Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Στην επικράτεια του ό,τι να 'ναι

Aπό το απογευματάκι μέχρι το βράδυ περνάς λίγες ώρες τακτοποιώντας τα πάντα στο κεφάλι σου: ορίστε, τα τελεσίγραφα των δανειστών έπιασαν τόπο, ορίστε, αν τους έπαιρνε ας έκαναν κι αλλιώς, ορίστε, όταν ακούγεται η φωνή από ψηλά και τα πιο απίθανα είναι δυνατά, ακόμη και να παραδώσει την εξουσία που έχει τώρα ο μεν, ακόμη και να χαντακώσει τις ελπίδες του για να πάρει αύριο την εξουσία ο δε, ορίστε, πώς αλλιώς να τελείωνε ο δικομματισμός παρά με το μόνο νομοτελειακό τρόπο που είχε, μετατρεπόμενος δηλαδή σε μονοκομματισμό, ορίστε, όταν οι αντοχές της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης εξαντλούνται γιατί οι βουλευτές φυλλορροούν, η λύση είναι η εκτροπή, η μεταβίβαση της εξουσίας σε ένα ουσιαστικά ανομιμοποίητο κυβερνητικό μόρφωμα με πιθανότερο Πρωθυπουργό τον νυν ή τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ορίστε, η πλέον πανηγυρική και σημαδιακή παράδοση της εξουσίας στους τραπεζίτες.

Και από το βράδυ και ύστερα συνειδητοποιείς ότι εκτός από τη συνωμοσιολογική εκδοχή της πραγματικότητας υπάρχει και μια δεύτερη, που εξηγεί τα πράγματα πειστικότερα. Συνειδητοποιείς δηλαδή πως και να θέλεις να συνωμοτήσεις εσύ ως δανειστής, με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό το πιθανότερο είναι να φας τα μούτρα σου, αφού κάθε συνωμοσία προϋποθέτει ένα απειροελάχιστο μίνιμουμ μη φαιδρότητας από το σύνολο των εμπλεκομένων. Συνειδητοποιείς δηλαδή πως ο τρόπος με τον οποίο νομοτελειακά θα τελειώσει ο δικομματισμός δεν είναι ο πάταγος της εκτροπής αλλά ο λυγμός του κλαυσίγελου. Συνειδητοποιείς τέλος κάτι που πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός ήξερες, απλά για ελάχιστες στιγμές στην πορεία κλονίστηκες κι αναρωτήθηκες μπας και είναι ένας υπερήρωας της πανουργίας. Όχι, λοιπόν. Τα φαινόμενα καμιά φορά δεν απατούν και πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτό ακριβώς που πάντα έδειχνε: ένας υπερήρωας της πολιτικής ανικανότητας. Ας βάλει κανείς με το μυαλό του τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στο εσωτερικό της χώρας, ας αθροίσει γκάφες, παλινωδίες, αντιφάσεις και ας βγάλει συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στο εξωτερικό της χώρας. Ας ξαναδεί υπό αυτό το πρίσμα τα διαπραγματευτικά του σκιλς για να καταλάβει με τι αριστοτεχνικούς τρόπους χειρίζεται τις τύχες μας. Ο άνθρωπος από απόψε πέρασε στη σφαίρα του μύθου. Κυβερνά όπως κάνει τον πρόεδρο ο Καρατζαφέρης: ό,τι μαλακία του έρχεται στο νου την ανακοινώνει την αμέσως επόμενη στιγμή, για να την πάρει πίσω την μεθεπόμενη. Κυβερνά σκεπτόμενος φωναχτά. Κυβερνά σε ένα ασταμάτητο ό,τι να 'ναι. Είναι γελοίος ως εκεί που δεν παίρνει και επικίνδυνος ως εκεί που δεν παίρνει. Δεν σώζει την πατρίδα του, διαλύει την πατρίδα του.

34 Comments:

At 6/16/2011 12:23:00 π.μ., Anonymous Lex Luthor said...

Ναι αλλά κολυμπάει καλά.

 
At 6/16/2011 12:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πιο επικινδυνοι και απο το βλημα-παπανδρεου ειναι οι προθυμες πενες που τον κρατανε στην εξουσια, μας εχουν ξεθεωσει με τους εμετικους τους υμνους για το μνημονια κλπ.

 
At 6/16/2011 12:58:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

και να πεις οτι δεν στα έλεγα εδώ κι ενάμιση χρόνο...

