Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Μια νύχτα με τον Άνθιμο

Πρώτη ή δευτέρα Λυκείου. O φιλόλογος μπαίνει στην τάξη και μας καλημερίζει χαμογελαστότατος: «Καλημέρα, πουτάνες. Γιατί αυτό ασφαλώς είστε». Ελάχιστα δευτερόλεπτα σιωπής και ψιλοπολιτισμικού μας σοκ κι αμέσως μετά αρχίζει να μαρσάρει με τον τρόπο που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του και να μας κατεβάζει τον εξάψαλμο, επειδή από το προηγούμενο βράδυ κοσμούσε έναν σχολικό τοίχο ένα σύνθημα που αποκαλούσε το σχολείο μπουρδέλο. Αφού λοιπόν το σχολείο είχε χαρακτηριστεί μπουρδέλο και αφού δεν είχαμε σπεύσει να το σβήσουμε, κατά τη λογική του είχαμε αποδεχθεί ότι είμαστε πουτάνες.
Τα χρόνια πέρασαν, πολλά με αποκάλεσαν πολλοί, αλλά πουτάνα απ΄όσο θυμάμαι κανείς. Μέχρι που τις προάλλες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έβγαλε την περίφημη ανακοίνωσή της στην οποία κατά λέξη ανέφερε: «Η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη "συζυγική" σχέση εκτός αυτού».
Όπως φαίνεται, η λέξη πορνεία μπήκε στην ανακοίνωση από τον Άγιο Θεσσαλονίκης Άνθιμο και δεν αντικατόπτριζε την μετριοπαθή στάση του νέου Αρχιεπισκόπου. Αποφάσισα λοιπόν να πάω να συναντήσω τον ίδιο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λύσω μερικές βασικές απορίες που γεννούσε η διατύπωση της ανακοίνωσης:
Τα ουάν νάιτ στάντς, οι ξεπέτες θεωρούνται πορνεία; Αφού δηλαδή η πορνεία εντοπίζεται στο εκτός γάμου αλλά εντός σχέσης σεξ, μήπως το σεξ εκτός γάμου αλλά και εκτός σχέσης, το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και συναισθηματικές εξαρτήσεις δεν θεωρείται πορνικό; Μήπως συνεπώς είναι κατεξοχήν οι πόρνες που δεν είναι πόρνες;
Μήπως, αφού καμία σχέση δεν τα βγάζει πέρα χωρίς ένα μίνιμουμ ανοχής των ιδιοτροπιών και παραξενιών του άλλου, κάθε σχέση που στεγάζει την ανοχή αυτή δεν είναι παρά ένας οίκος ανοχής;
Όταν βρεθήκαμε ενώπιος ενωπίω στο γραφείο του είχε για τα καλά σουρουπώσει. Κάπου στο βάθος άρχισε να παίζει το «Ι' ll never be Maria Magdalena» και στο άκουσμά του σαν υπνωτισμένος, σαν άλλος «Άνθρωπος της Μαντζουρίας», έπεσα στα τέσσερα εμπρός στα πόδια του. Σκέφτηκα να του πω: «Πες μου ότι είσαι άτριχος. Αυτό πες μου μόνο. Τέλος», αλλά ξανακοιτώντας την πλούσια ιερατική γενειάδα του συνειδητοποίησα ότι αυτή η εκδοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Όχι, δεν είχα έρθει να του υποβάλω ερωτήσεις. Για άλλο λόγο είχα έρθει. Άλλο ζητούσα: άφεση αμαρτιών. Στη ζωή μου είχα υπάρξει πόρνος και έπρεπε να εκδηλώσω έμπρακτα την μετάνοια και την συντριβή μου. Του έβγαλα τα παπούτσια και τις κάλτσες και σαν εν πολλαίς αμαρτίαις περιπέσας ανήρ άρχισα να του πολυφιλώ τις πατούσες και να του πλένω το κουντεπιέ με τα αλμυρά μου δάκρυα. Έκανα να του σκουπίσω τα πόδια με τα μαλλιά μου αλλά όσα μου έχουν μείνει είναι κοντά, οπότε έβγαλα και φόρεσα περούκα Καρβέλα.
Μετά το σκούπισμα άρχισα να του τα αλείφω με μύρο. Το ζαλιστικό σαν λιβάνι άρωμα της αγίας ποδαρίλας μού δημιούργησε περίεργους συνειρμούς και το μυαλό μου από το μύρο πήγε στον Μίρο, τον μεγάλο Μίροσλαβ Πετσάρσκι, τον μπασκετμπολίστα με το ευφυέστερο βλέμμα, τα αρμονικότερα χαρακτηριστικά προσώπου και την πλαστικότερη κίνηση. Αναλυτές εκτιμούν ότι το μυστικό όπλο της ελληνικής διπλωματίας στο Σκοπιανό δεν είναι ούτε η απειλή του βέτο, ούτε η υπουργός Εξωτερικών (την οποία παρεμπιπτόντως με το που την βλέπεις υπουργό σου, ασυναίσθητα παίρνεις το μέρος των εκάστοτε άλλων), αλλά η απειλή του υφυπουργού Αθλητισμού. Ο άνθρωπος που ελληνοποίησε Πετσάρσκι, Σούμποτιτς, Μισούνωφ, έχει το know how να ελληνοποιήσει και Φύρομ σε χρόνο dt.
Ενώ άλειφα με μύρο τα πέλματά του, του έκανα τελικά μια και μόνο ερώτηση: «Σεβασμιότατε, αν υποθέσουμε -όπως έχουμε κάθε λόγο- ότι το εκτός συζυγικών σχέσεων σεξ συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και στο γειτονικό κρατίδιο, μήπως θα προτείνατε ως ονομασία του αντί για «Νέα» ή «Άνω» το «Πουτάνα Μακεδονία»»;
(Κείμενο γραμμένο για το «SMS» της «Sportday»)

