Παρασκευή, Απριλίου 04, 2008

Η λυτρωτική δειλία του Γιώργου Τζελίλη

Αν ο Γιώργος Τζελίλης είχε λίγο περισσότερη ψυχή, όλα σήμερα μπορεί να φάνταζαν αλλιώς· αλλά ο Τζελίλης ήταν το μόνο μέλος της ελληνικής ντιμ τιμ που πάντοτε δεν θα σήκωνε τα κρίσιμα κιλά: τα γόνατά του και το κουράγιο του θα λύγιζαν, οι καρποί του θα ξεφορτώνονταν το δυσβάσταχτο βάρος που θα έπεφτε κάτω με κρότο, η βαρύτητα θα νικούσε ξανά τον αθλητή. Εκεί που οι υπόλοιποι θα σήκωναν κιλά αντίστοιχα με τις επιδόσεις τους, ο Τζελίλης θα σήκωνε πολύ λιγότερα.
Παραδόξως η έλλειψη χαρακτήρα του Τζελίλη εξανθρωπίζει σήμερα τα τότε επιτεύγματα και μας κρατά μακριά από τον μηδενισμό: όχι, δεν οφείλονταν όλα στη ντόπα.
Από το μυαλό φυσικά και δεν πρόκειται να φύγουν ούτε ο συγκλονιστικός αγώνας του Λεωνίδη με τον Σουλεϊμάνογλου στην Ατλάντα, ούτε η αδιατάρακτη βουδιστική γαλήνη του Κάχι Κακιασβίλι, ούτε η υπέρβαση του Πύρρου στο Σίντνεϊ. Ειδικά για τον Πύρρο, ό,τι και αν γίνει κι ό,τι κι αν αποκαλυφθεί, έχει ευλογηθεί με την αστρόσκονη του αληθινού ειδώλου που τον καθιστά απρόσβλητο από οτιδήποτε αρνητικό· αρκεί να μην αρχίσει να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του τώρα. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, πάλι -με έναν τρόπο μάλλον μεταφυσικό- ο Πύρρος θα συνεχίσει να λάμπει.
Επίσης, είτε έτσι είτε αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια την άρση βαρών την αγαπήσαμε.
Ωστόσο, το ότι ο Χρήστος Ιακώβου ήταν ο μεγάλος δάσκαλος του Χρήστου Τζέκου δεν είναι κάτι το άγνωστο ούτε κάτι που είχε κρατηθεί κρυφό. Έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες.
Και ό,τι κι αν λέει τώρα ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός (που συμπτωματικά χθες το βράδυ ήταν και στην τηλεόραση για άλλο θέμα και μιλούσε εξοργισμένος για την έλλειψη σοβαρότητας αυτής της χώρας), ας πάει να τα πει πουθενά αλλού.
Ή μάλλον όχι. Εδώ να συνεχίσει να τα λέει. Πιάνουν.
Νομάρχης Αθηνών ο Σγουρός, Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Ιωαννίδης (αλήθεια πόσο ήρθε χθες το Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ και τι μάρκα εμφιαλωμένα νερά ήπιαν οι Τσεσεκίτες;), η Κατερίνα Θάνου πήρε ήδη το ένα μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς και περιμένει το δεύτερο, ενώ η ίδια η Τζόουνς είναι στη φυλακή (την κανονική φυλακή, εκείνη στην οποία είναι και η τριανταεξάχρονη).
