Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

Δεκάλογος

1) Όχι ακριβώς ό,τι πολιτικά ορθότερο, όχι ακριβώς νομικά σωστό, πιθανά κανιβαλιστικό και τρομακτικό, αλλά μάλλον κοντύτερα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα: όποια κι αν είναι η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης του Θέμου, όποια κι αν είναι η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης του Ιακώβου, τουλάχιστον ξέρεις ότι ταλαιπωρήθηκαν, διαπομπεύθηκαν, τα έσκασαν χοντρά σε δικηγόρους.
2) Ο Γιάννης Σγουρός δεν πήγε στην κηδεία του πατέρα του Ιακώβου. Ντροπή του. Από τις χυδαιότερες και ελεεινότερες συμπεριφορές των τελευταίων ετών. Ντροπή του. Μεγαλύτερο έγκλημα από το ντόπινγκ είναι να μην πηγαίνεις στην κηδεία του πατέρα του επί πολλά χρόνια φίλου και ευεργέτη σου, για να φυλάξεις τον πολιτικό σου κώλο.
3) «Ο πατέρας μου μ' έμαθε ν' αγαπώ τον αθλητισμό, την αρχαία Ελλάδα και να λέω πάντα αλήθειες. Αυτό έκανα και σήμερα. Είπα την αλήθεια», δήλωσε ο Χρήστος Ιακώβου. Ντροπή του κι αυτού.
4) «Ο κ. Π. Κατσέλος ορκιζόταν στο παιδί του ότι δεν είχε ιδέα και ότι σίγουρα ήτανε λάθος των Κινέζων». Το παιδί του Κατσέλου σήμερα - το παιδί του Λεωνίδα Σαμπάνη πριν τέσσερα χρόνια. Oι μόλις θαμμένοι γονείς (που ίσως και να πέθαναν από τη στενοχώρια και τη ντροπή) που μας μαθαίνουν να λέμε μόνο την αλήθεια και οι όρκοι στα παιδιά μας.
5) Θα ρωτήσει ένας δημοσιογράφος τον Υφυπουργό Αθλητισμού τι είναι χειρότερο: η εν γνώσει ενός αθλητή λήψη αναβολικών για να κερδίσει νίκες, δόξα, χρήμα και αξιώματα ή εν αγνοία ενός αθλητή λήψη δηλητηρίου για να χάσει η ομάδα του και να κερδίσει η αντίπαλη; Και εν πάση περιπτώσει, αφού τα ξεσκονίζουμε πάλι όλα, γιατί να μην ξεσκονίσουμε κι εκείνη την υπόθεση των νερών της ΤΣΣΚΑ για να μην μένουν σκιές; Και για να είμαι εντελώς ξεκάθαρος: ακόμη κι αν δεν υπάρχουν νομικά σκιές, πολιτικά, ως κυβέρνηση, επιλέγεις τον Γιάννη Ιωαννίδη για Υφυπουργό Αθλητισμού;
6) Και από τα μπουκαλάκια με ούρα των αναβολικών, νά και κάποια άλλα μπουκαλάκια με ούρα.
7) Και απόλυτα σχετικά με αυτά τα δεύτερα μπουκαλάκια, το δημοσίευμα για τους καταυλισμούς των αλλοδαπών εργατών στην Ηλεία. Που κατά πάσα πιθανότητα είναι και προνομιούχοι και εξαιρετικά τυχεροί που δουλεύουν εκεί. Οι βασικότερες ταξικές ανισότητες είναι οι ανισότητες μεταξύ πολιτών του πρώτου και του τρίτου κόσμου.
8) Ο δεύτερος κόσμος ποιός είναι όμως; Πάντα την είχα την απορία. Μέχρι να την λύσω σύντομη στάση στην Αίγυπτο.
9) Ό,τι κι αν κάνει ο άντρας της, η Σούζαν Μουμπάρακ είναι θεά, είναι φιλάνθρωπος, είναι σχεδόν τόσο αγία όσο η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
10) Και μετά από όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, είμαστε σοβαροί που θα διαδηλώσουμε κατά του γιου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη; Κι όμως, είμαστε.

6 Comments:

At 4/09/2008 09:38:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Πού τα θυμηθήκατε τα νερά!!! Ήταν εκείνο το ματς που είχαν μείνει με 3 παίκτες στο τέλος, και ο Ιωαννίδης, αφού πήραμε μια διαφορά ασφαλείας, έβγαλε κι εκείνος τους 2, και παίξαμε για κάτι λεπτά 3-on-3, για να είναι πιο... δίκαιο...

Πάντως, αυτή η ιστορία με τη διαδήλωση μου φαίνεται λιγάκι αστεία. :)

 
At 4/09/2008 10:45:00 μ.μ., Blogger περιούσιος said...

Εδώ που τα λέμε, όμως, η ίδια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ουδέποτε κίνησε κάποια διαδικασία σε βάρος του Ολυμπιακού, προκειμένου να αποδειχθεί τυχόν δόλος του Ολυμπιακού σε βάρος της για το θέμα με τα δηλητηριασμένα μερά. Γιατί, λοιπόν, θεωρούμε δεδομένο ότι φταίει ο Ολυμπιακός;
Εγώ προσωπικά θυμάμαι μια δήλωση του Νικήτα Μοργκουνόφ, εκ των δηλητηριασθέντων παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας : "Μόλις άνοιξα το μπουκαλάκι, άκουσα ένα "παφ" και είδα ότι το νερό άχνιζε". Και, όμως, το ήπιε!!!

 
At 4/09/2008 10:54:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Η φράση 'δεύτερος κόσμος' γεννήθηκε στην περίοδο του ψυχρού πολέμου για την ΕΣΣΔ και τα άλλα κράτη του λεγόμενου 'υπαρκτού σοσιαλισμού' (κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης), σε αντιδιαστολή με τον 'ελεύθερο' ή 'πρώτο' κόσμο των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης. Την ίδια περίπου εποχή - μιλάμε περισσότερο για τις δεκαετίες του '50 και του '60 - ανεξαρτητοποιούνταν, βγαίνοντας από την εποχή της αποικιοκρατίας κι αρκετά καινούργια κράτη κυρίως στην Αφρική, τα οποία με τη σειρά τους ονομάστηκαν 'τρίτος κόσμος'. Κάπως έτσι μας προέκυψαν οι τρεις αυτοί 'κόσμοι'...

 
At 4/10/2008 01:54:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γεράσιμε, θενκς :)

 
At 4/10/2008 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ στα περισσότερα μα πιο πολύ σ' αυτό: ...πολιτικά, ως κυβέρνηση, επιλέγεις τον Γιάννη Ιωαννίδη για Υφυπουργό Αθλητισμού;.. Κι όμως, αναλογιστείτε ποιοι μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια, φέρτε στο νου σας τούς περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς των τελευταίων χρόνων και θα διαπιστώσετε ότι μόνο ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να είναι υφυπουργός αθλητισμού.

 
At 4/10/2008 05:54:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Όχι oldboy: Θενξ. :)))

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home