Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Παραμονή

Συναντήθηκαν σήμερα ο θεσμικά διακοσμητικός, ο εκ του θεσμικού του ρόλου διακοσμητικός, με τον ουσιαστικά διακοσμητικό, με τον από επιλογή διακοσμητικό. Ο ουσιαστικά διακοσμητικός πήγε να «ενημερώσει» τον θεσμικά διακοσμητικό, για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ερήμην της Ελλάδας με θέμα την τύχη της Ελλάδας. Η διακοσμητική συνάντηση της πολιτειακής και της πολιτικής ηγεσίας ενός κρατικού μορφώματος που δεν θυμίζει ούτε στα προσχήματα πλέον αυτεξούσιο κράτος, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ενός πεδίου βολής φτηνού που ασκούνται βρίζοντας ξένοι καγκελάριοι και τραπεζίτες, τραβώντας το ο ένας προς την μεριά του 60% κι ο άλλος προς την μεριά του 40%, εκβιάζοντας αλλήλους με όπλο εκβιασμού το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Είτε προς την μια πλευρά γείρει η πλάστιγγα είτε προς την άλλη είτε τα βρουν κάπου στην μέση, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, δεν έχει κανένα λόγο να αγχώνεται. Γιατί ξέρει πως όποια κι αν είναι η τελική λύση, θα είναι μια λύση που την θέλαμε, μια λύση που την επιδιώκαμε, μια λύση που μας διασφαλίζει περαιτέρω, μια λύση που μας σώζει περαιτέρω, μια λύση στο όνομα της οποίας θα δικαιώνονται όλα όσα ως σήμερα έχουν γίνει, ακόμη κι αν μέχρι σήμερα όλα γίνονταν στο όνομα της αποφυγής αυτής ακριβώς της λύσης. Αυτό που ως χθες βαπτιζόταν καταστροφή και δικαιολογούσε κάθε θυσία, μετονομάζεται σε σωτηρία που δικαιώνει όλες τις ως τώρα θυσίες.

Ο βιασμός της νοημοσύνης μας έχει φτάσει σε συγκλονιστικά επίπεδα. Αλλά όπως φαίνεται κι εμείς διακοσμητική την έχουμε.

17 Comments:

At 10/26/2011 11:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διακοσμητικη εδω και χρονια, οχι τωρα. Ποιος ηλπιζε, μεσα στην ελληνικη κοινωνια εδω και τουλαχιστον μια επταετια εχοντας "προβλεψει" που οδηγουν τα πραγματα απο την εισοδο μας στο ευρω μεχρι και σημερα?
Σιγουρα "καποιοι" οπαδοι των 2 κομματων(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ). Μπορει να ηλπιζαν καποιοι π.χ. που ψηφιζαν στις βουλευτικες εκλογες το 2009 τη σημερα βουλευτινα Τρικαλων του ΠΑΣΟΚ Σουλα Μερεντιτη που συγκεντρωνε ψηφους με το συνθημα "Σουλα Σουλα για μια θεσουλα".
"Σουλα Σουλα για μια θεσουλα", και τελικα που μοιραζεται η ευθυνη? Στους οπαδους της ή στην ιδια την Μερεντιτη?
ή μας θεωρουν και εμας τους υπολοιπους ιδια φαρα με τους πελατες τους?
Ειμαστε η ιστορια, η ζωντανη ιστορια που θα διδασκονται τα (με φορτωμενα χρεη) παιδια μας και εγγονια μας. Και δεν ντρεπονται αυτοι αλλα εμεις, ακομα, δυστυχως.

 
At 10/26/2011 12:39:00 μ.μ., Anonymous Μεγάλος Βεζύρης said...

Μια παρενθεση (και μονο) στα σεντόνια γκρίνιας και διαφωνίας που σου απλώνω κάπου-κάπου τελευταία, εδώ μπορώ εύκολα να συνοψίσω.

Absolut Respect.

 
At 10/26/2011 01:18:00 μ.μ., Blogger Μιχάλης K. said...

Λένε ότι οταν δεν μπορείς να αποφύγεις το βιασμό, απόλαυσε τον.

Κάπως έτσι μάλλον το βλέπουν αυτά τα σοφά παιδία (βλ.ΓΑΠ και λοιπά μέλη της κυβέρνησης). Ειδικά αφού αυτοί θα τον γλιτώσουν.

 
At 10/26/2011 03:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομιζω πως και οι διαδηλωσεις διακοσμητικες ειναι, αν το καλοσκεφτεις...

 
At 10/26/2011 04:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

χτυπα αλυπητα!

σιγα μη ξυπνησουμε...

