Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

Κάτι σαν κάθαρση

Το ΔΝΤ θα αντέξει και χωρίς αυτόν,
ο Ολυμπιακός Βόλου πάλι μάλλον όχι.

Καμία αμφιβολία δεν έχω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι κορόιδα και ότι άρα θα δουν πίσω από το τυράκι των ποδοσφαιρικών συλλήψεων και αποκαλύψεων την fuckin' φάκα του επιχειρούμενου αποπροσανατολισμού από το μεσοπρόθεσμο. Διάβασα ήδη πως και ο Νίκος ο Χουντής παρόμοια άποψη εξέφρασε, συμπίπτοντας έτσι άθελά του στην εκτίμησή του με τα λιγοστά λόγια που πρόλαβε να ψελλίσει ο Αχιλλέας Μπέος («Μια ακόμα φούσκα του ΠΑΣΟΚ») κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων. Το αποτροπιαστικό θέαμα του σιδηροδέσμιου Μπέου και του βγαλμένου μαύρου πανωφοριού του ξύπνησε μνήμες στον Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ο οποίος συνέδεσε ευθέως το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε στη συνέχεια ο Αχιλλέας, με το πρόβλημα υγείας που παρουσιάζει εσχάτως ο δυτικός νομικός πολιτισμός. Η υποψία περί αποπροσανατολισμού μετατρέπεται σε σιγουριά αν ληφθεί υπόψη ότι εκτός των συλληφθέντων τα τρια ηχηρότερα ονόματα που έχουν έρθει ως τώρα στο φως είναι του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Γιάννη Μπουρούση. Ο Καζαντζάκης έγραφε πως δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή, αλλά με άλλα σφοδρότερα. Και το σκοτεινό αντιμνημονιακό πάθος των μαζών δεν μπορούσε να συγκριθεί σε σφοδρότητα με τίποτε άλλο παρά μόνο με το σκοτεινό αντιολυμπιακό τους πάθος.

Όπερ έδει δείξαι: αντί να σου γράφω τώρα για το μεσοπρόθεσμο, σου γράφω για τον Μαρινάκη, εσύ θα τσιμπήσεις και θα μου πεις γιατί δεν είναι μέσα στο πόρισμα ο Πατέρας και ο γιος (όχι ο δικός του, του Γιαννακόπουλου) και λοιπά και λοιπά. Ειρωνικά το ξεκίνησα το ποστ και θα καταλήξω να πιστεύω κι ο ίδιος όσα γράφω. Ας το ξεειρωνέψω λοιπόν κι ας τα πω ντόμπρα και αντρίκεια:

1) Ακόμα και αν το τάιμινγκ των συλλήψεων μπορεί πράγματι να μην είναι καθόλου αθώο, δεν ζούμε πια σε μακάριες εποχές, οπότε η κρίση, η διαχείρισή της, οι επιλογές, οι αποφάσεις, τα μέτρα, οι συνέπειές τους δεν παίζει να ξεχαστούν για να περάσουμε στο εκάστοτε επόμενο θέμα. Το παιχνιδάκι με το εκάστοτε επόμενο θέμα που θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μας κάνοντας το εκάστοτε προηγούμενο να παραδίδεται στη λήθη, ανήκει στο παρελθόν. Το παρόν, με την κοινωνία σε κατάσταση διαρκούς σοκ, δεν υπάρχει τρόπος να ξεγελαστεί.

2) Έγραφα προ μηνών (μετά από ιστορικό ματς που καταλαμβάνει τώρα ξεχωριστή θέση στο εισαγγελικό πόρισμα) πως όποιος νομίζει ότι τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν αντανακλούν το γενικότερο αξιακό σύστημα της χώρας, όποιος νομίζει δηλαδή ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει λειτουργήσει και ως ένας τεράστιος διαφθορέας συνειδήσεων, πλανάται πλάνη οικτρά. Δέκα περίπου χρόνια πριν, οι αποκαλύψεις για την πρώτη παράγκα κινήθηκαν σε ένα ευρύτερο δικαϊικό, αξιακό, θεσμικό και μιντιακό περιβάλλον, όπου οι αποκαλύπτοντες ήταν οι γραφικοί και οι αποκαλυπτόμενοι οι μάγκες. Αυτό ούτε άσχετο ήταν με τα γενικότερα κοινωνικά συμφραζόμενα αλλά ούτε και χωρίς τις δικές του συνέπειες: η ατιμωρησία με τη σειρά της λειτούργησε διαστρεβλωτικά σε συνειδήσεις και συμπεριφορές.