Ωσ συνήθως η κατακλείδα άψογη...

 
At 6/16/2011 01:34:00 π.μ., Anonymous Κόκκινο πανί said...

Αγαπητέ Old Boy, εξαιρετικό κείμενο! Ο Παπανδρέου όντως είναι πλέον επικύνδυνος και πρέπει να φύγει το ταχύτερο.

Όσο για το «ό,τι να 'ναι», σου στέλνω ένα δικό μας κείμενο με την ίδια κατακλείδα: «ό,τι να 'ναι» http://kokkinopanni.wordpress.com/2011/03/31/sp/

 
At 6/16/2011 01:39:00 π.μ., Anonymous Thrass said...

Το "γελοίος" τον υπερτιμά λίγο. Το παιδί είναι απλώς χαζό. (κυριολεκτικά)

Και πολύ φοβάμαι ότι χθες προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλία.

 
At 6/16/2011 03:01:00 π.μ., Blogger Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Το θέμα δεν είναι αν θα σώσει την πατρίδα, αλλά αν θα σώσει την παρτίδα.

 
At 6/16/2011 06:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

 
At 6/16/2011 09:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@thrass στην πολιτική δεν υπάρχουν ''χαζοί'' με την κλασική σημασία του χαζού και δη αμερικανάκια πολιτικοί, υπάρχουν εγκάθετοι των μεν ή των δεν και το συνολικό σχέδιο, καταστροφής φρονώ, θα το δεις μετά την εκτέλεση του θεοκάθαρα, όπως και τις ιστορικές επιπτώσεις του, που ως εξαιρετικά έξυπνος(αλλά και χαζός να είσαι το ίδιο κάνει)θα τις καταλάβεις στο πετσί σου, που λέει ο λόγος.

gasireu

 
At 6/16/2011 10:30:00 π.μ., Blogger vague said...

Νομίζω ότι ποτέ δεν θα πεισθώ για τη βλακεία κανενός, αντίθετα τρέμω στη σκέψη ότι, μέρος της ευφυίας κάποιων από αυτούς, είναι να μπορούν εύκολα και πειστικά να παραστήσουν τους χαζούς.
Ίσως φταίει το ότι βρίσκω την κατηγορία περί βλακείας πολύ αθωωτική: Κανείς λογικός δεν μπορεί να χρεώσει με κακές προθέσεις έναν βλάκα.

 
At 6/16/2011 10:39:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Παρ'ότι είναι αδύνατον να διαφωνήσω μαζί σου ως προς τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια , ωστόσο θα τα αντιλαμβανόμουν περισσότερο ως μια -ακόμη- αστοχία του ΓΑΠ που αποδεικνύει αφενός την κρισιμότητα και ρευστότητα των πραγμάτων και αφετέρου τον πανικό του ΓΑΠ , παρά ως το επιστέγασμα της αποτυχίας του ΓΑΠ λόγω της ανικανότητας , γελοιότητάς του κτλ. Γενικότερα , αυτό που προσωπικά έχω να του καταλογίσω είναι πως δεν έχει μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις κατορθώσει να ανατρέψει/υπερβεί τόσο το κόμμα του όσο και , ως ένα βαθμό , την οικογενειακή και προσωπική του ιστορία. Με άλλα λόγια και παρά τα επαναλαμβανόμενα παχιά λόγια, μας έχει σερβίρει μια από τα ίδια ... Αλλά , από την άλλη μεριά , ομολογώ ότι μου φαίνεται αφενός κάπως όχι σωστό και αφετέρου ρηχό , σε τελική ανάλυση, να τον κατηγορούμε για ανικανότητα , χαμηλό δείκτη νοημοσύνης , κακά ελληνικά κ.ο.κ. ( δεν απαντώ κατ'ανάγκη στην ανάρτηση , αλλά μιλώ και γενικότερα).

 
At 6/16/2011 11:46:00 π.μ., Anonymous ks said...

Οφείλω να εξομολογηθώ, φίλοι, ότι πέρασα το χτεσινο απόγευμα με αρκετές τύψεις, αναλογιζόμενος μήπως οι απόψεις μου έχουν αδικήσει έναν πολιτικό που επιδεικνύει τελικά ανεπανάληπτη για τις τελευταίες δεκαετίες ωριμότητα.
Το βράδυ μου πέρασαν οι τύψεις και κοιμήθηκα με το πρόσωπο μέσα στην αυτομούντζα, μπας και διορθωθώ.