ζεπ

 
At 10/26/2011 05:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...καποτε-ισως πάρα πολύ αργά , μά κάποτε ομως- ο νέος ελληνισμός θα βγή από τήν ιστορική του αφάνεια . Ως τότε , οσο καί αν διαφορετικά εχη προγράψει κανείς τήν προσωπική του μοίρα , δέν πρέπει νά παραιτήται από τήν ηθική χρέωση τής γραφής , η τής προσπάθειας τουλάχιστον . Αυτή τήν αισιοδοξία μας τήν στηρίζομε σέ μιάν απλούστατη πίστη : Καί ο πλέον προηγμένος λαός της Ευρώπης σήμερα ,εάν υφίστατο τήν ανάλγητη μεταχείρηση εξανδροπισμού πού υφίσταται ο ελληνικός λαός από τήν αστική του ηγεσία , σέ πολύ λιγώτερο από 150 χρόνια θα μεταβαλλόταν σέ αγέλη πιθήκων . Κανένας λαός δέν υφίσταται καί ουτε μπορεί ν΄αντέξη μιάν ανάλογη μεταχείρηση γιά πολύ . Η Ελλάδα κατάντησε ενα απέραντο ψυχοκτονείον , οπου ο ηθικός ακρωτηριασμός καί η διαρκής πνευματική στρέβλωση οδηγούν μέ μαθηματικήν ακρίβεια στή βολή , δηλαδή στόν ανευ ορων συμβιβασμό καί αναπόφευκτα στήν ψυχική αναπηρία . Ο μέσος ορος ψυχικής θνησιμότητας κατάντησε να ειναι γύρω στά 25 καί ο ελληνικός λαός μετεβλήθη σε πειραματόζωο της ιστορίας .Ισως ετσι να ηταν πάντα , μα ολα τούτα εχουν καταντήσει υπερογκα , ωστε να γίνονται φανερά κάθε μέρα . Και η εμμονή τους κουράζει ."
αποσπασμα απο το βιβλιο "αναλυση της νεοελληνικης αστικης ιδεολογιας " που γραφτηκε το 1975

 
At 10/26/2011 05:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επιλογη μας να ειναι διακοσμητικη, οπως επιλογη μας κ να κατεβαινουμε διακοσμητικα στις διαδηλωσεις,οπως λεει κ η morgana. Γινομαστε ολο κ περισσοτεροι (οχι ακομα αρκετοι) αυτοι που συνειδητοποιουμε τωρα πως τοσα χρονια ειμασταν κ ηταν-ειναι διακοσμητικοι, ο καθενας στο ρολο του.Η συνειδητοποιηση δεν ειναι ομως παντα η αρχη? Κυκλος ειναι κ γυρναει η οχι? Το "εως εδω" που εγραψες σε προηγουμενο ισως αργησει αλλα θα ερθει.Ισως τοτε να ειναι αργα, αλλα θα ερθει. Και θα ειναι μια αρχη. Συνειδητοποιημενη ομως, οπου και αν καταληξει, οσο αργα κ 'ναι.

bill

 
At 10/26/2011 06:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ποιος ηλπιζε, μεσα στην ελληνικη κοινωνια εδω και τουλαχιστον μια επταετια εχοντας "προβλεψει" που οδηγουν τα πραγματα απο την εισοδο μας στο ευρω μεχρι και σημερα?»
Μα ποιός το είχε προβλέψει; Ενάντιους στην είσοδο μας στο ευρώ μόνο τους κομμουνιστές θυμάμαι, εκτός αν κάνω λάθος.

 
At 10/26/2011 06:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μεγάλε Βεζύρη, ματς απρίσιεϊντιντ.
Μιχάλη Καραμάνο, δεν υπάρχει κανένας βιασμός. Ελάφρυνση από το βάρος του χρέους υπάρχει;)
Μοrgana, σε μεγάλο βαθμό -όχι πάντως απόλυτα- είναι. Δεν είναι όμως και απαραίτητο ή νομοτελειακό να είναι.
Ζεπ, δεν ξέρω αν χτυπάω. Ίσως και να χτυπιέμαι.
Ανώνυμε, κρατάω τη λέξη «ψυχοκτονείον».
Βill, δεν διαφωνώ.

 
At 10/26/2011 08:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι ναι χτύπα αλύπητα! Ειδικά αυτό το μας βιάζουν την νοημοσύνη χτυπάει αλύπητα το σάπιο κατεστημένο του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ όντως. Ναι ναι, αν πάρεις 100 πρυτάνεις σε σχολές οικονομικών από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη και τους ζητήσεις ένα consensus είναι σχεδόν εγγυημένο ρε ότι θα ταυτιστούν με τις απόψεις σου σε όλα! Εδώ μιλάμε για νοημοσύνη δεν λέμε ότι θέλουμε... Και τώρα προσπάθαγε να ειρωνευτείς την λέξη consensus επειδή είναι "συστημική".