21 Comments:

At 3/30/2008 06:37:00 μ.μ., Blogger Tic Tac said...

Σε ζηλευω!
Εισαι πραγματι ευλογημενος!

 
At 3/30/2008 06:59:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Θέλει καιρό τώρα να το πει αλλά παλινδρομεί μεταξύ αυτού και του "πόρνη". Ελπίζω να τον βοήθησες να καταλήξει τον ανθ' ημών.

 
At 3/30/2008 08:33:00 μ.μ., Blogger elias said...

Α... δεν ξέρω εσείς αλλά τον Ανθιμο τον έχω κάνει εικόνισμα. Από τότε που μας είπε πόρνους η σεξουαλική μου ζωή αναζωογονήθηκε. Τέρμα ποια τα βαρετά βράδια, απ΄ τη στιγμή που βγήκα στη παρανομία έχω γίνει άλλο πράγμα ρε παιδάκι μου. Πες με πόρνη παρακαλά η συμβία μου, πες με πόρνο τη παρακαλώ και γω.

 
At 3/30/2008 08:58:00 μ.μ., Blogger nelly said...

Επομενως ο Ανθιμος,επικροτησε την πασιγνωστη ατακα του Κορκολη "εισαι το πουτανακι μου" σε εκεινο το επιμαχο βιντεο.Κι αν ο Ανθιμος συμφωνει με Κορκολη,πολυ πιθανο στο αμεσο μελλον να τον δουμε εκει που ψελνει να πεταξει κανα "ντυσου προχειρα και βγαλε το κραγιον σου"

 
At 3/30/2008 09:20:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

Ήθελα νά 'ξερα που θυμήθηκες τον Πετσάρσκι και τον Μισούνωφ!!!

 
At 3/30/2008 09:58:00 μ.μ., Blogger admin said...

Θεός! Τα σέβη μου oldboy!

 
At 3/30/2008 11:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

4-0. Δώστε στον Θρήνο το πρωτάθλημα. Ξανά.

 
At 3/31/2008 12:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

απορία. Συγνώμη, πληρώθηκες να το γράψεις αυτό?

 
At 3/31/2008 01:01:00 π.μ., Blogger PN said...

Καλά στο μυαλό μου ήσουνα? Σήμερα μου ήρθε και εμένα το πρωί έφεση για κείμενο περί Μέγα Ανθίμου, μεγάλη η χάρη του!!!

Παιδιά ο Άνθιμος είναι cult φιγούρα, μην τον παρεξηγείτε. Απλά έχει ένα όνειρο!!! Γιατί τώρα εσείς έρχεστε και του το χαλάτε;

 
At 3/31/2008 01:59:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Απο που ξεκίνησες και που το πήγες!
Αυτή τη φορά μας έπιασες στον ύπνο!
Απαιχτη η διπλή ονομασία!