Συμπέρασμα;
Κάπως σαν το Σκοπιανό: αυτά που δεν δεχόμαστε να συζητήσουμε το 92 τα δεχόμαστε σήμερα. Από τους εθνικούς μας μύθους αρχίζουμε σιγά σιγά να ξεκολλάμε. Ποιός θα σοκαριστεί στα αλήθεια σήμερα με την πτώση και του εθνικού μύθου της ντριμ τιμ; Μόνο που χρειάζεται μια διευκρίνιση: εθνικός μύθος δεν σημαίνει εθνικό ψέμμα. Δεν ήταν ψέμμα η ντριμ τιμ, δεν ήταν ψέμμα ότι στο όνομα Μακεδονία διατηρούμε δικαιώματα. Ψέμμα ήταν η άσπιλη ντριμ τιμ, ψέμμα ήταν ότι στο όνομα Μακεδονία δεν διατηρούν δικαιώματα και οι γείτονες. Φαντασίωση είναι η κατατρεγμένη από όλους Ελλάδα των δεξιών και φαντασίωση είναι η ανάλγητη, εθνικιστική Ελλάδα των αριστερών. Ούτε ψέμμα ούτε μύθος ούτε φαντασίωση είναι ότι η Ελλάδα κοιτάζει -άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο αποτελεσματικά- τα συμφέροντά της με τους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους που τους κοιτάζουν όλα τα κράτη.
Ψέμμα είναι ότι στο περιβάλλον του πρωταθλητισμού θα μπορούσες να επιβιώσεις χωρίς ντόπες, αλλά ψέμμα και ότι οι δικοί μας δεν είχαν αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έχοντας βρει εξυπνότερες μεθόδους κρυψίματος της ντόπας και μη φανέρωσής της στους ελέγχους.
Ψέμμα είναι ότι υπάρχουν καθαροί πληθυσμοί μέσα σε καθαρά σύνορα, ψέμμα είναι ότι υπάρχουν καθαροί πρωταθλητές μέσα σε καθαρό πρωταθλητισμό.
Εκείνο που δεν είναι ψέμμα είναι ότι η Τζόουνς μπήκε φυλακή.
Εκείνο που ασφαλώς και είναι ψέμμα είναι ότι η ΤΣΣΚΑ είχε δηλητηριαστεί, ότι το σκάνδαλο ντόπινγκ στην άρση βαρών δεν αφορά μόνο την σημερινή εθνική αλλά και τη χθεσινή και ότι ο Γιάννης ο Σγουρός είχε την παραμικρή υπόνοια.
Εκείνο που ασφαλώς και είναι ψέμμα είναι ότι ο πρωταθλητισμός και οι διεθνείς σχέσεις έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον κυνισμό.
Κι αν πρέπει να γίνει διάκριση στο ποσοστό του κυνισμού, αν δηλαδή η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δεν έχουν ως μέλη του ΝΑΤΟ το ίδιο μερίδιο αδίκου για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, άλλο τόσο πρέπει να γίνει διάκριση στο πώς φέρεται ένα κράτος εκτός και πώς εντός συνόρων: η διεθνής ανομία των ΗΠΑ δεν συνοδεύεται από την εσωτερική ανομία της Ελλάδας.
Η Μάριον Τζόουνς είναι φυλακή.

