Πάουερ του δε πίπολ
Πανικόβλητες οι ντόπιες και οι ξένες αντιδραστικές δυνάμεις, αφού δημιουργήσουν ένα ψευτοπανικό στις τράπεζες για να τους διευκολύνουν, επιστρατεύουν στη συνέχεια τρεις - τέσσερεις βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Για να μην καρφωθούν ίσως επιστρατεύσουν περισσότερους. Η απώλεια της δεδηλωμένης κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μη γίνει της παγκόσμιας οικονομικής εκδιδομένης. Η Κυβέρνηση πέφτει. Ένας ακόμα Παπανδρέου γίνεται θύμα των αποστατών. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δεν θα κινδυνεύσει από το ανεύθυνο και εκβιαστικό στοίχημα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μαζί με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα σωθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οι παγκόσμιες αγορές, ο ντάου τζόουνς και ο συνεπώνυμός του αρτίστας με την βελούδινη φωνή, τομ. Αηδιασμένος από την αποστασία ο Παπανδρέου σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα με ελικόπτερο. Δέχεται όμως εισηγήσεις από μέλη της οικογενείας του να ιδρύσει το Νέο ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ που καμιά σχέση δεν θα έχει με το Βαθύ ΠΑΣΟΚ του συντεχνιακού παρελθόντος, αλλά ούτε και με το Ρηχό ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και του νεοφιλελεύθερου δόγματος του σοκ. Το ΠΑΣΟΚ τριχοτομείται. Επικεφαλής του Βαθέος τίθεται η τριανδρία Φωτόπουλου - Μπαλασόπολου - Παναγιωτακόπουλου, επικεφαλής του Ρηχού η τριπλέτα (δυο άντρες και η bondage Χιονάτη) Λοβέρδου - Ραγκούση - Διαμαντοπούλου, επικεφαλής του Νέου η τριανδρία Γιώργου Ανδρέα - Νίκου Ανδρέα - Αντρίκου Ανδρέα, απάντων Παπανδρέου, με δελφίνους την Μαργαρίτα Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου και τον Ανδρέα Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις μένοντας ξεκρέμαστος πολιτικά και άστεγος κομματικά. Έξαλλος αρχίζει να αυτομαστιγώνεται με καφέδες που ρίχνει στον εαυτό του φωνάζοντας ΤΩ-ΡΑ, ΤΩ-ΡΑ, ΤΩ-ΡΑ. Το στίγμα του Βαθέος και του Ρηχού ΠΑΣΟΚ είναι σαφές, το στίγμα του Νέου περίπου, καθώς κινείται ανάμεσα στην καταδίκη των συντεχνιών και τον έπαινό τους, στην καταδίκη του ΔΝΤ και τον έπαινό του, στην καταδίκη του κουρέματος και τον έπαινό του, στον έπαινο της ανάγκης σταθερότητας στη χώρα και την καταδίκη των αντιδημοκρατικών πρακτικών που στέρησαν απ΄ το λαό τη δυνατότητα να αποφασίσει για το μέλλον του. Τα τρία ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές συγκεντρώνουν ένα απροσδόκητα υψηλό ποσοστό, καθώς έχουν πλέον κρατήσει το καθένα σαφείς αποστάσεις από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των άλλων δύο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξέρει πια τι ψηφίζει και πού να ελπίσει. Μετεκλογικά σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας και αποφασίζουν για το καλό της χώρας να καθιερώσουν τριπλό νόμισμα, αφού το Βαθύ ήθελε δραχμή, το Ρηχό ευρώ και το Νέο την πράσινη ευρωδραχμή. Στις ΔΕΚΟ πληρώνονται με δραχμή, στον ιδιωτικό τομέα με ευρώ και στις ΜΚΟ με πράσινες ευρωδραχμές. Πολυπληθέστερη αποδεικνύεται μια τέταρτη κατηγορία πολιτών, εκείνη που μην έχοντας δουλειά δεν πληρώνεται σε κανένα από τα τρία εθνικά νομίσματα.
17 Comments:
Ωρέ Old Boy λες να γίνει όπως τα προβλέπεις στις δέκα πρώτες γραμμές; Λες τελικά να είναι πάλι 36 οι αποστάτες; Κι αν ναι ποιοι θα είναι ο μιρικώκος και ο Δρακουμέλ του 2011;
οη, οη, μάναμ!
ούτε ο Ρομέρο θα μπορούσε να το φιλμάρει αυτό
ΚΚΜ
Όχι και μαυριδερός ο Τom Jones :P
>Πολυπληθέστερη αποδεικνύεται μια τέταρτη κατηγορία πολιτών, εκείνη που μην έχοντας δουλειά δεν πληρώνεται σε κανένα από τα τρία εθνικά νομίσματα.>
οποτε δεν πληρωνει κιολας,
να εξηγουμαστε....
