Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

Ο Πολιούχος Άγιος

Στα πρώτα του σεμνά και ταπεινά βήματα, ετούτο εδώ το ιστολόγιο, αποπειρώμενο προ διετίας να εξερευνήσει τα απόκρυφα αίτια του βραχνιάσματος του Ταμπάκη, έγραψε μεταξύ άλλων: «το trash της Αννίτας Πάνια είναι μακράν πιο συμπαθητικό από τα υπόλοιπα. Αφενός πρωτοπόρησε όταν οι υπόλοιποι ακόμη μεγαλοπιάνονταν, καθωσπρέπειζαν ή ακκίζονταν με κορομήλεια σόου, αφετέρου δεν αρνήθηκε ποτέ τον εαυτό του, δεν απέκρυψε ποτέ και δεν διεκδίκησε για τον εαυτό του τίποτα άλλο από το status του σκουπιδιού και κυρίως, μολονότι είχε ως πρώτη ύλη τα πάσης φύσεως ψώνια, μολονότι τράφηκε και κονόμησε απ΄ αυτά, ποτέ δεν τα αντιμετώπισε αφ’ υψηλού, ποτέ δεν τα διακωμώδησε χυδαία, αντίθετα, μάλλον διέξοδο εκτόνωσης τους πρόσφερε».
Η Αννίτα το εξετίμησε δεόντως και απέστειλε αμέσως μέιλ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είχε ως ακροτελεύτια φράση ένα ξερό: «Ζήτα μου ό,τι θες. Εσύ». Χορτασμένος ων σεξουαλικώς αλλά πεινασμένος για φήμη και χρήμα (φήμη και χρήμα που διαπίστωνα ότι δεν μπορούσα να καρπωθώ δια της γραφής), αιτήθηκα να εμφανιστώ στην εκπομπή της. «Επειδή σε εκτιμώ, δεν είναι ακόμη η ώρα σου», μου είπε, «κάνε λοιπόν υπομονή, ταλεντάρα μου, μέχρι να έχω κάτι δυνατό να σου δώσω».
Κι ενώ ο καιρός περνούσε και είχα πιστέψει ότι η Αννίτα ήταν μια ακόμη αναίσθητη γυναίκα και κοινή, προ μηνός μου εμήνυσε πως επιτέλους είχε κάτι που ταίριαζε στο φιζίκ και την ιδιοσυγκρασία μου. Η πολυπόθητη αναγνώριση έφτασε, καθώς το τραγούδι μου έγινε πράγματι μεγάλη επιτυχία. Θα προτιμήσω να διατηρήσω την ψευδωνυμία μου και να μην αποκαλύψω ποιό απ' όλα τα παιδιά (ή τα κορίτσια) του «Je t' aime» είμαι. Δεν έχει και τόση σημασία άλλωστε. Δυο πράγματα έχουν σημασία:
1) Βγαίνουν σήμερα ταυτόχρονα στους κινηματογράφους η καινούρια ταινία του Ντέιβιντ Λιντς και η πρώτη ταινία του Σάκη Ρουβά, που τιτλοφορείται «Αlter Ego». Πρόκειται ασφαλώς για τίτλο - σινεφίλ αναφορά στην προηγούμενη ταινία του Λιντς, «Μulholland Drive». Τα τραγούδια του Σάκη έγραψε ο Άγγελος Μπανταλαμέντης. Όσο για την επίλυση του μυστηρίου, του πώς γίνεται ψυχοσυναισθηματικά να είναι επί χρόνια το νο 1 σύμβολο του σεξ στον κοριτσογυναικόκοσμο ένας γκέι, αυτή εναποτίθεται στην αρμοδιότητα των σημειολόγων του μέλλοντος.
2) Εάν ερχόμαστε όλοι οι καλλιτέχνες του «Je t' aime» να τραγουδήσουμε στο φάιναλ φορ, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα μας αποθέωνε. Ο Σαρμπέλ που το έκανε, έφαγε σχεδόν όση γιούχα και ο Παπαλουκάς. Μόνο που εν αντιθέσει με την άρρωστη γιούχα στον Θοδωρή, η γιούχα στον Σαρμπέλ ήταν σαφές σημάδι υγείας. Σαρμπέλ, θυμάσαι την Ντόλυ Μπελ; Την Κλάραμπέλ έστω; Τον Οράτιο; Αν ναι, πες μας ένα ορατόριο με το βελούδινο εργαλείο σου. Από τον εθνικό Σαρμπέλ του κρατικού καναλιού, χίλιες φορές βας-βας-βας ο Παρασκευάς, να το ξέρεις. Ζήτω ο Παρασκευάς, κάτω ο Σαρμπελώνας Κρούσος, ζήτω ο Πολιούχος Άγιος των Νεοελλήνων, ο Άγιος Χαβαλές, κάτω η λάιφ στάιλ ωραιοπαθής σοβαροφάνεια των σκουπιδιών, αισθητικό σκουπίδι είναι ο Σαρμπέλ και όχι ο Κατέλης, σκουπίδι γίνεται η ΕΡΤ και όχι το Αlter (όχι, όσο το διακηρύσσει ευθέως ότι είναι σκουπίδι - δεν λέω για σένα Νίκο, εσύ έχεις Κύρος), κι απ' το να γίνουμε Σαρμπέλληνες (που λέει κι ο Πασκάλ), χίλιες φορές να γίνουμε Κατέλληνες.
Yassas - yassas, gamo ta protypa sas.