37 Comments:

At 4/04/2008 07:27:00 μ.μ., Blogger €lisavet said...

Είναι φυλακή έχοντας έξω μωρό μόνο λίγων μηνών...και τουλάχιστον δεν ισχύριστηκε ότι για όλα έφταιγε κάποια πορτοκαλάδα...

 
At 4/04/2008 07:47:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

Το αστείο είναι ότι χτες ο "Ταρζάν" έσταζε μέλι για τον προσκεκλημένο του, κύριο Σγουρό, και τη δουλειά που έκανε στην ομοσπονδία. Περιττό να αναφέρω ότι τα περί "ντριμ τιμ" πηγαίνανε και ερχόντουσαν...

Τραγική ειρωνεία;

 
At 4/04/2008 07:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Ταρζάν είχε ξεψαχνίσει τη ντόπα στην ντρημ-τημ πολύ πολύ νωρίς, είχε βρει και το πουλάκι που μίλησε. Αλλά αποτόμως εκόπησαν αι εκπομπαί και ο Δημοσιογράφος έκανε την πάπια. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

 
At 4/04/2008 08:06:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωστό αυτό που λέει ο Αντώνης, σωστό και το ότι είχε κάνει εκπομπή αγιογραφία στον Κεντέρη, που μας εξηγούσε πώς γλίστρησε με την μηχανή.
Σωστό επίσης ότι ο άνθρωπος - αλήθεια, ο αρχισυντάκτης του Γκόλιας, είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής όλων των αδίκως κατηγορηθέντων για ντόπα πρωταθλητών του στίβου.
Εκεί η λατρεία για την αλήθεια σχετικοποιείται μια στάλα, μετατραπόμενη στο περιβόητο τζέκειο: «ντοπέ είναι αυτός που πιάνεται ντοπέ».

 
At 4/04/2008 08:11:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Οι δικες μας θα εχουν προβλημα χωρητικοτητας.

(εαν*)

 
At 4/04/2008 08:17:00 μ.μ., Blogger Al Silk said...

Και φυσικά η Τζόουνς είναι η "έτσι" και η "γιουβέτσι" που δεν ντρέπεται λίγο να κάνει χρήση ντόπας για να πάρει τα μετάλλια... Ενώ οι δικοί μας πήραν νερό απ' το κυλικείο κι εκεί είχε ντόπα που τα καημένα (11 στα 11) δεν ήξεραν ότι υπήρχε και το 'πιαν το νεράκι και τώρα... πω πω τι πάθανε τα καημένα τα παιδιά!!! Ρε, δε ντρέπονται λίγο λέω γω που έχουνε και μούτρα να μιλάνε!!! Νισάφι πια...

 
At 4/04/2008 09:35:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Η Μάριον Τζόουνς είναι φυλακή.
..και ο αξιοτιμος κυριος Βρακατσελης ειναι εξω με αναστολη.

 
At 4/04/2008 10:29:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

oldboy, θα συμφωνήσω στο πνεύμα του ποστ σου αλλά θα διαφωνήσω στα σημεία.

Σημείο πρώτο. η Μάριον Τζόουνσ είναι φυλακή για οικονομικές ατασθαλείες και υπεξαίρεση και όχι για τις ντόπες. Και έτσι πρέπει να είναι. Στο κάτω κάτω, αυτό που γίνεται είναι καταδικαστέο, πρέπει να συνοδεύεται από καθαίρεση, αφαίρεση, ατίμωση αλλά όχι ποινικό αδίκημα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Δεύτερον, δεν είμαστε καλύτεροι στο να μην πιανόμαστε. Στους ΟΑ2004 πιάστηκαν 25 αθλητές εκ των οποίων το 12% ήταν Έλληνες. Τα μαθηματικά δεν είναι πολύπλοκα για τον καθένα.

Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε ένα μπάχαλο, θα καταχραστώ του χώρου σου και θα παραπέμψω σε ποστάκι μου χιουμοριστικής φύσεως για το ίδιο θέμα.

 
At 4/04/2008 10:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από που το πας, που το φέρνεις. Ένα είναι δεδομένο, ότι όσο κι αν διαφωνεί κάποιος με τις οικτρές, ανόητες και επικίνδυνες επιλογές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, δεν μπορεί, τεκμηριωμένα, να υποστηρίξει ότι αυτή η χώρα δεν είναι ένα κράτος δικαίου, συγκριτικά τουλάχιστον. Με όλες τις υπόλοιπες του πλανήτη.

 
At 4/04/2008 10:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

names?

 
At 4/04/2008 10:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πλην των Κουρτίδη και Τριανταφύλλου, όλοι

 
At 4/04/2008 10:42:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

ξηγήθηκες

 
At 4/05/2008 03:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Bάσκες, η Τζόουνς έφαγε έξι μήνες για ψευδορκία που είχε να κάνει με μια επιταγή αλλά και γιατί ενόρκως κατέθεσε ότι δεν ντοπαριζόταν:
http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/more_sport/athletics/article3173981.ece
Άρα η φυλάκιση της είναι απόλυτα σχετική.
«US District Judge Kenneth Karas gave her the maximum sentence under her plea deal "because of the need for general deterrence and the need to promote respect for the law".» Όπως Ελλάντα.
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω ότι η ντόπα δεν πρέπει να οδηγεί στη φυλακή. Θα αρκούσε να αναιρούσε αξιώματα και τίτλους.
Και μιλάω λιγότερο για τους ίδιους τους αθλητές και περισσότερο για τους παραγοντοπροπονητές τους.