κατα τα αλλα...
το παιχνιδι ξεκινησε
ελπιζω να μη χαθει η μπαλλα!
ζεπ
Aνώνυμε των 9:49, το διορθώνω και πάω να ρωτήσω τον ψυχαναλυτή μου γιατί τον έβλεπα ως μελαμψό :)
Ειναι που κριμα να θυσιαστει ενας τετοιος ικανοτατος αρχηγος για κατι τετοιο. Πιστευω θα μπορει οταν συνεδριαζει το βαθυ κομμα να πηγαινει με γραβατα-μερτσεντέ-μουστακι, στο ρηχο με κανο-μαγιο και στο νεο με ποδηλατο-σορτσακι-καπελακι.
Πως σου φαίνεται το «σημίτιο» για νόμισμα του νέου Πασόκ.
Λ.Β.:”Η έξοδος από το ευρώ δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πολιτική απομόνωση και την οικονομική περιθωριοποίηση;”
Κ.Λ.: “Η ΟΝΕ είναι μία νομισματική ένωση που έχει σκοπό να δημιουργήσει μια νέα μορφή παγκοσμίου χρήματος. Δεν είναι ούτε η πραγμάτωση της αφηρημένης έννοιας της Ευρώπης, ούτε η εκπλήρωση της μοίρας της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο. Για πολιτικούς λόγους έχει επενδυθεί στη χώρα μας με ένα ιδεολογικό περιεχόμενο που δεν το έχει από τη φύση της. Η συμμετοχή της Ελλάδας αποδείχτηκε αποτυχημένη και αν η χώρα επιμένει να συμμετέχει θα αντιμετωπίσει μαρασμό.
Η έξοδος είναι επιβεβλημένη από τα πράγματα. Το αν θα καταλήξει σε απομόνωση και περιθωριοποίηση εξαρτάται από το πως θα γίνει. Στο μέτρο που θα γίνει με όρους που θα επιβάλει η εργατική τάξη, δεν υπάρχει λόγος να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα. Θα χρειαστεί δημόσιος έλεγχος και ιδιοκτησία στις τράπεζες και γενικότερα στα μέσα παραγωγής, όπως επίσης και στο διεθνές εμπόριο και την κίνηση κεφαλαίων.
Αλλά η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανοιχτή στις παγκόσμιες τεχνολογίες, στις γνώσεις και δεξιότητες της παγκόσμιας εργατικής τάξης και στην παγκόσμια κουλτούρα. Μπορεί ακόμη να θέσει τις διεθνείς της πολιτικές σχέσεις σε άλλη βάση, χωρίς αναγκαστικά να περάσει στην απομόνωση.
Να θυμίσω ότι η Αργεντινή είναι μέλος του G20 παρότι έκανε στάση πληρωμών το 2001.
Στην πράξη, αν η Ελλάδα βγει από την ΟΝΕ με εργατική και λαϊκή πρωτοβουλία, θα δώσει μεγάλο χτύπημα στον παγκόσμιο καπιταλισμό και θα βάλει στο προσκήνιο τον εργατικό διεθνισμό για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
Πρόκειται για το αντίθετο της απομόνωσης και περιθωριοποίησης. Θα δώσει νέα πνοή στο όραμα του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.”
Λ.Β : Λεωνίδας Βατικιώτης
Κ.Λ. : Κώστας Λαπαβίτσας
Αντε ρε Old τα κατάφερες πάλι, τον έπεισες το ΓΑΠ και προκήρυξε δημοψήφισμα. Τώρα λοιπόν όλοι μαζί (αν τελικά πραγματοποιηθεί και δεν το αποσύρει) να ψηφίσουμε ΟΧΙ και να φύγουμε από την ΕΕ και την ONE.
Δεν θέλουμε να σωθούμε (τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ, όποιο και να'ναι αυτό)βρε αδελφέ, θέλουμε την δραχμούλα μας, θέλουμε να επιστρέψουμε πεντακόσες δεκαετίες πίσω, θέλουμε να μετρηθούμε και τελικά να σας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε η μικρή μειοψηφία που επικαλείστε.
Ο πρόεδρος (Τσίπρας) είπε ότι είμαστε (-σαστε) 11 εκατομμύρια, ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε πόσοι είναι οι Λαπαβίτσες.
Ξέρεις ποια ερώτηση θα πρέπει να κάνουμε στο συνομιλητή μας πριν προχωρήσει η συζήτηση; Τι ψήφισες αγαπητέ (old π.χ.) στις τελευταίες τρεις βουλευτικές εκλογές; Έτσι θα μπορούμε να είμαστε όλοι μας περισσότερο ειλικρινείς.
