Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Σημεία τριβής

Τα δέκα βασικά σημεία τριβής:

1) Η ΝΔ ζητά να έχουν καταλήξει στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ως τις 19 Φεβρουαρίου - το ΠΑΣΟΚ λέει ότι το περιθώριο δεν πρέπει να είναι τόσο δεσμευτικό.

2) Η ΝΔ ζητά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης να ανακοινωθεί σε έξι δόσεις - το ΠΑΣΟΚ λέει πως κάθε συζήτηση για την έκτη δόση έχει παγώσει.

3) Ο Σαμαράς διαπραγματεύεται με τον τρόπο του Γιώργου Καραγκούνη: κρατάει την μπάλα περιμένοντας να του κάνει κάποιος φάουλ - και να που τον ανέτρεψε ο Όλι Ρεν, με αποτέλεσμα ο Αντώνης να σφαδάζει στο γρασίδι.

4) Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση παραίτηση Μπερλουσκόνι - η ΝΔ ζητά ταυτόχρονη παραίτηση Μοράτι, ώστε ο δικομματισμός των ομάδων του Μιλάνου να εξακολουθήσει να παίζεται επί ίσοις όροις.

5) Η ΝΔ δεν θέλει να μπουν πολιτικά στελέχη της στη κυβέρνηση επειδή βασικά δεν έχει πολιτικά στελέχη ικανά να γίνουν υπουργοί. Αν έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση, μισή ντροπή των μισών υπουργών μισή ντροπή των άλλων μισών. Τώρα ντρέπεται όλη μόνη της.

6) Κατά το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις επειδή σύμφωνα με το ρολόι του Γεωργίου Παπανδρέου (αμφίσημο εδώ το ονοματεπώνυμο) βρισκόμαστε ακόμα στο βράδυ της Κυριακής, άντε πρωί Δευτέρας στη χειρότερη.

7) Εμπλοκή έχει σημειωθεί και λόγω της απαίτησης -εκτός από τη στελέχωση με τραπεζίτες- ένα τουλάχιστον υπουργείο να δοθεί τιμής ένεκεν σε ΑΤΜ.

8) Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανθίσταται σθεναρά στις πιέσεις να γίνει αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως, επειδή του βάζουν όρο κατά τη διάρκεια της θητείας του να περιοριστεί σε πέντε γνωμικά και τέσσερεις παραβολές ημερησίως. Σε αντάλλαγμα θα του ανοίξουν λογαριασμό στο φέισμπουκ και το τουίτερ όπου θα μπορεί να πυροβολεί ασταμάτητα.

9) Σύμφωνα με ρητό όρο των δανειστών, αν πάθει εγκεφαλικό ο Μανώλης Καψής λόγω της άρνησης Σαμαρά να υπογράψει, για την εκταμίευση δεν θα απαιτούνται πλέον απλά υπογραφές, αλλά θα συνοδεύονται από πουτσοσκάμπιλα, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: Του Όλι Ρεν στο Νέο Πρωθυπουργό, Του Νικολά Σαρκοζί στο Νέο Υπουργό Οικονομικών, του Ρομπάι ή Ρομπέι στο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, και της Αγγέλας Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά. Η κυρία Μέρκελ θα χρησιμοποιήσει ντίλντο της αποκλειστικά δικής της επιλογής.

10) Προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας -βασική στρατηγική επιλογή των τελευταίων πενήντα ετών- η ΝΔ θα αποδεχτεί το ντίλντο ως «αναπόφευκτο», αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί να μπουν μπρος οι μπαταρίες. Σε αυτό θα είναι ανένδοτη.

8 Comments:

At 11/08/2011 11:31:00 μ.μ., Blogger vague said...

Ελπίζω μόνο να έχουν την ευαισθησία να δώσουν στο ΑΤΜ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 
At 11/08/2011 11:32:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Τα ντίλντο (ελληνιστί όλισβοι) δεν παίρνουν μπαταρίες.

 
At 11/08/2011 11:58:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Το ποστ είναι ειρωνικό;

Στο θέμα του Μπερλουσκόνι παραδέχομαι ότι η οικονομία επιβλήθηκε κατά κράτος όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της παραπολιτικής. Α, ρε Καβαλιέρε τι συμβατικό φινάλε, να πέσεις σαν τον ΓΑΠ αντί να πέσεις σαν τον Καλλιγούλα.

Η πόζα του Καψή με τις πόσες πέτυχε; Ή ήταν έτσι για κανά πεντάλεπτο;

Η καλύτερη ένδειξη για την αβεβαιότητα του μέλλοντός μας, είναι ότι ο Καρατζαφέρης φαίνεται να μην έχει σαφές σχέδιο.

Αν πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, η συλλογική ανακούφιση θα ρεφάρει τη συλλογική αμηχανία;

Τα ντίλτο μην τα υποτιμάμε, σε λίγο θα είναι πανάκριβα για να κρατάμε.

 
At 11/08/2011 11:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Riski, είναι υπό διαπραγμάτευση ακόμα, ας μην προτρέχουμε,
Sraosha, άρα η στρατηγική της ΝΔ τώρα δικαιώνεται.

 
At 11/09/2011 12:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

AΦ, καμία ειρωνεία, είναι αποτέλεσμα πολυήμερου ρεπορτάζ.
Ο Μανώλης έρχεται και ποζάρει στο ατελιέ μου.

 
At 11/09/2011 03:38:00 π.μ., Blogger Τσαλαπετεινός said...

Το ενδέκατο σημείο τριβής αποτελεί το γεγονός ότι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν συμπληρώνουν ακόμα ενδεκάδα.


Sraosha,
ἐξ οὗ γὰρ ἡμᾶς προὔδοσαν Μιλήσιοι,
οὐκ εἶδον οὐδ᾽ ὄλισβον ὀκτωδάκτυλον,
ὃς ἦν ἂν ἡμῖν σκυτίνη ᾽πικουρία.
ἐθέλοιτ᾽ ἂν οὖν, εἰ μηχανὴν εὕροιμ᾽ ἐγώ,
μετ᾽ ἐμοῦ καταλῦσαι τὸν πόλεμον;

 
At 11/10/2011 11:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στο νούμερο 9, με τα πουτσοσκάμπιλα, έφτυσα το χυμό που έπινα πάνω στο πληκτρολόγιο...

 
At 11/10/2011 08:18:00 μ.μ., Blogger Μαζεστίξ said...

Ήθελα να σχολιάσω, αλλά δεν μπορώ. Ακόμη γελάω με τα πουτσοσκάμπιλα!!!
Φοβερό...
Πάλι καλά που δεν έπινα χυμό, όπως ο από πάνω!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home