Τρίτη, Απριλίου 08, 2008

Και ορθώς

Μακράν η πιο αγαπημένη στιγμή των ημερών είναι η τηλεοπτική κάλυψη των ρεπορτάζ για την άρση βαρών, που συνοδεύεται από υλικό αρχείου με αρσιβαρίστες εν ώρα αγώνων.
Όλοι τους έχουν προσβληθεί από τσεκίτιδα, τη γνωστή δηλαδή μολυσματική νόσο όπου το πρόσωπό σου εξαφανίζεται και τη θέση του καταλαμβάνει ένα θολός κύκλος.
Μάλιστα σε ένα κανάλι ένας από τους αρσιβαρίστες σήκωνε βάρη έχοντας κατάμαυρα μπούτια.Που σημαίνει, ότι εκτός κι αν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης το γύρισε επιτέλους σε ένα άθλημα όπου θα γίνει αυτοκράτορας, ο πάσχων από τσεκίτιδα αθλητής εκτός από αρχειακός τυγχάνει και αλλοδαπός.
Μολαταύτα, το πρόσωπό του και τα προσωπικά του δεδομένα προστατεύονται.
Και ορθώς.

3 Comments:

At 4/08/2008 09:46:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Η υποκρισία αυτής της χώρας, θα έκανε τις τελευταίες μέρες της Βικτωριανής κοινωνίας να μας κοιτούν με ζήλια.

Αυτό που γράφεις, σημειολογικά, καλύπτει πλήρως αυτό το γεγονός.

Θα τολμήσω να πω πως αυτή η υποκρισία είναι το συνδετικό νήμα που ενώνει όλα μας τα προβλήματα.

Σε κάθε επίπεδο, μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, το ξέρουμε, καθόμαστε στον καναπέ μας και δεν κάνουμε τίποτε, και αν κάποτε κάποια ξένη υπηρεσία (μια η Γερμανική Δικαιοσύνη, μια η WADA) μας ξεμπροστιάσει, πέφτουμε από τα σύννεφα.

Σιγά μην σπάσουμε κανένα πόδι.

 
At 4/08/2008 09:53:00 μ.μ., Blogger ζέλιγκ said...

σωστός.
και το σχόλιο σωστό.

 
At 4/09/2008 12:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το νέο σήριαλ έσκασε την κατάλληλη στιγμή. Η κόπωση του τηλεθεατή από το προηγούμενο της Ζαχοπουλιάδας ήταν εμφανής και τα χασμουρητά αυξάνονταν συνεχώς. Και ως γνωστό οι πολιτικοί και λοιποί δημόσιοι άντρες της χώρας μας φροντίζουν να μην πλήττουμε.
Την προηγούμενη φορά κάποιος πάτησε τον διακόπτη (με ορμή μάλιστα πέφτοντας από τον τέταρτο...) και έριξε φως στο πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο που συνελήφθη με τα βρακιά κατεβασμένα. Οι στημένοι διαγωνισμοί, οι αποχαρακτηρισμοί και τα ανέκδοτα περί ''δημοσιογραφικού απορρήτου'' φαντάζουν μακρινό παρελθόν. Οι πρώην ''κομιστές'' με το ντιβιντι να χείρας εφορμούν αναβαπτισμένοι για νέες περιπέτειες. Όλα αυτά τα χωνέψαμε παρακολουθώντας εναλλάξ την ''Μαρία την άσχημη'' και χωρίς να βαρυστομαχιάσουμε ιδιαίτερα.
Το νέο σήριαλ δεν φαίνεται να βάζει τον πήχη τόσο ψηλά. Προβλέπω χαμηλότερες θεαματικότητες. Αυτά. Να θυμίσω ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home