 
At 6/16/2011 12:11:00 μ.μ., Anonymous the elf at bay said...

Ο ΓΑΠ ποτέ δεν ένιωσε κάτι για την "πατρίδα". Είναι ένα υπάκουο σκατό που κάνει ό,τι του λένε.

Τελεία.

 
At 6/16/2011 02:34:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μήπως βιάστηκες; Δεν ξέρω. Το λέω γιατί -εκτός πολλών άλλων-μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κύριος Γυμνασιάρχης, εκεί γύρω στις εννέα, στο δελτίο του Μέγκα, είπε ακριβώς ότι συνέβη μετά, στις έντεκα.
Ήξερε κάτι; Ίσως. Έκανε απλά μια πρόβλεψη και του βγήκε; Ίσως. Όλο και περισσότερο όμως αρχίζω να πιστεύω, πως ότι συμβαίνει τον τελευταίο μήνα δεν είναι συμπτωματικό, “ό,τι να’ναι”, αλλά υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για το οποίο μάλιστα είναι ενημερωμένοι και οι όξω από δω. Ίδωμεν.

 
At 6/16/2011 04:51:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δηλαδή Gasireu και τα χθεσινά προσχεδιασμένα ήταν; Ένα σατανικότατο σχέδιό του; Όχι ο ορισμός της αστειότητας;

 
At 6/16/2011 04:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Riski, δεν είναι θέμα βλακείας όμως. Δεν είναι βλαξ. Είναι ανίκανος να κυβερνήσει.

 
At 6/16/2011 05:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, δεν μου φαίνεται τόσο ύποπτο. Από το γαπικό ή πασοκικό περιβάλλον του είχαν σφυρίξει ότι το παιδί μεταπείστηκε και ότι δεν θα το αφήσουν να παραιτηθεί.

 
At 6/16/2011 05:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συμεών, εγώ, όπως γράφω και στο ποστ, το βλέπω ανάποδα: οι εσωτερικές του παλινωδίες για τις οποίες μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα αντανακλούν και τον τρόπο που διαπραγματεύεται στο εξωτερικό. Όπλα στο τραπέζει, μπλοφαδόρος που τρέμει στο χέρι του, πανικόβλητος μπροστά στις μπλόφες των άλλων.

 
At 6/16/2011 05:35:00 μ.μ., Anonymous Χρήστος said...

Σε λίγο δεν θα αντέξει και θα το πει ξεκάθαρα. "Η μαμά μου μου είπε να μείνω πρωθυπουργός και τι να κάνω!"

 
At 6/16/2011 05:37:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Και μια απορία από τη βόλτα. Γιατί δεν παίζει να πηγαίνει κάποιος στο Σύνταγμα κάθε μέρα , μέρα νύχτα, να βιώνει κάθε σημείο της και να μην έχει καταλάβει τίποτα. “Ξέρω ότι μάλλον θα στραβώσεις με αυτό που θα γράψω, αλλά εγώ θα το γράψω.” Κι εμείς αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε έτσι.

 
At 6/16/2011 05:58:00 μ.μ., Blogger vague said...

Ναι, έχεις δίκιο, εσύ τουλάχιστον δεν είπες αυτό. Παρασύρθηκα και αναφέρθηκα στην πολύ δημοφιλή άποψη περί βλακείας.

Αν και, νομίζω ότι είναι καλύτερα που η ανικανότητά του κραυγάζει και αυτός δεν είναι σε θέση να καλύπτει. Αν είχε και κάποιες ικανότητες (ηγετικές και διοικητικές σαν τον πατέρα του) μπορεί να έκανε μεγαλύτερη ζημιά και για πολύ περισσότερο καιρό.

 
At 6/16/2011 06:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ποιός δεν έχει καταλάβει τίποτα, Σωτήρη; Ο Βυτίος, εγώ, και οι δυο μας; Εγώ πάντως δεν πηγαίνω μέρα νύχτα στην πλατεία ούτε βιώνω κάθε της σημείο. Εν πάση περιπτώσει όποιος και από τους δυο μας (ή και οι δυο μας) αν είναι αυτός που δεν έχει καταλάβει τίποτα, εσύ που έχεις καταλάβει, τι γίνεται στην πλατεία; Και πώς όμως το έχεις καταλάβει αν δεν έχεις πάει ποτέ;

 
At 6/16/2011 06:21:00 μ.μ., Blogger ggl said...