κάποιος μου είπε ότι τα μικρά κόμματα στην βουλή είναι οι τζάμπα μάγκες. Λένε ότι θέλουν χωρίς κανένα κόστος. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και εδώ;
"Στην πράξη, αν η Ελλάδα βγει από την ΟΝΕ με εργατική και λαϊκή πρωτοβουλία, θα δώσει μεγάλο χτύπημα στον παγκόσμιο καπιταλισμό και θα βάλει στο προσκήνιο τον εργατικό διεθνισμό για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
Πρόκειται για το αντίθετο της απομόνωσης και περιθωριοποίησης. Θα δώσει νέα πνοή στο όραμα του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο"
Όταν κάποιος σου λέει ότι όχι απλώς θα την σκαπουλάρεις αλλά ότι θα δώσεις πνόη στον πλανήτη, ε σοβαρά τώρα, πόσες είναι οι πιθανότητες να μην σου λέει μαλακίες; Χεστήκαμε και για την πραγμάτωση ρε παπάρα για τις επιδοτήσεις έγινε η υπόθεση
Αν καποιος συμφωνει με το μημονιο και την τελευταια συμφωνια, γιατι το θεωρει ως μονοδρομο, το δημοψηφισμα ειναι μια και δια παντος, η ευκαιρια να απορριψει απο πανω του το χαρακτηρισμο του Γερμανοτσολια, προδοτη και δοσιλογου. Ακομα και οι πιο φανατικοι αποστολοι του μνημονιου (και σιγουρα ολοι στο εξωτερικο) καταλαβαινουν οτι δεν μπορει να εφαρμοστει σε καθεστως (σχεδον) εμφυλιου πολεμου. Στο κατω –κατω, δεν μπορεις να σωσεις καποιον με το ζορι, αν δεν θελει να σωθει!! Συνεπως, ο μονος τροπος να γινουν θυσεις η οτι αλλο απαιτειται ειναι με συναινεση – η καθολου! (Η χουντες μας τελειωσαν!)
Αν παλι καποιος διαφωνει με το μνημονια, το θεωρει ξεπουλημα της χωρας και διασυρμο, συμφωνια που υποθηκευει το μελλον της Ελλαδας για τα επομενο 30 χρονια, με το δημοψηφισμα μπορει να δηλωσει οτι εκπροσωπει την πλειοψηφια και να δεσμευσει, μιας και διαπαντος, αυτη και τις επομενες κυβερνησεις (συμμαχιας ή ότι αλλο) οτι δεν θα το εφαρμοσουν. Του δινεται η ευκαιρια , δημοκρατικα και συνταγματικα, να εκφρασει την θεληση του και να σταματησει μια πορεια καταστοροφης δικαιωματων και κεκτημενων.
Αν παλι καποιος θελει να αυξησει τα κουκια του κομματος του, να εξασφαλισει πρασινη καρτα για νεους βουλευτες, νεα ρουσφετια, νεες επιδοτησεις και δεν του καιγεται καρφι για (πραγματικη) πολιτικη , αλλα μονο για την καρεκλα, το δημοωηφισμα ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο- φερνει στο κεντρο της συζητησης την πολιτικη – και (ακουσον – ακουσον) ακομα χειροτερο, φερνει την αμεση δημοκρατια. Δεν πρεπει με τιποτα να επιτραπει! Ο λαος μπορει να αποφασισει ποιοι θα τον κυβερνουν, αλλα οι αποφασεις ειναι για τους ειδικους!
oldboy καιρὸ εἶχα νὰ ἔλθω, εἶπα νὰ σοῦ ἀφήσω ἕνα γειά.
Χρίστο , θεωρώ τη συλλογιστική σου και λειψή και υπεραπλουστευτική. Θα περιοριστώ να σου πω τα εξής : προσωπικά αναγνωρίζω το μνημόνιο και το κούρεμα ως μονόδρομο , όπως το θέτεις. Δεν καταλαβαίνω , όμως , γιατί απαιτείται το δημοψήφισμα , προκειμένου να τινάξω από πάνω μου τη ρετσινιά του προδότη και του δοσίλογου. Εκτιμώ ότι ,στο σημείο αυτό , παρασύρεσαι από τη λαϊκιστική άποψη που καλλιεργείται τελευταία και εμφανίζει το δημοψήφισμα ως υπερήφανη απόδειξη της ελληνικής ανεξαρτησίας . Ουδόλως απαλλάσσεται η άποψη αυτή από το ότι εμφανίζεται να απαντά στην από το άλλο άκρο εξίσου λαϊκιστική θέση , ότι η Χώρα έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία ( με τη συμβολή προφανώς της προδοτικής κτλ. κυβέρνησης). Εξάλλου . το επιχείρημα , ότι το δημοψήφισμα θα κατευνάσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα είναι, κατά τη γνώμη μου , προδήλως αβάσιμο.Δεν χρειάζεται καν να αιτιολογήσω τη θέση σε περίπτωση που επικρατήσει το όχι. Αλλά κι αν ακόμη επικρατήσει το ναι , το αποτέλεσμα αυτό θα εμφανίζεται αλλά και θα είναι προϊον ωμού εκβιασμού , με δεδομένο ότι το ενδεχόμενο όχι συνδέεται ρητώς και σαφώς με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη , την οποίαν έστω και σήμερα και υπ'αυτές τις συνθήκες απεύχεται η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Εν κατακλείδει , το πρόβλημα ελλείπουσας πολιτικής νομιμοποίησης (του οποίου ομολογία ξεκάθαρη αποτελεί η κυβερνητική απόφαση για το δημοψήφισμα ) αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνον με εκλογές.