23 Comments:

At 5/10/2007 09:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Inland Empire. Silencio.

 
At 5/10/2007 09:37:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

ανάθεμα την ώρα κατάρα στη στιγμή, που πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο ποιό σκουπίδι κουβαλάει μεγαλύτερες δόσεις αυτογνωσίας και αυτοσεβασμού.

όλε ολντμπόι, αλλά δε μ αρέσει το δίλημα, ωρέ.

ΥΓ.πρέπει να σαι φοβερά χορτασμένος σεξουαλικά πάντως για να πεις όχι σ Αυτήν.

 
At 5/10/2007 09:43:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Όχι Old boy, εγώ δε συμφωνώ.
Δεν είμαι φαν του Σαρμπέλ ούτε του Κιάμου ούτε καθενός από τα πρόσωπα που προωθούνται από το σταρ σύστεμ για να γίνεται τζίρος και να βγάζουμε όλοι λεφτά.
Καλώς ή κακώς, όμως, βλέπεις ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος τους αγαπάει. Υπάρχει ο κόσμος που χορεύει σαν τρελός με το "Yassou Μαρία" και ο κόσμος που λατρεύει τον Κιάμο και τραγουδάει φωνάζοντας πωρωμένος και κουνώντας τα χέρια του. Υπάρχει κόσμος που εκφράζεται από αυτού του είδους την υποκουλτούρα (μπορεί να του το επιβάλλουν, αλλά τέλος πάντων καταλήγει να εκφράζεται και να γουστάρει κιόλας). Εκεί λοιπόν δεν το βρίσκω κακό να αξιοποιείται όλο αυτό το σύστημα που στήνεται για να πληρώνουν κάποιοι και να βγάζουν κάποιοι άλλοι λεφτά.
Την άλλου είδους υποκουλτούρα, όμως, αυτήν της Πάνια, δεν την αντέχω. Γιατί εκεί παίρνει όλους τους καμένους και τους τελειωμένους και τους προβάλλει ως σκουπίδια, διατηρώντας βέβαια η ίδια το προφίλ της έξυπνης γκόμενας. Χρησιμοποιεί το κάθε καημένο λάθος της φύσης για να κάνει νούμερα. Το νούμερο. Μπορεί να μη διεκδικεί ενώπιον του κόσμου δάφνες ποιοτικής εκπομπής, και όμως οι περισσότεροι απ' αυτούς που πάνε εκεί δε νομίζω ότι έχουν πλήρη πνευματική διαύγεια για να καταλάβουν ότι η εκπομπή είναι ένα μεγάλο σκουπίδι. Εγώ αυτό εξακολουθώ να θεωρώ χειρότερο.

 
At 5/10/2007 11:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

jason είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος

 
At 5/10/2007 11:43:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

δύσκολη βραδιά....δύο από τα πρότυπα σου, yassou yassou, μαζί στα κουλουάρ κάνουν πως τρέχουν, με αθλητικό σορτσάκι και ταυτόχρονη συνέντευξη....υπομονή old boy ο θεός είναι μεγάλος.....
δύο σε ένα...Σαρμπέλ και Μάκης ....ήμαρτον..
:)

 
At 5/11/2007 01:03:00 π.μ., Blogger Fight Back said...

