Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Done with fish

(Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ - η συμμετοχή έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ)
Bλέποντας χθες ειδήσεις, κάνω συνεχή αστεία για την Μαριέττα. Ο πατέρας μου, που τυχαίνει να είναι παρών, φρίττει. Σκέφτομαι ότι σημαντικό τμήμα της διαφοράς ανάμεσα στο «κάνει» και στο «δεν κάνει» ενός αστείου είναι ο χώρος που το κάνεις, το ποιοί είναι αυτοί που θα το ακούσουν, ποιοί αυτοί που πιθανώς θα πληγωθούν. Σκέφτομαι δηλαδή ότι το ίδιο αστείο που λέω ιδιωτικά και μου φαίνεται μια χαρά, αν το έγραφα εδώ μάλλον θα μου φαινόταν κι εμένα χοντράδα. Τώρα όμως το ξανασκέφτομαι. Ποιά είναι τελικά τα όρια ενός αστείου;
Ίσως τα όρια ενός αστείου ξεπερνιούνται, όταν μας λένε (αν κατάλαβα καλά) πως κι η Μαριέττα κι ο Παπακωνσταντίνου κι άλλοι διάφοροι, μπαίνουν μεν μπροστάρηδες, αλλά μόλις γίνουν εθνικές εκλογές θα τους αποσύρουν από την ευρωβουλή και θα τους γυρίσουν πίσω να τους ψηφίσουμε και εδώ.
Κι αυτό που ισχύει για την Μαριέττα και τα όρια, γιατί να μην ισχύει για τον Σάκη; Να γράψω δηλαδή ή όχι, ότι παλιά που δεν είχε γυναίκα και παιδί είχε πάει πολύ καλύτερα στη Εurovision κι ότι αφού τον χαλάνε και τον αποσυντονίζουν, τι τα ήθελε τα γυναικόπαιδα; Να μην το γράψω, γιατί τα αστεία που άπτονται γκέι ζητημάτων κάνουν πιο πολύ τζιζ κι από τα αστεία που άπτονται ζητημάτων αρτιμέλειας.
Εν πάση περιπτώσει είχα να δω Eurovision εικοσαετία και βάλε, κι έτσι έχασα τα τελευταία ένδοξα χρόνια της γιουροβιζιονίτιδας που έχει επιπέσει πάνω στη χώρα. Ωστόσο, φέτος που είδα, αποζημιώθηκα, βλέποντας φερ΄ειπείν τον Μύξα Μαν και τους Τζόκερ από τους Άγιους Σαράντα να πλαισιώνουν σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο σύνολο την Αλβανίδα τραγουδίστρια
ή αποστηθίζοντας τους στίχους του νικητήριου τραγουδιού, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τους έχει γράψει ο Μπεν Στίλερ μαζί με τον ένα αδελφό Φαρέλι (ο άλλος είχε προλάβει να λιποθυμήσει στην εξηκοστή μπύρα).
Μολαταύτα το βρήκα το νορβηγικό τραγούδι στο you tube και το 'παιζα νον στοπ αξημέρωτα Κυριακής, λίγο γιατί είναι εθιστικούλι, λίγο για να θρηνήσω την ήττα του Χρήστου του Παναγόπουλου, του Τζώνυ του Καλημέρη, των αδελφών των Μαγγίρα και της καταπληκτικής σε όλα της ελληνικής συμμετοχης, που είχε φροντίσει να έχει τα πιο γαμάτα σκηνικά, τα πιο γαμάτα χορευτικά, την πιο γαμάτη επικοινωνιακή καμπάνια, τις πιο γαμάτες θέσεις με ελληνικές σημαίες στα τηλεοπτικά πλάνα, τον πιο γαμάτο περφόρμερ,
κι είναι πραγματικά ακατανόητο όταν τα έχεις όλα αυτά, πώς μπορούν να μην σε ψηφίζουν μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις τραγούδι.
Γαμώ τη Γιουροβίζιον σας, γαμώ. Την κάνω, πάω να δω κάνα σοβαρό θέαμα, πάω να δω τελικό Μεγάλων Ελλήνων στον Σκάι. Πάμε, ρε Θόδωρα, μπορείς να την κάνεις την ανατροπή απόψε, αγορίνα μου.

