Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2008

Φωτορεπορτάζ

Ι. Αkzent Media 091 134 471.
Το διπλωματικό σκάκι μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών συνεχίζεται. Με αιφνιδιαστική τους κίνηση οι Σκοπιανοί τείνουν χείρα φιλίας προς την πλευρά της «Χρυσής Αυγής», παρουσιάζοντας την σημαία των πιο άγριων ονείρων της, με στόχο να πλαγιοκοπήσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα εκ των ακροδεξιών. Παίρνοντας την ακροδεξιά με το μέρος τους εικάζεται ότι δεξιά, σοσιαλιστικό Πασόκ και αριστερά θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στο θέμα του ονόματος, προκειμένου να μην χαρακτηρισθούν εθνικιστότεροι των ορίτζιναλ εθνικιστών.
II. Quid pro Quo.
Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες, της χθεσινής παράδοσης της φλόγας προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ώστε να μην αμαυρωθεί η λαμπρή τελετή με συλλήψεις. Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η κινεζική πλευρά δέχτηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι διαδηλωτές - ακτιβιστές υπέρ του Θιβέτ, ενώ η ελληνική δέχτηκε να αφεθεί ελεύθερος (με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ) ο καταδικασθείς σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνως Κυριακού.

III. O Κόμης Μόντε Ρίμπο.

Τέλος, το μετατεσσάριο υπερμουσκεμένο μπλουζάκι του γερασμένου εκδικητή μού θύμησε το κλασικό ανέκδοτο, που παίζουν τελευταίο τελικό πλέι οφ Παράδεισος - Κόλαση, η Κόλαση είναι μπροστά με δυο πόντους, απομένουν τρία δευτερόλεπτα, ο Παράδεισος καλεί τάιμ άουτ, το τάιμ άουτ τελειώνει, επαναφορά μπάλας, η μπάλα στα χέρια του Χριστού, η Κόλαση επιλέγει να μην κάνει φάουλ, τρία, δύο, ένα, στην έκπνοη σηκώνεται για τρίποντο ο Ιησούς, μέσα, νίκη και πρωτάθλημα για τον Παράδεισο, ένα κουβάρι οι παραδείσιοι και ξαφνικά στο κλειστό αρχίζει να βρέχει σκατά. Ηθικό δίδαγμα;

Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.

16 Comments:

At 3/31/2008 10:01:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι είναι κοντοί; Εδώ βλέπουμε στην παράδοση της ολυμπιακής φλόγας ότι του... ρίχνει του δικού μας σε μπόι (όχι ολντ μπόι, σκέτο μπόι). Εκτός αν ο Kινέζος είναι ο δεξιός (ο Mino Ki -ria- kou).

 
At 3/31/2008 11:10:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

"Η αλήθεια είναι ότι σε πλήρη αντίθεση με το υποτιθέμενο ολυμπιακό πνεύμα βρίσκεται η εκπροσώπηση της Ελλάδας από έναν υπόδικο επιχειρηματία που έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί για κατασκευή παράνομης προβλήτας (!), οι ελληνικές αρχές που μετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ υποκρισίας, καθώς και η ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν καταγγέλλει τη διαπλοκή."

(απόσπασμα από το κείμενο διαμαρτυρίας που θα υπογράψουν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, 67 ευαίσθητοι δημοσιογράφοι και τα 40 παλικάρια από τη Λε-από τη Λεβαδειά αύριο, πρωταπριλιά του 2008).

 
At 3/31/2008 11:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα τόση εμπάθεια πια; Μη δεις κάτι το «ολυμπιακό» σπεύδεις να του ρίξεις σκιές...
Μεταξύ μας, η περίπτωση Κυριακού είναι μία μικρή ακτίνα ελπίδας που μπαίνει από τη χαραμάδα. Υπό άλλες συνθήκες, ποιος θα τολμούσε να επιβάλλει χρηματική εγγύηση σε έναν καναλάρχη; Ποιος θα τολμούσε καν να τον εγκαλέσει ποινικά για τις ανομίες του; Προφανώς η Αργολίδα έχει έντιμους δικαστικούς λόγω και της απόστασης από τους μηχανισμούς του κέντρου.

 
At 3/31/2008 01:41:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Αυτες ειναι ρηξεις και τομες στο παντοδυναμο συστημα. Η χωρα ορθωνει το αναστημα της. Οχι, παιζουμε.
o tempora, o mores!

 
At 3/31/2008 03:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το οριτζιναλ μιλαει για ποδοσφαιρο.

Μετα απο εξαιρετικη αποδοση του Χριστου, κερδιζει για 1η φορα ο Παραδεισος, οι θεατες αποθεωνουν ο Χριστος παει διπλα απο τους παγκους που εχει κατι κοπριες για το γκαζον του γηπεδου, σκιζει ενα σακι και αρχιζει να κανει το γυρο του θριαμβου στριφογυριζοντας το σακι πανω απο το κεφαλι του μεσα σε πανηγυρισμους. Εξ' ου και το "κι ολα τα κακα σκορπα"...
--
ε.

 
At 3/31/2008 04:47:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Αφού η θρησκεία μας πήρε την επανάσταση του 21 και το σώσιμο του έθνους, τώρα θα μας πάρει και την μπάλα;

Ημαρτον πια!

 
At 3/31/2008 07:16:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Απολαυστικότατα ελεεινό ανέκδοτο.