απο τον τροπο γραφης σου πιστευω πως εισαι η Τσιλα

 
At 5/11/2007 01:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Fight Back, αυτή είμαι.
Gasireu, όπως βλέπεις τους απαθανάτισα. Δυστυχώς όμως λίγο το χέρι που έτρεμε από τη συγκίνηση, λίγο το ότι έτρεχαν σαν τον άνεμο και οι δύο, η φωτογραφία βγήκε χάλια. Να πούμε εδώ ότι οι τούφες του Μάκη που πήγαιναν πέρα - δώθε καθώς καταβρόχθιζε τα χιλιόμετρα γέμισαν ψείρες το ΟΑΚΑ και ήδη εκφράζονται φόβοι για ματαίωση του τελικού του Champions League.
Jason, η ζωή όλων αυτών που εμφανίζονται εκεί πώς θα ήταν χωρίς την Πάνια; Καλύτερη ή χειρότερη; Πιο αξιοπρεπής, θα μου πεις. Ίσως, αλλά υπάρχει και το αντίδωρο που εισπράττουν, μια χαρά που δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να βρουν από αλλού. Αύριο θα σβήσουν τα φώτα βέβαια και ίσως οι αυθεντικά ζουρλοί πάθουν τίποτα. Οι αυθεντικά ζουρλοί όμως έχουν τον τρόπο να προστατεύονται κλεινόμενοι στον κόσμο τους, στον κόσμο από τον οποίο τους έβγαλε πρόσκαιρα η Πάνια. Όσο για τους υπόλοιπους δεν βλέπω ποιά η διαφορά τους από τον Σαρμπέλ, που θα κλείσουν αύριο και για αυτόν τα φώτα. Η μόνη διαφορά είναι ότι η μια υποκουλτούρα το φωνάζει ότι είναι τέτοια και εν τέλει γλυκαίνεται κάπως με το γενικό κλίμα χαβαλέ, ενώ η άλλη πνίγεται στην ωραιοπάθεια της και εξάγεται ως ημιεθνικό προϊόν, ένα προϊόν μπάσταρδο γλωσσικά, μουσικά και σεξουαλικά. Εδώ ακούω την αντίρρηση: «Μην παίρνετε σοβαρά την γιουροβίζιον, ένα πανηγύρι είναι». Αφού λοιπόν είναι ασόβαρη, προτιμώ από την ασόβαρη και πανάκριβη σοβαροφάνεια το φτηνό πανηγύρι της Πάνια και του Καρβέλα.

 
At 5/11/2007 09:01:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Ολντ Μπόυ,

πραγματική η ερώτηση κι όχι ρητορική:

Ποιός είναι ο Σαρμπέλ;

Ρωτάω γιατί ένας πατέρας μού είπε οτι αποκλείεται να δεχτεί η 9χρονη κόρη του να δεχτεί να την συνοδεύσω σε ζαχαροπλαστείο για παγωτό αν δεν του φέρνω φυσιογνωμικά. Ρώτησα τον πατέρα ποιός είναι και μου είπε ένας τραγουδιστής - αλλά δεν μπορεί να 'ναι μόνο ένας τραγουδιστής για να κάταπίνει χλμ στο ΟΑΚΑ με τον Μάκη.

υγ. Ο Παρασκευάς δεν άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο προ διμήνου;

 
At 5/11/2007 09:22:00 π.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

δια της εις άτοπον απαγωγής πρέπει να είσαι η κυρία 'εξω από τα δόντια'. Να προσέξεις λίγο το dress code σου και είσαι στο δρόμο για πλατίνα.

Χωρίς πλάκα συμφωνώ και επαυξάνω (και δυστυχώς έχω πει τα αντίστοιχα πολλές φορές σε φίλους για να με κοιτάξουν με μισό μάτι και αφ υψηλού).

Σε κάτι άλλο: θα σε στεναχωρήσω αν σου πω πως το παλιότερο κείμενο μου άρεσε καλύτερα;

 
At 5/11/2007 09:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φυσική η τάση του ανθρώπου όταν κορένεται από μια κατάσταση να πηγαίνει στο άλλο άκρο, αλλά σιγά βρε παλιόπαιδο μην προτιμήσουμε την ακατονόμαστη με την σουργελοεκπομπή επειδή μας μοστράρει τους κάθε λογής ταλαίπωρους χωρίς το περιτύλιγμα της eurovisionίστικης γλαμουριάς. Το κοριτσάκι που κάποτε μάζευε "εμπειρίες" περί της πλατείας των εξαρχείων ,πλούτισε τόσο πολύ σε πνεύμα φαίνεται που βρήκε αυτά τα τοξικά θεάματα σαν τρόπο βιοπορισμού. Πολύ ροκ και πολύ προοδευτικό! Όσο για την εμφάνισή της... για τον Καρβέλα καλή είναι...
Συμφωνώ δε με mosaic ότι το δίλημμα δεν "παίζει". Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο από την ακατονόμαστη. Αυτή η τάξη των αυτόκλητων "σκεπτόμενων" και "κριτικών" τηλεθεατών που περνάνε την ώρα τους σχολιάζοντας τα εν λόγω σκουπίδια, μη τολμώντας να παραδεχτούν ότι τους αφορούν (αλλιώς δεν θα τα βλέπανε), καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο να τα διαφημίζουν και να τα συντηρούν.

