Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Εμείς θα τη νικήσουμε

Aπειλεί, λέει, η Μέρκελ τις τράπεζες να δεχθούν το ελληνικό κούρεμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα και τότε θα τα χάσουν όλα. Οπότε μπορεί η συζήτηση να στρέφεται τώρα στο τι ποσοστό της ζωής της χώρας εκχωρεί η κυβέρνηση στους ξένους επιτηρητές, είναι πάντως ακόμη εντυπωσιακότερο ότι έχει εκχωρήσει μέχρι και το δικαίωμα στο θάνατο της χώρας. Τι απομένει και στον πιο απελπισμένο; Το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος, με τους δικούς του όρους, πώς θα βάλει τέρμα στη ζωή του; Το παραδώσαμε κι αυτό. Και το παραδώσαμε ενώ από μια παραξενιά της παγκοσμιοποίησης ήταν αυτό ακριβώς το δικαίωμα που μας είχε προσδώσει ρόλο δυνάμει δυναμίτη του συστήματος. Προτιμήσαμε όμως να μετατρέψουμε το υπέρτατο όπλο σε έσχατη αδυναμία.
Nαι, ξέρω, σε αυτή τη θεωρία υπάρχουν σημαντικές τρύπες, κρύβονται σημαντικοί κίνδυνοι και στη βάση της συλλογιστικής της βρίσκονται σημαντικές αναξιοπρέπειες. Ωστόσο ο δρόμος που στην πράξη ακολουθήθηκε έχει πολύ μεγαλύτερες τρύπες, οι κίνδυνοί του πραγματώνονται ο ένας μετά τον άλλο με φρενήρεις ρυθμούς, όσο για τις αναξιοπρέπειές του φτάνουν σε διαγαλαξιακά επίπεδα.
---
ΥΓ: Φίλαθλοι, μην μετατρέπετε το γήπεδο σε χώρο πολιτικής διαμαρτυρίας. Τι το περάσατε εδώ πέρα; Τα πορτ μπαγκάζ σας θα ανοιχθούν, τα πανό σας θα κατασχεθούν, στην ΓΑΔΑ θα προσαχθείτε, τα στοιχεία σας θα κρατηθούν. Και βλέπουμε.
Με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις έχουμε βρει πρακτικούς τρόπους να ξεμπερδεύουμε ως τώρα. Νομίζετε ότι αν χρειαστεί δεν θα βρούμε και με τα γήπεδα; Από τις ΠΑΕ που εμείς τους δίνουμε διαφήμιση, ως τους οργανωμένους που είναι τρεις φορές πιο διάτρητοι και μανιπουλαρίσιμοι από τους μπάχαλους, τρόποι υπάρχουν. Δεν θα μαζεύεστε στο γήπεδο να τα φωνάζετε από εκεί. Αυτό θα παταχθεί εν τη γενέσει του. Εκεί μόνο για μπάλα θα πηγαίνετε, άντε και για κάνα μπάφο και κάνα πέσιμο τα πιο νέα τα παιδιά. Αν θέλετε να μπινελικώνεστε, να μπινελικώνεστε μεταξύ σας όπως τόσα χρόνια. Δεν θα νικήσετε εσείς τη δημοκρατία.

15 Comments:

At 10/24/2011 09:35:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Συμφωνώ. Θα έπρεπε να αφήσουμε την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει κανονικά και να εξυγιάνει την όλη κατάσταση. Θα έπρεπε να αφήσουμε να σκάσει το ελληνικό χρέος και να πάρει μαζί του όλους όσους επαίξαν από επιλογή ή από υποχρέωση το απόλυτο παγκόσμιο τοξικό προϊόν· ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου.

Μπορεί από ότι φαίνεται, η πολιτική λύση να δώσει θετικά αποτελέσματα για τα άλλα προβληματικά μέλη της προβληματικής ευρωζώνης, αλλά τέτοια ελπίδα για την Ελλάδα δεν υφίστατο εξαρχής λόγω των ιδιαίτερων ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεών μας.

Βέβαια παρά αυτές τις πεποιθήσεις μου, ως ασφαλισμένος στο φουλ εκτεθειμένο ΤΣΜΕΔΕ, αναγνωρίζω πως αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπαιρνα ποτέ σύνταξη. Θα δούμε για το τι θα συμβεί τώρα.

 
At 10/24/2011 09:49:00 π.μ., Blogger an said...