 
At 4/05/2008 05:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παραπροπέρσινα ξινά σταφύλια:

Πέντε στους εκατό μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό στη χώρα μας κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών.

Και ακόμη:

. . .μαθήτρια που συμμετείχε στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης, που διεξήχθησαν στα μέσα Απρίλη, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών. . .Από τη 15χρονη αθλήτρια αφαιρέθηκε το μετάλλιο.

Και επίσης:

Αξιωματούχοι της κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλοι υψηλόβαθμοι παράγοντες του αθλητισμού της χώρας έκαναν αιφνίδια επίσκεψη σε αθλητικό σχολείο για τον στίβο και διαπίστωσαν. . .ότι εφαρμοζόταν μαζικό πρόγραμμα ντόπινγκ στους έφηβους μαθητές - αθλητές.

Να συνεχίσω;

 
At 4/05/2008 01:40:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ο Τζέκος είχε πει «ντοπαρισμένοι είναι μόνο αυτοί που συλλαμβάνονται».
Ε, συνελήφθησαν!

 
At 4/05/2008 02:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ντροπή αυτή, γιατί ντροπή ειΝΑΙ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ:

- σε μας που χειροκροτάγαμε τους εν γνώση μας ντοπαρισμένους, με τη λογική "όλοι ντοπάρονται"

- σε αυτους που εν γνώση τους χαντακωναν τη υγεία τους

- στους προπονηταράδες που έδιναν πρέζα στους νέους ανθρώπους

- και στο κολοκράτος, που για τα θεάματα μοιράζει τον σάπιο άρτο

 
At 4/05/2008 03:37:00 μ.μ., Blogger Καραμούζα said...

Ρέ σύ, παλιόπαιδο (αυτό δεν είναι η μετάφραση του oldboy ? Κάνω λάθος;) καθόλου "old " δεν είναι το πνεύμα σου...
Κι αν είσαι και κάποιας ηλικίας, ελπίζω να μην παλιμπαιδίζεις, όπως ο μακαρίτης χαρισματικός και άλλοι...
Έγραψες πολλά και καλά για το ζήτημα, αν όμως είχες αποφύγει τις τόσες αναφορές σε α(θ)λητικούς παράγοντες, θα ήταν το "ποστ" πιο συμπαγές, πιο συνεκτικό... Και συντομότερο.

Δηλώνοντας συμμετοχή στο ...κόμμα του "Λύκου της Στέππας" {και για υπαρχηγός είμαι πρόθυμος αν δεν έχει πληρωθεί η θέση...} θα βάλω τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων διά του:

Ίσως...
Νούς υγιής εν σώματι υγιεί
βέβαιο είναι όμως πως:
Τσέπη γεμάτη εν σώματι ντοπέ !

Φιλάκια

 
At 4/05/2008 04:33:00 μ.μ., Blogger λολιτα said...

ρε παιδά συγνωμη κιολας αλλα κανετε λες και ανκαλυφθηκε η αμερικη ξαφνικα!δηλαδη εσεις δεν ξερατε ή μαλλον δεν υποψιαζοσασταν οτι ολοι πρωταθλητες παγκοσμιου κλασεως ντοπαρονται?πως δηλαδη γινονται οι επιδοσεις που με βαση τη

ν βιομηχανικη,την εργομμετρια και την εργοφυσιολογια ειναι αδυνατο να πραγματοποιηθουν απο εναν ανθρωπινο οργανισμο?τελος παντων το φαινομαινο του ντοπινγκ στους κολπους του αθλητισμου ειναι κατι συνηθεςκαι φυσιολογικο κατα μια εννοια γιατι αλλιως κυριες και κυριοι no επιδοσεις,no σπονσορες και τελικα no χρηματα....

