αρκούντως γελοίες γιατί δυστυχώς για αυτόν και τον Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι πεθαμένο και όχι μακελειό δε θα προκαλούσε μια παραπομπή του Γιώργου αλλά μάλλον ένα μεγάλο πάρτι.
Βέβαια από μια άποψη είναι κατανοητές όλες αυτές οι απαράδεκτες δηλώσεις των κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ γιατί καταλαβαίνουν ότι μια παραπομπή του Πρωθυπουργού τους είναι κατ' ουσία και μια παραπομπή όλων αυτών που τον στήριξαν στο καταστροφικό του έργο.

 
At 1/23/2012 12:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κρέμασμα, κρέμασμα στο πιο ψηλό κατάρτι. yohohoh and a bottle of rum.

 
At 1/23/2012 12:29:00 μ.μ., Blogger Chilly_AK said...

Άντε να γίνει μακελειό! Και τι φοβάσαι ρε λούγκρα Λοβέρδε? Τι? Μήπως ότι και εσύ σύντομα θα γνωρίσεις από πρώτο χέρι την οργή του λαού, που με τόση πίστη στον ηγέτη σου αρχιμαλάκα ΓΑΠ, κατέστρεψες… πρώτα με τα εργασιακά σου και μετά με τα περί υγείας νομοθετήματα σου! Το μακελειό θα γίνει δεν το γλυτώνετε, και αυτό φοβάστε! Δεν σας πήρε η έγνοια για τον λαό και την πιθανή απώλεια της δικής τους ζωής, άλλα για πιθανή απώλεια της δικής άθλιας ύπαρξης. Γελοίε!

 
At 1/23/2012 01:34:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

'Οταν η λογικη κοιμάται γεννάει τέρατα ευελφάλειας. Γιατί δεν η ευελφάλεια δεν είναι μόνο ένα τερατούργημα ως λέξη αλλά και ως σκέψη.
"Η ευελφάλεια δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια, είναι και τώρα η λύση. Και βεβαίως δεν μπορεί να συνεχίσουμε απλά με τη λογική των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να είναι αδιάφορος για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή του, δεν μπορεί να μην πάμε στη λογική των επιχειρησιακών συμβάσεων και στη συνεννόηση πια ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο».

 
At 1/23/2012 03:08:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Αυτή είναι η τραγωδία με τα υποκείμενα τύπου Λοβέρδου. Με την στάση τους και την ασυνέπειά τους συκοφαντήθηκε και καταδικάστηκε κάθε έννοια και απόπειρα μεταρρύθμισης αντιστοίχως. Δεν ξέρω σε τι πρέπει να ελπίζω.

Πιο εύηχο και λυρικό θα ήταν το "ευελάλεια".

 
At 1/23/2012 04:18:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το άκουσα πολύ αργά κι έπαθα πλάκα. Δηλαδή, κοντολογής θα είναι κακό να μάθει ο λαός την αλήθεια. Ο λαός εκείνος ο οποίος τάχα είναι κυρίαρχος, δεν πρέπει να μάθει την αλήθεια. Βέβαια, την ίδια στιγμή είναι η μητσοτακική -κι άλλων βέβαια- λογική που δε θέλει έναν πρωθυπουργό να σύρεται σε εξεταστικές, γιατί καταντά ρεβανσισμός. Μα αν ο λαός είναι κυρίαρχος, τότε ποιο το πρόβλημα; Μήπως απλά ο Λοβέρδος ήθελε να στηρίξει τις μετοχές του στο ΠΑΣΟΚ (αφελές ερώτημα, επειδή στηρίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχει ακόμη ΠΑΣΟΚ);

 
At 1/23/2012 06:11:00 μ.μ., Anonymous a day at the beach said...

"Η ευελφάλεια δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια, είναι και τώρα η λύση.

A foreman immediately roused 8,000 workers inside the company’s dormitories, according to the executive. Each employee was given a biscuit and a cup of tea, guided to a workstation and within half an hour started a 12-hour shift fitting glass screens into beveled frames. Within 96 hours, the plant was producing over 10,000 iPhones a day.

“The speed and flexibility is breathtaking,” the executive said.

..Ταχυλιξία..

 
At 1/23/2012 06:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε & Chilly AK, δεν δικαιούστε να μιλάτε έτσι και μπορεί να σας κυνηγήσουν ποινικά και εσάς και εμένα που δεν λογοκρίνω τα σχόλιά σας. ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

 
At 1/23/2012 08:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ετσι όπως διαβάζω εγώ τη δήλωση , δεν μου μοιάζει με απειλή για μακελειό (=ανομία) ούτε για πρόβλεψη περί μακελειού προς υπεράσπιση του ΓΑΠ. Υπαινίσσεται , νομίζω , ότι στην παρούσα δυσμενή συγκυρία , σε περίπτωση που προκύψει ειδικό δικαστήριο α λα '89 , τότε θα προκύψει πολιτική και ενδεχόμενα πολιτειακή κρίση και έτσι η σωτήρια (?) μνημονιακή πορεία της χώρας θα τεθεί εν αμφιβόλω.
Αν προτιμηθεί λοιπόν αυτή η ανάγνωση της δήλωσης , μάλλον μπορεί κανείς να αναγνωρίσει κάποια βάση στην κινδυνολογία Λοβέρδου.
Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απονεμηθεί το ακαταδίωκτο στον πρώην πρωθυπουργό και στα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης ? Όχι βέβαια και κατά τούτο συμμερίζομαι απολύτως την οργή και την απογοήτευσή (?) σου για αυτό το γαμημένο πρόσωπο.

