Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009

Μarangopoulou Report

(Aλίκη «Precoq» Mαραγκοπούλου σε όραμα)
Εννοείται ότι αν ο αστυνομικός δεν προλάβει να συλλάβει τον «κουκουλοφόρο» πριν τελέσει κάποιο έγκλημα του Π.Κ., ο δράστης θα τιμωρηθεί κατά συρροή για την παράβαση της παρ. 1 του άρ. 189 Α και για την άλλη αξιόποινη πράξη. Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την ψυχολογία του όχλου, και λίγοι επιθετικοί και βίαιοι ταραχοποιοί μπορούν να ξεσηκώσουν πολυάριθμη ομάδα. Επιπλέον, η σύγχρονη εγκληματολογία ρίχνει το βάρος στην πρόληψη (και όχι στην καταστολή), πράγμα στο οποίο το προτεινόμενο άρθρο στοχεύει,
μπερδεύοντας ενδεχομένως την πρόληψη με την προληπτική καταστολή, τα αυγά με τα πασχάλια και τα σκυλιά με τους ροκάδες.
Aλλά, εν πάση περιπτώσει, με αντικατάσταση μιας λέξης το άρθρο μπορεί να διαβαστεί και ανάποδα:

Το φαινόμενο της απόκρυψης του προσώπου, δηλαδή της ταυτότητας, κάθε άλλο παρά πρωτοφανές είναι στην ανθρώπινη ιστορία. Στις διάφορες εποχές είχε διαφορετικούς γενεσιουργούς παράγοντες, περισσότερο βαθείς απ’ όσο κοινώς νομίζεται, και ποικίλες εκφάνσεις.
Βασική διάταξη για το θέμα αποτελεί το άρθρο 11 του Συντάγματος που καθιερώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι (συναθροίσεων, διαδηλώσεων κ.λπ.), υπό δύο όμως όρους: ήσυχα και χωρίς όπλα. Οι «κρανοφόροι», μετά την εμφάνισή τους στη διαδήλωση, δημιουργούν κατά κανόνα βαριές ταραχές που καταλήγουν σε βλάβες διαφόρων βαθμών κατά αντικειμένων ή προσώπων.
Οι πράξεις αυτές είναι αξιόποινες (φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμοί, τραυματισμοί προσώπων, προσβολή ζωής) και αποτελούν συγχρόνως προσβολές διεθνώς αναγνωρισμένων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Δ.Α.).

10 Comments:

At 2/16/2009 08:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπάρχει κι ενα πρόβλημα σοβαρό τώρα με τις ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

Θα γεμίσει ο τόπος μασκοφόρους και κουκουλοφόρους!!!

Τι θα γίνει κα Αλίκη;

Θα συλληφθούν προληπτικά άπαντες ή καλύτερα να καταργηθούν οι Αποκριές να ΄χουμε και το κεφάλι μας ήσυχο;

 
At 2/16/2009 10:02:00 μ.μ., Blogger Freedom said...

Καλησπέρα σας...
Τι σχόλιο να κάνει κανείς όταν υπάρχει η εικόνα; Απεικονίζει ακριβώς αυτό που ήθελα να επισημάνω (έστω και σε λιγότερες των χιλίων λέξεις).
Τα σέβη μου.

 
At 2/16/2009 11:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To κράνος είναι (αμυντικό) όπλο. Κανείς δεν δικαιούται να φέρει όπλα, πέραν των εντεταλμένων λειτουργών της Πολιτείας, όταν, όπου και όπως ο Νόμος ορίζει.

Όσο για την κουκούλα, ας θυμηθούμε ότι όσοι αγωνίστηκαν κατά πραγματικά τυραννικών καθεστώτων (ή καθεστώτων τελοσπάντων, και όχι κατά του αέρα ή κατά μεροκαματιάρηδων συμπολιτών τους)είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, διότι είχαν, αν όχι πάντα δίκηο, τουλάχιστον αρχίδια, αυτά δηλαδή που δεν έχουν τα κακομαθημένα τομάρια που πυρπόλησαν την Αθήνα το Δεκέμβρη.

 
At 2/17/2009 02:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kαλώς το φασιστοθείο. Πάμε ξανά τα ίδια.

 
At 2/17/2009 10:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγω δεν θελω μεροκάματο!
θέλω χιλιάρα μηχανή
και θάνατο.
ειπε το κοπρόσκυλο...