 
At 10/26/2011 09:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν μπορεις να χτυπησεις αν δεν χτυπηθεις...
απλα εσυ εχεις το χαρισμα να γραφεις οπως γραφεις κι εγω εχω την τυχη να σε διαβαζω...
οπως και πολλοι αλλοι!

ζεπ

ΥΓ.βρε καλως το Ράιχ (ενμπαχ)

 
At 10/26/2011 11:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ότι η μιράντα ξαφά με καυλώνει θεωρείται πιστωτικό γεγονός

 
At 10/27/2011 12:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 8:08, δεν βλέπω τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν οι 100 πρυτάνεις. Όσα γράφω περί νοημοσύνης στηρίζονται σε 100 κυβερνητικές δηλώσεις ότι το κούρεμα ήταν καταστροφή. Οπότε αν δεν έχεις κάποιο επιχείρημα που να συνοδεύει την επιθετικότητά σου, στην επιστρέφω.

 
At 10/27/2011 10:24:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

----Όσα γράφω περί νοημοσύνης στηρίζονται σε 100 κυβερνητικές δηλώσεις ότι το κούρεμα ήταν καταστροφή.----

ΓΑΠ: Καταστροφή και καταδίκη, σε μόνιμη βάση, για τις χώρες η επέμβαση του ΔΝΤ...

...και το κάλεσε να επέμβη.

ΓΑΠ: Επικίνδυνοι και ανεύθυνοι όσοι μιλάνε για αναδιάρθρωση του χρέους. Η αναδιάρθρωση είναι οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδών. Ουσιαστικά προτείνουν την πτώχευση της χώρας όσοι μιλάνε για διαγραφή μέρους τους χρέους...

...και την ζήτησε, και την "πέτυχε".

Εμείς, τι περιμένουμε και δεν πάμε να υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων τον αυτοπροσδιορισθέντα ως καταστροφέα, επικίνδυνο και ανεύθυνο Σωτήρα;

 
At 10/27/2011 12:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To νόστιμο κείμενό σου λεει το εξής αυτονόητο : ότι ,έναντι της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη , οι κυβερνώντες δεν έχουν κατορθώσει να αντιτάξουν μια συγκροητημένη και σοβαρή αντιμετώπιση , παρά έχουν να επιδείξουν ανακολουθίες , ωμά είπα -ξείπα και πανικό . Μόνο που θα συμπλήρωνα ότι το ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους . Όπως είπαμε , η κατάσταση είναι για όλους πρωτόγνωρη και, ως ένα βαθμό , δικαιολογεί αυτήν την εικόνα . Απο 'κει και πέρα , όμως , η νοημοσύνη μας δεν βιάζεται από κανέναν. Έχω τη γνώμη ότι οι περισσότεροι έχουν σαφέσταστη επίγνωση των αδυναμιών και του αδιεξόδου , αλλά ταυτόχρονα έχουν συνείδηση ότι δεν υφίσταται καμία ρεαλίστική προσέγγιση των πράγμάτων έξω από τη συνεργασία με τους εταίρους μας . Επομένως , με την έννοια αυτή , η νοημοσύνη μας δεν βιάζεται αλλά αξιοποιείται...
Υ.Γ. ας βρίσκεται και η γνώμη ενός βολεμένου , έτσι για ποικιλία :)

 
At 10/27/2011 05:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Έχεις δίκιο ότι δεν είναι μόνο ελληνικές οι ανακολουθίες, αλλά ευρωπαϊκές. Από εκεί και πέρα ειδικά ως προς τον επίσημο λόγο της κυβέρνησης δεν πρόκειται για απλές ανακολουθίες. Αυτό που ως χθες μας το ονόμαζαν μαύρο, σήμερα μας το ονομάζουν άσπρο.
Η παρατήρηση σου ότι δεν μας κοροϊδεύουν αλλά ξέρουμε τι συμβαίνει, είναι μάλλον βάσιμη. Αυτό δεν αναιρεί όμως πως αν το δεις αντικειμενικά πρόκειται περί βιασμού της νοημοσύνης. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει μεσολαβήσει κανένα «Σόρυ παιδιά. Τα λέγαμε αυτά αλλά δεν τα εννοούσαμε».

ΥΓ Δεκτή πάντως και η γνώμη του βολεμένου ;))

 
At 10/29/2011 04:47:00 μ.μ., Blogger Ξενικός said...

αχ, γιατί να είναι τόσο αληθινά αυτά που ζούμε;...
Ξενικός

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home