Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

Ντοκουμέντο

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο ανέγνωσε απόψε στην εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος, το οποίο -όπως εύστοχα και μελαγχολικά παρατήρησε- εξηγεί πάρα πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για παλιά δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ, σύμφωνα με την οποία: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

32 Comments:

At 4/09/2008 01:50:00 π.μ., Blogger Μπανάνες said...

συγνώμη αλλά ο Λαζόπουλος είναι η σάτιρα της εμμηνόπαυσης.δεν ξέρω κανένα άτομο με νοημοσύνη κάτω από τ α 30 να ασχολείται με το χιούμορ του Λαζόπουλου.ο άνθρωπος το έχει χάσει εδώ και καιρό.Τί θέλετε?πιστοποιητικό?

 
At 4/09/2008 02:07:00 π.μ., Blogger non journalist* said...

Πωπω, έλεος. Θα αρχίσουμε πάλι τις θεωρίες συνωμοσίας? Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια παντελή μου..

 
At 4/09/2008 07:04:00 π.μ., Blogger Alpha said...

τύποι σαν τον κισινγκερ φοβούνται να πουν φωναχτά και με το όνομα τους το 90% αυτών που σκέφτονται

έχουν εκπαιδευτεί γι αυτό, έχουν κάνει καριέρα απ αυτό, έχουν εκπαιδεύσει άλλους σ αυτό και βασικά όλη η ζωή τους ειν αυτό.

το "αυτό" είναι ο τρόπος που επικοινωνούν

όποιος λοιπον ισχυρίζεται ότι ο χένρυ θα έλεγε ποτέ δημόσια, έστω και στην τουαλέτα του φάνσυ εστιατορίου σαββάτο βράδυ στον τούρκο που πλένει τα χέρια δίπλα του(καλά, δε συζητάμε να δημοσιεύτηκε σε εφημεριδα έτσι? είπαμε), είναι ή άσχετος με το τι είναι αυτά τα όντα ή έχει σκοπιμότητες και χρησιμοποιεί τη φάση/φραση για να κονομήσει

ο λαζόπουλος είναι καλός, πολύ καλός, γιατί λέει πολλά δημόσια που κανείς δεν τολμάει(τρελαίνομαι όταν τα χώνει στους μεγαλοδημοσιογράφους), αλλά λέει και μαλακίες, και σίγουρα επίσης παίζει και το δικό του παιχνίδι.

σίγουρα πάντως δεν είναι αστείος.συμφωνώ με τον ευάγγελο σ αυτό.

 
At 4/09/2008 08:15:00 π.μ., Blogger gasireu said...

για να διατηρήσεις τα πνευματικά και ιστορικά σου αποθέματα έγινες ''φίλος'' με τον Ευαγγελόπουλο; χα, wicked move...

 
At 4/09/2008 08:37:00 π.μ., Blogger rvagos said...

Δυο άνθρωποι ζουν εφιαλτικά ακόμη, Κίσιγκερ και Μητσοτάκης.
Έτσι επιβεβαιώνεται πλήρως ο κανόνας ότι οι καλοί φεύγουν νωρίς.

ΥΓ:Πολύ παλιό το κείμενο .

 
At 4/09/2008 08:40:00 π.μ., Blogger περιούσιος said...

Βρ παιδιά, η σχετική δήλωση Κίσσινγκερ είναι πλαστή από την αρχή έως το τέλος της. Ό,τι και αν είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ουδέποτε εξεστόμισε αυτή τη δήλωση. Οι μόνοι, που την πιστεύουν και τη διακινούν είναι τα στελέχη του ΛΑΟΣ, οι χρυσαυγίτες, ο κ. Γιανναράς και όσοι πιστεύουν στα λεγόμενά τους. Απλά η τακτική αναπαραγωγή της από ορισμένα ΜΜΕ και κύκλους, στους οποίους συχνάζουν οι ανωτέρω, προκαλεί την εντύπωση στον ανυποψίαστο τρίτο ότι σίγουρα είναι αληθινή, αφού τόσοι και τόσοι την επικαλούνται. Γι' αυτό το θέμα έχουν ήδη μιλήσει ο sfrang, o Ροΐδης και ο Μανώλης Βασιλάκης.
Τώρα για την επιλογή του κ. Λαζόπουλου να αναγνώσει στο κοινό του τη συγκεκριμένη "δήλωση" τι να πω; Ο άνθρωπος αυτός ξέρει, πιστεύω, ιστορία, επομένως σκόπιμα αποκοιμίζει το ακροατήριό του, το οποίο δεν έχει δα και το φοβερό επίπεδο,ώστε να περάσει τη γραμμή του. Αν, τώρα, τη έχει πατήσει και αυτός και δεν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη "δήλωση Κίσσινγκερ" είναι πλαστή αλλά την προβάλλει στην εκπομπή του, τότε απλά είναι ένας επικίνδυνος προπαγανδιστής, που δεν ελέγχει τις πηγές του.

