Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Εξοφλώντας οπώρας

Γαμημένοι γερμαναράδες αν έχετε την εντύπωση πως μπορείτε να μας γαμήσετε εσείς το πολιτικό σύστημα, κοπιάστε. Έλατε, σας προκαλούμε, βγάλτε ό,τι άλλο έχετε στη φόρα. Όλες τις μίζες και τα δώρα με χαρτί και καλαμάρι. Τι νομίζετε δηλαδή ότι θα γίνει; Ότι θα γκρεμιστεί κανένας φούρνος; Αυτούς γουστάρουμε, αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε. Εκτός από ψωροτιμολόγια, τι άλλο έχετε; Μίζες με χαρτί και καλαμάρι, μίζες σε λεφτά και όχι σε είδος; Θα βγουν οι υπουργοί και οι βουλευτές και θα πουν ότι ήταν δάνεια που με προφορική συμφωνία διακανονίστηκαν να πληρωθούν το 2040. Αν τα έχετε βάλει σε μαύρες σακούλες θα σας πουν συκοφάντες. Αν τα έχετε βάλει σε λογαριασμούς τους θα επικαλεστούν αυτό ακριβώς, ότι δεν θα ήταν αφελείς να δεχθούν μαύρο χρήμα σε λογαριασμό τους και ότι δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές. Ο δικομματισμός χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο σοκ από ένα δυσανάγνωστο 2% για να κλονιστεί. Και 92% να ήταν τι θα είχε γίνει; Λεφτά πήραν οι άνθρωποι. Και είδη. Δεν έκλεψαν και κανέναν. Άμα δεν θέλατε, ας μην τους τα δίνατε. Εν πάση περιπτώσει επειδή το κουράσαμε: όλα στη φόρα - όλα στο φως. Κανείς άλλωστε δεν πρόκειται να συλληφθεί κλέπτων οπώρας· μόνο δανειζόμενος οπώρας, έχοντας διακανονίσει προφορικά την άτοκη εξόφλησή τους ένα χρόνο μετά, «όπως εξάλλου είναι ο κανόνας για τέτοιους δανεισμούς».

10 Comments:

At 6/07/2008 03:43:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ευτυχώς που πήραν λεφτά και είδη, γιατί αν έπαιρναν οπώρας αυτές σαπίζουν αν δεν τις φας στην ώρα τους, κι άμα καταβροχθίσεις τα φρούτα, άντε μετά να βρεθούν στοιχεία...

 
At 6/07/2008 11:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με τρομάζει απίστευτα που αυτά που γράφεις ισχύουν 100%!!Κάποιος να βάλει το χέρι του επιτέλους...

 
At 6/07/2008 11:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ποιος να βαλει το χερι του??
"οι πολιτικοι" απλα εινα η κορυφη του βουνου με τα σκατα...
δεν φταινε αυτοι (ειρωνικα το λεω εννοειτε) εμεις τα υπολοιπα σκατα ειναι το προβλημα κατα εμε...
το θρασος που βλεπω καθε μερα συνεχως ξεπερναει τα ορια του
και συνεχιζουμε να παταμε ο ενας πανω στον αλλο...
φταινε οι πολιτικοι ρε
ο θεος φταιει:-)
εχει σκατο-λιωσει αυτη η καραμελα
και οταν μαγκα μου, σου δωσουν τα κλειδια να δουμε και εσενα
γειααα

 
At 6/07/2008 01:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είμαστε κι αχάριστοι. Αντί να λέμε κι ευχαριστώ που οι εκλεκτοί μας εκλεγμένοι μας δείχνουν το δρόμο για την ΚτΠ*...


*Κοινωνία της Πληροφορίας, της Παράγκας, της ...πιπέρι στο στόμα!