δεν ξέρω αν είναι το απόλυτο όπλο
(στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις)
αλλά πια δεν καταλαβαίνω τι έχουμε να χάσουμε από μια έξοδο από την Ε.Ε.
(το ερώτημα μπορεί να τεθεί και ως εξής:
τι έχουμε να κερδίσουμε από μια περαιτέρω παραμονή μας στην Ε.Ε.)
Ειλικρινά ποτέ δε θα πίστευα ότι θα διατύπωνα μια τέτοια άποψη
αλλά βλέπω ότι ούτως ή άλλως στην εξαθλίωση οδηγούμαστε
με ταχύτατους και ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς
και μάλιστα με απόλυτη απώλεια εθνικής κυριαρχίας
δηλαδή με λίγα λόγια στη σκλαβιά (νομίζω ότι αυτή είναι η λέξη)

πάντως σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι εκεί αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε
πολύ περισσότερο που τώρα ακόμα και οι δικές μας ελίτ διαπιστώνουν
ότι η νέα κατάσταση δεν τους έχει ανάγκη

 
At 10/24/2011 11:07:00 π.μ., Blogger Auslaender said...

Ώστε η χρεωκοπία είναι θάνατος; Ο ΓΑΠ τώρα δικαιώνεται.

 
At 10/24/2011 05:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Auslaender, you can do better than that ;)

 
At 10/24/2011 05:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αn, δεν ξέρω αν είναι το απόλυτο όπλο τώρα, σίγουρα είναι ακόμα ένα όπλο, πάντως μιλούσα πιο πολύ για πέρσι, για την εποχή πριν μπούμε στο μνημόνιο. Όσο για αυτό που βλέπεις να έρχεται, τα διλήμματά σου και την μεταστροφή σου, συμβαίνει στους περισσότερους.

 
At 10/24/2011 05:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΑΦ, εντοπίζεις την παθογένεια στο ότι δεν αφήνουν το ελεύθερο σκάσιμο και προτιμούν την επέμβαση. Ωστόσο η παθογένεια είναι συνολική, βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος.

 
At 10/24/2011 06:09:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Καμία αντίρρηση, και κάπου εδώ νομίζω τελειώνει η συμφωνία μας για το που εντοπίζεται η παθογένεια :)

Αν υποχρεωθούμε όμως να κρίνουμε το σύστημα συνολικά, τότε θα πρέπει να το κρίνουμε και για ότι προσφέρει.

Για παράδειγμα, εσύ θεωρείς ότι η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση είναι ένα μεγάλο κακό, που τυχαίνει αποκαταλάθος να κάνει κάποιο καλό, εγώ αντιθέτως θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο καλό που τυχαίνει, κάποιους όντως να τους βλάπτει, και κάποιους απλά να τους ξεγυμνώνει.

 
At 10/24/2011 06:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΦ έχεις κουράσει ρε φίλε. Καλά κάνεις και είσαι τόσο σίγουρος για τις απόψεις σου, μαγκιά σου. Δεν έχω πετύχει άλλον τόσο στρατευμένο στο φιλελευθερισμό και χωρίς δεύτερη σκέψη και ανάγνωση των τρομακτικών γεγονότων που ζούμε. Όσο ψάχνομαι απο παντού διαβάζω και τα όσα λες. Τα είπες όμως τόσες φορές και τόσο εμφατικά που η τόση επανάληψη δεν έχω καταλάβει τι σκοπό έχει. Φωτισμένος όπως είσαι δώσε μας τη λύση σου, πρότεινε μας τι να ψηφίσουμε (δεν σε ειρωνεύομαι ειλικρινά το λέω) και πάμε παρακάτω. Αφού έχεις καταλήξει γιατί δε μιλάς μια κ έξω; Παίρνεις μέρος στο προβληματισμό που βγάζουν τα άρθρα του Old Boy (πρώτος πρώτος πάντα) και τα σχόλια μόνο για να κοροιδέψεις την αμάθεια(;) και να ειρωνευτείς πώς τόσα άτομα δεν βλέπουν την απλή λύση που βλέπεις εσύ. ΠΕΣ ΤΗΝ στα ίσια πια, "ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΤΟΡΑ", και όποιος θέλει σε ακολουθεί!

 
At 10/24/2011 07:10:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Μα μέχρι και το Κραχ του 29’ κυριαρχούσε η θεωρία ότι η Αγορά πρέπει να είναι «ελεύθερη» και θα βρει το δρόμο της. Ιστορικά έχουμε δει την αποτυχία αυτού του μοντέλου.

Εν τω μεταξύ, το Κραχ επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο με τη μορφή της σημερινής κρίσης και εξίσου κακόγουστα ο άνθρωπος (ή οι πολιτικές ηγεσίες πιο σωστά), που δεν θέλει να μάθει από τα λάθη του (ή και σκόπιμα) ακολουθεί πολιτικές λιτότητες. Όπως ακριβώς –ναι, σωστά μαντέψατε- ο Χούβερ.

Α, και εκεί που είχαμε ξεμπερδέψει από τον κανόνα του χρυσού, ήρθαμε και βάλαμε έναν παρόμοιο στο κεφάλι μας με το ευρώ. Όχι ότι διαφωνώ με την ιδέα του κοινού νομίσματος. Απλώς, πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα και να μπορεί να «κοπεί» νέο κατά βούληση. Αλλά τα μεγάλα γέλια θα αρχίσουν όταν οι Γάλλοι δεν θα μπορούν να δανειστούν. Αμερικάνοι και Ιάπωνες με μεγαλύτερο χρέος θα μπορούν, γιατί απλώς έχουν το δικό τους νόμισμα που διαχειρίζονται.