 
At 4/09/2008 09:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τους παρενοχλούμε σεξουαλικώς;

 
At 4/09/2008 09:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωραίες παρέες έχεις σήμερα OLD BOY.
Μελετημένοι, Ιστορικοίκαι γνώστες.
Ένας και ένας. Μέχρι και θιασώτες του ΜΗτσοτάκη.
Όπως υπονοείς και εσυ,όλα αυτά μέγιστε μεγάλε είναι συνομοσίες. Πράκτορες πάντως δεν υπάρχουν, τους πάτησε το τραίνο.
Ο ios κοιμάται ήσυχος και αυτός,δεν έχει αγωνίες για τις λαικές αγορές,φουλ το πορτοφόλι, ωραία αγόρια μου.

 
At 4/09/2008 11:03:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να αγιάσει το στόμα σου. Διότι χθες το βράδυ το έλεγα στη γυναίκα μου και μου απαντούσε πως δεν είναι δυνατόν ο Λαζόπουλος να λέει κάτι που δεν ισχύει κ.λ.π. Ασφαλώς θα το κάνει γαργάρα, δεν πρόκειται να σχολιάσει κάτι στη συνέχεια.

 
At 4/09/2008 02:32:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

Αυτή η δήλωση έχει γίνει πραγματικά ή πρόκειται για έναν ακόμη αστικό θρύλο (urban legend);

 
At 4/09/2008 03:23:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Όχι, βέβαια! Δεν έχει γίνει. Πατήστε το λινκ, να δείτε όλο το ιστορικό...

 
At 4/09/2008 05:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ερώτηση αφελούς: Σε τί διαφέρει ο Λάκης από τον Μακη, Γιαννάκη, Ευαγγελάκη, Παυλάκη, Ολγάκι Θεμάκη και λοιπούς;
Απάντηση: Νομίζει ότι κάνει σάτιρα.
Κρίμα γιατί μου - μας είχε προσφέρει άφθονο γέλιο με τους Μήτσους, ειλικρινά κρίμα.

 
At 4/09/2008 05:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, το τι θέλω να υπονοήσω είναι στο δικό σου κεφάλι. Άμα θέλω να γράψω υπαινικτικό μανιφέστο θα γράψω. Μια συγκεκριμένη γκάφα σχολίασα εν μέρει γιατί είναι χοντρή και εν μέρει γιατί είναι ενδεικτική του τρόπου που βλέπει ο Λαζόπουλος τα πράγματα και που στη συνέχεια μας τον εξηγεί για να τα δούμε κι εμείς: στηριγμένος σε μια ομιλία που χρόνια τώρα κυκλοφορεί και που η αυθεντικότητά της δεν προκύπτει από πουθενά, αλλά αντίθετα έχει καταρριφθεί, κάνει βαθυστόχαστη και βαθευαίσθητη λαϊκίστικη γεωπολιτική ανάλυση.
Γαύρε, εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το κάνει γαργάρα και θα το διορθώσει την άλλη εβδομάδα. Αυτό ακριβώς μου έκανε εντύπωση: ότι ενώ έχει γίνει επί τόσα χρόνια τόσος ντόρος για αυτές τις δηλώσεις δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα.

 
At 4/09/2008 05:50:00 μ.μ., Blogger Nyala said...