3) Η κατάσταση αυτή διατηρούνταν απαράλλακτη ως και χθες. Ο Ψωμιάδης ήταν έτοιμος να κάνει την Καβάλα Νέο Ηρακλή (γιατί η κάθε Καβάλα και ο κάθε Βόλος δεν ήταν παρά τραπουλόχαρτα στα χέρια των ποδοσφαιρικών μαφιόζων), ο Μπέος είχε απαλλαχθεί πρόσφατα από την αθλητική δικαιοσύνη και είχε τιμηθεί από τους συνεταίρους του στη Σούπερ Λίγκα που τον επέλεξαν να τους εκπροσωπεί στην ΕΠΟ, ο Τσακογιάννης και πόδια να πριόνιζε αντί για δοκάρια δεν θα έτρεχε τίποτα. Άλλωστε το ότι ο Μάκης Ψωμιάδης κυκλοφορούσε ως χθες κανονικά και με το νόμο ελεύθερος (ενώ τώρα καταζητείται) προφανώς είναι ένα κατ' εξοχήν πρόβλημα εφαρμογής θεσμών και όχι ένα αθλητικό ζήτημα.

4) Τι άλλαξε από χθες; Θα φανεί με την συνολική πορεία που θα πάρει η υπόθεση. Και οκ, σε αυτό τουλάχιστον έχει δίκιο ο Χουντής. Έχει άδικο όμως στο εξής: αυτό που ως τώρα συνέβη έχει από μόνο του μια αξία, δείχνοντάς μας πόσο καθαρτήρια και λυτρωτική επίδραση έχει στη συνείδηση του κόσμου η δικαιοσύνη, όταν επιτέλους αποφασίζει να λειτουργήσει.

5) Αυτό προφανώς ισχύει και αντίστροφα: αν αύριο με κάποιο τρόπο ξαναδούμε τα πράγματα να κουκουλώνονται, το κακό θα είναι διπλό. Πάντως επειδή έχουμε συνηθίσει να συζητάμε με απόλυτα και να φαντασιωνόμαστε απόλυτα, η περίπτωση αυτή είναι ένα δείγμα ότι ανεξάρτητα από τις συνολικές επαναστάσεις κι ανατροπές, ότι ανεξάρτητα από το οικονομικοπολιτικό σύστημα, ότι ανεξάρτητα από τα προβλήματα καθημερινότητας και διαβίωσης των ανθρώπων, ο παράγοντας δικαιοσύνη, απόδοσή της ή μη, τιμωρία ή ατιμωρησία, έχει αυτοτελή και τεράστια παιδαγωγική σημασία.

6) Δηλαδή είτε μείνουμε στο μνημόνιο είτε όχι, είτε μείνουμε στο ευρώ είτε όχι, είτε υπάρξει επιπλέον πτώση των εισοδημάτων 30% είτε 60%, είναι από μόνο του σημαντικό και κάνει από μόνο του διαφορά αν θα ζούμε σε μια κοινωνία που ο Μπέος, ο Ψωμιάδης, ο Τσακογιάννης, ο Μητρόπουλος κι ο Σπάθας είναι στη φυλακή ή έξω από αυτή σαν γενικοί δερβέναγες.

Κλείνω με υστερόγραφα:

ΥΓ1) Αν ο Μενδρινός στοιχημάτισε τη σέντρα του Μάντσεστερ Σίτι - Άρης, το πρόβλημα είναι λιγότερο του Μενδρινού και περισσότερο αυτής της παγκόσμιας στοιχηματικής μαλακίας που έχει φτάσει να προσφέρει και τέτοιου είδους στοιχήματα πλουτίζοντας και από αυτά. Προσωπικά μου αρέσει το Στοίχημα σαν παιχνίδι και είναι το μόνο που μια στις πολλές τόσες παίζω, αλλά έτερον εκάτερον. Σε όλα θα έπρεπε να υπάρχουν όρια. Και αν ο Μενδρινός δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, σιγά τα αυγά που τζογάρισε τη σέντρα. Φταίει πολύ λιγότερο από τους εκμαυλιστές του και εκμαυλιστές είναι όσοι παγκοσμίως στήνουν νομίμως τέτοια στοιχήματα.