Είναι κληρονομικό το θέμα, ο παππούς έφερε με την ικανότητά του τα Δεκεμβριανά, τα Ιουλιανά, να μη φέρει και το εγγονάκι μια χαριστική βολή με τα Ιουνιανά.

 
At 6/16/2011 07:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εάν ως τώρα είχαμε "τους πολιτικούς που μας αξίζουνε", επιβεβαιώνεται επανειλημμένα, πράγμα που πιστώνεται ο έλληνας ψηφοφόρος, πως σίγουρα δεν έχουμε τους πρωθυπουργούς που μας αξίζουνε.

 
At 6/16/2011 08:47:00 μ.μ., Anonymous Thrass said...

Να ξεκαθαρίσω: Το ότι ο ΓΑΠ είναι χαμηλού IQ, είναι η άποψή μου εδώ και πολύ καιρό, όχι μόνο από χθες. Απλώς, χθες είχαμε άλλη μια ένδειξη.

Πάρτε το απόφαση ότι περίπου ο μισός πλανήτης έχει IQ κάτω τού μέσου όρου και μερικούς από αυτούς τούς ψηφίζουμε κιόλας. Θα ήταν ωραίο τα αξιώματα να μάς αυξάνουν τη νοημοσύνη κατά 30-40 μονάδες, αλλά από ό,τι ξέρω κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Συμφωνώ βέβαια ότι το IQ τού ΓΑΠ δεν αποτελεί πολιτική ανάλυση. Aπλώς εξηγεί μερικές επιμέρους καταστάσεις.

 
At 6/16/2011 08:54:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Στο είπα θα στραβώσεις, μην το παίρνεις όμως προσωπικά. Και το “μέρα νύχτα” επίτηδες το έβαλα ως υπερβολή για να συμπεριλάβω στο κάδρο όλη την “Πλατεία”. Επί της ουσίας όμως. Πότε γεννήθηκε αυτή η Πλατεία; ΑΥΤΗ η Πλατεία θα μου πεις γεννήθηκε πριν είκοσι δύο μέρες και θάχεις δίκιο. Δεν έχει όμως αυτή η Πλατεία που γεννήθηκε πριν είκοσι δύο μέρες χαρακτηριστικά που την ορίζουν; Αχαρακτήριστη είναι; Απροσδιόριστη είναι; Και ποιο από τα χαρακτηριστικά της είναι πρωτόγνωρο και γεννήθηκε μαζί της πριν από είκοσι δύο μέρες για πρώτη φορά; ποιο από τα χαρακτηριστικά της τη διαφοροποιεί ως “μέθοδο” από άλλες προηγούμενες; Η μη βία, η αυτοδιαχείριση, ή το ακομμάτιστο; Μήπως αυτή η Πλατεία έχει έξι πόδια και επτά χέρια; Μήπως δηλαδή, πρέπει να πάω τώρα στο μαιευτήριο, να δω το μωρό που γεννιέται τώρα, για να μπορώ να λέω πως νοιώθω τον πατέρα ΑΥΤΟΥ του συγκεκριμένου παιδιού όταν λέει πως αυτό το παιδί, το δικό του, είναι το ομορφότερο παιδί στον κόσμο;
Μόνο τότε μπορώ να καταλάβω από παιδιά; Ναι τον καταλαβαίνω, ναι τον νοιώθω, ναι δεν του λέω πως πρέπει να περιμένει το τεστ DNA για να σιγουρευτεί πως είναι δικό του το παιδί, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να μου λέει πως δεν ξέρω από παιδιά επειδή δεν πάω τώρα στο μαιευτήριο να νοιώσω μαζί του αυτό που αυτός για πρώτη φορά νοιώθει. Και ναι , η γνώση είναι μόνο βιωματική, που όμως ως επαναλαμβανόμενη εμπειρία μπορεί να παράγει θεωρητική γνώση που να είναι μεταβιβάσιμη.

 
At 6/16/2011 10:28:00 μ.μ., Blogger Ξενικός said...

ποιά βλακεία ή ανικανότητα ; ομαδική παράκρουση, τίποτε άλλο.
ήθελα να ξέρω τί τους τάζουν (από μέσα κι απ έξω) για να επιμένουν στην πιο ολέθρια πορεία...
Ξενικός

 
At 6/16/2011 11:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406289

ΑΙΣΧΟΣ.