Μετά από κάτι τέτοια δεν φαντάζεστε πόσο χαίρομαι που δεν έχω (και δεν βλέπω) τηλεόραση. Μερικές αλλεργίες είναι ευεργετικές.

 
At 4/09/2008 06:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κική δημουλά

 
At 4/09/2008 07:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανώνυμος των 4/09/2008 09:31:00 πμ.
Γαύρε μη τους πιστεύεις. Αυτό το αντι-ντοκουμέντο των ιών δεν λέει τίποτα. Σαχλαμάρα είναι. Άκου το διέψευσε ο Κίσινγκερ. Χα, χα, χα. Όχι μαλάκας θα ήταν να μην το διαψεύσει.
Κουρελόχαρτο είναι όσο και οι φανφάρες των φασιστοεθνικοφρόνων.
Εσύ έχε στο μυαλό σου για να καταλάβεις τι γίνεται, κάθε τι Ελληνικό, κάνει τους ιούς, να βγάζουν σπυριά. Το ξέρουν και οι κότες.
Αυτοί είναι φριχτοί εκσυγχρονιστές, και δεν αντέχουν ούτε τους αριστερούς πατριώτες. Ούτε τον Μανώλη τον Γλέζο δεν μπορούν.
Σκύλε την πάτησες και συ. Σου την φέρανε οι ιοί. Όλντ μπόι στο Σχολιαστή έμεινες.

 
At 4/09/2008 08:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανώνυμος των 4/09/2008 09:31:00 πμ.
Να συμπληρώσω κάτι ήθελα: είμαι συνειδητά μαλάκας και τη βρίσκω με την αγαμία.

 
At 4/09/2008 08:54:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

η Δημουλά ήρθε από το υπερπέραν ωραία και έδεσε, αχααα χα!
κάτω τα χέρια από την Κική Δημουλά!
πράκτορες υπάρχουν, ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν!
λεφτεριά στην δημοκράτισα σύντροφο Ingrid Betancourt!
free Tibet!
Τζίγγερ πούλα και φύγε τώρα!

 
At 4/09/2008 09:57:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Εξ όσων γνωρίζω ο Χ.Κϊσσιγκερ δεν έχει διαψεύσει ποτέ ο ίδιος την δήλωσή του αυτή. Έχει γίνει όμως στο παρελθόν διάψευση από το Ελληνικό Σωματείο των αποφοίτων του Χάρβαρντ. Εγώ πιστεύω ότι η δήλωση αυτή του Χ. Κίσσιγκερ είναι αληθινή και σηματοδοτεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Στέφονται κατά παντός διαφορετικού που εμποδίζει την ομογενοποίηση, την παγκοσμιοποίηση δηλαδή. Ο αδυσώπητος πόλεμος της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (δεν εννοώ την CIA) κατά του Χριστόδουλου (φυσικού τους συμμάχου εκ πρώτης όψεως μόνον) οφείλεται στον φόβο της "φονταμεταλοποίησης" των Ορθοδόξων Εκκλησιών στα Βαλκάνια. Το ίδιο και οι βομβαρδισμοί της Σερβίας.

 
At 4/09/2008 11:13:00 μ.μ., Blogger J95 said...

"Εξ όσων γνωρίζω ο Χ.Κϊσσιγκερ δεν έχει διαψεύσει ποτέ ο ίδιος την δήλωσή του αυτή."

ούτε ότι έφτιαξε τον HIV μαζί με τον Haig για να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού έχει διαψεύσει..