ΥΓ2) Αν ο Αβραάμ βαρύνεται μόνο με το ότι τζογάριζε πολλά λεφτά σε παράνομα στοιχήματα, χωρίς να βαρύνεται με το ότι τζογάριζε σε παιχνίδια που συμμετείχε, τότε επίσης έχουμε να κάνουμε με μεγάλη υποκρισία και άδικη διαπόμπευσή του και επίσης ισχύουν σε ένα βαθμό τα παραπάνω περί εκμαυλισμού.

ΥΓ3) Προφανώς ο Μπουρούσης δεν είναι ο μόνος που παίρνει τα φάρμακά του. Και άρα το ότι γίνεται από σπόντα ρόμπα μόνο αυτός και γαμιέται η δική του η καριέρα είναι σε ένα βαθμό άδικο. Αλλά εκτός και αν ήξερε με απόλυτη σιγουριά ότι οι υπόλοιποι ψηλοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παίρνουν κι αυτοί τα δικά τους, είναι χαλασμένο αυτό που έκανε. Είναι χαλασμένο να ξέρεις ότι έχεις ένα πλεονέκτημα δύναμης και φρεσκάδας απέναντι σε ανταγωνιστές σου στην πεντάδα και σε αντιπάλους στην ρακέτα και να μην σε χαλάει. Είναι χαλασμένο να σε θαυμάζουν τα παιδάκια και οι μεγάλοι και να μην σε χαλάει που σε θαυμάζουν και για αυτό. Και εν πάση περιπτώσει αν φτάνω να ηθικολογώ μην γνωρίζοντας την πραγματική βάση του ανταγωνισμού σε τέτοιο επίπεδο, εκείνο που είναι σίγουρα χαλασμένο είναι να βγαίνεις μετά από ένα ματς που έπαιζες φουλ στη ντόπα και να δηλώνεις ότι δεν ξαναπάς στην Εθνική γιατί δεν σε σέβονται σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Άντε γαμήσου λοιπόν Γιάννη, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν άνθρωπος.

19 Comments:

At 6/24/2011 02:37:00 π.μ., Blogger kaltsovrako said...

Βρε, τον Τέβες, θα τον φωνάξουν να καταθέσει ή θα μείνουμε μόνο με την επαρχία στα δικαστήρια; Κάτι πιο κοσμοπολίτικο, βρε αδελφέ. Ένα level πιο πάνω. Κάτι.

 
At 6/24/2011 02:53:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μπα, με τον Μαρσέλο Γκούτμαν θα την βγάλουμε. Μιζέρια. Δεν έρχονται τέτοια ονόματα στην Ελλάδα.

 
At 6/24/2011 10:14:00 π.μ., Blogger Unknown said...

Μην είσαι άδικος με το Μπουρούση. Αν τον σεβόντουσαν σαν αθλητή και σαν άνθρωπο δεν θα έπεφτε στην ανάγκη του "κυρίου Μάκη"!

 
At 6/24/2011 10:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"δεν ζούμε πια σε μακάριες εποχές, οπότε η κρίση, η διαχείρισή της, οι επιλογές, οι αποφάσεις, τα μέτρα, οι συνέπειές τους δεν παίζει να ξεχαστούν για να περάσουμε στο εκάστοτε επόμενο θέμα. "
Η αλήθεια ότι οποτεδήποτε και αν "έσκαζε" το θέμα, πριν από 2 μήνες, σε ένα μήνα, σε ένα εξάμηνο ή σε ένα χρόνο, το επιχείρημα το αποπροσανατολισμού θα είχε βάση. Αλλά επειδή ακριβώς είναι έτσι δεν μπορεί να υπάρξει αποπροσανατολισμός.
xBerliner

 
At 6/24/2011 11:48:00 π.μ., Anonymous ks said...