 
At 2/17/2009 12:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

καλημέρα και αμάν πάλι με τα γενικόλογά σου. Κράτος σαν αφηρημένη οντότητα δεν υπάρχει. Ούτε και Νόμος.

Αυτά που ορίζει ο νόμος σε ένα π.χ. φασιστικό κράτος δεν μπορούν να θεωρηθούν σεβαστά (παρά μόνο από τους φασίστες). Αλλά και μέσα στα σημερινά αστικοδημοκρατικά κράτη μπορούν να εμφιλοχωρήσουν φασιστικοί νόμοι. Ψάξε το πνεύμα αυτού του νόμου πριν πετάξεις τα θέσφατά σου υποστηρίζοντάς τον με κλειστά μάτια.

Έπειτα, ξεχνάς κάτι σημαντικό. Ότι η κουκουλοφορία προέκυψε ΕΠΕΙΤΑ από την "κουκουλοφορία" των για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων εντεταλμένων λειτουργών του κράτους, τουτέστιν των αστυνομικών.

Πώς αυτό; ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ η (διαχρονική πλέον) εκ μέρους των αστυνομικών ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόκρυψη των δικών τους αναγνωριστικών στοιχείων ταυτότητας από τις στολές τους και, μαζί με αυτήν την παραμονία, ΣΩΡΕΙΑ περιστατικών κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους τους χωρίς να μπορούν (εξ αιτίας αυτής της απόκρυψης) οι θιγόμενοι πολίτες να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κοντολογίς, την "κουκουλοφορία" την άρχισαν και τη διατηρούν σταθερά οι (προφανώς ανάρχιδοι και κακομαθημένοι, όπως λες κι εσύ) εντεταλμένοι λειτουργοί/καταχραστές της εξουσίας.

Μονόφθαλμος Θείο ήτανε ο Κύκλωπας. Άνοιξε και τ' άλλο σου το μάτι, τι σ' το ΄δωσε ο Θεός;

 
At 2/17/2009 12:38:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Ε ναι ρε Θείο, αμάν πια με τις μικροαστικές σου αγκυλώσεις. Υπάρχουν και ανώτερα ένστικτα στον άνθρωπο.

Και νισάφι πια με την τιμή του Κράτους, της Δημοκρατίας μας και του Νόμου. Αν μη τι άλλο, όλα αυτά δεν τα έκαψε ούτε τα κατέστρεψε ο κουκουλοφόρος. Μπορείς να πεις ότι απλώς τα ενταφίασε.

Μην τρελαθούμε εντελώς γαμώ τον Νικήτα μου, τον Κεφαλογιάννη μου, το Ζαχοπούλι μου και τον Πανίκο μου!...

 
At 2/17/2009 05:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

e nai re aunanes,den eidate,apo xounta pasxoume!min suzitate kala mou mparmpadia..a,kai ta paidia me tis koukoules ti ftaine?epeidi ta kanoun poutana kai tromokratoun?oi de mpatsoi,pou kataliksan ekei gia ti standard,mpa oxi,,autoi de tromokratoun apla.AUTOI EINAI I POUTANA.(grammatiki den paizeie do)
ante vre,tha sas to apokalupso:MONEY!!!kai oloi oi ametavlitoi kanones pou to diepoun.koukouloforoi apokaluftheite,mpatsoi paratitheite,an tolmate.anazeitiste kamia alitheia pera apo stoupia kai globs giati merokamata,asfaleia ergasias,lafka,klafta,plithorismos,epitokia kai alla tetia xaritomena dinoun kai tin aisthisi tis epilogis..
ego??antidro giati exo dikio!ego??exo stoli file kai kopiasa..
FAK OF BOTH OF YA.meshuggener

 
At 2/17/2009 05:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε με τα greekglish τρομάρα σου

και τη στολή την ποτισμένη με ιδρώτα διπλοτρομάρα σου,

έτσι, έτσι,

φαίνεται καλά πως σ' έχουνε μάθει να ορμάς κλωτσώντας και βρίζοντας.

Δίκιο καταλαβαίνεις σε ποιούς δίνεις έτσι;

 
At 2/17/2009 06:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

pros theia,
den antilifthika akrivos se poion anonimo anaferese.sto telos apo to sxolio mou,mporeite na deite pos eimai o meshuggener.
opote,to sxolio sou pigaine ston meshugener?

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home