εκει που πεφτει το τρελο ντοπινγκ ειναι στους ολυμπιακους...αρχαιο πνευμα αθανατο σου λεει ο αλλος!

 
At 4/05/2008 05:17:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Η Μάριον Τζόουνς είναι φυλακή και εδώ οι δικοί μας Κεντέρης και Θάνου τη γλίτωσαν φτηνά!

Το θέμα είναι ότι για την Ελλάδα το θέμα των μεταλλίων και των διακρίσεων σε Ολυμπιάδες και διεθνείς αγώνες είχε αναχθεί τουλάχιστον σε εθνικό θέμα, με εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων (ο κύριος Σεβαστής για παράδειγμα και όλο το επιτελείο του υπουργείου Πολιτισμού για τον Αθλητισμό), κρατικών επιχειρήσεων (πχ. ο ΟΤΕ του πολύ κυρίου Βουρλούμη ήταν ο χορηγός των Κεντέρη-Θάνου με επιχορήγηση 1,5 εκ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια) και γενικά όλου του κρατικού μηχανισμού. Και όταν έσκασε το θέμα του σκανδάλου, με τον τρόπο που έγινε καιτον αντίκτυπο που είχε διεθνώς, δεν άνοιξε μύτη! Όλοι βγήκαν λάδι! Πολύ φυσιολογικό από μια άποψη καθότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία, αν έβγαινε η αλήθεια στη φόρα, ήταν κρυμμένη όλη η πολιτική ηγεσία. Κάτι σαν το σκάνδαλο του Ζαχόπουλου. (Τι σύμπτωση! Και τα δύο αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού!). Οπότε όλοι αυτοί οι κύριοι έπρεπε πρώτα από όλα να σώσουν τον κώλο τους!
Α, ναι! Και τους θεσμούς βεβαίως βεβαίως...

Η Μάριον Τζόουνς μπήκε στη φυλακή γιατί περιφρόνησε το νόμο και είπε ψέμματα. Φαίνεται ότι ο ίδιοι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα.

Η χούντα των Συνταγματαρχών, επένδυσε πάρα πολλά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, με εύλογο στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα εγκλήματά της. Μεγάλες επιτυχίες εκείνης της περιόδου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας το 69, οι επιτυχίες του Παπαγεωργόπουλου στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το παγκόσμιο ρεκόρ του Παπανικολάου στο επικοντώ το 70, αλλά ακόμα και η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ το 71. Όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σα βιτρίνα του καθεστώτος για την ανάπτυξη της Ελλάδος και την πρόοδό της. Σήμερα το ίδιο δε γίνεται;

 
At 4/05/2008 05:19:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Όλα είναι συκοφαντίες των Εβραίων, που από αμνημονεύτων χρόνων θέλουν το κακό μας. Ντροπή σου να τις αναπαράγεις, παλιόπαιδο. Στο τέλος η Αλήθεια των Ελλήνων θα λάμψει, σαν τους Ελιοχίμ πάνω στις Κοσμοσφαίρες του Ελληνορθόδοξου Πούτινου.

 
At 4/05/2008 05:19:00 μ.μ., Blogger hnioxos said...

Επί του πιεστηρίου: Στο λήμμα για τον Κεντέρη στη Wikipedia, δε γίνεται καμμία αναφορά στο τι συνέβη το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82

 
At 4/05/2008 07:12:00 μ.μ., Blogger stef said...

nai oloi twra emeina ekpliktoi....einai oi idioi ou menoun ekpliktoi gia otidipote pou toxei o kosmos toumpano k autoi krufo kamari...epaggelma?o ekpliktos...!! tespa...auto me tin csska k ta nera to eixa ksexasei...!!!