 
At 3/31/2008 02:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.youtube.com/watch?v=0IzlYwzyxx4

 
At 3/31/2008 06:39:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Από τότε που ο Άνθιμος με είπε πουτάνα έχω αρχίσει να λαμβάνω περίεργα μηνύματα στο facebook. Ξεκίνησαν με αυγουλάκια, κουνελάκια κλπ και στο τέλος έφτασαν στα κωλαράκια!
Προσπάθησα να εξηγήσω στους αποστολείς ότι αυτού του είδους η επικοινωνία δε με ενδιαφέρει, καθώς καλά είναι όλα αυτά, αλλά είναι καλύτερα ζωντανά και όχι virtual, εκείνοι όμως συνέχισαν. Έμοιαζε σαν να είχαν πάθει ομαδική παράκρουση και είχαν όλοι παραδοθεί στην έκσταση που είχε πυροδοτήσει η ανακοίνωση της εκκλησίας.

Όταν δε μας είπε και ζώα από πάνω, δεν τολμώ να ανοίξω το facebook. Φαντάζομαι ότι θα αρχίσουν να μου στέλνουν μηνύματα με κτηνοβασίες.
Τουλάχιστον όλα αυτά βοηθούν να αναπτυχθούν κι άλλο οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις. Μήπως και του Άνθιμου; Τι άλλο θα μας πει;

 
At 3/31/2008 10:02:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Eπίσης χθες είπε ότι αν επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στα ζευγάρια ίδιου φύλου θα καταντήσουμε χειρότεροι από τα ζώα. Και ο Πειραιώς είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν διαφέρουν από τους παιδεραστές και τους νεκρόφιλους.

Αυτά δεν σας άκουσα να τα σχολιάζετε τόσο. Όταν κάποιος μας αποκαλεί πόρνους έχουμε πρόβλημα. Αν αποκαλέσει κάποιον άλλο ζώο όλα είναι μια χαρά.

 
At 4/01/2008 01:08:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Σου εχω ωραία παραπομπή στο παρόν ποστ...

 
At 4/01/2008 02:25:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Gay Super Hero, το συγκεκριμένο κείμενο το χα γράψει και παραδώσει μια βδομάδα πριν. Οπότε η παρατήρησή σου είναι άδικη.

 
At 4/01/2008 04:40:00 π.μ., Blogger hnioxos said...

Gay super hero Το σχολίασα εγώ ακριβώς πριν από σένα, μάλλον με χιούμορ, αλλά νομίζω ότι κανείς δε μπορεί να τα πάρει σοβαρά αυτά που λέει ο Άνθιμος. Όσον αφορά τον Old boy οι δηλωσεις έγιναν μόλις χθες και δεν τις συμπεριέλαβε λόγω χρόνου, αλλά και η γενικότερη τοποθέτησή του δεν αφήνει νομίζω περιθώρια παρεξηγήσεων

 
At 4/01/2008 10:06:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

@ oldboy

'Εχεις δίκιο σε αυτό, αλλά δεν αναφερόμουν αποκλειστικά σε σένα. Γενικά μου κάνει εντύπωση πόσο πολύ συζητήθηκε στα μπλογκ η μία δήλωση και πόσο ελάχιστα οι άλλες δύο.

@ ηνίοχος

Πίστεψέ με και εγώ γραφικά τα βρίσκω όλα αυτά. Για έναν 15χρονο όμως που ανακαλύπτει ότι είναι "διαφορετικός" το να μεγαλώνει σε κλίμα μίσους δεν είναι ό,τι πιο εποικοδομητικό για την ψυχική του υγεία.

 
At 4/01/2008 11:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ντρέπεσαι μωρε... κάθε αηδία που σας έρχεται στο μυαλό την ξερνάτε σαν τα ξερατά...

 
At 4/02/2008 04:58:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Κύριε ανώνυμε, μάλλον εσείς ξερνάτε! Μόνο προσέξτε μη μας λερώσετε...

 
At 4/02/2008 06:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Γενικά μου κάνει εντύπωση πόσο πολύ συζητήθηκε στα μπλογκ η μία δήλωση και πόσο ελάχιστα οι άλλες δύο».
Ε εντάξει, στα περί νεκροφιλίας, παιδεραστίας και ζώων δεν έχουν και πολύ άδικο οι δεσποτάδες ;)

 
At 4/03/2008 12:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αυτοι κανουν αλαξοκωλιεs μαυρα κορακια με νυχια γαμψα

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home