 
At 4/09/2008 11:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μπορεί να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει θεός. Μπορεί να πιστεύει πως δεν υπάρχει. Θαυμάσια και τα δύο και εξίσου αναπόδεικτα.
Όταν, όμως, μιλάμε για υποτιθέμενα γεγονότα, δεν πάει έτσι το παιχνίδι. Δεν μπορείς να πιστεύεις αυθαίρετα πως δεν συνέβη ο Β' Παγκόσμιος, ας πούμε.
Η δήλωση Κίσσιγκερ δεν έχει απολύτως τίποτα που να την στηρίζει -πέραν της αντιπάθειάς μας στον Κίσσιγκερ. Είναι κάτι που κάποιος έγραψε επειδή κάπου το άκουσε από κάποιον που κάπου το διάβασε αλλά δεν θυμάται πού. Δεν είναι μόνο ο "Ιός" που έχει θίξει το θέμα. Κι άλλοι έχουν ξεσκεπάσει αυτήν την ανύπαρκτη δήλωση. Αλλά, σαν το Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, είναι αρκετά γαργαλιστική και απλοϊκή ώστε να "την πιστεύουν". Κουβαλά αρχέτυπα, σαν τα παραμύθια που σου εξηγούν τον κόσμο με λίγα λογάκια.

 
At 4/10/2008 01:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο ανώνυμος των 09.31μμ είμαι πάλι αδερφια.
Άντε να βοηθήσω πάλι,βρέ συμπαθές ΄ατομο που σε έχουν βαλειστη μλεση και σε δουλεύουν, τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, είναι αληθεινότατα, και τα έψαξε γερα για καιρό ο Καστοριάδης πριν τα δημοσιεύσεικαι πριν τα ορίσει ως γνήσια. Διάβασε ΄΄τον καιρό΄΄ του.

 
At 4/10/2008 09:41:00 π.μ., Blogger Unknown said...

@J95
Η ανωνυμία στο διαδίκτυο πολλά σχόλια επιτρέπει!!

 
At 4/10/2008 12:00:00 μ.μ., Blogger Νίκος Σαραντάκος said...

Οχι ότι έχει σημασία, αλλά ο Κίσινγκερ έχει διαψεύσει τη δήλωση. Επιπλέον, όταν η κ. Κανέλλη (τότε δεν ήταν ακόμα βουλευτίνα του ΚΚΕ) κλήθηκε να παρουσιάσει το φύλλο της τουρκικής εφημερίδας που περιείχε τη δήλωση, ισχυρίστηκε ότι εξαφανίστηκε και από τα γραφεία της εφημερίδας και από τη διαδικτυακή της έκδοση.

Εγραψα κι εγώ κάτι στις σελίδες μου, ελπίζω να μην το θεωρήσει ρεκλάμα ο ιστολόγος:
http://www.sarantakos.com/language/kissinger.html

 
At 4/10/2008 12:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτή η αναπαραγωγή της - πιθανότατα ανύπαρκτης - δήλωσης Κισινγκερ και αν είναι εθνική ΝΤΟΠΑ.
Αναπαράγει και δικαιώνει όλα τα εθνικολαικίστικα στερεότυπα μας

 
At 4/10/2008 05:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nίκο Σαραντάκο, πολύ καλά κάνεις και παραπέμπεις :)
«Η ανωνυμία στο διαδίκτυο πολλά σχόλια επιτρέπει!!» Xρίστο Βάρδακα, τι ακριβώς εννοείς;
Με τον κίνδυνο να προτρέχω (κι αν ισχύει αυτό απολογούμαι) αν έχεις πρόβλημα με την ψευδωνυμία στα μπλογκ, κακώς σχολιάζεις σε ψευδώνυμo μπλογκ.
Σχολίαζε σε επώνυμα μπλογκ που γίνεται και υπεύθυνη κουβέντα.

 
At 4/10/2008 08:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανώνυμος των 4/09/2008 09:31:00 πμ και πάλι ξαδέρφια.
Σας παρακαλώ, χρειάζομαι βοήθεια. Με το ένα μάτι διαβάζω Σοπενάουερ, με τ' άλλο Λιακόπουλο, με τ' ένα χέρι αφήνω ανώνυμα σχόλια στα blogs και με τ' αλλο αυ....αι.
Κινδυνεύω από ασιτία, γιατί ακόμη δεν τα έχω καταφέρει να τρώω με τα πόδια.

 
At 4/12/2008 04:06:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Η αποψή μου, εδώ.

 
At 4/12/2008 11:05:00 π.μ., Blogger Unknown said...