 
At 6/16/2011 11:47:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Υπάρχουν έξυπνοι ηγέτες, υπάρχουν και βλάκες. Οι λαοί δεν διεκδικούν κανένα συλλογικό αλάθητο. Μπορούν να κάνουν ολοφάνερα λάθη. Όπως να επιλέξουν έναν βλάκα να τους διοικήσει. Τα λάθη του βλάκα στην κορυφή στοιχίζουν.

Βλέπετε, οι Αμερικάνοι εξέλεξαν δυο φορές για πρόεδρο ένα άτομο φανερά χαμηλότερου IQ. Ή λιγότερο ικανό για τη θέση, αν προτιμάτε. Τους έσυρε όπου τους έσυρε και παντού έχασε τον έλεγχο. Από το εσωτερικό μέτωπο, μέχρι την απλή εξωτερική πολιτική και την οικονομία. Μπορούσε να το υποπτευτεί κανείς από τη ζωή του ή τις ομιλίες. Του "μπουσισμούς" που έκανε, όπως έλεγαν χαριτολογώντας πολλοί

Ο Ομπάμα αντιθέτως είναι εμφανώς έξυπνος. Όποιος και να δει το βιογραφικό του, το καταλαβαίνει. Οι λόγοι του είναι συγκλονιστικοί. Και οι κινήσεις του φαίνονται 100 φορές μελετημένες. Σε ένα πολύ άσχημο διεθνές σκηνικό έχει καταφέρει σε τρία χρόνια δέκα φορές παραπάνω πράγματα από τον προκάτοχό του.

Εμείς στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα είχαμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να πετάμε το μπαλάκι της διοίκησης στους πολιτικούς μας και εμείς να μην ασχολούμαστε καθόλου. Ελάχιστοι τους ένοιαζε η καθημερινή πολιτική. Όχι οι κοκορομαχίες. Η πραγματική πολιτική. Το αντίκτυπο των πολιτικών αποφάσεων. Ακόμα και τώρα ο πολιτικός λόγος παραμένει απελπιστικά ρηχός. Δεν γίνεται πχ εις βάθος συζήτηση για τους νόμους. Εκλέγαμε πολιτικούς για να μη μας σκοτίζουν και απλώς για να παρατείνουν τον τρόπο ζωής στον οποίος μας είχαν συνηθίσει. Έχω τσακωθεί δεκάδες φορές με συγγενείς και φίλους ότι τους ζάλιζα με την πολιτική. Ότι δεν έπαιρναν αυτοί τις αποφάσεις και δεν μπορούσαν να αγχωθούν γι' αυτές. Τώρα αποφάσισαν να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Ας πάμε όμως στον Παπανδρέου. Όλοι αναγνώριζαν πως είναι βλάκας. Όλοι τον ανέβαζαν και τον κατέβαζαν Γιώργακη. Όλοι μα όλοι έχουν ακούσει τα εκατοντάδες χιλιάδες σαρδάμ που έχει να κάνει. Δεν μπορεί να αρθρώσει μια σωστή πρόταση, αλλά δεν ένοιαξε κανέναν. Προτίμησα οι ψηφοφόροι του να πιστέψουν το "λεφτά υπάρχουν", παρόλο που όλα τα στοιχεία έδειχναν προς το αντίθετο.

Τώρα σαν να μου φαίνεται πως μέρος των θεωριών για "μεγαλύτερο σχέδιο" είναι ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι κάνουμε λάθη σαν λαός. Δεν είναι βλακεία δικιά μας που πήγαμε και ψηφίζαμε εμφανώς λαμόγια και βλάκες. Μας οδήγησαν επίτηδες εδώ, λέμε.

Μη με παρεξηγήσετε. Ασπάζομαι στο 100% όσα λέγονται για το πόσο κακή είναι η δημοκρατία μας. Ναι, είναι σχεδόν απίθανο να βγει μια νέα φωνή. Το ξέρω. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως είναι άπειροι οι κερδοσκόποι στο διεθνές επίπεδο και πανίσχυροι. Και σίγουρα δρουν πολύ πιο καλά από τις κυβερνήσεις, γιατί ο σούπερ έξυπνος ξέρει πως να τρέξει για να βγάλει χρήματα, όταν ο πολιτικός μαθαίνει πως να υποβιβάζει την προσωπικότητά του για να γίνει αρεστός τους ψηφοφόρους.