 
At 10/24/2011 07:39:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Ανώνυμε, επειδή λές πολλά ψέμματα και αρκετές βλακείες, νομίζω ότι το ζήτημά σου έχει να κάνει με δυσανεξία της αντίθετης άποψης παρά με οτιδήποτε άλλο. Οπότε αυτό που σου προτείνω είναι ομοιοπαθητικά φάρμακα.

 
At 10/24/2011 07:53:00 μ.μ., Anonymous Lex Luthor said...

Tα ασφαλιστικά ταμεια θα πάρουν λεφτά από το κράτος είτε τα πάρουν απο τα ομολογα που διαθετουν είτε (οσα πάνε για φουντο) μέσω επιδοτησης του ''κουρεμενου'' ποσου.

Ολα τα άλλα ειναι προπαγάνδα των καναλιών όπως το "μνημονιο ή αναδιάρθρωση". Τσιμπατε τώρα και τα δύο στη μάπα.

 
At 10/24/2011 10:33:00 μ.μ., Anonymous εμμ said...

νομιζω οτι ο ΑΦ ειναι απλως μια εφευρεση του ολντ,η εστω, εαν δεν υπηρχε θα επρεπε να τον εφευρει...

 
At 10/25/2011 01:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ΑΦ Ο ανώνυμος που έγραψε στις 06:10 είμαι. Δικαίωμα σου να χαρακτηρίζεις βλακείες αυτά που λέω αλλά το ψέμματα που κολλάει; Σε τι ακριβώς ψεύδομαι; Για δυσανεξία αντίθετης άποψη πρώτη φορά με κατηγορούν, αν θες το δέχεσαι. Παρακολουθώ απόψεις απο όλο το φάσμα και δεν με κουράζει καμμία. Αυτό που με ενοχλεί (το ξανα διευκρινίζω) είναι η επανάληψη και το στρατευμένο του πράγματος. Ειδικά όταν το μπλογκ δεν έχει αυτό τον προσανατολισμό θεωρώ ότι αγγίζεις τα όρια του τρολαρίσματος.
ΥΓ. Τελικά Ντόρα ε; δεν είναι κακό πες το ρε παιδί να δώσεις και μια διέξοδο στον κόσμο!

 
At 10/25/2011 02:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τώρα συνειδητοποιώ πόσο μεγαλειώδες είναι το παιχνίδι της ειρωνείας σου σε ετούτο εδώ το μπλόγκ Old Boy.
Τώρα το καταλαβαίνω με αφορμή το σχόλιο του εμμ και του ανώνυμου και σε προσκυνώ.
Τόσα άρθα γραμμένα στη κόψη του ξυραφιού, απο άλλους να διαβάζονται ως αμφισβήτηση και απο άλλους ως καθεστωτικά. Άρθρα που μπορούν να παρεξηγηθούν και δεν προσφέρουν εύκολη λύση και απάντηση. Με βάση το στύλ σου έπρεπε να το είχα κατανοήσει νωρίτερα ότι ένας φιλελεύθερος που θα σχολίαζε με επιχειρήματα σε κάθε άρθρο θα ήταν το απώγειο της επινόησης και της πονηριάς σου.
Ειλικρινά εύγε, πιστός στο συγγραφικό στύλ των κειμένων σου, κράτησες το αριστούργημά σου για το μέρος των σχολίων. Η περσόνα του ΑΦ που εφήυρες με ξεπερνάει. Είσαι κορυφαίος.

Σωτήρης

 
At 10/25/2011 08:59:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Ανώνυμε, τα ψέμματα είναι ότι κοροϊδεύω την αμάθεια, ότι είμαι αυτός που ξεκινάει εδώ την ειρωνεία, ότι παρουσιάζω τα πράγματα απλά και σίγουρα, ότι η επαναληπτικότητά μου προκύπτει αποκλειστικά από τη δική μου στράτευση και όχι από διάλογο. Πχ όπως βλέπεις υπάρχουν σχολιαστές που αναφέρονται επί της ουσίας σε ότι έγραψα, και όπου θα μπορούσα να απαντήσω. Εσύ τι μπορείς να καταφέρεις επαυτού; Την σαχλαμάρα του, εμ, εμμ;

Αυτά που λέω εν προκειμένω, σου φαίνονται να συμπλέουν με τις απόψεις της Ντόρας; Και γιατί θα πρέπει να είμαι αυτός, που θα πει στους άλλους τι να ψηφίσουν; Μήπως νομίζεις ότι το ιδεολογικό απόγειο του κάθε φιλελεύθερου είναι να πει λίγο πριν ξεψυχήσει, ψηφίστε Ντόρα; Ότι νάναι.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home