 
At 4/06/2008 04:00:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 4/06/2008 04:04:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

ψέμμα ήταν ότι στο όνομα Μακεδονία δεν διατηρούν δικαιώματα και οι γείτονες.

Δικαιώματα που πηγάζουν από.........;

 
At 4/06/2008 05:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΘΑΝΑΤΟΣ στον υπόκοσμο του "Αθλητισμού".
Σεμνύνομαι γιατί δεν χειροκρότησα ποτέ κανένα ακριβοπληρωμένο μουνόπανο.
Δεν εξαπατήθηκα ποτέ από πλαστές - ανύπαρκτες συλλογικότητες, ακόμη κι όταν αυτές (οι πλαστές) επιβαίνουν και εκμεταλλεύονται πραγματικές και πολύτιμες, όπως το Έθνος.
Ως Λειτουργός της Πολιτείας βρίσκομαι συχνά αντιμέτωπος με την παρανομία και αυθαιρεσία τους (παίρνουν τ' αρχίδια μου, όσο μου περνάει προσωπικώς).
ΘΑΝΑΤΟΣ στον "Αθλητισμό"!

Θείος

 
At 4/06/2008 05:36:00 π.μ., Blogger Alpha said...

"ψέμμα ήταν ότι στο όνομα Μακεδονία δεν διατηρούν δικαιώματα και οι γείτονες."

με το συμπάθειο και τελείως αυθόρμητα: πόσα αρχίδια πρέπει να χει κάποιος για να ξεστομίσει/γράψει δημόσια το παραπάνω σε μια υστερική χώρα σαν τη δικιά μας?

όχι δεν είμαι σκοπιανός, η μάνα μου είναι πόντια και ο πατέρας μου απ΄ την Τρίπολη, αλλά έχοντας λόγω δουλειάς επισκεφτεί αρκετές φορές τους πάμφτωχους βόρειους γείτονες και έχοντας κάνει λίγο παρέα μαζί τους, πραγματικά και βαθιά λυπάμαι γι αυτό που ο Καστοριάδης ονόμαζε το "φαντασιακό των λαών".

Ζούμε σε ένα φαντασιακό, με τη συνδρομή για μια ακόμη φορά των παραδοσιακών μέσων(αλλά και στη μπλογκόσφαιρα το σχόλιο αυτό του old boy είναι το μόνο ψύχραιμο που διάβασα), που λέει ότι θα ρθουν αυτοί οι φτωχομπινέδες να μας πάρουν το λευκό πύργο, επειδή κάποιοι από τους εθνικιστές τους παίζουν καλά τα χαρτιά τους.

Κάτι σαν να λέμε ο Πλεύρης κ ο Καρατζαφέρης είναι οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Τεσπα, άλλο ήθελα να πώ:κηπ γουοκιν παλιό αγόρι.Για μένα είσαι μόνος σου και μπράβο!

 
At 4/06/2008 10:11:00 π.μ., Blogger diva said...

Θα χρειαστώ την άδεια σας για την αναδημοσίευση τμήματος της ανάρτησης σας.

Please say Yes

Ευχαριστώ:-)
Ε.Β.

 
At 4/06/2008 04:41:00 μ.μ., Blogger scarface said...

old boy, με αφορμή το ποστ σου ξεκίνησα να γράφω ένα σχόλιο και μου βγήκε ολόκληρο σεντόνι, το έβαλα εδώ www.bet2day.blogspot.com

take a look

 
At 4/06/2008 05:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Diva, ευχαρίστως :)

 
At 4/06/2008 05:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μα Μοsaic, δεν νομίζω ότι λέω κάτι διαφορετικό από ότι πια παραδέχεται και η πολιτική ηγεσία. Όταν μιλάνε όλοι για «έντιμο συμβιβασμό» πάει να πει ότι ο συμβιβασμός που θα περιέχει μέσα παράγωγα του όρου Μακεδονία δεν είναι άτιμος.
Γνωμοδότη, από την γεωγραφία, από ένα κομμάτι ιστορίας (και δεν εννοώ βέβαια Μεγαλεξάνδρους), από την «χρησικτησία» του και την μη αντίδραση του ελληνικού κράτους όσο ήταν κομμάτι της Γιουγκοσλαβίας. Θεωρείς ας πούμε τον όρο Σλαβομακεδόνες εσφαλμένο;

 
At 4/06/2008 05:55:00 μ.μ., Blogger diva said...