@oldboy
Με καθυστέρηση διάβασα το σχόλιό σας σε σχόλιό μου. Απαντώ λοιπόν και καθυστερημένα.
1. Τα περί ανωνυμίας, επωνυμίας και ψευδωνυμίας στο σχόλιό μου (είχα τουλάχιστον την εντύπωση ότι) ήσαν αμφίσημα. Απαντούσα σε συγκεκριμένο σχολιαστή και σε συγκεκριμένο σχόλιό του. Δεν νομίζω ότι από το κείμενο έβγαινε ότι θεωρώ όλα (και μόνον αυτά) τα σοβαρά σχόλια είναι επώνυμα και όλα τα άλλα σχόλια (ψευδώνυμα και ανώνυμα) μη σοβαρά.
2. Νομίζω ότι επιτρέπεται στον σχολιαστή να έχει διαφορετική γνώμη από τον «ιδιοκτήτη» του ιστολογίου. Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε! Αρκεί να γίνεται με ευπρέπεια, με λογικά επιχειρήματα και οι απόψεις των διαλεγομένων να μην είναι (όσο αυτό είναι δυνατόν) προϊόν εγγενών ψυχολογικών καταστάσεων. (Το βλέπουμε και αυτό στο διαδίκτυο καθημερινώς με τους «πονόψυχους» και τους «αιρετικούς».
3. Επί της ουσίας. Δεν υπεστήριξα ότι η δήλωση αυτή του Κίσσιγκερ αποτελεί απόδοση μαγνητοφωμένη ομιλίας του σε κλειστή συγκέντρωση think tank για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπως λέγεται. Πιστεύω όμως ότι η ουσία της δηλώσεως είναι αληθινή και ότι απηχεί τον πυρήνα της μετά το 1989 πολιτικής των ΗΠΑ. Και δεν με παραξενεύει. Όχι βεβαίως ότι ισχύει μόνον κατά της Ελλάδος. Αλλά για όλο τον κόσμο. Ότι δηλαδή επιδίωξη της κάθε υπερδυνάμεως είναι η πολιτική και πολιτιστική αφομοίωση της σφαίρας της επιρροής της. Αυτό συμβαίνει είτε πρόκειται για την Αθήνα του Περικλή, είτε για την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία είτε για την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου, είτε για την Αγγλική Αυτοκρατορία, είτε για την Ευρώπη του Ναπολέοντα και του Χίτλερ, είτε για την Σοβιετική Ένωση, ακόμη και για την σημερινή Ρωσία. Υπερδύναμη που παύει να επεκτείνεται πεθαίνει!!.
Απολογούμαι επειδή το κείμενο μου βγήκε σεντόνι!!

 
At 4/12/2008 07:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Νομίζω ότι επιτρέπεται στον σχολιαστή να έχει διαφορετική γνώμη από τον «ιδιοκτήτη» του ιστολογίου. Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε!».
Εννοείται. Αυτό ακριβώς με πείραξε κιόλας: ότι φύγαμε από την ουσία και επικεντρωθήκαμε στο ποιός λέει τι και αν δικαιούται να το λέει.

 
At 4/13/2008 08:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγγνώμη για την αφέλεια, αλλά εάν ο Κίσιντζερ δεν έχει διαψεύσει κἀτι που υποτίθεται οτι έχει πεἰ, τότε ποιός μπορεί να το κάνει για λογαριασμό του; Έλληνες.... φοιτητές του Χάρβαρντ;Απο πού κι'ως πού; Και γιατί αυτή η πρεμούρα να διορθωθεί κάτι που
μπορεί κάλλιστα να έχει ειπωθεί.
Πολύ χειρότερα έχουν ειπωθεί απο ακόμη υψηλότερα ιστάμενους φίλους και συμμάχους:

"Fuck your parliament and your constitution. The US is an elephant. Cyprus is a flea. Greece is a flea. If these two fellows continue itching the elephant they may just get whacked by the elephant's trunk, whacked good."

Υποθέτω οτι τα παραπάνω είναι γνωστά στους περισσότερους και απο ποιόν ειπώθηκαν.
Ή μήπως είναι κι'αυτά απο τον φαντασιακό χώρο;

Μ

 
At 4/14/2008 12:00:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Yποτίθεται ότι το έχει διαψεύσει όμως.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home