 
At 5/11/2007 11:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To θέμα είναι ότι ο Καρβέλας κατάφερε με αυτόν τον αμφιλεγόμενο τρόπο να απομυθοποιήσει τα "σοβαρά" τραγουδάκια και τους "καλλιτέχνες" που πλασάρει η εγχώρια βιομηχανία. Είναι ένα γερό χτύπημα.

 
At 5/11/2007 11:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι ναι ναι και αυτό αναβάθμισε το επίπεδο της κουλτούρας που εισπράττουμε ε?

 
At 5/11/2007 12:16:00 μ.μ., Blogger numb said...

Ωραία τα λές Old Boy. Έ-ε-ε-εξω από τα δόντια.

 
At 5/11/2007 01:23:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Θα ήθελα το ρεπερτόριο της εκπομπής να εμπλουτιστεί και με κάποια έντεχνα , ερμηνευμένα από κατάλληλους περφόρμερς.Μελοποιημένη ποίηση, στοιχεία από δημοτική μουσική, βυζαντινή, ρεμπέτικο, κάποιες έθνικ πινελιές από παραδοσιακά όργανα , αλλά και καλάισθητα χαμηλόφωνα κομμάτια, με πιάνο, τσέλλο και όμποε.

 
At 5/11/2007 02:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο "σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι" είσαι;

 
At 5/11/2007 02:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και βέβαια δεν το αναβάθμισε. Το ξεμπρόστιασε. Λίγο είναι αυτό;

 
At 5/11/2007 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διεισδυτικό παλαιόπαιδο! Πως γίνεται κι αυτή την φορά μας δείχνεις το δέντρο και απλά απεικονίζεις το δάσος; Θαρρείς πως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη; Είμαστε κι αντέχουμε να κάνουμε όσα χιλιόμετρα μας προκαλέσει ο ακατανόμαστος. Το λοιπόν, πρώτη μου φορά είδα να βγαίνει ένα πραγματικό σκάνδαλο στον αέρα! Ανθρώπους που μιλάνε τρέχοντας.Σε λίγο θα δούμε κι ανθρώπους να σκουπίζουν τη σαπουνάδα μετά το ντουζ και να μην ξεβγάζονται με νερό, να ανεβάζουν τα άρβυλα στους καναπέδες, να τους κάνουν μασάζ χαλαρωτικό κι αυτοί να ενημερώνονται από τους κατωτέρους για την πορεία διεγερτικών υποθέσεών τους κι άλλα πολλά τρομακτικά πράγματα.
"όπως Αμερική" που θάλεγε και η Υβέτ (αν έβλεπε χθες την εκπομπή)
Εγώ τι να σας πω, εγώ πραγματικά σκανδαλίστηκα...Επιπλέον φοβήθηκα ότι μόλις τελειώσουν το τρέξιμο ο φερόμενος ως ακμαίος (και στο σωματικό επίπεδο)θα προκαλέσει τον μικρό να τις μετρήσουνε. Ευτυχώς πέσανε στο γκρουπ με τους Ολλανδούς και υπερίσχυσε το φιλότιμο και έτσι κατάλαβα κι εγώ ότι και τα σκάνδαλα έχουν τα όριά τους, τα διαφημιστικά τους διαλείμματα, τις θεματικές ανάπαυλες και άλλα πολλά που δεν είχα εμπεδώσει η πτωχή όταν αυτά εκφράζονταν σε υψηλές διανοητικές σφαίρες.




Υ.Γ. Υπογράφω ως ανώνυμη γιατί δεν έχω βρεί μέχρι τώρα ένα έξυπνο και πρωτότυπο ψευδώνυμο. Αυτό το κώλυμα (το δουλεύω όμως)με θέτει αναγκαστικά εκτός του μλογκοκινήματος.
Προσωρινά...

 
At 5/11/2007 03:23:00 μ.μ., Blogger Waldorf said...