Ευχαριστώ πάρα πολύ:-)

 
At 4/06/2008 07:39:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Γνωμοδότη, από την γεωγραφία, από ένα κομμάτι ιστορίας (και δεν εννοώ βέβαια Μεγαλεξάνδρους), από την «χρησικτησία» του και την μη αντίδραση του ελληνικού κράτους όσο ήταν κομμάτι της Γιουγκοσλαβίας. Θεωρείς ας πούμε τον όρο Σλαβομακεδόνες εσφαλμένο;

Γεωγραφία / Ιστορία:
Η φυσική γεωγραφία, ο χώρος, τα βουνά και τα λαγκάδια δεν έχουν ονόματα. Αυτά τα προσθέτει η ιστορία -δηλαδή οι άνθρωποι. Και το συγκεκριμένο, συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Χρησικτησία:
Είναι η χρησικτησία επιχείρημα; Νομικά μπορεί να στέκει, αλλά μιλάμε για ένα είδος ιστορικής δικαιοσύνης πάνω από το νομικό πλαίσιο. Για ορισμένους ούτε η Αμερική είναι αμερικάνικη: κλεψιμέικη είναι, των Ινδιάνων. Αλλά και: αιώνες οι Βρετανοί στην Ινδία. 400 χρόνια οι Οθωμανοί εδώ. Δεκαετίες τα κλεμμένα της Παλαιστίνης.

Η μη αντίδραση του ελληνικού κράτους:
Και από πότε το ελληνικό κράτος αντιδρά υπερ των ελλήνων; Και τότε είχε Γεωργάκηδες, Θεοδώρες και Αλέκους ώστε να κάτσει στα αυγά του. Και ήταν και ο Τίτο αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και της Δύσης, ως ανατολικός μεν αντιφρονούντας στην ΕΣΣΔ δε, και να οι πιέσεις να μην τον ενοχλούμε. Αλλά πόθεν η έλλειψη αντίδρασης του κράτους συνιστά επιχείρημα δικαιοσύνης; Διεθνούς δικαίου ίσως, αλλά άλλο δίκαιο -νομικό πλαίσιο-, άλλο σωστό. Και όλοι ξέρουμε πως εφαρμόζεται και πότε το διεθνές δίκαιο.

 
At 4/06/2008 09:30:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Παλιόπαιδε, με το συμπάθειο, ε;

@mosaic:

εχμ, τουλάχιστον τρία;

Σ;-p

 
At 4/06/2008 11:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γνωμοδότη, πώς όμως θα τους χαρακτηρίσεις εθνοτικά; Ένα μείγμα Σλάβων - Βούλγαρων και Αλβανών μόνο; Χωρίς τον γεωγραφικό παράγοντα να τους συμπροσδιορίζει;

 
At 4/07/2008 11:10:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

oldboy ο όρος σλαβομακεδόνες είναι σωστός για περίπου το 1εκατ από το 1,7 εκατ που έχει το κρατίδιο

οι 700χιλ είναι αλβανοί, γι αυτό και δε θέλουν να δεχτούν αυτό το όνομα

το θέμα δεν είναι εκεί όμως/το 1992 θα μπορούσε να χε κλείσει ζν δεχόμασταν αυτό που δεχόμαστε τώραΟ(να μπει προσδιορισμός)

είναι δυστυχισμένα τα βαλκάνια φίλε

 
At 4/13/2008 09:32:00 μ.μ., Blogger suigenerisav said...

εξαιρετικό ποστ.

 
At 7/27/2009 07:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home