Η αποχη του κοσμου απο το Στοιχημα θα τους συνετιζε. Αλλα σκεψου μυαλο που κουβαλανε οσοι "ενημερωνονται" για τις πιθανοτητες και παραλληλα ξεροντας οτι μπορει να πεσουν σε φτιαγμενο παιχνιδι, πανε και δινουν τα λεφτα τους. Τα ιδια ισχυουν και για το Μεγαλο Στοιχημα, τα χρηματηστηρια ανα τον κοσμο.
Οι πραξεις μας αδιαφορουν για την αγωνια του μυαλου μας να βρει νοημα σε αυτες...

 
At 6/24/2011 12:26:00 μ.μ., Blogger Afrikanos said...

είναι κρίμα κι άδικο κι αμάρτημα μεγάλο να μην καλέσουν τον Τέβες τώρα!!!...μήπως τον ψήσουν για καμιά μεταγραφή τώρα που θα είναι όλοι μαζεμένοι! χαχαχαχαχαχαχα

Πάντως, αποδεικνύεται ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι ο "θειούλης", ο "ολυμπιακής" κι ο "κότερος" είχαν εκ των έσω πληροφορίες και "την έκαναν με αλαφριά" εγκαίρως! ;)

 
At 6/24/2011 01:48:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Εμβληματική ανάρτηση :)

 
At 6/24/2011 02:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Well said, sir!

 
At 6/24/2011 02:54:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Θα ήταν καλύτερα να διάβαζαν αυτό το κείμενο εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες αναγνώστες.

 
At 6/24/2011 06:12:00 μ.μ., Blogger masha nevalyashka said...

Δεν θα σε διαολίσω αυτή τη φορά, μιας και τίποτα απ'όσα εξιστορείς δεν με βρίσκει διάφωνο, ούτε και ξυπνάει κανά οπαδικό μέσα μου (αυτό έχει κοιμηθεί από το Φλεβάρη περίπου και, λογικά, θα ξυπνήσει τον Οκτώβρη πάλι κι αυτό, έτσι, για τη φάση και μόνο· από εθιμικό). Θα βάλω μόνο έναν αστερίσκο στην κουβέντα περί Μπουρούση -χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να συνηγορήσω γι αυτόν τον Τάρας Μπούλμπα και όρθιο κρέας. Ουσιαστικά η ηθικολογία που εκφράζεις, βρίσκει έρεισμα στον αγνό χαρακτήρα και ρόλο μιας εθνικής ομάδας (που δεν είναι σύλλογος, συμφέροντα κλπ), τον οποίο με εκείνη τη δήλωσή του ο Μπουρούσης απαξιώνει και εκμαυλίζει στην πράξη. Επειδή όμως λίγο πιο πάνω γράφεις για "την πραγματική βάση του ανταγωνισμού σε τέτοιο επίπεδο", θα έστρεφα το ερώτημα και για τη βάση του ανταγωνισμού σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Να το πω πιο λιανά, ο Χ Μπουρούσης μιλάει για ασέβεια, πάντα μέσα στο πλαίσιο νόμων και ηθών που έχει κατοχυρωθεί "στην πραγματική βάση του ανταγωνισμού σε τέτοιο επίπεδο". Εσύ τον εγκαλείς για πραγματική ασέβεια απέναντι στην ιερότητα της συμμετοχής σε έναν αμόλυντο θεσμό (είναι άραγε;), ενώ εκείνος δεν κάνει τη διάκριση. Συνεπώς, η δήλωσή του έχει μια "δικαιϊκή βάση" -στο σύστημα νόμων και ηθών που *εκείνος* αντιλαμβάνεται, εμπίπτει, επιβιώνει και βιοπορίζεται (αδρά)- απέναντι στο μόνο άδικο (ή παράνομο, ή ανήθικο κλπ) που φαίνεται να συμβαίνει: την προσβολή εκ μέρους των διαιτητών. Κάτι που, εδώ που τα λέμε, είναι το μόνο για το οποίο δικαιούται να μιλά κανείς ανοιχτά, ειδικά αν κατέχει και θεσμική ή περίπου θεσμική θέση.
Ο Χ Μπορούσης -όσο κι αν προσπαθείς να το δείξεις εσύ- δεν μιλάει ως παράνομα φαρμακωμένος απέναντι σε ηθικούς και μη φαρμακωμένους. Για εκείνον, είναι όλοι φαρμακωμένοι και όλοι εμπίπτουν στις ίδιες νόρμες -είτε σε σύλλογο είτε σε εθνική ομάδα. Συνεπώς, η "ασέβεια" που διατυπώνει, προφανώς και έχει άλλο νόημα από αυτό που εσύ της αναγνωρίζεις -και τον εγκαλείς γι'αυτό. Κατά τ'άλλα, ναι, συμφωνώ: άντε γαμήσου Γιάννη. Κυρίως γιατί αποκαλείς τον Ψωμιάδη "κύριο".