προκαλεί αγχος ο διάολος με τις αθλητικο/δημοσιογραφικές του επιδόσεις, καταφέρνει να ξεσκεπάσει χιλιάδες απο εμάς που αγκωμαχούμε στην καθεμέρα μας παλεύοντας να τα βγάλουμε πέρα, κρατώντας και ένα επίπεδο συνχρονως, δείχνοντας μας το πραγματικό ταλέντο ενός ανθρώπου που καταφέρνει να κάνει την δουλειά του εντυπωσιακά χαλαρά κανοντας τζοκινγκ, έτσι για να στην σπάσει...πολυ καλός πραγματικά
Σαν τον ηρωα του trainspotting που εκοψε τα ναρκωτικά μονο και μόνο για να δειξει πόσο ευκολο είναι να το κάνει, έτσι και ο μακαρος δειχνει το αυθεντικο ταλέντο του.

και όλα αυτά δίπλα στο αλλο αυθεντικό ταλέντο του ελληνικου παλκοσένικου, το οποίο ξεδιπλώνεται απλόχερα για την ευρωπαική του καριέρα, (20 χρονια) πριν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπουτσια του τραγουδώντας στο μέγαρο της μουσικής... και τοτε παλιοπαιδο old boy ο σαρμπελ θα είναι καλλιτεχνης δεν θα είναι αισθητικο σκουπιδι, τοτε old boy θα τον καλεσει ο προεδρος τησ δημοκρατιας για δειπνο στο αλλο μεγαρο και ετσι θα κλεισει την ζωη του απο μεγαρο σε μεγαρο και θα του δώσουν και βραβείο Αχριων για την συμβολη του στα καλλιτεχνικα δρώμενα, και ολα αυτα με ζωντανη τηλεοπτικη καλυψη απο τον φιλο του τον ακούραστο χαλαρό μακη

εισαστε/ειμαστε ωραίοι, θα σιγονταρουμε και εμείς βλέποντας ολα αυτα στις οθονες των κινητων μας ακουγοντας το ringtone του νεου χιτακιου

 
At 5/11/2007 06:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σκιές, ο Σαρμπέλ θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Αν αποτύχει όμως θα στελεχώσει την εθνική ομάδα στίβου στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων όπου πάσχουμε διαχρονικά. Όσο για τον Παρασκευά που πέθανε, μιλάς μάλλον για τον Γιώργο Παρασκευά τον γκουρου του στοιχήματος. Εδώ πρόκειται για άλλον Παρασκευά, τον γκουρου της μουσικής.
Pascal, είμαι ο σχιζοφρενής ιστολόγος με το ποστόνι (τα πρωινά - τα βράδια είμαι η Τσίλα και χορεύω προσωπικούς χορούς).
Ανώνυμη των 2:16, η μέτρηση στην οποία αναφέρεσαι θα γίνει σε επόμενη καταγγελτική ζούγκλα, που θα έχει κρυφή κάμερα στα σώβρακα επωνύμων της σόου μπίζ και θα δείχνει ότι τις έχουν όλοι μικρές. Η εκπομπή αυτή θα κλείσει με την ολοκλήρωση του στριπ τιζ που ξεκίνησε χθες ο Μάκης και το τέλος της θα είναι παρόμοιο με την τελική σκηνή του «Βoogie Nights».
Κώστα, ζηλεύεις, γι' αυτό τα λες. Σε πάει κόντρα ο Μάκης ό,τι ώρα θες.
Τζιτζίκο, όχι, δεν θα με στεναχωρήσεις. Κι εγώ το κείμενο για τον Ταμπάκη προτιμώ (αλλά το τέλος του, η αρχή του μου φαίνεται τώρα κάπως βαρύγδουπη).
Αlberich, ενδιαφέρουσα η πρότασή σου. Θα την μεταφέρω στην Αννίτα.

 
At 5/11/2007 06:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι ιστολόγος, τι δολοφόνος.
Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν.

 
At 5/11/2007 06:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

A, σ' ευχαριστώ για το link. όπως είναι γνωστό σε όλους, πληρώνομαι με βάση τα page views.

Είναι πολλά τα λεφτά Τσίλα.

 
At 5/11/2007 06:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mην το ξαναπείς. Χαρά μου να βοηθάω τα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπλόγκιν και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

 
At 5/12/2007 12:20:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Το γράφω, αλλά... με γράφουν!
Για την Αννίτα ΡΓΜΤ! :-))

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home