 
At 6/07/2008 04:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy διαβήκαμε τους καιρούς της απελπισίας, του ξαφνιάσματος. Ζούμε πια σαν τις νυχτερίδες σ΄ ένα κόσμο αντεστραμμένο. Ζούμε σ΄ αυτόν τον ευλογημένο καιρό της επίγνωσης ότι όλα έχουν καταρρεύσει, ευτυχώς όχι πάνω στα κεφάλια μας, αλλά πάνω σε μια ξεχασμένη παράγκα που κάποτε κάποιοι βάφτισαν αυθαίρετα κι εντελώς αδιάντροπα:ηθική.

 
At 6/07/2008 08:14:00 μ.μ., Blogger Nefestoras said...

Ευθύβολος, και καθόλου υπερβολικός. Η πολιτική παρακμή, παράγει καθημερινά την κοινωνική και ατομική παρακμή κι απελπισία του καθενός.
Αυτά τα τέρατα που καθημερινά παρακολουθούμε να εκκολάπτονται, στις σχέσεις των πολιτών, είναι αμεσότατο αποτέλεσμα της πολιτικής ατιμωρησίας. Της ανικανότητας ενός συντριμμένου λαού να αντιδράσει. Γιαυτό και έσπευσαν να τα βαφτίσουν πρόοδο. Πρίν πάρει είδηση κανείς.

Φιλικά Νεφεστορας

 
At 6/07/2008 09:28:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

ολδ βόι εγώ είμαι πιο αισιόδοξος αυτή τη φορά

αυτή τη φορά, σε αντίθεση με όλες τις άλλες θα τους πάρει ο διάολος

δεν πιστεύω ότι θα βγουν τόσο αλώβητοι

ούτε πιστεύω ότι ο δικοματισμός θα συνεχίσει όπως ξέρουμε

όσο κι αν ο τσίπρας προσωπικά μου φαίνεται επικίνδυνος, είμαι σίγουρος ότι θα τους χαλάσει το πάρτι των τελευταίων 40(50 ? 60 ? 125? ) χρόνων και θ αναγκαστούν σε κυβέρνηση συνασπισμού λίαν συντόμως

(απ την άλλη βέβαια, έβαλα και 24 ευρώ στην τουρκία που δεν την πιστεύει κανείς κοντρα στον τρομερό ρονάλντο, αλλά έτσι είμαι εγώ...midnight is when the day begins μια ζωή)

 
At 6/07/2008 10:33:00 μ.μ., Blogger Univers said...

Το θλιβερό είναι ότι οι αποκαλύψεις για τα μεγάλα φαγοπότια και η ελπίδα για ΜΗ συγκάλυψη έρχονται απ' έξω. Εμείς το μόνο που θα κάναμε (και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε έτσι κι αλλιώς) είναι να τα σκεπάσουμε.

Είναι πολλοί μπλεγμένοι στην ιστορία. Αλλωστε, δεν βγαίνουν πέρα έτσι εύκολα πανάκριβες προεκλογικές καμπάνιες...

 
At 6/07/2008 11:08:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Όσο περισσότερο ιδιωτικοποιούμαστε, δηλαδή όσο περισσότερο κλεινόμαστε στα σαλόνια μας και αδιαφορούμε για το τι γίνεται παραέξω, τόσα περισσότερα σκάνδαλα θα προκύπτουν διότι οι πολιτικοί, κυβερνώντες και μη, μένουν ανεξέλεγκτοι και τα σκάνδαλα στα οποία αναμιγνύονται θα συσσωρεύονται. Τα σκάνδαλα δεν είναι ούτε ήταν ποτέ τίποτε άλλο παρά η άλλη όψη της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ αδιαφορίας και ιδιωτικοποίησης. Μιας αδιαφορίας που δεν 'ξορκίζεται' και δεν καλλωπίζεται φοβάμαι ούτε με ποστ, ούτε με σχόλια.

 
At 6/08/2008 12:36:00 μ.μ., Blogger Spy said...

Μήπως την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με αυτές τις παπ...ριές, ο Κωστάκης υπέγραφε και κανένα άλλο σύμφωνο με το φιλαράκι του το Νικολά; Γιατί αυτό το "Ελλάς - Γαλλία - Νέα Συμμαχία" κάπως μου φαίνεται. Δεν ξέρω... Λέω...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home