Εν κατακλειδι , το προβλημα πολιτικης νομιμοποιησης αντιμετωπιζεται μονον με εκλογες??
Που θα δωσουν εξουσια σε μια κυβερνηση (πιθανοτατα συνεργασιας ή εθνικης ενοτητας), που μετα δεν θα εφαρμοσει οσα υποσχεθηκε, αλλα ακριβως το ιδιο μνημονιο... (και με τον κοσμο δυο φορες πιο εξαγριωμενο...)
Με ποια νομιμοποιηση ακριβως??
(Εκτος αν το ολο θεμα ειναι ποιανου η φατσα μας αρεσει πιο πολυ, και οχι η πολιτικη του..)
Μηπως εχασα κατι - δεν σε καταλαβαινω...
Άλλο κυβέρνηση συνεργασίας/εθνικής ενότητας μέσα από την παρούσα Βουλή κι άλλο μια κυβέρνηση που θα προκύψει ( πιθανότατα συγκυβέρνηση) μέσα από μια νέα Βουλή μετά από εκλογές. Η πρώτη δεν έχει σε καμιά περίπτωση την πολιτική νομιμοποίηση της δεύτερης ( παρ'ότι κατά τη γνώμη μου είναι προτιμητέα σε πρώτη φάση , για λόγους που έχουν σχέση με την αποφυγή της ανεξέλεγκτης κατάρρευσης της χώρας) . Εν πάση περιπτώσει , το υπαρκτό πάντως ενδεχόμενο ακόμη και η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να μην τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις δεν αρκεί προφανώς για να μας αποθαρρύνει από το αίτημα της ( διά των εκλογών ) απομάκρυνσης της παρούσας κυέρνησης με την απολύτως χαμένη νομιμοποίηση. Αν είναι έτσι , ας μείνει ο ΓΑΠ εσαεί στην εξουσία , αφού όποιος και να βγεί τα ίδια με αυτόν θα κάνει. Και πάντως , η όποια λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια σίγουρα θα κοπάσει ως ένα βαθμό μετά τις εκλογές , αφού ο κόσμος θα έχει επιτέλους τη δυνατότητα να κρίνει και να κατακρίνει αυτούς που του προκάλεσαν -υποτίθεται- τόσα δεινά εδώ και δύο χρόνια... Συμφωνούμε ότι το θέμα είναι , όχι ποιανού η φάτσα μας αρέσει περισσότερο , αλλά η πολιτική του , και το τελευταίο θα κριθεί προφανώς μέσα από την -ολιστική , αν θέλεις- διαδικασία των εκλογών και όχι μέσα από ένα δημοψήφισμα επί ενός συγκεκριμένου ερωτήματος ( πολλώ δε μάλλον όταν η απάντηση επί του ερωτήματος είναι δεδομένη ).
Γεια σου, ωρέ Βαγγέλακα :)
Jojos, εγώ μπορώ να σου πω ότι στις τρεις τελευταίες εκλογές, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες δεν έχω ψηφίσει κανένα από τα δύο κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει. Αντιλαμβάνομαι πως με μια καταπληκτική αντιστροφή της πραγματικότητας έχουμε την τελευταία διετία φτάσει να λέμε πως τελικά κυβερνούσε η αριστερά, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί μεν να είχαν την εξουσία και ένα μέρος της ευθύνης, αλλά η ευθύνη τους βασικά έγκειται στο ότι δεν αντιστάθηκαν στην σάπια κοινωνία, με τον ντεμέκ αριστερισμό της, τον κρατικισμό της, τον συντεχνιασμό της.
Για να αντιστρέψω λοιπόν κι εγώ τη συλλογιστική σου, ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρήσεις τον Τσίπρα είναι να τον ψηφίσεις, να μας κυβερνήσει, να πάψει να κάνει τον τσάμπα μάγκα.
Δημοσίευση σχολίου
<< Home