Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

Αγαπητέ Ρομάνο

Κι έτσι μετά τις εκατοντάδες αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, του τότε και τώρα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και λοιπών διανοητών, βάσει των οποίων η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο,
ο εις βάρος μας πόλεμος ξαφνικά συνίσταται στην απώλεια του 20% του ΑΕΠ σε 18 μήνες,
ο εις βάρος μας πόλεμος ξαφνικά συνίσταται στα συσσίτια που άρχισαν,
ο πόλεμος ξαφνικά συνίσταται στην μαζική μετανάστευση των νέων.
Κι όμως αυτούς ακριβώς τους μήνες ήταν που προσπαθούσαν να μας πείσουν -με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως θα έλεγε κι ο Μιχάλης ο Χρυσοχοϊδης, ένας από τους ελάχιστους αυθεντικούς και συνεπείς αντιμνημονιακούς αγωνιστές- ότι ο πόλεμος ήταν άλλος, ότι ο πόλεμος γινόταν για την σωτηρία της χώρας και στόχευε στην λήψη της κάθε επόμενης δόσης που την εξασφάλιζε.
Κι όμως αυτούς ακριβώς τους μήνες ακούσαμε εκατοντάδες φορές από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού ότι έσωσαν τη χώρα, ότι αυτός, η Άννα, ο Μιχάλης, ο Ανδρέας, ο Ευάγγελος, κι όλοι οι υπόλοιποι μαχητές του ποταμού Χάντσον, έσωσαν τη χώρα.
Κι όμως αυτούς ακριβώς τους μήνες όλες μαζί οι δυνάμεις της απάλαβης μη αριστεράς έδωσαν και κέρδισαν τον πόλεμο κατά των σειρήνων της καταστροφής, διασφαλίζοντας την μία μετά την άλλη τις δόσεις του μνημονίου, διασφαλίζοντας το ένα μετά το άλλο τα κουρέματα, διασφαλίζοντας διαρκώς και αταλάντευτα την συμμόρφωση με τους όρους και τις υποδείξεις των συμμάχων μας, των φίλων και εταίρων μας.
Κι όμως σήμερα συνεχίζει και η Άννα και ο Μιχάλης και ο Ευάγγελος και ο Ανδρέας, να πολεμούν για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της πορείας της χώρας στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να παρθούν τα νέα δάνεια, με όρους και υποδείξεις ολοένα και σκληρότερες, ώστε ο πόλεμος να κερδηθεί και η απώλεια του 20% του ΑΕΠ να γίνει 50%, ώστε ο πόλεμος να κερδηθεί και τα συσσίτια να γίνουν συνθήκη που θα φαντάζει αυτονόητη και διόλου περίεργη, ώστε ο πόλεμος να κερδηθεί και η μετανάστευση να είναι η βασική λύση σε μια χώρα που η Άννα τους προηγούμενους μήνες ήταν απασχολημένη να διασώζει κερδίζοντας τον πόλεμό της, σε μια χώρα που και τους επόμενους μήνες φιλοδοξεί να συνεχίσει να διασώζει, ζητώντας άλλωστε παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου ως τον Οκτώβριο του 13 κι ακόμη παραπέρα, όσο χρειαστεί για να κερδηθεί οριστικά ο πόλεμος.

12 Comments:

At 1/27/2012 12:19:00 π.μ., Blogger the truant said...

"απάλαβης μη αριστεράς";
εντάξει τα είπες όλα.για άλλη μια φορά.διαβάζοντας κείμενα σαν κι αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί.μόνο που αμφιβάλλω για το ποιός θα είναι ο τελικός νικητής.αν ήμουν υποχρεωμένος να ποντάρω σε κάποιον,αυτή τη στιγμή,θα πόνταρα στα παιδιά μας.ως outsiders θα έχουν και μεγάλη απόδοση έτσι;..και μιλώντας για outsiders θα ήθελα να σου πω ότι το unfollow το αγόρασα και εξαιτίας της αναφοράς σου στον liberty vallance στο post όπου το διαφήμιζες.και από το λίγο που διάβασα,αν μη τι άλλο,τα άξιζε τα λεφτά του.

 
At 1/27/2012 01:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xαίρομαι και που το πήρες και που -κυρίως- σε ικανοποίησε. Ναι, ταινιάρα ο Λίμπερτυ Βάλανς :)

Έχω κάνει μια παρόμοια σκέψη με αυτή που λες*, πριν χρόνια, όταν είχα παρακολουθήσει μια ομιλία του Τσόμσκι σε μια κατάμεστη αίθουσα κάπου στην Αθήνα. Ήταν τόσο φωτεινά όσα έλεγε, τόσο συγκροτημένα, τόσο πειστικά και τόσο δίκαια, που σκεφτόμουν ότι, δεν μπορεί, αργά ή γρήγορα οι ιδέες που είναι τόσο δυνατές θα επικρατήσουν.