 
At 6/24/2011 06:49:00 μ.μ., Blogger celin said...

old boy, νομιζω οτι ισχυει κατι που ειπε ο Θεμης Καισαρης χθες στον Σεντρα. Στις χουντες, ειπε, ταιζουν τον κοσμο με μπαλα, ενω εδω, ο κοσμος ειχε ξενερωσει με τη μπαλα και δεν ασχολουταν.
Οποτε, επρεπε να ξεβρωμισει ο χωρος για να γυρισει ο λαος στη μπαλα,
να μη στερηθει μεσα στη σφαγη του το αρτον και θεαματα, συμπληρωνω εγω.

Θα δουμε κ αλλα τετοια καλα.
Σιγουρα ειναι μεγαλη ηθικη ικανοποιηση να βλεπεις τους μαφιοζους να κυνηγιουνται κ να διασυρονται.
Σιγουρα ειναι αποπροσανατολιστικο, σιγουρα ηταν και απαραιτητο.

Ομως το Μεσοπροθεσμο περναει ,κι αν περασει, η Ελλαδα τελειωσε.
Και τα καλα που βλεπουμε δεν ειναι παρα παραπλευρα κερδη,
το αντιστροφο των παραπλευρων απωλειων.
Και στη μια και στην αλλη περιπτωση, αυτο που εχει σημασια δεν ειναι τα παραπλευρα ωφελη η ζημιεσ,

αλλα η big picture.

 
At 6/24/2011 08:46:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Πολύ σωστή η παρατήρηση του masha nevalyashka. Επίσης , γενικότερα , νομίζω , εάν κάποιος από όλους τους εμπλεκόμενους δικαιούται να τύχει της επιεικούς κρίσεώς μας , αυτός είναι ο Μπουρούσης . Ακόμη κι αν είναι ο μοναδικός -που ασφαλώς δεν είναι - πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό( ΕΑΝ αποδειχτεί όντως ένοχος) , ότι είναι ένα νέο παιδί που αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο πρωταθλητισμού και παρεσύρθη ,λόγω του ακραίου ανταγωνισμού στο επίπεδό του και φυσικά στα πλαίσια της εμπορευματοποιησης του αθλήματος , σε μια πρακτική άκρως βλαπτική και επικίνδυνη πρώτ'απ'όλα για την υγεία του. Με την επιφύλαξη αυτή , συμφωνώ απολύτως με το post.

 
At 6/25/2011 12:28:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, ένα εκατομμύριο εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες θα ήταν ακόμη καλύτερα ;) Για να σοβαρολογήσω πέφτω στη λούμπα όταν μου ρχεται κάτι να το γράψω, να το γράφω και να μην το κρατάω για αλλού. Δυστυχώς η συμπεριφορά μου και σε αυτό το θέμα είναι «ό,τι να 'ναι». Που θα πάει, στην επόμενη ζωή μπορεί να βάλω μυαλό ;)

 
At 6/25/2011 12:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μasha, δεκτόν.
Celin, κι όμως κι εγώ για την μεγάλη εικόνα μιλάω τελικά και για το ότι τμήμα της αναφαίρετο είναι το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Συμεών, για μένα περισσότερα ελαφρυντικά έχει ο Αβραάμ εάν απλώς και μόνο τζογάριζε χωρίς άλλα νταραβέρια παρά ο Μπουρούσης.

 
At 6/25/2011 01:26:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Σε σχέση με το ΥΓ1, άντε ο χωρίς όρια στοιχηματισμός να οδηγήσει σε καταστάσεις που στήνονται εύκολα. Το πιθανότερο είναι σε περίπτωση απαγόρευσης, να δημιουργηθεί ένα παράλληλο παράνομο δίκτυο με τρελά στοιχήματα, που κανείς θα έπρεπε να αποφασίσει να το πατάξει ή να το αποδεχθεί ως νόμιμο αναλόγως τις συνέπειες της κάθε επιλογής. Κάτι ανάλογο, ας πούμε με τα μαλακά ναρκωτικά.