 
At 3/31/2008 08:21:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

''Προφανώς η Αργολίδα έχει έντιμους δικαστικούς...''
δεν σας αδικώ, διότι δε γνωρίζετε τι όργια έχουν συντελεστεί πέριξ των πρώην εξοχικών βιλλών Μποδοσάκη και νυν προέδρου στον Αγ. Αιμιλιανό ή ότι χιλιόμετρα ακτής είναι μη προσβάσιμα και κλεισμένα με τείχη που δεν φαίνεται επί ποίας ιδιοκτησίας αρχίζουν και που τελειώνουν, ήταν επόμενο να καταδικαστεί, υπάρχουν τεκμήρια και εξίσου ισχυροί γείτονες.
στην Ελλάδα έτσι πάνε αυτά..
αλλαλάζοντας ''έλα μωρή πανάθα'' αφιερωμένα στον
κινέζο εκδικητή, θρυλεμπαθή-ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά σερβίρεται από άλλον- old boy...χα

 
At 3/31/2008 10:50:00 μ.μ., Blogger Jim.Hellas said...

πλακα πλακα οι χρυαυγίτες δεν έγραψαν τίποτα για την σημαία με τη σβάστικα έστω και αν -από ότι μαθαίνω- το θέμα έγινε βούκινο στην τηλεόραση, σε σημείο που η ψήφιση του ασφαλιστικού πέρασε σε δεύτερη μοίρα...

 
At 4/01/2008 01:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η αναγκαιότητα κάθε ιστολογίου συμβάλλει στην ελευθερία του λόγου, της δημοκρατίας και ανταλλαγής πολιτικής σκέψης. Η Ελλάδα σε αυτή την νέα «ψηφιακή» πλατφόρμα που ξημερώνει στον εικοστό πρώτο αιώνα έχει πρώτη φορά την ευκαιρία να θέσει προβληματισμούς σε πολίτες οποιασδήποτε τάξης ενώ παράλληλα προσφέρεται οικειοθελώς στην δημιουργία της παγκόσμιας βιβλιοθήκης πληροφοριών μέσα σε έναν διαδυκτιακό χώρο. Ο ενεργός πολίτης θα βρει την δυνατότητα σε αυτόν τον χώρο να δράσει πολιτικά, να αποφασίσει και να προτείνει τις ιδέες του προωθώντας τις εργασιακές του δραστηριότητες γινόμενος κοινωνός όχι μόνο της χώρας του αλλά και ολόκληρου πλέον του πλανήτη γεγονός που θα οδηγήσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ χωρών και κρατών. Είμαι βέβαιος πως η Ελλάδα και αυτή την φορά θα δείξει τις καλύτερες της εξετάσεις όπως συμβαίνει κάθε φορά που καλείται να δώσει τα φώτα του πολιτισμού της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ευάγγελος Βενιζέλος.

 
At 4/01/2008 01:21:00 μ.μ., Blogger Swell said...

Περί ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

 
At 4/01/2008 08:07:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Τολμω να προτεινω προληπτικες κινησεις:
-->> ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, θα μπορούσε η μετονομασία της δικής μας τοποθεσίας ως ORIGINAL MACEDONIA να έδινε ένα γκλάμουρ στα προιόντα μας, να πρόσθετε μια κάποια αίγλη. Προτείνω μαλιστα την εφαρμογήν της ιδέας αυτής προκαταβολικώς και εις άλλας τοποθεσίας της χώρας, ώστε να προληφθουν σχετικαί ενέργεια υπο μελλοντικών σφετεριστών ονοματων και περιοχών π.χ. ORIGINAL CRETA, ORIGINAL CORFOU, ORIGINAL CEFALONIA, ORIGINAL THRACE, ORIGINAL LAMIA, ORIGINAL KALAMATA, ORIGINAL VOLOS, ORIGINAL KAVALA, ORIGINAL MYCONOS, ORIGINAL RHODES, ORIGINAL SALONICA, ORIGINAL ATHENS, -και ενα ORIGINAL GREECE ή ORIGINAL HELLAS, δεν θα με χαλαγε...

 
At 4/02/2008 04:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για το θέμα της σημαίας ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση όπου καταγγέλει τον ελληνικό εθνικισμό όπως αποτυπώνεται στη σημαία και αποτελεί την καλύτερη απόδειξη σύμπραξης κράτους και ναζιστών.

 
At 4/02/2008 12:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε ολντ μποι ποια Σκόπια και ποιος ριβαλντο εδω χαθηκε ο πολυαγαπημενος μου Τακης φυσσας απο τα ελληνικα γηπεδα. Επειδη σε ειχα δει σε ενα ντοκιμαντερ να ρεμβαζεις ποσταροντας απο ενα μπαλκονακι μηπως περασε απο κατω ο Τακης και τον πηρε το ματι σου?
Αμα γνωριζεις κατι επικοινωνησε μαζι μας

 
At 4/02/2008 03:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Swell τα κορίτσια έχουν φόντο τη θάλλασα πάντως.Μακεδονία είναι και η Χαλκιδική και τη θέλουμε.Χα

 
At 4/02/2008 06:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Eιδήμονα, δεν ρέμβαζα εγώ απ΄ το μπαλκόνι. Σκηνοθετικά κόλπα ήταν αυτά. Σε μπαζάρω μπας και βοηθήσω στην ανεύρεση.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home