 
At 1/23/2012 09:22:00 μ.μ., Anonymous Κόκκινο Πανί said...

Πολύ καλό το κείμενο! Το καραγκιοζιλίκι και η υποκρισία έχουν γίνει πλέον καθεστώς στη χώρα, άλλη απόδειξη και η ανακοίνωση της Ντόρας περί «ανομίας»...

Μήπως, παραφράζοντας κάποιους άλλους υποκριτές, έχει έρθει η ώρα για ένα κίνημα κατά της υποκρισίας απ'όπου κι αν προέρχεται;;

 
At 1/23/2012 09:40:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

αρχηγέ αφιερωμένο εξαιρετικά:
http://maotv.posterous.com/he-is-coming-ntax-loverdos

 
At 1/23/2012 10:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mάο, η λέξη γαμάτο είναι φτωχή :)

 
At 1/23/2012 10:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, δεν συμφωνώ, με την έννοια ότι αν ήθελε να ακουστεί μόνο ως προειδοποίηση για τα χειρότερα, θα το έκανε. Αντίθετα είπε ακριβώς αυτό που ήθελε (και μάλιστα σήμερα επέμεινε μέχρι κεραίας σε αυτό). Όπως λέω και στο ποστ, όταν έκαναν να του πουν οι Χασαπόπουλοι ότι αυτό ακούγεται ως απειλή δεν απάντησε. Δεν είναι κανένας χθεσινός για να του ξέφυγε ή να μην κατάλαβε τι είπε. Αντίθετα το μάτι του Χασαπόπουλου που τον απολαμβάνει γελαστά την ώρα που μιλάει για μακελείο, κατά τη γνώμη μου δείχνει ότι ήταν προσυνεννοημένο το όλο σκηνικό. Τους είχε προϊδεάσει ότι θα πει κάτι πολύ πιασάρικο ή ίσως τους είχε πει και τι ακριβώς θα έλεγε. Σικέ και σιχαμένοι αντάμα. Ας φανταστεί κανείς, ας προσπαθήσει μόνο να φανταστεί, να είχε χρησιμοποιήσει την ίδια λέξη κανένας εκπρόσωπος της αριστεράς. Δεν θα είχε προλάβει να τελειώσει τη φράση του αφενός και θα είχε ξεσηκωθεί το μιντιακό σύμπαν αφετέρου.

 
At 1/23/2012 10:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κόκκινο Πανί, ωραία ατάκα.
Αpologia και Day at the Beach, η όλη ουσία όσων γίνονται τελικά αυτή είναι: το να οδηγηθούν όλα στην απευθείας «συνεννόηση» μεταξύ εργοδότη και του κάθε μεμονωμένου εργαζομένου. Συνεννόηση κι ούτε καν διαπραγμάτευση. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μας τελειώνουν, οι ατομικές συνεννοήσεις είναι εδώ, ως το μεγάλο ευελφαλλικό σύμβολο της εποχής.

 
At 1/24/2012 12:48:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Το λινκ στο ποστ ρολλ που έβαλες είναι εξίσου κατατοπιστικό. Αυτά προσπαθούσα να εξηγήσω και στη μαμά μου το απόγευμα. Που ψοφάει από τον καρκίνο το καυμένο σιγά-σιγά και τώρα βρήκαν να της κόψουν σύνταξη και να της βάλουν συνεισφορά στις εξετάσεις του ΙΚΑ 30%. Με ρωτούσε τι διάτανο εννοούν με την "ανταγωνιστικότητα", την "ευελιξία" και την "ασαφάλεια". Της τα εξήγησα με δικά μου λόγια. Μην πάει και ανίδεη.

 
At 1/24/2012 12:16:00 μ.μ., Blogger Chilly_AK said...

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο. Σε αυτή τη χώρα το δικαίωμα της ανομίας είναι μόνο για τους λίγους της εξουσίας ή μήπως τελικά οι νόμοι είναι μόνο εφαρμόσιμοι για τους πολλούς? Εμένα να με δικάσουν που «παρακινώ την βία» (και καλά) ο Μιχαλάκη που υπέγραψε την καταδίκη και παράδοση της χώρας, και παραδέχεται ο ίδιος ότι δεν διάβασε τι υπέγραφε, δεν θα έπρεπε να δικαστεί για εσχάτη προδοσία? Μάλλον δεν του είπαν και αυτουνου και του Λοβέρδου ότι το πουλί τους και την υπογραφή τους να προσέχουν που τις βάζουν!

 
At 1/25/2012 12:37:00 π.μ., Blogger Ξενικός said...

τη σκούπα δεν τη γλιτώνουν. Το ερώτημα είναι ποιός θα την κρατάει.
Ξενικός

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home