11 Comments:

At 5/18/2009 09:38:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

α. σιγά μη βγει ο Θόδωρας με τέτοιο κουστούμι και καπέλο
β.''και τους Τζόκερ από τους Άγιους Σαράντα να πλαισιώνουν....την Αλβανίδα λολίτα 16χρονη μακρυποδού (aka κοντόταλη) ελπίζω όχι ξεβράκωτη τραγουδίστρια με το μίνι φουρό της Barbie
γ. αποφάσισε είσαι εθνίκι, είσαι ντεμέκ εθνίκι, θα μείνει ο Όσκαρ, υπάρχει ζωή μετά τους μισθούς που κόψαμε μέσω γαλάζιας ΕΤ, γαλάζιας αγωνιστικής Ν.Δ στις γκεμπελικές Μαγγίρα-Αντώναρους;
hello pussycat....

 
At 5/18/2009 10:16:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

τις τελευταίες ημέρες καλεί τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου επίμονα, άγνωστος σε εμένα αριθμός, ο οποίος καλώς δεν έχει βαρεθεί έπειτα από πολλές προσπάθειες. Αν υπάρχει κανείς γλωσσομαθής σε αυτό το ιστολόγιο, είναι εύκολο να κάνει μια μετάφραση στα ελληνικά το εξής sms: "Ο ...mestani jam mer pak kidin ne tele se do nisem kto dit te me marine tani se me umi nr". Ευχαριστώ.

 
At 5/18/2009 10:18:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

[..] ο οποίος καλών [..]

 
At 5/18/2009 10:21:00 μ.μ., Blogger μ said...

Eurovision και Μεγάλοι Έλληνες;
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;;

 
At 5/18/2009 10:33:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Είσαι μπανάλ. Σε αποκηρύσσω. Σε αποτάσσομαι. Betelgeuse, Betelgeuse.

Έλα να βριστούμε, ρε μαλάκα, έλα. Μόνο μαζί μου δεν έχεις βριστεί. Άντε.

Επίσης, ζήτω ο ευρωπαϊκός Βορράς. Η Σκανδιναβία είναι ελληνική. Και τα περίχωρα.

 
At 5/18/2009 11:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είσαι πολύ πίσω αγόρι μου
Τα παν πριν από σένα άλλοι http://gsus-saved.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html?zx=2e90b94618dac88c

ναιμου

 
At 5/19/2009 12:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Gasireu, μην λες Αντώναρους, κολάζομαι.
Μάνο, μπρος γκρέιτγκρικς και πίσω Γκολεμα.
Sraosha, ελιτιστή πορνόγερα, δεν καταδέχομαι να σε βρίσω.
Ναιμου, πάντα άλλοι τα λένε πρώτοι κι εγώ ασθμαίνοντας ακολουθώ:)

 
At 5/19/2009 09:20:00 π.μ., Anonymous Κ.Κ.Μοίρης said...

δεν ήταν ο Ρουσόπουλος ανάμεσα στους 10
ολο ανακρίβειες είσθε εσχάτως

 
At 5/19/2009 03:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Λόγω Βατοπαιδίου και μόνο.
Είναι όμως στην δεκάδα της καρδιάς μας.

 
At 5/21/2009 02:04:00 μ.μ., Anonymous Στέλιος said...

"Εν πάση περιπτώσει είχα να δω Eurovision εικοσαετία και βάλε, κι έτσι έχασα τα τελευταία ένδοξα χρόνια της γιουροβιζιονίτιδας που έχει επιπέσει πάνω στη χώρα."

Μπράβο, γι΄ αυτό έχεις καθαρό μυαλό.
Δεν μου λες, η Σουηδία δεν επρόκειτο να πάρει μέρος με ελληνικό στίχο;

 
At 5/22/2009 10:43:00 π.μ., Anonymous Ευγένιος Ραμίρεζ said...

Η ανυπαρξία επιμελητή-curator ευθύνεται για την 7η θέση. Εάν η ελληνική αποστολή διέθετε, θα ήμασταν αξίως προτελευταίοι. Είναι θέμα καθαρά προμήθειας του κατάλληλου Spectral Offenser 2.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home