Όμως όταν είχαν το δικαίωμα της επιλογής οι Έλληνες επέλεξαν τον εμφανώς βλάκα. Δεν σας λέω τις τελευταίες εκλογές. Σας λέω τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πιο αυτοδημιούργητος και σίγουρα με πιο κοφτερό πολιτικό μυαλό Βενιζέλος εξευτελίστηκε και έχασε. Μια από τις λίγες φορές που μπορούσαν Έλληνες ψηφοφόροι να μη φανούν νεποτιστές την πέταξαν στα σκουπίδια.

Δεν λέω πως με Βενιζέλο θα ήμασταν καλύτερα. Ούτε έχω εμπλακεί ποτέ μαζί του, ούτε κατά πλάκα με το ΠΑΣΟΚ για να μου έχει μείνει απωθημένο. Αλλά μην κάνουμε τελείως τους βλάκες, ότι δεν ξέραμε, δεν ακούσαμε, μας ξεγελάσαν.

Υπόψιν ότι δεν τα λέω αυτά στο κλίμα της γενικής αυτοενοχής που πουλάνε τα κανάλια. Και λάθη να κάναμε, έχουμε δικαίωμα να μπορούμε να τα διορθώσουμε. Και είμαι από αυτούς που πιστεύουν, πως αυτοί που μας κουνάνε το χέρι, τις ίδιες μαλακίες κάνουν. Πιο πολύ δουλεύουμε από τους Γερμανούς και ας μην έχουμε τη βιομηχανία τους, ενώ και εκείνοι μια τελείως αναποφάσιστη ηγέτιδα πήγαν και εξέλεξαν.

Απλώς στο παγκόσμιο σχέδιο ας υπολογίζουμε όχι μόνο την πανουργία του απέναντι, αλλά και τη δικιά μας βλακεία.

 
At 6/17/2011 06:02:00 π.μ., Blogger urban poetic said...

Συμφωνώ μέχρι ΚΕΡΑΙΑΣ με τον συνονόματο (Μιχάλης).

 
At 6/17/2011 05:06:00 μ.μ., Blogger ellinida said...

έδωσε ένα νέο νόημα, πιό βαθύ, στην λέξη βλάκας με περικεφαλαία

 
At 6/17/2011 09:01:00 μ.μ., Blogger celin said...

Εγω σε κοντρα των εδω εκφρασθεισων αποψεων, δε θεωρω τον γαπ βλακα, τον θεωρω μεγα τακτικιστη,
εδω η γνωμη μου
http://celinathens.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html

 
At 6/17/2011 11:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy λέω ότι χτες δεν συζητάγανε Αντώνης Γιωργάκης, συζήταγε το σύμπαν και το τι είπαν ακριβώς δεν το ξέρουμε! Σε γενικές γραμμές ναι πιστεύω ότι εκτελεί οδηγίες οι οποίες είναι δυναμικές!
Dear Τhrass το μίγμα διανοητικής ικανότητας ανά εκτάριο γης, είναι ιστορικά ίδιο. Προτείνω αν μπορείς να μετοικήσεις σε πλανήτη της αρεσκείας σου, με παρέα συγκεκριμένου iq, να δούμε πόσο ωραία θα σας βγεί η διοίκηση, η διαστρωμάτωση ή η ισότητα ή ο Αντουανετανισμός, ότι προκύψει δηλαδής.

gasireu

 
At 6/18/2011 03:24:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

the elf at bay on 17 Ιουνίου 2011 8:31 μ.μ.
Μα φυσικά κι πρέπει οι ΜΑΤατζήδες να βαράνε όλες αυτές τις κουλτουριάρες, με την τρίχα στην μασχάλη και τα χνότο που βρομ΄παει τσιγαρίλας, άι σιχτίρ, μαλακισμένα....

(κι μετά απορούν γιατί δεν χολοσκάμε για τους δικούς τους νεκρούς.)
------------------------------------------------------------------------------------

Λυπάμαι πραγματικά. Για μένα.

 
At 6/19/2011 12:18:00 μ.μ., Anonymous the elf at bay said...

@Σωτήρης

Μάλλον δεν κατάλαβες. Ειρωνικά το έγραψα το σχόλιο για να τονίσω ότι τα ΜΑΤ βαράνε χωρίς αιτία κι αφορμή.

Για τους νεκρούς που έγραψα, εννοώ αυτούς της αστυνομίας.

Πριν γράψεις κάτι να διαβάζεις πρώτα τι πρεσβεύει ο κάθε blogger κι μετά να πετάς κοτσάνες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home