* χωρίς εννοείται να επιχειρώ καμία σύγκριση των όσων λέω με τα όσα λέει εκείνος ή το ποιός ειναι εκείνος.

 
At 1/27/2012 03:22:00 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Παλιόφιλε Παλιόπαιδε, οι καθαρές ιδέες του Τσόμσκι και του κάθε Τσόμσκι θα επικρατούσαν ΑΝ τα μυαλά του κόσμου ήταν καθαρά. Αναγκαία και ικανή συνθήκη, που όμως όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά θ αργήσει πολύ να ικανοποιηθεί.

 
At 1/27/2012 10:09:00 π.μ., Blogger glykosymoritis said...

Δωσε...δωσε..φωναξε...δυνατα!

 
At 1/27/2012 10:13:00 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Το κοινοποίησα στο facebook, ασχολείσαι καθόλου; Κάνε με φίλο αν ναι

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313519928698126&id=100001726653728&notif_t=like

 
At 1/27/2012 11:39:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μάλλον θα προσυπογράψω το σχόλιο του γατούλι παραπάνω, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερά σου κείμενα.

 
At 1/27/2012 05:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mαύρε Γάτε, δεν θεωρώ ότι τα μυαλά του πολύ κόσμου δεν είναι καθαρά. Αυτού του είδους την καθαρότητα, την καθαρότητα δηλαδή να επιλέξουν ανάμεσα στο γενικά σωστότερο από το γενικά πιο άδικο την έχουν. Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι μεσολαβούν ένα εκατομμύριο παράμετροι και δυσκολίες μέχρι να φτάσει μια τέτοιου είδους ιδέα να γίνει κυρίαρχη στο μυαλό των πολλών.

 
At 1/27/2012 08:12:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Old, το ποστ πολύ ωραίο αλλά με το σχόλιο σου με μπέρδεψες. Ποιοί είναι αυτοί οι πολλοί και ποιό είναι το γενικά σωστότερο και ποιό το γενικά πιο άδικο; ( εκτός βέβαια απ’ τα αυτονόητα)
Ποιά ιδέα (εκτός από τις θρησκείες) και πότε και πού έγινε κυρίαρχη σε σχέση με το γενικά σωστότερο και το γενικά πιο άδικο; Και για τη λέξη καθαρότητα, είμαι πολύ επιφυλακτικός.

 
At 1/27/2012 08:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

"Ποιά ιδέα (εκτός από τις θρησκείες) και πότε και πού έγινε κυρίαρχη σε σχέση με το γενικά σωστότερο και το γενικά πιο άδικο;"
Η ιδέα της δημοκρατίας, η ιδέα της ισότητας ανδρών γυναικών, της ισότητας όλων των φυλών κλπ.

 
At 1/27/2012 08:39:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Είσαι δλδ οπαδός του Ζαν Ζακ Ρουσσώ; Δε νομίζω πως ο άνθρωπος γεννιέται "καθαρός" (= "καλός", ότι και να σημαίνει αυτό, ζώο γεννιέται, και στην πορεία (ίσως) εξανθρωπίζεται... μεγάλη κουβέντα όμως

 
At 1/27/2012 09:16:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Για τη δημοκρατία λάστιχο έχεις γράψει τόσα που δεν χρειάζεται να στα θυμίσω. Πόσοι συμφωνούν ότι τώρα έχουμε δημοκρατία και πόσοι όχι. Και για την ισότητα ανδρών γυναικών, μήπως είναι η οικονομία που “επέβαλε” την ισότητα και όχι η ιδέα που την “επέβαλε” στην οικονομία; Τότε που “γεννήθηκε” η δημοκρατία τι πίστευε για το θέμα ο Αριστοτέλης και τι ο Πλάτωνας; Δεν συμφωνούσαν. Όσο για τις φυλές, ρώτα τους Άγγλους Γερμανούς και Γάλλους να σου πουν όταν γυρίζουν από ταξίδι στην Αφρική, αν κατά βάθος, πιστεύουν ότι οι Αφρικανοί έχουν ίδιο επίπεδο νόησης με αυτούς, συμφωνούν όλοι;

 
At 1/30/2012 01:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

" Ήταν τόσο φωτεινά όσα έλεγε, τόσο συγκροτημένα, τόσο πειστικά και τόσο δίκαια, που σκεφτόμουν ότι, δεν μπορεί, αργά ή γρήγορα οι ιδέες που είναι τόσο δυνατές θα επικρατήσουν."

Κάτι τέτοια λέει η θειά μου για τον Χριστούλη

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home