Το σημαντικό όμως για την Ελλάδα, είναι ότι όλη αυτή η μαφία διογκώθηκε και απέκτησε πολιτικοδημοσιογραφικές προσβάσεις εξαιτίας μιας προφανούς και αποσιωπημένης ιδιαιτερότητας - του εντελώς αδικαιολόγητου και απαράδεκτου ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ, παρά τις πιέσεις της ΕΕ. Ποιος μπορεί να αρνηθεί την απίστευτη διαπλοκή και διαφθορά που έχει προκαλέσει αυτή η κατάσταση, στο όνομα του (και καλά) κρατικού ελέγχου της ηθικής μας.

 
At 6/27/2011 02:19:00 π.μ., Blogger urban poetic said...

Ο/Η Vrennus είπε...
Μην είσαι άδικος με το Μπουρούση. Αν τον σεβόντουσαν σαν αθλητή και σαν άνθρωπο δεν θα έπεφτε στην ανάγκη του "κυρίου Μάκη"!

6/24/2011 10:14:00 πμ

Όποιος αδικείται ή θεωρεί εαυτόν αδικημένο από την διαιτησία λοιπόν, νομιμοποιείται να βελτιώσει την απόδοση του με παράνομες ουσίες. Εξαιρετικό!

 
At 6/27/2011 02:33:00 π.μ., Blogger urban poetic said...

Και διαφωνώ καθέτως για το θέμα Μενδρινού και στησίματος σέντρας με την απόψη του Oldboy.

Ένας bookmaker έχει προφανώς δικαίωμα να βάζει όποιο στοίχημα θέλει προς στοιχηματισμό στους πελάτες-παίκτες του.

Σαφώς, τα λιγότερο συνηθισμένα στοιχήματα προσελκύουν διάφορα σχόλια από τους μη γνώστες κατά κύριο λόγο, αλλά και πάλι, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να πλουτίσεις ή να φτωχύνεις από τέτοια στοιχήματα, γιατί οι bookmakers έχουν πολύ χαμηλά όρια στοιχηματισμού για αυτά.

Κοινώς, είναι στοιχήματα που βάζονται για να προσελκύσουν ντόρο, στοιχήματα περισσότερο για λόγους marketing δηλαδή.

Σε ένα στοίχημα σέντρας (δίνεται σπάνια, κυρίως σε μεγάλους αγώνες για τους λόγους που είπα) δύσκολα το μέγιστο όριο στοιχηματισμού μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ.

Στην Betfair που αναφέρεται στην εν λόγω κασέτα, έχει να κάνει με την ζήτηση και την προσφορά, το οποίο προϋποθέτει ότι κάποιος θα σου προσφέρει την τιμή και τα χρήματα που θα ζητήσεις. Σχεδόν απίθανο να κερδίσεις μεγάλο ποσό εκεί στην εν λόγω αγορά.

 
At 6/30/2011 10:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aπαντάω με μεγάλη καθυστέρηση:
Urban Poetic, ο Vrennus ειρωνικά το είπε αυτό. Χρήσιμο πάντως αυτό που λες για το όριο στοιχηματισμού στη σέντρα. Ομολογώ δεν το ΄χα ψάξει.
ΑΦ, δεν είμαι σίγουρος ότι σχετίζεται άμεσα το κρατικό μονοπώλιο με το σκάνδαλο. Αν δεις τα περισσότερα λεφτά τα έπαιζαν στους Ασιάτες μπουκ.

 
At 6/30/2011 11:37:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Όταν έγραψα το σχόλιο, είχα υπόψιν μου φήμες ότι οργάνωναν συν τοις άλλοις παράνομα στοιχήματα, κάτι που δεν βλέπω στις κατηγορίες. Αναφερόμουν όμως και σε υψηλότερο επίπεδο που έχει να κάνει με τις εκμαυλιστικές επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ σε ομάδες και εφημερίδες, ακόμα και πολιτικές.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home